Ez ​a srác (Him 1.) 561 csillagozás

Sarina Bowen – Elle Kennedy: Ez a srác

Ők ​ketten nem egy csapatban játszanak. Vagy mégis?

Jamie Canning sosem jött rá, miért veszítette el a legjobb barátját. Négy évvel ezelőtt a tetovált, nagyszájú, szabályszegő szobatársa minden magyarázat nélkül kizárta őt az életéből. Végülis mi rossz van abban, ha tizennyolc éves korukban a nyári hokitábor utolsó éjszakáján furán alakultak köztük a dolgok? Csak egy kis részeg hülyülés volt. Senki sem halt meg.

Ryan Wesley már nagyon megbánta, hogy annak idején belerángatta a nagyon is heteró barátját egy fogadásba, ami próbára tette a barátságukat. Most, hogy a z egyetemi csapataik egymás ellen játszanak a nemzeti bajnokságon, végre lesz alkalma bocsánatot kérni. De elég egy pillantást vetnie a srácra, akiért időtlen idők óta odavan, és a fájdalom erősebb, mint valaha.

Jamie régóta vár válaszokra, de ehelyett egy újabb kérdést kell megfejtenie: vajon egy együtt töltött éjszaka tönkretehet egy barátságot? És ha nem, mi a helyzet hat, együtt töltött héttel?… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2015

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rubin pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
348 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634575542 · Fordította: Barthó Eszter

Enciklopédia 11

Szereplők népszerűség szerint

Ryan Wesley · Jamie Canning · Ifj. Mark Killfeather · Richard Canning · Cindy Canning · Jess Canning · Scotty Canning · Shawn Cassel


Kedvencelte 152

Most olvassa 18

Várólistára tette 202

Kívánságlistára tette 194

Kölcsönkérné 6


Kiemelt értékelések

>!
Naiva P
Sarina Bowen – Elle Kennedy: Ez a srác

Általában nem győzöm szűrni a frisseknél felbukkanó, már többször látott, és folyton visszatérő idézeteket, de nem az én két „fiamnál”. Én töltöttem fel őket a molyra. Tudom, semmi jelentősége, mégis rájuk vagyok a legbüszkébb.
A 'Wesmie' páros újból elrabolta szívemet, eszemet, lelkemet. Lehetetlenség őket nem szeretni. Azt mondom, sokkal több ilyen és ehhez hasonló könyvre lenne szükség. Továbbra is úgy érzem, az erotikus jelenetek jobbak és forróbbak voltak, mint a legtöbb férfi-nő páros esetében. Annyira tüzes és forró, hogy elolvasztja a jégpálya jegét.

23 hozzászólás
>!
Sippancs P
Sarina Bowen – Elle Kennedy: Ez a srác

Teljes mértékben megértem, hogy miért rajonganak ezért a könyvért/sorozatért ennyien. Sőt, most már én is egy rajongó vagyok a sok közül!
Nagyon szerettem Wes és Jamie történetét. Nem kellett hozzá 5 perc sem, hogy magával ragadjon, ahogy 1 nap sem, hogy a végére érjek. Imádtam a srácok lazaságát, nyitottságát, gondolatait és nem utolsó sorban a dobozos játékukat (egy ilyet én is el tudnék képzelni valamelyik barátnőmmel :)). Tetszett, hogy néhány dologtól eltekintve mindent meg tudtak beszélni, legyen szó testiségről, érzésekről vagy szexuális beállítottságról. (Egy kicsit paráztam is az elején, hogy Jamie hogyan viszonyul majd Weshez, hogy túl sokáig tart majd, amíg kéreti és/vagy elfogadja magát, de erre szerencsére nem igen került sor.)
Ami az erotikus részeket illeti, számomra nem volt sok, sem zavaró, de tény, hogy a srácok – egy idő után – rendesen adtak az érzésnek. ;)
Remélem, hogy a kiadó elhozza nekünk a folytatást, mert nagyon kíváncsi lennék a szürke hétköznapokra is.
5 csillag és ajánlom.

21 hozzászólás
>!
Szilvi00 P
Sarina Bowen – Elle Kennedy: Ez a srác

Már majdnem elkezdem angolul olvasni, amikor jött a hír, hogy a KMK kiadja magyarul. Ezer hála érte! Gondoltam, pár hónapot kibírok valahogy, a karácsonyfa alatt jól fog mutatni a papírkönyv. A borító remek, a tartalom maga a tökély. Ami engem illet, ennél boldogabb és elégedettebb nem is lehetnék!
Elle Kennedy-ben még sosem csalódtam, Sarina Bowen nevét jól megjegyzem magamnak. A srácok végtelenül szimpatikusak voltak, a történet minden perce lekötött, az írópáros stílusa pedig pont az én ízlésemnek megfelelő volt. Humoros, romantikus, erotikus. Legutóbbit különösen jól sikerült tálalni, szerintem aki sosem olvasott ebben a témában, annak sem lesz meredek vagy meghökkentő Wes és Jamie egymásra találása. A nővérem elolvasta a fülszöveget és megkérdezte: „Melegek?” Erre én: „Á, nem. Tűzforrók!” :) A szívem minden porcikája értük dobogott. Nem bírtam letenni, hajnalig olvastam. Inkább leszek ma kialvatlan, mint 12 óráig tudatlan…

9 hozzászólás
>!
Tóth_Orsolya_3 P
Sarina Bowen – Elle Kennedy: Ez a srác

„Mert az otthon ott van, ahol ő.”

Mennyit nevettem! Nagyon jók voltak együtt. Az utolsó fejezetek pedig teljesen meghatottak. *-*
Nagyon várom, hogy olvashassak még róluk. ;)
spoiler

24 hozzászólás
>!
DarknessAngel
Sarina Bowen – Elle Kennedy: Ez a srác

Szívet melengető történet♡ Úgy érzem, mintha már rég olvastam volna ilyet, de az igazság az, hogy még egyáltalán nem olvastam ehhez fogható könyvet. Persze sorozatokon belül már olvastam meleg párosokról, de ez valamiért sokkal kiemelkedőbb. Jamie és Wes egyszerre iszonyatosan cukik és szívdöglesztők. Az erotikus részek rendesen zavarba hoztak, szóval biztos pirultam volna ezerrel, ha képes lennék rá :D
Nagyon tetszett, hogy nem volt benne semmi nagy drámázás. Még Holly is kellemesen meglepett. Helyette egy csomó vicces jelenetnek örvendezhettem.
Nagyon imádtam, örülök, hogy van folytatás, mert nehéz elengedni két ilyen szuper pasit *-*

>!
Niitaa P
Sarina Bowen – Elle Kennedy: Ez a srác

A teljes értékelés elérhető a blogomon:
https://www.niitaabellvilaga.hu/2018/12/sarina-bowen-el…

"Mindig is úgy gondoltam, hogy egy nő számára igazán nehéz férfi karaktereket alkotni, hiszen az ellenkező nem teljesen más gondolkodásmóddal, érdeklődési körrel, dolgokra adott reakcióval rendelkezik. Az általam olvasott legtöbb könyvben nem is éreztem igazán a férfias vonások megjelenését, vagy ha sikerült is előcsalogatni, sokszor a romantika megjelenésével levetették magukról a szereplők, ám mivel magam sem lettem volna képes sosem jobbat alkotni, így sosem róttam ezt fel senkinek. Most találtam meg azokat a karaktereket, akik azon kevesek közé tartoznak, akik minden helyzetben képesek megőrizni önmagukat – s ez csak is az írói hozzáértést erősíti.
Nagy elvárásokkal álltam neki a könyvnek, s magam sem hittem, hogy képes teljesíteni mind. Azt pedig álmomban sem gondoltam, hogy képes még túl is szárnyalni. Mégis sikerült neki. Elle Kennedy újfent bebizonyította, hogy nem hiába szerepel a kedvenc íróim között.
A két fiú nagyon odateszi magát, minden tekintetben. Repkednek a poénok, a csínyek, a riposztok, miközben az elektromosság szikrázik a levegőben. Ha kell, akkor olyanok, mint két kamasz, máskor pedig erős, szenvedélyes férfiak. A regény minden sorát élveztem. Igazán újszerű élményt adott.
A Him, magyar címen Ez a srác mérföldekkel lekörözi a piacon lévő LMBT könyveket. Azok számára is élvezetes órákat biztosíthat, akik alapvetően nem rajongóik eme kategóriának, ám kellő mértékű nyitottsággal és kíváncsisággal rendelkeznek. Véleményem szerint érdemes megpróbálni, tökéletes kikapcsolódást nyújt. Szinte letehetetlen."

6 hozzászólás
>!
Milli88 P
Sarina Bowen – Elle Kennedy: Ez a srác

Eddig nem olvastam LMBTQ könyvet. Olyat igen, ahol mellékszálon megjelent, de ilyet, ahol erre épült a fő vonal még nem. Annyira tetszett, hogy nehéz szavakba önteni.
Kedves volt, tapintatos, nem tolakodó, mégis határozott, őszinte és érzelmileg mély. Ha egy szóval kellene jellemeznem, akkor azt mondanám rá, hogy szívmelengető.
Imádtam Jamie és Ryan karakterét is, de egy fokkal talán Ryan közelebb áll hozzám. Kívülről kemény és macsó, belül pedig egy igazi őszinte, tiszta szívű pasi.
Tetszett az egész történetvezetés, hogy a fejezetekben nem csak a jelent éltem át, hanem pár bekezdés erejéig visszatekinthettünk a múltba, így teljesen tiszta képet kapva.
Nagyon várom a folytatást, remélem, hogy mihamarabb olvashatom. :)

2 hozzászólás
>!
kellyolvas P
Sarina Bowen – Elle Kennedy: Ez a srác

A szerzők közül Sarina Bowent nem ismertem, de Elle Kennedy neve garancia volt számomra, hogy nem fogok csalódni, és így is lett. Nagyon egy hullámhosszon dolgoztak, nem találtam hibát a gyors váltások során sem. Rendkívül jól szórakoztam a két srác viselt dolgain, megtalálták a hangot a szívemhez, belevaló sportoló mindkettő, akik nem vetik meg az élet örömeit sem. Annyira összeillik ez a két srác, hatalmas barátság alakul közöttük az évek folyamán, ami Wes részéről minden nyáron szerelemmé alakul, amit magába fojt. Sok visszaemlékezős jelenet mutatja be őket kamaszként.
Szerintem ennek a szerelemnek a története akár mintapélda is lehetne. Olyan gyönyörűen haladnak lépésről lépésre, az érzelmeik kimutatásában és kimondásában éppúgy, mint a szex lépéseiben. Nyilvánvalóan vannak egyszerűbb fokok, és vannak a legnagyobb bizalomra épülő cselekedetek, amin szépen végighaladnak, megfelelően izgalomban tartva az olvasót. Ez a két srác jó felépítésű, izmos testtel rendelkező pasi, akiknek nem sok kell a szex beindításához, persze, hogy szívesen olvassák a nők (is) ezeket a forró jeleneteket. Az biztos, hogy sistergett közöttük a kémia. A hétköznapi életükben éppúgy egymásra hangolódtak, mint az intim együttlétekben, elcsépelt a szó, de tényleg egymásnak teremtette őket a két szerző. spoiler
A két srác családja ég és föld, nem is különbözhetnének jobban. A szerzők ezen keresztül is megmutatták a normális és a homofób hozzáállás közötti különbséget, ami más kapcsán is előtérbe kerül a regényben, szóval nem csak a kellemes oldala mutatkozik meg ennek a kapcsolatnak. Wes apja egy tuskó, pénzeszsák, az anyja meg kirakatnő, csak bólogat a férjének, nem viselik el a másságot, semmilyen szinten. Jamie családja viszont óriási, öt testvére is van, és mind idősebb, szóval edzettebbek is a szülők és baromi toleránsak. Egyszerűen nem téma, hogy milyen nemű a partnere, az a fontos, hogy boldoggá teszi a fiukat.
Egymás elfogadása és felvállalása volt a fő mondanivaló, amihez szép keretet adott a sport. A szerzők gyönyörű ívet adtak ennek a kapcsolatnak, nem volt semmi erőltetett benne, semmi durvaság. Sok humoros pillanat mosolyogtatott meg, imádtam mindkét srác dumáját, plusz Jamie családja nevettetett meg több alkalommal is, fergeteges volt a facebookos családi csoport kommentelése a coming-out kapcsán.
Az MM regények világába az egyik legjobb belépő ez a regény, remélem szeretni és élvezni fogja minden olvasó. Önmagában is élvezhető a regény, de van folytatása, remélhetőleg minél hamarabb megjelenik a magyar kiadás is.

>!
AniTiger MP
Sarina Bowen – Elle Kennedy: Ez a srác

Azt gondolom, hogy sok mindent elmond a könyvről az, hogy kevesebb, mint egy nap alatt elolvastam! Egyszerűen nem bírtam abbahagyni, imádtam olvasni a fiúk barátságáról és szerelméről. Szerintem ez egy nagyon jól megírt és kitalált romantikus LMBT+ regény lett, és nagyon kíváncsi vagyok a duológia befejezésére is! (Bár hozzá kell tennem, hogy teljes egészet alkot önmagában is.) Tetszett az is, hogy mindkét fiú nézőpontját megismerhettük (jelen idejű E/1), mert így még jobban befészkelhették magukat a szívembe. ♡♡♡

Amondó vagyok, hogy ha valaki egy dögös LMBT+ NA regényt keres, akkor ugorjon neki ennek!

spoiler

Bővebben a blogon…
https://hagyjatokolvasok.blogspot.com/2018/12/him-ezasrac.html

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
348 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634575542 · Fordította: Barthó Eszter
6 hozzászólás
>!
Illatos_Hópehely P
Sarina Bowen – Elle Kennedy: Ez a srác

Ez volt az első ilyen könyvem, amiben nem csak egy mellékszálként fut az LMBTQ szál, hanem ez a fő vonal.
Tetszett nagyon, mert amellett, hogy durván nyomták benne a fiúk, Wesley beszólásain iszonyú sokat vigyorogtam.
Nagyon várom a folytatást ;)
spoiler

21 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
ap358 P

Ha olyan emberek vesznek körül, akik szeretnek, akkor ők lesznek a családod.

337. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ryan Wesley
>!
Dilaida P

– Egész életemben ki akartam tűnni a tömegből, de esküszöm, ha azzal mennék haza, hogy mostantól transzexuális vámpírjeti leszek, akkor is csak azt mondanák, hogy: „Jaj, Jamie! De cuki vagy!”

337. oldal, 41.

Kapcsolódó szócikkek: Jamie Canning
>!
ap358 P

– Még mindig szörfözöl hétvégente? – kérdezi.
– Ha csak tehetem. És te? – húzom fel a szemöldökömet. – Még mindig letologatod a gatyád idegenek előtt minden ok nélkül?
A csapattársai hangos röhögésben törnek ki.
– Apám, ez már régebben is ilyen volt? – kérdezi valaki.
Wes szája félmosolyra húzódik.
– Sosem tagadtam meg a világtól az istenadta férfiasságom látványát.

40-41. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jamie Canning · Ryan Wesley
>!
konyvmolyblog

Ja, persze. Aztán meg pegazuson repülök munkába, összehaverkodom egy dzsinnel, és leprikónaranyban kapom a fizetésemet.

244. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jamie Canning
>!
ap358 P

Nézzünk egyenesen szembe a problémákkal ahelyett, hogy bezárkóznánk a másik előtt.

81. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jamie Canning
>!
Cync P

A baj csak az, hogy már most őrülten, gusztustalanul nyálasan szerelmes vagyok belé…

195. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ryan Wesley
>!
Niitaa P

A ma éjszaka végtelennek tűnik, a holnap pedig egy örökkévalóságnak.

122. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jamie Canning
>!
K_A_Hikari

Sok barátom van, sőt rengeteg, de egy sem ismer közülük igazán.

7. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ryan Wesley

Hasonló könyvek címkék alapján

Fredrik Backman: Egymás ellen
Vi Keeland: Egomániás
Vi Keeland: A beosztott
Emma Chase: Behálózva
Kendall Ryan: Szeress és hazudj
Susan Elizabeth Phillips: Csak Te kellesz!