13 ​perc 10 csillagozás

Sarah Pinborough: 13 perc

13 percig halott voltam.
Nem emlékszem, hogyan kerültem a jeges vízbe, de valamiben biztos vagyok – nem baleset történt és nem akartam megölni magamat.
Azt mondják, tartsd közel a barátaidat, az ellenségeidet pedig még közelebb. De egy tinédzser lány nehezen tesz különbséget a kettő között…

A 13 perc megragadó YA pszichológiai thriller Sarah Pinboroughtól – emberekről, félelmekről, manipulációról és az igazság erejéről. A könyv szerzőjét a magyar közönség a Ne higgy a szemének! című pszichológiai thriller kapcsán ismerhette meg.
A könyv filmes jogai már elkeltek, a regényből készült sorozatot a Netflixen láthatják majd a nézők.

„Megható és egészen magával ragadó. Nem tudtam letenni.” – Stephen King

Eredeti mű: Sarah Pinborough: 13 Minutes

Eredeti megjelenés éve: 2016

>!
XXI. Század, Budapest, 2018
368 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155759000 · Fordította: Tomori Gábor

Most olvassa 8

Várólistára tette 147

Kívánságlistára tette 232

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

>!
wzsuzsanna P
Sarah Pinborough: 13 perc

Az írónő előző regénye, a Ne higgy a szemének! nekem kifejezetten elnyerte a tetszésemet annak idején, és nagyon kíváncsian vártam az új kötetet. Külön izgalmasnak ígérkezett, hogy a beharangozók alapján ez a történet egyesíti magában a YA és a pszicho-thriller elemeit. Nos, az olvasás után úgy érzem, ez az egyesítés nagyon kellemesre sikeredett, és talán még egy kicsit szélesebb közönség kedvére is tud tenni, mint az előző regény.
Maga a sztori azzal indul, hogy a népszerű középiskolás lányt, Natashát egy kora reggelen kimentik a jeges folyóból, ahol 13 percet töltött el a klinikai halál állapotában. Nem emlékszik, mi történt vele közvetlenül a folyóba zuhanása előtt, de úgy érzi, nem bízhat meg azokban a személyekben, akik korábban közel álltak hozzá. A rendőrség is próbál nyomozni az ügyben, de ők sem kerülnek közelebb annak megfejtéséhez, hogy történt-e bűncselekmény, és ha igen, ki követte el. (…)
Nyilván túl sokat nem árulhatok el az események alakulásáról, hiszen akkor oda lenne a meglepetés, de azért azt elmondhatom, hogy szerintem kifejezetten okosan felépített és fordulatos thrillert kaptunk. A YA-vonal annyiban érezhető, hogy a középpontban iskolás fiatalok állnak, de ez egyáltalán nem vesz el az értékéből, sőt. A szerző nagyon jól ábrázolja a középiskolás lét kegyetlen oldalát, a klikkeket, a kirekesztést és a megaláztatásokat. Egy idő után eljutunk arra a szintre, hogy már mindenki gyanússá válik, de legalábbis abban biztosak lehetünk, hogy senki sem teljesen olyan, mint amilyennek mutatja magát a külvilág felé. A csattanókat nem éreztem ugyan annyira kiszámíthatatlannak és meglepőnek (persze az se lenne jó, ha túl elrugaszkodott fordulatot vennének a végén az események), de ettől függetlenül azért megvolt az „Ótejóég!”-érzésem, és még sokáig agyaltam a történteken az utolsó oldal elolvasása után.
Bővebben:
https://konyvesmas.blogspot.hu/2018/02/13-perc.html

>!
Anarchia_Könyvblog P
Sarah Pinborough: 13 perc

Rettenetesen vártam már Sarah Pinborough új könyvét. A ne higgy a szemének című első kötete nálam osztatlan sikert aratott. Meg kell, hogy mondjam, szomorúan konstatáltam milyen messze van a február. De végre eljött ez a pillanat is. Nem okozott csalódást az írónő. Kicsit talán féltem, hogy az első könyve sikere után, milyen lesz a 13 perc, lesznek-e benne hasonlóságok, vagy tud újat mutatni. Merőben különböző történet a kettő, mégis benne volt a folyamatos izgalom, az állandó feszültség, az a vibrálás, amit csak egy igazi pszichológiai thriller tud adni.

A regény négy 16 éves lányról szól! Senkit ne tévesszen meg az, hogy tinikről szól, ez nem egy ifjúsági kötet, amiben mindenki szerelmes, mindenki bulizik, és minden tökéletes, ez a történet maga volt a megtestesült kegyetlenség, és gonoszság. Nincs cukiságfaktor.

Bővebb ajánló a honlapon:

https://anarchiakonyvblog.wordpress.com/…

>!
GCKs_Book_Review_Blog P
Sarah Pinborough: 13 perc

Ez egy sodró lendületű, izgalmas történet manipulációról, kirekesztettségtől való félelemről, bosszúról, szerelemről; egyedi hangvétellel, roppant hitelesen. – Coeur

Bejegyzés holnap érkezik!

>!
Linette
Sarah Pinborough: 13 perc

Briliáns könyv az első betűtől az utolsóig. Gondosan felépített történet az emberi jellem sötét oldaláról, kegyetlenségéről, hazugságokról, manipulációról. Mire belekényelmesednél a sztoriba mindig jön egy újabb és újabb fordulat, amitől teljesen új megvilágításba kerülnek az események. Mindezt ártatlannak tűnő tinilányokon keresztül kapjuk, hogy még nagyobb arconcsapás legyen.
Ebbe a könyvbe nem kellenek fura lények és darabolós jelenetek, hogy ijesztő legyen. Itt pont az az ijesztő, hogy a karakterek olyan hétköznapiak, hogy akár a szomszéd lányok is lehetnének. Sosem tudhatjuk hány farkas öltött báránybőrt körülöttünk.
Zseniális, letehetetlen olvasmány volt.


Népszerű idézetek

>!
Moira_Hardy 

…az idő lassabban telt a világ ébredése előtti órákban. Tökéletes volt a béke…

9. Oldal

>!
Anarchia_Könyvblog P

Ó de tündéri. Örök barátnők. De aranyos! Istenem, biztos nagyon boldogok vagytok, hogy jól van. Ti hárman olyan közel álltatok egymáshoz…

>!
Anarchia_Könyvblog 

Én vagyok a csodalény, aki tizenhárom percig halott volt. De azért bosszant, hogy Beccánál örökösen ő az első. Mármint Aiden? Egyszerűen nem értem. Ez fontos. Ez tényleg élet-halál kérdése. Rólam van szó


Hasonló könyvek címkék alapján

Gabriel Wolf: Pszichokalipszis
B. A. Paris: Zárt ajtók mögött
John Cure: A gonosz új arca
Karine Giébel: Csak egy árnyék
Tom Rob Smith: A tanya
Jane Corry: A férjem felesége
Brigitte Aubert: Az erdei halál
Dennis Lehane: Titokzatos folyó
Kóbor Barbara: Az utolsó nap éjszakája
Gabriel Wolf: A kibertéri gyilkos