The ​Sanatorium 12 csillagozás

Sarah Pearse: The Sanatorium Sarah Pearse: The Sanatorium Sarah Pearse: The Sanatorium Sarah Pearse: The Sanatorium

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

You ​won’t want to leave. . . until you can’t.

Half-hidden by forest and overshadowed by threatening peaks, Le Sommet has always been a sinister place. Long plagued by troubling rumors, the former abandoned sanatorium has since been renovated into a five-star minimalist hotel.

An imposing, isolated getaway spot high up in the Swiss Alps is the last place Elin Warner wants to be. But Elin’s taken time off from her job as a detective, so when her estranged brother, Isaac, and his fiancée, Laure, invite her to celebrate their engagement at the hotel, Elin really has no reason not to accept.

Arriving in the midst of a threatening storm, Elin immediately feels on edge–there’s something about the hotel that makes her nervous. And when they wake the following morning to discover Laure is missing, Elin must trust her instincts if they hope to find her. With the storm closing off all access to the hotel, the longer Laure stays missing, the more the remaining guests… (tovább)

>!
Penguin Random House UK, London, 2021
428 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780552177313
>!
Bantam, 2021
368 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781787633315
>!
Pamela Dorman Books, New York, 2021
400 oldal · ASIN: B08D8K4Y1N

2 további kiadás


Most olvassa 1

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 9


Kiemelt értékelések

szangi P>!
Sarah Pearse: The Sanatorium

Mintha valaki józanul írni akart volna egy Scooby-Doo részt ami felnőtteknek szól. Télen. Valamiért azt hittem ilyen nyomasztó régikórház feeling lesz, nem tudom miből, a címből, vagy a borítóból, vagy esetleg a fülszövegből? Érthetetlen. Pedig az eleje ígéretes volt. Ha már borító, EZ A BORÍTÓ, atyaég, kellemes puha, dombornyomott az épület rajta de úgy hogy az ablakok bemélyednek, csodálatos, gyönyörű. (Még a betűknek is van valami furcsa árnyéka amitől fáj az agyam.) Kár hogy a tartalma már kevésbé fogott meg.
Ami megfogott benne a legvége, amire kihozta ezt az egészet. spoiler
A legzavaróbb talán a főszereplő volt benne, E/3 de minek ha 1-2 rövid és felesleges kivételtől eltekintve csak azt látjuk amit Elin? Aki ráadásul EGY IDIÓTA, állítólag nyomozó de egy közepes testű kutya megtalálását nem bíznám rá egy kétszobás lakásban annyira életképtelen végig, mikor tesz valami felfedezést csak ismételgettem hogy NEM MONDOD?! mert nyilvánvaló kapitány hozzá képest a komplex gondolkodás királya. spoiler Ezen kívül mindenkinek elhitt mindent. spoiler Arról nem is beszélve hogy minimum ötször ment egyedül/valami pótkerékkel felderíteni a terepet egy feltételezett gyilkos után, FEGYVER NÉLKÜL, egy kést nem vett magához a konyháról spoiler.
A baljóslatkeltés borzalmasan túl volt tolva, minden mondattal sugallni akarta hogy ez itt bizony nagyon creepy, de így pont az ellenkezőjét érte el. A horrorrelém is lehet kiégett de összesen egyszer szisszentem fel, mikor valaki a körömlakkját kapargatta. Brrr.
"Above the light is still flickering.
Light to dark.
Dark to light."
TÉNYLEG?
„She has the uncomfortable sensation of missing something” Az ötödik ilyen már elég unalmas volt.
(Volt benne egy melléktörténet, amin jót szórakoztam de tippre nem viccnek szánták spoiler)
Megnyerte a leghatásvadászabban „kiderülő” igazság díját, NEM SPOILERES, olyan hosszú hogy beteszem spoiler alá, de muszáj ide bemásolnom:
spoiler Hogy lehet valami ennyire semmitmondóan hatásvadász, hogy tud valaki ennyi szót egymás mellé írni úgy hogy közben semmiről nem szól és semmit nem mond vele, fúj, FÚJ. spoiler
Az epilógus. spoiler

>!
Transworld, London, 2021
400 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781787633322
4 hozzászólás
DianaK>!
Sarah Pearse: The Sanatorium

Ez a könyv hatalmas csalódás … pedig nagyon vártam: szép borító, Reese Wheeterspoon club választás, nagyon érdekes leírás. És dögunalom. Most nagyon népszerű bemutatni az alkoholista, depressziós nyomozókat, de általában nagyon ügyes nyomozók. Hát, ebbe a regényben Elin nagyon el van veszve. Totálisan idegesítő. A gyilkos szó szerint dobálja neki a nyomokat és indítékokat, de Elinnek sok idő kell és sok gondolkodás, hogy összerakja a „ki és miért”-et. Egyáltalán nem félelmetes. A folytatást tuti, hogy nem fogom elolvasni. Nem vagyok kíváncsi Elin további szenvedéseire.


Népszerű idézetek

>!

Keep your eyes on the door. Don’t look back.


Hasonló könyvek címkék alapján

Linda Castillo: Sworn to Silence
Jo Nesbø: The Snowman
J.D. Barker: The Fifth to Die
Alice Feeney: Sometimes I Lie
Daniel Cole: Hangman
Dan Wells: I Am Not a Serial Killer
Jennifer L. Armentrout: Till Death
Chris Carter: The Executioner
Robert Galbraith: The Silkworm
J. D. Robb: Holiday in Death