The ​Hard Truth About Sunshine 2 csillagozás

Sawyer Bennett: The Hard Truth About Sunshine Sawyer Bennett: The Hard Truth About Sunshine

New ​York Times bestselling author Sawyer Bennett has written her most gripping and poignant tale yet. Provocatively heart-breaking, audaciously irreverent and romantically fulfilling, The Hard Truth About Sunshine exposes just how very thin the line is between a full life and an empty existence.

Despite having narrowly escaped death's clutches, Christopher Barlow is grateful for nothing. His capacity to love has been crushed. He hates everyone and everything, completely unable to see past the gray stain of misery that coats his perception of the world. It's only after he involuntarily joins a band of depressed misfits who are struggling to overcome their own problems, does Christopher start to re-evaluate his lot in life.

What could they possibly learn from one another? How could they possibly help each other to heal? And the question that Christopher asks himself over and over again… can he learn to love again?

He's about to find out as he embarks upon a… (tovább)

>!
348 oldal · ASIN: B01N3ADO0Z
>!
ASIN: B06XY6J2Y6 · Felolvasta: Lance Greenfield

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

pveronika >!
Sawyer Bennett: The Hard Truth About Sunshine

Nem is tudom, mit mondhatnék erről a könyvről. Hogy nyers volt? Hogy őszinte volt? Hogy elgondolkodtatott? Hogy felkavart? Vagy hogy eleinte felhúzott szemöldökkel olvastam, mert a főszereplő srác egy tapló volt? :) De nagyon tetszett! Annyi minden volt ebben a könyvben, és annyira más volt, mint az írónő eddigi kötetei!

Kicsit úgy kezdődött a történet, mint azok a béna viccek: egy „halott srác”, egy „gót csaj”, egy „se**fej” és egy „napsugár” ül a vonaton egy autóban… :)) A főszereplő, Christopher egy kívül-belül sérült veterán, aki nem csak fél lábát és két ujját hagyta hátra Afganisztán sivatagjában, hanem lelkének egy darabját is. Mikor három -gyógyszerektől és fájdalomtól delíriumos- hónap után végül magához tér, és rádöbben, hogy senki sincs mellette ebben a mérhetetlenül nehéz időszakban, és sem a családja, sem a volt barátnője nem jelentkezik, elveszti a reményt az emberekben és a jövőben. A történtek után Christopher borzalmasan mérges az egész világra, PTSD-vel és depresszióval küzd, és senkiben sem tud többé megbízni, sőt még azon is elgondolkozik, hogy véget vessen az életének. A fájdalmát és magányát italba és drogokba fojtja, ami odáig vezet, hogy egy elkövetett testi sértés eset után döntenie kell, hogy börtönbe megy, vagy csoportterápiára. Christopher a terápiát választja, de valójában egyáltalán nem érdekli, hogy a többi résztvevő milyen problémákkal küzd, hiszen nem lát túl a saját sötét, keserű valóságán.

A terápia egyik résztvevője, Connor még csak 17 éves, de sajnos a napjai meg vannak számlálva, és csupán néhány hónapja van hátra. Connor-nak azonban akad még néhány lehúzandó tétel a bakancslistáján, közte az egyik álma az, hogy láthassa a Nyugati-partot és a Csendes-óceánt még a halála előtt. Christopher gyakorlatilag kap egy „ingyen szabadulhatsz a börtönből kártyát”, mikor a terapeuta felajánlja, hogy ha elviszi a csapatot egy utazásra a Nyugati-partra, nem kell többé részt vennie a terápiás alkalmakon. A férfi nem nagy örömmel, de elvállalja, hogy ő lesz a sofőr ezen a nem mindennapi kiruccanáson, ami végül nem is sejti, de örökre megváltoztatja az életét…

Bár a történetet teljes egészében Christopher narrálja, gyakorlatilag négy főszereplő van. Christopher-en és Connor-on kívül még megismerhetjük Barb-ot, aki egy gót lány, és akiben Christopher-hez hasonlóan annyi harag, sötétség és reménytelenség van, hogy egyedül nem képes levetni a múlt árnyékát és kitörni a depressziójából, a negyedik útitárs pedig pont az ellentét, maga a napfény, Jillian, aki lágy hangjával, kedves mosolyával és mélyről előtörő őszinte odaadásával napsugarat csalogat a sötétségbe és mindenki szívébe, és aki annak ellenére, hogy szép lassan elveszíti a látását, mégis mindennek a napfényes oldalát keresi.

A cím magért beszél, hiszen ez a könyv valóban kemény igazságokat tartogat az olvasó számára, és igencsak nehéz témákat érint, úgy mint háború, halál, veszteségek, öngyilkosság, szexuális bántalmazás és betegségek, viszont mindez egy nagyon egyedi és hihetetlenül őszinte köntösben van tálalva. Úgy érzem, hogy a szerelmi szál talán egy picit kidolgozatlan volt, de mivel úgy gondolom, hogy ennek a történetnek nem ez volt a lényege, így még azt a fél csillagot sem vontam le érte, amiért egy pillanatra megrebbent a kezem a csillagozásnál.

Négy különböző útitárs, egyetlen kalandos út. Egy különleges történet veszteségekről, szerelemről, fájdalomról, megváltásról és reményről. Őszintén ajánlom.

11 hozzászólás
Mrs_Curran_Lennart P>!
Sawyer Bennett: The Hard Truth About Sunshine

Sawyer Benett neve nem volt ismeretlen előttem, és amikor az Amazon feldobta tavaly ezt az ingyenes ebookot, emlékeztem rá, hogy @pveronika mennyire ajánlotta.
Ez nem a szokásos romantikus/erotikus/NA vonal, a végén kellett az a csomag papirzsepi.
Viszont a történetet magát végig élveztem. Ahogy a négy útitárs különböző kalandokat él át, hogy kipipálják Connor bakancslistáját, az helyenként nagyon vicces jelenetekbe is torkollott. ( Lásd: Eggins)
Ez a hét nap alapjában változtatta meg a négy ember életét, bár Christopher stílusát én az elején sem találtam annyira borzasztónak.
Igazán szép történet volt, megérdemli, hogy többen is olvassuk.

5 hozzászólás

Népszerű idézetek

pveronika >!

“I mean, my baggage is too heavy. My issues are too dark. I’d drag her down so fast that her light would be extinguished.”
“Or,” Connor suggests, “her light is so bright it will drive away your darkness.”

pveronika >!

Jillian makes me want to believe in the possibility of happiness, and I vow to myself that I’m going to have her show me how it’s done.

pveronika >!

I love when the sun comes out after a dark rain,” Jillian murmurs, her eyes still closed. “How it just brightens everything.”

pveronika >!

Listen… it’s okay if you want to sunshine your way through life and look on the bright side of things. And it’s also okay if you get scared and think the world is falling in on you. You can have both. You can have moments of great confidence in yourself, and then moments where you’re so low you don’t think you can make it another day. But the one thing you can never do is give up the belief that it will all be okay. And you’ll know it will all be okay because regardless if you’re up or down, I’ll be with you through it all.


Hasonló könyvek címkék alapján

Amy Harmon: The Law of Moses
Brittainy C. Cherry: The Air He Breathes
Tiffany Reisz: The Saint
Jennifer L. Armentrout: Origin (angol)
Kelly Oram: Cinder & Ella
Brittainy C. Cherry: Art & Soul
Brittainy C. Cherry: Loving Mr. Daniels
Colleen Hoover: Losing Hope
Kim Holden: Bright Side (angol)
Jay Crownover: Rule (angol)