Bittersweet ​– Keserédes (True North 1.) 556 csillagozás

Sarina Bowen: Bittersweet – Keserédes

A ​farmerek energiája tartja mozgásban a földet.

Griffin Shipley cseppet sem számított arra, hogy egy vermonti földút szélén, egy árokban fog összefutni egykori egy (vagy a pontosság kedvéért két-)éjszakás kalandjával. Öt évvel ezelőtt azonban mintha egy másik élete lett volna…

Griff huszonhét évesen, nem igazán önszántából került a családi farm élére. Még hatalmas válla is nehezen bírja a terhet: neki kell támogatnia anyját, három testvérét és hangyás nagyapját is. Nincs ideje a lányszövetség egykori tagjára, aki fél áron akarja felvásárolni a termésüket.

Vermont sosem szerepelt Audrey Kidder utazási tervei között. Ahogy Griff Shipley sem. De muszáj kapnia egy második esélyt az őt foglalkoztató étteremlánctól. Na, jó, egy ötödik esélyt. És egyetlen beképzelt, szexi, szakállas farmer sem állhat az útjába.

Ellenfelei egymásnak. Egészen más dolgokat várnak az élettől. Nagy kár, hogy a kettejük közt levő érzéki feszültség olyan pikáns, mint Audrey… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2016

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rubin pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
358 oldal · ISBN: 9789635610655 · Fordította: Rácz Kata
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
358 oldal · ISBN: 9789635610662 · Fordította: Rácz Kata
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
358 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634577102 · Fordította: Rácz Kata

Enciklopédia 12

Szereplők népszerűség szerint

August Griffin 'Griff' Shipley · Audrey Kidder · Jude Nickel · Zachariah Holtz · Ruth Shipley

Helyszínek népszerűség szerint

Bradford


Kedvencelte 50

Most olvassa 9

Várólistára tette 211

Kívánságlistára tette 143

Kölcsönkérné 6


Kiemelt értékelések

Black_widow>!
Sarina Bowen: Bittersweet – Keserédes

Aranyos kis történet, az embert pont azt kapja, amit a fülszöveg alapján elképzel. Tetszett, hogy részletesebben ábrázolják a farmon zajló munkálatokat. A szereplők szerethetőek voltak, kiszámítható végkifejlettel … mégsem tudom azt mondani, hogy tetszett a story. Valami számomra hiányzott belőle és ez eléggé megnehezítette az olvasást. Sajnos egyszer olvasós, eléggé felejtős történet. Kicsit csalódás volt.

29 hozzászólás
Naiva P>!
Sarina Bowen: Bittersweet – Keserédes

Olvastam már Sarina Bowen-től, nem egyet, nem kettőt, viszont magyarul most először.
A könyv hangulata volt az, ami miatt képtelen voltam letenni ezt a könyvet és a szerethető karakterek. Na jó, Audrey-t kivéve, de valahol őt is meg tudtam érteni.
Ő legalább követte az álmait. Minden vágya, hogy chéf lehessen és mivel egy fiatal nőről van szó, mindent alulról kell kezdenie. Egy étteremcsoportnak dolgozik, akik a „farmtól az asztalig” projektüket fel szeretnék pörgetni. Adrey-t küldik ki Vermontba, a Shipley farmra, hogy pofátlanul a termelői ár alatt győzködje a farmereket a nagylelkű árajánlatról.
*Extreme Lumbersex(y) Man Alert*
Itt fut össze Griffinnel, akit már igen jól ismert öt évvel korábban.
Őt felesleges körülírnom. Egyrészt korhatáros besorolás kellene hozzá, másrészt már azzal levett a lábamról, amekkora áldozatot hozott a családjáért. Olyan volt, mint a tökéletes almabor/cider; édes, de kissé savanyú.
Szeretem az ilyen típusú második esély-féle romantikus történeteket. Örültem, hogy végre ki tudott teljesedni az, amire évekkel korábban nem lett volna lehetőségük. Nem kérdés, hogy tetszett. Bár az én ingerküszöböm elbírt volna egy kicsivel több drámát.
Folytatni akarom ezt a sorozatot. Már csak abban bízom, hogy a KMK kiadja a sorozat többi részeit is. spoiler

11 hozzászólás
Pati28 P>!
Sarina Bowen: Bittersweet – Keserédes

”Az életben minden jó dolgot el lehet magyarázni az almaborral.”

Lendületes, vicces, könnyen olvasható történet, mely elkalauzol egy farmra, ahol Griffin Shipley vár egy pohárka almaborral. :)
Jó volt olvasni Griff és családja napi szokásairól, a főzésről, állattartásról és az almabor készítéséről.
Rengeteg fajta almát felsorolnak benne, melyik édes, illetve savanyú, mi mire használható fel.
Kicsit döcögősen indul Audrey és Griff újbóli találkozása, de a vágyakozás és a csipkelődés kettejük között intenzíven jelen van.
A karakterek egytől egyig szerethetőek voltak, talán Audrey viselkedésével nem minden esetben értettem egyet, nem feltétlenül azt cselekedtem volna, amit ő.
A befejezés szempontjából pedig picit csalódott vagyok, mert míg a könyv ¾ részében szép lassan épül fel a cselekmény, addig a végén olyan döntéseket hoznak meg hirtelen, amik sokkal több időt igényeltek volna, de összességében remek kikapcsolódást nyújtott a könyv.

Finn_Hudson>!
Sarina Bowen: Bittersweet – Keserédes

A könyv elolvasása után elég vegyes érzések maradtak bennem. Egyrészt nagyon tetszett a környezet és az, hogy a farmerek mindennapjait mutatja be. A mellékszereplők is aranyosak voltak, néhányuk történetére nagyon kíváncsi lettem.
Amivel azonban már gondjaim voltak, az főleg Audrey és Griff kapcsolata. Az igaz, hogy a történetük spoiler, mégis képtelenek voltak felnőttként viselkedni spoiler.
Amit pedig már tényleg nem tudtam feldolgozni, az a könyv vége. Alig pár óra alatt olyan döntéseket hoztak, amelyek másoknak évekbe telnek spoiler. Ez eléggé levitte az olvasási élményt.

6 hozzászólás
MissFortune>!
Sarina Bowen: Bittersweet – Keserédes

Annyira hiányzott már egy ilyen romantikus könyv, ami nem annyira klisés. Legalábbis a helyszínt tekintve biztosan nem. Mostanában a titkárnő a főnőkkel és a többi a divat, így meg is lepődtem, hogy egy farm a helyszín. Gyerekként imádtam a Kicsi ház a nagy erdőben c. könyvet. Na, ez annak a felnőtt változata, egy brutál szexi farmer pasival.
Griff olyan, mint amilyen a képzeletemben Jason Momoa személyisége. Kicsit morcos néha, elég zordnak tűnik, de eközben kenyérre lehet kenni. A családjáért bármire képes, sajnáltam, hogy fel kellett adni az álmait. Az almaboráról érdekes volt olvasni, továbbá olvasás közben folyton almát ettem, úgy megkívántam. Többféle almafajtáról van szó a könyvben, én ezeket szépen kiguglizgattam. Nem is ragoznám, imádtam a légkört, alig vártam, hogy Audrey újra a farmon legyen.
Audrey gyerekkora nem volt a legjobb. Iszonyatosan sajnáltam érte, nem lehetett túl kellemes így felnőni. Borzasztó, amikor a sikeres, gazdag szülő hatalmas elvárásokat támaszt a gyereke elé, ráadásul olyan dologgal kapcsolatban, amit nem is szeretne. Az írónő biztos nagyon szeret főzni, mennyei ételeket készítettek, illetve fogyasztottak a könyvben. Folyton éhes voltam.
Ajánlom azoknak, akik szeretik a romantikusokat és egy kicsit mást, újabbat szeretnének olvasni.

3 hozzászólás
Tóth_Orsolya_3 P>!
Sarina Bowen: Bittersweet – Keserédes

Semmi melodráma, szerethető szereplők, és egy igazán nagyszerű család.
Nagyon várom Jude történetét.

5 hozzászólás
bhannaa>!
Sarina Bowen: Bittersweet – Keserédes

Tetszett, ám néha már idegesítő volt, hogy másról sem beszélnek csak a farmról, az almákról-alma borokról- és persze Audrey miatt az étteremről amit még meg sem nyitott de már elég sok minden e körül forog és a munkáltatóiról.
Amúgy egy kis vicces, szerintem ideális nyári kikapcsolódás ez a könyv. Személy szerint, én ezt pontosan egy part mellett olvasva képzelem el. Tökéletes volt arra ez a kis történet, hogy kicsit “vissza hozzon” az ACOTAR világából. A szereplők teljesen szerethetőek voltak.Audrey az örök vágyakozó, ám az édesanyja miatt árnyékban él. Engem nagyon megfogott a karaktere, lehetett vele azonosulni szerintem, egyszerű de még is kis vadóc csajszi volt. Imádtam a macska-egér játékukat Griffin-nel, nagyon sokat lehetett azokon a párbeszédeken nevetni. Nagyon összetartó és befogadó családot ismerhettünk meg, hisz befogattak egy függőt aki már elvonóra járt és kellett neki a munka. Egyedül Audrey édesanyja volt egy kicsit unszimpatikus. Illetve Zara, de a könyv végére megszerettem. Griffin tipikus farmer volt, aki az apukája után vette át a farmot, és már elég fiatalon kellett eltartania a családját. Igazi kőszívűnek mutatta magát, de a valóságban vajszíve volt. Hisz ahogyan bánt az édesanyjával és Audrey-val az nagyon aranyos volt, és látszott hogy törődik velük. Igaz Audrey-val elég sokszor elrontotta, hisz nem nagyon tud az érzéseiről beszélni.
Egyedül az volt számomra néha unalmas, hogy minden szinte a gyümölcsök, és zöldségek köré épült ami egy részt érthető, hisz farmon vagyunk. Nem vártam nagyon sokat ettől a könyvtől, de ha lehet így mondani kellemesen csalódtam, hisz igaz nagyon sok élményt nem szereztem de helyette elég sok vicces pillanatot kaptam!
Stabil 4 csillag! :D
Lehet aki nagyon otthon van a mezőgazdaságban annak ez az ideális könyv, de mivel én nem nagyon vagyok jártas ebben a témában ezért néha már untam :)
Kikapcsolódásra viszont tökéletes választás! :D
Nem gondoltam volna, hogy ennyire sok 18+ rész lesz benne, de lám ebben az egyben nem csalódtam :DDD
Erre mondom azt, hogy ez megérdemli a rubin pöttyöt! A könyv felépítése is nagyon szuper volt, imádtam hogy mindkét szemszögből olvashatunk. Imádom, ha férfi szemszögből is olvashatok szóval ennek nagyon örültem! Nyugodt világ volt az amit kaptunk, és ez által én is eltudtam magam engedni, és csak sodródtam az árral. Nem volt túl sok pörgés és nem kellett annyit gondolkodni mint mondjuk egy ACOTAR vagy egy Harry Potter könyv közben :D
Egyszerű, még is nagyszerű választás nyárra!

2 hozzászólás
Tünde_JLT I>!
Sarina Bowen: Bittersweet – Keserédes

Sokkal jobb lett volna, ha egy kellemes családregény maradt volna a történet, a szerelmi szálat nem erőltetve. A Shipley család nagyon szerethető és érdekes karakterekből áll. Sőt, a farmjukon dolgozó munkások élete is izgalmas. De Audrey és Griffin együtt… Jobb lett volna Audrey nélkül.

8 hozzászólás
K_Kata99 P>!
Sarina Bowen: Bittersweet – Keserédes

Jó kis könyv volt, kellemesen kikapcsolt. Audrey és Griff nagyon jó párost alkotott, izzott köztük a levegő és megvoltak a kis csipkelődések is.
Ami miatt kiemelkedik a többi rubin pöttyös közül, az a helyszín. Vermont és a farm teljesen elvarázsolt. Imádtam olvasni a napi teendőkről, a közös főzésekről, az állatok körüli munkákról, az almabor készítés folyamatáról. Ötletes volt, ahogy a szálak összefonódtak, és Audrey, szakmájából adódóan, bekapcsolódott a vidéki életbe. A Shipley család pedig belopta magát a szívembe.

4 hozzászólás
FeketeAlex IP>!
Sarina Bowen: Bittersweet – Keserédes

Ez nagyon egyszerű volt, de úgy tetszett. Különleges volt a farm, na és az ételek…
Kinek kell rosszfiú, ha ott van Griff Shipley, aki szintén nem kifejezetten mézesmázas jófiú, hanem egy erős férfi, aki bármit megtenne azokért, akiket szeret. Ja, és szakálla van.

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
358 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634577102 · Fordította: Rácz Kata
11 hozzászólás

Népszerű idézetek

Fire_bird P>!

Onnan tudod, hogy odavagy valakiért, ha belesajdul a szíved, ahogy nézed, amint magára húzza a farmerét.

312. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Audrey Kidder
16 hozzászólás
EditVagyok>!

Egy okos ember tudja, mikor adjon igazat az anyjának.

9. oldal

Kapcsolódó szócikkek: August Griffin 'Griff' Shipley
Camilo>!

Lehetséges, hogy az ember valami felé fut, és nem valami elől, nem?

1 hozzászólás
DzsDzs88 IP>!

–… Szeretek megoldani konyhai problémákat. Sokkal egyszerűbbek, mint a hagyományos problémák.

241. oldal

1 hozzászólás
DzsDzs88 IP>!

Szívem elárult engem, és csupa olyat akart, amit nem kaphatott meg. Ebben sok tapasztalata volt.

300. oldal

1 hozzászólás
DzsDzs88 IP>!

Muszáj volt óvatosnak lennem, különben a végén még elképzelem magam, ahogy az élete részévé válok.

235. oldal

DzsDzs88 IP>!

–… Gyere, hercegnő! – Kinyitotta az ajtót. – Csinálj nekem olyan omlettet, amit nem kértem.

235. oldal

5 hozzászólás

A sorozat következő kötete

True North sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Vi Keeland: A beosztott
L. J. Shen: Sparrow
Penelope Bloom: His Banana – Bekapnám
Vi Keeland: Hívatlan vendég
Helen Hoang: Amit a szív diktál
Karina Halle: Az elérhetetlen uralkodó
Jennifer Probst: Elhibázott házasság
Kristen Proby: Közel hozzád
Anna Todd: After We Fell – Miután elbuktunk