Partiszezon ​avagy a nagy fogadás 41 csillagozás

Sarah Mason: Partiszezon avagy a nagy fogadás

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Isabel Serranti számára az egész élet egy nagy rendezvény: egészen addig, míg egy alkalommal fel nem bukkan Simon Monkwell…
A híres-hírhedt nagybirtokos és üzletember Simon Monkwell és a rendezvényszervező Isabel Serranti gyermekkoruk óta ismerik egymást. Simon 13 évesen pokollá tette a 11 éves lány életét. Isabel időközben felnőtt, 26 évesen a Simonról hallott pletykák meggyőzik arról, hogy a férfi mit sem változott.
Ezért, mikor Izzy felkérést kap Simon édesapjától, Montytól a Monkwell birtokon megrendezésre kerülő jótékonysági bál szervezésére, vegyes érzései támadnak. Nem akar foglalkozni a múlt eseményeivel, egyébként is úgy tudja, hogy Simon üzleti úton van az Egyesült Államokban. Izzyt újra elbűvöli a különc család, és fokozatosan nyilvánvalóvá válik számára, hogy gyermekkori emlékei egyáltalán nem olyan pontosak, mint gondolta…

>!
Alexandra, Pécs
272 oldal · ISBN: 9633688957 · Fordította: Szabó Zsuzsanna

Enciklopédia 4


Kedvencelte 1

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

Sippancs P>!
Sarah Mason: Partiszezon avagy a nagy fogadás

Nem értem én ezt az alacsony értékelési átlagot, mert ugyan nem ugrotta meg a James hálójában szintjét, azért a maga kategóriájában igencsak jó történet volt. Rengeteget kuncogtam és nevettem rajta, szerintem a szöcskékről most már egyből ez a könyv fog beugrani, arról nem is beszélve, hogy minden szereplőnek megvolt a maga stiklije. Bár a romantikus lelkem elbírt volna dupla ennyi romantikát is, e nélkül is pörgött a cselekmény, és azért én rendesen meglepődtem azon, hogy mi volt Simon pálfordulásának az oka.
A mellékszereplők közül Winnie nénit imádtam a legjobban, egyszerűen utánozhatatlan az öreglány, illetve az is nagyon tetszett, hogy szinte nem volt olyan rész, ahol ne futkározott volna a szereplők körül egy-egy kutya. (Vagy éppen szöcske és pók. :))
Aki szereti a könnyed, laza, szórakoztató történeteket, az nyugodtan vegye kezébe a könyvet.

Tóth_Orsolya_3 P>!
Sarah Mason: Partiszezon avagy a nagy fogadás

Nekem tetszett! A maga kategóriájában szerintem simán helytáll. A Sarah Mason: James hálójában könyvhöz hasonlóan itt is a humoré a főszerep. :D (megjegyzem, hogy nagy részét vonaton olvastam. Hááát… nem kicsit nézhettek bolondnak, mikor 10 percenként mint az őrült úgy rázkódtam a nevetéstől.)
A szereplők szerethetőek, sőt mi több, egyenesen imádnivalóak, mint pl. Winnie néni.
Egy icipicit több romantikát vártam volna. (a másik könyvében is hiányoltam ezt) Ennek ellenére, aki szeretne jót és sokat nevetni, annak csak ajánlani tudom.

Isabelle>!
Sarah Mason: Partiszezon avagy a nagy fogadás

Tuti azért ilyen gyenge a z értékelése, mert a James hálójában után olvastátok… Az valóban pont 1 nagyságrenddel jobb…
De ez is nagyon élvezetes volt. Könnyed kikapcsolódás, nem több és nem kevesebb, mint az ettől a műfajtól elvárunk…
Azért is jól felpontoztam :D:D:D:D:D

xoxo_ivett>!
Sarah Mason: Partiszezon avagy a nagy fogadás

Másra gondoltam ezzel a könyvvel kapcsolatban. Túl kevés volt benne a romantika számomra, és a karakter se jöttek be…

szatman>!
Sarah Mason: Partiszezon avagy a nagy fogadás

Nem nevezném a romantikus irodalom csúcsának, de egyszeri olvasásra szórakoztató. Kicsit visszaköszöntek a figurák más hasonló típusú művekből, de ennek ellenére nem lengte át a ma olyan divatos szingli-irodalom izzadtságszagú jópofáskodása.

Dianka>!
Sarah Mason: Partiszezon avagy a nagy fogadás

Csalódtam a könyvben,szerintem unalmas és vérszegény volt. Nem a James halójában-hoz mértem mert igaz hogy ugyanaz írta de annak mégis van egy kis krimis beütése ez meg inkább romantikus iromány és egy harmatgyenge Sophie Kinsella utánzat.Nagyon-nagyon poénos akar lenni az író de nem sikerül neki.
Én összvisz a szarvasos részen röhögtem de azon vagy fél órát :)
A szereplők karaktereivel nincs gondom, de Izzy helyében már rég kiheréltem volna Domot.Ilyen barát mellett nem kell ellenség.Elteltek vele az esték de nem hiszem hogy mégegyszer a kezem ügyébe kerül.

knitta02>!
Sarah Mason: Partiszezon avagy a nagy fogadás

Ez az a könyv, ami nagyon csalóka. Nem szoktam sokat várni az alexandrás könyvektől, de ezen könnyesre nevettem magam. Bár a vége kicsit összecsapott.

Ariadne>!
Sarah Mason: Partiszezon avagy a nagy fogadás

Kedveltem Isabelt, és imádtam Simon temperamentumát. Szerethető karakterek voltak, és rengeteget nevettem miközben olvastam. Ráadásul igazán cselekménydús, így nem unatkozhat az olvasó. Nem csak romantika van benne, de jócskán található benne humor is, ami jól jön egy átdolgozott hét után.

Duduci>!
Sarah Mason: Partiszezon avagy a nagy fogadás

Vicces volt, könnyű, szórakoztató. Voltak benne nagyon jó poénok, s remek helyzetkomikumok. Jó kis olvasmány, nekem való, semmi agyalás, semmi komolykodás, csak könnyed humor.

rami6>!
Sarah Mason: Partiszezon avagy a nagy fogadás

Nem tetszett az írónő stílusa,hiába a jó alaptörténet, ha nem lendületes és eseményekben bővelkedő.


Népszerű idézetek

Tóth_Orsolya_3 P>!

Életem első állásinterjúján arra a kérdésre kellett válaszolnom, hogy mit szeretek csinálni a szabadidőmben. Teljesen elvesztettem az önuralmamat, és azt válaszoltam: „Pirítóst majszolni". Nem túl profi.

Sozora>!

– Izzy, drágám! Gyere értem, légy szíves. Itt vagyok ezen a lepukkant vasútállomáson. Az egyetlen taxira lecsapott egy őrült ír apáca, aki már a King's Cross-i állomás óta próbált megtéríteni. A kemény drogosnak látszó hordár azt mondja, hogy holnap indul a következő busz. Úgyhogy kénytelen leszel értem jönni. És ne csellengj sokáig. Itt mindenki vagy sántikál, vagy bandzsa. Mindjárt bepisilek, de nem merek elmenni a mosdóba, mert nyilván nem stimmel valami itt a vízzel. Ez volt az utolsó alkalom, hogy tömegközlekedéssel utaztam. Izzy, itt vagy még?

Dom, 42.o

Sippancs P>!

– Reggel történt valami a metrón – mesélem elhaló hangon. – Azt hitték, kisbabát várok, és átadták a helyet.
– Ó.
– Ne merj nevetni, Aidan! – förmedek rá, mivel látom, hogy az ajkába harapott. – Ez egész egyszerűen nem vicces!
– Egyáltalán nem nevetek, Isabel. Egyszerűen csak… És mit csináltál?
– Mit tehettem volna? Meséljem el, hogy azért van kicsit nagyobb hasam, mert Rob kidobott, és jégkrémbe fojtottam bánatom? Nem tehettem mást, mint szépen megköszöntem és leültem.

11. oldal

2 hozzászólás
Sippancs P>!

– Anyád sokat lovagolt, és te is a fejedbe vetted, hogy lovagolni akarsz. De egyszer leestél a lóról, és soha többé nem akartál újra felmászni.
Kíváncsian előrehajolok.
– Gyorsan vágtáztunk, mikor leestem? Esetleg ugrattunk?
– Nem, kedvesem. A ló akkor egy helyben állt az udvaron.

45. oldal

Kapcsolódó szócikkek: lovaglás
Sippancs P>!

Nagyon szexis, ha egy férfi ért ahhoz, amit csinál.

231. oldal

Sippancs P>!

– Büszkeség, Izzy drágám. Oly sok kapcsolat megrontója.

249. oldal

Kapcsolódó szócikkek: büszkeség
Tóth_Orsolya_3 P>!

– Éppen a templomba kerülő vágott virágokról vitatkoznak. Harrison asszony múlt héten olyan kompozíciót készített, amelybe rengeteg padlizsán került. Nyilván úgy gondolta, hogy ez nagyon divatos, de valójában egyáltalán nem való templomba. Sok fallikusan domborodó lila némi szerencsétlen mákfejjel kombinálva. Azt hittem, hogy a plébános a helyszínen szívinfarktust kap. Azóta nem nevettem ilyen jót, mióta a hittanos gyerekek hozzátűzték a reverendáját a harangkötélhez.

Tóth_Orsolya_3 P>!

Amikor édesanyám megkérte Winnie nénit, hogy meséljen nekünk az élet értelméről, órákon át tanított bennünket pókerezni – és whiskyt vedelni.

Kapcsolódó szócikkek: az élet értelme
Sippancs P>!

– Az a zsarnok főnököd végre hazaengedett, ugye? Meggyőződésem, hogy marxista ideológiákat vall, Izzy. Erre figyelj majd oda. Még a végén kommunistát csinál belőled anélkül, hogy észrevennéd!
– Szerintem most nem ez az, ami igazán foglalkoztat téged, Winnie néni.
– Ó, ne is higgy nekem! – válaszolja bölcsen. – Lehet, hogy beletesznek valamit az italodba!
– Próbálok nem inni csapvizet.
– Jól van, kislányom. Jó nevelésben részesültetek.

20. oldal

Sippancs P>!

Miután hosszú éveken át London egyik legnevesebb rendezvényszervező cégénél dolgoztam, itt ólálkodok gyanúsan egy vendég szobája előtt, két kezemmel egy hamvakkal teli urnát szorongatok. Az élet mindig tartogat meglepetéseket.

191. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

L. M. Montgomery: Anne otthonra talál
A. O. Esther: Kristályfény
J. L. Armentrout: Origin
Bleeding Bride: A téboly kertje
Colleen Hoover: Losing Hope – Reményvesztett
Kimberley Freeman: Vadvirágok lányai
Lakatos Levente: Megrepedt álarc
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény
Karen Chance: Holdvadász
Susan Elizabeth Phillips: Angyali csók