Bittersweet (True North 1.) 31 csillagozás

Sarina Bowen: Bittersweet Sarina Bowen: Bittersweet Sarina Bowen: Bittersweet

The last person Griffin Shipley expects to find stuck in a ditch on his Vermont country road is his ex-hookup. Five years ago they’d shared a couple of steamy nights together. But that was a lifetime ago.
At twenty-seven, Griff is now the accidental patriarch of his family farm. Even his enormous shoulders feel the strain of supporting his mother, three siblings and a dotty grandfather. He doesn’t have time for the sorority girl who’s shown up expecting to buy his harvest at half price.
Vermont was never in Audrey Kidder’s travel plans. Neither was Griff Shipley. But she needs a second chance with the restaurant conglomerate employing her. Okay—a fifth chance. And no self-righteous lumbersexual farmer will stand in her way.
They’re adversaries. They want entirely different things from life. Too bad their sexual chemistry is as hot as Audrey’s top secret enchilada sauce, and then some.

Eredeti megjelenés éve: 2016

>!
350 oldal · ASIN: B01G6493MO
>!
Blackstone, Ashland, Oregon, 2016
>!
294 oldal · ASIN: B01G6493MO

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 23

Kívánságlistára tette 8


Kiemelt értékelések

Mrs_Curran_Lennart P>!
Sarina Bowen: Bittersweet

Már egy ideje várólistás volt, de a közelgő magyar kiadás miatt előre vettem. Jó döntés volt, mert kifejezetten jól szórakoztam rajta. Vannak bizonyos kifejezések, amelyekre kíváncsi leszek, hogy lesznek fordítva. Audrey sok vicces jelzőt használt Griffre, de a farmert remélem nem parasztnak, vagy őstermelőnek veszik át.
Griffin egy biofarmot vezet Vermontban, egy hatalmas almáskerttel, és saját cidert készít. A bostoni lány pedig egy cég megbízásából járja a vidéket, bár legnagyobb álma, hogy saját étterme legyen. Ők ketten nagyon jók együtt. Humoros poénok, évődések, jófej családtagok, erőteljes kémia és starwarsos poénok színesítik a történetet. Érdemes elolvasni.

5 hozzászólás
Enikő_Darai_Enii>!
Sarina Bowen: Bittersweet

Nem is tudom miért húztam ennyi ideig, hogy elolvassam az első önálló kötetemet az írónőtől, hiszen semmi baj nem volt vele, mégis anno félbehagytam. Érdekes, egyedi második esélyes történettel rendelkezik, amit a gördülékeny írásmód csak megfűszerez.

Audrey lenyűgöző! Megbízható, tüzes, független, könnyen szerethető. Rengetegszer megmosolyogtatott, de bizonyos helyzetekben képes volt könnyeket is csalni a szemembe. Rendkívül erős főshősnő, aki nem hagyja, hogy mások véleménye meghatározza, ki is ő. Igazán frissítően hatott a személye az egész cselekményben.
És persze Griffin-t sem hagyhatom ki. Az első pillanattól kezdve levett a lábamról. Hiába a morcos külcsíny, ha belül igazi értékek rejtőznek. Ő is heves természetű, szeszélyes, de egyben védelmező, aki mindenkit maga elé helyez. Nem egyszer bizonyította be a kötet alatt, hogy ő egy igazi férfi.

Közte és Audrey között tapintható volt az a bizonyos kémia. Gyönyörű volt a szerelmük, amitől csak erősebbek lettek. Külön tetszett, hogy Griff olyan oldalát mutatta meg Audrey-nak, mint senki másnak.

Ezen kívül nem csak kettejük történetét élveztem, de azt is, hogy Griff családja mekkora szerepet játszott a műben! Fantasztikusak voltak, megmutatták Audrey-nak, hogy léteznek olyan boldog és összetartó családok, amiről ő csak álmodhatott, illetve teljes mértékben a részese is lett egy ilyennek.

Tökéletes olvasmány őszre annak, aki egy kis szívmelengető romantikus regényre vágyik!

>!
294 oldal · ASIN: B01G6493MO
20 hozzászólás
crissy>!
Sarina Bowen: Bittersweet

Imádtam!! ♥♥♥
Könnyed kis limonádé, megfűszerezve egy aranyos, de kellően fűtött szerelemmel, szerethető szereplőkkel, élethű történettel. Nem voltak benne egetrengető problémák, sokkal hétköznapibb ez a könyv, mint az átlag, de talán pont ez teszi szerethetővé. Audrey pedig külön ódákat érdemel, hiszen rikta aranyos és szerethető a karaktere.
Ha egy könnyű, egyáltalán nem agyonbonyolított romantikus történetre vágytok, akkor ez a könyv nektek való! :)

Beatrice8>!
Sarina Bowen: Bittersweet

Ahogy az szokásom, sokáig halogattam a könyv olvasását. Voltak, akik szerették, voltak, akiknek csalódás volt így nálam elég sokáig a bizonytalan listán maradt. Aztán nem is tudom mikor ingyenes volt Amazon, hát lecsaptam rá aztán hagytam is az olvasndó könyvek között egy jó másfél évig. Az írónőtől eddig még csak az Elle Kennedyvel közösen írt pár könyvét olvastam, azok alapján nem voltam szkeptikus, de nyilván más az, ha valakivel ír vagy ha egyedül. Ami végül a döntő érv volt, hogy Vermontban játszódik, ami nekem egy kihíváshoz még pont hiányzott és nem találtam más könyvet, amit akár olvashatnék is és ott játszódik. Azt kell, hogy mondjam, hogy még szerencse, hogy ott játszódik, mert ezt bizony kár lett volna kihagyni! Azt nem mondom, hogy kedvenc lett vagy hatalmas élmény volt, de egy őszintén szórakosztató és jól megírt történet, ami messze felülmúlta az elvárásaimat.
Nagyon értékeltem a fenntartható farm témát. Elméleti szinten is nagyon tetszett, meg a gyakorlatban is, ahogy leírták ott a környezetet, a munkával teli életvitelüket, ami mégis más, mint az olvasmányaim nagy részében és nagyon jól esett ez a változatosság. Ki is idéztem gyorsan azt a részt, ahol Griffin felháborodik, hogy miért kéne neki jó reklámot csinálni a ciderének, miért nem veszik meg az emberek, akik megengedhetik maguknak csak azért, mert az a helyes dolog, hiszen mérgezi a Vermont-i talajvizeket vegyszerekkel és olyan bért fizet a munkásainak, amiből meg is tudnak élni. Többször visszatérő téma, tényleg értékeltem.
Ebből következik valamilyen szinten, hogy nagyon tetszett a környezet és a könyv hangulata. Barátságos volt és a könyv nagy részében nyugodt.
Audrey séfes hasonlatai nagyon tetszettek, ha nem is tudtam általában, hogy mit jelentenek.
A szerelmi szál nem volt drámázós, pedig ez egy NA könyv! Meg is voltak benne a hozzávalók egy NA-s sztorihoz, közös pár éjszaka az egyetemen, nem jelentett semmit, de azért azóta is azon mereng milyen jó lenne, ha mégis összejönne, konfliktus a szülővel, aki nem értékeli a döntéseit, együtt kell dolgozniuk és a többi. Viszont valahogy olyan érzésem volt, hogy nem olyan sztorivá állt össze mindez, mint általában. Nem tudom, lehet csak nagyon jó pillanatomban kapott el vagy ilyesmi, de a problémáikat is megértettem, tényleg nem érződött drámázásnak. Cukin romantikus is volt, ami azért az NA könyveknek nem mindig jön össze, bárhogy is próbálkoznak. Kimondottan csodáltam azokat a részeket, ahol egyértelmű lett, hogy a kapcsolatuk akadálya nem az, hogy nem szeretik egymást, hanem, hogy mindketten szeretik magukat (a kifejezés jó értelmében) vagy a családjukat eléggé ahhoz, hogy kellemetlen döntést hozzanak. Az ilyen típusú „bonyodalmaknál” szoktam általában rázni a fejem, hogy ne tehetetlenkedjenek már, meg lehet azt oldani! Itt viszont nem tettem ezt, mert tényleg szépen volt megírva, be kellett járniuk ezt az utat.
Random dolgok az USA-ból a könyv alapján: off
Összességében tehát imádtam, és őszintén nem látok okot arra, hogy 5 csillagnál kevesebbet kapjon. Szóval nem egy nagyon szilárd, de olyan kis bizonytalan öt csillag. Nem kedvenc, de az évem egyik legjobb olvasmánya a műfajban. Ha nagyon leszűkítem a műfajt mondjuk contemporary(ma játszódó nem fantasy), M/F, romantikusra akkor azt is kijelenthetem, hogy benne van a top3-ban az évben az Archer hangjával és a Heart Bonesszal. :D Ajánlom!

Viktória_Erdei P>!
Sarina Bowen: Bittersweet

Az első önálló könyv, amit az írónőtől olvastam. A szereplők között érezhető volt a kémia. A gasztro része tetszett a legjobban, de az is, hogy most egy farmon játszódott a történet. Bírtam a Shepley családot.

Szinna>!
Sarina Bowen: Bittersweet

Jó történet, jó szereplők, nincsenek álproblémák.

konyvmolyblog>!
Sarina Bowen: Bittersweet

Nagyon régóta – lehet lassan egy éve – halogattam elolvassam-e a könyvet. Amikor meghallottam, hogy érkezik magyarul még kíváncsibbá tett. A nagy „bumm” mégis kimaradt a könyvből.

Az első rész gyakorlatilag egy kis limonádé, egyik karakter sem fogott meg igazán.
A második rész már kezdett alakulni, végre beindultak az események és nem egy helyben toporogtunk spoiler .

Akármit is mondjon Audrey, Griffin számomra nem lett álompasi. Persze, egy szexi farmer, spoiler de nem nyert meg magának.
Azért a ciderkóstolásos részre nem panaszkodok, kifejezetten tetszett. Ezen kívül nem igazán éreztem a kémiát, amit annyira emlegetett Griff.

Audrey egy nyávogós p****. De komolyan. Annyit rinyál a múltja "Jajj, anyuci gazdag, de mégsem vett nekem meg mindent!" miatt, hogy az valami eszméletlen. Holott semmi drámai nem történt vele azon kívül, hogy az anyja egy férfigyűlölő és őt is így nevelte. Mellesleg nem kötelező ezt átvenni, ez már egyéni döntés. Azt viszont nagyon is helyesen tette az anyja, hogy kirakta otthonról miután két egyetemről is kibukott, mert nem csinált mást a ribiskedésen kívül.

Griff nagyapját se értettem… Miért jó az neki, hogy magányosan tengődik, amikor ott lenne neki egy egész család?

Kíváncsi leszek mit hoz ki belőle magyarul a KmK. :)

blueorchid>!
Sarina Bowen: Bittersweet

I M Á D T A M. Egyszerűen imádtam.

Kisvárosi élet, farmgazdaságok, ínycsiklandó ebédek, imádnivaló szereplők.
Első könyvem az írónőtől, és biztosan nem az utolsó. Annyira változatosan fogalmaz és nem olyan 'egyszerű' angollal, ami külön tetszett, hiszen rengeteg új kifejezést tanultam.
Audrey és Griff közt tényleg tökéletes a kémia. Én utoljára kiskoromban láttam a Star Wars részeket, de azért amikor Zara elmondta Audreynak a Princess becenév igazi jelentését, akkor elolvadt a szívem.

Nem is kérdés: 2020 első kedvence ♥

tamaa_ra>!
Sarina Bowen: Bittersweet

Nagyon tetszett az írónő stílusa. Könnyen olvasható, csak úgy faltam a sorokat. Audrey és Griffin találkozása a farmon volt az egyik kedvenc jelentem. Vicces volt, hogy mennyire elveszettnek tűntek a viszontlátásról.. Griffin családjának a bemutatása nagyon tetszett. Néha nem kis káosz uralkodott náluk, de mégis összetartóak, humorosak és szimpatikusak voltak mind.

Lille>!
Sarina Bowen: Bittersweet

Azt hiszem ezt hívják „komfort olvasásnak”. Semmi eget rengető, semmi dráma de mégis jó érzés volt belemélyedni ennek a vermonti farmnak a mindennapjaiba. A szereplők szerethetőek, kíváncsi vagyok a többiek történetére is. Jó érzés lesz időről időre visszatérni.


Népszerű idézetek

blueorchid>!

I needed a deep breath. And a glass of wine, and a day at a spa and a new job.

6. Audrey

blueorchid>!

The man made a lot of mistakes, but they didn’t make him a failure.

27. Griffin

blueorchid>!

And he kissed me slowly and deeply, while I clung to him like a well-made mayonnaise on a spoon.

10. Audrey

Szami81>!

“What did you think of that place? We go there all the time.”
“I thought it was hysterical.” They sold shoes and clothes. And horse tack, chicken feed and wood fencing. “Where else can you buy a riding crop and local maple syrup? The place is like a Vermont BDSM supply shop.”
Griff laughed and took my hand again. "Except the riding crops they sell are actually used on horses.”
“That’s just wrong.” I sniffed. “Those horses need a safe word.”

blueorchid>!

Around and around we go. My thoughts were like a never-ending merry-go-round.

13. Griffin

blueorchid>!

What I’d wished for as a child was exactly this—a storybook family on a farm somewhere, crammed around the table, a rope swing on an old tree, lacy curtains blowing in the breeze…

4. Audrey

blueorchid>!

During August, this market was the very picture of abundance. Farm-fresh eggs, loaves of country-style bread and fresh-picked everything. Abraham’s—my neighbors’—stall was catty-corner to mine. The Apostate Farm sign hung over a table loaded down with organic vegetables in every color. Red and golden beets. Orange and purple carrots. Yellow crook-neck squash and blindingly beautiful tomatoes that had survived last month’s blight scare.

13. Griffin

blueorchid>!

The pork was delicious and flavored entirely differently than Mom’s. It tasted of lime and basil and cilantro. The coconut rice was spicy and wonderful. But the vegetables amazed me more than anything. There was wilted spinach with a whiff of soy and ginger. And thinly sliced carrots that had been cooked quickly and then tossed in some sort of zesty sauce. I actually got hungrier with each bite I took.

19. Griffin

blueorchid>!

I sniffed the crisp, Vermont summer air and let the wind tickle my face. Even in the midst of a bad decision, I could still live in the moment. And the moment was fine.

20. Audrey

blueorchid>!

When the Lord closes a door, he opens a window.

27. Griffin


A sorozat következő kötete

True North sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Colleen Hoover: Regretting You (angol)
L. J. Shen: Sparrow (angol)
Colleen Hoover: Ugly Love
Penelope Ward: Gentleman Nine
Penelope Bloom: His Banana
Colleen Hoover: Maybe Someday
Rebecca Yarros: Eyes Turned Skyward