Szuperhős ​szakszerviz 2 csillagozás

Sárvári Töttős Györgyi: Szuperhős szakszerviz

Agyrázkódás, ​kéztörés, lábsérülés…

Kivel nem történt még kisebb-nagyobb baleset? És ki ne szeretne játékosan, mesével gyógyulni?

Évente több ezer gyerek kerül kórházba baleset miatt. Az ő gyógyulásukat, valamint az orvosok, a nővérek, kórházi szakemberek munkáját hivatott segíteni ez a könyv. A mese varázslatos világán keresztül bemutatja a szülőknek és a gyerekeknek a különböző kezelések várható lépéseit, folyamatát, és a gyógyulástervező segítségével együtt indulhatnak el a felépülés útján.

Ezt a könyvet saját élmény hívta életre: Győri Ildikó kisfia néhány éve a Fiumei úti baleseti sebészetre került. Az intenzív osztályon dolgozó orvosok és nővérek áldozatos munkájának köszönhetően a rémálmot fokozatosan felváltotta a csendes, játékos gyógyulás.

Sárvári Töttős Györgyi remek humorral és átérzéssel megírt meséje a nagy sikerű Varázspálca szakszerviz folytatása, de önállóan is olvasható. Nemcsak a kórházban vagy otthon lábadozó kis betegeknek kínál… (tovább)

>!
Kolibri, Budapest, 2018
keménytáblás · ISBN: 9786155633812 · Illusztrálta: Szalma Edit

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 3

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Hintafa P
Sárvári Töttős Györgyi: Szuperhős szakszerviz

Sárvári Töttős Györgyi és Győri Ildikó kibővítette Varázspálca szakszervizét és immár kezdő, vagy gyakorló szuperhősökre is kiterjesztik tevékenységi körüket. A könyvTÁRS-sorozat kilencedik része ezúttal a traumatológiára kalauzol, ahová az előző részből megismert Danó révén jutunk el. A fáról lezuhanó kisfiú Neón, a koboldtündér segítségével ismeri meg a gyerekek ápolásában részt vevőket. A 406-os kórteremben fekvő gyerekek esetein keresztül az olvasó is megkapja a legfontosabb útravalóját.

Súlyos batyu ez, hiszen aki idekerül -legyen az gyerek, vagy felnőtt- a fizikai traumán kívül jelentős mértékű stressznek, lelki megpróbáltatásnak van kitéve. És akkor még nem beszéltem a diagnózisról, a beavatkozások okozta bizonytalanságról, az esetlegesen hosszúra nyúló várakozási időről, amik mind tovább terhelik a már amúgy is feszült lelkeket.

A Szuperhős szakszerviz olyan praktikus tanácsokkal, ötletekkel teli mesekönyv, amiből a gyerekek legalább annyit profitálhatnak, mint a szüleik

A gyorsabb gyógyulás, a félelemmentes kórházi lét, szívvel-lélekkel és körültekintéssel megálmodott hírvivője ez a könyv.
Bővebben: http://hintafa.blog.hu/2018/06/27/sarvari_tottos_gyorgy…


Népszerű idézetek

>!
dtk8 P

A beszélgetést viszont ne tévesszük össze a többi szülővel való közös kesergéssel, egymás ijesztgetésével! (…) Ez az egyik legrosszabb, amit magunkkal tehetünk. Ahogyan gyermekünknek jár a lelkileg támogató ember közelsége, úgy igaz ez ránk is! És nem csak a kórházban.

48.

2 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Erdős Virág: Szorzótábla-versikék
Polcz Alaine: Dinamikus játékdiagnosztika és játékterápia / A bábjáték mint diagnosztikai és terápiás módszer / A világjáték
Gabnai Katalin: A mindenlátó
Benedek László: Játék és pszichoterápia
Kovásznai Kató: Játszik a gyerek
Heidi Kaduson – Charles Schaefer (szerk.): 101 játékterápiás technika
Kaposi László (szerk.): Játékkönyv
Sean Callery: Játékos mulatságok
Susanna Millar: Játékpszichológia
Erlend Loe: Naiv.Szuper.