Tower ​of Dawn – A hajnal tornya (Üvegtrón 6.) 1218 csillagozás

Sarah J. Maas: Tower of Dawn – A hajnal tornya

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Egy csodálatos birodalom.
Egy kétségbeesett küldetés.
Egy ősi titok.

Chaol Westfall és Nesryn Faliq azért érkezett Antica tündöklő városába, hogy szövetséget kössön a déli kontinens kagánjával, akinek hatalmas serege jelenti Erilea utolsó reménysugarát. De nem ez az egyetlen oka, hogy Anticába utaztak: gyógyírt keresnek Chaol Résvárban szerzett sebeire a legendás Torre Cesmében.

A gyerekként iszonyatos borzalmakat átélő Yrene Towers a legkevésbé sem kíván az ifjú adarlani nemesen segíteni, meggyógyítani meg aztán főleg nem akarja. Csakhogy esküt tett, miszerint segíti az elesetteket – és tartja is a szavát. Azonban Lord Westfallt sötétség kíséri, és Yrene hamarosan rádöbben, hogy a fiú múltja mindkettejüket magával ragadhatja.

A távoli hegyekben harcosok lenyűgöző rukokon szárnyalnak, és az árnyak mélyén régóta várt válaszok lapulnak. Olyan tudás, ami a túlélést jelentheti a világ számára – vagy a végső pusztulást.

Eredeti megjelenés éve: 2017

Kiadói ajánlás: 14 éves kortól · Tagok ajánlása: 14 éves kortól

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
786 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634575214 · Fordította: Szabó Krisztina
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
786 oldal · ISBN: 9789635610037 · Fordította: Szabó Krisztina
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
786 oldal · ISBN: 9789635610044 · Fordította: Szabó Krisztina

3 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Üvegtrón

436 tag · 236 karc · Utolsó karc: 2023. október 27., 17:28 · Bővebben


Enciklopédia 40

Szereplők népszerűség szerint

Celaena Sardothien · Dorian Havilliard · Aelin Ashryver Galathynius · Chaol Westfall · Aedion Ashryver · Yrene Towers · Sartaq · Nesryn Faliq · Borte · Hasar · Kashin · Hafiza · Hashim · Houlun

Helyszínek népszerűség szerint

Rifthold/Résvár · Antica · Torre Cesme · Silba Méhe · Balruhnt


Kedvencelte 265

Most olvassa 70

Várólistára tette 244

Kívánságlistára tette 399

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

klara_matravolgyi>!
Sarah J. Maas: Tower of Dawn – A hajnal tornya

Nagyon féltem, hogy ez most nem fog nekem tetszeni, mert Chaol nem volt soha a kedvencem. Az is fura volt, hogy ez a rész kiszakad a fő történetszálból.
Szerencsére alaptalan volt a félelmem, sőt, talán ez lett a kedvencem a sorozat részei közül. Letisztult volt és alapos, tele érzelmekkel. Végre sikerült Chaolt megkedvelnem, nagyon jó volt a gyógyításának a történetéről olvasni, hiszen ez is, mint a könyv maga, gyönyörűen volt felépítve.
Meghatott ez a rész, tetszik, ahogyan Sarah egyre több és több mondanivalót fejez ki a történeteivel.

Mrs_Curran_Lennart P>!
Sarah J. Maas: Tower of Dawn – A hajnal tornya

Nem bánom, hogy nem ugrottam át ezt a részt, bár helyenként hosszúnak, elnyújtottnak éreztem a cselekményt. Viszont igazán kár lett volna kihagyni a rukokat, akik leginkább elnyerték a tetszésemet ebből a világból. A kagan birodalma, mintha keveréke lenne a hódító mongoloknak és az arab meséknek. Egy másfajta kultúra és két újabb románc. Chaolban biztos voltam, viszont a szárnyas herceg meglepetés volt. A kötet vége után valami igazán epikus lezáró részre számítok, ennyi szövetséges mellett nem lehet más. Már csak azt remélem, hogy nem megy át a cselemény mini trónokharcába, és azért minél több főhőst életben hagy!

2 hozzászólás
Naiva>!
Sarah J. Maas: Tower of Dawn – A hajnal tornya

Eléggé döcögősön indult a kapcsolatunk ezzel a sorozattal. Úgy vélem, nehéz megszeretni egy sorozatot, ha a főszereplőt sokáig nem tartod szimpatikusnak. Sőt, kifejezetten zavar. Majd végül a 3. (A tűz örököse) kötet volt az a rész, ami meghozta az áttörést. Azóta alaposan beleástam magam a sorozatba, rendesen belejöttem és még meg is szerettem.
Izgatottan várom, hogy végre el tudjam kezdeni a Kingdom of Ash-t, de előtte mindenképpen szerettem volna elolvasni Chaol könyvét. Ami mint kiderült legalább annyira volt Nesryn, vagy akár Yrene kötete is. Bevallom, először ránézésre ijesztően vaskos kötetnek tűnt, de SJM írásmódjának és történetvezetésének köszönhetően lehetett vele haladni. Hihetetlen fantáziája van az írónőnek, mégis az tetszik a legjobban, ahogyan azt átadja az olvasónak. Az elején akadtak részek, amikor úgy éreztem, küzdök a könyvvel, de végül megérte a kitartás, mert egy igazi könyvélménnyel lettem gazdagabb. Chaol-lal soha nem volt semmi bajom. Számomra a sorozat első két, de főleg az első részét a hátán vitte. Őszintén nem is értem, miért és mióta lett divat őt utálni. Ebben a részben kifejezetten szerethető karakter volt és szerintem nagyon aranyos párost alkotott Yrene-nal. Csak egy kicsit éreztem úgy, mintha az írónő próbálná őt is kárpótolni, mert akárhogy nézzük, eddig ő a sorozat legnagyobb vesztese. Nesryn és Sartaq nehéz túltenni magamat ezen a néven párosa is sok kalandos pillanatot adtak. Az ő szálukat talán még jobban is szerettem. Persze Nesryn szerintem ebben a részben is olyan semmilyen, súlytalan, jellegtelen női szereplő volt.
Ezen kívül nagyon sok minden kiderült Maeve-ról. Szerintem ő egy nagyon jól eltalált főgonosz.

9 hozzászólás
Nixii P>!
Sarah J. Maas: Tower of Dawn – A hajnal tornya

Az elején, az első néhány fejezetben nagyon-nagyon hiányoltam a többieket. Olyan érzésem volt, mintha nem lenne teljes a kép, mintha valamilyen ködfátyol lenne előttem. Nehezen tettem túl magam ezen, viszont egyik pillanatról a másikra beindult a történet. Olvastatta magát, már-már le sem tudtam tenni.

Ebben a könyvben annyi izgalom van, hogy simán vetekszik az előző részekkel. Alapjában véve nem bántam, hogy ez úgymond „Chaol könyve”, mert én az első rész óta nagyon szeretem őt. Sokan ellene fordultak a negyedik részben nyújtott viselkedése miatt, de én nem. Megértettem őt, tiszta szívemmel, hiszen ő nem volt boldog. Elvesztett mindent és mindenkit. A szerelme elhagyta egy másik férfiért, hátra kellett hagyni a barátját, elvesztette a címét, a rangját, mindenét, amiért olyan keservesen dolgozott, majd pedig elvesztette az embereit. Szent istenek, hát persze, hogy megértettem mogorva viselkedését, ki maradt volna normális ezek után?

Chaol és Nesryn közös utazásától viszont féltem. Együtt nekem ők nem jöttek be, sőt eddig úgy hittem, hogy magával Nesrynnel volt gondom, de mostmár rájöttem, hogy nem. Ők ketten nem passzoltak. Mikor Nesryn egy kicsit kiszakadt Chaol mellől és elindult Sartaq után, igazán megkedveltem. Egy erős, szerethető karakter, akinek szíve igazán kinyílt a hazájában. Chaol és Nesryn tökéletesek együtt, mint barátok, mint harcos társak. De ennyi.

Maga a világ, amit Sarah elénk tárt, nagyon izgalmas volt, nagyon megszerettem a déli kontinens harmóniáját, lakóit, szokásait. Az elején a kagán gyermekei nagyon idegesítettek és rendkívül gyanakvóan figyeltem őket, főleg Hasar-t. Számomra ő volt az, akiről azt hittem, hogy kém, vagy a rossz oldalon áll, emiatt nem is tudtam megkedvelni. Ellenben a testvérét, Sartaq-ot, már az első néhány leírás során megkedveltem. Az írónő lassan bemutatta nekünk őt, a motivációit, az erejét és mikor Sartaq és Nesryn elrepült a rukhin fészkekbe őszintén a szívembe zártam a harcost. (Kadara és a többi ruk, pedig pont annyira levett a lábamról, mint a harmadik részben megjelenő wyvernek) Yrene Towers-t már az előzménykötetben is kedveltem, itt sem volt ez másképp. Igazán illő lány Chaol mellé és örülök, hogy végül egymásra találtak.

A történet amúgy bővelkedett rengeteg hasznos információval, olyan dolgok derültek ki, amik igazán csak fontosak és jól bemutatják, hogy az előző részekben felfedezett tudás csupán parányi, ahhoz mérten, amit Nesryn és Chaol felkutatott. Sarah rendkívül jól igazgatja a szálakat és volt jó néhány fejezet, amelyet döbbenten olvastam, sőt félre is kellett tennem néhány pillanatra, hogy végig gondoljam, akkor most mi is van? Csak kapkodtam a fejem, mikor Nesryn rájött, hogy lehet megtalálta spoiler illetve, mikor kiderült, hogy spoiler

A kötetben megtalálható jó néhány megható dolog, például mikor spoiler vagy mikor spoiler Volt hogy néhány könnycseppet megengedtem magamnak.

Végeredményben ez egy nagyon hasznos kötet volt a történet szempontjából és a vége egészen békés, már-már boldog befejezés volt, hiszen Chaol és Nesryn spoiler Sartaq és Nesryn szál nagyon tetszett, kíváncsian várom a folytatást, ugyanakkor félek is belekezdeni. Az utolsó rész már tényleg a lezárás, egyelőre nem tudom, hogy eltudom-e engedni ezt a világot, túlságosan is megszerettem mindent és mindenkit.

Hálás vagyok, hogy olvashattam ezt a részt, hogy barangolhattam a sztyeppéken, hogy járhattam a híres-neves Torre Cesmében, hogy láthattam a rukhinok fészkét, hogy harcolhattam a kharankiui „néppel” és nem utolsó sorban hálás vagyok, hogy repülhettem Kadara hátán.

„Emlékezz mindarra, amit megfogadtál. Amivé válni akarsz!”

4 hozzászólás
Niitaa P>!
Sarah J. Maas: Tower of Dawn – A hajnal tornya

A teljes értékelés elérhető a blogomon:
https://www.niitaabellvilaga.hu/2019/08/sarah-j-maas-to…

„Nem hittem volna, hogy kedvelni fogom ezt a könyvet, főleg nem azt, hogy ennyire, de Sarah J. Maas ismét megmutatta, miért is ő az egyik általam legjobban tisztelt író. A hajnal tornya egy érzelmekben gazdag regény, amely segítségével a történettel kapcsolatban olyan háttérfolyamatokat is megismerhetünk, amik sok mindent megmagyaráznak, s így a már eddig is teljesnek mondható kép még inkább kiteljesedik. Miután az olvasó szeme előtt kellőképp kibontakozik a helyszín és felépülnek az erőviszonyok, hatalmi rétegződések, megérkeznek a kalandok is, mind fizikális, mind mentális értelembe véve is. Egyik oldalról ott vannak a Chaolban fortyogó érzések hada, melyek a legsötétebb emlékekbe kapaszkodva gerjesztik tovább önmagukat, másfelől pedig ott van a sürgető vágy, hogy a nagy csata, mely lassan világ méretű formát vesz fel, minél előbb lezárásra kerüljön – vagy segítséggel, vagy anélkül. Fordulatok hada köszönt az olvasóra, meglepő felfedezések, riasztó lények és varázslatos események egész sorozata. Miután képesek vagyunk felvenni a hangulatot, a regény olvastatja magát, s bár nem egy rövid történetről beszélhetünk, mégis egy-kettőre a végére lehet érni, mert képtelenség letenni. Yrene, Chaol, Nesryn és a hercegek, illetve a hercegnő mind sok meglepetést tartogatnak, amik egy-kettőre elfejtetik a külvilágot.
Imádtam, a szó legszorosabb értelmében is. A szereplők érzelmi fejlődése és a történet iránya mind hozzátettek ahhoz, hogy egy igazán gazdag, részletes, jól kiépített világkép elevenedjen meg a szemek előtt.
A legnagyobb türelmetlenségi lázban égve várom a sorozat befejező részét. Ugyanakkor tartok is tőle: mert mi lesz velem, ha Aelin története véget ér? Azt hiszem, egy része az életemnek céltalanná fog válni. Mert ennyire hozzám nőtt az Üvegtrón sorozat. A részemmé vált.”

diamondfox>!
Sarah J. Maas: Tower of Dawn – A hajnal tornya

Tudjátok, hogy miért nem adom meg erre az öt csillagot?
Azért, mert egy gyógyító nekem ne hajtsa már hátra a fejét, ha vérzik az orra!!!!

Olyan szinten felcseszett ez az egyetlen mondat, hogy 200 oldallal később is puffogtam rajta – pedig annyira jó volt egy picit elszakadni a kontinenstől és a csodálatos birodalomban lenni egy kicsit. Chaolt itt szerettem meg igazán, pedig az elején nagyon nem bírtam ezt a szerelemi háromszöget ott a királyi palotában – de hál' istennek ezt letisztázták és máris minden sokkal jobban mutat. Egyet nem értek egyébként: miért muszáj mindenkinek párt keresni? De tényleg? Ez valami népbetegség? Véleményem szerint ez azért a 20. pár után nagyon idegesítő…
De ennyit a kilengésről, magáról a történetről beszélhetünk, hogy tetszett a kaganátus világa, igazi utópia szagú volt – már ha leszámítjuk a véres harcokat a kagán pozícióért. Yrene karaktere nagyon tetszett, mondjuk kicsit erős túlzás, hogy máris feláldozza a fél életét a friss szerelemért, de ez már csak az én logikus érvelésem, ne törődjetek vele. Ja, meg hogy nem tud Maas egyelőre olyat írni számomra, ami 5 csillag (vagy a híres fordítás az oka?). De azért szeretek mindenkit, már pereg az utolsó kötet, egyelőre az 3 csillag, szóval nagyon remélem, hogy kihozza ilyen jóra annak is a végét mint ennek, kifejezetten elégedett voltam a történet, meg a helyzet alakulásával, de sok volt az üresjárat.

22 hozzászólás
DarknessAngel >!
Sarah J. Maas: Tower of Dawn – A hajnal tornya

Nagyon örülök, hogy Chaol kapott saját könyvet, ahol végigkövethetjük nem csak a testi, de a lelki gyógyulását is. Elvégre az első rész óta ismerjük, hozzátartozik a fontosabb főszereplők közé, csakúgy mint Dorian (akiről szintén szívesen olvasnék még a sorozat befejezése után is).
Én sosem tudtam őt megutálni, még ha haragudtam is rá a tettei, illetve nézetei miatt a későbbiekben. Szerintem Chaol az egyik legemberibb karakter a sorozatban, ezért is esik nehezére elfogadni, és nem félelemmel tekinteni a mágiára.. és ez nem gyengeség, vagy gonoszság, elvégre egész idő alatt próbálkozik más lenni, jobb lenni.. és én ezt csak értékelni tudom.

Itt láthatjuk, hogy mennyire emészti magát a történtek miatt, csakúgy mint Celaena tette a Tűz örökösében. A lánynak is nehéz volt, a drága volt kapitánynak is, de végül csak sikerült rátalálnia arra, ami igazán fontos.

Yrene karakterét nagyon szeretem. Nem hunyászkodik meg, beszólogat – egyszerűen tökéletes gyógyító egy makacs személynek. Olyan jókat nevettem, amikor Chaolt pironkodásra késztette :D A szerelmi szál olyan gyönyörűre sikeredett. Boldogság olvasni más boldogságáról.♡

Az biztos, hogy ez rész is tele van izgalmakkal, kalandokkal (még ha kicsit lassab is halad) és nagyon szép leírásokkal. Nagyon tetszettek a ruk madarak, teljesen érthető miért bűvölték el Nesrynt is könnyen. Jó volt újra feleleveníteni a sok infót a valgokról, plusz itt még fényderül pár igazán érdekes és fontos dologra.

Alig várom az utolsó részt. Szem nem marad majd szárazon!

Smurfettereads>!
Sarah J. Maas: Tower of Dawn – A hajnal tornya

Egy kissé gondban vagyok, hogy hogyan is értékeljem ezt a 786. oldalnyi szépséget. Az elején lassan indul be Chaol és Yrene története, de bánom, hogy ilyen sokáig tartott elolvasnom. Mert a végét illetően, az, hogy az eleje lassú, de a közepétől igencsak beindulnak az események, és teljesen kárpótol a lassúsága miatt. Szóval, SJM, naaaagyon ért hozzá, hogy adagolja a feszültséget, hogyan borzolja az olvasói idegrendszerét, a türelmét. De a helyinek gyönyörűek, és a történet nagyon is izgalmas, szórakoztató, csak az eleje ne lenne ilyen lassú. XD

SJM úgy tudja fokozni az érdeklődést is fejezetről fejezetre, hogy nyomon kövessük kedvenc karaktereink sorsát. :D Ahogy újabbnál újabb csavaros fordulatokat és eseményeket is a karakterei életébe, meg azt is, hogy hogyan feszítse túl, azt a bizonyos húrt. XD Ezt én nagyon imádom, és élvezem a könyveiben, hogy sosem okoz csalódást, hanem egy csomó izgalmat és kalandot ígér, és egy csodálatosan lenyűgöző világot. :-) ❤ Antica, a Torre Cesme, az Oázis, a Silba Méhe, na meg a Palota palota leírása nekem nagyon tetszett, meg a rukhinok fészkének leírása is. :) Nagyszerű kalandokat élhettem át ismét az írónő által, végig nagyon élveztem. :)

Chaol már az első pillanattól kezdve az egyik legkedvesebb karakter a számomra. :-) ❤ Annyira bátor, őszinte, hűséges. Sosem adja fel a harcot, küzd a barátaiért, a szeretteiért, és kiáll, azért amiben hisz. A végsőkig képes elmenni, ha kell, de még annál is tovább. :-) ❤ spoiler Így találkoznak Yrennel, Hafizával, a kagánnal és a gyerekeivel, de semmi sem az, aminek látszik. Chaolnak és Nesrynnek nem könnyítik meg a dolgukat, sőt idővel lassan egyre jobban bonyolódik minden…

További értékelés:
link

Evelena P>!
Sarah J. Maas: Tower of Dawn – A hajnal tornya

Ezredjére olvassátok a könyvről, hogy zseniális rész és nem kéne kihagyni? Tessék végre elhinni és elolvasni!

Azért is írom ilyen bátran, mert anno én is gondolkodtam, hogy előbb a Kingdom of Ash-t olvasom, de skacok, ez a könyv tényleg egyszerűen FRENETIKUS. Szerintem ennek a résznek az olvasását élveztem a legjobban a sorozatból.

Kicsit végre kilépünk a nagy egymás mellé zsúfolódott királyságok harcából és elmegyünk a Déli Kontinensre.

És itt tényleg van minden, ami a jó történethez kell:
– rukok, (hogy ők kik, a könyvből kiderül ;))
– jóképű hercegek,
– …meg kevésbé kedves királyi család tagok
– gyógyítók
– rejtélyes történések
– félelmetes, izgalmas jelenetek
– új történetek egy régmúlt világról
– szerelem
– önzetlenség
– remekül kidolgozott karakterek
– hosszú idő eltöltése kettesben egy szobában… hm hm
– Yrene, aki sokaknak már ismerős lehet. Na és persze ebbe az összeszokott világba bekerül Nesryn és Chaol.
Bevallom, nekem a kettőből inkább Nesryn-nel voltak fenntartásaim, de végül eljutottunk oda, hogy szimpatikus lett ő is. És szurkoltam neki, nem is mellékszereplő már, sokszor az ő jeleneteit vártam a legjobban.
Egyre több regénynél látom, hogy a történet mellett az egyes karakterek kiemelése és végtelenül megszerettetése vagy megutáltatása a célja az íróknak, és nekem ez nagyon tetszik. Mindenkit kicsit jobban megismerhetünk.

Chaol-ról egyáltalán nem kell győzködnöd Sarah többször is kiemelve izmos mellkasát, meg hasizmait. :D Nekem eddig is teljesen rendben volt az ifiúr spoiler

Szóval van itt gyógyítás, rejtélyek, érdekes kultúra, kalandok, menekülések, csókok. Büszkeség és megismerés, annyira tetszett minden benne.

Mindenkinek, aki dicsérte, igaza volt.

Milli88 P>!
Sarah J. Maas: Tower of Dawn – A hajnal tornya

Őszintén megmondva az elején nem szerettem ezt a kötetet. Vártam, hogy majd kapjak némi információt arról, hogy Chaol és Nesryn mit tudtak meg a déli kontinensen, milyen eredményeket sikerült elérniük Chaol problémáját illetően. Arra viszont álmaimban sem gondoltam volna, hogy ennek egy egész kötetet szentel Maas, ami pár oldal híján 800 oldalas lesz. :O

Először a nevekkel sem voltam kibékülve. Túl egzotikusak voltak számomra. Pedig számtalan érdekes karakternévvel találkoztam már, mégis valahogy nem vette be őket a szemem. Aztán azt vettem észre magamon, hogy oldalról oldalra egyre jobban érdekel, hogy mi van a nagy kagán gyermekeivel, milyen intrika várható Anticaban, Yrene sikerrel jár-e Chaolt illetően. Meglepően sodort magával a történet. Túlzás nélkül állítom, hogy minden fejezetben volt valami érdekesség, egy apró szösszenet, egy elejtett fél mondat, egy kis információ csepegtetés. Ezeket összerakva a könyv végére pedig egy tökéletes egész történetet kaptam. Amennyire az elején nem kedveltem a kötetet, a végére annyira beleszerettem.

Különleges volt, hogy az előző kötetekben megismert wyvernek mellett most is találkozhattam új csodalényekkel, a rukokkal. Kadara irtó cuki lehet. :) A sok új szereplő és a várva várt, számomra eddig idegen földrész megismerése mellett nagyon tetszett, hogy rengeteg új információval lettem gazdagabb az egész történetet illetően.
Az előző értékelésemben tett kijelentésem még továbbra is áll. Maeve egy $@!%. Egy hatalmas spoiler.
Az egyik szemem sír, mert már csak egy rész van hátra. A másik viszont nevet, mert alig várom, hogy újra találkozhassak az összes szereplővel és megtudjam, hogy mi lesz ennek a mérhetetlenül izgalmas sztorinak a vége. :D


Népszerű idézetek

Nymeria96>!

– Úgy hallottam, a legendás rukja, Kadara is itt van, hercegem.
– Rémes egy dög – motyogta Hasar fél szívvel az okrájába, mire Sartaq enyhén elmosolyodott.
– Hasar még mindig duzzog, amiért Kadara megpróbálta megenni őt az első találkozásuk alkalmával – mesélte.
Hasar a plafonra nézett, de azért csillant benne némi derű.
Kashin néhány székkel odébb így szólt:
– A kikötőből hallani lehetett a visítását.
Chaol döbbenetére Nesryn is belefolyt a társalgásba.
– A hercegnőét vagy a rukét?

Kapcsolódó szócikkek: Chaol Westfall · Hasar · Kashin · Nesryn Faliq · Sartaq
Fruzsiv>!

– Mit ígért Aelin?
Hasar elmosolyodott, mintegy saját magának.
– Egy szebb világot.

705. oldal, 59. fejezet (Könyvmolyképző, 2018)

Kapcsolódó szócikkek: Aelin Ashryver Galathynius · Chaol Westfall · Hasar
Clara_Wolf>!

– Jöhetne lovon. Ismerős az állat?
Chaol megszorította a szék karfáját.
– Ahhoz láb is kellene.
– Tiszta szerencse, hogy önnek kettő is van!

176. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Chaol Westfall · Yrene Towers
vörös_áfonya>!

Hogy eljuss oda, ahova kell… és egyebekre. A világnak több gyógyítóra van szüksége.

70. oldal, 4. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Celaena Sardothien · Yrene Towers
GVivien>!

– Ez lesz a mi korunk nagy háborúja – szólalt meg halkan. – Még akkor is emlegetni fogják, amikor mi már nem leszünk, amikor már az unokáink unokái is meghaltak. Erről suttognak majd a tüzek körül ezt éneklik a nagycsarnokokban. Hogy ki élte túl, ki halt meg, ki harcolt és húzta meg magát.

513. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Chaol Westfall · Kashin
Clara_Wolf>!

– Ugye tudja, hogy kerekesszékben ülök?
– És? A szája azért még működik.

175. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Chaol Westfall · Yrene Towers
Tinah>!

A késő esti elhatározások sosem vezetnek jóra.

323. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Chaol Westfall
Narutofan98 P>!

Szembe kell nézned azzal, amitől annyira rettegsz.

196. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Yrene Towers
2 hozzászólás
miaow P>!

A hallgatás éppolyan hatásos lehet, mint a szavakba öntött kérdések.

431. oldal


A sorozat következő kötete

Üvegtrón sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Arwen Elys Dayton: Seeker
Soman Chainani: Jótett helyébe
Fróna Zsófia: Démonok közt
Stephanie Garber: Finale
Stephanie Garber: Volt egyszer egy összetört szív
Amira Stone: Kitaszítottak
Ayana Gray: Beasts of Prey – Indul a vadászat
Anna Banks: Poszeidón
Mary E. Pearson: Az árulás szépsége
Renée Ahdieh: Harag & hajnal