Hozományvadászok ​kíméljenek! (A szerencsejáték szabályai 1.) 485 csillagozás

Sarah MacLean: Hozományvadászok kíméljenek!

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Egy hozományvadász bármire hajlandó, ha el akar érni valamit…
Tíz éve már, hogy Bourne márki a rangján kívül mindenét elveszítette. A rideg és könyörtelen férfi időközben London legelőkelőbb szerencsejáték-barlangjának társtulajdonosa lett, és bármire hajlandó, hogy visszaszerezze örökségét – még arra is, hogy feleségül vegye a feddhetetlen és karót nyelt Lady Penelope Marburyt.
A lady azonban felbontott jegyessége és az alkalmatlan kérőkben bővelkedő, hosszú évek után nem elégszik meg egy unalmas, kényelmes házassággal. Még szerencse, hogy újdonsült férje, a londoni alvilág hercege dúskál a hölgy számára eddig ismeretlen élvezetekben.
Bourne márki azonban megfogadja, hogy távol tartja feleségét a szerencsejáték bűnös világától – ami nehéz feladatnak bizonyul, ugyanis a lady pontosan tisztában van a saját vágyaival, amelyekért bármit hajlandó feláldozni… akár a szívét is.

Eredeti megjelenés éve: 2012

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Arany pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
480 oldal · ISBN: 9789634576037 · Fordította: Mergl-Kovács Bernadett
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
480 oldal · ISBN: 9789634576044 · Fordította: Mergl-Kovács Bernadett
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
480 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634576020 · Fordította: Mergl-Kovács Bernadett

Enciklopédia 22

Szereplők népszerűség szerint

Lady Penelope Marbury · Bourne márki · Cross · Chase · Lady Philippa Marbury · Lady Olivia Marbury


Kedvencelte 45

Most olvassa 12

Várólistára tette 207

Kívánságlistára tette 183

Kölcsönkérné 8


Kiemelt értékelések

Mrs_Curran_Lennart P>!
Sarah MacLean: Hozományvadászok kíméljenek!

Helyes kis történet volt, méltó folytatása a Csábítás szabályainak, és végülis kapcsolódik hozzá. Penelope a cserben hagyott menyasszony, aki az eljegyzése felbontását követő kilenc évben petrezselymet árul. Amikor azonban a hozománya kibővül egy virágzó birtokkal, felsorakoznak a kérők is.
Ami tetszett a történetben, a Bukott angyal tulajdonosainak bajtársiassága, Penelope, mint talpraesett hősnő és a rengeteg szócsata. Bourne vívódásai viszont sokszor fárasztottak és jól lekezeltem volna egy szívlapáttal, hogy megjöjjön az esze. Ezért a fél csillag levonás.
Úgy érzem ez a sorozat is lesz olyan jó, mint az előző, és várom Cross történetét.

9 hozzászólás
nicosia P>!
Sarah MacLean: Hozományvadászok kíméljenek!

A szerző korábbi trilógiája nagyon tetszett nekem, ráadásul annak utolsó része gyakorlatilag elő is készítette ezt a történetet. Adott egy fiú akit kiforgatnak az örökségéből, és ezzel a keserűséggel válik férfivá, és adott egy nő akit elhagynak az oltár előtt. Kettejük (újbóli) találkozása alapot szolgáltathat bosszúra, botrányra, szerelemre, vagyonszerzésre de még számtalan egyéb kecsegtető kimenetre is lehet számítani. És a szerző valóban rengeteg csavart és fordulatot alkalmaz, kelléktára bőséges, de rendszerezett, a cselekmény jól felépített a karakterek nem különlegesek, de kedvelhetőnek. Ami miatt mégis hiányérzetem van az a nyomokban is alig felcsillanó humor.

Evelena P>!
Sarah MacLean: Hozományvadászok kíméljenek!

Az írónő A csábítás kilenc szabálya című könyvével már belopta magát a szívembe.
Nagyon örülök neki, hogy ez a sorozata is hasonlóan jól sikerült. Akaratos, erős hősnővel és igazi macsó, jóképű pasival…
A történelmi romantikusok mindig remek lehetőséget adnak a mai modern világból való elvonulásra, a korszak szabályaival, báljaival, eljegyzéseivel, és a társaságot éltető pletykák hadával.
Ami nekem különösen tetszett, az az, hogy mikor Bourne márki már sokadik kiállhatatlan húzását követi el, én már biztos vagy jól beolvastam volna neki, vagy úgy faképnél hagytam volna, mint a sicc.. De Penelope még a legszorultabb helyzetben is kiáll érte. És mint kiderült, milyen jól is teszi!
Amikor meg kiderült, hogy milyen kapcsolódás van az írónő előző sorozatával, aztamindenit! Teljesen leesett az állam, már úgy elfelejtettem! Így még jobb volt olvasni. :)
Szóval az egyik legerősebb, legbátrabb kosztümös főszereplő vénkisasszony és a szerencsejáték barlang tulaj, aki a semmiből ismét vagyonos lett, hosszas vívódások, régi ismertség, légyottok, fülledt jelenetek, magára hagyott feleség, régi ellenségek találkozása, évtizedek szomorúsága, és új remény kíséri az utukat.
Nagyon élveztem, kellemes kikapcsolódás volt, annyira, hogy hamar befaltam a következő részt is, jöhetne már a harmadik! ;)

DarknessAngel>!
Sarah MacLean: Hozományvadászok kíméljenek!

Az írónőben még egyszer sem csalódtam. Most is egy nagyszerű történelmi romantikust alkotott. Egyenesen imádtam a szerelmi szálat, tetszett, hogy Hádész+Perszephoné párhuzamot vontak le a főszereplők a saját sztorijukból. Michael-t egyszerűen nem lehetett utálni, elvégre már az elejétől kezdve nyilvánvaló volt, hogy oda van Penelopeért. Mindig szeretek kalandvágyó hősnőkről olvasni, főleg ha az még keveredik az ártatlanságukkal. Olyan cukik :D
Tökéletes könyv kikapcsolódásra. Megmosolyogtat és szerelembe ejt. Várom a folytatást.

Naiva P>!
Sarah MacLean: Hozományvadászok kíméljenek!

Szerintem a lázadó feminista énem az oka annak, hogy nem igazán az én műfajom a történelmi romantikus. Ennek ellenére Sarah MacLean könyveinek van egy szerethető hangulata, történet vezetési stílusa, ami miatt nem tudnak annyira felhúzni, hogy azokat félretegyem. Pedig nem szeretem, ha egy könyvben két lépés után, hármat lépnek vissza a karakterek. Penelopé részéről lehetett érezni inkább az érzelmeket. Abból a sok elküldött, megválaszolatlan, elküldetlen, vagy éppen megsemmisített levélből lehetett a nő mélyebb, őszinte érzelmeiről következtetni. Míg Bourne érzelmei nálam kérdésesek maradtak. spoiler
A történet lényege a sokszor látott/olvasott/ismételt/ klisé, miszerint; a bosszú és a szerelem nem fér meg egymás mellett. Valamelyikről muszáj lemondani, hogy az egyik be tudjon teljesülni.
Összességében és az említett hibák ellenére nagyon élveztem. Bevallom, a következő páros története ígéretesebbnek tűnik.

Tóth_Orsolya_3 P>!
Sarah MacLean: Hozományvadászok kíméljenek!

„Te vagy a megváltásom. Az áldásom.”

Már most kedvencem lett ez a sorozat, pedig még csak egyetlen egy részét olvastam.
Penelope és Michael párosával ismét egy nagyszerű történetet kaptunk az írónőtől. És ezzel az epilógussal úgy érzem, hogy a következő rész is egy felejthetetlen élmény lesz.
Még több Sarah MacLean könyvet szeretnék olvasni, zseniális ez a nő.

3 hozzászólás
Mocori_ P>!
Sarah MacLean: Hozományvadászok kíméljenek!

Régen imádtam ezeket a könyveket, a 19. századot, Angliát. :) Most is sikerült belemerülnöm. Humoros volt, romantikus. :)

Iloonka>!
Sarah MacLean: Hozományvadászok kíméljenek!

Nagy elvárásokkal vágtam neki a könyvnek, mivel a Csábítás tíz szabálya szabályosan levett a lábamról. Ezért most egy kis csalódottságot érzek, hogy nem sikerült megugrania azt a szintet.

Penelope 28 éves vénlány, aki körül nem hemzsegnek a kérők, és mikor már ő is belenyugszik abba, hogy az is marad, az apja váratlan lépése után gyermekkori barátja, Bourne elrabolja, hogy foltot ejtsen a hírnevén és ezzel házasságra kényszerítse, ami össze is jön, azonban Penelope nem olyan feleségként lép be ebbe a szerepbe, mint amiről eddig álmodozott.

Nos, el kell mondanom, hogy a fő probléma ezúttal meglepő módon, de a férfi karakterrel volt, pedig én nekem általában a hölgyeményekkel van bajom, de számomra Penelope szimpatikus, céltudatos hölgyemény volt. Bourne-nal nem tudtam megbarátkozni, és nemigen jöttem is rá, hogy miért van oda a főhősnőnk érte, mikor is rohadtul nem bánt jó vele. Ezt persze belátja, de ez nem ad felmentést, hiszen az utolsó pár oldalban már hol is tudott volna bizonyítani? Szóval ezért járt a mínusz egy csillag. Amit viszont ki kell emelnem, hogy nagyon jót szórakoztam a könyv alatt, szabályosan nem tudtam letenni, mert folyton történt valami érdekes. A stílusa az írónőnek azért még mindig ott van, ezt kár vitatni, csak Bourne helyett bár más lett volna a férfi főhős. Nagyon örültem, hogy már megismerhettük a következő kötet főhőseit, emiatt könnyedén veszi rá az ember magát, hogy olvashassa őket, mivel el kell hogy mondjam, a Bukott Angyal többi szereplője szépen felkeltette az érdeklődésemet.

Szóval izgatottan várom a következő kötetet, és reményeim szerint Cross története sokkal másabb (más férfi főhős lesz) lesz, ráadásul Pippát is már ismerjük, szóval dörzsölöm a tenyeremet.

AniTiger P>!
Sarah MacLean: Hozományvadászok kíméljenek!

Bonyodalmakban és humoros részekben gazdag, kissé pikáns történet nagyon jól elregélve. Szinte alig bírtam letenni, annyira érdekelt, hogy vajon mi történik e között a két konok és önfejű kékvérű között. A párbeszédek fantasztikusak voltak – mind Penelope és Michael, mind Michael és az üzlettársai között* –, nagyon jól szórakoztam olvasás közben. Annak ellenére, hogy nem igazán vagyok oda a bosszúálló történetekért, de ezt abszolút sikerült a szám íze szerint lezárnia az írónőnek.

* spoiler

Bővebben a blogon:
https://hagyjatokolvasok.blogspot.com/2019/11/sarah-mac…

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
480 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634576020 · Fordította: Mergl-Kovács Bernadett
anikho P>!
Sarah MacLean: Hozományvadászok kíméljenek!

Sokszor elmondtam már, hogy én rossz korba születtem.
Amikor ilyen sziporkázó könyveket olvasok, még biztosabb vagyok benne, hogy nekem át kellene élnem egy ilyen történelmi romantikus kalandot. Akár még úgy is, hogy egy férfi úgy cipelne, mint egy birkát.

Nagyon, nagyon szerettem olvasni! Megmondom őszintén, nem emlékeztem Penelope-ra a Tizenegy botrányból, mint Simon menyasszonya, szóval meglepődve, és szeretettel fogadtam az írónő másik sorozatára való utalásokat.

Bourne és Penelope kettősét nagyon könnyű volt megkedvelni. Meg hát tudjátok.., odavagyok a fanyar, nyers férfikarakterekért. És ezt a formát Bourne kiválóan hozta a könyv első felében. Aztán, ahogy lenni szokott, a szíve is beszállt a játékba, megkavarva így a dolgokat – a váltást kicsit talán hirtelennek is éreztem.. spoiler De nem vette kedvemet az események ilyetén alakulása.

Borzasztóan várom a többi bukott angyal történetét kedves @Könyvmolyképző ! Remélem hamar jönnek, és nem kell egy évet várni a folytatásra. Boldoggá tennétek, nagyon. Köszönöm, hogy olvashattam. :)

Viszont sajnos a könyv borítóján, a címről eltűnt az aranyozás.. szinte egyik percről a másikra. Sosem volt még ilyen tapasztalatom, eddig mindegyik könyv borítója nagyon jó minőségű volt, itt mégis becsúszott valami. Bízom benne, hogy a többi kötettel nem lesznek ilyen jellegű problémák.

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

Camilo>!

A hazugsággal az a baj, hogy túlságosan könnyen hihető. Még akkor is, ha a saját szánkból hangzik el. Sőt, leginkább akkor.

228. oldal

Kapcsolódó szócikkek: hazugság
anikho P>!

– Nem cipelhetsz el csak úgy, mint… mint egy birkát!
A fèrfi megtorpant egy pillanatra.
– Mint egy birkát?
Penelope elnémult egy kis időre, bizonyára azért, hogy elgondolkozzon a hasonlaton.
– A gazdák nem a vállukon viszik a birkákat?
– Én sose láttam, de te hosszabb ideje élsz vidéken, szóval… ha azt mondod, hogy birkaként bánok veled, elfogadom.
– Nyilvánvalóan hidegen hagy téged a tény, hogy úgy érzem, méltatlan bánásmódban részesülök.
– Ha ez megnyugtat, nem foglak megnyírni.

79. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bourne márki · Lady Penelope Marbury
Camilo>!

A nő hozzá hajolt.
– Legalább mesélj róla!
– Miről?
– Az alvilágról.
A férfi keresztbe tette a karját.
– Véleményem szerint éppolyan pokoli lehet, mint egy végtelennek tűnő hintóút a feleségemmel, aki újonnan rátalált a kalandok ízére.

Camilo>!

– […] A szerelmet választom a bosszú helyett. A jövőt a múlt helyett. A te boldogságodat választom mindenekfelett.

Kapcsolódó szócikkek: boldogság · bosszú · szerelem
anikho P>!

– Milyen szomorú! – suttogta Penelope.
A férfi figyelmét nem kerülte el a megjegyzés.
– Micsoda?
Penelope a fejét ingatta, tekintetük találkozott. Csak a férfi szeme maradt olyan, mint régen.
– Hogy eltűnt.
– Kicsoda?
– A barátom.

71. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bourne márki · Lady Penelope Marbury
anikho P>!

Amondó vagyok, Penelope, hogy bàr szükségtelen félned a sötéttől, helyesen teszed, ha félsz azoktól a dolgoktól, amelyeket a sötétség éltet.

98. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bourne márki
Camilo>!

Soha senki nem idegesítette még annyira, mint ez a férfi. A férje.

Angieolvas P>!

Továbbá hajlandó vagyok figyelmen kívül hagyni a tényt, hogy égbekiáltó módon megszegted az etikett szabályait azzal, hogy testi kényszert alkalmazva eltávolítottál egy nyilvános helyről egy teljes mértékben illetlen… és összességében túlságosan bizalmas helyre.
– És ne feledd, hogy elfenekeltelek!
– Na igen. Ami teljes mértékben… módfelett… túlmegy az illem határain.

76. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bourne márki · Lady Penelope Marbury

A sorozat következő kötete

A szerencsejáték szabályai sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Lisa Kleypas: Az ördög télen
Papp Csilla: Szerelem újraírva
Böszörményi Gyula: Szer'usz világ
Sarah J. Maas: A Court of Silver Flames – Ezüst lángok udvara
V. E. Schwab: Gyülekező árnyak
Mary Alice Monroe: Déli karácsony
Sarah Morgan: Hóvarázs
Karády Anna: A füredi gyermek
Debbie Macomber: Szerelem karácsonyra
Ella Frank: Robbie