James ​hálójában 111 csillagozás

Sarah Mason: James hálójában

A merész Holly Colhannonnak megvan az a lenyűgöző képessége, hogy jót tud nevetni a megalázó helyzeteken. Legújabb megbízása azonban próbára teszi eszét és lelkierejét. A Bristol Gazette új bűnügyi tudósítójaként egy komor, ellenszenves, de tagadhatatlanul dögös nyomozót, James Sabine-t kell követnie mindennap a rendőri munka sűrűjébe. Kalandjaikról naplót ír az újságjának, az olvasók hamar rákapnak a sorozatra. A szexi bűnüldözővel átélt puskaporos helyzetekből és szaftos részletekből bizony sosem elég. Ki gondolta volna, hogy a törvény és a rendőri munka ilyen romantikus is lehet? Holly rögbijátékos barátja és James szupermodell menyasszonya vajon képesek megtartani párjukat e szövevényes vígjátékban? A végén természetesen győz a mindent elsöprő szerelem…

Eredeti mű: Sarah Mason: Playing James

>!
Alexandra, Pécs, 2006
392 oldal · ISBN: 9633698642 · Fordította: Szabó Zsuzsanna

Kedvencelte 22

Most olvassa 4

Várólistára tette 35

Kívánságlistára tette 22

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Sippancs P
Sarah Mason: James hálójában

Az ilyen „elveszett” könyvek miatt (is) érdemes moly tagnak lenni! Ezúton is köszi, @Tóth_Orsolya_3! :)

Ahogy a kollégáim mondanák: OH YEAH! Ez a könyv valami fantasztikus volt! Annyira humoros, szórakoztató és izgalmas, hogy engem, mint a romantika első számú rajongóját, még az sem zavart, hogy a szerelmi szálat háttérbe szorította az írónő. De hogy is zavart volna, amikor ilyen remek karaktereket kaptam cserébe?!
Holly egyszerűen őrületes volt! Hogy tud valaki ennyi szerencsétlen helyzetet bevonzani, és ennyire normális, ugyanakkor kétbalkezes is lenni?! Kivétel nélkül minden csetlését-botlását végigröhögtem, de az abszolút kedvenc a monoklis és a lábujjbeszorulós jelenet volt… Ááá, még mindig nem tudok nevetés nélkül rájuk gondolni. :)
James karakterét szintén imádtam. Pont egy ilyen titokzatos, mogorva és szófukar nyomozóra volt szükség ahhoz, hogy felpezsdítse a történetet, és vigyen egy kis életet a cselekménybe. Annyira jól kiegészítették egymást Holly-val, és olyan élvezetes volt olvasni a szócsatáikat!
A mellékszereplők közül képtelenség kiemelni egy-két kedvencet, mert mindegyik karakter külön-külön is megérte a pénzét. Holly bogaras szülei, Vince, a meleg fotós, Joe, a fontoskodó főnök, Lizzie, mint legjobb barátnő, dr. Kirkpatrick, Ben, Teresa, a rendőrök és végül Buntam. (Jaj, Buntam! :))
Az imádnivaló karakterek és az izgalmas cselekmény mellett egyetlen egy negatívumot tudok csak kiemelni a könyvből: ez pedig a befejezés. Valahogy túl hirtelen ért véget a történet. Jó lett volna, ha az írónő egy kicsit részletesebben kibontja a nagy egymásra találást, vagy ír egy utószót, például egy néhány hónappal/évvel későbbi naplóbejegyzésből.
Aki szereti a chick lit könyveket, annak erősen ajánlott olvasmány!

4 hozzászólás
>!
Tóth_Orsolya_3 P
Sarah Mason: James hálójában

Hát ez őrületesen jó volt! :D
Igazi kis könnyed, vicces, romantikus történet. Imádtam a főszereplők szópárbajait, Holly már-már bridgetjonesos helyzeteit :D.
Tömegközlekedésen valóban nem ajánlatos olvasni, mert sírva fogsz röhögni. ;-)

>!
Renee_chan
Sarah Mason: James hálójában

Frenetikus, egyszerűen nagyszerű! :D
Olvastam pár értékelést és sokan írták, hogy végre egy nem szokványos, de mégis happy end-es szerelmi sztori. Igazuk van! :D
Jó volt ilyet is olvasni a jól bevált klisék mellet, mert ugye itt mindkét fél részéről volt egy kapcsolat, meg egy-két bonyodalom is, persze.
A két főszereplő személyiség fantasztikus. Annyira bírtam James beszólásait, és ugye Holly ügyetlenkedése is aranyos volt, meg gondolkodása is.
Ezen kívül rettentően megszerettem a többi rendőrt, Holly ismerőseit, és így szinte mindenkit. Kivéve persze Fleur-t meg Teresa-t.
Jó volt figyelemmel végig kísérni, ahogy Holly beilleszkedik az új munkakörébe, ahogy egyre jobban megismerik és megszeretik.
Könnyed kikapcsolódás volt számomra és nagyon élveztem minden betűjét! (Ez látszik amúgy azon is hogy mikor fejeztem be.)

>!
meteoritastar P
Sarah Mason: James hálójában

Aki egy humoros, könnyed, nyomozós, romantikus, délutáni olvasmányra vágyik, akkor bátran ajánlom.
Nagyon tetszett Holly stílusa. Szegény, mi minden történt vele…és én mennyit mosolyogtam és nevettem?! :)):))
James stílusa is tetszett. Hiába a legjobb, amikor a férfi főszereplő nem csípi a másikat és ezt nem titkolja :)):)) Persze utánna-nem árulok el nagy titkot-ez változik:)):))
Ami miatt le kellett vonnom a csillagokból,mert kicsit több romantika is lehetett volna benne. Bár a vége nagyon tetszett, valamennyire még kárpotólni is tudott:)):))

>!
mokus33
Sarah Mason: James hálójában

A borítója annyira jellegtelen, hogy eszembe sem jutott volna elolvasni, sőt, a címe sem sugallt számomra semmit. De ezért (is) jó a Moly, mert itt többen ajánlották, dicsérték, és az értékelések alapján kedvet kaptam hozzá. És milyen jó, mert egy aranyos, könnyed, és nagyon-nagyon humoros történetet olvashattam, de volt benne dráma, érzelem és sok minden más is. A karakterek eszményi jók, Holly esetlen, de szerethető, nem az az idegesítően kétbalkezes figura, hanem éppencsak annyira esetlen, hogy attól lesz igazán élettel teli. James pedig morcos, de igazából egy vajszívű, érzelmes pasas, az ő ábrázolása is nagyon jól sikerült. Tele volt vicces szituációkkal, de az írónő nem vitte túlzásba sem, nem éreztem azt, hogy hatásvadász és erőltetett lenne, pont ellenkezőleg, gördülékeny volt és szórakoztató. Jó kis kikapcsolódást jelentett ez a könyv:)

>!
nat
Sarah Mason: James hálójában

Könnyesre röhögtem magam a könyv elején:) Hollyra egyszerűen nincsenek szavak :) Imádtam ezt a könyvet! Aki szereti a hasonló könyveket, ne hagyja ki!

>!
tamii
Sarah Mason: James hálójában

Istenem, de jól esett egy hosszú nap után. leülni és ezt a könyvet olvasni. Végre nem egy sablon szerelmes sztori ahol már a 30. oldal után fülig szerelmesek egymásba a szereplők, és nem voltak tökéletesek. Szórakoztató és abszolút kedvenc lett.

>!
Zsazsulili
Sarah Mason: James hálójában

Jaj, hogy én de jót nevettem! Miután a Csillagainkban a hiba másodszor is összetörte kis szívemet valami vidámabbat kerestem. Ez tökéletes választásnak bizonyult.
Holly ugyanolyan szerencsétlen mint én, és rengetegszer megmosolyogtatott. És a könyv pozitívuma, hogy végre nem egy tipikus, nyálas romantikus regényt kaptam.

2 hozzászólás
>!
Beksi
Sarah Mason: James hálójában

Hűhaaa! Nem is emlékszem, mikor röhögtem ennyit egy könyvön. A rekeszizmom nagyon hálás Neked, Holly! :)
Imádtam minden egyes szót, poént, akár Jamestől, akár Hollytól.
A nyomozás érdekes volt és izgalmas, még az életveszélyes autósüldözések nélkül is, mert a rendőrök mindennapi ügyeit és problémáit, vagyis a valóságot írja le az írónő.
Holly egy fantasztikus lány, elképesztő kreativitással és humorérzékkel, valamint aranyos kétbalkezességgel. Tökéletesen kiegészíti James mogorvaságát és szótlanságát.
Befejezésnek pedig ki se tudott volna találni az írónő jobbat…abszolút hollys befejezést kaptam :)

>!
Arabella
Sarah Mason: James hálójában

Jókat lehetett nevetni ezen a könyvön. De két dolog nagyon zavart: A rendőr, akinek nem annyira volt jó kedve (ettől nagyon ki voltam akadva!!!!) meg az hogy Holly testvéreivel egyáltalán nem beszélt. Mégcsak telefonon sem. Az egész könyv alatt. Miért?? Én elhiszem, hogy sok a szereplő, túl sok a rendőr és követhetőnek kell lenni a történetnek, de a testvéreivel való kapcsolattartás nekem hiányzik.


Népszerű idézetek

>!
zia

Az osztály többi része (rémülten):
– Holly, mi történt?
Én (vidáman):
– James leütött.
James (dühösen a kávéautomata mellől):
– Véletlen volt!
Callum (megvetően):
– Legalábbis ő ezt mondja.
Az osztály többi része (gonoszan):
– Hát, ez nem valami Dick Tracy-s.

177. oldal

>!
Ariadne

– Mióta dolgozik a rendőrségen, Sabine nyomozó?
– Kilenc éve.
– Az iskola után lépett be az állományba?
– Egyetem után.
– Milyen egyetemet végzett?
– Durhambe jártam.
Abbahagyom az írást, és a meglepetéstől felszalad a szemöldököm. Ő is rám néz.
– Megdöbbentőnek tartja, Colshannon kisasszony? Nem gondolta volna, hogy képzett vagyok? Azt hiszi, takarmánytermesztést tanultam a földművelési tanszakon?
– Akkor legalább ki tudná húzni a zabszemet a fenekéből – válaszolom vitriolos hangon.
Már a ketrecem rácsát rázza. Jézusom!
– Touché! – morogja. Az út hátralévő részét néma csendben tesszük meg.

>!
Renee_chan

– Colshannon kisasszony – tagolja türelmesen, míg én reménykedve emelem fel a szemöldököm. – Ha lenne fegyverem, tudna róla.
– Honnan tudnám?
– Mert már réges-rég lelőttem volna vele. Ha kérhetném, kíméljen meg a nevetséges kérdéseitől.

>!
zia

– Holly?
Érdeklődve nézek rá.
– Megtennéd, hogy felveszed a napszemüveged? Az emberek még azt hiszik, én vertelek meg.
– De hiszen így történt. – kukacoskodok
– De nem szándékosan.
– Biztos vagy benne?
– Csak vedd már fel azt a rohadt napszemüveget!

187. oldal

>!
Miah

A komornyik bevezet bennünket a házba. James Sabine előttem halad. Egyszer csak látom, hogy valami színes izé tapadt a fenekére. Közelebb hajolok, és gyanúm beigazolódik. Igen, egy eperízű rágógumi papírja, és egy-kettőre rájövök, hogyan kerülhetett oda.
Összerándulok. Hagyjam ott, hadd lássák az emberek? Vagy lezseren hozzam fel a témát? „Mellesleg, nyomozó, egy rágópapír ragadt a hátsójára…"
Vagy talán szedjem le én személyesen? Könnyű döntés. Otthagyni.

>!
Tóth_Orsolya_3 P

– Adott nevet a fegyverének?
Sokatmondóan rám néz.
– Colshannon kisasszony – tagolja türelmesen, míg én reménykedve emelem fel a
szemöldököm. – Ha lenne fegyverem, tudna róla.
– Honnan tudnám?
– Mert már réges-rég lelőttem volna vele.

>!
Miah

Velem ellentétben roppant viccesnek találja a helyzetet. Persze, viháncolj csak, hülyegyerek. (Holly)

>!
rebeka_kovács

Egy ismerős hang szűrődik át a hangzavaron.
– KI RAGASZTOTTA FRED FLINTSTONE KÉPÉT A BELÉPŐKÁRTYÁMRA? Dave nem akart beengedni, mivel nem hasonlítok a fényképre. Gondolom, ezért még hálásnak is kellene lennem.

230. oldal

>!
Annie04

Újra felém hajol, és megcsókol. Lágy, gyengéd, melegséget sugárzó csókokat váltunk. Kezei végigsimítják a karomat és az arcomhoz érnek. Ujjaival végigsimítja arccsontomat, aztán beletúr a hajamba.
– Hmmm – sóhajtok fel. nem gondtalanul, vágytól égve… Eszembe jut, hogy napok óta nem mostam hajat, és a szájhigiéniámat is eléggé elhanyagoltam.

>!
Tóth_Orsolya_3 P

– Majd meglátja, milyen temérdek papírmunkával kell szegény rendőröknek nap mint nap megbirkózniuk! De biztos vagyok benne, hogy a sarki expedíción meglehetős türelemre tett szert!
Legközelebb akkor kerültem egy sarki expedícióhoz, amikor januárban lementem a sarki boltba egy kis jégkrémért. De gondolom, nem ilyesmire célzott.


Hasonló könyvek címkék alapján

Julianne Donaldson: Edenbrooke
Carina Bartsch: Türkizzöld tél
Sophie Kinsella: Csörögj rám!
Tammara Webber: Easy – Egyszeregy
J. A. Redmerski: A soha határa
Cathy Cassidy: Mályvacukor égbolt
Cecelia Ahern: A szerelem kézikönyve
Kate Quinn: A császár szeretője
Milly Johnson: Itt jönnek a csajok
Tara Sivec: Életek és édességek