Boszorkányszezon (Sabrina hátborzongató kalandjai 1.) 211 csillagozás

Sarah Rees Brennan: Boszorkányszezon

A ​népszerű NETFLIX-sorozat regényes története.

Vajon lemond a lány a fény útjáról azért, hogy a sötétséget kövesse?

Tombol a nyár, és Sabrina Spellman tizenhatodik születésnapja közeledik, amikor minden megváltozik körülötte.
Bár mindig is tanult mágiát és varázsigéket két nagynénjétől, Hildától és Zeldától, közben élte a hétköznapi halandók életét is: a Baxter gimiben tanul, a barátnőivel – Susie-val és Rozzal – lóg, és moziba jár a barátjával, Harvey Kinkle-lel.
Ám egyre fogy az idő a hátralévő normális, mindennapi életéből, és sokkal nehezebb maga mögött hagynia Rozt, Susie-t és Harvey-t, mint gondolta. Főleg mert Sabrina nem biztos abban, hogy Harvey mit érez iránta. Unokatestvére, Ambrose azt javasolja, szórjanak bűbájt a fiúra, hogy kiderüljenek a valódi érzései. Ám amikor egy rejtélyes erdei szellem közbeavatkozik, a varázslat durván visszaüt.
Így bár Sabrinát mindig is vonzotta a boszorkánylét hatalma, most kénytelen elgondolkodni azon,… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2019

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2023
264 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634577874 · Fordította: Sándor Alexandra Valéria
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
264 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634577874 · Fordította: Sándor Alexandra Valéria
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
264 oldal · ISBN: 9789635612963 · Fordította: Sándor Alexandra Valéria

1 további kiadás


Enciklopédia 13

Szereplők népszerűség szerint

Nicholas Scratch · William Shakespeare · Sabrina Spellman · Zelda Spellman · Ambrose Spellman · Hilda Spellman · Harvey Kinkle · Blackwood atya · Mary Wardwell

Helyszínek népszerűség szerint

Greendale · Riverdale


Kedvencelte 9

Most olvassa 3

Várólistára tette 111

Kívánságlistára tette 151

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Sarah Rees Brennan: Boszorkányszezon

Nem tagadom, azért vettem meg anno a könyvet, mert a címe emlékeztetett egy másik sorozatéra, amit tinédzserként szerettem. Persze miután kézbe vettem, már tudtam, hogy köze sincsen ahhoz, illetve elemeiben mégis hasonló, de nem eléggé. Tudom, hogy elég zagyvaságnak tűnik így elsőre, amit írok, de én magam is cseppet meg vagyok zavarodva.

Először is rendkívül lassú a kötet események szempontjából, ami többnyire nem zavar, de most valahogy túl komótosnak éreztem.
Másodszor én nem láttam a sorozatot, tehát nincs összehasonlítási alapom, de eddig nem volt túl sok jó tapasztalatom azokkal a könyvekkel, amelyek egy filmből, vagy sorozatból készültek és ez a kötet is ide sorolható. Persze nem olvashatatlan, és ha tizenéves lennék, lehet még élveztem is volna, de így már kevésbé volt érdekes a számomra. Pedig imádom a varázslat minden formáját, vonzódom a boszorkányos történetekhez, de most nem találtam kapcsolódási pontot köztem és a könyv között.

Sabrina nagyon irritáló volt a számomra, mert egy részről beképzelt, bár ennek nincs tudatában, a másik oldalról pedig rendkívül bizonytalan, amit még el is fogadnék, ha nem úgy reagált volna eseményekre, ahogy. És azt is be kellett, hogy lássam nem ő a legélesebb kés a fiókban, ahogy mondani szokták.

A két nagynénit nagyon kedveltem és az unokatesó is igen érdekes volt a számomra.
Események szempontjából nem sok minden történt, de azt is sikerült elnyújtani, mint a tésztát.

Azt nem állítom, hogy rossz, mert nem az, de jó sem.
Most úgy döntöttem, hogy három csillag és majd meglátom, hogy a következő részről hogyan fogok vélekedni. De arra jó volt, hogy felkeltse az érdeklődésem a sorozat iránt, lehet ránézek majd.

Egy olvasásnak megfelelt.

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
264 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634577874 · Fordította: Sándor Alexandra Valéria
8 hozzászólás
bhannaa>!
Sarah Rees Brennan: Boszorkányszezon

Instabil 4 csillag. Először is a sorozatot imádtam!! Minden évadát láttam, és teljesen megvett ez a világ. Viszont könyvben… Nem volt drasztikusan rossz de azért fantasztikusan jó sem. Nagyon sok minden hasonlított a sorozatbeli cselekményre amit szerettem nagyon(!!), ám nyilván voltak eltérések. Semmi baj nem lenne az első résszel, ha nem lett volna ilyen lassú. Teljesen abban a hitben voltam, hogy még ebben a részben megtörténik majd Sabrina sötét keresztelője erre NEM :( Az első rész nagyon kis lassú, bevezető volt ebbe a világba. Kérdéses, hogy elfogom-e olvasni a 2 részt. Igaz az tetszett, hogy a könyvben voltak fekete lapok és minden fejezet után következett egy “Ami a sötétben történik” rész. Igaz irritálta a szememet, ha túl sokáig olvastam a fekete részt és hirtelen át kellett térni fehérre. Érdekesnek találtam ezt a megoldást, hisz így néhány szereplő múltjába/fejébe bele leshettünk :)
Kicsit a szereplőkről is szeretnék beszélni:
Sabrina: “kicsit” bizonytalan magába az egész könyv alatt, ezért szór Ambrose-al szerelmi bűbájt Harvey-ra. Nagyon makacs,és okos lány. Teljesen szerethető volt, semmi kifogásom ellene.
Harvey: Nem tudom mi történt a könyvben is, hogy utálom és annyira idegtépő karakternek tartom, hogy az valami elképesztő. A sorozatban is irritált és itt is.
Zelda: Kedvencem! Nagyon szerettem mind a könyvben, mind a sorozatban! Erős, karakán jellem, ám ha a családról van szó akkor vaj szíve van! Hilda a lelki társa, még ha a könyvben egyszer-kétszer megölte :D
Hilda: Aranyos,csupaszív asszony! Sabrina-t és Ambrose-t is elkényeztette igaz Sabrina-nál mondta Zelda, hogy nem nem engedi meg Hildának hogy elkényeztesse de csak sikerült neki :)
Ambrose: Irigy volt végig Sabrinára de érthető volt ennyi bezártság után. Semleges számomra, volt ahol szerettem vol ahol utáltam.

FVCsilla P>!
Sarah Rees Brennan: Boszorkányszezon

Nagy elvárásaim voltak, mivel láttam a sorozatot, amit nagyon szerettem. Néha túl lassúnak éreztem, sőt helyenként még unalmas is volt. Nem állítom azt, hogy nem jó könyv, de nekem nem is annyira jó. Lehet nem most volt itt az ideje. Mindenesetre annyira képes volt, hogy érdeklődjek a sorozat többi része után, de annyi biztos, hogy nem most fogom azokat a kezembe venni.

Esztus>!
Sarah Rees Brennan: Boszorkányszezon

Imádtam a sorozatot így nem volt kérdés hogy könyvben is el fogom olvasni. Nem bántam meg. Egy kicsit szerintem lassan indult be a sztori ezért vontam le egy csillagot, de aztán megjött a lendület és letehetetlen volt. Jól át tudta adni a könyv a sorozatot és a szereplők is szerintem át tudták adni a könyvbeli szereplőket. Már várom hogy ideérjen a folytatás. :)

Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
Sarah Rees Brennan: Boszorkányszezon

Sabrina hátborzongató kalandjai 1

Nagyon élveztem ezt a történetet, én ugyan nem láttam a filmfeldolgozást, de szívesen megnézném.
Aranyos családtörténet volt, kedves főszereplőkkel, izgalmas eseményekkel. Komoly fejlődésen ment keresztól Sabrina és nagyon édes volt Harvey, a barátja is.
Mégis a kedvenc karakterem Tommy volt, akinek minden álma az volt, hogy alkoholista bányász apjától megóvja művészlelkű öccsét, Harvey-t és ügyeljen, hogy neki minden vágya teljesüljön. Mindez számára egyáltalán nem volt áldozat, pedig mindenről lemondott, ami saját jövőjét előre vitte volna. Hatalmas szeretet lakozott a szívében és mindez nagyon meghatóan volt leírva.
Persze bírtam a nagynéniket és a kvázi unokatestvért is. Sok humoros eseménynek voltak résztvevői.
Érdekes titkok derültek ki és alig várom a folytatást, hogy megtudjam hogyan alakul a szereplők további sorsa.

AniTiger P>!
Sarah Rees Brennan: Boszorkányszezon

Nos, mivel a könyv elolvasása előtt megnéztem a Netflixes sorozat első részét – hogy tudjam, ki kicsoda –, ezért picit csalódott voltam, amikor rájöttem, hogy a regény inkább cuki, mint félelmetes. Abszolúte felkészültem lelkileg egy véres YA horrorra, ami helyett egy bájos, összetartó, ám tragikus sorsú családokkal teli történetet kaptam… (Oké, van itt slusszpoén!) …amiben a legtöbben azért küzdenek, hogy a helyes, szőke főszereplő leányzó elszegődjön a Sátánhoz!

Bár nem voltam maradéktalanul elégedett a regénnyel, gyorsan olvashatónak, rendkívül szórakoztatónak és meghatónak tartom. Elég sokszor sodródtam a sírás határára, mert spoiler A világot felforgatnák a szeretteikért a regény karakterei, és én imádtam erről olvasni. Maga a regény érdekes, de nem túl horrorisztikus (szerintem kár rá a horror címke), viszont néha meg túl bájos, ami által az ijesztőbbnek szánt részek lapossá válnak… Szerencsére az írónő rengeteg humoros beszólást és vicces apróságot rejtett el a sztoriban, amik miatt néha fel is nevettem.
Folytatnám a sorozatot? NANÁ!

Kedvenceim: Odáig vagyok Ambrose-ért és Tommyért!*
*(Picit shippelem is őket.)

Könyv versus sorozatadatáció:
https://hagyjatokolvasok.blogspot.com/2020/06/srb-sabri…

Kokuszka>!
Sarah Rees Brennan: Boszorkányszezon

Igazán csodás külsőt kapott ez a könyv, így nem volt kérdés, hogy be kell szerezzem. A sorozatot nem láttam, így ismeretlenül vágtam bele ebbe az igazán különleges külsejű könyvbe. Sajnos, a tartalommal nem vagyok megelégedve, túl sok értékelhető cselekmény nem történt, sokszor vontatottnak éreztem. Sabrina barátja, Harvey monológjai spoiler Sabrina tökéletességéről és csodálatosságáról, olyan szirupos volt, hogy az ujjaim odaragadtak az olvasóra.
Az alaptörténet viszont nagyon tetszett, de többször kizökkentem emiatt az olvasásból. Ambrose egy igazi színfolt, teljes mértékben megértem a viselkedését, hiszen büntetésből nem léphet ki a lakóterületéről, ami valljuk meg, borzalmas büntetés.
Több résznél is sziporkázóak voltak a párbeszédek, voltak vicces beszólások. Összességében nem volt ez rossz olvasás, a második résznek is adni fogok egy esélyt. Bízom benne, hogy kicsit jobban felpörögnek az események.

csakegyluca P>!
Sarah Rees Brennan: Boszorkányszezon

Mindig is kedveltem azt, ami boszorkányos volt. Már kicsi koromban, amikor elmesélték nekem hogy mit lát az az ember, aki rá áll a Luca-székre, akkor is érdekelt. Az egyik nagymamám viszont kivételesen gyűjtötte a boszorkányos figurákat. Mindig a számítógép fölött tartotta őket. (Az egyik sétált is nevetett és világított a szeme) Szóval igazán vártam mi fog kisülni ebből. Nem nézek Netflixet, de erre a sorozatra nagyon kíváncsi lennék. (Amikor megtudtam ki játsza Harveyt ott eldöntöttem hogy meg szeretném nézni). Az eleje kicsit nehezen indult be, de ezt arra fogtam, hogy nem ismerkedtem meg még olyan jól a szereplőkkel és ezzel a világgal. Majd elkezdett belendülni a story, ami nekem nagyon tetszett. Szépen fokozatosan indított el az olvasóban valamit, amivel megszeretteti Sabrina világát. A helyszín igazán csábítónak ígérkezett, hiszen mi lenne boszorkányosabb mint egy erdő? Most kicsit össze kell szednem a gondolataimat, mert igazából ezt nagyon nem is lehet leírni. Úgy vagy vele, hogy legszívesebben beleúsznál a könyvbe és te is átélnéd mindazt, amit főszereplőnk is tapasztalt. Nagyon nehéz véleményt írni egy ilyen könyvről. Egy ilyen jó könyvről. De mivel nem akarom megszakítani a mondandómat, ezért folytatom ott, hogy még életemben nem vettem a kezembe olyan regényt, aminek vannak fehér és fekete lapjai. Az meg egy újabb plussz volt, hogy a két színen keresztül két teljesen más történet játszódik, aminek egy pici köze van a másikhoz. Olyan volt, mintha a telefonodon bekapcsolnád az éjszakai üzemmmódot. Valamiért a fekete oldalakon lassabban tudtam haladni. Lehet hogy azért, mert az nyugtatja a szemet, nem úgy mint egy rikító fehér lap. Amúgy azt vettem észre, hogy egyre gyorsabban forgatom a lapokat, mert a könyv is felgyorsult. Egyre izgalmasabb és izgalmasabb cselekmények jöttek. Azt hittem kiszámítható, de nem! A tök egyértelmű átváltozott. Ezt is elkönyveltem egy letehetetlen olvasmánynak. A leíró részek pedig hasonlóan jók voltak mint Charlotte Brontë könyveiben.

Sabrina nekem elsőre nem volt annyira szimpatikus, de az 20. oldal után megszerettem. Élveztem az ő szemszögéből látni a dolgokat.

Harveyba első látásra beleszerettem. Volt benne valami, ami vonzott hozzá. Talán az hogy aranyos volt és szinte egy légynek sem ártana. No, meg a színészt is nagyon csípem. A testvérét nagyon kedveltem és azt kívántam, bárcsak lenne nekem is egy ilyen bátyóm. Vagy ha nem is, akkor had legyek én ilyen testvér a hugomnak. Ezen dolgozok még.
Összeségében egy üdítő, izgalamas regény, amit legjobban halloweenkor lehet olvasni. Mindnekinek csak ajánlani tudom.

További: https://csakegyluca.blogspot.com/2020/08/sarah-rees-bre…

wzsuzsanna P>!
Sarah Rees Brennan: Boszorkányszezon

A Könyvmolyképző Kiadó újdonsága a Netflixen futó Sabrina hátborzongató kalandjai című sorozat révén került a rivaldafénybe, de bevallom, nekem ez a sorozat eddig kimaradt az életemből. Mindenképpen szerettem volna először Sarah Rees Brennan Boszorkányszezon című (előzmény)kötetét elolvasni, annál is inkább, mert Sabrinához sokkal régebbi kötődéseim vannak. Az én generációmból még biztosan sokan emlékeznek a Sabrina, a tiniboszorkány című sorozatra. Az én emlékeim már jelentősen megkoptak, de azt tudom, hogy nagyon szerettem ezt a műsort, boszorkánysággal, hóbortos nagynénikkel és elvarázsolt macskával, így nagyon kíváncsi voltam, hogy a mostani feldolgozás mennyire adja vissza az eredeti sztorit, illetve mennyire képes megújulni a jelen kor igényei alapján. Bár a könyv kicsit más élményt nyújtott, mint amire a címkék alapján számítottam, nem bántam különösebben, mert azt a fajta hangulatot hozta, amit gyerekkoromban megszerettem az eredeti sorozatnál.
A történet főhőse Sabrina, aki első pillantásra a tinédzserek átlagos életét éli: gimibe jár, a barátaival lóg, és közben fülig szerelmes a kedves és jólelkű Harvey-ba. Ugyanakkor mindez csak látszat, hiszen a lány súlyosabb titkokat rejteget, mint amit iskolatársai el tudnának képzelni. Sabrina ugyanis félig boszorkány, akit, miután halandó édesanyja és varázsló édesapja meghaltak, boszorkány nénikéi neveltek fel, és aki arra készül, hogy tizenhatodik születésnapján örök hűséget fogadjon a Sátánnak. A lányban, bár nagyon magabiztos és határozott, mégis egyre inkább felerősödik a bizonytalanság, hogy ilyen családi háttérrel (halandó anya) milyen élet vár majd rá a bűbájosok világában, ráadásul attól is fél, hogy új életében már nem lesz helye a barátnőinek és a szerelmének. Ebből a bizonytalanságból ered néhány rossz döntése, ráadásként pedig még a házuk körüli erdőben ólálkodó veszélyes teremtménytől is óvakodnia kell, aki csak az alkalomra vár, hogy lecsapjon a gyanútlan áldozatokra. A végeredmény jó néhány kalamajka, sok megható jelenet, néhány családi zűrzavar, és persze a folytatás lehetősége azzal kapcsolatban, vajon mi vár majd Sabrinára, ha teljes jogú boszorkánnyá válik.
Bevallom, a horror címke miatt én sokkal véresebb vagy ijesztőbb történetre számítottam, ifjúsági jelző ide vagy oda. Ehhez képest a Boszorkányszezon szerintem egy könnyed olvasmány, amiben furcsa kontrasztot alkot, hogy Sabrina családja alapvetően a sötétség és gonoszság szolgálatában áll, mégse nevezhetjük őket a legkevésbé sem sötétnek vagy gonosznak. Az eredeti sorozatban nagy szerepe volt a humornak, így ahhoz viszonyítva azért mindenképpen komolyabb ez a regény, több üzenettel, mondanivalóval, elsősorban azzal kapcsolatban, kik vagyunk mi, hogyan találjuk meg helyünket a világban, és mik az igazán fontos értékek az életünkben – legyünk akár halandók vagy boszorkányok. (…)
Bővebben:
https://konyvesmas.blogspot.com/2020/06/boszorkanyszezo…

életem__könyvtára>!
Sarah Rees Brennan: Boszorkányszezon

A sorozatot nagyon szerettem, ez az előzménytörténet is szuper volt. Imádtam a kiadást, és hogy ebbe is voltak sötétebb dolgok, bár a sorozat sokkal sötétebb számomra. Tervezem majd folytatni ezt a könyvsorozatot. Abszolút átadta a sorozat hangulatát, bár itt kicsit lassan indult be számomra a történet, de a végére teljesen belelendültem.


Népszerű idézetek

victoria_m997>!

[…] ne félj attól, hogy nem vagy elég. Ez az egy félelem ugyanis képes megállítani […]

142. oldal, Kis ház a sötét erdőben (2020, Könyvmolyképző)

victoria_m997>!

Az emberek várakozással töltik az egész életüket, hogy valami elkezdődjön, helyette pedig végük lesz.
Nos, a végzetre senki sem panaszkodhat. Mindenkit utolér.

25. oldal, Ami a sötétben történik (2020, Könyvmolyképző)

victoria_m997>!

Talán mindenki arra vágyik, hogy szeressék, mert attól érzi magát teljesnek, és attól lesz magabiztos – akár varázstudó, akár halandó. Amíg a szeretet várat magára, és nem vagyunk egészek, addig azokban az emberekben kell megbíznunk, akiket megtört lélekkel választottunk, és őket kell szeretnünk teljes összetört szívünkből.

261. oldal, A zuhanás kezdete (2020, Könyvmolyképző)

victoria_m997>!

A nevetés méltó ellenfele a fájdalomnak, olykor még le is győzi.

260. oldal, A zuhanás kezdete (2020, Könyvmolyképző)

Szyszyyy I>!

Talán a felnőtté válás része az, hogy az ember rájön, nincs biztonságban a szíve.

78. oldal

Róka>!

Olyan sok időt eltöltöttem abban a hitben, hogy a jövő egy örökkévalóságra van tőlem. Még nem álltam készen arra, hogy elérkezzen.

21. oldal

victoria_m997>!

Az igaz szerelem arról szól, hogy megbocsátunk egymásnak mindent, még a gyilkossági kísérleteket is.

74. oldal, A nyár utolsó napja (2020, Könyvmolyképző)

victoria_m997>!

Roz apukája Walker tiszteletes. Érdekes helyzet, amikor az egyik legjobb barátnőd apukája lelkész, miközben neked van két nagynénéd, akiknek bármelyik pillanatban kicsúszhat a száján, hogy „éljen a sátán!”

28. oldal, A magányos hely (2020, Könyvmolyképző)

dreams_of_august>!

Az emberek várakozással töltik az egész életüket, hogy valami elkezdődjön, helyette pedig végük lesz.

magyarlány97>!

Sabrina halandó barátai megtanulták a leckét, amit ő még nem. Megtanultak félni saját maguktól. Eleget tudnak ahhoz, hogy rettegjenek a tükör hatalmától.

207. oldal


A sorozat következő kötete

Sabrina hátborzongató kalandjai sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kendare Blake: A rémálmok lánya
Isaac Marion: Eleven testek
Csóti Lili: Hetedvérig
Aurora Lewis Turner: A tűzróka
Naomi Novik: A végzet iskolája
Tracy Wolff: Sóvárgás
Virág Emília: Sárkánycsalogató
Danielle Paige – Kass Morgan: A hollók
Andrea Cremer: Wolfsbane – A keresők
Laini Taylor: Füst és csont leánya