Német ​nyelvtan 222 pontban 15 csillagozás

Scheibl György: Német nyelvtan 222 pontban

*

„A ​222 pontban a német nyelvtan azzal a módszertani megoldással törekszik a német nyelvtan szisztematikus leírására, hogy az egyes nyelvtani jelenségeket – mégha sok esetben egymásra épülnek is – fontosságuk és nehézségi fokuk szerint külön pontba szedve, nem pedig hierarchikus szerveződésben írja le. Ez a felhasználóbarát megoldás lehetőséget biztosít arra, hogy a nyelvtanuló könnyebben találjon meg egy-egy nyelvtani jelenséget. E cél érdekében megpróbáltam bizonyos szintig lemondani a nehezen érthető és sokszor felesleges nyelvészeti terminológiáról, és mindenki számára érthető "köznyelven” tárgyaltam a pontokat. Esetenként mégsem lehetett kikerülni a segédfogalmak használatát, vagy éppen célszerűnek tartottam a nyelvtanulásban általánosan elterjedt terminológia alkalmazását. Ezek részletes tárgyalására a nyelvtan alapozó részében tértem ki. Külön fejezetet szenteltem azoknak a jelenségeknek, melyek a német és a magyar alapvető eltéréseiből adódóan problémaként… (tovább)

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Nyelvtanulás 222 pontban Maxim

>!
Maxim, Szeged, 2012
352 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639489256
>!
Maxim, Szeged, 2011
352 oldal · puhatáblás · ISBN: 9799639489256
>!
Maxim, Szeged, 2007
352 oldal · puhatáblás · ISBN: 9639489255

2 további kiadás


Most olvassa 4

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 9


Kiemelt értékelések

Sipor>!
Scheibl György: Német nyelvtan 222 pontban

Egyik legjobb egyetemi tanárunk messzemenően részletes nyelvtankönyve. Ha már rég azt hisszük, hogy C2-n vagyunk lassan németből, akkor is rávilágít apró nyelvtani pontatlanságokra, szépen letisztázva látjuk az egész nyelvtant. És kétnyelvű, szóval megtaláljuk minden szerkezet pontos fordítását. Ehhez még hozzájárul a tanár úr humora, ami felbukkan a példamondatokban. Nyelvtanulóknak ajánlom (kb. onnantól, hogy középfokú nyelvvizsgára kezdenének készülni)!
„Schneewittchen nähert sich schimpfend der Miene.”

Jully>!
Scheibl György: Német nyelvtan 222 pontban

Alapos, részletes és jól átlátható könyv, klassz példákkal és magyarázatokkal, ami sokkal könnyebbé teszi a német nyelv tanulását. Nyelvvizsgára készüléshez is tökéletes. Ha valakit Scheibl György szte tanít, ajánlatos beszereznie a könyvet, mert erre épül a tanagyag és nagy segítség zh-k előtt. tapasztalatból mondom :)


Népszerű idézetek


Hasonló könyvek címkék alapján

Hutterer Miklós: A germán nyelvek
Ungváry Krisztián: Hősök?
Györffy Miklós: Német-magyar kulturális szótár
Kurt Rieder: Waffen-SS a II. világháborúban
Kaleb Utecht – Paul Tholey: Alkotó álom
Peter Nieländer: Járműlexikon
Anna Funder: Stasiország
Elli H. Radinger: A farkasok bölcsessége
Stephen Hart – Russell Hart: A II. világháború német páncélosai
Rudolf Engel-Hardt: A természet csodái