Tower ​of Dawn – A hajnal tornya (Üvegtrón 6.) 971 csillagozás

Sarah J. Maas: Tower of Dawn – A hajnal tornya

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Egy csodálatos birodalom.
Egy kétségbeesett küldetés.
Egy ősi titok.

Chaol Westfall és Nesryn Faliq azért érkezett Antica tündöklő városába, hogy szövetséget kössön a déli kontinens kagánjával, akinek hatalmas serege jelenti Erilea utolsó reménysugarát. De nem ez az egyetlen oka, hogy Anticába utaztak: gyógyírt keresnek Chaol Résvárban szerzett sebeire a legendás Torre Cesmében.

A gyerekként iszonyatos borzalmakat átélő Yrene Towers a legkevésbé sem kíván az ifjú adarlani nemesen segíteni, meggyógyítani meg aztán főleg nem akarja. Csakhogy esküt tett, miszerint segíti az elesetteket – és tartja is a szavát. Azonban Lord Westfallt sötétség kíséri, és Yrene hamarosan rádöbben, hogy a fiú múltja mindkettejüket magával ragadhatja.

A távoli hegyekben harcosok lenyűgöző rukokon szárnyalnak, és az árnyak mélyén régóta várt válaszok lapulnak. Olyan tudás, ami a túlélést jelentheti a világ számára – vagy a végső pusztulást.

Eredeti megjelenés éve: 2017

Kiadói ajánlás: 14 éves kortól · Tagok ajánlása: 14 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
786 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634575214 · Fordította: Szabó Krisztina
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
786 oldal · ISBN: 9789635610037 · Fordította: Szabó Krisztina
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
786 oldal · ISBN: 9789635610044 · Fordította: Szabó Krisztina

3 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Üvegtrón

391 tag · 236 karc · Utolsó karc: 2022. június 15., 11:27 · Bővebben


Enciklopédia 31

Szereplők népszerűség szerint

Celaena Sardothien · Dorian Havilliard · Chaol Westfall · Aelin Ashryver Galathynius · Aedion Ashryver · Yrene Towers · Sartaq · Nesryn Faliq · Borte · Hasar · Kashin · Hafiza · Hashim · Houlun

Helyszínek népszerűség szerint

Rifthold/Résvár · Antica · Torre Cesme · Silba Méhe


Kedvencelte 228

Most olvassa 64

Várólistára tette 224

Kívánságlistára tette 366

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

klara_matravolgyi>!
Sarah J. Maas: Tower of Dawn – A hajnal tornya

Nagyon féltem, hogy ez most nem fog nekem tetszeni, mert Chaol nem volt soha a kedvencem. Az is fura volt, hogy ez a rész kiszakad a fő történetszálból.
Szerencsére alaptalan volt a félelmem, sőt, talán ez lett a kedvencem a sorozat részei közül. Letisztult volt és alapos, tele érzelmekkel. Végre sikerült Chaolt megkedvelnem, nagyon jó volt a gyógyításának a történetéről olvasni, hiszen ez is, mint a könyv maga, gyönyörűen volt felépítve.
Meghatott ez a rész, tetszik, ahogyan Sarah egyre több és több mondanivalót fejez ki a történeteivel.

Mrs_Curran_Lennart P>!
Sarah J. Maas: Tower of Dawn – A hajnal tornya

Nem bánom, hogy nem ugrottam át ezt a részt, bár helyenként hosszúnak, elnyújtottnak éreztem a cselekményt. Viszont igazán kár lett volna kihagyni a rukokat, akik leginkább elnyerték a tetszésemet ebből a világból. A kagan birodalma, mintha keveréke lenne a hódító mongoloknak és az arab meséknek. Egy másfajta kultúra és két újabb románc. Chaolban biztos voltam, viszont a szárnyas herceg meglepetés volt. A kötet vége után valami igazán epikus lezáró részre számítok, ennyi szövetséges mellett nem lehet más. Már csak azt remélem, hogy nem megy át a cselemény mini trónokharcába, és azért minél több főhőst életben hagy!

2 hozzászólás
Naiva P>!
Sarah J. Maas: Tower of Dawn – A hajnal tornya

Eléggé döcögősön indult a kapcsolatunk ezzel a sorozattal. Úgy vélem, nehéz megszeretni egy sorozatot, ha a főszereplőt sokáig nem tartod szimpatikusnak. Sőt, kifejezetten zavar. Majd végül a 3. (A tűz örököse) kötet volt az a rész, ami meghozta az áttörést. Azóta alaposan beleástam magam a sorozatba, rendesen belejöttem és még meg is szerettem.
Izgatottan várom, hogy végre el tudjam kezdeni a Kingdom of Ash-t, de előtte mindenképpen szerettem volna elolvasni Chaol könyvét. Ami mint kiderült legalább annyira volt Nesryn, vagy akár Yrene kötete is. Bevallom, először ránézésre ijesztően vaskos kötetnek tűnt, de SJM írásmódjának és történetvezetésének köszönhetően lehetett vele haladni. Hihetetlen fantáziája van az írónőnek, mégis az tetszik a legjobban, ahogyan azt átadja az olvasónak. Az elején akadtak részek, amikor úgy éreztem, küzdök a könyvvel, de végül megérte a kitartás, mert egy igazi könyvélménnyel lettem gazdagabb. Chaol-lal soha nem volt semmi bajom. Számomra a sorozat első két, de főleg az első részét a hátán vitte. Őszintén nem is értem, miért és mióta lett divat őt utálni. Ebben a részben kifejezetten szerethető karakter volt és szerintem nagyon aranyos párost alkotott Yrene-nal. Csak egy kicsit éreztem úgy, mintha az írónő próbálná őt is kárpótolni, mert akárhogy nézzük, eddig ő a sorozat legnagyobb vesztese. Nesryn és Sartaq nehéz túltenni magamat ezen a néven párosa is sok kalandos pillanatot adtak. Az ő szálukat talán még jobban is szerettem. Persze Nesryn szerintem ebben a részben is olyan semmilyen, súlytalan, jellegtelen női szereplő volt.
Ezen kívül nagyon sok minden kiderült Maeve-ról. Szerintem ő egy nagyon jól eltalált főgonosz.

9 hozzászólás
Niitaa P>!
Sarah J. Maas: Tower of Dawn – A hajnal tornya

A teljes értékelés elérhető a blogomon:
https://www.niitaabellvilaga.hu/2019/08/sarah-j-maas-to…

"Nem hittem volna, hogy kedvelni fogom ezt a könyvet, főleg nem azt, hogy ennyire, de Sarah J. Maas ismét megmutatta, miért is ő az egyik általam legjobban tisztelt író. A hajnal tornya egy érzelmekben gazdag regény, amely segítségével a történettel kapcsolatban olyan háttérfolyamatokat is megismerhetünk, amik sok mindent megmagyaráznak, s így a már eddig is teljesnek mondható kép még inkább kiteljesedik. Miután az olvasó szeme előtt kellőképp kibontakozik a helyszín és felépülnek az erőviszonyok, hatalmi rétegződések, megérkeznek a kalandok is, mind fizikális, mind mentális értelembe véve is. Egyik oldalról ott vannak a Chaolban fortyogó érzések hada, melyek a legsötétebb emlékekbe kapaszkodva gerjesztik tovább önmagukat, másfelől pedig ott van a sürgető vágy, hogy a nagy csata, mely lassan világ méretű formát vesz fel, minél előbb lezárásra kerüljön – vagy segítséggel, vagy anélkül. Fordulatok hada köszönt az olvasóra, meglepő felfedezések, riasztó lények és varázslatos események egész sorozata. Miután képesek vagyunk felvenni a hangulatot, a regény olvastatja magát, s bár nem egy rövid történetről beszélhetünk, mégis egy-kettőre a végére lehet érni, mert képtelenség letenni. Yrene, Chaol, Nesryn és a hercegek, illetve a hercegnő mind sok meglepetést tartogatnak, amik egy-kettőre elfejtetik a külvilágot.
Imádtam, a szó legszorosabb értelmében is. A szereplők érzelmi fejlődése és a történet iránya mind hozzátettek ahhoz, hogy egy igazán gazdag, részletes, jól kiépített világkép elevenedjen meg a szemek előtt.
A legnagyobb türelmetlenségi lázban égve várom a sorozat befejező részét. Ugyanakkor tartok is tőle: mert mi lesz velem, ha Aelin története véget ér? Azt hiszem, egy része az életemnek céltalanná fog válni. Mert ennyire hozzám nőtt az Üvegtrón sorozat. A részemmé vált."

diamondfox P>!
Sarah J. Maas: Tower of Dawn – A hajnal tornya

Tudjátok, hogy miért nem adom meg erre az öt csillagot?
Azért, mert egy gyógyító nekem ne hajtsa már hátra a fejét, ha vérzik az orra!!!!

Olyan szinten felcseszett ez az egyetlen mondat, hogy 200 oldallal később is puffogtam rajta – pedig annyira jó volt egy picit elszakadni a kontinenstől és a csodálatos birodalomban lenni egy kicsit. Chaolt itt szerettem meg igazán, pedig az elején nagyon nem bírtam ezt a szerelemi háromszöget ott a királyi palotában – de hál' istennek ezt letisztázták és máris minden sokkal jobban mutat. Egyet nem értek egyébként: miért muszáj mindenkinek párt keresni? De tényleg? Ez valami népbetegség? Véleményem szerint ez azért a 20. pár után nagyon idegesítő…
De ennyit a kilengésről, magáról a történetről beszélhetünk, hogy tetszett a kaganátus világa, igazi utópia szagú volt – már ha leszámítjuk a véres harcokat a kagán pozícióért. Yrene karaktere nagyon tetszett, mondjuk kicsit erős túlzás, hogy máris feláldozza a fél életét a friss szerelemért, de ez már csak az én logikus érvelésem, ne törődjetek vele. Ja, meg hogy nem tud Maas egyelőre olyat írni számomra, ami 5 csillag (vagy a híres fordítás az oka?). De azért szeretek mindenkit, már pereg az utolsó kötet, egyelőre az 3 csillag, szóval nagyon remélem, hogy kihozza ilyen jóra annak is a végét mint ennek, kifejezetten elégedett voltam a történet, meg a helyzet alakulásával, de sok volt az üresjárat.

22 hozzászólás
Törpillaa P>!
Sarah J. Maas: Tower of Dawn – A hajnal tornya

Egy kissé gondban vagyok, hogy hogyan is értékeljem ezt a 786. oldalnyi szépséget. Az elején lassan indul be Chaol és Yrene története, de bánom, hogy ilyen sokáig tartott elolvasnom. Mert a végét illetően, az, hogy az eleje lassú, de a közepétől igencsak beindulnak az események, és teljesen kárpótol a lassúsága miatt. Szóval, SJM, naaaagyon ért hozzá, hogy adagolja a feszültséget, hogyan borzolja az olvasói idegrendszerét, a türelmét. De a helyinek gyönyörűek, és a történet nagyon is izgalmas, szórakoztató, csak az eleje ne lenne ilyen lassú. XD

SJM úgy tudja fokozni az érdeklődést is fejezetről fejezetre, hogy nyomon kövessük kedvenc karaktereink sorsát. :D Ahogy újabbnál újabb csavaros fordulatokat és eseményeket is a karakterei életébe, meg azt is, hogy hogyan feszítse túl, azt a bizonyos húrt. XD Ezt én nagyon imádom, és élvezem a könyveiben, hogy sosem okoz csalódást, hanem egy csomó izgalmat és kalandot ígér, és egy csodálatosan lenyűgöző világot. :-) ❤ Antica, a Torre Cesme, az Oázis, a Silba Méhe, na meg a Palota palota leírása nekem nagyon tetszett, meg a rukhinok fészkének leírása is. :) Nagyszerű kalandokat élhettem át ismét az írónő által, végig nagyon élveztem. :)

Chaol már az első pillanattól kezdve az egyik legkedvesebb karakter a számomra. :-) ❤ Annyira bátor, őszinte, hűséges. Sosem adja fel a harcot, küzd a barátaiért, a szeretteiért, és kiáll, azért amiben hisz. A végsőkig képes elmenni, ha kell, de még annál is tovább. :-) ❤ spoiler Így találkoznak Yrennel, Hafizával, a kagánnal és a gyerekeivel, de semmi sem az, aminek látszik. Chaolnak és Nesrynnek nem könnyítik meg a dolgukat, sőt idővel lassan egyre jobban bonyolódik minden…

További értékelés:
link

link

Milli88 P>!
Sarah J. Maas: Tower of Dawn – A hajnal tornya

Őszintén megmondva az elején nem szerettem ezt a kötetet. Vártam, hogy majd kapjak némi információt arról, hogy Chaol és Nesryn mit tudtak meg a déli kontinensen, milyen eredményeket sikerült elérniük Chaol problémáját illetően. Arra viszont álmaimban sem gondoltam volna, hogy ennek egy egész kötetet szentel Maas, ami pár oldal híján 800 oldalas lesz. :O

Először a nevekkel sem voltam kibékülve. Túl egzotikusak voltak számomra. Pedig számtalan érdekes karakternévvel találkoztam már, mégis valahogy nem vette be őket a szemem. Aztán azt vettem észre magamon, hogy oldalról oldalra egyre jobban érdekel, hogy mi van a nagy kagán gyermekeivel, milyen intrika várható Anticaban, Yrene sikerrel jár-e Chaolt illetően. Meglepően sodort magával a történet. Túlzás nélkül állítom, hogy minden fejezetben volt valami érdekesség, egy apró szösszenet, egy elejtett fél mondat, egy kis információ csepegtetés. Ezeket összerakva a könyv végére pedig egy tökéletes egész történetet kaptam. Amennyire az elején nem kedveltem a kötetet, a végére annyira beleszerettem.

Különleges volt, hogy az előző kötetekben megismert wyvernek mellett most is találkozhattam új csodalényekkel, a rukokkal. Kadara irtó cuki lehet. :) A sok új szereplő és a várva várt, számomra eddig idegen földrész megismerése mellett nagyon tetszett, hogy rengeteg új információval lettem gazdagabb az egész történetet illetően.
Az előző értékelésemben tett kijelentésem még továbbra is áll. Maeve egy $@!%. Egy hatalmas spoiler.
Az egyik szemem sír, mert már csak egy rész van hátra. A másik viszont nevet, mert alig várom, hogy újra találkozhassak az összes szereplővel és megtudjam, hogy mi lesz ennek a mérhetetlenül izgalmas sztorinak a vége. :D

Evelena P>!
Sarah J. Maas: Tower of Dawn – A hajnal tornya

Ezredjére olvassátok a könyvről, hogy zseniális rész és nem kéne kihagyni? Tessék végre elhinni és elolvasni!

Azért is írom ilyen bátran, mert anno én is gondolkodtam, hogy előbb a Kingdom of Ash-t olvasom, de skacok, ez a könyv tényleg egyszerűen FRENETIKUS. Szerintem ennek a résznek az olvasását élveztem a legjobban a sorozatból.

Kicsit végre kilépünk a nagy egymás mellé zsúfolódott királyságok harcából és elmegyünk a Déli Kontinensre.

És itt tényleg van minden, ami a jó történethez kell:
– rukok, (hogy ők kik, a könyvből kiderül ;))
– jóképű hercegek,
– …meg kevésbé kedves királyi család tagok
– gyógyítók
– rejtélyes történések
– félelmetes, izgalmas jelenetek
– új történetek egy régmúlt világról
– szerelem
– önzetlenség
– remekül kidolgozott karakterek
– hosszú idő eltöltése kettesben egy szobában… hm hm
– Yrene, aki sokaknak már ismerős lehet. Na és persze ebbe az összeszokott világba bekerül Nesryn és Chaol.
Bevallom, nekem a kettőből inkább Nesryn-nel voltak fenntartásaim, de végül eljutottunk oda, hogy szimpatikus lett ő is. És szurkoltam neki, nem is mellékszereplő már, sokszor az ő jeleneteit vártam a legjobban.
Egyre több regénynél látom, hogy a történet mellett az egyes karakterek kiemelése és végtelenül megszerettetése vagy megutáltatása a célja az íróknak, és nekem ez nagyon tetszik. Mindenkit kicsit jobban megismerhetünk.

Chaol-ról egyáltalán nem kell győzködnöd Sarah többször is kiemelve izmos mellkasát, meg hasizmait. :D Nekem eddig is teljesen rendben volt az ifiúr spoiler

Szóval van itt gyógyítás, rejtélyek, érdekes kultúra, kalandok, menekülések, csókok. Büszkeség és megismerés, annyira tetszett minden benne.

Mindenkinek, aki dicsérte, igaza volt.

Dsheavenofbooks>!
Sarah J. Maas: Tower of Dawn – A hajnal tornya

Amilyen rosszul indult, annyira megszerettem.
Hatalmas reményekkel vágtam bele ebbe a könyvbe, hiszen Chaol mindig is különleges helyet foglalt el a szívemben, és talán mindig is a kedvenc Üvegtrón karakterem volt.
Amikor elkezdtem ezt a történetet, nem értettem, hogy mi van. Hogy miért utáltam az első 50 oldalt. Miért nem tetszett az első 150. Szerencsére utána megváltozott a helyzet, és fokozatosan visszatért az a kellemes érzés, mint amint minden Sarah regény olvasása során átélek.
Soha nem gondoltam azt, hogy Chaol és Nesryn jó páros. Soha. Talán pont ezért is nem tetszett a regény eleje: nem igazán tudtam elképzelni, hogy mi lesz, hogy én megtudnám-e szeretni Nesryn karakterét. Mint utólag kiderült, nem Nesryn volt a probléma, vagyis nem maga a karakter, sokkal inkább az, hogy ők nem illettek semmilyen téren sem egymáshoz. Hogy ezt honnan tudom? Onnan, hogy amint spoiler Akkor minden a helyére került.
A történet eleje – mint említettem –, borzalmas volt számomra. Kicsit javult a kép, amikor felbukkant Yrene, aztán amikor rájöttem, hogy ki is ő valójában. Tudni kell, én hatalmas Chaol és Celaena rajongó voltam, mindig is őket tartottam az álompárnak. Ebben a regényben azonban minden megváltozott. Talán nem csak Chaolra várt ez a fény, hanem rám is, hogy felnyissa a szemem: Chaol és Celaena nem illettek össze. Nem voltak jó páros. De spoiler
Nagyon megszerettem Sartaq és Nesryn karakterét, spoiler, a rukin családot.
Döbbenet, ami spoiler kiderült. Én nem számítottam rá. Sarah mindig megtud lepni valahogy, ezt újra bebizonyította.

Boldog vagyok, hogy elolvashattam ezt a történetet, hogy Chaol volt a középpontban, hiszen ő egy fantasztikus karakter, amit remélem, hogy egyre többen felfedeznek.
Kíváncsian várom a végső ütközetet, hogy mi fog történni. Yrene reakcióját spoiler láttán. Illetve, hogy mi lesz abból az elejtett spoiler

Boldog vagyok, hogy olvashattam.

spoiler

4 hozzászólás
Narutofan98 P>!
Sarah J. Maas: Tower of Dawn – A hajnal tornya

„Szembe kell nézned azzal, amitől annyira rettegsz.”

Na, most előbújik belőlem a fangörcs, amit még az angol olvasása után sikeresen visszafogtam. Azonban most szabadjára engedem, mert most aztán tényleg odacsapott. Főleg, hogy a saját nyelvemen olvashattam.

De csak szép sorban. Ne szaladjanak ennyire előre azok a bizonyos lovak.

Kezdjük a borítóval. Szeretem. Már ez a kék szín, aminek különböző árnyalatai találhatóak meg az elején, már az megfogott. Tetszett, hogy a kiadó kisebbítette a címert, valamint a körülötte lévő arany-fehér vonalakat, ami az eredetin megtalálható. Abszolút kedvenc.

Maga a fordításról már volt egy aprócska bejegyzésem, hogy kérem szépen vissza az eredeti fordítót, de ezt most visszaszívom. Szabó Krisztina kissé döcögősen, de belelendült a dologba. Ahogy halad előre a történet, úgy alakult át a fordítás, lett kevésbé idegtépő. A bő lére engedett mondatokat felváltották a tömörebb, de lényegre törőbbek. S még ha hosszabbra is kellett engedni egyet-egyet, akkor is igyekezett úgy megoldani a fordítást, hogy ne kelljen még egyszer elolvasnom, mit is akartak.

A történet meg… Sarah nem hazudtolja meg magát. Mint mindig most is voltak pillanatok, amikor fentrengtem a röhögéstől, sikítottam fel, hogy Istenem, de cukik ❤❤❤ Vagy épp döbbentem rá, hogy én ezt máshogy értelmeztem az angol olvasásakor, mint ahogy itt van… Hoppá :D Ezen felül voltak benne erősen csavarok – nem, nem fogok spoilerezni, mert ezt olvasni kell, csak hogy üssön –, újdonságok. A romantika meg a kissé pajzánabb jelentek meg… hát… nem mondanám azt, hogy pirultam, de az biztos, hogy röhögtem. Mert egyetlen egy beszólást sem sikerült megúsznom nevetés nélkül. Mert persze, fülledt volt, meg minden, de… mindig beszúrt valaki valamit, amitől felkuncogtam minimum.

De nézzük a főbb szereplőket.

A szereplők pedig nagyon sokat változtak ez alatt a közel 800 oldal alatt. Chaol amilyen idegesítő volt Az árnyak királynője kötetbe, most annyira volt lovagias, annyira visszajött az, amit még az első két kötetben láttam tőle. Valahogy visszakaptam egy keveset belőle, s még tovább is fejlődött. Más lett, mint volt. Olvadtam. Főleg, hogy egy picit nosztálgiázott is.

Yrene lesz a következő kedvencem ezentúl Aelin után. Már csak azért mert tökös a csaj az biztos. Nem csak hogy bátor, de még szexi, ügyes, rafinált és gyógyító, na, meg különleges személyiség. Elvarázsolt, már csak az is, hogy nem félt. Hogy szinte… na, ígértem, hogy nem spoilerezek, úgyhogy itt állok le :D Pedig úgy leírnám.

Nesry teljesen átalakult. Mondhatni rengeteget fejlődött. Személyiségileg is és testileg is. Már csak az is sokat mondott, hogy a szülőföldjére került, ahol szembe kellett néznie olyan dolgokkal is, amiket eddig elnyomott magában. Igaz, nála kevésbé voltak érzékelhetőek dolgok, mint mondjuk Chaolnál.

Sartaq pedig…. Rowan mellé társulj. Kíváncsi leszek, hogy mikor ezek ketten találkoznak, akkor mi lesz velük. Vagy akár Locarnnal, ha összefutnak… szerintem ezek örök pajtik lesznek. Ami már szerintem egy elég erős dolog lesz szerintem. De akkor is, vajon mi lesz az első reakció. A wyvernekről meg ne is beszéljünk. Rukh vagy wyvern… érdekes lesz.

Mindenesetre kibuktam a végére, ledöbbentem, és úgy érzem, hogy én még szemezgetek egy kicsit azzal a Kingdom of Ash-el, mert félek. Csak úgy szimplán félek. Nem merem elkezdeni, mert tuti sírni fogok már az első száz oldalon.

Imádom ezt a sorozatot, mondtam már. Szerint rongyosra fogom olvasni a köteteket, mire vén asszony leszek, és kereshetem meg valahol őket.

Ajánlani tudom csak akik szeretik a sorozatot. Szerezzétek be, olvassátok el, és lélekben készüljetek a sírásra, a röhögésre, a cuki dolgokra, és az új fejleményekre.

Köszönöm, hogy ennyi idő után végre kiadhattam magamból ezt a fangörcsöt… s most megyek, és még szemezgetek egy kicsit a KoA-val… hátha rászánom magamat.

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
786 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634575214 · Fordította: Szabó Krisztina
4 hozzászólás

Népszerű idézetek

Nymeria96>!

– Úgy hallottam, a legendás rukja, Kadara is itt van, hercegem.
– Rémes egy dög – motyogta Hasar fél szívvel az okrájába, mire Sartaq enyhén elmosolyodott.
– Hasar még mindig duzzog, amiért Kadara megpróbálta megenni őt az első találkozásuk alkalmával – mesélte.
Hasar a plafonra nézett, de azért csillant benne némi derű.
Kashin néhány székkel odébb így szólt:
– A kikötőből hallani lehetett a visítását.
Chaol döbbenetére Nesryn is belefolyt a társalgásba.
– A hercegnőét vagy a rukét?

Kapcsolódó szócikkek: Chaol Westfall · Hasar · Kashin · Nesryn Faliq · Sartaq
Fruzsiv >!

– Mit ígért Aelin?
Hasar elmosolyodott, mintegy saját magának.
– Egy szebb világot.

705. oldal, 59. fejezet (Könyvmolyképző, 2018)

Kapcsolódó szócikkek: Aelin Ashryver Galathynius · Chaol Westfall · Hasar
Clara_Wolf>!

– Jöhetne lovon. Ismerős az állat?
Chaol megszorította a szék karfáját.
– Ahhoz láb is kellene.
– Tiszta szerencse, hogy önnek kettő is van!

176. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Chaol Westfall · Yrene Towers
vörös_áfonya>!

Hogy eljuss oda, ahova kell… és egyebekre. A világnak több gyógyítóra van szüksége.

70. oldal, 4. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Celaena Sardothien · Yrene Towers
Tinah>!

A késő esti elhatározások sosem vezetnek jóra.

323. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Chaol Westfall
miaow P>!

A hallgatás éppolyan hatásos lehet, mint a szavakba öntött kérdések.

431. oldal

Clara_Wolf>!

– Ugye tudja, hogy kerekesszékben ülök?
– És? A szája azért még működik.

175. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Chaol Westfall · Yrene Towers
Narutofan98 P>!

Szembe kell nézned azzal, amitől annyira rettegsz.

196. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Yrene Towers
2 hozzászólás
GVivien>!

– Ez lesz a mi korunk nagy háborúja – szólalt meg halkan. – Még akkor is emlegetni fogják, amikor mi már nem leszünk, amikor már az unokáink unokái is meghaltak. Erről suttognak majd a tüzek körül ezt éneklik a nagycsarnokokban. Hogy ki élte túl, ki halt meg, ki harcolt és húzta meg magát.

513. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Chaol Westfall · Kashin

A sorozat következő kötete

Üvegtrón sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Holly Black: The Queen of Nothing – A semmi királynője
Rebecca Ross: A királynő felemelkedése
Arwen Elys Dayton: Seeker
Rick Riordan: A vörös piramis
Mary E. Pearson: Az árulás szépsége
Stephanie Garber: Legendary
Soman Chainani: Jók és Rosszak Iskolája
Victoria Aveyard: Vörös királynő
Cassandra Clare: Aranylánc
Fróna Zsófia: Démonok közt