Szuperhős ​szakszerviz 8 csillagozás

Sárvári Töttős Györgyi: Szuperhős szakszerviz

Agyrázkódás, ​kéztörés, lábsérülés…

Kivel nem történt még kisebb-nagyobb baleset? És ki ne szeretne játékosan, mesével gyógyulni?

Évente több ezer gyerek kerül kórházba baleset miatt. Az ő gyógyulásukat, valamint az orvosok, a nővérek, kórházi szakemberek munkáját hivatott segíteni ez a könyv. A mese varázslatos világán keresztül bemutatja a szülőknek és a gyerekeknek a különböző kezelések várható lépéseit, folyamatát, és a gyógyulástervező segítségével együtt indulhatnak el a felépülés útján.

Ezt a könyvet saját élmény hívta életre: Győri Ildikó kisfia néhány éve a Fiumei úti baleseti sebészetre került. Az intenzív osztályon dolgozó orvosok és nővérek áldozatos munkájának köszönhetően a rémálmot fokozatosan felváltotta a csendes, játékos gyógyulás.

Sárvári Töttős Györgyi remek humorral és átérzéssel megírt meséje a nagy sikerű Varázspálca szakszerviz folytatása, de önállóan is olvasható. Nemcsak a kórházban vagy otthon lábadozó kis betegeknek kínál… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2018

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Kolibri, Budapest, 2018
56 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155633812 · Illusztrálta: Szalma Edit

Kívánságlistára tette 5

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Zsófi_és_Bea P
Sárvári Töttős Györgyi: Szuperhős szakszerviz

Ez a könyv nagy meglepetés volt nekem, mert azt hittem, hogy szimplán egy szuperhősökről szóló történetet fogok olvasni, de ez sokkal több volt annál, mert nem csak szórakoztat, hanem segíteni is szeretne olyan gyerekeken, akiket valamiféle baleset ért és kórházba kerültek.

Egy baleset mindig váratlan, egyaránt stresszhelyzetbe hozhat szülőt és gyereket. Ebben az esetben azért valakinek nyugodtnak kell maradnia, természetesen a szülő is próbálja meg, de ha legalább a gyerek nem pánikol be, akkor az már fél siker.

Ez a könyv segítséget, bátorítást nyújt azoknak a gyerekeknek, akik kisebb- vagy akár nagyobb balesetet szenvednek és ez még azzal súlyosbodik, hogy félnek a kórháztól, az orvosoktól, az injekciós tűtől, a kórházban lévő vizsgálati eszközöktől, és egyáltalán attól, hogy mi fog ott velük történni. És remélhetőleg a szülők is le tudnak csillapodni, megnyugodni a felolvasás közben.

Bővebben: http://konyvutca.blogspot.com/2018/07/sarvari-tottos-gy…

>!
blueisthenewpink SMP
Sárvári Töttős Györgyi: Szuperhős szakszerviz

Remekül sikerült, – elcsépelt szó, de valóban – hiánypótló könyv. Óriási segítség a balesetet szenvedett gyerekeknek és szüleiknek (a nem kioktató, megértő, támogató, csak szülőknek szóló részek is nagyon jók). A nyolcéves izgult és kuncogott, nagyon érdekelte minden, a négyéves pedig elmerengett a saját csodatapaszán, és újra elmesélte mindkét balesetet, amit elszenvedett, a sérüléssel járót és a csak ijedséggel járót is. Jó ötletnek tartom azt is, hogy nem a főszereplőnek kell bent maradnia a kórházban, hanem más gyerekek történetét ismerjük meg vele együtt az otthon biztonságából. Így kellő távolságot tudunk tartani, miközben mégis megtudjuk, amit meg kell tudnunk a kórházi létről, műtétekről. Nyugodtan lehet nem érintettként is olvasni ezt a pontos, okos, érzékeny, és gyerekek számára is érdekesen és élvezetesen megírt könyvet. Ne legyen rá szükség, de ha úgy alakult, minden szuperhősnek ajánlom.

14 hozzászólás
>!
Hintafa P
Sárvári Töttős Györgyi: Szuperhős szakszerviz

Sárvári Töttős Györgyi és Győri Ildikó kibővítette Varázspálca szakszervizét és immár kezdő, vagy gyakorló szuperhősökre is kiterjesztik tevékenységi körüket. A könyvTÁRS-sorozat kilencedik része ezúttal a traumatológiára kalauzol, ahová az előző részből megismert Danó révén jutunk el. A fáról lezuhanó kisfiú Neón, a koboldtündér segítségével ismeri meg a gyerekek ápolásában részt vevőket. A 406-os kórteremben fekvő gyerekek esetein keresztül az olvasó is megkapja a legfontosabb útravalóját.

Súlyos batyu ez, hiszen aki idekerül -legyen az gyerek, vagy felnőtt- a fizikai traumán kívül jelentős mértékű stressznek, lelki megpróbáltatásnak van kitéve. És akkor még nem beszéltem a diagnózisról, a beavatkozások okozta bizonytalanságról, az esetlegesen hosszúra nyúló várakozási időről, amik mind tovább terhelik a már amúgy is feszült lelkeket.

A Szuperhős szakszerviz olyan praktikus tanácsokkal, ötletekkel teli mesekönyv, amiből a gyerekek legalább annyit profitálhatnak, mint a szüleik

A gyorsabb gyógyulás, a félelemmentes kórházi lét, szívvel-lélekkel és körültekintéssel megálmodott hírvivője ez a könyv.
Bővebben: http://hintafa.blog.hu/2018/06/27/sarvari_tottos_gyorgy…

>!
meseanyu MP
Sárvári Töttős Györgyi: Szuperhős szakszerviz

Értem én a szándékot, és a hasznosságát nem is vitatom, de nekem ez még unalmasabb volt, mint az első rész.

>!
dianna76 P
Sárvári Töttős Györgyi: Szuperhős szakszerviz

A szerzőnek sikerült kicsit csiszolnia a stíluson és érdeklődés fenntartási erőn az előző kötethez (ami nekem nagyon nem jött be) képest. @Hintafa beharangozója után nagyon vártam ennek a könyvnek az olvasását. Nos, nem volt rossz, de nem érzem azt a fergeteges hűűű-t. Ha a célközönség szempontjából nézem, akkor viszont remek! A traumatológia elég sajátságos ága a gyermek egészségügynek, és valóban a gyermekek nagy hányada élete során egyszer fel kényszerül keresni. Pont ezért hasznos, és jó olvasmány, hiszen megismerteti a gyerekeket az ott történtekkel, elűzve ezzel a félelmüket az ismeretlentől. Így valóban bátrakká, szuperhősökké válhatnak ebben a nem éppen kellemes helyzetben is. Azért én hiányolok a könyvből még némi baleset okozta sérülést, mint pl. a medence törése, valamint az esetleges hasi sérülések bár a belső sérülések már a sebészetbe tolódnak át, amik aztán magukkal vonzzanak más egyéb, a gyermekek számára félelmetes beavatkozást is az említetteken túl. De becsempészhető lett volna egy fejezetet az égéses balesetről is. Ami azonban kimondottan a traumatológia vonal által belekerült, az teljesen rendben van! Nagyon pozitív volt számomra annak a megemlítése, hogy a hozzátartozó a gyermekkel maradhat az ápolás idejére, sőt, fekhelyet is biztosítanak számára a gyermeke mellett.
Nekem kicsit furcsa volt, hogy a gyerekek fantázia világában a felnőttek is ennyire otthon voltak, és nem volt ismeretlen számukra kik azok a Kristályok, Őrzők, Bátrak, Gongok és Védők. Jobban tetszett volna, ha mindez csupán a gyermekek közös titkaként jelenik meg. Persze ezzel talán azt akarhatta mondani a szerző, hogy a felnőttekben is ott rejlik még a gyerek, s így empatikusabbak irántuk. A meséket követő szülői tanácsok jók voltak.
Azok után, hogy van már mesés ismeretterjesztő könyve a vesebetegeknek, az onkológiai betegeknek, a mandula műtéteseknek s most már a traumatológiát meglátogatni kényszerülő gyerekeknek is, örülnék egy általános, sokrétű kórházas mesekönyvnek. A kanül/branül hálókilövőnek való elképzelése a Pókemberből… Az nagyon ötletes! Loptam is a munkámhoz. Most már nem csak katicákat fogunk gyűjteni, hanem hálókilövőt is rakunk be a gyerekeknek.

>!
Kolibri, Budapest, 2018
56 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155633812 · Illusztrálta: Szalma Edit
4 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Zsófi_és_Bea P

– A félelem legfőbb szövetségese az ismeretlen. Minél többet derítünk ki arról, amitől félünk, annál kevésbé lesz ijesztő.

38. oldal

>!
dtk8 P

A beszélgetést viszont ne tévesszük össze a többi szülővel való közös kesergéssel, egymás ijesztgetésével! (…) Ez az egyik legrosszabb, amit magunkkal tehetünk. Ahogyan gyermekünknek jár a lelkileg támogató ember közelsége, úgy igaz ez ránk is! És nem csak a kórházban.

48.

2 hozzászólás
>!
Zsófi_és_Bea P

Én például, amikor még koboldtündérként repkedtem, rettenetesen féltem a hosszú afrikai úttól. Képzeld csak el! Egy gólya hátán hónapokig szélben, esőben, étlen-szomjan! Aztán a gólya, akinek a hátán utaztam, mindent részletesen elmesélt, mi fog történni, és így sokkal jobb lett. Tudtam, mennyi idő alatt érünk oda. Tudtam, milyen félelmetes lesz viharban repülni. Tudtam, hogy nem mindig lesz ennivaló, és hogy néha éhes leszek. Tudtam, hogy amikor szárnycsapások nélkül szeljük az égboltot, akkor sem pottyanunk le, mert a meleg légáramlatok fenn tartanak majd minket. Tudtam, hogy a forróságot nehéz lesz kibírni. Minden apró részletet megbeszéltünk a gólyával. Bevallom, így is féltem néha, de mindenről tudtam, mielőtt megtörtént volna. Így sokkal, de sokkal könnyebb volt megtenni ezt a hosszú, fárasztó és néha ijesztő utat.

38. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Erdős Virág: Szorzótábla-versikék
Polcz Alaine: Dinamikus játékdiagnosztika és játékterápia / A bábjáték mint diagnosztikai és terápiás módszer / A világjáték
Gabnai Katalin: A mindenlátó
Benedek László: Játék és pszichoterápia
Kovásznai Kató: Játszik a gyerek
Heidi Kaduson – Charles Schaefer (szerk.): 101 játékterápiás technika
Kaposi László (szerk.): Játékkönyv
Sean Callery: Játékos mulatságok
Susanna Millar: Játékpszichológia
Erlend Loe: Naiv.Szuper.