Ez ​a srác (Him 1.) 806 csillagozás

Sarina Bowen – Elle Kennedy: Him – Ez a srác

Ők ​ketten nem egy csapatban játszanak. Vagy mégis?

Jamie Canning sosem jött rá, miért veszítette el a legjobb barátját. Négy évvel ezelőtt a tetovált, nagyszájú, szabályszegő szobatársa minden magyarázat nélkül kizárta őt az életéből. Oké, tizennyolc éves korukban a nyári hokitábor utolsó éjszakáján tényleg furán alakultak köztük a dolgok. Csak egy kis részeg hülyülés volt. Senki sem halt meg.

Ryan Wesley már nagyon megbánta, hogy annak idején belerángatta a nagyon is heteró barátját egy fogadásba, ami próbára tette a barátságukat. Most, hogy az egyetemi csapataik egymás ellen játszanak a nemzeti bajnokságon, végre lesz alkalma bocsánatot kérni. De elég egy pillantást vetnie a srácra, akiért időtlen idők óta odavan, és a fájdalom erősebb, mint valaha.

Jamie régóta vár válaszokra, de ehelyett egy újabb kérdést kell megfejtenie: vajon egy együtt töltött éjszaka tönkretehet egy barátságot? És ha nem, mi a helyzet hat, együtt töltött héttel? Amikor Wesley… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2015

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rubin pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
352 oldal · ISBN: 9789635610013 · Fordította: Barthó Eszter
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
352 oldal · ISBN: 9789635610020 · Fordította: Barthó Eszter
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
348 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634575542 · Fordította: Barthó Eszter

Kapcsolódó zóna

!

Elle Kennedy

21 tag · 2 karc · Utolsó karc: 2021. június 18., 01:30 · Bővebben


Enciklopédia 13

Szereplők népszerűség szerint

Ryan Wesley · Jamie Canning · Jess Canning · Ifj. Mark Killfeather · Richard Canning · Cindy Canning · Scotty Canning · Shawn Cassel


Kedvencelte 207

Most olvassa 23

Várólistára tette 221

Kívánságlistára tette 269

Kölcsönkérné 7


Kiemelt értékelések

Naiva P>!
Sarina Bowen – Elle Kennedy: Him – Ez a srác

Általában nem győzöm szűrni a frisseknél felbukkanó, már többször látott, és folyton visszatérő idézeteket, de nem az én két „fiamnál”. Én töltöttem fel őket a molyra. Tudom, semmi jelentősége, mégis rájuk vagyok a legbüszkébb.
A 'Wesmie' páros újból elrabolta szívemet, eszemet, lelkemet. Lehetetlenség őket nem szeretni. Azt mondom, sokkal több ilyen és ehhez hasonló könyvre lenne szükség. Továbbra is úgy érzem, az erotikus jelenetek jobbak és forróbbak voltak, mint a legtöbb férfi-nő páros esetében. Annyira tüzes és forró, hogy elolvasztja a jégpálya jegét.

26 hozzászólás
DarknessAngel >!
Sarina Bowen – Elle Kennedy: Him – Ez a srác

Szívet melengető történet♡ Úgy érzem, mintha már rég olvastam volna ilyet, de az igazság az, hogy még egyáltalán nem olvastam ehhez fogható könyvet. Persze sorozatokon belül már olvastam meleg párosokról, de ez valamiért sokkal kiemelkedőbb. Jamie és Wes egyszerre iszonyatosan cukik és szívdöglesztők. Az erotikus részek rendesen zavarba hoztak, szóval biztos pirultam volna ezerrel, ha képes lennék rá :D
Nagyon tetszett, hogy nem volt benne semmi nagy drámázás. Még Holly is kellemesen meglepett. Helyette egy csomó vicces jelenetnek örvendezhettem.
Nagyon imádtam, örülök, hogy van folytatás, mert nehéz elengedni két ilyen szuper pasit *-*

6 hozzászólás
Szilvi00 P>!
Sarina Bowen – Elle Kennedy: Him – Ez a srác

Már majdnem elkezdem angolul olvasni, amikor jött a hír, hogy a KMK kiadja magyarul. Ezer hála érte! Gondoltam, pár hónapot kibírok valahogy, a karácsonyfa alatt jól fog mutatni a papírkönyv. A borító remek, a tartalom maga a tökély. Ami engem illet, ennél boldogabb és elégedettebb nem is lehetnék!
Elle Kennedy-ben még sosem csalódtam, Sarina Bowen nevét jól megjegyzem magamnak. A srácok végtelenül szimpatikusak voltak, a történet minden perce lekötött, az írópáros stílusa pedig pont az én ízlésemnek megfelelő volt. Humoros, romantikus, erotikus. Legutóbbit különösen jól sikerült tálalni, szerintem aki sosem olvasott ebben a témában, annak sem lesz meredek vagy meghökkentő Wes és Jamie egymásra találása. A nővérem elolvasta a fülszöveget és megkérdezte: „Melegek?” Erre én: „Á, nem. Tűzforrók!” :) A szívem minden porcikája értük dobogott. Nem bírtam letenni, hajnalig olvastam. Inkább leszek ma kialvatlan, mint 12 óráig tudatlan…

12 hozzászólás
Szücsi>!
Sarina Bowen – Elle Kennedy: Him – Ez a srác

Korábban már olvastam a könyvet angolul és akkor is imádtam. És lám 1 év után is, még mindig odavagyok Jamie és Wes történetéért. Egyszerűen nem lehet megunni őket.
Szeretem mert humoros, mert pörgős, mert jó a cselekmény, a szereplők is imádni valóak, egyszerűen mindent szeretek benne.
Ha az ember 1x a kezébe veszi garantáltan nem tudja majd letteni.
Csak imádni lehet.

Pati28 P>!
Sarina Bowen – Elle Kennedy: Him – Ez a srác

”Ahogy a meleg bőre hozzám ér, érzem, hogy hazaértem.
Mert az otthon ott van, ahol ő.”

Három évvel ezelőtt ez volt az első könyv, amit LMBTQ témában olvastam, és már akkor is teljesen beszippantott a két fiú története.
Újraolvasás után sem változott a véleményem, egyszerűen annyira imádtam másodjára is, hogy egy nap alatt kivégeztem.

Wes már évek óta szerelmes a legjobb barátjába, Jamie-be, és újbóli találkozásuk alkalmával talán minden álma valósággá válhat.
Miután mindketten ugyanabban a hokitáborban edzősködnek, lehetőségük adódik közelebb kerülni egymáshoz, és ahol sikerül tisztázniuk egymás között a múltban megválaszolatlanul maradt kérdéseket.
Wes és Jamie írtó cukik együtt, humorból és szeretetteljes pillanatokból sincs hiány.
Néhány vicces jelenet pedig annyira jól sikerült, hogy sírva röhögtem rajtuk.
Számomra egyértelmű tanulság a történetből, hogy ne adjuk fel az álmainkat, és hogy a szerelmet ott is meglelhetjük, ahol a legkevésbé számítunk rá.

Sippancs P>!
Sarina Bowen – Elle Kennedy: Him – Ez a srác

Teljes mértékben megértem, hogy miért rajonganak ezért a könyvért/sorozatért ennyien. Sőt, most már én is egy rajongó vagyok a sok közül!
Nagyon szerettem Wes és Jamie történetét. Nem kellett hozzá 5 perc sem, hogy magával ragadjon, ahogy 1 nap sem, hogy a végére érjek. Imádtam a srácok lazaságát, nyitottságát, gondolatait és nem utolsó sorban a dobozos játékukat (egy ilyet én is el tudnék képzelni valamelyik barátnőmmel :)). Tetszett, hogy néhány dologtól eltekintve mindent meg tudtak beszélni, legyen szó testiségről, érzésekről vagy szexuális beállítottságról. (Egy kicsit paráztam is az elején, hogy Jamie hogyan viszonyul majd Weshez, hogy túl sokáig tart majd, amíg kéreti és/vagy elfogadja magát, de erre szerencsére nem igen került sor.)
Ami az erotikus részeket illeti, számomra nem volt sok, sem zavaró, de tény, hogy a srácok – egy idő után – rendesen adtak az érzésnek. ;)
Remélem, hogy a kiadó elhozza nekünk a folytatást, mert nagyon kíváncsi lennék a szürke hétköznapokra is.
5 csillag és ajánlom.

21 hozzászólás
Tóth_Orsolya_3 P>!
Sarina Bowen – Elle Kennedy: Him – Ez a srác

„Mert az otthon ott van, ahol ő.”

Mennyit nevettem! Nagyon jók voltak együtt. Az utolsó fejezetek pedig teljesen meghatottak. *-*
Nagyon várom, hogy olvashassak még róluk. ;)
spoiler

24 hozzászólás
Niitaa P>!
Sarina Bowen – Elle Kennedy: Him – Ez a srác

A teljes értékelés elérhető a blogomon:
https://www.niitaabellvilaga.hu/2018/12/sarina-bowen-el…

"Mindig is úgy gondoltam, hogy egy nő számára igazán nehéz férfi karaktereket alkotni, hiszen az ellenkező nem teljesen más gondolkodásmóddal, érdeklődési körrel, dolgokra adott reakcióval rendelkezik. Az általam olvasott legtöbb könyvben nem is éreztem igazán a férfias vonások megjelenését, vagy ha sikerült is előcsalogatni, sokszor a romantika megjelenésével levetették magukról a szereplők, ám mivel magam sem lettem volna képes sosem jobbat alkotni, így sosem róttam ezt fel senkinek. Most találtam meg azokat a karaktereket, akik azon kevesek közé tartoznak, akik minden helyzetben képesek megőrizni önmagukat – s ez csak is az írói hozzáértést erősíti.
Nagy elvárásokkal álltam neki a könyvnek, s magam sem hittem, hogy képes teljesíteni mind. Azt pedig álmomban sem gondoltam, hogy képes még túl is szárnyalni. Mégis sikerült neki. Elle Kennedy újfent bebizonyította, hogy nem hiába szerepel a kedvenc íróim között.
A két fiú nagyon odateszi magát, minden tekintetben. Repkednek a poénok, a csínyek, a riposztok, miközben az elektromosság szikrázik a levegőben. Ha kell, akkor olyanok, mint két kamasz, máskor pedig erős, szenvedélyes férfiak. A regény minden sorát élveztem. Igazán újszerű élményt adott.
A Him, magyar címen Ez a srác mérföldekkel lekörözi a piacon lévő LMBT könyveket. Azok számára is élvezetes órákat biztosíthat, akik alapvetően nem rajongóik eme kategóriának, ám kellő mértékű nyitottsággal és kíváncsisággal rendelkeznek. Véleményem szerint érdemes megpróbálni, tökéletes kikapcsolódást nyújt. Szinte letehetetlen."

6 hozzászólás
Törpillaa P>!
Sarina Bowen – Elle Kennedy: Him – Ez a srác

Hát összességében tetszett a könyv, és a borítója is bejött nekem, de egyrészt jó párszor ki is égtem teljesen ettől a könyvtől. XD Ryan Wesley és Jamie Canning szimpatikusak voltak végig, és tetszettek is nekem nagyon. spoiler Joguk van hozzá, meg másoknak is, hogy úgy éljék ki magukat, ahogy akarják, ez engem sosem zavart. :-) spoiler Egyébként imádom Elle Kennedy-t, az Off-Campus sorozata nálam teljes mértékben hatalmas kedvenc, de ez… XD Ettől kikészültem, ha lesz is folytatása kétszer is meggondolom folytassam-e. :-D Egyébként maga a sztori tetszett is, és a két írónő stílusa is nagyon tetszik. :-) Sarina Bowen-től most olvastam először így könyvet, de nem is olyan rossz. :-) Bár arra nagyon kíváncsi lennék melyikük találta ki ezt a sztorit. XD

4 hozzászólás
Milli88 P>!
Sarina Bowen – Elle Kennedy: Him – Ez a srác

Eddig nem olvastam LMBTQ könyvet. Olyat igen, ahol mellékszálon megjelent, de ilyet, ahol erre épült a fő vonal még nem. Annyira tetszett, hogy nehéz szavakba önteni.
Kedves volt, tapintatos, nem tolakodó, mégis határozott, őszinte és érzelmileg mély. Ha egy szóval kellene jellemeznem, akkor azt mondanám rá, hogy szívmelengető.
Imádtam Jamie és Ryan karakterét is, de egy fokkal talán Ryan közelebb áll hozzám. Kívülről kemény és macsó, belül pedig egy igazi őszinte, tiszta szívű pasi.
Tetszett az egész történetvezetés, hogy a fejezetekben nem csak a jelent éltem át, hanem pár bekezdés erejéig visszatekinthettünk a múltba, így teljesen tiszta képet kapva.
Nagyon várom a folytatást, remélem, hogy mihamarabb olvashatom. :)

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

ap358 P>!

Ha olyan emberek vesznek körül, akik szeretnek, akkor ők lesznek a családod.

337. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ryan Wesley
Dilaida>!

– Egész életemben ki akartam tűnni a tömegből, de esküszöm, ha azzal mennék haza, hogy mostantól transzexuális vámpírjeti leszek, akkor is csak azt mondanák, hogy: „Jaj, Jamie! De cuki vagy!”

337. oldal, 41.

Kapcsolódó szócikkek: Jamie Canning
ap358 P>!

– Még mindig szörfözöl hétvégente? – kérdezi.
– Ha csak tehetem. És te? – húzom fel a szemöldökömet. – Még mindig letologatod a gatyád idegenek előtt minden ok nélkül?
A csapattársai hangos röhögésben törnek ki.
– Apám, ez már régebben is ilyen volt? – kérdezi valaki.
Wes szája félmosolyra húzódik.
– Sosem tagadtam meg a világtól az istenadta férfiasságom látványát.

40-41. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jamie Canning · Ryan Wesley
ap358 P>!

– Én utálom a nyarat – jelenti ki.
Elvigyorodom. Az ember azt hinné, hogy a hosszú, jeges, kanadai tél után mindenki várja a meleget.
– Miért? – kérdezem.
– Mert mindig véget ér – sóhajt fel. – Kapunk úgy két-három hónapot belőle, aztán mire észbe kapunk, már újra lefagy a tökünk a jégeralsóban. A nyár csak szórakozik velünk – von vállat. – Mindig véget ér – ismétli.
Ebben igaza van. A nyár mindig véget ér.

292. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ryan Wesley
konyvmolyblog>!

Ja, persze. Aztán meg pegazuson repülök munkába, összehaverkodom egy dzsinnel, és leprikónaranyban kapom a fizetésemet.

244. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jamie Canning
Cync P>!

A baj csak az, hogy már most őrülten, gusztustalanul nyálasan szerelmes vagyok belé…

195. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ryan Wesley
ap358 P>!

Nézzünk egyenesen szembe a problémákkal ahelyett, hogy bezárkóznánk a másik előtt.

81. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jamie Canning
Niitaa P>!

A ma éjszaka végtelennek tűnik, a holnap pedig egy örökkévalóságnak.

122. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jamie Canning

A sorozat következő kötete

Him sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Cassandra Clare: Éjsötét Királynő
Vi Keeland: Egomániás
Vi Keeland: A beosztott
Penelope Bloom: His Banana – Bekapnám
Vi Keeland: Fiatal szerető