Londonban ​bármi megtörténhet 53 csillagozás

Sarra Manning: Londonban bármi megtörténhet

A tizenhét éves Sunny kapcsolata elég furcsán ér véget: kap egy képet a mobiljára, amin a barátja egy másik lánnyal csókolózik. Más ilyenkor talán összeomlana, de Sunny más megoldást választ. Ami ezután következik, az egy tizenkét órás őrült hajsza robogóval London körül, ami este 8-kor indul a Crystal Palace-nél (olyan messze a civilizációtól, hogy még a metró sem jár arra), át Camdenen, Shoreditch-en, a Sohón, Kensigtonon, Notting Hillen… és reggel 8-kor ér véget az Alexandra-palotánál.

Eredeti mű: Sarra Manning: London Belongs to Us

Eredeti megjelenés éve: 2016

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
292 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634035169 · Fordította: Farkas Krisztina
>!
292 oldal · ISBN: 9789634035435 · Fordította: Farkas Krisztina

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Jean-Luc Godard · Sunshine Williams · Jeane Smith

Helyszínek népszerűség szerint

London


Kedvencelte 6

Most olvassa 5

Várólistára tette 68

Kívánságlistára tette 82

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Málnika 
Sarra Manning: Londonban bármi megtörténhet

„London folyton változik, de mindig az a hely marad, ahol az ember kalandokba bonyolódhat, új barátokra tehet szert, megváltoztathatja a történetét, megváltoztathatja az életét.”

Érdekes és egyedi ötleten alapuló ifjúsági regény, amelyben azonban kétségtelenül több rejlik, mint amit végül sikerült megvalósítani. Megvallom, igen nehéz értékelnem, sőt csillagoznom is, hiszen a csodaszép borító, a Menő Könyvekre jellemző igényes kiadás és a Londonban játszódó történet nagyon felkeltette az érdeklődésemet, olvasás közben azonban mégis végig maradt bennem egyfajta megmagyarázhatatlan hiány.

Az egyetlen éjszaka alatt játszódó történet egy szerelmi csalódásból kibontakozó, színes kalandra invitálja az olvasót, miközben önbizalom-hiányos főszereplője, a 17 éves Sunny megtanulja az élet egyik nagy leckéjét, azaz, hogy nem érdemes mindenkihez alkalmazkodni azért, hogy elfogadják, és bátran ki merjen állni önmagáért. Ezenkívül a rasszista és a LMBTQ vonal adott értéket az egyébként könnyen felejthető történetnek. London imádóként a helyszínválasztás számomra nem is lehetett volna tökéletesebb, nagyon jó ötlet volt a fejezetek elejét leírásokkal gazdagítani. Azonban sokszor úgy éreztem, kizárólag maga London viszi a történetet, vonzó nyüzsgésével és sokszínűségével.

>!
vikcs P
Sarra Manning: Londonban bármi megtörténhet

Valószínűleg kevés olyan ember van, akit ne érdekelne London városa, aki ne szeretne eljutni oda, aki ne szeretne egy kicsit belebújni az angolok bőrébe, és a hatalmas város utcáin sétálgatni.

Most mi is megtehettük ezt Sunny szemszögén keresztül, aki Észak-Londonban lakik. A könyv csak egy éjszaka történéseit foglalja magába, ami elég eseménydús és rohangálósra sikeredett.
Igazából egy nagyon aranyos, olvasmányos és humoros könyvet olvashattam, bemutatva London nevezetességeit és egy kis ismeretet is a kerületekről. Persze azért érezhető volt, hogy ifjúságiként egy kicsit kesze-kusza és túl van írva néhány helyen a magyarázás, és nekem néha elég zavaros volt pár rész, meg nagyon sok ember szerepelt, és néha már nem tudtam, ki kicsoda. A francia mondatokat lehetett volna lábjegyzetben lefordítani, mert az embernek nem mindig van lehetősége hogy oldalanként előkapja a Google fordítót és fordítgassa a mondatokat, ugyanis a Godard fiúk előszeretettel használták anyanyelvüket.

Mindent összevetve, a hiányosságaival együtt, egy jópofa, kellemes olvasmány volt, amit mind a fiatal korosztály, mind a felnőtt olvasók nyugodtan kézbe vehetnek, hiszen mindenki talál benne a maga számára mondanivalót.

Bővebben a blogomon: http://konyvmaniablog.blogspot.com/2018/08/sarra-mannin…

>!
CsakSimánDorka P
Sarra Manning: Londonban bármi megtörténhet

Nem is tudom….Egy könnyed, humorod történetet kaptam, amiben benne volt London szeretete, mégsem érzem 100%-osnak.
Voltak olyan részek, amik kicsit túl voltak írva spoiler, a franciául beszélős részeket nem értettem, mert nem volt lábjegyzet vagy zárójeles fordítás.
Nos, most hogy kiveséztem a nem szeretem részeket, jöjjenek amik tetszettek.
Szerettem, hogy kaptam egy leírást Londonról a fejezetek elején, ez kicsit különlegesebbé tette a könyvet. Szerettem, hogy a főszereplő csaj, Sunny jellemfejlődést mutatott. És szerettem a Godard fiúkat is :D
Lényeg: London-mániásként nekem bejött a könyv :D

Bővebben:
https://dorkaanyaolvas.blogspot.com/2018/07/sarra-manni…

>!
Navi P
Sarra Manning: Londonban bármi megtörténhet

Nekem ez most nagyon jól esett :)
Sokat nevettem, mosolyogtam, Markot jól megcsapdostam volna és egy szemernyi sajnálatot sem érzek iránta. Jean-Luc a kedvenc karakterem, Em is aranyos, igazi barátnő, megmondja ha hülye vagy :)
Jó kis kaland volt, az első igazán jelentős lépés a felnőtté válás útján.
Több ilyen kellene.

>!
Heni_ 
Sarra Manning: Londonban bármi megtörténhet

A egész regény nagyon szórakoztató volt és a fülszüveg alapján pont egy ilyen jópofa és szerethető ifjúsági regényre számítottam. Nagyon megszerettem a Goard fiúkat. Főleg Jean-Lucot. Biztosan sokan fogjátok majd a fiúkat szeretni! :)
Ami még nagyon tetszett a könyvben az Sunny barárai voltak. Emmeline, a legjobb baránője és a többi lány is segített neki és bár voltak kisebb zűrök közöttük, a regény megmutatta, hogy bizony létezik még igaz barátság. A kisebb összekapás pedig még életszerűbbe tette a történetet. Sunny igen sokat változott, pozitív irányban. Sokkal magabiztosabb lett és kiállt a saját véleménye mellett.
Nekem nagyon tetszett! 5 csillag! :)
A blogomra írtam róla egy könyvajánlót is :)
https://totorokuckoja.blogspot.com/2018/07/londonban-ba…

4 hozzászólás
>!
Oláh_Zita P
Sarra Manning: Londonban bármi megtörténhet

Nemcsak egy fergeteges éjszakát tölthetünk főhősünkkel, barátaival, és a partvissal!! Ez a történet annál sokkal több, ráébredés önmagunk értékére, és ennek megfelelően a nem megfelelő emberek helyretétele, és a saját magunkért történő kiállásról is szól. Szuper, szórakoztató történet mondanivalóval.

>!
Borka_V_Szabó IP
Sarra Manning: Londonban bármi megtörténhet

Gondolkoztam azon, mit írjak, egyelőre tőszavakban…
Pozitívum:
Ez a könyv megmentette valakinek az életét. spoiler
Egyszerre vagyok la belle Hélène és Sunny. spoiler
1995-ben, 17 évesen jártam Londonban, szóval ott tényleg bármi megtörténhet, és Crystal Palace mellett szálltunk meg. spoiler
Kedvencem les garçons Godard, és kutya legyek, ha nem direkt Jean-Luc, mint a híres filmrendező. :) spoiler Miattuk másodszor is elolvasnám majd.
Minden más spoiler, ami még tetszik. Olvassátok el! :D
Negatívum:
Helyesírás tökéletes (ez pozitív!), de itt-ott elfelejtették a francia mondatokat dőltben szedni.
Nekem kicsit szókimondó volt ifjúságinak (YA), de ám legyen, ez már a 21. század. ;)
17 éves lányoknak kifejezetten ajánlom!

London, szeretlek!

>!
Kikiriki
Sarra Manning: Londonban bármi megtörténhet

Megvallom őszintén, jobbra számítottam. Nem is tudom, mi volt a baj, de valahogy olyan kis gyengécskére sikeredett. Valószínűleg a kivitelezéssel volt gond, mert a történettel nem volt baj, imádtam, hogy Londonban játszódik, és volt pár helyszín, amit láthattam is belőle a napokban. A szereplőket is megkedveltem, de a lezárással nem voltam megelégedve, többet vártam volna. Meg jobban megismertem volna a Godard fiúkat, főleg Jean-Luc-öt, illetve azért jól jött volna néhány helyre a fordítás. (Amúgy most látom, hogy Jean-Luc Godard egy híres filmrendező…ez véletlen? :D)

>!
Caledonia_Valley P
Sarra Manning: Londonban bármi megtörténhet

… rendkívül érdekes, izgalmas és humoros regény…
A könyv csodaszép, igényes kiadás, a történet izgalmas, humoros és nagyon a szívemhez nőtt, de a rengeteg francia szöveg miatt sok helyen élvezhetetlenné válik, ugyanis nem tartalmaz fordítást, és a szövegkörnyezet sem mindig adta meg számomra a választ, miről is zsörtölődhetett éppen Jean-Luc.
A könyvet ajánlom mindenkinek, aki szereti Londont, és aki egy kellemes kikapcsolódásra, romantikára és humorra vágyik ezeken a forró nyári napokon! :)

Bővebben:
https://sadaboga.blogspot.com/2018/07/sarra-manning-lon…

>!
cookiemonster
Sarra Manning: Londonban bármi megtörténhet

Közös értékelés legdrágább ikertestvéremmel, @Vivian-nel:
Bevallom, nem vagyok oda különösebben Londonért – Nagy Britannia fővárosa számomra teljesen semleges, de lenyűgöznek az épületei, sokszínűsége és múzeumai. Nem tudtam, hogy a Londonban bármi megtörténhet hogyan mutatja be a várost: úgy járjuk végig, mint egy turista, részletesen bemutatva a fontos nevezetességeit (ezért az opcióért nem rajongtam volna annyira), vagy inkább végigrohanjuk két öltönyös franciával, egy Vespával és egy partvissal. Az utóbbi következett be, és én minden furcsaságával együtt imádtam.
Bővebben:
https://voldemortorra.blogspot.com/2018/07/londonban-ba…

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Málnika 

– Az, hogy egyszer az életben kiállok magamért, szerintem fantasztikus jutalom.

202. oldal, Chelsea

>!
Heni_ 

– Akik megcsalják az embert, csak egy jó seggberúgásból értenek.
– Bizony, ha megcsalnak, csakis a zéró tolerancia működik.

35. oldal

>!
Heni_ 

– Nem tudok csak úgy szóba elegyedni vele.
– Dehogynem. Az emberek ezt szokták csinálni, ha tetszik nekik valaki.

31. oldal

6 hozzászólás
>!
vikcs P

LONDON
Egy nagyváros, ahol nyolcmillió ember lakik. Nyolcmillió élet. Nyolcmillió történet.

9. oldal

>!
Heni_ 

– Huszonegy éves vagyok. Az fiatal!
– Én pedig tizenkilenc. Mindig fiatalabb leszek nálad, öregapám – keni a szavakat Jean-Luc.
– Ja, mondja ezt az a fiú, aki miatt korábban el kellett jönnünk a piknikről, mert haza akart jönni, hogy kipróbáljon egy új tortácskareceptet, amiben gesztenyemassza van. Olyan vagy, mint egy középkorú háziasszony, aki csapdába esett egy tizenkilenc éves fiú testében.
– Te meg mint egy idióta, aki csapdába esett egy idióta testében.

100. oldal

1 hozzászólás
>!
Heni_ 

CSÍPŐS CSIRKESZÁRNY RAP

Szárnyakat akarok konkrétan
Mutogassam vagy morzézzam
Yo!

Forró legyen
Mert úgy szeretem
Csípősen
Meg fűszeresen
Yo!

Csípős szárnyak
Édes szárnyak
Üldöz az illat
Érzem a vágyat

Te is tapsolj a szuperadagnak
krumplikörettel
Szárnyakat adnak

Nem kell a melle
Nem kell a combja
Szárnyért jöttünk
Állni a sorba
Tűzben égek
Tátom a számat
Várom a várom a
Csípős szárnyat

Csípős szárnyak
Édes szárnyak
Üldöz az illat
Érzem a vágyat

Csípős szárnyak
Csípős szárnyak
Csípős szárnyak
(Fokozatosan elhalkulva ismétel)

2 hozzászólás
>!
CsakSimánDorka P

De vajon egyetlen éjszaka megváltoztathatja-e az ember életét? Azt hiszem, igen. Vagy legalábbis megváltoztathatja az irányt, amerre az élete tartott. Időre van szükségem, hogy ezt végiggondoljam. Hogy megszokjam, hogy úgy élem az életem, mintha minden nap vasárnap éjszaka lenne. De bizonyos dolgok mindig változatlanok maradnak. London, szeretlek.

>!
Heni_ 

Jean-Luc szeme viszont olyan sötétkék, mint az iskolai egyenruhák anyaga és a viharos tenger, a pillantása pedig minden, csak nem vidám.

84. oldal

>!
CsakSimánDorka P

Csodálatos érzés, hogy nem érdekel, mit gondolnak rólam az emberek.

Kapcsolódó szócikkek: Sunshine Williams
>!
CsakSimánDorka P

London folyton változik, de mindig az a hely marad, ahol az ember kalandokba bonyolódhat, új barátokra tehet szert, megváltoztathatja a történetét, megváltoztathatja az életét.

Kapcsolódó szócikkek: London

Hasonló könyvek címkék alapján

Kerstin Gier: Zafírkék
Kerstin Gier: Az álmok első könyve
Joss Stirling: Lélektársak – Phoenix
Joss Stirling: Storm és Stone
Gayle Forman: Csak egy nap
Meg Cabot: Locsifecsi királynő
Elisa J. Smith: Őrizd meg
Cassandra Clare: A hercegnő
Charlie N. Holmberg: Az üvegmágus
Federica Bosco: Maradj velem, angyal