Us ​– Mi (Him 2.) 48 csillagozás

Sarina Bowen – Elle Kennedy: Us – Mi

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Vajon ​a kedvenc hokisaid veretlenül zárják az első közös szezonjukat?

Az NHL-ben töltött első öt hónap igazi sikersorozat Ryan Wesley-nek. Sosem volt még ilyen boldog: nappal a profik közt játszik, esténként pedig a szerelme várja otthon – Jamie Canning, a gyerekkori legjobb barát, aki ma már a párja. Csak egy dolog árnyékolja be az idillt: élete legfontosabb kapcsolatát titokban kell tartania, máskülönben a médiafelhajtás könnyen derékba törheti a sportolói karrierjét.

Jamie tiszta szívből szereti West, de gyűlöli a bujkálást. Nem ilyen életet képzelt el magának, és az állandó titkolózás kezdi megbosszulni magát. Új munkája sem éppen úgy alakul, ahogy remélte, de tudja, hogy Wesszel az oldalán képes lesz túllendülni a nehézségeken. Szerencsére ott van nekik a lakás, ahol zavartalanul együtt lehetnek.

Vagy mégsem? Amikor Wes legkotnyelesebb csapattársa beköltözik az emeletre, félő, hogy a gondosan felépített hazugságváruk bármelyik percben összeomolhat.… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2016

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rubin pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Budapest, 2020
336 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634578321 · Fordította: Barthó Eszter

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Ryan Wesley · Jamie Canning · Blake Riley


Kedvencelte 12

Most olvassa 7

Várólistára tette 118

Kívánságlistára tette 184

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Tóth_Orsolya_3 P>!
Sarina Bowen – Elle Kennedy: Us – Mi

Egyszerűen imádom ezeket a srácokat.
Annyira jó volt róluk megint olvasni.
Blake, te őrült birkafóbiás szeretetgombóc! Annyit nevettem miattad. Remélem, az ő történetét is elhozza nekünk a KMK.

konyvmolyblog>!
Sarina Bowen – Elle Kennedy: Us – Mi

„Nem arra neveltek, hogy rejtegessem a valódi énemet. A szüleink mindig arra biztattak, hogy büszkén vállaljuk az identitásunkat, hallgassunk a szívünkre és tegyük azt, ami boldoggá tesz bennünket, még akkor is, ha mások megszólnak érte.”

Érdekes volt belelátni egy meleg kapcsolatba – vagyis inkább a dilemmákat, amiket felvet a kapcsolat rejtegetése –, de az őket – és a többi „más” identitású embereket – körülvevő hatalmas utálatot még mindig nem tudom hova tenni. Ők is épp olyan emberek, mint bárki más.

Örülök, hogy a könyv a másik oldalt is felvonultatta, hiszen ennek kellene lennie a normális felfogásnak. :)

Na, de most, hogy kidühöngtem magam ezen hadd áradozzak egy kicsit. :D Az első részt is szerettem, ezzel is hasonlóképp történt. Egyszerre komoly – társadalmi problémákat felvető – és irtó poénos történet.

A Mrs. Riley-s részen úgy elkapott a röhögőgörcs, hogy még a könnyeim is kibuggyantak. Imádom a fiával együtt, aki mindig tökéletesen tud időzíteni és annyi hülyeséget összehord, amennyit más egy élet alatt sem tudna. :'D Esetleg nincs véletlenül tervben a Wags sorozat kiadása, ha már a végén megszellőztették? Pls mondja valaki, hogy ez egy jel. :D

„Most jöttem rá, hogy a szerelemnek árnyoldala is van. Ha haragszol életed szerelmére, az megöl minden boldogságot.”

Jamie és Wes irtó édesek együtt, örültem,hogy sikerült megoldaniuk a problémáikat. De Jamie olyan őrületesen makacs pasi, hogy ilyent még nem láttam/hallottam/olvastam. Eleinte nem is értettem honnan fakad ez, de csak kiderült a végére.

Nagyon tetszett, hogy a Channing famíliának nagyobb szerep jutott ebben a kötetben, ahányszor felbukkantak olyan meghitt érzést keltett bennem. :) De azért az örök civakodások sem maradnak el, amik egy ekkora családban tényleg elkerülhetetlenek.

„Ne törődj az apáddal! Ne törődj a kritikákkal és a minden lében kanál okoskodókkal. Éld az életed úgy, ahogy neked tetszik. És tudd, hogy sosem vagy egyedül. Vannak, akiknek fontos vagy.”

off

Méltó folytatása és lezárása volt az első kötetnek, egyedül Jamie makacssága „rondított” bele egy kicsit az összképbe, de ez kellett ahhoz, hogy ne legyen az egész történet egy agyoncukrozott, csillámporral meghintett mese.

3 hozzászólás
Cync P>!
Sarina Bowen – Elle Kennedy: Us – Mi

Mennyire szeretem ezt a két fiúkát! ♡ És a két írónőt is, hogy ilyenek kerülnek ki a kezeik közül.
Ez a rész komoly témákat boncolgat, ami miatt nem annyira laza, mint az előző. Kicsit igazából meg is lepett, mert nem erre számítottam. Érdekes volt, hogy most egy kapcsolatnak nem a legnaposabb oldalát láthatjuk, hanem a nehézségeket, amiken keresztül kell menniük. Nem is tudom, mikor olvastam utoljára olyan könyvet, amiben nem az egymásra találáson van a hangsúly, hanem az ezt követő időszakról. (Ha egyáltalán olvastam ilyet..)
Nem szívesen szakadok el Wes és Jamie párosától, mert belőlük sosem elég, és sajnálom, hogy nem lesz több könyvük. Ez a kötet azonban méltó befejezése volt az ő száluknak. West nem lehet nem szeretni. Jamiet ezzel szemben kicsit megráztam volna egyszer-kétszer. Majdnem levontam miatta fél csillagot, de meg lehetett érteni, és ő is a szívem csücske. A családja már a Him-ben is fantasztikus volt, örültem, hogy itt többször is találkoztunk velük.
lyen egy jó sportrománcról szóló könyv. Van benne románc, erotika, megoldásra váró problémák, ugyanakkor a sport része sincs elhanyagolva. Wes csapattársai pl. hihetetlenek.
Jah.. és a humor természetesen nem maradt el! Új kedvencet is avattam BLAKE személyében. Muszáj lesz elolvasnom a Good boyt, hogy többet kapjak belőle! Szinte már úgy érzem, őt szerettem legjobban a könyvben. Haláli figura, Mrs Rileyt nem is említve! A fiának volt mit örökölnie.
Arra az ingre pedig nagyon kíváncsi lennék, hogy néz ki xD

Tibi_Sorok_Között_Könyves_Blog P>!
Sarina Bowen – Elle Kennedy: Us – Mi

Ez a rész teljesen más hangulatot árasztott, mint az első kötet, sokkal komolyabb volt. Ennek megvoltak a nagy előnyei is, például a témák, amikről mesélt nagyon fontosak, és jó, hogy “a köz elé” lettek tárva. A két főhős karakterfejlődése is tetszett, ahogy az is, hogy mennyire szerelmesek egymásba, és most aztán tényleg megállta a helyét a kérdés: mennyit bír ki a szerelem. Csak én valahogy más típusú kötetre számítottam, de azért így is majdnem tökéletes volt az élmény.

Bővebben a blogomon:
» http://sorok-kozott.hu/2020/10/konyvkritika-elle-kenned…

kjen>!
Sarina Bowen – Elle Kennedy: Us – Mi

Wes & Jamie a tökéletes páros és ezt sose vonom vissza!
Annyira vártam már a HIM folytatását, hogy az már fájt. Az US mindent megadott nekem, amire szükségem volt, fantasztikus poénokat, érzelmeket és egy imádnivaló párost. Nem tudom hogyan, de Elle Kennedy és Sarina Bowen remek munkát végeznek, ha ők ketten összeülnek, mivel az ember sose fog unatkozni, illetve csalódni, ha tőlük olvasunk.
Imádtam az egész történetet, megnevettetett, megsiratott, de komolyan (kb.20 percig a könyv felett sírtam!). Wes és Jamie megint hozta a megszokott formáját, de mellettük köszönthetünk egy újabb fantasztikus karaktert, Blake Rileyt. Istenem, ha ez a három srác összekerült, akkor mindig fülig ért a szám a nevetéstől.
Szerintem méltó folytatást és befejezést kapott a Wesmie páros, viszont így is fáj a szívem, hogy véget ért a történetük.
Hosszabb értékelést a blogon olvashattok:
https://jenjenbooks.blogspot.com/2020/10/sarina-bowen-e…

Faythe P>!
Sarina Bowen – Elle Kennedy: Us – Mi

Kicsit túlírtnak és néhol soknak éreztem az erotikus részeket, de azt hiszem ezt csak az olvasási válságomnak tudható be. Sajnos ez a könyv se lett az, ami kirángat a válságból. :(
Ettől függetlenül Jamie és Wes nagyon édesek voltak, Blake pedig eleinte idegesítő volt, de végül pont ő volt az, aki vitt egy kis színt a történetbe a hülyeségeivel. :)
Ha a kiadó kiadja a Good Boy-t, akkor mindenképp el fogom olvasni :)

myrelationshipwith>!
Sarina Bowen – Elle Kennedy: Us – Mi

Próbáltam kicsit húzni a kötet olvasását, de csúnyán kudarcot vallottam. Ha jól számoltam 4-5 óra alatt végeztem ki a kötetet és minden egyes ráfordított időt maximálisan megért. Imádtam, talán egy kicsivel jobban is tetszett, mint az első rész, de nagyon rövid volt, annyira olvastam volna még tovább. Előre szeretnék mindenkit figyelmeztetni, hogy erősen fangörcsöt kaptam, szóval előre is bocsi. De próbálok objektív maradni és nem össze-vissza ugrálni a mondandómban. Szóval Jamie és Wes, Wes és Jamie. Két szerethető karakter, más-más háttérrel, a Him folytatása, ami egyszerre kápráztatott el és töltötte meg a szívem boldogsággal. Nagyon nagy szükségem volt erre, hiszen a szürke hétköznapok már lassan teljesen kikészítenek és a monotonitás miatt úgy érzem kezdek depressziós lenni, de Wes és Jamie ha pár órára is, de kirángatott ebből az állapotból és újból megjött a kedvem ahhoz, hogy még több hokis, de legalábbis sport románcot olvassak, mert ez az egyik legeslegjobb műfaj. Szerethető, izgalmas, mindig történik valami, szexi, vágyaktól túlfűtött édes történet. Az Us azt mutatja meg, amit sok történetnél nem látunk. Már nemcsak arra helyezi a hangsúlyt, hogy összehozza a két karaktert, hanem az utána való nehézségekre és magára az életre világít rá. Nemcsak a boldog, napos oldalt, hanem az olykor bizonytalan, borús oldalát is megmutatja egy kapcsolatnak.

Megmutatja azt, hogy nem elég hátradőlni és várni, hanem folyamatosan dolgozni és tenni kell a boldogságért, hogy ne csak ideig óráig maradjon fenn, hanem tartós legyen. Nemcsak valóságosabb, mint a Him, hanem magára a másságra, az elfogadásra és az ebből adódó problémákra, akadályokra hívja fel a figyelmet és helyezi emberközeli állapotba őket.

Az Us alatt egyszerre éreztem boldogságot, szakadt meg a szívem és tört rám a sírhatnék és legszívesebben egyes részeknél én is begubóztam volna a házamba, mint Jamie és ki se jöttem volna onnan, ha nincsenek az újabb és újabb fejezetek és nem bizonyítja be azt a két írónő, hogy mindig mindenből van kiút, csak meg kell találni az oda felé vezető utat és hagyni kell, hogy ha arra van szükség mások segítsenek és ne szégyelljünk segítséget kérni.

Maga a kötet rövid, egy délután alatt elolvasható események sorozata. Tökéletes a bekuckózós estékhez, de vigyázat, mert erős függőséget okozhat. Nagyjából két részre tudnám osztani a regényt, van az első fele, kb. a kötet első 150-160 oldala, ami tele van arcpirító jelenetekkel, nevetéssel, önfeledt kacagással és bosszankodással Blake miatt. Blake Wes csapattársa, akiről a Wags első részében tudhatunk majd meg többet, de elöljáróban szerintem annyit elárulhatok, hogy bosszantó, mindig rossz helyen van, legszívesebben már egy serpenyővel leütöttem volna, de igaz barát, helyén van a szíve és érdemes odafigyelni rá, mert a kötet második felében bontakozik ki csak úgy igazán, de ennyit Blake-ről.

A kötet közepe rendesen megszorongatja az olvasók szívét, addig – addig facsarja azt, amíg már nem bírjuk tovább és teljesen összeroppanunk, aztán jön a befejező részek és minden a helyére kerül, te is jobban érzed magad, s ha egy igazi érzelmi hullámvasút is a regény, akkor sem tudod azt mondani, hogy nem tetszett, mert aki nyitott, szereti a hokis, az M/M szálat, annak igazi csemege lesz és minden egyes fejezetet falni fog, még azokat is, amiket legszívesebben megsemmisítene az ember.

Az Us nem egy csupa móka és kacagás regény, hanem egy igenis kemény, problémákkal teli kötet, ami a romantikát, a szexet és a vágyakat sem veti meg. Ami azt illeti eléggé sok benne a szex, de szerintem ezzel nincs semmi baj, hiszen ízlésesen van tálalva és nincs benne semmi kivetnivaló, sőt szerintem sokkal jobban meg van írva, mint a tipikus nő – férfi felállás.

Narutofan98>!
Sarina Bowen – Elle Kennedy: Us – Mi

"Hogy én mennyire vártam már ezt a kötetet. Az első kötet az Ez a srác belopta magát a szívembe minden vörösségem ellenére. Ezért nem is volt kérdés, hogy hamar elő fogom rendelni a könyvet, amint a KMK kiteszi az oldalára a kötetet. A megjelenés napján pedig rohantam az átvételi helyre, hogy a kezemben tarthassam.

Első benyomásra, mint minden más könyv lenyűgözött. De milyen könyvmolyt nem nyűgöz le a papír friss illata? Így én is megcsodáltam, nézegettem, s nem tudtam eldönteni, hogy ez most vékonynak vagy vastagnak számít-e jelen pillanatban. Az előző kötet cselekményeihez képes rövidnek gondoltam, aztán ahogy beleolvastam igazam is lett."

Bővebben:https://konyvmania26.blogspot.com/2020/10/konyv-elle-ke…

Lyna>!
Sarina Bowen – Elle Kennedy: Us – Mi

Úúgy vártam már ezt a könyvet! :)
Ahogy megkaptam neki is álltam és még aznap este ki is olvastam!
Wes és Jamie párosától nem bírok elszakadni, az Ő könyveiket mindig 1 nap alatt olvasom ki és mindig újraolvasós!
Csodás egy páros, imádom, ahogy együtt működnek! :)
Ez a könyv hol megnevetett, hol megríkat, volt egy-két pillanat, amikor a könnyeim csorogtam a meghatódottságtól.
Imádom Jamie családját, hihetetlen erő és szeretet lakozik a Canning klánban! :)
Aztán ott van Blake, akit az elején gyűlöltem.. olyan rosszkor állított be mindig.. de végül rájön az ember, hogy Ő is egy csodás teremtés és nem is passzolhatna jobban a mi pasijainkhoz.
Sarina Bowen és Elle Kennedy megint egy szuper sztorit hozzott nekünk a kedvenc hokisainkról, amiben van mindenféle érzelem.
Bemutatja egy kapcsolat hullámvölgyeit, hogy Jamie és Wes is ember és nem lehet mindig minden őrülten jó, de előbb vagy utóbb mindenképp megtalálják a boldogságot!
Wes csapata pedig iszonyú jófej! spoiler
Szerettem, hogy ebben a könyvben tudtak bocsánatot kérni az emberek, és hogy azt nagyon szépen tették 1-1 helyzetben.
A könyv végén pedig az az inges akció.. :) Olvassátok el és megtudjátok! Engem megnevettetett!
Köszönöm ezt a könyvet az íróknak és a kedvenc kiadómnak (@Könyvmolyképző), hogy elhozta nekünk magyarul!

Pölcz_Fanni>!
Sarina Bowen – Elle Kennedy: Us – Mi

Fantasztikus volt ez a rész is. Teljesen más, mint az első, itt sokkal több a komolyabb, valobb életbe belecsöppent rész, mint a HIM-ben. Imádom a párost, Wes itt még nagyobb kedvencem lett, annyira kedves, törődő ember. Nagyon örülök, hogy lesz egy harmadik rész is, teljesen jó ötlet.


Népszerű idézetek

konyvmolyblog>!

Most jöttem rá, hogy a szerelemnek árnyoldala is van. Ha haragszol életed szerelmére, az megöl minden boldogságot.

konyvmolyblog>!

– Várjunk csak! – visít fel a rátapadó szöszi. – Te ismered Ryan Wesley-t? Na neeeee!
Ja. Behatóan.

Könyvmolyképző KU>!

Jess a kanapéhoz csörtet egy tányérral a kezében.
– Vidd innen ezt a borzalmat! – vakkant Blake-re. – Sütöttem neki bio kelkáposztás omlettet.
Az ölembe teszi a tányért, és villát nyom a kezembe.
Blake a versenyszellem hevében az omlett mellé csúsztatja a fánkszörnyet.
Szívem szerint mindkét fogást feltuszkolnám a készítője boldogabbik végébe, de nem akarok még több vitát. Bekapok egy kis falatot az omlettből, és harapok hozzá Blake kreálmányából.

Könyvmolyképző KU>!

– Amúgy mire is gyűjtünk ma? – kérdezem.
Ez a kulcsfontosságú infó valahogy kimaradt nekem, és mivel ezek a partik tök egyformák, a dekoráció nem árul el semmit. Hacsak nem a virágárusok és műpillangókészítők megsegítésére gyűltünk össze.
– Pikkelysömör-kutatás – feleli Eriksson. – Állítólag egy csomó embert érint.
– A bőrbetegség? – horkantok fel.
Újra végignézek a tömegen, de csak fiatal lányok hibátlan, csupasz bőrét látom kivillanni a nyitott hátú ruhákból. Ezek szerint jól halad a kutatás.

Könyvmolyképző KU>!

– Úgy hatvan másodperc múlva megrohamoz minket egy csomó rajongó, akik szerint kicsit sem taplóság a sürgősségin letámadni két hokist. Az első kérdésük az lesz, hogy miért vagyunk itt. Nekem tök mindegy, hogy őket mivel eteted, de én a barátod vagyok, és a barátokat nem szokás hülyének nézni.
Valószínűleg igaza van, de az én esetemben elég nagy a tét. Blake egy hatalmas pletykafészek, és nem vagyok biztos benne, hogy megérti a helyzetem súlyosságát.

shadowhunter1975 P>!

Egyszer csak megjelenik Wes arca a képernyőn. Úgy néz ki, mint egy riadt őzike a reflektorfényben. Most már végignézem az interjút, ha beledöglök is.- Ó! – sóhajt fel mellettem anya, és kiegyenesedik. – Szeretünk, Ryan!
– Ugye tudod, hogy nem hall? – szól ki apa az újságja mögül.

265 - 266. oldal, 27. Jamie (Könyvmolyképző, 2020)

konyvmolyblog>!

Már annyi vért vettek tőlem, hogy álmomban nővérruhás vámpírok kísértenek.

shadowhunter1975 P>!

– A szüleim PFLAG-tagok, meg minden.
– Klassz – felelem, bár gőzöm sincs, miről beszél.
Szerintem én vagyok a világ legbénább queerje. Valaki passzolhatna nekem egy kézikönyvet.

321. oldal, Jamie (Könyvmolyképző, 2020)

Kapcsolódó szócikkek: Jamie Canning
shadowhunter1975 P>!

Kikérünk egy csomó méregdrága kaját. Én a társaság felével együtt steaket választok, Blake viszont legnagyobb meglepetésemre báránybordát rendel.
– Ugye tudod, hogy az birka? – kérdezem, mire úgy néz rám, mintha gyogyós lennék.
– Haver! A legjobb védekezés a támadás.

325. oldal, 32. fejezet, Jamie (Könyvmolyképző, 2020)

Kapcsolódó szócikkek: Blake Riley · Jamie Canning
konyvmolyblog>!

Ne törődj az apáddal! Ne törődj a kritikákkal és a minden lében kanál okoskodókkal. Éld az életed úgy, ahogy neked tetszik. És tudd, hogy sosem vagy egyedül. Vannak, akiknek fontos vagy.


Hasonló könyvek címkék alapján

Fredrik Backman: Egymás ellen
Becky Albertalli: Simon és a Homo sapiens-lobbi
Jessica Bird: Dobbanó szívek
Heidi McLaughlin: Forever My Girl – Örökké a csajom
Emma Chase: Egy ágyban a herceggel
Penelope Bloom: His Banana – Bekapnám