Postás ​Palkó 11 csillagozás

Sárközi Judit: Postás Palkó

Csatlakozzatok Palkóhoz, és fedezzétek fel a postáskodás örömeit! Ismerkedjetek meg barátaival, Mentős Misivel, Rendőr Robival, Tűzoltó Tomival és a kis Misuval, aki temperamentumával mozgásban tartja főhőseinket és számtalan kalandot élnek át együtt. Tudjátok, hogy mi a Postagalamb Olimpia? Van valami törvény arra, hogy a kutyáknak utálniuk kell a postásokat? Kényelmes az egyenruha? Menthet életet egy figyelmes postás? A válaszokat megtudhatjátok Sárközi Judit maga illusztrálta bűbájos meséiből.

Tagok ajánlása: 5 éves kortól

>!
Kalliopé, Nyíregyháza, 2020
210 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155378348 · Illusztrálta: Sárközi Judit

Most olvassa 1

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

csgabi P>!
Sárközi Judit: Postás Palkó

A könyv elolvasása közben és után az járt a fejemben, mennyire rosszul állhat népszerűségben a Magyar Posta, hogy intéztek egy propagandamesekönyvet maguknak. :-D Amúgy egy kellemesen jó, olvasható,kedves, hangulatos meséskönyv Postás Palkó mindennapjairól. Jó kis olvasmány volt, örülök, hogy részem lehetett az olvasásában. Szerettem a történeteket, átélhetőek voltak, gyerekeknek is abszolút érthetőek és élvezhetőek

wzsuzsanna P>!
Sárközi Judit: Postás Palkó

(…) Manapság irgalmatlan mennyiségű új gyermekkönyv jelenik meg szinte naponta, így azt gondolom, komolyan fel van adva a lecke az íróknak, hogy valami eredetit és újszerűt alkossanak. Pont amiatt szerettem volna elolvasni a Postás Palkót, mert a mostanában népszerű királylányok, unikornisok és szuperhősök világában egészen újszerű, egyben nosztalgikus ötletnek tűnt, hogy valaki egy gyakori és hétköznapi foglalkozás képviselőjét tegye meg mesekönyve főhősének.
A Postás Palkó egy viszonylag hosszú, több mint 200 oldalas kötet, azonban a szöveg ehhez képest elég szellős, ráadásul minden második oldalon a szerző saját illusztrációit találjuk. Megismerkedhetünk főhősünkkel, Palkóval, aki már gyermekkorában is vonzódott a postás hivatáshoz, fiatalemberként pedig lelkesen és vidáman vág bele ebbe a munkába. A különálló kis történeteket elmesélő fejezetekben az ő mindennapi kalandjait ismerhetjük meg, melyek részben a munkájával, részben a magánéletével kapcsolatosak. A mesék által kicsit jobban beleláthatunk, hogyan telik egy postai dolgozó napja, milyen feladatokat kell elvégeznie, illetve mik azok a jellegzetes problémák, amikkel a munkája során találkozhat (lásd a postások és a kutyák kapcsolata:)). Palkó azonban sokkal több egy egyszerű alkalmazottnál: ő szívvel-lélekkel végzi a hivatását, nagyon lelkiismeretes, és igyekszik őszintén odafigyelni és segíteni azoknak az embereknek, akikkel kapcsolatban áll. A történetek egy része összefüggésben is áll ezzel a tulajdonságával, többször keveredik olyan szituációba, amikor valakinek segíteni kell, például amikor egy idős néni nem nyit ajtót elsőre, és később kiderül, hogy rosszul lett. Szerencsére nem csak a jószívű Palkóra számíthat a közösség, hanem Mentős Misire, Rendőr Robira és Tűzoltó Tomira is. (…)
(…) Összességében szerintem ez egy különleges kötet, én nagyon üdvözlöm azt a szándékot, hogy kínáljuk meg a gyerekeket hétköznapi hősökkel, és hogy ismertessük meg velük a különböző foglalkozásokat, mindennapos eseményeket és történéseket. Annyira klassz lenne, ha más hivatásokkal bővülve sorozattá nőhetné ki magát, én biztosan szívesen olvasnék akár Hentes Henrikről, Könyvtáros Kálmánról vagy Villanyszerelő Viktorról is. :)
Bővebben:
https://konyvesmas.blogspot.com/2020/12/postas-palko-er…

dtk8 P>!
Sárközi Judit: Postás Palkó

Egyszerű történetek Palkóról, a hétköznapi hősről, aki kézbesít és megment, figyel a környezetére, megoldja a problémákat. És Palkó érzelmi életet is él, nagyon készül a nagypapájával a hétvégére, és a végén még szerelembe is esik. Kicsit belelátunk a postások életébe, tanulunk a postagalambokról, a bélyegekről.
Kevésbé darabos illusztrációk még élvezetesebbé tennék az élményt.

PTJulia P>!
Sárközi Judit: Postás Palkó

Ez a mesekönyv igazán mindent megtesz azért, hogy helyreállítsa a Magyar Posta igencsak megcsorbult renoméját. Igazán nem tehet róla, hogy kevéssé sikerül – a szülők számára legalábbis spoiler, mert a gyerekek biztosan szeretni fogják ezeket a jóindulattal teli, kedves történeteket. Jól megismerhető belőlük a postás szakma majdnem minden szelete.
Postás Palkó, a főszereplő, aki gyermekkori álmát valósítja meg, amikor postásnak megy, abszolút pozitív főhős. Persze ő is csinál időnként butaságokat, de ezekből levonja a következtetést, és egyébként meg például életet is ment.
Mellékszereplőként megjelennek más szakmák képviselői is – mint például Rendőr Robi vagy Mentős Misi – így klasszikus pályaorientációra is alkalmas a könyv.

2 hozzászólás
Levenzia>!
Sárközi Judit: Postás Palkó

A Kalliopé Kiadó játékán nyertem ezt a könyvet Annának. Kicsit meg is lepődtem, hogy milyen vaskos darab. Nem voltam biztos benne, hogy nem korai-e ez a könyv egy négyévesnek. De nem ! Több fejezetet is el tudtam olvasni egy ültő helyében, és tényleg érdekli,leköti. Kicsit postás reklám ízű helyenként, de persze ismerős a téma, hiszen volt több postás is a családban , így beleláttunk a munkájukba. ( Azért ennyire nem idilli…)

Rózsabogár78 P>!
Sárközi Judit: Postás Palkó

Postás Palkó története nagyon tetszett nekünk, kicsit Bartos Erika munkássága jutott róla eszembe. Valahogy a mondatai, ez a kicsit ismeretterjesztő-jellegű fogalmazás, az illusztrációról nem is beszélve. (Remélem ezzel senkit nem bántottam meg, illetve ezzel sem, hogy azt gondolom, hogy megbántok valakit azzal, hogy Bartos Erikához hasonlítom. Esetleg magát Bartos Erikát bántom meg ezzel az egésszel. Még szerencse, hogy semelyikük sem olvassa ezt az értékelést.)
Szóval Palkó egy igazi kincs, kedves, jólelkű, barátságos és rendkívül elhivatott postás, akinek mindene a munka. Persze közben az életét is megismerhetjük. Szórakoztató, kedves történetek. emberközeliek, felnőttként kicsit megmosolyogtatóan egyszerűek, de ez nem baj.

1 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Bálint Ágnes: Frakk, a macskák réme
Romhányi József: Szamárfül
Bodor Attila: A tél menyasszonya
Paulon Viktória: Kisrigók
Paulik Móni – Vincze Zsuzsi: Lili és a bátorság
Berg Judit: Rumini kapitány
Katherine Applegate: Kívánságfa
Marék Veronika: Coffi, Pocak, Paprika
Kiss Ottó: Csillagszedő Márió
Szabó Magda: Tündér Lala