Hogyan ​legyek vegán? 6 csillagozás

Átállás 30 nap alatt
Sarah Taylor: Hogyan legyek vegán?

Szeretne ​lefogyni, meggyógyulni vagy egyszerűen csak tele lenni energiával? Szeretné megelőzni a betegségek kialakulását? Szeretné megmenteni állatok ezreit a szenvedéstől és a haláltól valamint radikálisan csökkenteni az ökológiai lábnyom Földünkre gyakorolt hatását? Ha igen, mindezt most egyszerűen megteheti! Ön is áttérhet a vegán életmódra mindössze harminc nap alatt! Ha eddig még csupán hallomásból ismerte a vegán táplálkozást – esetleg néhány ismerőse a követője is –, most viszont már szeretné kipróbálni is, ez a könyv Önnek íródott! A könyv célja ugyanis nem az, hogy bárkit is meggyőzzön a vegán táplálkozásra való áttérésről, inkább azoknak igyekszik segítséget nyújtani, akikben már megérett az elhatározás a változtatásra, hogy sikeresen és egészségesen tehessék meg az átálláshoz szükséges lépéseket. Mindegy, mi okból szeretné kipróbálni a vegán étrendet, könyvünk segítségével könnyedén és egészségesen érheti el kitűzött célját! Tucatnyi praktikus tippet és receptet… (tovább)

>!
Bioenergetic, Budapest, 2011
118 oldal · ISBN: 9789632910864 · Fordította: Pordány Katalin

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

RattusRattus>!
Sarah Taylor: Hogyan legyek vegán?

Sarah Taylor: Hogyan legyek vegán? Átállás 30 nap alatt

Én magam is vegán vagyok, így nem a „gyülölet” vagy a vegán-ellenesség hajt, viszont ez a könyv borzasztó. Tele van féligazságokkal, alá nem támasztott adatokkal, megkérdőjelezhető állításokkal, és nem hiszem, hogy spoiler, (:D), de a 30 lépésből 15 abból áll, hogy „ma egyél olyan gyümölcsöt, amilyet akarsz”. Ezért nem érdemes pénzt kiadni.
A receptek is érezhetően Victoria Boutenko-tól lettek átmentve.
A fogalmazása is kissé óvodás, az írónőről érezhető, hogy nem rossz szándékú, de nem sok előismerettel rendelkezik. Nem igazázán megbízható, néhol kifejezetten képmutató. (Pl. folyton leszólja a gyorséttermi kajákat, közben erősen feldolgozott cuccokról „álmodozik”, pl. szójafagylaltról.)

A másik, amit nem tudok hova tenni, hogy a hölgyemény folyamatosan a biológiai lábnyomunkra hívja fel a figyelmet… nem tudom, a kiadó hiábja-e, de a könyv borzasztóan vastag lapokra, nagy betűkkel, nagy sorközökkel és széles margókkal rendelkezik, gyakorlatilag mint egy kisiskolásoknak szóló fűzet, hiába több, mint 100 oldal, a valóságban biztosan nem lenne annyi. Ráadásul némelyik tipp csak másfél oldalas, alatta a nagy üresség. Kérdem én: ha felelős biológiai lábnyom-eltüntetők vagyunk, akkor miért nyomnánk ki olyan könyvet, ami pazarol?

Akit érdekel az összes ellentmondás, féligazság és a kételyeim, annak ajánlom a könyvről szóló bejegyzésemet:
http://vegan-goth-in-the-kitchen.blogspot.hu/2015/10/sa…

Tipikusan az a csakis bevételért összedobott, „nyúzzunk le még egy bőrt a témáról” -könyv. Szerintem a legtöbb vegán egy nap alatt tartalmasabb, értelmesebb és több tényt, és használhatóbb receptet tartalmazó könyvet tud összeállítani/írni…

Cosima>!
Sarah Taylor: Hogyan legyek vegán?

Sarah Taylor: Hogyan legyek vegán? Átállás 30 nap alatt

Ez az első veganizmussal foglalkozó írás, amit olvastam és nekem tetszett. A 30 napra való olvasmányon 1 óra alatt túl voltam, de határozottan felkeltette az érdeklődésemet, habár a sajt elhagyásával momentán sehogy sem tudok megbarátkozni…


Hasonló könyvek címkék alapján

Steiner Kristóf: Kristóf konyhája
Michael Greger – Gene Stone: Hogy ne halj meg
Nagy Zita: Vegán reggeli
Andrási Nóra: Mindenmentes 2.
Melanie Joy: Miért szeretjük a kutyákat, esszük meg a disznókat, és viseljük a teheneket?
Kristy Turner: Vegán!
Gyógyító ételek – Ártalmas ételek
Patrick Holford: 30 napos zsírégető diéta
Deepak Chopra: Tökéletes egészség az ájurvéda segítségével
Peter Glickman: Hatékony, kíméletes tisztítókúra mesterfokon