A ​csábítás kilenc szabálya (A csábítás kilenc szabálya 1.) 1660 csillagozás

Sarah MacLean: A csábítás kilenc szabálya

Mindenki ​ismeri a szabályt, hogy egy tisztességes fiatal lady nem lopózik be egy rossz hírű márki otthonába, szenvedélyes csókot követelve tőle. Ám Lady Calpurnia Hartwell minden szabályt megszeg, hogy meghódítsa ezt a nőcsábászt…

Egy igazi lady nem szivarozik, a lovat nem férfi módra üli meg, nem foglalkozik vívással és nem is párbajozik. Ezenkívül nem lő pisztollyal és nem kártyázik férfiklubban.
Lady Calpurnia Hartwell mindig betartotta ezeket a szabályokat, de végül is mi értelme volt ennek? Még mindig nincs férjnél, és enyhén szólva elégedetlen a helyzetével. De most megfogadta, hogy végre élvezni fogja az életet!
De ahhoz például, hogy végigtáncoljon egy bált vagy szenvedélyesen csókolózzon, kellene egy megfelelő partner is. Egy olyan férfi, aki mindent tud a szabályszegésről. Például az elbűvölően vonzó Gabriel St. John Ralston márki, akinek épp olyan rossz a híre, mint amilyen bűnös a mosolya.
Ha Lady Calpurnia nem vigyáz, akkor éppen a… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2010

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Arany pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
496 oldal · ISBN: 9789633735732 · Fordította: Hetesy Szilvia
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
496 oldal · ISBN: 9789633735749 · Fordította: Hetesy Szilvia
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
494 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633735718 · Fordította: Hetesy Szilvia

2 további kiadás


Enciklopédia 13

Szereplők népszerűség szerint

Gabriel St. John (Ralston márki) · Lady Calpurnia Hartwell (Callie) · Nicholas St. John · Juliana Fiori · Simon Pearson, Leighton herceg · Benedick Hartwell · Mariana Hartwell


Kedvencelte 416

Most olvassa 32

Várólistára tette 571

Kívánságlistára tette 522

Kölcsönkérné 19


Kiemelt értékelések

zuna19 >!
Sarah MacLean: A csábítás kilenc szabálya

Új műfaj szerelmese lettem; a történelmi romantikus regényeké.
Nem hittem, hogy ez ilyen könnyen fog menni az írónőnek, hogy ennyire el fogja találni az ízlésemet. De megtette és még hogy! Életemben, talán három ilyen könyvét olvastam és egyik sem maradt meg igazán bennem, mivel nem is tetszettek. De, te jó, ég, hogy ez mennyire kellemes csalódásnak bizonyult! Erre biztos sokáig fogok emlékezni. Megérdemli!
Még csak most ismerkedem Sarah MacLean írásaival, de van egy olyan érzésem, hogy bele fogok szeretni az összes történetébe. Saját példány is kell belőlük. Mi lett abból, hogy felkeltette a kíváncsiságomat a cím. Ez fogott meg elsőnek a könyvben. Aztán a borító és utána maga a könyv egésze. Egyszerre sírtam és nevettem a könyvön.
Az alapsztori felülmúlhatatlan és tökéletesen kidolgozott. Fantasztikus egyveleget kaptam a történetből és a karakterekből. Mindent szerettem a könyve. A történet indulásakor Calpurnia már szimpatikus volt számomra és ahogy egyre jobban kibontakozott és bátrabb lett, tudtam, hogy kedvenc karakter lesz. Szeretem az erős, vicces, átlagos női karaktereket, akiknek felvágták a nyelvét. Ő tökéletesen megfelel mindegyik kritériumnak. Gabriel személyében újabb álompasit avattam. Hogy úriembernek mondanám az túlzás, de a történet végére, bebizonyította, hogy az is tud lenni, ha nagyon akar. spoiler ;) Tetszett a történet eleje, hogy spoiler A mellékszereplőkkel is meg vagyok elégedve kivételesen. Nem sok könyvet mondhatok, amiben ne utáltam volna meg valakit. De itt kimaradt az utálat. A kedvenc részem természetesen spoiler
Mindenkinek csak ajánlani tudom a könyvet. Kezdőknek is nagyszerű olvasmány. Én alig bírtam letenni egyáltalán a könyvet. De továbbpasszoltam anyának. Ami felettébb borzalmas volt. Annyit nevettem rajta, hogy neki is felkeltette a kíváncsiságát. Előre várom mit fog hozzá szólni. Miután végzett én is belelapozok még. :)

56 hozzászólás
vmonika_>!
Sarah MacLean: A csábítás kilenc szabálya

A jó történelmi romantikus könyvírás kilenc szabálya:
1. Vegyünk egy cseppet sem sablon szituációt, és ültessük át ezt az 1800-as évek Angliájába
2. Adjuk hozzá két imádnivaló főszereplőt, akik között izzik a levegő
3. Írjuk meg a könyvet ötszáz oldalban úgy, hogy az cseppet se legyen unalmas
4. Ínyenceknek rakhatunk bele némi erotikus fűszerezést is
5. Adjunk még hozzá kedvelhető mellékszereplőket, akiknek utána epedve várod a történetét
6. Egy kis külcsín: legyen gyönyörű a borító
7. Írásmódunk legyen olyan olvasmányos, hogy az olvasó azt az ötszáz oldalt kb. egy nap alatt ki tudja végezni
8. Mellékelhetnénk hozzá valami szert is, amitől másnap reggel nem néz ki az ember zombinak az egész éjszakán át tartó olvasás miatt
9. Menjünk és írjuk meg a saját listánkat is, úgy ahogyan Callie tette….Meglátjuk mi sül ki belőle ;-)

3 hozzászólás
ZitussKa>!
Sarah MacLean: A csábítás kilenc szabálya

Ez kérem alássan, az egyik legjobban megírt könyv, amihez volt szerencsém ebben az évben. Isten látja lelkemet, fogalmam sincs nekem miért nem került hamarabb a kezem ügyébe. A szereplők, a történet, minden annyira PIMASZ. Hatalmas, harsogó betűkkel. Anyukámnak már volt szerencséje a napokban végighallgatni a véget nem érő tirádámat, miszerint 1823-ban kellett volna élnem a kosztümös előkelőségek között:D Anyukám pedig megállapította kisebb fejszámolás után, hogy csekély 5 generációval csúsztam le. De ne gondoljátok, hogy ez a kedvemet szegte :))
A helyszín fantasztikus, a szereplők szócsatái, gondolati elmondhatatlanul szórakoztatóak. Ralston pedig: teremjen itt és vegyen feleségül. Szívem szerint a korombeliek kezébe nyomnám ezt a könyvet, egy-két jelenetnél kinyitnám és megsemmisítő pillantás kíséretében annyit mondanék: „Látod? Ezt nevezik udvariasságnak és jó modornak. Olvasd csak míg nem leszel kevésbé otromba.”
A lovagiasság, tapasztalatból mondom kihaló félben van, avagy eddig elkerült :D
Callie, Ralston és az összes többi szereplő, még találkozunk :)

– A főkötőm! Eltűnt!
(..)
– Nem hallott? – kérdezte Callie.
– De – válaszolta a férfi.
– A főkötőm… – kezdte Callie újra.
– Hallottam – ismételte meg.
– De nem…
– Nem, tényleg nem.
– De miért?
– Egy főkötő elvesztése még nem a világ vége. Legyen inkább hálás,hogy elveszett. Túl fiatal ahhoz, hogy egy ilyen borzalmat hordjon.
– De én szeretem azt a főkötőt! – mondta Callie felháborodva.
– Nem, nem szereti.

5 hozzászólás
Evelena P>!
Sarah MacLean: A csábítás kilenc szabálya

Szerelem, nagy nagy szerelem.
Voltatok már úgy könyvvel, hogy még a befejezése előtt kedvencnek jelöltétek?
Számomra ez a könyv ilyen volt, minden megvolt benne ahhoz, hogy elcsábítsa a lelkes és kíváncsi olvasót.
Van a történelmi romantikus műfajnak valami különleges bája. Más az egész világ, az életmód, a szokások, a viselet. Be kell vallanom végig Jane Austen filmek zenéit hallgattam, míg olvastam, tökéletesen illettek a könyv hangulatához.
El voltam tőle ragadtatva, mert a humor, a romantika és nagyon „üde” (ha használhatom itt ezt a kifejezést) módon az erotika annyira színessé tette a történtet, hogy egy percig sem lehetett unatkozni.
Lady Calpurnia Hartwell nem talál férjet és úgy dönt, hogy elege van a várakozásból és az elvárásokból. Ír egy csupa olyan dolgokkal, amiket egy nő számára elfogadhatatlannak/kivetni valónak tart a társadalom. No és persze elhatározza, hogy meg is valósítja őket. Nem is akárhogyan!
Csodálom is a bátorságát, a kitartását. Nem egy olyan főszereplő lány, akiért tucatjával tolonganak a férfiak, vagy akinek egyedül a szépsége a vonzereje. Pont ez az igazán szerethető benne.
Persze megjelenik a jóképű nőfaló, St. John Ralston, akinek elég nehéz ellenállni. ;)
Bálok, kerti jelenetek, egy eldugott kis zug a színházban…. csak apró részletek egy nagyszerű történetből.
A borítója pedig gyönyörű (szerintem százszor szebb az eredeti kiadásénál).
Őszintén csak ajánlani tudom.

1 hozzászólás
Kollár_Betti I>!
Sarah MacLean: A csábítás kilenc szabálya

– Az én szívem mindent kibír, Ralston.

Mivel a sorozat harmadik kötetével kezdtem az olvasást, már akkor nyilvánvalóvá vált számomra, hogy ha Ralstonnak van saját könyve, nekem fix, hogy az lesz a kedvencem. És ez így is lett.

Mert hát az ilyen karakterek a gyengepontjaim: huncut, elbűvölő és védelmező. És Callie is fantasztikus női karakterre sikeredett: átlagosnak tűnő, mégis belevaló, erős nő. Nagyon-nagyon élveztem a főszereplő párosunk közötti kémiát, a szenvedélyt és a kapcsolatuk dinamikáját.

Még csak most találtam rá Sarah MacLean könyveire, de már sorban veszem ki őket a könyvtárból. Nagyon tetszik a könnyed stílusa, a szórakoztató történetei és a karakterei, úgyhogy szinte biztos vagyok benne, hogy ennek a sorozatnak a második kötete sem okoz majd csalódást!

anikho>!
Sarah MacLean: A csábítás kilenc szabálya

Egy könyv akkor varázsol el teljesen, ha olyan szinten képes magába szippantani, hogy egy tiszta gondolatom nincs napokig miatta. Tudjátok, amikor hiába olvasod el rekord idő alatt a történetet – mert letehetetlen –, nem tudsz szabadulni abból a világból. A szereplők befészkelik magukat a fejedbe és sok esetben a szívedbe is. Olyan szinten izgulsz, hogy mi lesz a sorsuk, mintha a Te saját életed múlna az ő döntésükön. A történet főhőseivel álmodsz, mindenféle képeket keresgélsz róluk az interneten. (Vagy csak én?)
De akkor jövök rá igazán, hogy egy varázslatosan csodálatos könyvet olvastam, hogy amikor valakinek ajánlom, fáj, szinte vérzik a szívem amiatt, hogy ő először olvashatja, míg én már sosem fogom átélni újra azt az első élményt, csupán egy kis emlékeztetőben lehet részem, amikor újra a kezembe fogom.

Ez a történet pontosan ilyen volt.
Callie-vel maradéktalanul tudtam azonosulni, és csak úgy mint ő, én is teljesen beleszerettem Ralston-ba.
Apropó Ralston! Már írom a listámat, amit szeretném, ha segítenél teljesíteni! A továbbiak megbeszélése céljából találkozzunk a szökőkútnál sötétedés után.
Köszönöm.

http://anikhomolyol.blogspot.hu/2014/06/a-csabitas-kile…

            _ … N E W S …                 _

Azt írtam, hogy az első olvasási élményt nem fogom visszakapni. De visszakaptam! Immár lassan eltelt két év is, mire úgy döntöttem újra elolvasom ezt a sztorit. És ugyanannyira, ha nem még jobban imádtam, mint akkor. Nem nyugszom, amíg a polcomon nem lesz, kézzel fogható formában. :) Szívesen fogadok adományokat iiis. *.*

– ….. – News! – ……..——-
Megvan a könyv!! Köszönet érte @kattyesz -nek! Az egyik legszebb karácsonyi ajándékom volt idén Drága! ;) pusziii

4 hozzászólás
Lanore P>!
Sarah MacLean: A csábítás kilenc szabálya

Ha valaki azt mondja nekem pár napja, hogy ebből a könyvből kedvenc lesz, valószínűleg alaposan kinevettem volna… és lássatok csodát, tényleg így lett! Én, a krimi és thrillerimádó, én, aki általában romantika helyett a vérfürdőt kedveli, szerelmes lettem a történetbe, és Gabriel-be! :D Imádtam minden egyes sorát, a 9 kívánság megvalósítását, az írónő humoros stílusát, és persze Callie-t, a NŐ-t, aki egy szempillantás alatt belopta magát a szívembe. Még több ilyet ide nekem!!

Picit bővebben, spoilermentesen: http://mfkata-about.blogspot.hu/2014/06/sarah-maclean-c…

24 hozzászólás
gabiica P>!
Sarah MacLean: A csábítás kilenc szabálya

Néha hajlamos vagyok elfelejteni, mennyire szeretem a történelmi romantikusokat. Nagyon örülök, hogy ez a könyv újra ráébresztett, és visszahozta az érdeklődésemet a hasonló stílusú könyvek iránt.
Nagyon tetszett az alaptörténet, az, hogy van valaki, aki szeretne kicsit kiszakadni a szigorú szabályokból, és egy kicsit nem az illemet követni, hanem szabadon élni. Nehéz volt akkoriban a nők helyzete, abból a szempontból, hogy nem tehették azt, amit akartak, el voltak zárva a világ azon részeitől, amelyek a férfiak számára teljesen nyitottak voltak. Nem mehettek akárhova, nem tehettek akármit. Éppen ezért szerettem meg Callie karakterét, nem volt szokványos hölgy, hanem szabadon akart élni, de mégsem nyíltan megszegni az illem szabályait.
Szerettem Ralstont is, nehéz sorsú jellem, aki próbálta elrejteni fájdalmát és megtörtségét, örültem, spoiler
Az egyik kedvencem Juliana volt, karakteres jellem, kíváncsi vagyok, hogyan alakul tovább a sorsa.

Nikolett0907 P>!
Sarah MacLean: A csábítás kilenc szabálya

Nagyon tetszett, végig fent tartotta az érdeklődésem. Jókat kacagtam a párbeszédeken és nagyon sajnáltam mikor vége lett.

Pillecukorkám>!
Sarah MacLean: A csábítás kilenc szabálya

Tegnap este sikeresen kiolvastam egy könyvet,majd nagy merengések közepedte eldöntöttem, hogy ezt fogom olvasni. Na ez odáig oké…..,de amikor probalod irodalom órán titokban olvasni és elkezdesz rajta röhögni…..na az úgy azért gáz. Ezért néhány nagy tanács minden kedves olvasónak:
1. Tegyél le mindent és hagyd abba ami eddig csinálsz/csináltál.
2. Akár mikor elkezdheted olvasni, de mondj is le minden programot amit későbbre terveztél.
3. És a legutólsó megtiltom nem is megtagadom, hogy bele szeres Gabriel márkiba! Ha ez menni fog akkor te tuti Isten vagy mert nekem nem ment ezt bizonyítsa, hogy egész nap olvastam! (A suli szünetekben, amikor haza értem, közvetlenül fürdês alatt szóval…..)
A történet nagyon új számomra még nem olvastam ehhez foghatót és ez engem megfogott. Nem az a tipikus régi stílus, hanem a XXI. század is megmutatkozik benne.
A sztori pörgős volt és ez tetszett. A szereplők élhűek voltak, szinte kimásztak a szavak mögül. Össz-vissz nagyszerű könyv nagyszerű szereplőkkel, helyszínekkel és modorral.

4 hozzászólás

Népszerű idézetek

Sheila_7 I>!

A kaland akkor is megéri, ha maga a tapasztalat csalódás.

171. oldal, 8. fejezet (Könyvmolyképző, 2013)

Kapcsolódó szócikkek: Lady Calpurnia Hartwell (Callie)
Sheila_7 I>!

A szerelem sosem egyoldalú vagy önző. A szerelem nagyvonalú, és jó irányba változtatja az életet. A szerelem nem rombol, Gabriel, a szerelem épít.

434. oldal, 22. fejezet (Könyvmolyképző, 2013)

Sheila_7 I>!

– Szerintem az emberek csak azt látják, amit látni szeretnének, és nem azt, ami a valóság.

327. oldal, 17. fejezet (Könyvmolyképző, 2013)

Kapcsolódó szócikkek: Gabriel St. John (Ralston márki)
Mentavirág>!

A csábítás kilenc szabálya
1. Szenvedélyesen megcsókolni valakit
2. Szivarozni és whiskyt inni
3. Férfinyeregben lovagolni
4. Vívni
5. Elmenni egy párbajra
6. Pisztollyal lőni
7. Kártyázni (férfiklubban)
8. Végigtáncolni az éjszakát egy bálon
9. Úgy öltözni, hogy szépnek tartsanak, csak egyetlenegyszer

5. oldal (Könyvmolyképző, 2013)

Kapcsolódó szócikkek: Lady Calpurnia Hartwell (Callie)
Tünde_Tóth_2>!

– A csókok azért vannak, hogy vágyat ébresszenek bennünk.

83. oldal, 3. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: csók · Gabriel St. John (Ralston márki)
Sheila_7 I>!

    – Fél füllel azt hallottam, hogy ön állítólag félmeztelenül otthagyott egy grófnét a télikertben, miközben ön a férj haragja elől az ablakon át távozott.
    – Ez azért túlzás.
    – Azt is mondják, hogy ön otthagyta az ingjét, amit a férj bosszúból elégetett.
    – Nem kis túlzás.
    Callie a férfi szemébe nézve mondta:
    – És mi történt a lelkész lányával, aki egész Devonshire-on keresztül követte önt, nem törődve azzal, hogy ezzel feláldozza a jó hírét?
    – Ezt hol hallotta?
    – Borzasztó érdekes dolgokat lehet hallani a bálokban, a táncparkett szélén álldogálva, mylord. Miért, nem igaz?
    – Azt tisztázzuk azért, hogy ez a hölgyemény szerencsére nem ért utol.

78. oldal, 3. fejezet (Könyvmolyképző, 2013)

1 hozzászólás
Kiskosar>!

Olaszországban azt szokás mondani, hogy a kis ajándékok tartják fenn a barátságot.

Kapcsolódó szócikkek: Juliana Fiori
4 hozzászólás
Lunèa_Charlotté>!

– Abba egyeztem bele, hogy itt maradok, és nem abba, hogy csendben maradok.

21. oldal

Reika>!

– Gyere ide! – mondta Gabriel, továbbra is a lángnyelveket bámulva.
– Miért?
– Mert azt akarom.

343. oldal

Mentavirág>!

Tudod, Juliana, minden nő életében eljön az a pillanat, amikor mindenre képes lenne egy csókért.

103. oldal, 4. fejezet (Könyvmolyképző, 2013)


A sorozat következő kötete

A csábítás kilenc szabálya sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Julia Quinn: Sir Phillipnek szeretettel
Lisa Kleypas: Ördöngös tavasz
Eloisa James: Az én hercegem
Cassandra Clare: A herceg
Mary Ann Shaffer – Annie Barrows: Krumplihéjpite Irodalmi Társaság
Julia Quinn: A másik Miss Bridgerton
V. E. Schwab: Gyülekező árnyak
Richelle Mead: A szukkubusz dala
Emma Chase: Királyi szerető
Penelope Bloom: Her Cherry – Megnyalnám