A ​Lepke és a Láng (A Keményöklű Gazfickók 1.) 56 csillagozás

Sarah MacLean: A Lepke és a Láng

Devil, ​akit a bosszú és a sötétség, Beast, akit az ököljog és a düh, Duke, akit a hatalom és a múlt vezérel.

Amikor a Gazfickó megjelenik…
Amikor egy titokzatos idegen Lady Felicity Faircloth hálószobájában terem, és azzal áll elő, hogy segít megnyerni számára a herceget, a nő elfogadja az ajánlatot – egy feltétellel. Annak ellenére, hogy érte már csalódás, hisz a nagy szerelemben, méghozzá olyannyira, hogy igazi szenvedély nélkül soha senkihez sem menne feleségül.

A lady veszélyes alkut köt…
Devil, a herceg törvénytelen fia, a londoni alvilág ura, egész életében a megsemmisítő bosszúra készül, csak az alkalmat lesi. A férj nélkül maradt ladyvel végre megvalósíthatná régi tervét. Csupán annyi a dolga, hogy egy jelentéktelen, szürke kis verébből ellenállhatatlan csábítót varázsoljon, és csapdát állítson ellenfelének.

Egy szenvedélyes szerelem ígéretéért…
Csakhogy Felicity Faircloth, aki egyáltalán nem nevezhető jelentéktelen, szürke kis… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2018

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Arany pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
520 oldal · ISBN: 9789632459073 · Fordította: Margittay
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
520 oldal · ISBN: 9789632459080 · Fordította: Margittay
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
520 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634578499 · Fordította: Margittay

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Devil · Felicity Faircloth


Kedvencelte 9

Most olvassa 21

Várólistára tette 160

Kívánságlistára tette 201

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

manami P>!
Sarah MacLean: A Lepke és a Láng

Az írásmód, a történetvezetés a megszokott. A háttértörténet, az események, a karakterek, a párbeszédek, és a monológok is megmosolyogtattak néha, a klisés, minden értelemben túlságosan túlfűtött jellemükkel. És mégis…

Ez olyan nagyon szórakoztató volt, hogy le sem tudtam tenni! Ha a háttértörténet gyenge lábakon is áll, kitöltötte a cselekményt. Nem éreztem úgy, hogy csak hipp-hopp történnek az események, a karakterek, és azok „motivációi” is elég érdekesek voltak ahhoz, hogy folyton fenntartsák a figyelmem. Hosszú volt, ám én ezt nem hogy nem bántam, de kifejezetten örültem neki. Végre nem úgy éreztem, hogy egy nap alatt történik minden, és volt ideje mindenkinek (már a műfajon belül elvártak szerint) átgondolni a történteket, rájönni mit is akarnak. Volt ami kitöltse az üres helyeket, okot adjon a karaktereknek a cselekvésre, és némileg alátámassza az érzéseiket. Tetszik emellett, hogy az írónő kb. minden sorozata összekapcsolódik egymással, fel-felbukkannak, vagy megemlítésre kerülnek régebbi szereplők. Számomra mindenképp ez az írónő kedvenc könyve (egyelőre). Műfajon belül talán ezt a kötetet élveztem eddig a legjobban, hosszú-hosszú idő óta.

Egyedül az zavar még mindig kicsit, hogy a főszereplő hölgyek sokszor elbagatellizálják a sérelmeiket – nem azt mondom, hogy száz oldalon át szenvedjenek hangosan siránkozva, de ne is két bekezdésen át. El kell ismernem azonban, itt még ez is jobban volt kezelve, mint az előző kötetekben.

Egy szó mint száz, nagyon élveztem az olvasást.

+ Azért azt csak mellékesen megjegyezném, még ha az értékelésbe nem is számít bele, hogy… elég érdekes kifejezések csúsztak be néha a fordításba. Így pl. a „lekoptatott”, vagy a „meg vagy húzatva”, és társaik. Ezek számomra elég zavaróak, kizökkentenek az olvasás élményéből. Nem tudom miért fordulnak elő az írónő minden könyvében, de személy szerint nagyon szívesen megszabadulnék ezektől a nem túl korhűnek hangzó kifejezésektől. (Meg egyebektől.) Ettől függetlenül ez nem kell, hogy másokat is zavarjon, és ahogy mondtam, az értékelésben sem játszott szerepet. Lehet, hogy csak én mászok tőlük a falra.

2 hozzászólás
AniTiger P>!
Sarah MacLean: A Lepke és a Láng

Élvezetes sztori egy nagyon belevaló, vakmerő nővel és egy titokzatos, izgalmasnak tűnő, ördögi férfival! Nagyon szerettem a főszereplők évődő, pikáns beszélgetéseit, de a többi ctörténetszál is tetszett. Kedvelem az írónő stílusát, de továbbra sem vagyok oda a bosszúállós sztorikért, és kicsit megrázott a testvérek múltjának a története is.

Abszolút lebilincselő volt a regény, és habár van némi hiányérzetem a lezáratlan ügyletek miatt, alig várom a folytatást!

Kedvenc részek: Devil összes része és Whit hallgatagsága

Ajánló:
https://hagyjatokolvasok.blogspot.com/2020/12/sarah-mac…

Borítómustra:
https://hagyjatokolvasok.blogspot.com/2020/12/boritomus…

meteoritastar>!
Sarah MacLean: A Lepke és a Láng

Szeretem az írónő könyveit. Nagyon vártam ezt a regényét is.
A fölszöveg egyből megfogott. Sejteni lehetett, hogy itt a pasit kell majd győzködni és végül ő lesz az, aki mindent elkövet, hogy szív szerelme megbocsátson neki. Én meg úgy imádom az ilyen történeteket. Kedvenceim.
Oké, nem épp úgy alakultak az események, mint ahogy én azt gondoltam. Megtudott lepni a történet és ez tetszett.
Eleinte a háttértörténet zavart. Nem éreztem elég erősnek, olyan zavaros volt ez a bosszú. De miután több minden kiderült és a szereplők életébe is jobban beleláthattam, elfogadtam. Sött, várom, hogy mi fog még kiderülni. Van egy gyanum.
Devilről mit mondhatnék?! Gazfickó teljes mértékben. Egyből szimpatikus lett, már a történet elején a társával együtt. Jó volt olvasni, ahogy örlődött a nő miatt és persze azt is, hogy ezt nyílván a hozzá közel álló személyek nem hagyhatták csak úgy szó nélkül.
Sajnáltam is őt. Abban az időben, alapból nehéz volt az élet. De azt a kegyetlenséget….. lelki terror. De nagyon tetszett, hogy ezek után talpra álltak, kitartottak és együtt voltak.
Felicityvel nem tudtam olyan hamar megbarátkozni. A személyiségeivel nem volt bajom. Arisztokrata, aki a társadalmi helyét szerette volna visszakapni. De mellette volt pár olyan tulajdonsága, amiket egytől egyig nagyon szimpatikusnak találtam. Amik teljesen ellentétben álltak egy hölgy viselkedésétől. spoiler Viszont ezek együtt nem illettek össze. Az írónőnek kellett jó pár oldal, mire megtalálta, egyensúlyba hozta, hogy ki is Felicity és hogy férnek meg egymás mellett az oldalai. Az is sokat segített volna, ha többet megtudhatunk arról, hogy mi is történt vele, miért lett ilyen vakmerő, de a másik pillanatban meg visszahúzódó. De miután tisztább lett Felicity érzései, gondolatai., úgy én se találtam semmi más kivetnivalót benne. Belevaló csaj volt. Devilnek való.
Jó könyv volt. Hiába voltak benne dolgok, amikhez több idő kelett, hogy eltudjam fogadni. De így is azt mondhatom, hogy szorakoztató és romantikus spoiler könyv volt. Ráadásul mindig kalandos, elgondolkodtató és megrázó is, mikor az arisztokraták világa keveredik az alsóbb rétegekkel.
Jó könyv volt. De nem tudta fölülmúlni az írónő másik a könyvét, A csábítás kilenc szabályát. Még mindig az a nagy kedvenc.
De azért nagyon érdekelne, hogy mi lesz a következő részben. Nagyon felkeltette az érdeklődésemet az a picurka részlet a történet végén.

Kathreen>!
Sarah MacLean: A Lepke és a Láng

Imádtam! A bátor Felicity-t, aki szakít a hagyományokkal és követi a szívét és Devil-t, aki rádöbben, hogy a bosszú nem minden az életben.
Remélem mielőbb olvashatom a többi testvér történetét.

Nixii P>!
Sarah MacLean: A Lepke és a Láng

Sarah MacLean könyvei különleges helyet foglalnak el a szívemben, hiszen az ő kötetei miatt szerettem meg a történelmi romantikus műfaját. Épp emiatt izgatottan vettem a kezembe ezt a könyvet és kezdtem bele. A könyv bő háromnegyedéig nagyon-nagyon tetszett, de a vége felé számomra teljesen át ment nyálas-ömlengésbe. Devil egy nagyszerű férfi karakter, tökéletesen árnyalt, tipikus sanyarú sorsú alvilági vezér. Az én sötét lelkem elbírt volna még több durva, alvilági “dolgot”, de tudom ez a könyv nem erről szól. Felicity egy tűzről pattant nő, aki néha tudja mit szeretne, néha nem. Tetszett a merészsége, az őszintesége. Igazán jó páros voltak ők, mégis az utolsó pár fejezet, nekem túl “szerelmes” volt. Devilhez nem illik az ömlengés, amit csinált, nyálas lett, ”papucs”. Nem lenne ezzel bajom, de olyan kemény Gazfickónak lett beállítva…Emiatt a kettős érzés miatt nem tudom őszinte szívvel megadni neki az 5 csillagot.

Maga a könyv gyorsan, gördülékenyen olvasható, a cselekmény alapjaiba véve izgalmas, a történet tökéletes, mert megragadja a figyelmed.

Mindenképp olvasni fogom a folytatást, nagyon megszerettem Devil-t, ugyanakkor kíváncsi vagyok a testvérére is.

l_moni >!
Sarah MacLean: A Lepke és a Láng

Nem egy megszokott történelmi romantikus.
Nem egy megszokott szerelmi történet.
Devil, a sötétség, aki csak bosszút akar állni és nem nézi ki kerül az útjába. Számra csak eszköz és használja.
Felicyty, a 27 éves vénlány. Az hiszi tudja mit is akar, de szép lassan rájön, hogy tévedett.
Szenzációs párost alkotnak.
A szóváltásaik, Felicyty zárakhoz való viszonya… mind hozzátett a történethez, nem is keveset.
Kedvenc lett!
Nagyon várom a folytatást.

kinga133>!
Sarah MacLean: A Lepke és a Láng

Kellemes volt, de nem volt az igazi. „A csábítás kilenc szabálya” jobban tetszett, több volt a nevetős jelent és nem volt túlhúzva, gördülékenyebb volt. „Kevesebb néha több”- ennél a regénynél is jobb lenne. Több humor és a fordulatosabb cselekményszál izgalmasabbá tette volna. De ezektől függetlenül szívesen elolvasom majd a folytatást is, mert a félbe hagyott száll érdekel.

Dórica P>!
Sarah MacLean: A Lepke és a Láng

500-nál is bővebb történelmi romantikus? Enyhén szólva bő lére lett eresztve, kissé nehezen indult be történet – 400 oldal is elég lett volna számomra. Ezért a -fél csillag, meg 1-2 bosszantó tartalmi jegy miatt. Ugyanakkor az alaptörténet nagyon tetszett: legszívesebben folytatnám azonnal a sorozatot, de nem a 2., hanem mindjárt a 3. kötettel.

Betonka_Wass>!
Sarah MacLean: A Lepke és a Láng

Őszintén mondom, hogy imádtam ezt a történetet. Annyira jó volt a felépítése, a múltban történtek fokozatos csepegtetése ébren tartotta a figyelmemet, és mindaz, ami történik annyira szövevényes és bonyolult, hogy egyetlen percig sem untam magam. Sőt, a folytatások nem jöhetnek elég gyorsan. Mert ugyan a könyv végén van egy boldog végkifejletünk, de a történetnek koránt sincs vége, hiszen a testvérek négyen vannak, ez a sorozat róluk szól.

bővebben: https://betonkabulija.blogspot.com/2020/12/sarah-maclea…

Kuri_Szilvia P>!
Sarah MacLean: A Lepke és a Láng

Meglepő, fordulatos titokzatos. Ezzel tudnám a történetet jellemzeni. Már eleve megszeretem a szereplőket és alig várom hogy Whit és persze Ewan történetét is olvassam. Az pedig, hogy a végén ízelőtőt kapunk a következő részből, még kíváncsibbá tett.
Felicity: elsőre tipikus társasági kisasszonyon, majdnem vénylány, és a családja és persze ő is herceget akar magának. Imádtam amikor kiderül mi az ő titkos képessége: spoiler Nem egy ájulós fajta, és ahogy kibontakozik előttünk és lesz egyre „erősebb” és határozottabb, én is egyre jobban megszerettem.
Devil pedig egyre jobban ragaszkodik egy régi eskühöz, amit egyre jobban szeretne ő is megszegni. De a bosszú, az bosszú. A múlttat úgy kell összeszedni, és összerakni olvasás közben, de a legvégén azért egyben is mindent megtudunk, mikor a két testvér hadakozik.
Az hogy mind a két főszereplő múltjából csak kis morzsákat kaptunk fenntartotta az érdeklődésemet, és nem is akartam letenni a könyvet.
Nagyon tetszett ahogy Felicity döntött: spoiler


Népszerű idézetek

Könyvmolyocska1 >!

Ha valami megjósolhatatlan dolog történik, akkor ott csakis nő lehet a dologban.

Könyvmolyocska1 >!

– Téged akarlak, Devil. Magamba akarlak bolondítani. Ha láng vagyok, neked akarok világítani. De félek… – Felicity elhallgatott. Utálta, ahogy a férfi nézi őt. Mintha pontosan tudná, mit fog mondani, még mielőtt megfogalmazta volna. És talán tényleg tudta is. Nem számított. – Attól félek, hogy én vagyok a te lepkéd.

Könyvmolyocska1 >!

Magát viszont el fogom lopni – jelentette ki, tudva, hogy Felicity a történet folytatásaként érti majd a szavait. Nem is sejti, hogy ez az igazság. – El fogom lopni magát – vallotta be ismét. – El fogom lopni, hogy az enyém legyen.
– Ha beleegyezek, nem számít lopásnak – suttogta a nő.
Ostoba nőszemély! Dehogynem számít annak! De ez őt nem fogja megállítani.

Könyvmolyocska1 >!

– A lényeg, hogy tudom, milyen az, ha az ajtó másik oldalán akarunk állni. Tudom, milyen az, amikor az ember idegen területre akar bejutni. Annyi zárt ajtóba ütközünk szinte mindannyian… – Devil kinyitotta az utolsó lakatot, Felicity pedig halkan fejezte be a mondókáját: – Miért mások döntik el, hogy én melyik ajtón mehetek be, és melyiken nem?
Olyan őszintén, olyan nyíltan tette fel ezt a kérdést, hogy a férfi úgy érezte, ettől a pillanattól kezdve minden ajtót be akar rúgni előtte.

Könyvmolyocska1 P>!

– Hadd mondjam el akkor magának, mi a szenvedély, Felicity Faircloth! A szenvedély megszállottság. Észérvekkel megmagyarázhatatlan őrült vágy. Szándékunktól teljesen független, nem tehetünk ellene semmit. És sokkal gyakoribb, hogy a legsúlyosabb bűnbe taszítja az embert, mint az, hogy mesebeli boldogsággal ajándékoz meg.

Könyvmolyocska1 P>!

Az egész világunkat férfiak a építik. Férfiaknak. Mi csak a dekorációk vagyunk, a fontos dolgok után következünk, és ez a vég. De engem a kezdet érdekel, és minden zár egy új kezdet. A dolgok nyitja.

Kapcsolódó szócikkek: férfiak
Könyvmolyocska1 >!

– A napfényt azonban nem tudod megfogni – folytatta suttogva Devil. – Akármennyire is szeretnéd, kicsusszan az ujjaid közül, és elűzi a sötétség.

Könyvmolyocska1 >!

Felicity figyelte, ahogy a férfi kinyitja a második lakatot.
– A világ tele van ajtókkal. – Ez bizony igaz. – Nem szeretek akadályokba ütközni.

Könyvmolyocska1 >!

– Emlékszel, mit mondtam neked a szenvedélyről, Felicity? Azt mondtam, hogy az más, mint a szerelem. Nem a türelem és a kedvesség a lényege, vagy bármi olyasmi, amit a Szentírás előszeretettel emleget. Ez nem akarati dolog, nem rajtunk múlik. Ez egy elemi erő.


Hasonló könyvek címkék alapján

Lisa Kleypas: Winterborne választottja
Cassandra Clare: A hercegnő
Julia Quinn: A vikomt, aki engem szeretett
Sabrina Jeffries: A csábítás tétje
Lisa Kleypas: Nem múló varázs
Lucinda Gray: Az aranykalitka
Jennifer Ashley: Hart hitvese
Julia Quinn: Hogyan fogjunk örökösnőt
Amanda Quick: A folyó titka
Mary Robinette Kowal: Sosemvolt nyár