A ​Lepke és a Láng (A Keményöklű Gazfickók 1.) 248 csillagozás

Sarah MacLean: A Lepke és a Láng

Devil, ​akit a bosszú és a sötétség, Beast, akit az ököljog és a düh, Duke, akit a hatalom és a múlt vezérel.

Amikor a Gazfickó megjelenik…
Amikor egy titokzatos idegen Lady Felicity Faircloth hálószobájában terem, és azzal áll elő, hogy segít megnyerni számára a herceget, a nő elfogadja az ajánlatot – egy feltétellel. Annak ellenére, hogy érte már csalódás, hisz a nagy szerelemben, méghozzá olyannyira, hogy igazi szenvedély nélkül soha senkihez sem menne feleségül.

A lady veszélyes alkut köt…
Devil, a herceg törvénytelen fia, a londoni alvilág ura, egész életében a megsemmisítő bosszúra készül, csak az alkalmat lesi. A férj nélkül maradt ladyvel végre megvalósíthatná régi tervét. Csupán annyi a dolga, hogy egy jelentéktelen, szürke kis verébből ellenállhatatlan csábítót varázsoljon, és csapdát állítson ellenfelének.

Egy szenvedélyes szerelem ígéretéért…
Csakhogy Felicity Faircloth, aki egyáltalán nem nevezhető jelentéktelen, szürke kis… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2018

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Arany pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
520 oldal · ISBN: 9789632459073 · Fordította: Margittay
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
520 oldal · ISBN: 9789632459080 · Fordította: Margittay
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
520 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634578499 · Fordította: Margittay

1 további kiadás


Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Devil · Felicity Faircloth


Kedvencelte 26

Most olvassa 16

Várólistára tette 176

Kívánságlistára tette 160

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

Katotoka>!
Sarah MacLean: A Lepke és a Láng

Hölgyeim és uraim (bár kétlem hogy utóbbi nem képviselői sűrűn megfordulnának MacLean háza táján) bemutatom Önöknek, az „Otthonos könyvek” fogalmát. spoiler
Khm.
Az otthonos könyvek azon könyvek csoportját takarják, amit az ember úgy vesz a kezébe hogy tudja mire számítson, és azt kapja, amire benevez. Ugyanúgy vannak felépítve, ugyanaz a konfliktus(általában) és ennek az olvasó is pontosan a tudatában van. Kellemes érzéssel töltenek el. Természetesen csak akkor, ha az ember nagyobb időközönként olvassa őket, nem hetente.
Sarah MacLean könyvei otthonos könyvek.
Ez a könyv is ilyen.
Adott nekünk egy alap kétes hírű férfi, a "vén"kisasszony, aki nem kelt el, és egy huzavona szenvedélyes szerelem. Na meg naaagyon hosszú erotikus fejezetek. Hosszú incselkedések. És természetesen a korhűség minden hiánya.
Mert a Lepke és a Lángtól ne várjon senki korhű monológokat, viselkedést vagy etikettet. Olyan ez mint egy 21. Századi 19. Század. Így van ez jól az írónőnél.
Mindig jók itt a korukat megelőző, erős női karakterek. Habár Felicity-t nem zártam a szívembe úgy, mint mondjuk Lady Isabel Townsendet , vagy Lady Penelope Marburyt, ő is egy ilyen személy volt. Ámbár néha rendkívül idegesítő is a fafejűségével.
Maclean összes ferfija közül, hát nem Devil a legélesebb kés a fiókban. Pl spoiler Egyem a szívét a drágának.
Szeretem Sarah MacLean regényei közt az átfedéseket, az utalásokat. Ezért ajánlom megjelenési sorrendben olvasni őket, mert kifejezetten fel tudja villanyozni az embert egy-egy ilyen kis megejtett utalás. Mint ahogy szóba kerül a Bukott Angyal a Hozományvadászok kíméljenekből.
Néha úgy éreztem viszont, hogy sok lesz már ez a könyv. Sok „előjáték szerű” monológ. Sok felesleges duma. Sok felesleges leírás. A végére csak azt akartam, hogy legyen már vége. Persze nem lövök le nagy poént a spoiler . Úgy éreztem kissé túl van írva a könyv.
Egyszer olvasós számomra, nem egy Csábítás kilenc szabálya, de hozta az elvártat.

2 hozzászólás
Mrs_Curran_Lennart P>!
Sarah MacLean: A Lepke és a Láng

Nagyon bírom a szerző stílusát, idáig még minden könyve tetszett. A történet maga nem tökéletes, hiszen Felicity 27 éves létére túl naiv, Devil pedig nem is annyira ördögi.
A kettejük közötti kémia viszont nagyon el volt találva, Az is plusz pont, hogy nem csak bálokon jártunk, hanem megismerhettük London sötét oldalát, a szegénynegyed lakóit. Elizabeth Hoyt Maiden Lane sirozatában is ezt szerettem, főleg az első részeknél. A Vasöklű Gazfickók rádásul elég titokzatosak is, hogy egy vénkisasszony figyelmét felkeltsék. Remélem a folytatásban többet megtudunk a fiúk múltjáról, hol kezdődött az ellenségeskedés. Ami zavaró volt számomra, az a fuszulykavirágozás. Ha beütöd a google fordítóba a wallflowert, sárgaviolát ad ki, szerintem még az is jobb lett volna.

DarknessAngel>!
Sarah MacLean: A Lepke és a Láng

Sarah MacLean eddig akármit írt, én imádtam. Szerencsére ez most sem változott, mivel A Lepeke és a Láng könyve is fenomenális.
Felicity egy igazán belevaló hősnő, és az egyik legszókimondóbb, akivel találkoztam egy történelmi romantikusban. Nagyon bírtam a stílusát, ahogy nem retten meg semmitől, valamint a különös képésségét a zárakkal. A legjobb mégis az volt, amiker ez az ártatlan, ”semmitmondó” hölgy a nagy és veszélyes Devilt gyötörte :D Komolyan, a pasinak esélye sem volt. Annyira jó volt a dinamika a két főszereplő között, hát még mikor jöttek a romantikus jelenetek…♡
Ellenben az ilyen összetöröm-a-szíved-mert-tudom-hogy-jobb-lesz-neked-nélkülem jeleneteket nem csípem, hisz mindig annyira szomorúak. Ah, ezek a „én döntök helyetted is” férfiak! Lényeg, hogy a vége, mint mindig, abszolút happy end, szóval nincs ok bánkódásra.
Kíváncsian várom a másik két testvér könyvét is.

Kriszta_89 P>!
Sarah MacLean: A Lepke és a Láng

Nem olvastam még Sarah MacLean könyveit, de ezek után az összeset sorra veszem :)

Nagyon tetszett és teljesen beszippantott a történet. Nagyon szeretem a 19. századi Angliában játszódó történeteket, és annyira jól ábrázolta az írónő, hogy teljesen megvett vele. Nagyon jól megformált és kidolgozott karaktereket kapunk, egyedül Felicity volt sok nekem a hisztijeivel. A fél csillag levonás emiatt történt :)
Viszont a gazfickók karakterábrázolása és az ő történetük zseniális számomra, még még olvastam volna róluk és a kis alvilági munkásságukról. Egyértelműen Devil és Beast lett a kedvencem.

Apropó borító, hát khmm… nekem nem illik ehhez a korhoz és történethez :/
Engem teljesen megvett, remélem minél hamarabb jön a következő rész :)

3 hozzászólás
Naiva P>!
Sarah MacLean: A Lepke és a Láng

Tetszett az írói stílus és a hangulat és ez a könyve legalább más volt, mint az eddig tőle olvasottak. Mégis úgy éreztem, hogy a közelébe sincs semmilyen téren pl. a Csábítás kilenc szabálya c. könyvhöz képest. Ami nagy kedvencem Sarah-tól, pedig nem kimondottan rajongok a történelmi romantikusokért. A bosszú oka pedig annyira nyakatekert módon volt mondvacsinált, hogy elveszítettem a fonalat. Felicity szimpatikus volt. Az önző és számító családtagjai ellenére talpraesett nővé vált, és szerintem sok esetben jól fel tudta magát találni. A római mitológiai párhuzam tetszett még nagyon. Kár, hogy a könyv közepén ellaposodott a sztori.

manami>!
Sarah MacLean: A Lepke és a Láng

Az írásmód, a történetvezetés a megszokott. A háttértörténet, az események, a karakterek, a párbeszédek, és a monológok is megmosolyogtattak néha, a klisés, minden értelemben túlságosan túlfűtött jellemükkel. És mégis…

Ez olyan nagyon szórakoztató volt, hogy le sem tudtam tenni! Ha a háttértörténet gyenge lábakon is áll, kitöltötte a cselekményt. Nem éreztem úgy, hogy csak hipp-hopp történnek az események, a karakterek, és azok „motivációi” is elég érdekesek voltak ahhoz, hogy folyton fenntartsák a figyelmem. Hosszú volt, ám én ezt nem hogy nem bántam, de kifejezetten örültem neki. Végre nem úgy éreztem, hogy egy nap alatt történik minden, és volt ideje mindenkinek (már a műfajon belül elvártak szerint) átgondolni a történteket, rájönni mit is akarnak. Volt ami kitöltse az üres helyeket, okot adjon a karaktereknek a cselekvésre, és némileg alátámassza az érzéseiket. Tetszik emellett, hogy az írónő kb. minden sorozata összekapcsolódik egymással, fel-felbukkannak, vagy megemlítésre kerülnek régebbi szereplők. Számomra mindenképp ez az írónő kedvenc könyve (egyelőre). Műfajon belül talán ezt a kötetet élveztem eddig a legjobban, hosszú-hosszú idő óta.

Egyedül az zavar még mindig kicsit, hogy a főszereplő hölgyek sokszor elbagatellizálják a sérelmeiket – nem azt mondom, hogy száz oldalon át szenvedjenek hangosan siránkozva, de ne is két bekezdésen át. El kell ismernem azonban, itt még ez is jobban volt kezelve, mint az előző kötetekben.

Egy szó mint száz, nagyon élveztem az olvasást.

+ Azért azt csak mellékesen megjegyezném, még ha az értékelésbe nem is számít bele, hogy… elég érdekes kifejezések csúsztak be néha a fordításba. Így pl. a „lekoptatott”, vagy a „meg vagy húzatva”, és társaik. Ezek számomra elég zavaróak, kizökkentenek az olvasás élményéből. Nem tudom miért fordulnak elő az írónő minden könyvében, de személy szerint nagyon szívesen megszabadulnék ezektől a nem túl korhűnek hangzó kifejezésektől. (Meg egyebektől.) Ettől függetlenül ez nem kell, hogy másokat is zavarjon, és ahogy mondtam, az értékelésben sem játszott szerepet. Lehet, hogy csak én mászok tőlük a falra.

4 hozzászólás
zuna19 >!
Sarah MacLean: A Lepke és a Láng

Most már csak ezzel a könyvértékeléssel vagyok elmaradva. Szerettem volna ma kipipálni ezt is.
A stílus ugyanaz, amit már eddig is szerettem az írónőnél. Ismételten nem lehetett benne csalódni. A karakterek érdekes személyiségek. A történet csak úgy olvastatta magát. Egyszerűen letehetetlen kategória ez is. Faltam és faltam a lapokat, csak sodródtam a történettel és a főszereplő párossal.
Nálam még mindig :A csábítás kilenc szabálya az igazi nagy szerelem. De azért örülök, hogy újabb és újabb sztorikat kapok az írónőtől. (Ezt a sorozatot is szeretném a polcomon tudni minél előbb.)
A könyv néhol hiányos, de szerintem ki fog derülni a többi részben aminek ki kell. :D Ezért 4 csillag most. Bizakodó vagyok a további részekkel.

anikho>!
Sarah MacLean: A Lepke és a Láng

Teljes mértékben azt kaptam, amit vártam.
Nagyon szerettem olvasni, alig tudtam letenni. Külön öröm, hogy hosszabb terjedelmű volt a könyv, így kitartott 3 napot.

Nagyon szeretem az írónő stílusát, eddig az összes magyarul megjelent könyve kedvenc lett.

Felicity jellemfejlődése megállta a helyét a szememben, jó volt látni, ahogy rájön mik is az igazán fontosak az életben. Kellemesen összepasszoltak Devillel.
Evan keltette fel nagyon az érdeklődésem, szinte azonnal olvasni akarom az ő könyvét!

Mindazonáltal ígéretesnek tűnik Whit sztorija is, a kis előzetes tényleg jó kedvcsináló volt.

Nem ragozom tovább, mert nincs mit. Aki egy remek, kikapcsolódásra tökéletesen alkalmas könyvet keres, amivel még haladni is lehet, pluszban szívet melengető, az ne keressen tovább. Itt van, ez az.

Tóth_Orsolya_3 P>!
Sarah MacLean: A Lepke és a Láng

Sarah MacLean ismét nagyszerűt alkotott, élvezet volt minden sorát olvasni. A két főszereplő pedig egyszerűen zseniális. Jajj, annyira várom a következő részt! *-*

1 hozzászólás
kocybaba P>!
Sarah MacLean: A Lepke és a Láng

Sarah MacLean ismét hozta a formáját.:)
A gyorsan, könnyen fogyasztható stílus, a szórakoztató párbeszédek csak úgy lökték előre a történetet és mire felocsúdtam már a könyv felénél jártam. A testvérek közötti felállás érdekes alapot nyújtott, még ha foghíjas is volt a múltjuk és a főszereplőpáros is egész jó találatnak bizonyult. Habár az éles nyelvű, tűzről pattant vénkisasszony Felicitybe több tökösség szorult, mint az olyannyira ördöginek beállított Devilbe. Sorra meglepte a férfit és jót somolyogtam azon, ahogy áttört minden gátat nála. Ugyanakkor akármennyire szerettem a Lepkét és az ő lángját, néhány jelenetet jócskán megnyirbáltam volna és a Keményöklű Gazfickóknak még biza’ gyúrni kell ahhoz, hogy A csábítás kilenc szabályát le tudják nyomni.


Népszerű idézetek

Katotoka>!

– Miért mások döntik el, hogy én melyik ajtón mehetek be, és melyiken nem?

256. oldal

Katotoka>!

Hiába találkoztunk mindig sötétben, én mindig úgy éltem meg, mintha felragyogna a nap.

319.Oldal

Könyvmolyocska1 P>!

Ha valami megjósolhatatlan dolog történik, akkor ott csakis nő lehet a dologban.

Katotoka>!

– Miért? Mit kellene tudniuk rólam?
– Hogy többet ér, mint ők hatan együttvéve.

84-85. oldal

Könyvmolyocska1 P>!

– Hadd mondjam el akkor magának, mi a szenvedély, Felicity Faircloth! A szenvedély megszállottság. Észérvekkel megmagyarázhatatlan őrült vágy. Szándékunktól teljesen független, nem tehetünk ellene semmit. És sokkal gyakoribb, hogy a legsúlyosabb bűnbe taszítja az embert, mint az, hogy mesebeli boldogsággal ajándékoz meg.

Könyvmolyocska1 P>!

– Téged akarlak, Devil. Magamba akarlak bolondítani. Ha láng vagyok, neked akarok világítani. De félek… – Felicity elhallgatott. Utálta, ahogy a férfi nézi őt. Mintha pontosan tudná, mit fog mondani, még mielőtt megfogalmazta volna. És talán tényleg tudta is. Nem számított. – Attól félek, hogy én vagyok a te lepkéd.

375. oldal, Huszonegyedik fejezet

Könyvmolyocska1 P>!

Magát viszont el fogom lopni – jelentette ki, tudva, hogy Felicity a történet folytatásaként érti majd a szavait. Nem is sejti, hogy ez az igazság. – El fogom lopni magát – vallotta be ismét. – El fogom lopni, hogy az enyém legyen.
– Ha beleegyezek, nem számít lopásnak – suttogta a nő.
Ostoba nőszemély! Dehogynem számít annak! De ez őt nem fogja megállítani.

Könyvmolyocska1 P>!

– A lényeg, hogy tudom, milyen az, ha az ajtó másik oldalán akarunk állni. Tudom, milyen az, amikor az ember idegen területre akar bejutni. Annyi zárt ajtóba ütközünk szinte mindannyian… – Devil kinyitotta az utolsó lakatot, Felicity pedig halkan fejezte be a mondókáját: – Miért mások döntik el, hogy én melyik ajtón mehetek be, és melyiken nem?
Olyan őszintén, olyan nyíltan tette fel ezt a kérdést, hogy a férfi úgy érezte, ettől a pillanattól kezdve minden ajtót be akar rúgni előtte.

K_Kata99>!

– Jeget importálunk, Lady Felicity. Az teljesen becsületes munka.
– Na persze. – gúnyolódott a nő. – Rögtön ez ugrik be magáról. Hogy becsületes. A tisztességes meg az unalmas után.
Devil elvigyorodott.
– Mind a három ugyanazt jelenti.

233. oldal

3 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: Kingdom of Ash – Felperzselt királyság 1-2.
Ilona Andrews: Magic Breaks
Stephen King: Coffey a halálsoron
Sherrilyn Kenyon: Acheron
Rick Riordan: Az utolsó olimposzi
Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury – Köd és harag udvara
Bruce D. Perry – Maia Szalavitz: A ketrecbe zárt fiú
Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury
Michelle Knudsen: Oroszlán a könyvtárban