Budapesti ​böngésző 24 csillagozás

Schmal Róza: Budapesti böngésző

Megszöktek a kismajmok!!! Kövesd a nyomukat Budapest legkülönbözőbb pontjain, és segíts az állatkerti gondozónak megtalálni őket. A hajnalban kezdődő üldözés egész estig tart, és végigvezet minket a Liszt Ferenc reptérről a Nyugati pályaudvarig, a Margit hídtól a Batthyány térig, a vártól a Városligetig, a Közlekedési múzeumtól a Vidámparkig, hogy végül a majmok megtalálják helyüket az Állatkertben… 12 helyszín a forgalmas fővárosban! Az oldalakon elbújt még két sün, egy mókus, két pöttyös ruhás kislány, egy papírrepülőző kisfiú, és egy bohóc is! Vajon merre lehetnek?

Tagok ajánlása: 2 éves kortól

>!
Kolibri, Budapest, 2016
32 oldal · keménytáblás · ISBN: 9787155234187
>!
Kolibri, Budapest, 2012
26 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155234187

Most olvassa 2

Várólistára tette 12

Kívánságlistára tette 49


Kiemelt értékelések

ViraMors P>!
Schmal Róza: Budapesti böngésző

Egyik oldalról zseniális. Színes szagos mozgalmas, szinte hallom az utcai zsivajt, annyira jók a képek, simán el lehet veszni hosszabb időre is egy-egy oldalpáron. Biztos vagyok benne, hogy a kisebbekkel élmény lenne végigböngészni egy-egy jelenetet, és másodjára, harmadjára, sokadjára is találnának valami újat.
Azt viszont, hogy amúgy itt az elszökött majmokról van szó, még úgy is nehezen azonosítottam, hogy olvastam a fülszöveget. Párszor azon is elgondolkodtam, hogy akinek velem ellentétben nincs komoly helyismerete, annak mennyire jelenthet kihívás az egyes helyek azonosítása, bár a térkép a borítóbelsőn gondolom jó kis segítség lehet.

Nienna001 P>!
Schmal Róza: Budapesti böngésző

Ez a könyv gyönyörű kívül belül. Olyan aprólékos, mint egy Brueghel kép, sokáig el lehet nézegetni az oldalakat. Igazán érdemes rászánni az időt és felfedezni az apró részleteket. Tulajdonképpen megvoltak az állandó elemek, a majmokat üldöző állatkerti dolgozók,vagy épp a betörő. Vicces kis részletekkel volt teli. Nem volt benne szöveg, de nem is kellett pótolták a képek. Gyerekkönyvtári nézegetés volt.

kate101>!
Schmal Róza: Budapesti böngésző

Szeretjük fiammal nézegetni a böngészős könyveket. Először egy orvosi váróteremben nézegettünk ilyen könyvet, megkönnyíti a várakozást egy kisgyerekkel, sokáig lehet belemerülni az apró részletekbe. Ebben feladatok is voltak, megtalálni ezt-azt, de persze magunk is adhatunk feladatot a kis olvasónak. Eddig külföldi böngészőket nézegettünk, most nagyon tetszett hogy ezeken a budapesti helyeken már jártunk, a rajzok jók, minden felismerhető, az elején egy kis térkép is van. A lapok közepén a hajtásnál nehezebb nézegetni, ezért vontam le egy fél csillagot.

lilijan>!
Schmal Róza: Budapesti böngésző

álmaim nézegetőskönyve: metróalagút a duna alatt, bepillantás kőbánya lakásaiba, a gellérthegyi víztározóba, a várhegy belsejében lévő kazamatarendszerbe, a kresz-pálya is megjelenik a „félbevágott” közlekedési múzeummal… az egyik legjobb „újkori” képes gyerekkönyv!

lauranne>!
Schmal Róza: Budapesti böngésző

Egyetlenegy pici problémám van vele: a Tavaszi / Nyári / Őszi / Téli / Éjszakai böngészők lapozóival ellentétben (Rotraut Susanne Berner) ez nem kemény lapú, és így a lapok közepén sok apró részlet elvész, ha csak nem akarja az ember erőszakkal szétfeszíteni, de annak meg a könyv láthatja kárát. Egyébként szuper helyismereti képeskönyv gyermekeknek és szüleiknek egyaránt.

adiba>!
Schmal Róza: Budapesti böngésző

nekem nem tetszett ez annyira mint a többi böngésző. A rajzokkal nem voltam teljesen megelégedve. Ha apa nem veszi meg én biztosan otthagyom a boltban


Hasonló könyvek címkék alapján

Kalmár István: Peti és a kifli
Horváthné Csapucha Klára – F. Mikonya Hajnalka: Böngésszünk együtt!
Dániel András: Mit keresett Jakab az ágy alatt?
Susanne Gernhäuser: Keress, találj, mesélj! 2.
Christine Henkel: Vidám nyüzsgés az erdőben
Rob Lloyd Jones: 1001 kalózos felfedeznivaló
Martin Handford: Hová tűnt Vili?
Melanie Brockamp: Meseböngésző
Gill Guide: Karácsonyi bibliai böngésző
501 jármű