Gyere ​haza karácsonyra! 20 csillagozás

Sarah Morgan: Gyere haza karácsonyra!

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A hóborította Skót-felföldön Suzanne McBride a tökéletes karácsonyról álmodik…
Három örökbe fogadott lánya hazajön az ünnepekre, és ő már alig várja, hogy találkozzanak. De vajon elegendő-e a karácsony varázsa, hogy összehozza a McBride lányokat? Elég szoros-e a családi kötelék egy közösen eltöltendő téli vakációhoz?
A munkamániás Hannah tisztában van vele, hogy nem hagyhat ki két családi karácsonyt egymás után. De igazából nem is a szülői elvárások nyomasztják, hanem egy titok, amely mindent megváltoztat, talán az egész életét is. Bethnek, aki főállású anya, szintén megvannak a saját problémái. Azon rágódik, visszamenjen-e dolgozni, de nehéz úgy fontos döntéseket hozni, hogy az embert folyton idegesítik a rokonai. Aztán ott van Posy, aki egyáltalán nem biztos benne, hogy jó-e így az élete, de tekintve, hogy úgy érzi, a szülei csak rá számíthatnak, nem mer változtatni rajta. És akkor még nem beszéltünk a jóképű szomszédról, Luke-ról, aki határozottan tetszik neki!

Eredeti megjelenés éve: 2018

>!
Vinton, Budapest, 2020
432 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635401239
>!
Vinton, Budapest, 2020
432 oldal · ISBN: 9789635401246

Kedvencelte 1

Várólistára tette 35

Kívánságlistára tette 48


Kiemelt értékelések

Amaryll87 P>!
Sarah Morgan: Gyere haza karácsonyra!

Hát hogy őszinte legyek, nem erre számítottam. Nem estem hasra tőle. Mindhárom lány önző. Az „anyjuk” túl spiláz mindent. Ráadásul minden fejezetben benne van a huszonöt évvel ezelőtti tragédia, amitől egyszerűen nem lehet elvonatkoztatni sem, mert az írónő nem hagyja.

6 hozzászólás
zuna19 >!
Sarah Morgan: Gyere haza karácsonyra!

Sarah Morgan most kellemes meglepetést okozott nekem. Tetszett az egész könyv. Azt hittem sok lesz így, hogy több szemszögből lesz összerakva, de itt kifejezetten szerettem.
A végére eléggé megkedveltem ezt a nagy családot.

Kis_Andrea>!
Sarah Morgan: Gyere haza karácsonyra!

Nem volt egy különösebben nagy eresztés, de egynek jó volt így karácsony előtt. Én is azokhoz tudok csatlakozni, akik szerint egy kb. 100 oldallal kevesebb is elég lett volna belőle, mert én is túlírottnak éreztem. A könyv felénél engem is elkapott, hogy ebben a könyvben mindenki csak szenved, sajnáltatja magát… hát akarom én ezt olvasni? Hiába volt a 4 szereplő, egyik nevének az olvastán sem csillant fel a szemem, hogy na de jó, hogy épp az ő vonala jön… Talán Posy-t bírtam a legjobban. Pedig papíron Beth-vel kellene azonosulnom. Sajnos a téma sem volt nekem való. Ez a hegymászós világ hát nem az én világom. Ha tudom, akkor talán bele se kezdek. Ezzel együtt a hangulat átjött, és végülis nem mondom, hogy egyáltalán nem tetszett.

turanett P>!
Sarah Morgan: Gyere haza karácsonyra!

Az a négy csillag nagyon jó indulattal lett annyi. Hiszen, mégis csak lassan karácsony. Ha nyáron olvastam volna, tuti, hogy kevesebb lett volna.
Én egy kedves, családi történetre számítottam, amit ugyan megkaptam, de valahogy mégsem. A történetet négy nő szemszögéből kaptam meg. Ezzel csak az volt a bajom, hogy rengeteg volt benne az ismétlés. Én értem ,hogy volt anno egy tragédia, de nem kell minden szemszögből a számba rágni. Az is nagyon zavart, hogy mindenki csak szenvedett a történetben. Iszonyatosan vontatott volt. az egyharmadáig untam a történetet, komolyan az utolsó negyede mentette meg az egészet. Ott végre történet valami. Sajnálom, mert nagyon vártam. :(

Alíz_Simon>!
Sarah Morgan: Gyere haza karácsonyra!

Kedves karácsonyi regény, Sarah könnyed, olvasmányos stílusában. A szereplők nagyon szerethetőek, de nagyon esendőek benne, mert mindegyikük hordoz magában valami olyan eddig feldolgozatlan traumát, mely a közös múltjukban gyökerezik. Talán csak az apa és a legidősebb nővér barátja olyan stabil személyiség, akire támaszkodni lehet. A többieknek mind meg kell találniuk saját magukban és egymásban azt az erőt, ami az életüket egyenesbe hozhatja. A regény abszolút pozitív, amit az mutat a legjobban, hogy ezen a karácsonyon szinte „mesébe illően” sikerül is mindegyiküknek :) És bár kicsit túl tökéletes volt ennek a sok és régi problémának a hirtelen feloldódása, összességében kellemes olvasmányélményt nyújtott ez a sok-sok szeretettel teli történet.

Boritek70 P>!
Sarah Morgan: Gyere haza karácsonyra!

Ez a könyv téli köntösbe csomagolva tálalja a női lét gyakori kérdéseit: család, gyerekek, karrier, melyiket válasszuk, lehet-e mindezt egyben, vagy fel lehet, fel érdemes adni egyiket a másikért? Fontosabb-e a családi elvárásoknak történő megfelelés, mint a saját vágyaink? A három lány egy családi tragédia árnyékában nő fel, sem ők, sem „anyjuk” nem tudja igazán túltenni magát a régmúlt eseményein, míg elérkezik ez a karácsony, ahol valamennyien összegyűlnek, és sok minden megváltozik.
Csodás a helyszín, a havas skót felföld, a végére egészen izgalmasan alakulnak a dolgok, csak kicsit sokat rágják a gittet. Kicsit kevesebb nyavalygással fogyaszthatóbb lett volna, de egynek, karácsonyi hangulatteremtéshez azért egész jó volt. :)

salemmacska >!
Sarah Morgan: Gyere haza karácsonyra!

Szeretni akartam nagyon a könyvet, mert hát a havas felföldön játszódik, csak jó lehet. Ezzel nem is volt baj, nagyon jól vissza adta a téli hangulatot. Viszont a történet nem nagyon jött be. Nagyon el lett húzva. Talán ha rövidebb lett volna a könyv, jobb lett volna. Mivel nagyon sokszor ismételték önmagukat a szereplők, folyton visszatértünk ugyan azokra a gondolatokra, folyton folyvást ugyan azon rágódtak, mintha én olvasó elfelejtettem volna mi történt 10 oldallal ezelőtt. Nem szeretem az ilyen könyveket, nem szeretem, hogy „hülyének néz” az író, holott csak ki kell töltenie az oldalakat valamivel.

Kuri_Szilvia P>!
Sarah Morgan: Gyere haza karácsonyra!

Ez Sarah Morgan első könyve, amit olvastam. Egy fixkönyves kihívás polcán láttam meg, és mivel ott csak 2 könyv íróját ismertem még választani kellett. Megfogott a borító hangulata, ezért eset erre a könyvre a választásom. nem bántam meg. Biztos vagyok benne, hogy még fogok olvasni tőle.
A történet nagyon tetszett. Múlt béli tragédia, amit ez elején el sem árul. Nagyon kíváncsivá tett, hogy mi történt. Faltam a szavakat mikor árulják el mi történt.
A képen 3 nő van, de a 3 testvér mellett kapott helyett egy negyedik, a mostohaanyai is. Ugyanannyit „láthatjuk” mint a lányokat.
spoiler Tele volt érzelmekkel, olyan beszélgetésekkel, amik meghatódtak, és ezért tetszett nagyon a történet. Posy vezetési technikája a végén szuper. nagyon jót mosolyogtam, közben meg izgultam értük, és a küldetésükért.
Ajánlom mindenkinek!

eszpo >!
Sarah Morgan: Gyere haza karácsonyra!

Összességében tetszett.Néha hullámzott, voltak kevésbé izgalmas részek,de kellemes családtörténet volt, amitől tényleg megjött az ember ünnepi hangulata. Jó volt a váltott szemszög,bár néha kicsit gyorsan ugráltunk a lányok között.Érdekes volt,hogy mindegyik testvér más stílusú,hozták a sztereotípiákat, mégis szerethető volt a könyv. Nekem a férfiak szimpatikusabbak voltak. Mind Luke,mind Adam és persze az apjuk.

Nympha17 P>!
Sarah Morgan: Gyere haza karácsonyra!

Könnyed, karácsonyi könyvre vágytam, mikor lekaptak ezt a kötetet a polcról, de ez minden volt csak nem könnyed és karácsonyi.
Bár az ünnepek alatt játszódik a történet, ráadásul egy tündéri skót faluban, ahol csupa hó és jég minden, de az egész csak díszlet a nagy családi drámához és egy húszon évvel ezelőtt történt tragédiához.
Külön-külön kedveltem a főszereplő nővéreket, de együtt nagyon nem működtek, néha már szó szerint bunkók voltak egymással, ezért hiteltelen volt számomra a könyv végi nagy kibékülésük. Ráadásul olyan komoly kérdéseket boncolgatott rajtuk keresztül az írónő – szülő-gyerek kapcsolat, dolgozó nő vagy teljes állású anya – amikre érdemben nem adott választ, csak elintéztük az ünnep szellemében, hogy majd lesz valahogy. Magyarán nem lett megoldva semmi, csak a szőnyeg alá lett söpörve. :D
Ami a tetszett ebben a könyvben, az a múlt összefonódása a jelennel, a tragédia hatása mindannyiuk életére és személyiségére. Ez tényleg jól ki lett találva. Örök igazság: a problémákat meg kell beszélni, nem magunkba fojtani. A mai ember legnagyobb hibája, hogy családban, párkapcsolatban nem beszélnek meg semmit, csak egy ideált közvetítenek a másik felé, és aki meg őszinte próbál lenni, azt hülyének nézik.
A másik kedvencem a férfiak voltak. Beth férjét leszámítva bárkit elfogadnék, de a tuti befutó abszolút Adam. ^^

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

Amaryll87 P>!

– Félsz, hogy lenyúlom a vagyonodat? – Adam vigyorogva hajolt közelebb. – Ne aggódj, majd kötünk házassági szerződést. De figyelmeztetlek, hogy válás esetén igényt tartok majd a könyveidre. Idővel feltehetőleg megtanulok majd nélküled élni, ez csak gyógyszerezés kérdése, a könyvtáradról ellenben nem tudok és nem is akarok lemondani. El tudod képzelni, milyen izgató, hogy ott van a polcodon Dickens Szép remények című regényének első kiadása?

Amaryll87 P>!

A tél a Skót-felföldön gyakran volt szürke és borongós, de ma gyönyörű időre ébredtek, ragyogott az ég, és sütött a nap. A táj
fehérbe burkolódzott, a hó olyan selymesen simult rá, mint cukormáz a karácsonyi süteményre. A nap fénye megtört a hóréteg felszínén, mely úgy csillogott, mintha milliónyi kristályt szórtak volna szét rajta.

Amaryll87 P>!

– Mutass be neki, és én beszélek vele helyetted.
– Hogy mi? – Hannah riadtan pillantott Adamre.
– Szeretném megismerni a húgodat.
– Hogyhogy?
– Mert így van rendjén akkor, ha valaki olyan kapcsolatban van, mint te meg én.
– Miért, milyen kapcsolatban vagyunk?
– Szerelmi kapcsolatban – felelte könnyedén Adam, mintha bizony nem a szerelem lenne a legijesztőbb dolog, ami az emberrel történhet. – Én legalábbis szeretlek, az biztos. Persze
lehet, hogy ezt figyelmen kívül akarod hagyni.

Amaryll87 P>!

– Ne légy már ilyen puhány! Ki tudsz te onnan mászni magad is.
– Puhány? – Luke sértődötten tápászkodott fel, és vágott egy grimaszt, amikor a hó a nyakába ment. – Mondhatom, szép kis randit hoztál össze, Posy McBride! Amikor azt mondtad, hogy a
testemet akarod, nem egészen erre gondoltam.
– Tényleg?
– Tényleg. – A férfi kivett egy marék havat a dzsekije nyakrészéből. – Szó szerint azt kérdezted, a rendelkezésedre tudom-e bocsátani a testemet szombaton. Én meg igent mondtam,
mert mindig is szerettem, ha egy nő tudja, mit akar.

Boritek70 P>!

De figyelmeztetlek, hogy válás esetén igényt tartok majd a könyveidre. Idővel feltehetőleg megtanulok majd nélküled élni, ez csak gyógyszerezés kérdése, a könyvtáradról ellenben nem tudok és nem is akarok lemondani. El tudod képzelni, milyen izgató, hogy ott van a polcodon Dickens Szép remények című regényének első kiadása?

Amaryll87 P>!

– Hová tegyem a fát? – hallották meg Posy hangját, aki fél karján vaskos fahasábokat egyensúlyozva lépett be a szobába. A másik kezét gyorsan a szeme elé kapta, amikor a szüleit meglátta.
– Ó, elnézést! Ha tudtam volna, hogy ilyesmivel foglalatoskodtok, hangos énekléssel jeleztem volna a jöttömet. Stewart kibontakozott a felesége karjából.
– Jaj, csak azt ne! Tudod, hogy imádlak, Posy, de inkább ne énekelj!
A lány vágott egy grimaszt.
– Ti meg legközelebb menjetek szobára. Túl fiatal vagyok még hozzá, hogy ilyesmit lássak.

Boritek70 P>!

Gyorsan lezuhanyozom, aztán elkezdem a tervezgetést.
– Milyen tervezgetést?
– Ilyet is csak egy férfi kérdezhet. Gondolod, hogy a karácsony csak úgy magától lesz szép?

Boritek70 P>!

Majd megtanítom nekik, hogy a boldogsághoz nem kellenek tárgyak. Nincs szükség tulajdonra ahhoz, hogy jól érezzük magunkat.

Boritek70 P>!

Elárulom neked, hogy a kellemes és kapkodásmentes karácsony titka a pontos tervezés.

Boritek70 P>!

Valahányszor a kötőtűhöz és a fonalhoz nyúlt, nem csupán egy pulóvert készített, hanem egyszersmind összekovácsolt egy családot: fogta a kegkülönfélébb fonalakat, és egységes egésszé formálta őket.


Hasonló könyvek címkék alapján

Guillaume Musso: Holnap
Stephanie Kate Strohm: Herceg álruhában
Lisa Kleypas: Karácsonyeste Friday Harborben
Emily March: Angyalszárnyak
Mary Alice Monroe: Déli karácsony
Susan Wiggs: Megtalált álmok
Debbie Macomber: Tizenkét nap karácsonyig
Kerstin Gier: Fellegszálló
Catherine Anderson: Szélbe írt sorok
Natalie Cox: Nem csak karácsonyra