Vegás ​lettem! … muszájból 2 csillagozás

Vegetáriánus szakácskönyv kezdőknek
Schiffer Anna: Vegás lettem! … muszájból

A szerző, Schiffer Anna nem hivatásos szakács, sőt, mint előző könyvének címében tréfásan állítja: utál főzni. Élete azonban úgy hozta, hogy egy komoly műtét után kénytelen volt áttérni a vegetáriánus életmódra. Keresgélt a könyvesboltokban, kutakodott interneten, tanácsot kért szakembertől – és nem látott más lehetőséget, mint hogy maga állítsa össze vegán étrendjét.
Friss receptjeivel a kezdő, még egyáltalán nem meggyőződéses vegásoknak szeretne segíteni, hogy elkerüljék a kezdeti kudarcokat, ha akár egészségügyi, akár más okból változtatni akarnak étkezési szokásaikon.

Eredeti megjelenés éve: 2009

>!
Corvina, Budapest, 2009
86 oldal · ISBN: 9789631358285 · Illusztrálta: Sajdik Ferenc

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

Imoran>!
Schiffer Anna: Vegás lettem! … muszájból

Schiffer Anna: Vegás lettem! … muszájból Vegetáriánus szakácskönyv kezdőknek

Szintén egészségügyi okokból kezdtem el begyűjteni a vegán szakácskönyveket és ebben is vannak számomra hasznos receptek. Pl. találtam benne babos lasagne receptet, aminek nagyon örülök, mert épp a napokban gondolkodtam, hogyan lehetne a paradicsomos babkonzervből valami lasagne-ba való krémet gyártani, mert a szójakockákat a család férfi tagjai nem annyira szeretik és lám, megtaláltam :)
A könyv tartalmaz erősvonalas vegán, lakto-vegetáriánus és lakto-ovo-vegetáriánus recepteket is, kis pöttyökkel megjelölve az adott recept melyik kategória.
Lehetne benne több kence és zöldség vagy gabona fasírt recept, ezeket hiányoltam, van viszont sok felhasználási módja a tofunak és szójagranulátumoknak, aminek örültem.
Nekem hasznos volt, került bele pár jelölő post-it :)


Hasonló könyvek címkék alapján

Bucsányi Gyula: Egészséges nyerskoszt és nyers diéta
Bächer Iván: Utóíz
Otthontól fűtött tél
Scott Jurek – Steve Friedman: Futni, enni, élni
Iller Barbara: Növényi étrend a teljes életért
Bodrogi Gyula: 80 év, 80 recept, 80 történet
Kurma Dásza: Ínycsiklandó vegetáriánus ételek
Vásárhelyi Judit – Vásárhelyi Tamás: Játsszunk mézesbábost!
Anthony William: Receptek az egészséges agyműködésért
Korpádi Péter: Hidegkonyhai remekek