A ​Hármak (A Hármak 1.) 236 csillagozás

Sarah Lotz: A Hármak Sarah Lotz: A Hármak

Az ​évtized legfeketébb könyve. Négy repülőgép-katasztrófa. Három túlélő gyerek. Egy üzenet, amely örökre megváltoztatja a világot.
Stephen King így fogalmaz a könyvről: A Hármak tényleg csodálatos. Elsöprően izgalmas és lebilincselő. Eddig 19 országban jelent meg, hamarosan tévésorozat készül belőle.
Fekete csütörtök: ezt a napot senki sem felejti el. Négy utasszállító repülőgép szinte egyszerre zuhan le a világ négy különböző pontján.
Csupán négy túlélő van. Három közülük gyerek, akik szinte sértetlenül megmenekülnek. De egyre furcsábban viselkednek.
A negyedik túlélő egy amerikai háziasszony, aki nem sokkal a tragédia után meghal. Ám előtte fontos üzenetet küld a telefonjáról a lelkipásztorának.
Az üzenet örökre megváltoztatja az emberek sorsát.
Isteni gondviselés vagy ördögi cselszövés?

Ha bárkinek is Stephen King Carrie című könyve jut eszébe erről a regényről, igaza van. Mesterien kitalált, elsöprő lendületű thriller. (The… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2014

>!
Kulinária, Budapest, 2015
454 oldal · ISBN: 9789639905726 · Fordította: Róbert Pál
>!
Kulinária, Budapest, 2015
454 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639905719 · Fordította: Róbert Pál

Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Paul Craddock


Kedvencelte 19

Most olvassa 15

Várólistára tette 214

Kívánságlistára tette 186

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

Szami81>!
Sarah Lotz: A Hármak

Legszívesebben megtaposnám, felgyújtanám és kivágnám az ablakon. Végigovastam ezt az iszonyatosan túlírt, unalmas összeesküvés-elméletet, mert érdekelt, mi sül ki belőle, aztán kiderül, hogy semmi?? Wááá!!

6 hozzászólás
Bea_Könyvutca P>!
Sarah Lotz: A Hármak

Első dolog ami eszembe jutott, ahogy a könyv végére értem: jaj nekem, miért nem foghatom most azonnal a kezembe a második részt? El is olvastam gyorsan a következő rész, a Negyedik nap fülszövegét, de sajnos nem lettem sokkal okosabb, bár nem is tudom mire számítottam… :)

A Hármak nem volt rossz, sőt! Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy bő két nap alatt elolvastam. Nagyon tetszett a történetnek a könyv a könyvben formája, én még nem olvastam ilyen felépítésű könyvet ezelőtt.
Bővebben: http://konyvutca.blogspot.nl/2016/01/sarah-lotz-harmak.html

Kawaii_vIVIv>!
Sarah Lotz: A Hármak

Nem is volt rossz, bár elolvasva az ember nem lett okosabb. Érdekes volt, hogy miért a három gyerek élte túl a katasztrófát és vajon tényleg megváltoztak-e vagy másról van itt szó. Rengetek helyről kapunk információt, maguktól a családtagoktól, rendőrségtől, szomszédoktól, chat fórumról, lelkipásztortól és még lehetne sorolni. Az ember érzi, ahogy halad a történettel, hogy ennek nem lesz túl jó vége. Végül amikor azt lehetne hinni, hogy talán van magyarázat, egyből felráznak minket és megint összezavarnak. Mindenképpen szükséges elolvasni a folytatást, mert abban talán tényleg fény derül A Hármak titkára.

KATARYNA>!
Sarah Lotz: A Hármak

Először is:
EZT A KÖNYVET VÉGIG KELL OLVASNI, hogy az ember felfogja hogy mi is van!
Nem félbehagyni, földhöz vágni úgy, mint majdnem én. Olvasni kell, minden részletére figyelni, mert csak akkor tudod a dolgokat összeilleszteni, ha odafigyelsz nemcsak az elején, hanem végig a befejezésig.
Ami mint kiderült nem befejezés, mert lesz itt folytatás is, már ha egyáltalán kiadják magyarul. The Fourth Day – A negyedik nap címmel.

És a könyvről :
Tökéletes borító, na mondom ez csak jó lehet ha ennyire fényezi Stephen King is. És jó, tényleg fantasztikus egy történet lenne…
Ha:
– Jobban megnéztem volna hogy ez misztikus, meg sci – fi, meg fantasy, amit én még soha nem olvastam.
– Nem lett volna tele, szinte az egész könyv Len tiszteletes prédikációjával, spoiler vallással, hittel, meg ezekkel az idiótákkal, akik azt hitték hogy mindent be lehet etetni az emberekkel, és hogy ezzel milyen kárt váltanak ki, azzal már nem foglalkoztak, csak folyamatosan ezzel a hülye spoiler voltak ki.
És ahogy a The Washington Post írta:
„Döbbenetes történet összeesküvésről, vallási tébolyról és a média gátlástalan erejéről.”

Nagyon várom a következő részt, akarom tudni hogy mi lesz ennek a könyvnek a folytatása… de 5 csillagot nem kap, mert kiéhezetten hagyott itt, olyan furfangos végkifejlettel, hogy a hajamat tépem, hogy vajon mikor vehetem a kezembe a folytatását. :)

Újraolvasás: 2017. február 14., 19:06 → 2017. február 16., 19:35

Leliana>!
Sarah Lotz: A Hármak

Nyiffnyaffnyüssszmegjajjjjj!!!! Hát ezmivoltez? :( Két dologért haragszom, de borzasztóan: hogyan lehet, hogy 460 oldalon keresztül olvasok valamit, amit néhol túl hosszúnak, részletesnek tartok, és hogy lehet az, hogy ebbe a megoldás nem fér bele? Miért kell kétségek között vergődni jövő év akármennyiedikéig? :(( Eskü, a kedvencet is rányomtam volna, ha elmondja, hogy szerinte mi volt ez az egész. Akármelyik verziót is választotta volna, elfogadtam volna, és tetszett volna. De miért nem zártuk le? Hogyan akar erről még (min.) 1 könyvet írni? Szerintem ebben a sztoriban már nincs annyi… Bár… ki tudja.. De most kaparom a falat!
A stílust, formátumot imádtam, már a WWZ-nél is bejött, és természetesen itt is tarolt. Imádtam, hogy letehetetlen volt (ha mégis letettem, csak körülötte jártak a gondolataim), jók voltak a felvetések, hogy mi lenne, ha..; ki hogy húzna ebből is hasznot…, jók voltak a karakterek, nagyjából hihetőek voltak a nyilatkozataik is, és borzongató is volt néhol, valóban.. és most utálom, hogy egyedül vagyok éjszaka.. spoiler
A kivitelezése gyönyörű egyébként, nem láttam még ilyen könyvet, de ez tényleg nagyon fekete, már csak ezért is emlékezetes marad.
Remélem, hogy hamarosan hallat magáról az írónő!

ggizi P>!
Sarah Lotz: A Hármak

Tyűű!! Bár az olvasási sebességem ezt nem tükrözi, de nagyon tetszett ez a könyv.
Eleve az írásmódja is nagyon különleges volt és amitől csak sokkal reálisabbnak érződött az egész humbug, amit amúgy simán ki is nézek a tömegekből, hogy képesek így elragadtatni magukat és vakon bízva követni mást és hinni valós vagy valósnak vélt jelekben és célokban. Eszméletlen érdekes volt, és minden jelentéktelennek vélt történés és interjú hozzáadott valamit ehhez a nagy egészhez. Belegondolni is félelmetes, hogy mi mindent ki nem tudnak forgatni egyesek, csak hogy a saját igazukat bizonyítsák és kihasználva minden lehetőséget, növeljék hatalmukat és befolyásukat. spoiler
A japán erdős részt volt a legborzongatóbb, és a kiscsajtól rázott ki a leginkább a hideg.
A borítója is iszonyú jó, híven tükrözi a belső sötétséget.
Nagyon kíváncsi vagyok a folytatásra, és remélhetőleg, mire megjelenik, nem fogom az összes lényegi infót már elfeledni… :P

3 hozzászólás
Petrasek>!
Sarah Lotz: A Hármak

Fogalmam sincs mit higgyek erről a könyvről. Hihetetlen, mégis úgy érzem hiányzott belőle valami. Szerintem főleg két részre tagolhatjuk a történetet.
Az első felében megismerjük az alapszituációt. Egy nap lezuhan négy repülőgép, és az összes túlélő csak 3 gyermek. Az író sejtelmesen felvezeti a misztikumot, bár nem igazán megy bele még itt. Megismerjük a túlélő gyerekek családját, gondviselőit, illetve az egész katasztrófával foglalkozó embereket. Számomra ez a fele kicsit unalmasabb volt.
A második résznél dobtam el az agyamat. Végre megkaptuk azt a sok rejtélyt, titkot, legendákat és történeteket amit a fülszövegtől reméltem.
Hogy pontosan mit a megoldás, azt sem én nem találtam ki, sem az könyvben nem írják le pontosan. Azóta is találgatok, hogy mégis mik voltak ők. Vagy mit akartak ezzel elérni.
Nagyon érdekes történet, arról, hogy egy katasztrófa mennyire be tudja indítani a fantáziát, legyen az szokványos vagy nem. Az egész politikát, vallást, sőt emberi kapcsolatokat befolyásol. Szépen lassan a tanúi lehettünk, hogy alakul ki a néphisztéria.
Nagyon ötletesen van megszerkesztve a stílusa. Mintha egy valódi riporter nyomozna a balesetek után. Nagyon könnyen bele lehet élni magad. Sokszor én is nehezen vonatkoztattam el attól, hogy csak a könyvben történt meg.
Nagyon nagy munka lehetett az írónak ezt összehozni, le a kalappal előtte. Viszont a függővég, vagy mi is akar ez elenni, nagyon bántotta a csőrömet. Kérem a folytatást, minnél hamarabb.

buzavirág>!
Sarah Lotz: A Hármak

Számomra újdonság volt az ilyen interjúra épülő történet, eleinte tartottam is tőle, de felesleges volt, jól szórakoztam. A könyv vastagsága ellenére jól lehet vele haladni, hiszen egyik riport váltja a másikat. A sok szereplő ellenére sem kavarodtam bele, alig vártam, lapról lapra haladva, hogy közelebb kerüljek a megoldáshoz. A misztikus szál nagyon tetszett, főleg Paul körül történt események okoztak egy kis izgalmat, ha lehetne ezt még fokoztam volna, hagy törje ki a frász az olvasót. Szerintem minden úgy volt tálalva, hogy pont elég, értem ezt a vallási és a politikai eseményekre, viszont amiről többet szerettem volna olvasni az a Hármak, de sajnálatomra csak egy érintőleges, misztikus homály maradt utánuk.

1 hozzászólás
Navi P>!
Sarah Lotz: A Hármak

Ez sajnos csak ennyi. Vontatott, idegesítő, sajnos annyi szereplő volt, hogy sokszor nem tudtam, ki kinek a kicsodája. Számomra ez a cikkes szerkezet sem jött be, nagyon megtörte a lendületet, azt a keveset is, ami volt :( A vallási fanatizmus pedig nagyon-nagyon messze áll tőlem. Hogy egy kis nyikhaj, önmagát prófétának kikiáltó személy mások tragédiáját használja fel és csavarja ki ahhoz, hogy középpontba kerüljön, hát, sajnálom, hogy nem volt fent valamelyik gépen. Örülök, hogy csak kölcsönpéldányom volt belőle, mert most nagyon átkoznám magamat :( Ennél még a Madarak a dobozban is jobban tetszett, pedig arra azt mondtam, az év csalódása. Felül kell írnom magamat.

4 hozzászólás
ƨɔɴом P>!
Sarah Lotz: A Hármak

Gyakorlatilag most akkor mirol is olvastam?!
Szeretem ha az oldalak ertelemmel vannak megtoltve, de itt sajnos nagyon nagyon nagyon minimalisan talaltam meg ezt. Sajnos maga a borito es az azon megjeleno kis mondatok kulonbozo iroktol sokkal kecsegtetobbek, mint ahogyan az a valosagban van.
A konyv eleje igencsak dinamikus es porgos, majd ahogy veszt a tortenet a lenduletebol, ugy az erdekessege is alabbhagy. Majd a rengeteg maszlag es retestesztara nyujtott szovegkupac utan jon a vegkifejlet, amit tenyerdorzsolve var az ember, es vegul kap egy 20-30 oldalnyi kis osszecsapott, felbehagyott valamit, ami a tortenet folytatasat hivatott beharangozni. Oszinten kerdezem, minek?! Amennyi folosleges katyvasz es kaosz van a konyvben, annyi erovel ezek kivetelevel egy normalisan lezart dolgot kaphatott volna. Es talan meg a japan vonalra is maradt volna elegendo oldalszam, hiszen talan ez volt az egyetlen ertekelheto resze a konyvnek…


Népszerű idézetek

KATARYNA>!

Az emberek azt hiszik el, amit el akarnak hinni.

Leliana>!

Ha bekövetkezik a világvége, egy napkitörés vagy egy nukleáris háború, akkor ezerüvegnyi savanyított répa se fogja megmenteni az embert.

269. oldal

Kapcsolódó szócikkek: napkitörés · répa · világvége
Leliana>!

Egy vállalkozó kedvű lelkipásztor megnyitotta az első olyan keresztelőközpontot a texasi San Antonióban, ahol a gyorséttermekhez hasonlóan autóval oda lehet gurulni egy ablakhoz, és egy családi menü áráért azonnal biztosíthatja az ember a helyét a mennyországban.
– Akár ebédidőben is megmentheti a lelkét – magyarázza ragyogva Vincent Galbraith (48) tiszteletes. – Csak hajtson ide, fogadja be Jézust a szívébe, és azzal a tudattal mehet vissza a munkába, hogy amikor az elragadtatás bekövetkezik, biztosan egyike lesz Isten kiválasztottjainak.

327. oldal

KATARYNA>!

Furcsa, hogy az első benyomás sokszor mennyire megtévesztő.

Leliana>!

A politikusok hazudnak nekünk, naná, hogy hazudnak. Másként hogyan lehetnénk az ő hűséges katonáik, akik soha nem lépnek ki a sorból, és nem lázadoznak?

83. oldal

Kapcsolódó szócikkek: hazugság · politikus
mate55 P>!

Olyan idők járnak, amikor a Bibliát kitiltják az iskoláinkból, hogy a tudományos hazugságokat hangoztassák. Amikor sokan kizárják szívükből Istent, amikor szodomitáknak és csecsemőgyilkosoknak és pogányoknak és a szélsőséges iszlamistáknak több joguk van az országunkban, mint a jó keresztény férfiaknak és nőknek.

111. oldal

KATARYNA>!

Nem feltétlenül szükséges beszélni ahhoz, hogy az ember megértesse magát.

KATARYNA>!

Az a nagy helyzet, hogy a szar ragad, szokta mondani az apám.

1 hozzászólás
tmezo P>!

Tudjuk, hogy egy a 27 millióhoz az esélye annak, hogy valakit légi baleset érjen. Tehát mennyi az esélye annak, hogy ugyanazon a napon négy repülőgép járjon szerencsétlenül mindössze HÁROM túlélővel? Ennek az esélye lényegében kimutathatatlan.

116. oldal


A sorozat következő kötete

A Hármak sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Stephen King: Éjszakai műszak
Stephen King: A rémkoppantók
John Cure: Hontalan lelkek
Neil Gaiman: Amerikai istenek
Madeleine Roux: Sanctum – A rejtélyes társulat
Stephen King: A Setét Torony – Varázsló és üveg
Stephen King: Titkos ablak, titkos kert
Stephen King (Richard Bachman): A menekülő ember
Stephen King: A Napkutya
Benjamin Percy: Vörös hold