Bittersweet ​– Keserédes (True North 1.) 350 csillagozás

Sarina Bowen: Bittersweet – Keserédes

A ​farmerek energiája tartja mozgásban a földet.

Griffin Shipley cseppet sem számított arra, hogy egy vermonti földút szélén, egy árokban fog összefutni egykori egy (vagy a pontosság kedvéért két-)éjszakás kalandjával. Öt évvel ezelőtt azonban mintha egy másik élete lett volna…

Griff huszonhét évesen, nem igazán önszántából került a családi farm élére. Még hatalmas válla is nehezen bírja a terhet: neki kell támogatnia anyját, három testvérét és hangyás nagyapját is. Nincs ideje a lányszövetség egykori tagjára, aki fél áron akarja felvásárolni a termésüket.

Vermont sosem szerepelt Audrey Kidder utazási tervei között. Ahogy Griff Shipley sem. De muszáj kapnia egy második esélyt az őt foglalkoztató étteremlánctól. Na, jó, egy ötödik esélyt. És egyetlen beképzelt, szexi, szakállas farmer sem állhat az útjába.

Ellenfelei egymásnak. Egészen más dolgokat várnak az élettől. Nagy kár, hogy a kettejük közt levő érzéki feszültség olyan pikáns, mint Audrey… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2016

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rubin pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
358 oldal · ISBN: 9789635610655 · Fordította: Rácz Kata
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
358 oldal · ISBN: 9789635610662 · Fordította: Rácz Kata
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
358 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634577102 · Fordította: Rácz Kata

Enciklopédia 12

Szereplők népszerűség szerint

August Griffin 'Griff' Shipley · Audrey Kidder · Jude Nickel · Zachariah Holtz · Ruth Shipley


Kedvencelte 31

Most olvassa 7

Várólistára tette 193

Kívánságlistára tette 159

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Naiva P>!
Sarina Bowen: Bittersweet – Keserédes

Olvastam már Sarina Bowen-től, nem egyet, nem kettőt, viszont magyarul most először.
A könyv hangulata volt az, ami miatt képtelen voltam letenni ezt a könyvet és a szerethető karakterek. Na jó, Audrey-t kivéve, de valahol őt is meg tudtam érteni.
Ő legalább követte az álmait. Minden vágya, hogy chéf lehessen és mivel egy fiatal nőről van szó, mindent alulról kell kezdenie. Egy étteremcsoportnak dolgozik, akik a „farmtól az asztalig” projektüket fel szeretnék pörgetni. Adrey-t küldik ki Vermontba, a Shipley farmra, hogy pofátlanul a termelői ár alatt győzködje a farmereket a nagylelkű árajánlatról.
*Extreme Lumbersex(y) Man Alert*
Itt fut össze Griffinnel, akit már igen jól ismert öt évvel korábban.
Őt felesleges körülírnom. Egyrészt korhatáros besorolás kellene hozzá, másrészt már azzal levett a lábamról, amekkora áldozatot hozott a családjáért. Olyan volt, mint a tökéletes almabor/cider; édes, de kissé savanyú.
Szeretem az ilyen típusú második esély-féle romantikus történeteket. Örültem, hogy végre ki tudott teljesedni az, amire évekkel korábban nem lett volna lehetőségük. Nem kérdés, hogy tetszett. Bár az én ingerküszöböm elbírt volna egy kicsivel több drámát.
Folytatni akarom ezt a sorozatot. Már csak abban bízom, hogy a KMK kiadja a sorozat többi részeit is. spoiler

11 hozzászólás
Tóth_Orsolya_3 P>!
Sarina Bowen: Bittersweet – Keserédes

Semmi melodráma, szerethető szereplők, és egy igazán nagyszerű család.
Nagyon várom Jude történetét.

5 hozzászólás
Finn_Hudson P>!
Sarina Bowen: Bittersweet – Keserédes

A könyv elolvasása után elég vegyes érzések maradtak bennem. Egyrészt nagyon tetszett a környezet és az, hogy a farmerek mindennapjait mutatja be. A mellékszereplők is aranyosak voltak, néhányuk történetére nagyon kíváncsi lettem.
Amivel azonban már gondjaim voltak, az főleg Audrey és Griff kapcsolata. Az igaz, hogy a történetük spoiler, mégis képtelenek voltak felnőttként viselkedni spoiler.
Amit pedig már tényleg nem tudtam feldolgozni, az a könyv vége. Alig pár óra alatt olyan döntéseket hoztak, amelyek másoknak évekbe telnek spoiler. Ez eléggé levitte az olvasási élményt.

6 hozzászólás
MissFortune>!
Sarina Bowen: Bittersweet – Keserédes

Annyira hiányzott már egy ilyen romantikus könyv, ami nem annyira klisés. Legalábbis a helyszínt tekintve biztosan nem. Mostanában a titkárnő a főnőkkel és a többi a divat, így meg is lepődtem, hogy egy farm a helyszín. Gyerekként imádtam a Kicsi ház a nagy erdőben c. könyvet. Na, ez annak a felnőtt változata, egy brutál szexi farmer pasival.
Griff olyan, mint amilyen a képzeletemben Jason Momoa személyisége. Kicsit morcos néha, elég zordnak tűnik, de eközben kenyérre lehet kenni. A családjáért bármire képes, sajnáltam, hogy fel kellett adni az álmait. Az almaboráról érdekes volt olvasni, továbbá olvasás közben folyton almát ettem, úgy megkívántam. Többféle almafajtáról van szó a könyvben, én ezeket szépen kiguglizgattam. Nem is ragoznám, imádtam a légkört, alig vártam, hogy Audrey újra a farmon legyen.
Audrey gyerekkora nem volt a legjobb. Iszonyatosan sajnáltam érte, nem lehetett túl kellemes így felnőni. Borzasztó, amikor a sikeres, gazdag szülő hatalmas elvárásokat támaszt a gyereke elé, ráadásul olyan dologgal kapcsolatban, amit nem is szeretne. Az írónő biztos nagyon szeret főzni, mennyei ételeket készítettek, illetve fogyasztottak a könyvben. Folyton éhes voltam.
Ajánlom azoknak, akik szeretik a romantikusokat és egy kicsit mást, újabbat szeretnének olvasni.

3 hozzászólás
Tünde_JLT I>!
Sarina Bowen: Bittersweet – Keserédes

Sokkal jobb lett volna, ha egy kellemes családregény maradt volna a történet, a szerelmi szálat nem erőltetve. A Shipley család nagyon szerethető és érdekes karakterekből áll. Sőt, a farmjukon dolgozó munkások élete is izgalmas. De Audrey és Griffin együtt… Jobb lett volna Audrey nélkül.

8 hozzászólás
Niitaa P>!
Sarina Bowen: Bittersweet – Keserédes

A teljes értékelés elérhető a blogomon:
https://www.niitaabellvilaga.hu/2020/01/sarina-bowen-bi…

"Alapjaiban véve nagyon szerettem olvasni ezt a könyvet. A történet lineáris, a cselekmények és váratlan meglepetések nem túl elszálltak. Zamatos ízt hagy az olvasó szájában. Ám ahogy Griffin is hangsúlyozza: minden almának megvan a maga savassága és édessége, úgy ennek a regénynek is. Audrey karaktere kettős érzelmeket váltott ki belőlem. Egyfelől tisztelem azért, hogy mennyire próbálkozik boldogulni az életben szülői támogatás nélkül, illetve, hogy mennyi mindent megtesz zokszó nélkül azért, hogy az álmait megvalósíthassa. Szerettem a könyv ezen irányvonalát, amely erősíti az olvasóban a tényt, hogy a siker érdekében néha nagy áldozatokat kell hozni, de azért tudni kell, hol van az az erkölcsi határ, amit már nem szabad átlépni. S pont ezen hozzáállása miatt nem értem meg, miért olyan buta, hogy nem veszi észre a körötte lévő emberek érzéseit és képtelen értelmezni a szájukból elhangzó mondatokat. Azért jó lett volna, hogy felfogja a szavak értelmét, mikor már szó szerint a szájába rágják…
Audrey karaktere mellett bizony néhol az írói stílussal és a fordítással is gondjaim adódtak. Többnyire szép, egyenletes az írásmód, de vannak benne olyan suta részek, elvesztett mondatok, amik mindig kizökkentettek. A mozdulatok kihagyása, mikor a szereplők szinte teleportálnak – még ha csak pár méterről is van szó-, gyanítom a szerző részéről történt botlás. Az esetlenül megfogalmazott mondatösszetételek inkább a fordítót jellemezhetik. És van még egy kategória, amikor notóriusan helytelen kifejezést használva – például keverve a biológia fogalmát a kémiával – nem eldönthető, hogy erre ki nem figyelt kellőképp oda. A könyvben viszonylag kevés ilyen jelenettel találkozhatunk, ámbár három esetén kénytelen voltam azonnal letenni a könyvet, mert annyira logikátlannak ítéltem meg, hogy kellett egy kis szünet. De hangsúlyoznám: azt is lehetségesnek tartom, hogy én vagyok túlérzékeny és másoknak ezek abszolúte fel sem tűnnek, nem könyvelik el hibának. És még ennek ellenére is pozitív élményként marad meg bennem az olvasási folyamat, mert ismétlem: az általam körvonalazott dolgok mindössze botlások, nem olyan hibák, amin az olvasó ne tudná gyorsan túltenni magát.
Sarina Bowen regénye egy kellemes, almaízű történet, némi alkoholos érzettel megfűszerezve. Griffin és a családja hamar belopja magát az olvasó szívébe, aki örömmel merül el a farm körüli teendőkben is, csak hogy még több időt tölthessen szeretett karakterei társaságában."

vikcs>!
Sarina Bowen: Bittersweet – Keserédes

Valószínűleg nem vagyok egyedül azzal kapcsolatban, hogy imádok enni. És ez a könyv akár egy gasztronómiai örömmel is felér, annyira pompás fogások tűntek fel benne, hogy már olvasva is összefolyik az ember nyála. Másodszor pedig irigylem Audrey-t, amiért ennyire imád főzni. Sajnos bennem ez nincs meg, enni imádok, de főzni… időpocsékolásnak tartom.

Na, de ez nem rólam szól, hanem eme nagyszerű könyvről amelyről csak áradozni tudok. Bevallom, voltak kétségeim, mivel elég vegyes vélemények érkeztek a könyvvel kapcsolatban, szerencsére, engem mégis lenyűgözött. Beleszerettem Vermont farmjaiba, a tájba, Griffbe, Griff családjába, az ételekbe és az egész történetbe. Volt egy sajátos hangulata, amely már az első pár oldal után magával ragadt és mindig alig vártam, hogy újra visszamerüljek a könyvbe.

Mivel ez egy erotikus könyv is volt, azt is megemlíteném, hogy nekem sokszor nem jönnek be ezek a típusú könyvek, mert igénytelenek és egy idő után unalmas, hogy már megint, kb ugyanúgy megy minden, 5x egymás után, vége. De itt ez is annyira érzéki és tökéletes volt, kellően adagolva, igényesen tálalva.

Ki ne szeretne bele Griffbe? Ki ne akarna egy ilyen férfit magának? Ki ne szeretne egy olyan családot magának, mint amilyen Griffé?

Ezentúl figyelni fogok Sarina Bowen-re, tehetséges írónő, aki könnyedén csavarja ujja köré az olvasóit, megérdemelten szeretik ennyien a könyveit. :)

Bővebben a blogomon: https://konyvmaniablog.blogspot.com/2020/03/sarina-bowe…

K_Kata99>!
Sarina Bowen: Bittersweet – Keserédes

Jó kis könyv volt, kellemesen kikapcsolt. Audrey és Griff nagyon jó párost alkotott, izzott köztük a levegő és megvoltak a kis csipkelődések is.
Ami miatt kiemelkedik a többi rubin pöttyös közül, az a helyszín. Vermont és a farm teljesen elvarázsolt. Imádtam olvasni a napi teendőkről, a közös főzésekről, az állatok körüli munkákról, az almabor készítés folyamatáról. Ötletes volt, ahogy a szálak összefonódtak, és Audrey, szakmájából adódóan, bekapcsolódott a vidéki életbe. A Shipley család pedig belopta magát a szívembe.

4 hozzászólás
Enikő_Darai_Enii P>!
Sarina Bowen: Bittersweet – Keserédes

Mióta rávettem magam angolul az elolvasására, azóta nem tudom, miért húztam annyi ideig, hogy elolvassam az első önálló kötetemet az írónőtől. Egyedi történettel rendelkezik, amit a gördülékeny írásmód csak megfűszerez.

Audrey lenyűgöző! Megbízható, tüzes, független, könnyen szerethető. Rengetegszer megmosolyogtatott a humora, de bizonyos helyzetben képes volt könnyeket is csalni a szemembe. Rendkívül erős főshősnő, aki nem hagyja, hogy mások véleménye meghatározza, ki is ő. Igazán frissítően hatott a személye az egész cselekményben.
És persze Griffin-t sem hagyhatom ki. Nem mondom, hogy nem volt néha kifejezetten ellenséges, ami miatt kicsit távolságot tartottam, de a végére csak levett a lábamról. Hiába a morcos külcsíny, ha belül igazi értékek rejtőznek. Ő is heves természetű, szeszélyes, de egyben védelmező, aki mindenkit maga elé helyez. Nem egyszer bizonyította be a kötet alatt, hogy ő egy igazi férfi.

Közte és Audrey között tapintható volt az a bizonyos kémia. Gyönyörű volt a szerelmük kialakulása, a fázisai, ahogy az egész tégláról-téglára felépült. Külön tetszett, hogy Griff olyan oldalát mutatta meg Audrey-nak, mint senki másnak.

Ezen kívül nem csak kettejük történetét élveztem, de azt is, hogy Griff családja mekkora szerepet játszott a műben! Fantasztikusak voltak, megmutatták Audrey-nak, hogy léteznek olyan boldog és összetartó családok, amiről ő csak álmodhatott, illetve teljes mértékben a részese is lett egy ilyennek.

Tökéletes olvasmány őszre annak, aki egy kis szívmelengető romantikus regényre vágyik!
spoiler

10 hozzászólás
rebeka202 P>!
Sarina Bowen: Bittersweet – Keserédes

Nekem nagyon jól esett ez a kis farmos sztori. Igazán megmelengette a szívem! Teljes felüdülés volt végre egy olyan történetet olvasni, ahol nem egy iroda falai közé van bezsúfolva a fülledt erotika, hanem a mezőre pl. :D Szuper volt, imádtam!
Igazából nem nagyon lehet kielemezni a könyvet, mert nem volt benne semmi mély mondanivaló sem dráma, vagy kemény múltú szereplők. Ez egy sima kis erotikus-romantikus, ami kellőképpen elszórakoztat 1-2 délután erejéig. Amit lehet élvezni szemforgatás nélkül, nincsenek benne erőltetett fordulatok vagy klisés szereplők. Mindenki egyedi, cuki, aranyos.
Egyszerűen beleszerettem Griff családjába, a farmba, a KAJÁKBA. Atya ég, milyen kaják voltak benne, jó is lenne ha én is így tudnék főzni.
A szereplőink átlagosak, de mégsem. Griff egy volt menő focista és új farmer, aki édesapja halála miatt a farmon rekedt, de szereti csinálni. Szexi, farmer… helyesbítek! Audrey meg egy beképzelt édesanya mellett felnőtt, elnyomott szőke lány, aki bizonyítani akar. Magának, a világnak, de legfőképp az anyukájának. És persze egy profi szakács.
Nem kell keresni itt semmi mélyet, csak el kell szórakozni rajta, mosolyogni és élvezni.

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

Ács_Milán >!

A szexet mindenki szereti, és soha senkinek nem elég belőle.

206. oldal

6 hozzászólás
Fire_bird P>!

Onnan tudod, hogy odavagy valakiért, ha belesajdul a szíved, ahogy nézed, amint magára húzza a farmerét.

312. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Audrey Kidder
Nickie P>!

– Szeretlek, hercegnő. Te vagy az édesség, ami kiegyensúlyozza a természetes savaimat.

302. oldal

Nickie P>!

Mindenkinek van olyan szarság az életében, amin túl kell tennie magát.

246. oldal

Nokedli28>!

Lehetséges, hogy az ember valami felé fut, és nem valami elől, nem?

Fire_bird P>!

A hétvége tökéletes volt. De végül eljött a hétfő. Mindig eljön.

318. oldal

K_Kata99>!

Mindig is olyan helyen akartam élni, ahol vannak gyümölcsfák!

52. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Audrey Kidder
nypiro P>!

A szájához hajoltam, nyögését mintha lenyeltem volna, és éreztem, hogy mindenhol megfeszül körülöttem. És ezzel kész is voltam, mint a házi feladat.

Kapcsolódó szócikkek: Audrey Kidder · August Griffin 'Griff' Shipley
2 hozzászólás
Zso89 P>!

Hát… basszus. Veszélyes kombináció voltunk, ő meg én. Kellett volna nekünk is olyan figyelmeztető tábla, mint amilyen a traktoros fészerben lóg a dízeltartályok fölött. VIGYÁZAT! ROBBANÁSVESZÉLY!

K_Kata99>!

Ha azt akarnám, hogy valaki gyötörjön, újraházasodnék.

238. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

J. A. Redmerski: A soha határa
Abbi Glines: Ha esélyt adnál
J. A. Redmerski: Megölni Sarait
Lisa Kleypas: Érzéketlen aranyifjú
Kresley Cole: A sötétség démona
Jennifer Probst: Érdekházasság
Jay Crownover: Rule