Hozományvadászok ​kíméljenek! (A szerencsejáték szabályai 1.) 56 csillagozás

Sarah MacLean: Hozományvadászok kíméljenek!

Egy hozományvadász bármire hajlandó, ha el akar érni valamit…
Tíz éve már, hogy Bourne márki a rangján kívül mindenét elveszítette. A rideg és könyörtelen férfi időközben London legelőkelőbb szerencsejáték-barlangjának társtulajdonosa lett, és bármire hajlandó, hogy visszaszerezze örökségét – még arra is, hogy feleségül vegye a feddhetetlen és karót nyelt Lady Penelope Marburyt.
A lady azonban felbontott jegyessége és az alkalmatlan kérőkben bővelkedő, hosszú évek után nem elégszik meg egy unalmas, kényelmes házassággal. Még szerencse, hogy újdonsült férje, a londoni alvilág hercege dúskál a hölgy számára eddig ismeretlen élvezetekben.
Bourne márki azonban megfogadja, hogy távol tartja feleségét a szerencsejáték bűnös világától – ami nehéz feladatnak bizonyul, ugyanis a lady pontosan tisztában van a saját vágyaival, amelyekért bármit hajlandó feláldozni… akár a szívét is.

Eredeti megjelenés éve: 2012

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Arany pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
480 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634576020 · Fordította: Mergl-Kovács Bernadett

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Lady Penelope Marbury · Bourne márki


Kedvencelte 6

Most olvassa 4

Várólistára tette 176

Kívánságlistára tette 206

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

>!
Mrs_Curran_Lennart P
Sarah MacLean: Hozományvadászok kíméljenek!

Helyes kis történet volt, méltó folytatása a Csábítás szabályainak, és végülis kapcsolódik hozzá. Penelope a cserben hagyott menyasszony, aki az eljegyzése felbontását követő kilenc évben petrezselymet árul. Amikor azonban a hozománya kibővül egy virágzó birtokkal, felsorakoznak a kérők is.
Ami tetszett a történetben, a Bukott angyal tulajdonosainak bajtársiassága, Penelope, mint talpraesett hősnő és a rengeteg szócsata. Bourne vívódásai viszont sokszor fárasztottak és jól lekezeltem volna egy szívlapáttal, hogy megjöjjön az esze. Ezért a fél csillag levonás.
Úgy érzem ez a sorozat is lesz olyan jó, mint az előző, és várom Cross történetét.

>!
Tóth_Orsolya_3 P
Sarah MacLean: Hozományvadászok kíméljenek!

„Te vagy a megváltásom. Az áldásom.”

Már most kedvencem lett ez a sorozat, pedig még csak egyetlen egy részét olvastam.
Penelope és Michael párosával ismét egy nagyszerű történetet kaptunk az írónőtől. És ezzel az epilógussal úgy érzem, hogy a következő rész is egy felejthetetlen élmény lesz.
Még több Sarah MacLean könyvet szeretnék olvasni, zseniális ez a nő.

3 hozzászólás
>!
AniTiger MP
Sarah MacLean: Hozományvadászok kíméljenek!

Bonyodalmakban és humoros részekben gazdag, kissé pikáns történet nagyon jól elregélve. Szinte alig bírtam letenni, annyira érdekelt, hogy vajon mi történik e között a két konok és önfejű kékvérű között. A párbeszédek fantasztikusak voltak – mind Penelope és Michael, mind Michael és az üzlettársai között* –, nagyon jól szórakoztam olvasás közben. Annak ellenére, hogy nem igazán vagyok oda a bosszúálló történetekért, de ezt abszolút sikerült a szám íze szerint lezárnia az írónőnek.

* spoiler

Bővebben a blogon:
https://hagyjatokolvasok.blogspot.com/2019/11/sarah-mac…

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
480 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634576020 · Fordította: Mergl-Kovács Bernadett
>!
anikho P
Sarah MacLean: Hozományvadászok kíméljenek!

Sokszor elmondtam már, hogy én rossz korba születtem.
Amikor ilyen sziporkázó könyveket olvasok, még biztosabb vagyok benne, hogy nekem át kellene élnem egy ilyen történelmi romantikus kalandot. Akár még úgy is, hogy egy férfi úgy cipelne, mint egy birkát.

Nagyon, nagyon szerettem olvasni! Megmondom őszintén, nem emlékeztem Penelope-ra a Tizenegy botrányból, mint Simon menyasszonya, szóval meglepődve, és szeretettel fogadtam az írónő másik sorozatára való utalásokat.

Bourne és Penelope kettősét nagyon könnyű volt megkedvelni. Meg hát tudjátok.., odavagyok a fanyar, nyers férfikarakterekért. És ezt a formát Bourne kiválóan hozta a könyv első felében. Aztán, ahogy lenni szokott, a szíve is beszállt a játékba, megkavarva így a dolgokat – a váltást kicsit talán hirtelennek is éreztem.. spoiler De nem vette kedvemet az események ilyetén alakulása.

Borzasztóan várom a többi bukott angyal történetét kedves @Könyvmolyképző ! Remélem hamar jönnek, és nem kell egy évet várni a folytatásra. Boldoggá tennétek, nagyon. Köszönöm, hogy olvashattam. :)

Viszont sajnos a könyv borítóján, a címről eltűnt az aranyozás.. szinte egyik percről a másikra. Sosem volt még ilyen tapasztalatom, eddig mindegyik könyv borítója nagyon jó minőségű volt, itt mégis becsúszott valami. Bízom benne, hogy a többi kötettel nem lesznek ilyen jellegű problémák.

1 hozzászólás
>!
turanett P
Sarah MacLean: Hozományvadászok kíméljenek!

Jaj Istenem! Imádom Sarah könyveit. Már a A csábítás kilenc szabályával levett a lábamról, és megint kaphattunk egy gyöngyszemet. Jó a történet, a karaktereket jó humorérzékkel áldotta meg. Penelope kifejezetten az a női karakter akit szeretek. Erős, kitartó és mindent véghez visz,amit csak a fejébe vesz. Szegénynek volt egy szerencsétlenül végződő eljegyzése, ezért persze az arisztokrácia a szájára vette. Persze nem csak őt, de egész családját. Hiába nem az ő hibájából semmisült meg a frigy.
Na és ott van Michael! egyszerűen odáig vagyok érte. Persze csak a bosszú élteti, de mégis vannak bizonyos apróságok, amiből sejteni lehet, hogy még mindig ott van benne, az a bizonyos fiú.
Na a régi barátokat újra össze fújta a szél. Nem is volt olyan váratlan a találkozás, mert Michael készült. A bosszú már közel van. Csak arra nem számított, hogy a régi barátjából egy amazon vált. Lesz bonyodalom bőven. Imádtam őket. Nagyon várom a következő bukott angyal történetét. Crosst már itt is nagyon megkedveltem, vicces figura. Na vajon Michael mit szól majd mindehez :D

>!
bartok_brigitta P
Sarah MacLean: Hozományvadászok kíméljenek!

Egy icipicit csalódtam, mert akárcsak Penelope én is többre vágytam. Valahogy elmaradt a varázs, amit szerettem volna, és végig ott motoszkált a fejemben a gondolat, hogy az egész mennyire hiteltelen. Olvastam már könyvet az írónőtől, igaz csak egyet, de ott nem éreztem ilyesmit. Voltak szavak, kifejezések spoiler amik nekem nem igazán illetek bele az adott korba, nem beszélve más… khm. Oké, a szabadosság annyira nem is zavart. A humora pedig egyenesen fergeteges volt!
Lényegében nagyon szeretem a korszakot, amiben a regény játszódik. Az időpont is éppen megfelelő volt a történetre, hiszen a cselekmény télen zajlik, ráadásul éppen nagyon cukormázas hangulatban vagyok, így nagyon is értékelni tudtam adok-kapok-nemadok-nemkapok játékot a főszereplők között.
Bourne karaktere egészen addig nagyon pozitív volt, amíg a titokzatos és nyers úriember nem fordult át szerelmesen áhítozó pincsikutyába. Szegény márki le sem tagadhatta volna, hogy egy nő fejében született. Penelope nagyon Mary Sue-sra sikeredett; a vénlány, aki önbizalomhiánnyal küzd, úgy érzi, hogy nem elég jó senkinek, legfőképpen a férjének. Meglepetés! A férj is ugyanezt gondolja saját magáról, mert hát ő gazfickó, és a nő sokkal jobbat érdemelne… Túl sokat agyalogtak azon, hogy miért is volt halvaszületett dolog a házasságuk, és miért nem érezhet irántuk a másik őszinte szerelmet – komolyan, a könyv nyolcvan százaléka másról sem szól, csak arról, hogy a másik ezért vagy azért nem szeretheti, mert nem érdemli meg. Odavágott a hangulatnak rendesen. A pár tökéletesen diszfunkcionális volt számomra.
Örültem volna, ha egy kicsit jobban belemerülünk a játékbarlang világába. Nagyon reméltem, hogy így lesz, mert ez volt, amit a legjobban vártam… Több izgalomra számítottam, kicsit több kihágásra, és kevesebb nyafogásra. Az írónő másik könyve, amit olvastam (A csábítás kilenc szabálya) sokkal élvezetesebb volt, és sokkal szerethetőbb hősökkel operál.
Talán egy kicsit negatív szájízzel zárom ezt az olvasást, egészen biztos vagyok benne, hogy folytatni fogom a sorozatot. Cross miatt. Nem sokat szerepelt ugyan, de tökéletesen felcsigázott. Remélem, hogy az Ő története valamelyest izgalmasabb lesz.

>!
k_kata99
Sarah MacLean: Hozományvadászok kíméljenek!

Sajnos a „szerencsejáték világa” nem szippantott úgy be, ahogy vártam. Penelope végig szimpatikus volt számomra, de Michaelt nem tudtam teljesen megkedvelni. Ami még nagyon zavart, hogy olyan szavak és kifejezések voltak a könyvben, ami egy 19. században játszódó regényben nem állják meg a helyüket: spoiler.
Ennek ellenére szórakoztató volt, de az örök kedvenc az írónő előző sorozata marad.

3 hozzászólás
>!
zia P
Sarah MacLean: Hozományvadászok kíméljenek!

Ez nagyon jó volt. Könnyed, bájos, humoros. Kedvelhető fő-és mellékszereplők. Fél csillag levonás, amiért Michael a vége felé olyanná vált a szerelemtől, mint, akit khm…kiheréltek. Az epilógus viszont nagyon kecsegtető. Ide nekem minél hamarabb a következő részt.

>!
Gaby33
Sarah MacLean: Hozományvadászok kíméljenek!

Teljes mértékben azt kaptam ettől a könyvtől, mint amit ígért. Nagyon szimpatikus főszereplő hölgyet és urat. Sziporkázó, néha kimondottan szórakoztató párbeszédeket, szóváltásokat. Nagyon olvastatta magát a történet, remekül szórakoztam rajta, teljes mértékben kikapcsolt. Jó a stílusa az írónőnek. Részemről megkapja az 5 csillagot.
DE!!!
Egy észrevételt viszont nem tudok szó nélkül hagyni.
Kedves @Könyvmolyképző!
Hogy létezik az, hogy mire kiolvastam a könyvet az aranyozott betűk főként a könyv hátuljáról teljes mértékben eltűntek, több szó teljesen elveszett róla, az egész kezem csak úgy csillogott a lejött aranyporttól. Az aranypöttyös felirat se aranyos már a könyv elején…
Nagyon szomorú, hogy ilyen könyvárak mellett ilyen silány minőségű könyveket kapunk… !

8 hozzászólás
>!
Kovács_Mesi
Sarah MacLean: Hozományvadászok kíméljenek!

Sarah MacLean is azon írók közé tartozik, akikben nem lehet csalódni. Szeretem a régi korok történeteit, amit úgy tud ábrázolni, hogy könnyedén bele tudom képzelni magam a szereplők életébe.
A két főhős nagyon szimpatikus volt, és végig szurkoltam a happy endjükért.
A záró fejezettel pedig csak még inkább felcsigázott. Jöhet a folytatás.


Népszerű idézetek

>!
vgabi P

A káró nyolcas okozta a vesztét.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Bourne márki
>!
anikho P

– Nem cipelhetsz el csak úgy, mint… mint egy birkát!
A fèrfi megtorpant egy pillanatra.
– Mint egy birkát?
Penelope elnémult egy kis időre, bizonyára azért, hogy elgondolkozzon a hasonlaton.
– A gazdák nem a vállukon viszik a birkákat?
– Én sose láttam, de te hosszabb ideje élsz vidéken, szóval… ha azt mondod, hogy birkaként bánok veled, elfogadom.
– Nyilvánvalóan hidegen hagy téged a tény, hogy úgy érzem, méltatlan bánásmódban részesülök.
– Ha ez megnyugtat, nem foglak megnyírni.

79. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bourne márki · Lady Penelope Marbury
>!
anikho P

– És te egyedül hagytad a nászéjszakáján?
– Igen.
– Lóarca van?

181. oldal

>!
anikho P

– Azt hiszem, kedveled őt nővérkém. A józan eszed ellenére is. Tudod, semmi gond nincs ezzel. – szünetet tartott, majd tárgyilagosan folytatta. – Azt hiszem, meglehetősen szép dolog, ha az ember lánya szereti a férjét.

>!
AniTiger MP

    – Nem esem abba az ostoba hibába, hogy elhiggyem, a házasság célja a boldogság egyik vagy mindkét fél számára. Engem az a cél vezérel, hogy visszakapjam Falconwellt és a házat, és rád nézve sajnálatos módon ehhez össze kell házasodnunk. Nem leszek jó férj, de egyáltalán nem áll szándékomban figyelemmel kísérni minden lépésedet.
    A nő szája tátva maradt az őszinteség hallatán. A férfi meg sem próbált kedvességet színlelni. Vagy érdeklődést. Vagy aggodalmat.

>!
anikho P

– Milyen szomorú! – suttogta Penelope.
A férfi figyelmét nem kerülte el a megjegyzés.
– Micsoda?
Penelope a fejét ingatta, tekintetük találkozott. Csak a férfi szeme maradt olyan, mint régen.
– Hogy eltűnt.
– Kicsoda?
– A barátom.

71. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bourne márki · Lady Penelope Marbury
>!
anikho P

Penelope volt minden, amire vágyott, és mindig is több volt, mint amit megérdemelt.

>!
anikho P

– Életem során minden értékes dolgot tönkretettem, amihez csak hozzáértem, Penelope. És átkozott legyek, ha engedem, hogy ugyanez történjen veled.

>!
anikho P

– Azt teszel és kapsz meg, amit csak akarsz, amikor csak akarod. Elég pénzem van, hogy elherdáld bármire, amivel a magadfajták szívesen töltik az idejüket.
– A magamfajták?
– Vénkisasszonyok, akik többről álmodnak.
A szoba levegője egy pillanat alatt fojtogatóvá vált.

91. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bourne márki · Lady Penelope Marbury
>!
k_kata99

– Ne tegyél meg tétnek olyasmit, amit nem vagy hajlandó elveszíteni, drágám! A szerencsejátékosok harmadik szabálya.

161. oldal

3 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Lisa Kleypas: Ördöngös tavasz
Julia Quinn: A vikomt, aki engem szeretett
Mary Balogh: Érzéki csapda
Lisa Kleypas: Az ördög télen
Julianne Donaldson: Edenbrooke
Johanna Lindsey: Tengernyi szerelem
Julia Quinn: Ami Londonban történt
Sabrina Jeffries: A csábítás tétje
Loretta Chase: Egy tökéletes lord
Julia Quinn: Egy csók… és minden más