A ​hódítás tíz szabálya (A csábítás kilenc szabálya 2.) 1013 csillagozás

Sarah MacLean: A hódítás tíz szabálya

„Lord ​Nicholas maga az eszményi férfi! És a szemei, drága Olvasóink, a szemei! Olyan gyönyörű kékek!” – Gyöngyök és pelerinek, 1823. június

Amióta a népszerű női magazinban megjelent a hír, hogy Lord Nicholas St. John még a facér férfiak táborát gyarapítja, azóta folyamatosan üldözi őt az összes előkelő hajadon hölgy.
Egy időre elutazik, hogy megszabaduljon tőlük, ám ekkor nagy igyekezetében éppen kinek az útjába keveredik? Egy önálló és határozott nő elé, aki ugyanakkor a leggyönyörűbb is, akit valaha látott.
Lady Isabel Townsend egy léhűtő szerencsejátékos nemes lánya. Túl sok titkot őriz, a pénznek viszont valójában nagyon is híján van. Bár már hozzászokott ahhoz, hogy gondot viseljen magára, apja halála miatt ezúttal segítségre szorul: meg kell védenie a kisöccsét megillető jogokat. A jóképű és tájékozott Lord Nicholas megoldást jelenthetne minden problémájára.
Ám a ladynek roppant elővigyázatosnak kell lennie, kerülnie kell minden… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2010

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Arany pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
448 oldal · ISBN: 9789633739587 · Fordította: Hetesy Szilvia
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
448 oldal · ISBN: 9789633739594 · Fordította: Hetesy Szilvia
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
444 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633739563 · Fordította: Hetesy Szilvia

2 további kiadás


Enciklopédia 22

Szereplők népszerűség szerint

Gabriel St. John (Ralston márki) · Nicholas St. John · Juliana Fiori · Isabel Townsend · Simon Pearson, Leighton herceg · Durukhan (Rock) · James Townsend, Reddich grófja · Lara Caldwell

Helyszínek népszerűség szerint

London


Kedvencelte 95

Most olvassa 21

Várólistára tette 199

Kívánságlistára tette 196

Kölcsönkérné 6


Kiemelt értékelések

zuna19>!
Sarah MacLean: A hódítás tíz szabálya

Az első rész után írtam, hogy biztos beleszerelmesedem az írónő történeteibe, és ez most bizonyosságot nyert. Tetszett a történet és a karakterek is. Ennél a résznél az zavart egy picit, hogy az írónő nem szerepeltette az előző rész szereplői egy kicsit többet. Hiányoltam, Gabrielt és Calpurniát. Értem én, hogy ez nem róluk szólt, de egy picit adhatott volna Sarah MacLean többet is belőlük. A történet teljesen másról szólt mint A csábítás kilenc szabálya. Jó, hogy új ötletei is voltak. spoiler
Az viszont felmerült bennem, hogy nem rögtön egymás után kellett volna olvasnom őket. Nagyobb hatással lett volna rám, ha várok egy kis időt. De ez így alakult.
Nicholas már az első részben nagyon szerethető volt, már ott tudtam, hogy ő nagyszerű ember. Itt csak még biztosabb lettem az állításomban. spoiler Isabel csak úgy mint Callie nagyon bátor és erős egyéniség. Őt is megszerettem. spoiler
Lord Nicholas és Lady Isabel találkozása, szinte sorsszerűnek mondható. Már onnantól kezdve szurkoltam nekik.
Nagyon bájos és magával ragadó ez a könyv. Biztos, hogy újraolvasós nálam. Ajánlani tudom ezt is, pláne ha az első rész már terítékre került, akkor ne hagyjátok ki ezt sem.

1 hozzászólás
Simon_Ziti>!
Sarah MacLean: A hódítás tíz szabálya

Hát ezek a londoni arisztokraták…. !

Azzal kezdeném, hogy itt is nagyon megnyerőek a szereplő ábrázolások, már szinte sarkítottak, de azért ott van mindenikben a hiba, amivel emberiek lesznek.

Ahogy a vége felé haladtam azt is hittem nem lesz meg mind a tíz szabály a hodításhoz. De végül ott volt. S bár a végén kimondja kis iróniával, hogy a tíz szabály segítette őt megfogni a férjét, én mégis úgy éreztem, hogy végig az ellentétét tette annak,amit „előírtak" . Ezzel is azt akarta, szerintem, a szerző,
hogy ne döljünk be a szabályoknak és ne is kövessük azokat(a hódítás szabályait:)) nem akarok fiorradalmqt robbantani).

Megint olyan téma került terítékre, ahol nem csak a romantikáé a főszerep. Sok más dolgot is bemutatott, ami nagyon is valóságos napjainkban is. Ahol a nők gyakran még mindig az 1800-as évek mintáiba vannak beskatulyázva. Azzal a különbséggel, hogy bizony ők nagyon könnyen elvégzik a férfi munkát, de vajon ez fordítva is igaz?
Isabela bebizonyította, hogy a szükséges, a találékonyság, az akarat nagy erőket mozgathat, amivel nagy dolgokat érhet el.
Ez a könyv akár ponyva is lehetne, de miért nem fogjuk fel inkabb egy iránytűnek vagy kezdeti bátorításnak a félelm legyőzésében?

Naiva P>!
Sarah MacLean: A hódítás tíz szabálya

Az előző kötetet annyira szeretem, hogy a kedvenceim között tartom számon. Ez a rész azonban nem tudta hozni annak a szintjét. A legnagyobb bajom – a hősnő viselkedésén kívül – azzal volt, hogy az egész történet alig egy hétnyi időtartamba volt belesűrítve. Pedig olyan jól indult, de a történet közepétől valami megváltozott. A hősnőnek pedig igenis volt pozitív oldala. Inkább arra kellett volna alapozni a történetet és nem pedig az „én nem akarok majd úgy járni, mint anyám” nyűglődéssel. Ezért úgy éreztem, hogy a történet egy jelenetet halad előre és emiatt kettőt vissza.
Aki viszont a hátán vitte a történetet az maga, Lord Nicholas. Talán még a bátyjánál, Ralston-nál is szimpatikusabb volt. Nem csak fess és okos, de valamilyen kényszert érez segíteni a rászorulókon. Szerencsére a mellékszereplők is szerethetőek; Rock, a koravén kis James és az álruhás „személyzet”. Amit még sajnáltam, hogy az előző kötet szereplő csupán nyúlfarknyi, jelentéktelen kis szerephez jutottak. Halovány 4 csillag. Nagy jóindulattal.

WindStorm>!
Sarah MacLean: A hódítás tíz szabálya

Egy úriember meghódítása egy hadjárathoz hasonlít.

Megfogadtam mások tanácsát: nem olvastam el rögtön az első kötet után, nehogy unalmas legyen.
Őszínte leszek, nekem így is jóval alul maradt. Callie törtènelmi-romantikus sokkal izgalmasabb, szimpatikusabb. Ettől a regènytől is hasonlót vártam. Teljesen mást kaptam. Okè, voltak benne civakodások, de Izabel annyira makacs ès büszke volt, hogy egyáltalán nem volt romantikus.
Plusz, több olyan fejezeteket kívántam, mint amilyeneket a vègèn kaptam. Elmèlyültet, igaz szerelmeset.
Ezek ellenére tetszett, a tartalom, a titkok, a szereplők, mind megfelelően lettek kitalálva. Amit kiemelnèk, az a helyszín. Ilyen egy múltszázadi öröksèg.
Voltak benne vicces, humoros rèszek, rengeteg alkalomkor megmosolyogtatott.
Összessègèben jót tett a törtènelmi-romantikus lelkemnek, s nagyszerű kikapcsolódás szempontjából.

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
444 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633739563 · Fordította: Hetesy Szilvia
9 hozzászólás
ViveEe P>!
Sarah MacLean: A hódítás tíz szabálya

Minden kis apró idegesítő dolgot figyelembe véve is nekem nagyon tetszett. No nem annyira, mint az első.
Tetszett a váltás, hogy a nagyvárosból vidékre megyünk. Jó volt a művészeti rész, igazán hatásos volt, amikor Nick Voluptas szobráról beszélt. :P
Nick nagyon bejött a védelmező ösztönével, a lobbanékonyságával és az erejével. Legjobb ikerpár Gabriellel. :)
Viszont a történet konfliktusa nem nyert nálam. Odáig rendben van, hogy Isabel felelősséget vállal a hölgyekért és az öccséért, és komoly bajba kerülhet, ha kiderülnek a dolgai, és ezért óvatos.
Na de ez már annyira túlzásba volt víve, hogy nagyon zavart. A bízom-nem bízom huzavona is zavaró, pláne annak fényében, hogy még egy hét sem telt el, de egymásba szerettek.
Ettől függetlenül Calliehoz hasonlóan Isabel is nagyon szerethető a vagány oldalával.
Viszont ami picit még zavart, hogy elég feltűnő séma szerint van megírva ez a könyv. Ugyanolyan női és férfi személyiségjegyek, nagyon hasonló évődések, és ugyanolyan forgatókönyv szerinti légyottok. De valószínűleg azért ennyire feltűnő nekem, mert most olvastam az első részt. Remélem azért némi újat is tud az írónő, bár ettől függetlenül kedvenc lesz.
Mert nagyon szórakoztató a történet, eszméletlen jók a mellékszereplők a mini gróffal az élen. A férfi a férfival beszélgetése Nickkel volt a legjobb jelenet. :)
Ajánlom ezt a részt is, mert ez is nagyon élvezhető. :)

8 hozzászólás
Pillecukorkám>!
Sarah MacLean: A hódítás tíz szabálya

Hát…… megvallva az igazat ez a rész nekem sokkal jobban tetszett. Tartalom dús és ragyogó történetet kaptunk. Lady Isabel valami eszméletlenül aranyos,de még is erőszakos karakter volt. Na és Lord Nicholas??? Na hát itt szerintem teljes mértékben át kellett gondolnom a „könyv-pasi” sorrendemet ami valljuk be már elég hosszú. Áll vagy háromszáz könyves-pasiból,de se baj egy plusztól még senki se lett tetves. :)

Bleeding_Bride IP>!
Sarah MacLean: A hódítás tíz szabálya

Aranyos volt, de számomra mérföldekre lemaradt az első résztől.
Gondolkoztam a csillagozáson is, mert sajnos Lady Isabel mindvégig antipatikus volt, nem tudtam semmiben egyetérteni vele, megérteni sem.
Önmagában egy kedves kis romantikus történet, de nem igazán tudok elvonatkoztatni az első résztől, ami magával rántott, kuncogtam, szurkoltam és minden szereplőjét imádtam. Ettől a kötettől mindezt nem kaptam meg.

6 hozzászólás
ZsúésKrisz_Olvas>!
Sarah MacLean: A hódítás tíz szabálya

„háát, nem is tudom, egy kicsit most úgy éreztem, mintha valahová sietnem kellene. Olyan sürgető volt az egész, igazából túl akartam már lenni rajta, és úgy érzem, hogy ezt a könyv sugallta felém, pedig tényleg érdekelt a sztori.
Viszont tetszettek a karakterek. Ahogy az első részben Callie a kis szürke, hétköznapi egyszerűségével, itt Isabel a határozottságával, makacsságával egy erős, karakán nőként lopta magát a szívembe.”
Tovább itt olvashatod az értékelést:
http://zsuolvas.blogspot.hu/2017/01/sarah-maclean-hodit…

gabiica>!
Sarah MacLean: A hódítás tíz szabálya

Valamivel kevésbé tetszett, mint a bevezető kötet, nem fogott meg annyira, bármennyire is szerettem volna.
Az elején eléggé elnagyoltnak, kapkodónak éreztem, azonban a vége kárpótolt, ezért is nem vontam le több csillagot.
Isabel karaktere annyira nem került hozzám közel, noha tisztelem azért, amit tett és amit tesz, kiváló jellemre vall, még ha az illemszabályokkal szemben is állt.
Nicket sem kedveltem meg annyira, mint Ralston márkit, azonban őt is sikerült tökéletesnek, szeretnivalónak ábrázolni. Szerettem volna kicsit többet megtudni a múltjáról, sajnáltam, hogy erre nem volt lehetőség.

Szilvi00 P>!
Sarah MacLean: A hódítás tíz szabálya

Hogy jobb vagy rosszabb volt-e mint az első rész, nehéz eldönteni. Más volt. Elszigeteltebb, gyorsabb és nem olyan bájos mint Callie és Gabriel része, de én így is szerettem Nicholas St.John és Lady Isabel történetét. Tetszett a Minerva-ház ötlete, az ott élő „amazonsereg” összetartása. A lányok aranyosak, a kis James gróf egyenesen imádnivaló volt. Nick már az első részben is szimpatikus volt, tudtam jól, hogy szeretni fogom. Isabel picit más tészta. Egyrészről tiszteltem az erős és oltalmazó oldalát, másrészről bosszantott bizalmatlansága, bár átéreztem, miért félt a csalódástól.
Mégis úgy vélem, még London legkívánatosabb lordja sem várhatja el, hogy mindössze pár napnyi ismeretség után, Isabel minden félelelem nélkülspoiler! Könnyed kikapcsolódáshoz jó választás. Mindent egybevetve, egy hajszálnyival gyengébbnek érzem az első részhez képest.


Népszerű idézetek

Cicu>!

    A nő feje újra kikandikált a tető szélén.
    – Ne feledje, hogy a hang felfelé száll, mylord! Vigyázzon a nyelvére!
    – Ezer bocsánat – kiáltott fel egy túlzóan mély meghajlással. – Nem vagyok hozzászokva, hogy tetőn mászkáló hölgyekkel társalogjak. A helyzetnek megfelelő etikett valahogy kiment a fejemből.

76. oldal, 4. fejezet (Könyvmolyképző, 2014)

Kapcsolódó szócikkek: Isabel Townsend · Nicholas St. John
8 hozzászólás
Cicu>!

    – Bocsássa meg kíváncsiságomat, Lady Isabel, de ön miért javít tetőt?
    A nő előtte ment, a kérdés hallatán hátranézett, majd hosszú szünetet követően így felelt:
    – Mert ereszt.
    Ehhez a nőhöz egy szent türelmére van szükség. Tényleg.

90. oldal, 5. fejezet (Könyvmolyképző, 2014)

Kapcsolódó szócikkek: Isabel Townsend · Nicholas St. John
DarknessAngel>!

– Amikor első alkalommal megcsókoltam, bricsesznadrágban volt.
    Ralston elmosolyodott.
    – Hát igen… van abban valami, ha egy nő bricsesznadrágban van.

426-427. oldal, 22. fejezet (Könyvmolyképző, 2014)

1 hozzászólás
NenaK>!

    – Az ördögbe is azzal a nővel, aki feltalálta a fűzőt – dünnyögte.
    Isabel nevetve nézett vissza a válla felett.
    – Miért gondolod, hogy egy nő találta fel?
    – Egy férfi soha nem nehezítené meg a saját dolgát.

393. oldal, 20. fejezet (Könyvmolyképző, 2014)

Kapcsolódó szócikkek: Isabel Townsend · Nicholas St. John
Cicu>!

    – Esetleg elárulná nekünk, hogy mit csinál ott fent?
    – Tanulok – felelte a nő, mintha ez lenne a világ legtermészetesebb dolga.
    – Azt, hogy hogyan tud meghalni az ember úgy, ha éppen nem száguld felé egy lovaskocsi?
    – Hányszor kell még elmondanom magának, hogy nem haltam volna meg?
    – Bocsássa meg nehéz felfogásomat! Próbáljuk meg még egyszer: Mit tanul?
    – Tetőjavítási alapismereteket. Tényleg nagyon izgalmas. – Mosolygott, ezúttal szívből jövőn.
    Nicknek elállt tőle a lélegzete. Hozzá fog valaha is szokni ehhez a mosolyhoz?
     Tetőjavítást?
    – Ne haragudjon, de ön az előbb valóban azt mondta, hogy a tetőt javítja?
    – Hát magától biztosan nem fog megjavulni, mylord.

76-77. oldal, 4. fejezet (Könyvmolyképző, 2014)

Kapcsolódó szócikkek: Isabel Townsend · Nicholas St. John
Ercsusz>!

    – Nincs szüksége rám.
    Ralston együtt érzőn mosolygott.
    – Úgy tűnik, hogy annak a téves feltételezésnek estél áldozatul, amely szerint a nőknek szükségük van ránk. A tapasztalataim ugyanakkor többnyire pontosan az ellenkezőjét igazolják. – Egy pillantást vetett az órájára. – Egy nagyon bölcs férfi egyszer azt tanácsolta nekem: aki elengedi azt az egyetlen nőt, akiért valóban odáig van, az nagyon ostoba. Jobban tenné, ha azonnal elrángatná a legközelebbi lelkészhez, és teherbe ejtené.

428. oldal, 22. fejezet (Könyvmolyképző, 2014)

Cicu>!

    – Hercegnőset játszottál?
    Isabel felnézett a romra, amely a birtok legmagasabb pontján helyezkedett el.
    – Akkoriban kissé túlzásnak éreztem, hogy királynőset játsszak. Egy kislánynak is tisztában kell lennie a határaival.

387. oldal, 20. fejezet (Könyvmolyképző, 2014)

Kapcsolódó szócikkek: Isabel Townsend · Nicholas St. John
perpetua P>!

    – Köszönöm, hogy biztatni akarsz, Gabriel, de hidd el nekem, hogy Isabel nem szeret engem.
    – Dehogynem szeret – szólt a bátyja olyan határozott hangon, mintha Ralston márki szava elegendő lenne ahhoz, hogy ez valósággá váljon.
    – Pedig nem.
    – Ők mindig szeretnek minket.

427. oldal, 22. fejezet (Könyvmolyképző, 2014)

Cicu>!

    – Az inasai egytől egyig nők.
[…]
    Rock szemmel látható nyugalommal nézett fel a könyvéből.
    – Igen, ez így van.
    – Te tudtad?
    – Igen.
    Nick felvonta a szemöldökét.
    – És nem érzed úgy, hogy erről be kellene számolnod nekem?
    – Kíváncsi voltam, mennyi idő alatt jössz rá magad – felelte Rock vállat vonva.
    – Nem kellett túl sok.
    – Nem igazán tudják rejtegetni azt, ami annyira nyilvánvaló.
    – A lakáj tűnt fel neked, aki az asztalnál felszolgált?
    – Úgy érted, hogy a mellei feltűntek-e?
    Nick vidáman nézett barátjára.
    – A személyzetet nem illik mustrálgatni, Rock.

156-157. oldal, 8. fejezet (Könyvmolyképző, 2014)

Kapcsolódó szócikkek: Durukhan (Rock) · Nicholas St. John
zuna19 >!

Mióta tesz egy szemüveg valakit csábítóvá?

229. oldal

Kapcsolódó szócikkek: szemüveg
3 hozzászólás

A sorozat következő kötete

A csábítás kilenc szabálya sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Lisa Kleypas: Az ördög télen
Lisa Kleypas: Ördöngös tavasz
Julia Quinn: A vikomt, aki engem szeretett
Elizabeth Hoyt: Hollóherceg
Jennifer Ashley: Lord Mackenzie tébolya
Jennifer Donnelly: A tearózsa
Anna Todd: After Ever Happy – Miután boldogok leszünk
Julia Quinn: Ma éjjel táncolnék
Cassandra Clare: A hercegnő