Tower ​of Dawn – A hajnal tornya (Üvegtrón 6.) 571 csillagozás

Sarah J. Maas: Tower of Dawn – A hajnal tornya

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Egy csodálatos birodalom.
Egy kétségbeesett küldetés.
Egy ősi titok.

Chaol Westfall és Nesryn Faliq azért érkezett Antica tündöklő városába, hogy szövetséget kössön a déli kontinens kagánjával, akinek hatalmas serege jelenti Erilea utolsó reménysugarát. De nem ez az egyetlen oka, hogy Anticába utaztak: gyógyírt keresnek Chaol Résvárban szerzett sebeire a legendás Torre Cesmében.

A gyerekként iszonyatos borzalmakat átélő Yrene Towers a legkevésbé sem kíván az ifjú adarlani nemesen segíteni, meggyógyítani meg aztán főleg nem akarja. Csakhogy esküt tett, miszerint segíti az elesetteket – és tartja is a szavát. Azonban Lord Westfallt sötétség kíséri, és Yrene hamarosan rádöbben, hogy a fiú múltja mindkettejüket magával ragadhatja.

A távoli hegyekben harcosok lenyűgöző rukokon szárnyalnak, és az árnyak mélyén régóta várt válaszok lapulnak. Olyan tudás, ami a túlélést jelentheti a világ számára – vagy a végső pusztulást.

Eredeti megjelenés éve: 2017

Kiadói ajánlás: 14 éves kortól · Tagok ajánlása: 14 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
792 oldal · ISBN: 9789635610037 · Fordította: Szabó Krisztina
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
792 oldal · ISBN: 9789635610044 · Fordította: Szabó Krisztina
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
792 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634575214 · Fordította: Szabó Krisztina

1 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Üvegtrón

330 tag · 214 karc · Utolsó karc: 2020. szeptember 27., 20:15 · Bővebben


Enciklopédia 26

Szereplők népszerűség szerint

Celaena Sardothien · Chaol Westfall · Dorian Havilliard · Aelin Ashryver Galathynius · Aedion Ashryver · Yrene Towers · Sartaq · Nesryn Faliq · Hasar · Kashin · Borte · Hafiza · Hashim

Helyszínek népszerűség szerint

Rifthold/Résvár · Antica · Torre Cesme · Silba Méhe


Kedvencelte 155

Most olvassa 58

Várólistára tette 206

Kívánságlistára tette 263

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

klara_matravolgyi>!
Sarah J. Maas: Tower of Dawn – A hajnal tornya

Nagyon féltem, hogy ez most nem fog nekem tetszeni, mert Chaol nem volt soha a kedvencem. Az is fura volt, hogy ez a rész kiszakad a fő történetszálból.
Szerencsére alaptalan volt a félelmem, sőt, talán ez lett a kedvencem a sorozat részei közül. Letisztult volt és alapos, tele érzelmekkel. Végre sikerült Chaolt megkedvelnem, nagyon jó volt a gyógyításának a történetéről olvasni, hiszen ez is, mint a könyv maga, gyönyörűen volt felépítve.
Meghatott ez a rész, tetszik, ahogyan Sarah egyre több és több mondanivalót fejez ki a történeteivel.

Naiva P>!
Sarah J. Maas: Tower of Dawn – A hajnal tornya

Eléggé döcögősön indult a kapcsolatunk ezzel a sorozattal. Úgy vélem, nehéz megszeretni egy sorozatot, ha a főszereplőt sokáig nem tartod szimpatikusnak. Sőt, kifejezetten zavar. Majd végül a 3. (A tűz örököse) kötet volt az a rész, ami meghozta az áttörést. Azóta alaposan beleástam magam a sorozatba, rendesen belejöttem és még meg is szerettem.
Izgatottan várom, hogy végre el tudjam kezdeni a Kingdom of Ash-t, de előtte mindenképpen szerettem volna elolvasni Chaol könyvét. Ami mint kiderült legalább annyira volt Nesryn, vagy akár Yrene kötete is. Bevallom, először ránézésre ijesztően vaskos kötetnek tűnt, de SJM írásmódjának és történetvezetésének köszönhetően lehetett vele haladni. Hihetetlen fantáziája van az írónőnek, mégis az tetszik a legjobban, ahogyan azt átadja az olvasónak. Az elején akadtak részek, amikor úgy éreztem, küzdök a könyvvel, de végül megérte a kitartás, mert egy igazi könyvélménnyel lettem gazdagabb. Chaol-lal soha nem volt semmi bajom. Számomra a sorozat első két, de főleg az első részét a hátán vitte. Őszintén nem is értem, miért és mióta lett divat őt utálni. Ebben a részben kifejezetten szerethető karakter volt és szerintem nagyon aranyos párost alkotott Yrene-nal. Csak egy kicsit éreztem úgy, mintha az írónő próbálná őt is kárpótolni, mert akárhogy nézzük, eddig ő a sorozat legnagyobb vesztese. Nesryn és Sartaq nehéz túltenni magamat ezen a néven párosa is sok kalandos pillanatot adtak. Az ő szálukat talán még jobban is szerettem. Persze Nesryn szerintem ebben a részben is olyan semmilyen, súlytalan, jellegtelen női szereplő volt.
Ezen kívül nagyon sok minden kiderült Maeve-ról. Szerintem ő egy nagyon jól eltalált főgonosz.

9 hozzászólás
Niitaa P>!
Sarah J. Maas: Tower of Dawn – A hajnal tornya

A teljes értékelés elérhető a blogomon:
https://www.niitaabellvilaga.hu/2019/08/sarah-j-maas-to…

"Nem hittem volna, hogy kedvelni fogom ezt a könyvet, főleg nem azt, hogy ennyire, de Sarah J. Maas ismét megmutatta, miért is ő az egyik általam legjobban tisztelt író. A hajnal tornya egy érzelmekben gazdag regény, amely segítségével a történettel kapcsolatban olyan háttérfolyamatokat is megismerhetünk, amik sok mindent megmagyaráznak, s így a már eddig is teljesnek mondható kép még inkább kiteljesedik. Miután az olvasó szeme előtt kellőképp kibontakozik a helyszín és felépülnek az erőviszonyok, hatalmi rétegződések, megérkeznek a kalandok is, mind fizikális, mind mentális értelembe véve is. Egyik oldalról ott vannak a Chaolban fortyogó érzések hada, melyek a legsötétebb emlékekbe kapaszkodva gerjesztik tovább önmagukat, másfelől pedig ott van a sürgető vágy, hogy a nagy csata, mely lassan világ méretű formát vesz fel, minél előbb lezárásra kerüljön – vagy segítséggel, vagy anélkül. Fordulatok hada köszönt az olvasóra, meglepő felfedezések, riasztó lények és varázslatos események egész sorozata. Miután képesek vagyunk felvenni a hangulatot, a regény olvastatja magát, s bár nem egy rövid történetről beszélhetünk, mégis egy-kettőre a végére lehet érni, mert képtelenség letenni. Yrene, Chaol, Nesryn és a hercegek, illetve a hercegnő mind sok meglepetést tartogatnak, amik egy-kettőre elfejtetik a külvilágot.
Imádtam, a szó legszorosabb értelmében is. A szereplők érzelmi fejlődése és a történet iránya mind hozzátettek ahhoz, hogy egy igazán gazdag, részletes, jól kiépített világkép elevenedjen meg a szemek előtt.
A legnagyobb türelmetlenségi lázban égve várom a sorozat befejező részét. Ugyanakkor tartok is tőle: mert mi lesz velem, ha Aelin története véget ér? Azt hiszem, egy része az életemnek céltalanná fog válni. Mert ennyire hozzám nőtt az Üvegtrón sorozat. A részemmé vált."

diamondfox P>!
Sarah J. Maas: Tower of Dawn – A hajnal tornya

Tudjátok, hogy miért nem adom meg erre az öt csillagot?
Azért, mert egy gyógyító nekem ne hajtsa már hátra a fejét, ha vérzik az orra!!!!

Olyan szinten felcseszett ez az egyetlen mondat, hogy 200 oldallal később is puffogtam rajta – pedig annyira jó volt egy picit elszakadni a kontinenstől és a csodálatos birodalomban lenni egy kicsit. Chaolt itt szerettem meg igazán, pedig az elején nagyon nem bírtam ezt a szerelemi háromszöget ott a királyi palotában – de hál' istennek ezt letisztázták és máris minden sokkal jobban mutat. Egyet nem értek egyébként: miért muszáj mindenkinek párt keresni? De tényleg? Ez valami népbetegség? Véleményem szerint ez azért a 20. pár után nagyon idegesítő…
De ennyit a kilengésről, magáról a történetről beszélhetünk, hogy tetszett a kaganátus világa, igazi utópia szagú volt – már ha leszámítjuk a véres harcokat a kagán pozícióért. Yrene karaktere nagyon tetszett, mondjuk kicsit erős túlzás, hogy máris feláldozza a fél életét a friss szerelemért, de ez már csak az én logikus érvelésem, ne törődjetek vele. Ja, meg hogy nem tud Maas egyelőre olyat írni számomra, ami 5 csillag (vagy a híres fordítás az oka?). De azért szeretek mindenkit, már pereg az utolsó kötet, egyelőre az 3 csillag, szóval nagyon remélem, hogy kihozza ilyen jóra annak is a végét mint ennek, kifejezetten elégedett voltam a történet, meg a helyzet alakulásával, de sok volt az üresjárat.

22 hozzászólás
Milli88 P>!
Sarah J. Maas: Tower of Dawn – A hajnal tornya

Őszintén megmondva az elején nem szerettem ezt a kötetet. Vártam, hogy majd kapjak némi információt arról, hogy Chaol és Nesryn mit tudtak meg a déli kontinensen, milyen eredményeket sikerült elérniük Chaol problémáját illetően. Arra viszont álmaimban sem gondoltam volna, hogy ennek egy egész kötetet szentel Maas, ami pár oldal híján 800 oldalas lesz. :O

Először a nevekkel sem voltam kibékülve. Túl egzotikusak voltak számomra. Pedig számtalan érdekes karakternévvel találkoztam már, mégis valahogy nem vette be őket a szemem. Aztán azt vettem észre magamon, hogy oldalról oldalra egyre jobban érdekel, hogy mi van a nagy kagán gyermekeivel, milyen intrika várható Anticaban, Yrene sikerrel jár-e Chaolt illetően. Meglepően sodort magával a történet. Túlzás nélkül állítom, hogy minden fejezetben volt valami érdekesség, egy apró szösszenet, egy elejtett fél mondat, egy kis információ csepegtetés. Ezeket összerakva a könyv végére pedig egy tökéletes egész történetet kaptam. Amennyire az elején nem kedveltem a kötetet, a végére annyira beleszerettem.

Különleges volt, hogy az előző kötetekben megismert wyvernek mellett most is találkozhattam új csodalényekkel, a rukokkal. Kadara irtó cuki lehet. :) A sok új szereplő és a várva várt, számomra eddig idegen földrész megismerése mellett nagyon tetszett, hogy rengeteg új információval lettem gazdagabb az egész történetet illetően.
Az előző értékelésemben tett kijelentésem még továbbra is áll. Maeve egy $@!%. Egy hatalmas spoiler.
Az egyik szemem sír, mert már csak egy rész van hátra. A másik viszont nevet, mert alig várom, hogy újra találkozhassak az összes szereplővel és megtudjam, hogy mi lesz ennek a mérhetetlenül izgalmas sztorinak a vége. :D

Dsheavenofbooks>!
Sarah J. Maas: Tower of Dawn – A hajnal tornya

Amilyen rosszul indult, annyira megszerettem.
Hatalmas reményekkel vágtam bele ebbe a könyvbe, hiszen Chaol mindig is különleges helyet foglalt el a szívemben, és talán mindig is a kedvenc Üvegtrón karakterem volt.
Amikor elkezdtem ezt a történetet, nem értettem, hogy mi van. Hogy miért utáltam az első 50 oldalt. Miért nem tetszett az első 150. Szerencsére utána megváltozott a helyzet, és fokozatosan visszatért az a kellemes érzés, mint amint minden Sarah regény olvasása során átélek.
Soha nem gondoltam azt, hogy Chaol és Nesryn jó páros. Soha. Talán pont ezért is nem tetszett a regény eleje: nem igazán tudtam elképzelni, hogy mi lesz, hogy én megtudnám-e szeretni Nesryn karakterét. Mint utólag kiderült, nem Nesryn volt a probléma, vagyis nem maga a karakter, sokkal inkább az, hogy ők nem illettek semmilyen téren sem egymáshoz. Hogy ezt honnan tudom? Onnan, hogy amint spoiler Akkor minden a helyére került.
A történet eleje – mint említettem –, borzalmas volt számomra. Kicsit javult a kép, amikor felbukkant Yrene, aztán amikor rájöttem, hogy ki is ő valójában. Tudni kell, én hatalmas Chaol és Celaena rajongó voltam, mindig is őket tartottam az álompárnak. Ebben a regényben azonban minden megváltozott. Talán nem csak Chaolra várt ez a fény, hanem rám is, hogy felnyissa a szemem: Chaol és Celaena nem illettek össze. Nem voltak jó páros. De spoiler
Nagyon megszerettem Sartaq és Nesryn karakterét, spoiler, a rukin családot.
Döbbenet, ami spoiler kiderült. Én nem számítottam rá. Sarah mindig megtud lepni valahogy, ezt újra bebizonyította.

Boldog vagyok, hogy elolvashattam ezt a történetet, hogy Chaol volt a középpontban, hiszen ő egy fantasztikus karakter, amit remélem, hogy egyre többen felfedeznek.
Kíváncsian várom a végső ütközetet, hogy mi fog történni. Yrene reakcióját spoiler láttán. Illetve, hogy mi lesz abból az elejtett spoiler

Boldog vagyok, hogy olvashattam.

spoiler

4 hozzászólás
Narutofan98>!
Sarah J. Maas: Tower of Dawn – A hajnal tornya

„Szembe kell nézned azzal, amitől annyira rettegsz.”

Na, most előbújik belőlem a fangörcs, amit még az angol olvasása után sikeresen visszafogtam. Azonban most szabadjára engedem, mert most aztán tényleg odacsapott. Főleg, hogy a saját nyelvemen olvashattam.

De csak szép sorban. Ne szaladjanak ennyire előre azok a bizonyos lovak.

Kezdjük a borítóval. Szeretem. Már ez a kék szín, aminek különböző árnyalatai találhatóak meg az elején, már az megfogott. Tetszett, hogy a kiadó kisebbítette a címert, valamint a körülötte lévő arany-fehér vonalakat, ami az eredetin megtalálható. Abszolút kedvenc.

Maga a fordításról már volt egy aprócska bejegyzésem, hogy kérem szépen vissza az eredeti fordítót, de ezt most visszaszívom. Szabó Krisztina kissé döcögősen, de belelendült a dologba. Ahogy halad előre a történet, úgy alakult át a fordítás, lett kevésbé idegtépő. A bő lére engedett mondatokat felváltották a tömörebb, de lényegre törőbbek. S még ha hosszabbra is kellett engedni egyet-egyet, akkor is igyekezett úgy megoldani a fordítást, hogy ne kelljen még egyszer elolvasnom, mit is akartak.

A történet meg… Sarah nem hazudtolja meg magát. Mint mindig most is voltak pillanatok, amikor fentrengtem a röhögéstől, sikítottam fel, hogy Istenem, de cukik ❤❤❤ Vagy épp döbbentem rá, hogy én ezt máshogy értelmeztem az angol olvasásakor, mint ahogy itt van… Hoppá :D Ezen felül voltak benne erősen csavarok – nem, nem fogok spoilerezni, mert ezt olvasni kell, csak hogy üssön –, újdonságok. A romantika meg a kissé pajzánabb jelentek meg… hát… nem mondanám azt, hogy pirultam, de az biztos, hogy röhögtem. Mert egyetlen egy beszólást sem sikerült megúsznom nevetés nélkül. Mert persze, fülledt volt, meg minden, de… mindig beszúrt valaki valamit, amitől felkuncogtam minimum.

De nézzük a főbb szereplőket.

A szereplők pedig nagyon sokat változtak ez alatt a közel 800 oldal alatt. Chaol amilyen idegesítő volt Az árnyak királynője kötetbe, most annyira volt lovagias, annyira visszajött az, amit még az első két kötetben láttam tőle. Valahogy visszakaptam egy keveset belőle, s még tovább is fejlődött. Más lett, mint volt. Olvadtam. Főleg, hogy egy picit nosztálgiázott is.

Yrene lesz a következő kedvencem ezentúl Aelin után. Már csak azért mert tökös a csaj az biztos. Nem csak hogy bátor, de még szexi, ügyes, rafinált és gyógyító, na, meg különleges személyiség. Elvarázsolt, már csak az is, hogy nem félt. Hogy szinte… na, ígértem, hogy nem spoilerezek, úgyhogy itt állok le :D Pedig úgy leírnám.

Nesry teljesen átalakult. Mondhatni rengeteget fejlődött. Személyiségileg is és testileg is. Már csak az is sokat mondott, hogy a szülőföldjére került, ahol szembe kellett néznie olyan dolgokkal is, amiket eddig elnyomott magában. Igaz, nála kevésbé voltak érzékelhetőek dolgok, mint mondjuk Chaolnál.

Sartaq pedig…. Rowan mellé társulj. Kíváncsi leszek, hogy mikor ezek ketten találkoznak, akkor mi lesz velük. Vagy akár Locarnnal, ha összefutnak… szerintem ezek örök pajtik lesznek. Ami már szerintem egy elég erős dolog lesz szerintem. De akkor is, vajon mi lesz az első reakció. A wyvernekről meg ne is beszéljünk. Rukh vagy wyvern… érdekes lesz.

Mindenesetre kibuktam a végére, ledöbbentem, és úgy érzem, hogy én még szemezgetek egy kicsit azzal a Kingdom of Ash-el, mert félek. Csak úgy szimplán félek. Nem merem elkezdeni, mert tuti sírni fogok már az első száz oldalon.

Imádom ezt a sorozatot, mondtam már. Szerint rongyosra fogom olvasni a köteteket, mire vén asszony leszek, és kereshetem meg valahol őket.

Ajánlani tudom csak akik szeretik a sorozatot. Szerezzétek be, olvassátok el, és lélekben készüljetek a sírásra, a röhögésre, a cuki dolgokra, és az új fejleményekre.

Köszönöm, hogy ennyi idő után végre kiadhattam magamból ezt a fangörcsöt… s most megyek, és még szemezgetek egy kicsit a KoA-val… hátha rászánom magamat.

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
792 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634575214 · Fordította: Szabó Krisztina
4 hozzászólás
Ashriver>!
Sarah J. Maas: Tower of Dawn – A hajnal tornya

"Chaol remegve szívta be a levegőt.
– Mit ígért Aelin?
Hasar elmosolyodott, mintegy saját magának.
– Egy szebb világot."

Nem tudtam megállni, hogy magyarul is ne olvassam el. Kész mazochizmus Chaolt olvasni a számomra. Sosem volt kedcencem, de…
Ebben a részben igen sokat fejlődik és gyógyul. Végre szembenéz önmagával és képes új, jobb szemszögből látni a dolgokat. Sokkal jobb ember lett és sokkal jobb barát is Aelin és Dorian számára is. Alig várom, hogy újra összetalálkozzanak.
Yrene igazi felüdülés volt. Tökéletes Chaol számára. Kiegészítik egymást és együtt egyek. És egy igazi csoda. Egy új remény, nem csak Chaolnak, hanem Terrasen-nek is. Igazi erős karakter, aki kiáll azért amiben hisz.
Hasal viszont egy igazi csapás. Aelinnel jól kifognak jönni az már egyszer biztos. Bár legtöbbször képen töröltem volna, azért a végén megmutatta, hogy mégiscsak van szíve.
Nesryn is sokat fejlődött, az ő története is jól fog végződni, legalábbis nagyon remélem. És a herceg is mindent meg fog tenni, hogy ez így legyen.
Micsoda csata van előttük. A háború véres lesz, sok veszteséggel, de megéri egy szebb világért küzdeni.

Egy szívességet kérnék, mondta Yrene, cserébe azért, hogy megmentette a legféltettebb lányát.
Bármit megadok, ígérte a kagán.
Yrene letérdelt a nagykán elé. Mentse meg a népemet.
Ennyit kért. Csupán ennyi könyörületet.
Mentse meg a népemet.
És a kagán teljesítette a kérését.

Navi P>!
Sarah J. Maas: Tower of Dawn – A hajnal tornya

Chaol végre kezd felnőni :)
Ez volt az első gondolatom, amikor becsuktam a könyvet. Nagyon furcsa volt, amikor fiú-ként lett említve a könyvben, mindig egy iskolás srác ugrott be róla. De a könyv végére megmutatta, hogy érett, felnőtt férfi lesz-lett belőle, aki képes felelős döntéseket hozni. Ezt nem bírtam benne. Olyan egy pipogya, határozatlan, tengődő fazon volt, legszívesebben jól megráztam volna. Most már viszont alakul. Yrene igazi karakán, erős nő a jó irányba tereli Chaolt.
Nesryn és Sartaq, már rögtön az elején tudni lehetett, de nagyon szépen nyitottak egymás felé.
Sartaq családja … Hát, eleinte nem voltam tőlük hasra esve, sőt. A végére azért összekapták magukat.
Na és amiket megtudtunk …A ki kicsoda és mi lesz a szerepe … Csak kapkodtam a fejem.
Mikor lesz a kezünkben a befejező rész??????????

deen>!
Sarah J. Maas: Tower of Dawn – A hajnal tornya

Igen, tudom, nagyon sokáig tartott elolvasni ezt a könyvet. Párszor hosszabb időre le is tettem, mert volt olyan könyv, ami jobban érdekelt. Talán ez el is árulja, hogy nem tetszett annyira, mint az eddigiek. Persze ez a könyv kilóg a sorból, hiszen annyira megszoktam már Aelint és itt most nem szerepelt, ez Chaol könyve volt. A cselekmény szerves része a korábbi köteteknek, továbbviszi a szálakat és ezúttal más oldalról közelíti meg a készülődő háborút. Chaol segítségért érkezett Nesrynnel az oldalán, mind a háborúhoz, mind pedig a felépüléséhez. Azonban nem számított rá, hogy egy ilyen királyi családba csöppen és bizony nehéz dolga lesz a királyi sarjakkal, akik mind maguknak akarják a koronát, így nem rettennek vissza az áskálódástól. Nagyon nem bírtam őket, különösen Hasart nem. Mindig a nők a legnagyobb stratégák… Igazából a könyv első fele nem nyerte el a tetszésemet, ahogy a szereplők is szenvedtek ilyen-olyan okokból kifolyólag, én is nehezen haladtam vele. Aztán a második rész meghozta a kívánt fordulatot és bár a cselekmény ezután két szálon futott és mindig a legjobb részeknél váltottunk szálat, mégis sokkal érdekesebb és izgalmasabb volt. Nagy szívfájdalmam, hogy sajnos Yrene nekem nem volt szimpatikus, és hiába változott a könyv előrehaladtával, akkor sem tudtam a szívembe zárni. Sok minden kiderült a valgokról, a történelemről, és persze ott a nagy csattanó is, amit most nem részletezek, mindezek vitték előre a cselekményt és a végére igazán izgalmassá vált és feltornázta magát az előző könyvek színvonalára. Várom már a befejező részt!


Népszerű idézetek

Nymeria96>!

– Úgy hallottam, a legendás rukja, Kadara is itt van, hercegem.
– Rémes egy dög – motyogta Hasar fél szívvel az okrájába, mire Sartaq enyhén elmosolyodott.
– Hasar még mindig duzzog, amiért Kadara megpróbálta megenni őt az első találkozásuk alkalmával – mesélte.
Hasar a plafonra nézett, de azért csillant benne némi derű.
Kashin néhány székkel odébb így szólt:
– A kikötőből hallani lehetett a visítását.
Chaol döbbenetére Nesryn is belefolyt a társalgásba.
– A hercegnőét vagy a rukét?

Kapcsolódó szócikkek: Chaol Westfall · Hasar · Kashin · Nesryn Faliq · Sartaq
Tinah>!

A késő esti elhatározások sosem vezetnek jóra.

323. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Chaol Westfall
Fruzsiv>!

– Mit ígért Aelin?
Hasar elmosolyodott, mintegy saját magának.
– Egy szebb világot.

705. oldal, 59. fejezet (Könyvmolyképző, 2018)

Kapcsolódó szócikkek: Aelin Ashryver Galathynius · Chaol Westfall · Hasar
miaow P>!

A hallgatás éppolyan hatásos lehet, mint a szavakba öntött kérdések.

431. oldal

vörös_áfonya P>!

Hogy eljuss oda, ahova kell… és egyebekre. A világnak több gyógyítóra van szüksége.

70. oldal, 4. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Celaena Sardothien · Yrene Towers
Narutofan98>!

Szembe kell nézned azzal, amitől annyira rettegsz.

196. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Yrene Towers
2 hozzászólás
Clara_Wolf>!

– Ugye tudja, hogy kerekesszékben ülök?
– És? A szája azért még működik.

175. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Chaol Westfall · Yrene Towers
GVivien>!

– Ez lesz a mi korunk nagy háborúja – szólalt meg halkan. – Még akkor is emlegetni fogják, amikor mi már nem leszünk, amikor már az unokáink unokái is meghaltak. Erről suttognak majd a tüzek körül ezt éneklik a nagycsarnokokban. Hogy ki élte túl, ki halt meg, ki harcolt és húzta meg magát.

513. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Chaol Westfall · Kashin
Clara_Wolf>!

– Jöhetne lovon. Ismerős az állat?
Chaol megszorította a szék karfáját.
– Ahhoz láb is kellene.
– Tiszta szerencse, hogy önnek kettő is van!

176. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Chaol Westfall · Yrene Towers

A sorozat következő kötete

Üvegtrón sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

V. E. Schwab: Egy sötétebb mágia
Mary E. Pearson: Az árulás szíve
Stephanie Garber: Caraval
Sara Raasch: Hó mint hamu
Arwen Elys Dayton: Seeker
Alwyn Hamilton: A homok leánya
Renée Ahdieh: Harag & hajnal
Erika Johansen: Tear végzete
Munkácsi Gabriella: A sziget vadásza
Raymond E. Feist: Az érzőszívű mágus