A ​vörös mangrovefák (Ezer forrás szigete 2.) 10 csillagozás

Sarah Lark: A vörös mangrovefák

Deirdre ​Fortnam a szépségével minden férfit levesz a lábáról, körülzsongják az udvarlók. A jamaicai előkelő társaság azonban vonakodik köreibe fogadni, és a jövője felől sem lehet nyugodt. A lány ugyan a jómódú cukornád-ültetvényes, Doug Fortnam gyermekeként nőtt fel, de azt beszélik, hogy egy fekete rabszolgától származik, aki évekig tartotta fogva a lány anyját, Norát a szökött feketék falujában.
Victor szintén gazdag családból származik egy francia gyarmatról, szülei nem is nézik jó szemmel, hogy a birtok gondozása helyett orvoslással keresi kenyerét. A két fiatal első látásra egymásba szeret, és az öntörvényű, szabadságvágyó kisasszony az elhivatott orvost választja férjéül, és követi őt szülőföldjére. A kezdeti fellángolás azonban nem tart sokáig: Deirdre bezárva érzi magát az idegen szigeten. Egy éjszaka azonban ismeretlen fekete férfi kopogtat az orvos ajtaján, kezében egy félholt lányt tart. Deirdre akkor még nem sejti, hogy egész addigi életét megváltoztatja ez az… (tovább)

Eredeti mű: Sarah Lark: Die Insel der roten Mangroven

Eredeti megjelenés éve: 2012

>!
General Press, Budapest, 2014
632 oldal · ISBN: 9789636436872 · Fordította: B. Szabó Károly
>!
General Press, Budapest, 2013
632 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789636435288 · Fordította: B. Szabó Károly

Kedvencelte 1

Várólistára tette 15

Kívánságlistára tette 28


Kiemelt értékelések

>!
Pandamonium
Sarah Lark: A vörös mangrovefák

Jó volt ez, bár azért az első rész jobban tetszett. Az írónő itt is meglepett a fejleményekkel, amiknek ilyetén alakulását előre nem is sejtettem. Hogy őszinte legyek engem eléggé idegesített és elborzasztott Deirdre „kis” kikacsintása, és inkább szimpatizáltam Victorral. Ezért ezeken a részeken szerettem volna gyorsan túljutni, és szerencsére a könyv végén már nem ezen a témán volt a hangsúly, úgyhogy újra tudtam haladni az eseményekkel. Az első rész után most az akkori Haitire látogattunk, most is volt izgalom, és állandó történés. Teljesen más képet kaptam a kalózokról, mint amit eddig tudtam (például fel sem merült bennem a női kalózok lehetősége, akik hosszú ideig, akár évekig is el tudták hitetni a társaikkal, hogy férfiak), és egy kicsit a kávé- és dohánytermesztésbe is bepillanthattam. De ez a szerelmi ügy nekem túl sok volt, ezért bátorkodtam egy fél csillagot levonni.

>!
Alexandra_Nikoletta_Kovács
Sarah Lark: A vörös mangrovefák

Nagy csalódás volt. Amilyen jól indult, az ide-oda kettyintések végeláthatatlan és kibogozhatatlan fonalaiból elegem lett, olyan pocsék a közepétől. Képtelen vagyok jót írni róla, kivéve hogy a borítója gyönyörű.

>!
hársvirág
Sarah Lark: A vörös mangrovefák

Nekem nem volt Izaurás… ahogy sokan írták.
Viszont sikerült egy olyan könyvet találnom, ahol egyetlen szereplő se került közel a szívemhez… hogy ez jó dolog-e…. azt az írónak kellene eldöntenie.

>!
iramanna
Sarah Lark: A vörös mangrovefák

Az előzményregényhez hasonlóan nagyon mozgalmas, fordulatos, szórakoztató.
Az írónő stílusa nekem külön a kedvencem, én még a sokak által kritizált leíró részeket is szerettem.
Részemről egyértelmű „Olvasd el!” bélyeget kap.


Hasonló könyvek címkék alapján

Thomas Mann: József és testvérei
Eugen Ruge: A fogyatkozó fény idején
Charlotte Link: A nővérek háza
Hans-Ulrich Treichel: Az elveszett fiú
Thomas Mann: A Buddenbrook ház
Katharina Hagena: Az almamag íze
Heinrich Böll: Biliárd fél tízkor
Colleen Hoover: Hopeless – Reménytelen
Isabel Allende: Kísértetház
Gárdonyi Géza: Ida regénye