Hozományvadászok ​kíméljenek! (A szerencsejáték szabályai 1.) 353 csillagozás

Sarah MacLean: Hozományvadászok kíméljenek!

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Egy hozományvadász bármire hajlandó, ha el akar érni valamit…
Tíz éve már, hogy Bourne márki a rangján kívül mindenét elveszítette. A rideg és könyörtelen férfi időközben London legelőkelőbb szerencsejáték-barlangjának társtulajdonosa lett, és bármire hajlandó, hogy visszaszerezze örökségét – még arra is, hogy feleségül vegye a feddhetetlen és karót nyelt Lady Penelope Marburyt.
A lady azonban felbontott jegyessége és az alkalmatlan kérőkben bővelkedő, hosszú évek után nem elégszik meg egy unalmas, kényelmes házassággal. Még szerencse, hogy újdonsült férje, a londoni alvilág hercege dúskál a hölgy számára eddig ismeretlen élvezetekben.
Bourne márki azonban megfogadja, hogy távol tartja feleségét a szerencsejáték bűnös világától – ami nehéz feladatnak bizonyul, ugyanis a lady pontosan tisztában van a saját vágyaival, amelyekért bármit hajlandó feláldozni… akár a szívét is.

Eredeti megjelenés éve: 2012

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Arany pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
480 oldal · ISBN: 9789634576037 · Fordította: Mergl-Kovács Bernadett
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
480 oldal · ISBN: 9789634576044 · Fordította: Mergl-Kovács Bernadett
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
480 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634576020 · Fordította: Mergl-Kovács Bernadett

Enciklopédia 13

Szereplők népszerűség szerint

Bourne márki · Lady Penelope Marbury · Cross · Lady Philippa Marbury · Chase · Lady Olivia Marbury · Michael Lawler, Bourne márkija


Kedvencelte 35

Most olvassa 13

Várólistára tette 200

Kívánságlistára tette 162

Kölcsönkérné 7


Kiemelt értékelések

Mrs_Curran_Lennart P>!
Sarah MacLean: Hozományvadászok kíméljenek!

Helyes kis történet volt, méltó folytatása a Csábítás szabályainak, és végülis kapcsolódik hozzá. Penelope a cserben hagyott menyasszony, aki az eljegyzése felbontását követő kilenc évben petrezselymet árul. Amikor azonban a hozománya kibővül egy virágzó birtokkal, felsorakoznak a kérők is.
Ami tetszett a történetben, a Bukott angyal tulajdonosainak bajtársiassága, Penelope, mint talpraesett hősnő és a rengeteg szócsata. Bourne vívódásai viszont sokszor fárasztottak és jól lekezeltem volna egy szívlapáttal, hogy megjöjjön az esze. Ezért a fél csillag levonás.
Úgy érzem ez a sorozat is lesz olyan jó, mint az előző, és várom Cross történetét.

3 hozzászólás
Finn_Hudson P>!
Sarah MacLean: Hozományvadászok kíméljenek!

Ez sajnos nem az én történetem volt. Az első pár fejezet még mondhatni izgalmas volt, amikor megismertük a főszereplők hátterét spoiler,de ettől a ponttól állt a történet. Mindkét főszereplő játszotta a hattyú halálát, majd következett a nem-érdemlem-meg típusú szenvedés, majd a hirtelen a nagyon szirupos befejezés. Fele ennyi oldallal sokkal jobb lehetett volna, az írónő kihagyhatta volna a fölösleges köröket, és hogy egy gondolatot százszsor leír különböző szóösszetétellel.
A szereplők is eléggé idegesítettek. Penelope az elején még minden oldalon a makulátlan hírnév fontosságát emlegette spoiler, Bourne pedig egy tipikus szenvedős figura, aki minden miatt csak rimánkodni tud.
A folytatás érdekesnek tűnik, Philippa karaktere érdekesebbnek tűnik, de ezek alapján nem tudom, hogy adjak-e esélyt a folytatásnak.

8 hozzászólás
DarknessAngel>!
Sarah MacLean: Hozományvadászok kíméljenek!

Az írónőben még egyszer sem csalódtam. Most is egy nagyszerű történelmi romantikust alkotott. Egyenesen imádtam a szerelmi szálat, tetszett, hogy Hádész+Perszephoné párhuzamot vontak le a főszereplők a saját sztorijukból. Michael-t egyszerűen nem lehetett utálni, elvégre már az elejétől kezdve nyilvánvaló volt, hogy oda van Penelopeért. Mindig szeretek kalandvágyó hősnőkről olvasni, főleg ha az még keveredik az ártatlanságukkal. Olyan cukik :D
Tökéletes könyv kikapcsolódásra. Megmosolyogtat és szerelembe ejt. Várom a folytatást.

Naiva P>!
Sarah MacLean: Hozományvadászok kíméljenek!

Szerintem a lázadó feminista énem az oka annak, hogy nem igazán az én műfajom a történelmi romantikus. Ennek ellenére Sarah MacLean könyveinek van egy szerethető hangulata, történet vezetési stílusa, ami miatt nem tudnak annyira felhúzni, hogy azokat félretegyem. Pedig nem szeretem, ha egy könyvben két lépés után, hármat lépnek vissza a karakterek. Penelopé részéről lehetett érezni inkább az érzelmeket. Abból a sok elküldött, megválaszolatlan, elküldetlen, vagy éppen megsemmisített levélből lehetett a nő mélyebb, őszinte érzelmeiről következtetni. Míg Bourne érzelmei nálam kérdésesek maradtak. spoiler
A történet lényege a sokszor látott/olvasott/ismételt/ klisé, miszerint; a bosszú és a szerelem nem fér meg egymás mellett. Valamelyikről muszáj lemondani, hogy az egyik be tudjon teljesülni.
Összességében és az említett hibák ellenére nagyon élveztem. Bevallom, a következő páros története ígéretesebbnek tűnik.

Tóth_Orsolya_3 P>!
Sarah MacLean: Hozományvadászok kíméljenek!

„Te vagy a megváltásom. Az áldásom.”

Már most kedvencem lett ez a sorozat, pedig még csak egyetlen egy részét olvastam.
Penelope és Michael párosával ismét egy nagyszerű történetet kaptunk az írónőtől. És ezzel az epilógussal úgy érzem, hogy a következő rész is egy felejthetetlen élmény lesz.
Még több Sarah MacLean könyvet szeretnék olvasni, zseniális ez a nő.

3 hozzászólás
AniTiger P>!
Sarah MacLean: Hozományvadászok kíméljenek!

Bonyodalmakban és humoros részekben gazdag, kissé pikáns történet nagyon jól elregélve. Szinte alig bírtam letenni, annyira érdekelt, hogy vajon mi történik e között a két konok és önfejű kékvérű között. A párbeszédek fantasztikusak voltak – mind Penelope és Michael, mind Michael és az üzlettársai között* –, nagyon jól szórakoztam olvasás közben. Annak ellenére, hogy nem igazán vagyok oda a bosszúálló történetekért, de ezt abszolút sikerült a szám íze szerint lezárnia az írónőnek.

* spoiler

Bővebben a blogon:
https://hagyjatokolvasok.blogspot.com/2019/11/sarah-mac…

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
480 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634576020 · Fordította: Mergl-Kovács Bernadett
anikho>!
Sarah MacLean: Hozományvadászok kíméljenek!

Sokszor elmondtam már, hogy én rossz korba születtem.
Amikor ilyen sziporkázó könyveket olvasok, még biztosabb vagyok benne, hogy nekem át kellene élnem egy ilyen történelmi romantikus kalandot. Akár még úgy is, hogy egy férfi úgy cipelne, mint egy birkát.

Nagyon, nagyon szerettem olvasni! Megmondom őszintén, nem emlékeztem Penelope-ra a Tizenegy botrányból, mint Simon menyasszonya, szóval meglepődve, és szeretettel fogadtam az írónő másik sorozatára való utalásokat.

Bourne és Penelope kettősét nagyon könnyű volt megkedvelni. Meg hát tudjátok.., odavagyok a fanyar, nyers férfikarakterekért. És ezt a formát Bourne kiválóan hozta a könyv első felében. Aztán, ahogy lenni szokott, a szíve is beszállt a játékba, megkavarva így a dolgokat – a váltást kicsit talán hirtelennek is éreztem.. spoiler De nem vette kedvemet az események ilyetén alakulása.

Borzasztóan várom a többi bukott angyal történetét kedves @Könyvmolyképző ! Remélem hamar jönnek, és nem kell egy évet várni a folytatásra. Boldoggá tennétek, nagyon. Köszönöm, hogy olvashattam. :)

Viszont sajnos a könyv borítóján, a címről eltűnt az aranyozás.. szinte egyik percről a másikra. Sosem volt még ilyen tapasztalatom, eddig mindegyik könyv borítója nagyon jó minőségű volt, itt mégis becsúszott valami. Bízom benne, hogy a többi kötettel nem lesznek ilyen jellegű problémák.

1 hozzászólás
Xoxoribizli P>!
Sarah MacLean: Hozományvadászok kíméljenek!

Szeretném azzal kezdeni, hogy a könyvnek egyszerűen gyönyörű spoiler a borítója! ☺
Viszont az az arany fólia, ami olyan csodálatos a dombornyomott betűkön, szörnyen kopik… :(
Elég rosszul esett ezt felfedezni, mert nagyon vigyázok a könyveimre, szóval mikor észrevettem, hogy a széleken szinte teljesen lekopott, a fülszövegben található arany meg mintha ott sem lett volna, hát majdnem felforrt az agyvizem! Mindezt annyi váltotta ki, hogy néha letettem a kanapéra, aminek kicsit durvább a szövete. Innentől kezdve majd mumifikálom valahogy a könyveimet, hogy ez ne fordulhasson elő, de addig is ezt az arany füstfóliát valami tartósabb anyagra kellene cserélni szerintem.

Maga a könyv nekem nagyon tetszett, bár megmondom őszintén A csábítás kilenc szabálya után, ami egy mestermű volt számomra, kicsit többet vártam tőle. Alapjában véve egy nagyon jó könyv volt, de mivel a másik sorozathoz mértem, annyira jól azért nem teljesített.
Azt kell mondjam Penelope határozatlansága engem egy kicsit zavart. Ha már elrabolnak, meg olyan dolgokra kényszerítenek amit nem is biztos, hogy akarok, azért ennél picit jobban küzdenék, hogy az én akaratom is érvényesüljön. Ő inkább végig sodródott, olyan helyzetekben is, ahol pont arra lett volna szükség, hogy a kedves férje megháborodott elméjét jó alaposan helyre tegye valaki.
Hihetetlenül fel tud idegesíteni az ilyesfajta elnyomás… Tisztában vagyok vele, hogy ez nem éppen az egyenjogúság kora, de egyszerűen nem tudom elfogadni amikor látom behódolni ezeket a nőket. Szívem szerint fognék egy időutazó gépet és minden nőnek egyesével, ebben a korban tartanék egy kis önértékelési tréninget. Hjajjj de megnyugodna tőle a lelkem! Közösségépítő-Önismereti workshop turnűrben

Ennyi volt a mai egyszemélyes elmebajom. :'D

Zárásként, ez egy JÓ KÖNYV!
Tüntessünk a gyér arany fólia ellen! ☝

Madama_Butterfly>!
Sarah MacLean: Hozományvadászok kíméljenek!

Sarah MacLean történelmi romantikusai nekem vannak olyan szinten, mint Julia Quinn Bridgerton-családjának történetei.
Penelope és Michael – minden hibáik ellenére – szerethető páros, nekem kifejezetten tetszett, hogy kapcsolatukat a múltban (a megválaszolt, válasz nélküli és el sem küldött leveleken keresztül) és a jelenben párhuzamosan ismerhettük meg. Klisé ugyan, de nagyon jó stílusban pedig megint megkapjuk az örök dilemmát: szerelem vagy bosszú… És mivel ugye ez egy romantikus regény, a vége annyira nem zsákbamacska. :)
A történet és a stílus is jó – valószínűleg folytatni fogom.

turanett P>!
Sarah MacLean: Hozományvadászok kíméljenek!

Jaj Istenem! Imádom Sarah könyveit. Már a A csábítás kilenc szabályával levett a lábamról, és megint kaphattunk egy gyöngyszemet. Jó a történet, a karaktereket jó humorérzékkel áldotta meg. Penelope kifejezetten az a női karakter akit szeretek. Erős, kitartó és mindent véghez visz,amit csak a fejébe vesz. Szegénynek volt egy szerencsétlenül végződő eljegyzése, ezért persze az arisztokrácia a szájára vette. Természetesen, nem csak őt, hanem egész családját. Hiába nem az ő hibájából semmisült meg a frigy.
Na és ott van Michael! egyszerűen odáig vagyok érte. Csak a bosszú élteti, de mégis vannak bizonyos apróságok, amiből sejteni lehet, hogy még mindig ott van benne, az a bizonyos fiú.
Na a régi barátokat újra össze fújta a szél. Nem is volt olyan váratlan a találkozás, mert Michael készült. A bosszú már közel van. Csak arra nem számított, hogy a régi barátjából egy amazon vált. Lesz bonyodalom bőven. Imádtam őket. Nagyon várom a következő bukott angyal történetét. Crosst már itt is nagyon megkedveltem, vicces figura. Na vajon Michael mit szól majd mindehez :D


Népszerű idézetek

Nokedli28 >!

A hazugsággal az a baj, hogy túlságosan könnyen hihető. Még akkor is, ha a saját szánkból hangzik el. Sőt, leginkább akkor.

228. oldal

Kapcsolódó szócikkek: hazugság
Nokedli28 >!

A nő hozzá hajolt.
– Legalább mesélj róla!
– Miről?
– Az alvilágról.
A férfi keresztbe tette a karját.
– Véleményem szerint éppolyan pokoli lehet, mint egy végtelennek tűnő hintóút a feleségemmel, aki újonnan rátalált a kalandok ízére.

anikho>!

– Nem cipelhetsz el csak úgy, mint… mint egy birkát!
A fèrfi megtorpant egy pillanatra.
– Mint egy birkát?
Penelope elnémult egy kis időre, bizonyára azért, hogy elgondolkozzon a hasonlaton.
– A gazdák nem a vállukon viszik a birkákat?
– Én sose láttam, de te hosszabb ideje élsz vidéken, szóval… ha azt mondod, hogy birkaként bánok veled, elfogadom.
– Nyilvánvalóan hidegen hagy téged a tény, hogy úgy érzem, méltatlan bánásmódban részesülök.
– Ha ez megnyugtat, nem foglak megnyírni.

79. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bourne márki · Lady Penelope Marbury
Nokedli28 >!

– (…) A szerelmet választom a bosszú helyett. A jövőt a múlt helyett. A te boldogságodat választom mindenekfelett.

anikho>!

– Milyen szomorú! – suttogta Penelope.
A férfi figyelmét nem kerülte el a megjegyzés.
– Micsoda?
Penelope a fejét ingatta, tekintetük találkozott. Csak a férfi szeme maradt olyan, mint régen.
– Hogy eltűnt.
– Kicsoda?
– A barátom.

71. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bourne márki · Lady Penelope Marbury
anikho>!

Amondó vagyok, Penelope, hogy bàr szükségtelen félned a sötéttől, helyesen teszed, ha félsz azoktól a dolgoktól, amelyeket a sötétség éltet.

98. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bourne márki
Nokedli28 >!

Soha senki nem idegesítette még annyira, mint ez a férfi. A férje.

Angieolvas>!

Továbbá hajlandó vagyok figyelmen kívül hagyni a tényt, hogy égbekiáltó módon megszegted az etikett szabályait azzal, hogy testi kényszert alkalmazva eltávolítottál egy nyilvános helyről egy teljes mértékben illetlen… és összességében túlságosan bizalmas helyre.
– És ne feledd, hogy elfenekeltelek!
– Na igen. Ami teljes mértékben… módfelett… túlmegy az illem határain.

76. oldal

apwbdum>!

A káró nyolcas okozta a vesztét.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Bourne márki

Hasonló könyvek címkék alapján

Julia Quinn: A vikomt, aki engem szeretett
Lisa Kleypas: Ördöngös tavasz
Lorraine Heath: Mindent egy lapra
Lorraine Heath: Rangon aluli menyasszony
Sylvia Day: Idegen a férjem
Elizabeth Hoyt: Bűnös szándék
Erin Watt: Cifra palota
Emma Chase: Egy ágyban a herceggel
Cassandra Clare: A hercegnő
Julia Quinn: Sir Richard Kenworthy titkai