Holdfény ​Manhattan felett (New Yorkból szeretettel 6.) 5 csillagozás

Sarah Morgan: Holdfény Manhattan felett

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Harriet Knight végre le akarja győzni a félénkségét, mely egész eddigi életében korlátok közé szorította. Így hát elhatározza, decemberben minden egyes napon tesz legalább egyvalamit, amihez ki kell mozdulnia a komfortzónájából, beleértve azt is, hogy kivételesen a családja nélkül tölti a karácsonyt.
A listára új elem kerül, amikor eddig ismeretlen ügyfél fordul Harrieték kutyasétáltató vállalkozásához: a mogorva dr. Ethan Black és az átmenetileg rábízott, túláradóan energikus spániel, Madi.
A lányt váratlanul éri a vonzalom, amely feltámad közte és a doktor között. A férfi megkéri, vállaljon huszonnégy órás kutyafelügyeletet a lakásán, és Harriet kivirul az együtt töltött idő alatt. Ám miután a megbízás végeztével hazatér, komoly döntésre kényszerül: vajon elárulja-e féltve őrzött titkát Ethannek?

Eredeti megjelenés éve: 2017

>!
Vinton, Budapest, 2019
384 oldal · ISBN: 9789634488378 · Fordította: Szabó Júlia
>!
Vinton, Budapest, 2019
384 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634488361 · Fordította: Szabó Júlia

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 18

Kívánságlistára tette 24


Kiemelt értékelések

>!
zuna19 P
Sarah Morgan: Holdfény Manhattan felett

A sorozatot leginkább egy hullámvasutazáshoz hasonlíthatom. Egyik rész fent van a csúcson és nagyon jó, de olyan rész is akad köztük, amik nagyon lent vannak. A befejező részt, amit már nagyon, de nagyon vártam köztesen helyezkedik el. Kiemelkedőnek nem mondanám, de összességében aranyos.
Kis kémiát és egy kis pörgősséget el tudtam volna még viselni.
Harriet egyértelműen egy nagyon szerethető karakter, de úgy érzem sokkal többet is adhatott volna hozzá az írónő. Mert szerintem ütősebb is lehetett volna. Ethan is a maga mogorvaságával levett a lábamról. Ő is lehetett volna kicsit rámenősebb. Kiderült, hogy van kapocs az O’Neil családdal. Ez kicsit dobott rajtam.
Amire viszont kíváncsi vagyok, hogy Susan kap e saját történetet.

>!
Hayako 
Sarah Morgan: Holdfény Manhattan felett

„Az élet néha rákényszerít, hogy ugorj, nem lehetsz mindig biztonsági játékos.”
(Révész Szilvia)

Nem tudom, hogy mi volt velem ma, de ez a történet igen közel került a szívemhez, pedig egy sima chick litről van szó: tehát ne várjunk nagy fordulatokat, se akciótól duzzadó jeleneteket, mégis megfogott. Mondjuk sokat segített, hogy Harriet már-már Mary Sue-i magasságokba emelkedett, annyira segítőkész és önfeláldozó volt egész végig… sajnos kevés az ilyen ember manapság.
Azt hiszem kellenek az ilyen könyvek is a lelkemnek, amelyek simogatnak és közben az ember tanul is valamit, nemcsak a szex és az erőszak megy, hanem tényleg, motivációt nyer belőle és úgy érzi, hogy ideje változtatni neki is az életén. Mert Rose-nak igenis igaza van: mind mókuskerékben élünk, a saját kis komfortzónánkban és ha valami új helyzetbe kerülünk, a legtöbb ember inkább megszökik a kihívások elől és úgy éli le az életét, abban a kis házban/lakásban, ahol megszületett vagy amelyeben lakik, sokszor család, barátok nélkül. Hiába volt ott a lány nővére és bátyja, mégiscsak egyedül maradt volna, ha nem jön lovagunk, Ethan. Kicsit Mr. Darcy jutott eszembe róla, aki szintén eltitkolta, hogy arany szíve van, ő a vagyoni helyzete, dokink pedig a szakmája miértje miatt. Szépen és lassan bontakozott ki a szerelmük, ami egy középkorú párnál már sokkal reálisabb. Örültem, hogy elolvastam.


Népszerű idézetek

>!
zuna19 P

– Meséljen a szexi dokiról, aki megnézte a lábát!
– Egy szóval sem mondtam, hogy szexi volt.
– Az orvosok mindig szexik, akárhogy néznek ki. Pusztán az a tény, hogy orvosok, vonzóvá teszi őket. Szőke volt, vagy barna?

>!
zuna19 P

Ethan Harriet kanapéján hevert, és nézte, hogyan etet a lány parányi cumisüvegből egy kiscicát.
– Lehet, hogy nem fogsz örülni annak, amit most mondok, de a rossz lány mivoltod épp most szenved el végzetes csapást.
Harriet magához szorította a cicát.
– Attól, hogy anyátlan kismacskákat etetek, még lehetek rossz lány.
– Nem hiszek neked. Bújjunk vissza az ágyba, és bizonyítsd be!
Harriet azonban csak mosolygott, és odaadott a férfinak egy másik cicát és egy másik cumisüveget.
– Mellébeszélés helyett nem ártana, ha te is munkához látnál.

>!
zuna19 P

Hát ez remek! Egy szexi pasinak minimum delíriumba kell ahhoz kerülnie, hogy bókoljon neki.

>!
Kicsicsillag123

– Ó, drágám, a csendes nem feltétlenül rossz ám! Csendesnek lenni nem azt jelenti, hogy az embernek nincs mondanivalója. Csak kicsivel több időre van szüksége, míg el meri mondani.

>!
Kicsicsillag123

– Attól, hogy orvos, még nem szent. Gondolj dr. Jekyllre és Mr. Hyde-ra!
– A kitalált karakterek nem számítanak.
– Néhányan állítják, hogy Hasfelmetsző Jack is sebész volt.
– Igazán kedvesen bátorítasz.

>!
Kicsicsillag123

Már gyerekkorában is szeretett hosszú órákra elmerülni egy történetben. Ilyenkor nemcsak hogy kibújt a saját bőréből, de belebújt valaki máséba. Voltak napok, amikor tényleg hosszú órákon át olvasott, azt sem vette észre, hogy közben besötétedett. Ha már nem látott, felkapcsolta a zseblámpáját, és a takaró alatt olvasott tovább, hogy a mellette alvó nővérét fel ne ébressze. Az iskolába is folyton magával cipelt egy könyvet. Már a súlya is megvigasztalta, vagy a sarka, amikor a táskán keresztül megbökte a combját, amikor nehéz helyzetbe került. Segített neki a tudat, hogy a kedvenc könyve ott van vele, és hamarosan olvashatja. Mintha egy jóbarát így szólt volna hozzá: „Hé, itt vagyok ám, és később jól elleszünk együtt!” Még most, több mint tíz évvel az utolsó iskolai tapasztalatai után is ösztönösen a könyvekhez fordult, ha ideges volt. Mindenki máshogyan vigasztalódik. Egyesek csokival, mások egy pohár borral, megint mások úgy, hogy összeülnek egy kávéra a legjobb barátnőjükkel. Harriet mindig könyvekkel vigasztalódott.

>!
Kicsicsillag123

Mert egy otthon sokkal több, mint négy fal, a bútorok, pár szép párna és egészséges növények. Valójában az ott lakók teszik otthonná a lakást.

>!
Jagika P

Harriet már-már elviselhetetlen vágyat érzett. Tudta, hogy aminek most szemtanúja, az ritka kincs. A szeretet százféle megnyilvánulása. Anyai szeretet, gyermeki szeretet, testvéri szeretet, az a szeretet, amit a nagyszülő érez az unokája iránt. A házastársi szeretet… Mindez jelen volt egyszerre, és mindent áthatott, mindent körbefont, akár egy erős, meleg háló.

340. oldal

>!
Jagika P

Sajnálkozva távolabb lépett a könyvespolctól, és úgy nézte az ott sorakozó kincseket, ahogy más nők a csokoládés polcot a szupermarketben.

144. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Debbie Macomber: A fagyöngy alatt
Cecelia Ahern: Évről évre
Debbie Macomber: Tizenkét nap karácsonyig
Mandy Baggot: Egy karácsonyi csók
Debbie Macomber: Szerelem karácsonyra
Nora Roberts – Day Leclaire: Karácsonyra, szeretettel
Josie Silver: Egy decemberi nap
Cecelia Ahern: Ajándék
Fejős Éva: Karácsony New Yorkban
Bella Andre: Csók a fagyöngy alatt