Az ​ínyencklub 45 csillagozás

Saskia Noort: Az ínyencklub

Aki ​túl sokat kérdez, az veszélyesen él. Saskia Noort lebilincselően ábrázol olyan embereket, akik arra vágynak, hogy megszabaduljak a magányosságtól, akár azon az áron is, ha egyéni céljaik veszélybe sodorják a barátságukat. – (A német kiadás ismertetőjéből, 2007). Az ínyencklub kiválóan megírt, az írói lehetőséget maximálisan kihasználó lélektani krimi, magvas és lendületes írás. – (A Gouden Strop díj zsűrijének értékelése, 2004). A hollandok legszívesebben egy izgalmas Saskia Noort-kötetet visznek magukkal, ha vakációra mennek. – (De Telegraaf, 2009). Az ínyencklub egy mesterien megírt, izgalmas, néha zavarba ejtő, ugyanakkor érzelmekkel telített thriller. – (NRC Handelsblad ) Az ínyencklub szerzője olyan nők és férfiak szédületes tempójú történetét meséli el, akik minden áron fenn akarják tartani a sikeres és boldog élet látszatát. Kerül, amibe kerül. – ( A 12. holland utánnyomás ismertetőjéből, 2004). Karen a férjével és két kislányukkal két éve költöztek ki Amszterdamból a… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2004

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Fekete macska regénytár Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2011
296 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632454559 · Fordította: Csokonai Attila
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2011
296 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632454566 · Fordította: Csokonai Attila

Kedvencelte 1

Most olvassa 2

Várólistára tette 49

Kívánságlistára tette 16


Kiemelt értékelések

Skeletrino>!
Saskia Noort: Az ínyencklub

Ez egy jó sztori. Az írónő felébreszti az olvasóban a kíváncsiságot, amelyhez folyamatos feszültség is társul. A feszültséget szépen szinten tartja, időnként még egy hajszálnyira meg is emeli. Aztán a lezárás nem durran olyan nagyot, mert szerintem hiányzik belőle még pár oldal. Ha a történetet egész végig izgalmassá tudja tenni, itt is ment volna. Kár a végéért. Talán ennyi. Ja! Simon egy farok. :D

Miestas>!
Saskia Noort: Az ínyencklub

Az első oldalak után azt gondolta ez egy rosszul megírt női regény. Aztán úgy döntöttem ez egy jó történet kicsit rosszul megírva, majd az utolsó lapok utána pedig ezt, bakker ezek a svédek tudnak valamit.
5 középkorú anyagilag rendezett, kreatív, életük fénykorában lévő család az elszigetelt Amszterdam melletti faluban barátságot köt, klikket alkot, és rengeteg titkot rejteget az ott élő emberek elől.
Egy tragédia, ami a társaság egy férfitagját éri elindít egy lavinát, ami elől nincs menekülés. A mélyen rejtegetett titkok, hazugságok szép sorjában napvilágra kerülnek újabb csalásokat és hazugságokat okozva. A kérdés lehet-e így élni, van-e ebből az önsorsrontó társaságból menekülés?

Spidergirl>!
Saskia Noort: Az ínyencklub

Izgalmas cselekmény, ami már az első oldalon beindult, így egy pillanatig sem éreztem hogy unatkoznék. A stílus is nagyon tetszett, olvastatja magát.
Picit zavart a főszereplő hozzáállása a házassághoz, sőt nem is picit, de ez kellett a történet alakulásához.
Amit hiányoltam, az a karakterek kidolgozottsága. Ez kissé szegényes volt, nem éreztem úgy, hogy bárkit is igazán megismertem volna.
Ettől függetlenül jó könyv, a skandináv krimit kedvelő hölgyeknek ajánlanám.

VIlon>!
Saskia Noort: Az ínyencklub

Jó volt, olvastatta magát, végig fenntartotta az érdeklődést. Kicsit emlékeztetett hangulatában, építkezésében a Hatalmas kis hazugságok c. sorozatra.

ZafiraSerrano>!
Saskia Noort: Az ínyencklub

Bármennyire is igyekeztem, egyszerűen nem sikerült megszeretnem Az ínyencklubot.
Minden egyes karakter (még a főszereplő is) számomra ellenszenves: harmincon túli férfiak és nők, akik álszentek, hazugok, és úgy piálnak minden-(második) nap, mintha nem lennének gyerekeik.
Maga a történet egyébként nincs rosszul megírva – leszögezném, köze sincs a Született feleségekhez: itt a humor helyett a tragédiák sora, és a folyamatos hazugságok miatti nyomasztó levegő az alapelem…
http://hiddenspoilers.blogspot.hu/2014/11/saskia-noort-…

Sivatagirózsa>!
Saskia Noort: Az ínyencklub

Nagyon örülök, hogy végre megint egy izgalmas krimit foghattam a kezemben. Hiába a skandináv vagy északi krimik felülmúlhatatlanok. Olyan sajátságos, egyedi hangulat uralta Az ínyenckklubot is, ami ezek sajátja.
Bővebben lent a blogbejegyzéseknél.

vaslady>!
Saskia Noort: Az ínyencklub

Maradjunk annyiban, hogy ellentmondásos a véleményem a könyvről. Izgalmas a témája, de az eleje nehezen indult, abba is akartam hagyni az olvasást, de aztán belendült a cselekmény: a sztori végére az írónő igencsak felizzította a feszültséget. A szereplők ellenszenvesek, hazugok, kétszínűek, játszmáznak, ráadásul a piálós, bulizós életmóddal a kamaszkor szintjén mozognak, pedig meglett 30-as, 40-es emberekről van szó. A sztoriban nem a krimiszál a lényeg, hanem az emberi játszmák, hazudozások leleplezése. http://riaolvas.blogspot.hu/2013/11/saskia-noort-az-iny…

Andus>!
Saskia Noort: Az ínyencklub

Hát sokkal jobbra számítottam. Nem volt rossz a történet, csak mégis túl hosszúra lett nyújtva az egész, az eleje számomra nagyon unalmasnak bizonyult. A szereplőket sem tudtam megszeretni, mind egytől egyik hazug, kétszínű ember.

Esztii_ P>!
Saskia Noort: Az ínyencklub

A könyvnek a borítója is azonnal megfogott, nemhogy a könyv hátulja. Eleinte unalmas volt a történet, viszont miután beindult a cselekmény le sem bírtam tenni. A vége szerintem váratlan volt, picit olyan, mintha hiányozna 10 oldal. Lettek kellőképpen ellenszenves szereplők is spoiler viszont voltak akik eléggé a szívemhez nőttek.
Összességében, nekem tetszett a könyv, a végének a hiánya se olyan vészes

minett>!
Saskia Noort: Az ínyencklub

Egyértelműen Született feleségek feeling, mindenki mindenkivel, s ezek a kusza viszonyok folyamatosan tárulnak fel. Semmi nem az, aminek látszik, sajnos viszont mégis valahogy unalmas volt számomra a krimiszál és a fordulatok ellenére sem értek meglepetések


Népszerű idézetek

Andus>!

Ez nem én vagyok. Az lehetetlen, hogy ez én vagyok, ez a csupa festék bohóc, aki ezen az elhagyatott helyen a szeretőjére vár. Legjobb volna, ha elmennék. Egyenest haza, a férjemhez, és mindent bevallanék neki. Ahelyett, hogy itt üldögélek repeső szívvel, mint valami bakfis, akinek minden erő kiment a lábából, és csak arra várok, hogy Simon még egyszer megcsókoljon, és azon drukkolok, nehogy azt mondja, hogy sajnálom, de az a dolog ott nálatok a fészerben, az természetesen csupán röpke tévedés volt, aminek nincs folytatása, és felejtsük is el az egészet.

170. oldal

ZafiraSerrano>!

A mosolyában irónia rejlett, gúnyt űzött saját magából, aki a milliomos szerepét játssza élvezettel, és kinevette mindazokat is, akik őt komolyan vették.

brigi11 P>!

Tulajdonképpen pompás dolog szomorkodni, és a legnagyszerűbb az, hogy mindig akad valaki, aki meg akar minket vigasztalni.

52. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Nova Lee Maier: A védőnő
Truus Matti: Departure Time
Jan de Hartog: Stella
Robert van Gulik: A kísértetjárta kolostor
Stefan Brijs: Der Engelmacher
Herman Koch: The Dinner
Jan de Hartog: A gyilkos és a lány
Anne Frank – Ernst Schnabel: Anne Frank naplója / Anne Frank nyomában
Anne Frank: Anne Frank naplója
Anne Frank: Het Achterhuis