Megjelenésének várható időpontja: 2020. október 30.

Uncivilized ​– A vadember (A vadember 1.) 25 csillagozás

Sawyer Bennett: Uncivilized – A vadember

Nyers ​és erős. Talán veszélyes is?

Egy magányos harcos, egy vadember… egy ízig-vérig veszélyes férfi vagyok. Az esőerdő érintetlen vadonában éltem egy olyan közösségben, amelyben feltétel nélküli tisztelet övezett, és ahol minden nő ellenkezés nélkül behódolt nekem.

Most azonban felfedeztek. Arra kényszerítettek, hogy visszatérjek egy olyan világba, melyet már régen elfelejtettem, és egy olyan kultúrába, melyről már csak halvány emlékeim vannak.

Dr. Moira Reed antropológust kérték fel, hogy segítsen nekem visszailleszkedni a civilizációba. Az ő feladata lecsiszolni durva éleimet. Az ő feladata megtanítani engem, hogyan lavírozzak új életemben. Be akar törni.

De soha nem fog sikerülni neki.

Mert vad vagyok, szabad és nyers, és csak egyetlen dolgot akarok a gyönyörű Moira Reedtől….

Nemsokára én leszek a tanár és ő lesz a diák.

Zach méltó utóda Tarzannak és Krokodil Dundee-nak.

Egyedi és merész, szókimondóan erotikus,… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2014

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rázós könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
384 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634577935 · Fordította: Kádár Pál · Megjelenés időpontja: 2020. október 30.

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Dr. Moira Reed · Zach Easton


Kedvencelte 2

Most olvassa 9

Várólistára tette 135

Kívánságlistára tette 176

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Klodette>!
Sawyer Bennett: Uncivilized – A vadember

A borítóra a kritika végén még úgy is visszatérek, de maradjunk annyiban, hogy számomra ez idén eddig a legjobb, igaz nem a legszebb, de az extravagáns külső most kivételesen pont jó volt arra, hogy felhívja rá a figyelmemet.
A történet egy Tarzan-Jane, valamint Az őserdő hőse retelling sztori, ami először kicsit furcsának tűnik, de a fülszöveget elolvasva már minden rögtön értelmet nyer.
Senkit se riasszon el a BDSM címke a kötetnél, mert nincs benne semmiféle kikötözés, korbácsolás, elfenekelés vagy bármi olyan, ami anno nagy port kavart A szürke ötven árnyalatában, csupán annyi, hogy Zach kimondottan domináns és a törzzsel eltöltött 18 éve miatt egyszerűen zsigerből elvárja, hogy egy nő behódoljon neki, ami ugye nem egészen lényéből fakad, inkább a tipikus kulturális különbségekből adódóan.
Gondolom azért került a 18+-os, Rázós könyvek közé, mert szókimondó, részletes és rendkívül nyers, néhol kicsit barbár, mármint ami a szexjeleneteket illeti, azokból pedig van bőven.
Természetesen megint megkaptuk azt, hogy nem igazán voltak érdemben említhető mellékszereplők, a hangsúly végig Moira és Zach kapcsolatának alakulásáról szólt, de ez itt, ebben a témában és környezetben most megint nem zavart és még logikusnak is tűnt.
Moira néha idegesített, mert egyetemi tanár létére sokszor olyan döntéseket hozott, hogy inkább valami buta kis fruskának tűnt, aki képtelen uralkodni a libidóján.
Zach karaktere megosztóra sikerült és nálam mindenképpen az ő fejezetei vitték a prímet. Érdekes volt belelátni a fejébe és megismerni egy olyan ember gondolatait, aki évtizedeket töltött a dzsungelben, egy elszeparált, civilizálatlan törzs fogadott tagjaként, ahol szinte minden nap a túlélésért küzdött.
Sokszor megsajnáltam és megértettem, hogy visszavágyik a számára megszokott, egyszerűbb életbe, ahol nem kötötték a szabályok és oly sok minden más.
Az írónő néha igen nagy igazságokat mondatott ki vele, társadalomkritikákat is megfogalmazott, amit megint csak pozitívan tudtam értékelni.
Egyszeri kikapcsolódásnak tökéletes volt. Sokszor izgatóan trágár és szabadszájú, néha túlontúl részletes, de ilyenek az erotikus, már-már szoftpornóba hajló regények.
Már most látom, hogy megosztó, de sikeres, keresett könyv lesz és pont azért fogják sokan elolvasni, mert kíváncsiak lesznek: Mégis mi olyan megbotránkoztató benne?
Említettem már, hogy a borító nekem tetszik, mert túlontúl feltűnő. Ha meglátnám egy könyvesboltban tuti levenném a polcról, hiszen kimondottan kihívó.
Lehet hogy egyeseknek megalázónak tűnhet ez a póz, de aki elolvassa a könyvet annak majd egyből világossá válik, hogy mi is a pontos jelentése.

Ennél is bővebben: https://klodettevilaga.blogspot.com/2020/10/konyvkritik…

Zso89 P>!
Sawyer Bennett: Uncivilized – A vadember

Nem olvastam még az írónőtől de remélem hogy több könyve is fog még megjelenni.❤
Sokan kiakadtak a borítón ahogy láttam.
Nem igazán értettem mi a probléma vele mivel van rajta egy jó nagy 18.
Bár aki hibát akar találni az fog is,na mindegy…..
Ha pedig a téma nem tetszik nem kell ilyen könyvet olvasni.
Ne számítsunk esti mesére egy ilyen borítóval,fülszöveggel de egy „nedves” mesére annál inkább.☺☺☺
Nekem speciel a borító keltette fel az érdeklődésemet és nagyon örülök hogy maradt az eredeti,imádom.❤❤❤

Bátran kijelenthetem hogy tiszta szívemből imádtam.❤❤❤
Érdekes is volt számomra,leginkább egy olyan társadalomról olvasni ami abszolúlt távol áll tőlem és a „modern” világtól.
Jól felépített volt a történet.

Moira egy nagyon szimpatikus nőszemély volt,kedveltem.
Nem volt egy rinyagép szerencsére,és ezmellett még okos is.☺
Bár bevallom azt hittem spoiler

ZachZachZach ❤
Ohhhh én Vademberem.❤❤❤
Imádtalak.
Olyan odaadással,szeretettel és tisztelettel volt olyan emberek iránt akik be sem akarták fogadni,de kiharcolta magának a tiszteletet.
Elég szép jellemfejlődésen ment keresztül mentálisan,fizikailag és természetesen spoiler
Valahogy tetszett a tudatlansága a „modern” dolgokkal/világgal kapcsoltaban,de mégis sokkal okosabb volt mint vártam.
Tetszett hogy vadember…..

És most jönnek azok a dolgok ami nagyon sok olvasónak nem fog tetszeni…
Sok volt az erotika?Igen (Bár nekem megfelelő mennyiségű ☺)
Csinálták mint a nyulak?Igen
Állva,fekve,elől,hátul,jobbról,balról?Igen
spoiler
spoiler
Én azt kaptam a könyvtől amit vártam,csalódott letten volna ha nincs benne ennyi erotika.
Új kedvencet avattam,polcomon a helye.❤❤❤

6 hozzászólás
kellyolvas P>!
Sawyer Bennett: Uncivilized – A vadember

Alig kellett beleolvasni, hogy leszűrjem, ennek a regénynek semmi más célja nincs, mint szórakoztatni az olvasót tömény szexjelenetek sorával, aminek egy Tarzan-Jane retelling ad keretet.
Leginkább Zach dominanciáján van a hangsúly, ő ezt nagyon szeretné megőrizni, az irányítást nem akarja kiengedni a kezéből (vagy a farkából). Nem akar különösebb érzelmeket, de mint várható, ez azért változik idővel.
Mondanivaló szempontjából sokra nem számítottam, de akadt azért valamicske. Bár fogalmam sincs mennyi a valóságalapja a könyvbeli törzsi szokásoknak, ezt a térdelj le és bumm bele dolgot elég nehéz volt elfogadnom. Sokszor felmerült a kulturális és társadalmi különbségek kérdése, az mindenképp egy jó kis ellentmondás volt, hogy a nagy szabad Amerikában mennyi szabálynak kell megfelelni, ellentétben az őserdővel, ahol valóban szabad lehet az ember. Az evidens, hogy Zach nem akar más pénzéből élni, ha marad az Államokban, rendes munkával akarja megkeresni a kenyerét. Elég világosan elítélte a szerző az egyéb ingyenélő szereplőket, kellett pár utálható karakter is, tették is a dolgukat.
Az is várható volt, hogy nem könnyű választani az őserdőbeli szabad élete és a „nő” között, de a döntés nem okozott meglepetést a végén. Nem hiszem, hogy karakterek szempontjából különleges lenne a regény, hiszen a csinos-vörös-okos-tanár hölgy ütközik a vad-domináns-alfahím-Tarzan pasival, amely kombinációból számomra a Tarzan a hívószó, ami kiemelkedik, mert imádom az összes létező feldolgozást a témában.
(Leginkább az Alexander Skarsgård féle Tarzan Legendáját, erre gondoltam is párszor az olvasás során… amikor az erős, széles hátakról volt szó…)
Persze itt nem csecsemőkorától nevelkedett a vadonban a srác, így nem teljesen ugyanaz a megszelídítés folyamata, de a vademberből lett civilizált szerelmes pasi séma ugyanaz. Szerettem Zachben, hogy mindig feszegette a határait, amiket azért elég jól érzékelt. Voltak pontok, amikor nagyon együttéreztem vele, például az önmagát kereső Zach meghatott. Moira talpraesett nő, intelligens, többnyire jól kezelte a helyzeteket, gondoskodó volt és felettébb lelkes bizonyos területeken.
A szerző stílusa tetszett, gyorsan olvasható a szöveg, és a váltott nézőpont kedvemre való volt. A hasonló témájú történetek közül számomra azonban nem volt kiemelkedő.
Ami előnye volt a Tarzan-téma miatt, azt lehúzta a rengeteg túlzás, a rettentő méretek és hatványozott orgazmusok. A kevesebb több lehetett volna, nekem legalábbis zsánertől független szempont, hogy ne essen ekkora túlzásokba a szerző. Másrészt sokszor éreztem zavarónak azt is, hogy Zach ezt vagy azt a dolgot vajon honnan tudja, ha a másikat meg nem. Bár már tudom kb. mire számíthatok, azért adnék esélyt egy másik történetnek is a szerzőtől. Jók a borítótervezői, az már biztos.
Összességében szórakoztató volt a könyv, amit a szexet kedvelő felnőtt olvasóknak ajánlok, nem véletlen az a 18-as karika.

Aninaa P>!
Sawyer Bennett: Uncivilized – A vadember

Amikor előszőr olvastam a fülszöveget, rögtön tudtam, hogy ez kell nekem! Gondoltam végre valami új, ez az őserdőben élő, majd civilizációba visszatérő férfi, és az antropológusnő, aki segít neki visszailleszkedni. Nagyon ígéretes volt. Hát mi ne mondjak eléggé megbotránkoztató könyv. Na most a háromnegyedéig szinte más nincs benne csak tömény szex. (Az is borzasztó közönséges módon.) Amivel semmi probléma nem lenne, de nem volt meg az egyensúly. Egyáltalán nem volt rendesen kidolgozva. Teljes mértékben a szexen volt a hangsúly, mintha semmi másról nem szólna az élet, vagy egy kapcsolat. Olyan jó történet lehetett volna ez, de sajnos számomra életszerűtlen és üres. Zach 18 év után visszatér a civilizációba és semmi más nem érdekli csak a szex. Amiben volt része bőven a törzsben is. WTF?! Eleinte még vicces volt, de aztán kezdett zavarni. Szegény Moirába pedig semennyi tartás nem szorult. spoiler És még egy hatalmas problémám van: egyáltalán nem éreztem se a kémiát, se a köteléket köztük. Mindenre a d*gásban kerestek megoldást. Az egész “kapcsoltuk” nem szól másról csak a féktelen b*szásról. Ha valaki szívesen olvas egy könyvet amiben orrba-szájba (majdnemhogy szó szerint) k*félnek, de nem zavarja, hogy más nem nagyon van benne annak melegen ajánlom :D

10 hozzászólás
Anita_Simon>!
Sawyer Bennett: Uncivilized – A vadember

Hát hogy is kezdjem.
Tömény erotika, töménytelen mennyiségben. Szinte alig volt olyan oldal, ahol ne szerepelt volna a szex valamilyen formátumban. Talán ezért is -fél csillag, mert itt az erotika elvonta a fő szálról a figyelmet. Oké, hogy ősember módjára közösültek a törzs tagjai, de azért a modernebb világban nem minden a szex körül forog…szerintem :)

3 hozzászólás
Beusom24 >!
Sawyer Bennett: Uncivilized – A vadember

Elkezdtem olvasni, azt hittem valami jobb lesz, de hatalmas csalódás. A feléig jutottam, és azt mondhatom bőven elég volt.Ez tényleg csak a szexről szól, egyszerűen irritált az egész. A nagy antropológus Moira esküszöm h nem százas. Csávón nrm vagyok kiakadva annyira, hiszem csak az őserdőben élt 18 évet, más szokások stb. Lényeg az, semmi romantika, vagy vmi, csak az „ állati szex” .

1 hozzászólás
Christi26>!
Sawyer Bennett: Uncivilized – A vadember

Huu…
Moira és Zach törtenete „nagyon különleges” volt. Adott nekünk egy antropológus, akinek segítenie kell egy amazóniai vadembernek beilleszkednie. Csakhogy fellobban a vágy kettejük között.
Khmm, és sajnos ezzel le is írtam a regény történetét. Merthogy konkrétan ennyiről szólt. Számomra a vége felé már nagyon sok volt a szexjelenet, túl sok volt belőle, majdnem minden második oldalon erről lehetett olvasni, és így úgymond a cselekmény emiatt borzasztóan háttérbe szorult. Nagyon szerettem volna, hogyha többet olvashatunk a törzsről, a szokásaikról, jobban beleláthattunk volna az életükbe. Sajnáltam, hogy ebből nem sokat kaptunk.
Illetve… Zach. Nos, nekem nagyon gyorsan tűnt, ahogy visszaszokott. Majdnem két évtizede egy dzsungelbe élt, szerintem az rengeteg idő, és véleményem szerint nem lett volna ilyen könnyű visszaszoknia.
Összességében egynek elment. Nem lett kedvenc, sőt elég nehezen olvastam, de attól függetlenül nem volt olyan rossz.

Shandrish>!
Sawyer Bennett: Uncivilized – A vadember

Összességében tetszett, bár az tény, hogy számomra is sok volt benne az erotikus rész, mondhatni hegyén-hátán követték egymást a jelenetek és a köztes történet szó szerint pár mondatban el lett intézve. Tudom, hogy szókimondó, de ennyi ronda szótól inkább az jutna eszembe, hogy spoiler Valakinek biztos ez jön be. A vége nekem kicsit „nyálas” lett spoiler.
Zach részei valóban érdekesebbek voltak Moira-énál. Az ő életstílusa a törzsben valóban érdekesebb és veszélyesebb is, mint a városi Moira-é.
A végén nem értettem, hogy Moira spoiler Nem kicsit kínlódás volt, amit a végén előadott, számomra nem sajnálni való, inkább idegesítő és buta volt.
Cara és Clint gyorsan el lett intézve, pedig érdekes is lehetett volna kettejükkel mi történik később spoiler. Lényegében nekik nem sok közük volt a két szereplőhöz spoiler.
Sajnálom, hogy nem éreztem úgy, valóban spoiler.
Az ilyen könyvekben mindig hatalmas dolognak számít a 20-22cm, vagy csak az amerikaiaknak. Moira szeme pedig fennakad azon, hogy spoiler. off
Engem a borító nem zavart, illik a könyvhöz, jelentése van. Számomra az sem túl hihető, hogy egy rész spoiler off
Egyszer olvasós. Nem bámon, hogy elolvastam, de nem is lett újraolvasós fajta.

Veress_Éva>!
Sawyer Bennett: Uncivilized – A vadember

Elment egynek. Az elején nem nagyon jött be, majdnem feladtam, de egy idő után már olvastatta magát, ennek ellenére, úgy éreztem a könyv mozgatórugója „csak” a szex. Kicsit több történetre számítottam. Volt benne 2-3 mélyrehatóbb megnyilatkozás a „civilizáció” és az „elmaradott” kultúra közti különbségekről, de közel sem elég, és közel sem elég mélyreható, hogy igazán elgondolkoztató legyen a könyv és nyújtson valami igazi plusz valami többet.
A szereplőket nem éreztem magamhoz közelinek, egyiket sem tudtam igazán megszeretni.
Szóval a könyv bár sok potenciált rejteget, maradt a középszerűség mezsgyéjén.
Aki szereti a jó kis erotikával zsúfolt könyveket, szuper választás.


Népszerű idézetek

Könyvmolyképző KU>!

Rögtön emlékeztem rá, mik azok az evőeszközök, de nem voltam hajlandó használni egyiket sem. Nem azért, mert kényelmetlennek találtam őket, sokkal inkább azért, hogy megmutassam Moirának, azt csinálok, amit akarok. Ha megtehettem volna, akkor a ruháimat is minden alkalommal leveszem, de Moira ennek elejét vette azzal, hogy elmondta, ezt törvény tiltja.
Így aztán be kellett érnem azzal, hogy apró dolgok ellen lázadok. Mint például, hogy kés és villa helyett a kezemmel teszem a számba a falatot. A szalvétát sem használtam, amivel Moira megtörölte a száját és a kezét. Helyette tisztára szopogattam az ujjaimat, a számat pedig beletöröltem az ingem vállrészébe. Fodrászhoz is el akart küldeni, hogy vágassam le a hajamat, de ezt is visszautasítottam. Erre nem mondott semmit, csak elmosolyodott.

Könyvmolyképző KU>!

– Zach… mihez volt a legnehezebb hozzászoknod itt? – érdeklődik Clint, miközben belevágok a kacsába. A számba teszek egy falatot, és azt kell mondjam, hogy kurva finom.
Lenyelem a falatot, és csak aztán válaszolok.
– Hiányzik az az egyszerű élet, amit Caraicában éltem.
– Ezt hogy érted? – kérdezi Randall.
– Ebben a világban mindent a szabályok uralnak. A szabadság földjén éltek, de annyi szabálynak kell megfelelnetek, hogy alig lehet mindet számon tartani. Például, ha át akarok menni az úttesten, akkor meg kell várnom, hogy zöldre váltson a lámpa. Amazóniában oda megyek, ahová akarok, és akkor, amikor akarok. Senki nem szól bele.
– Igen, de az a lámpa a te biztonságod érdekében van ott – mutat rá Cara.
– Így van – értek egyet. – De mindez annak az eredménye, hogy túl sokan vagytok, és túl sok technika vesz körbe titeket. Az életetek így bizonyos szempontból elsatnyult.

Könyvmolyképző KU>!

– Szép kis történet, Moira – mondja halkan Zach, én pedig tudom, elégedetten hallgatta végig, hogy mennyire beindított, amikor őt néztem.
– Így emlékszem vissza – felelem.
¬– Már akkor is engem akartál, igaz?
– Igen – nyögöm.
– Akárcsak most?
– Igen.
– Pontosan úgy?
– Pontosan úgy ¬– mondom.
A szabad kezével Zach végig simítja a derekamat, és felemeli a ruhámat.
– Mielőtt megadom neked, amit akarsz – szólal meg halk, utasító hangon –, mondj el nekem még valamit!
– Mit akarsz, mit mondjak? – kérdezem sóvárgó türelmetlenséggel.
– Azt akarom, áruld el, mi a legnagyszerűbb, amire rájöttél velem kapcsolatban, amióta elhoztál az otthonomból!
Mély levegőt veszek, majd halkan kipréselem magamból. Gyűlölöm a fájdalmat és dühöt, ami még mindig ott cseng a hangjában azért, amit vele tettem. Kimondom, amit hallani akar.
– Rájöttem, hogy te… Zacharias Easton… egy vadember vagy.
– Igen – suttogja, ahogy elengedi a ruhám szélét, és játszadozni kezd a bugyim pántjával. – Ezt jól megtanultad.

Zso89 P>!

Annyira dühös lettem, és annyira összezavart, amiért visszautasított, hogy egy darabig nem is akartam tőle semmit.
Úgy öt percig.

Zso89 P>!

„Nem igazán tudom, mi az az alkohol, vagy mit csinál az emberrel, de ha olyan, mint azok a hallucinogén porok, amiket a törzsemben szippantanak az orrukba, és amiktől az ember akkora moszkítókat lát, mint egy kunyhó, akkor amúgy sem érdekel. Nem szeretem elveszíteni a kontrollt.”

Zso89 P>!

Elhúzza a fejét, és megharapja az ajkamat, amitől hátrahőkölök. Meglepetten nézek rá, a szeme kihívóan újabb csókra hív.
Nem bánom, akkor harapdáljunk.

Zso89 P>!

Hagyom, hogy szívverése átjárja a testemet. A fejére hajtom az enyémet, és egy pillanatra elveszek az érintésében… a szerelmében… a bánatában.

Zso89 P>!

– Mi van? Mi ez a passzív-agresszív viselkedés?
– Nem vagyok passzív-agresszív. Csak simán agresszív, így már jobb? A nyomorúságos lelkiállapotodnak főleg az az oka, hogy fogalmad sincs, mi a helyzet. Az ismeretlentől való félelem a legrosszabb érzés a világon.

Aninaa P>!

-Lefogadom, hogy találunk pár videót a YouTube-on ha hazaértünk.
-YouTube? – kérdezi sértődött kíváncsisággal.
-Az egy… szóval azon keresünk videókat az interneten – felelem.
-Videókat?
-Igen, azok olyanok… mint a filmek. Emlékszel a filmekre?
Bólint, majd gyorsan újabb kérdést tesz fel.
-Mi az az internet?
-Egy olyan valami amivel a számítógépeken lehet keresni, és gyakorlatilag mindenre megmondja a választ, amire csak akarod – felelem bénán, mert most komolyan, hogyan magyarázzam el az internetet olyasvalakinek, aki még soha nem hallott róla?
-Bármire megadja a választ?
-Igen – mondom – Gyakorlatilag bármire.
-Akkor mi szükségem rád? Adj egy olyan számítógép izét, és megtanulom amit akarok!

60. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dr. Moira Reed · Zach Easton

Hasonló könyvek címkék alapján

Tiffany Reisz: A szent
Jodi Ellen Malpas: Kell a férfi
Lena Sliver: Törékeny bársony
Meghan March: Tiéd vagyok
Laurelin Paige: Utolsó csók
E. L. James: Sötét
Maya Banks: Lángolás