Tower ​of Dawn (Throne of Glass 6.) 45 csillagozás

Sarah J. Maas: Tower of Dawn Sarah J. Maas: Tower of Dawn

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

In the next installment of the New York Times bestselling Throne of Glass series, follow Chaol on his sweeping journey to a distant empire.

Chaol Westfall has always defined himself by his unwavering loyalty, his strength, and his position as the Captain of the Guard. But all of that has changed since the glass castle shattered, since his men were slaughtered, since the King of Adarlan spared him from a killing blow, but left his body broken.

His only shot at recovery lies with the legendary healers of the Torre Cesme in Antica—the stronghold of the southern continent's mighty empire. And with war looming over Dorian and Aelin back home, their survival might lie with Chaol and Nesryn convincing its rulers to ally with them.

But what they discover in Antica will change them both—and be more vital to saving Erilea than they could have imagined.

Eredeti megjelenés éve: 2017

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Bloomsbury, London, 2017
668 oldal · ASIN: B01N01V56U
>!
Bloomsbury, London, 2017
664 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781408887974
>!
Bloomsbury, New York, United States, 2017
660 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781681195773

Kapcsolódó zóna

!

Üvegtrón

169 tag · 112 karc · Utolsó karc: 2019. január 13., 10:43 · Bővebben


Enciklopédia 22

Szereplők népszerűség szerint

Chaol Westfall · Aelin Ashryver Galathynius · Nesryn Faliq · Yrene Towers · Sartaq · Borte · Maeve · Kadara · Kashin · Arghun · Falkan · Hafiza · Hasar · Houlun

Helyszínek népszerűség szerint

Antica · Torre Cesme


Kedvencelte 13

Most olvassa 10

Várólistára tette 28

Kívánságlistára tette 30


Kiemelt értékelések

>!
Nymeria96 
Sarah J. Maas: Tower of Dawn

Igazi kellemes meglepetés volt számomra ez a könyv.
Nem mondanám, hogy nagyon vártam a megjelenését, sőt, miután megvettem hónapokig porosodott a könyvespolcomon, míg végre rászántam magam, hogy elolvassam.
Utólag már sajnálom, hogy nem kezdtem el hamarabb, mert ez a könyv nekem 5 csillagos volt.
A történetet Chaol, Nesryn és Yrene szemszögéből olvashatjuk, illetve az utolsó fejezetet spoiler szemszögéből, és számomra mindőjük fejezetei más és más szempontokból voltak érdekesek és olvasmányosak.
Bár Chaolt én csak az Éjkorona első felében szerettem igazán, a folytatásokban már kevésbé voltam jó véleménnyel róla, ebben a részben mégis izgatottan követtem végig az utazását és örömmel olvastam róla.
Nesryn történetszálát is izgalmasnak találtam, különösen azért, mert itt sokkal jobban kibontakozott a karaktere, mint az Árnyak királynőjében.
Yrene is nagyon szerethető volt, sokkal vagányabb lett a karaktere, mint amilyennek a The Assassin and the Healer-ben megismertük.
Az új szereplők közül többen is belopták magukat a szívembe, mint pl. Sartaq, aki engem egy kicsit Cassianra emlékeztetett, Kashin és Borte.
Arghun sajnos végig unszimpatikus volt, Hasarról pedig folyton változott a véleményem. A viselkedése gyakran idegesítő volt, de voltak tűrhető/jó pillanatai is.
A déli kontinens világfelépítése és hangulatteremtése szintén fantasztikus lett.
Egyébként nagyon örülök, hogy elolvastam a sorozathoz tartozó novelláskötetet, mert többször is voltak visszautalások, illetve voltak olyan részek, amik a novellák ismeretében nagyobb jelentőséggel bírtak.
Illetve elég sok hasonlóságot lehetett találni a Tower of Dawn és az ACOTAR sorozat között, de meglepő módon ezek egyáltalán nem zavartak, inkább csak jókat mosolyogtam rajtuk.
5 csillag és kedvenc. ^ ^

2 hozzászólás
>!
lafayette P
Sarah J. Maas: Tower of Dawn

Én nem vártam ezt a könyvet. Végig csak az járt a fejemben, hogy hogyan ért véget az Empire of Storms, és hogy amiatt kell várnunk még egy évet a folytatásra, mert Chaol leugrott a Déli kontinensre nyaralni. Én azok közé tartozom, akik soha sem kedvelték Chaolt, de a 3.-4. könyvben egyenesen falra másztam tőle. Így hát vonakodva kezdtem neki a könyvnek, tavaly ilyenkor az EoS-t már kétszer is kiolvastam. Meggyőztem magam, hogy mégiscsak egy SJM könyv, és én még az ő könyveiben nem csalódtam soha, ráadásul ez a kötet elengedhetetlen az utolsó rész megértéséhez.

Sarah J. Maas egyszerűen olyan hihetetlen fantáziával és kreativitással van megáldva, hogy az elképesztő. Annyira csodálatosan fogalmaz és olyan elképesztően kidolgozott világokat teremt, hogy csak ámulni tudok. Ráadásul közel hozott hozzám 3 olyan karaktert, akiket eddig, ha nem is utáltam, nem különösebben kedveltem.

Rögtön az első nagy meglepetés: Yrene Towers. A novelláskötetben már találkozhattunk vele, de mostanra nagyon sokat változott, megfogadva Aelin tanácsát a sarkára állt és kiváló gyógyító lett belőle. Ráadásul iszonyú badass lett (nem fizikai értelemben), hangosan röhögtem, amikor beszólogatott Chaolnak. Aki Yrene személyében ugyanarra a csendes mimózára számít, akit az Assassin’s Blade-ben megismertünk, az hozzám hasonlóan nagyon meg fog lepődni.

Nesryn-nel leginkább semlegesnek mondanám a viszonyunkat, nem került közel hozzám A Queen of Shadows-ban, és eleinte ebben a kötetben sem igazán. Eleinte azt hittem csak egy Celaena-pótlék Chaolnak, de mint kiderült spoiler Nesryn személyiségébe lassan és fokozatosan nyerünk betekintést, de megéri várni rá szerintem.

És akkor jöjjön a potenciális problémája a könyvnek: Chaol Westfall őméltósága. Mint említettem finoman szólva nem rajongtam érte..
DE! Ebben a részben sikerült egészen megkedvelnem. És ez nagyon nagy szó. Annyira emberiek voltak az érzései és abszolút meg tudtam érteni min megy keresztül. Még a kisebb hisztijeit is át tudtam érezni és egyáltalán nem idegesített……. egészen a 422. oldalig (US hardback kiadás). Itt egyszerűen úgy elvágta magát nálam, hogy soha többet nem fogok reménykedni, hogy mi valaha is egy hullámhosszra kerülünk. Amikor végre azt hiszem, hogy igen, végre belátja a hibáit és sikerül felülemelkednie önmagán visszamegy drama queen-be.
https://media.giphy.com/media/tZiLOffTNGoak/giphy.gif

„He had seen Aelin do terrible things.”;
„If Aelin had kept herself in check, if she’d played the part of distressed queen … It would have made his task far easier.”;
„Perhaps Aelin had cost them this war.”

Itt konkrétan vöröset láttam. Két feladatot kapott ez a szerencsétlenség, és egyikkel sem halad igazán, neeem, még hátráltatja is!! Mondjuk alapból nem értem, hogy juthatott bárkinek az eszébe, hogy elküldi Chaolt ármánykodni, de mindegy. A lényeg: Ha Chaolon múlik akkor rohadtul elveszítik a háborút. ..és ki a hibás: Aelin!

Üzenem Chaolnak:
/Empire of Storms spoiler:/
spoiler

Na mindegy, nem egyszer fordult meg a fejemben, hogy mégis mennyivel hamarabb végeznénk, ha Aelin maga intézné az ügyet és nem Chaolnak kéne megküzdenie az udvari intrikákkal. Megnéztem volna egy Aelin-Hasar “eszmecserét”. :D
Az új karakterek közül Sartaqot és Borte-t nagyon megkedveltem, a többiek is nagyon érdekesek voltak, a maguk módján, azért ha Arghuntól vagy a khagantól el kéne búcsúzni nem hullajtanék könnyeket.

A történet maga elég lassú folyású, főleg az elején, szerintem a lényeget simán bele lehetett volna sűríteni 450 oldalba, de ennyi még belefér. És az a bizonyos plot twist… OMG, hát most jócskán benne vagyunk a kakiban. spoiler

SJM egyik másik különleges tehetsége, ahogy a szerelmi szálakat tudja alakítani.
spoiler

Összességében: ha eddig szeretted Chaolt ez a könyv minden vágyadat és igényedet ki fogja elégíteni. Ha nem szeretted? Itt talán megbékélsz vele, de azt ajánlom ne nagyon szeress bele az elején, mert lehet később erősen csalódni fogsz. A történet zseniális, nem csalódtam most sem SJM-ban, de azért remélhetőleg nem kell többet ilyen hosszan olvasnom Chaolról.

.. és az a gyors váltás az utolsó előtti és az utolsó fejezet közöt.. nagyon gonosz..

>!
Bloomsbury, New York, United States, 2017
660 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781681195773
12 hozzászólás
>!
DarknessAngel P
Sarah J. Maas: Tower of Dawn

Kedvenc! Nem is kérdés. Elég csak ránéznem Sarah könyveire és már attól boldog vagyok, nem még akkor, ha olvashatom is őket.♡ Egyszerűen imádom, bármit is ír, mert olyankor a szívem mindig ezerrel ver, sosem tudni, mi fog történni a következő oldalon.
Chaol könyvével is így volt ez. Tudom, hogy sokan nem csípik őt, de én mindig is szerettem, és ezen szerencsére az Árnyak királynője sem változtatott. Tökèletes? Nem! De Sarah könyveiben senki sem az. És pont ez ebben a szép. Most, hogy végre csak Chaolra koncentrálunk, sokkal jobban megérthetjük, hogy élte át ő mindazt, amin keresztül kellett mennie. Chaol érései, gondolatai is ezerfelé csapkodnak, így még saját maga is hadilábon áll velük. Ez a rész nem csak a fizikai, de a lelki gyógyulását is végigköveti. És meg kell mondjam, ez mind gyönyörűeb lett tálalva.
A könyv eleje, bevallom, egy kicsit nehezen indult. Nem volt benne annyi akció, amit Aelin jelenlétében már megszokhattunk. Később mégis, ahogy szépen haladt a történet, úgy lett egyre izgalmasabb is, a maga csendes, titokzatos módján. Persze kalandban is volt részünk Nesryn és Sartaq jelenlètének hála. De azért Chaol és Yrene is kitett magáért a végén.
A szerelmi szál(ak) pedig… hát nekem végem volt! *-* Az írónőnél a karakterei szerelmi élete mindig annyira kiszámíthatatlan, mint az élet maga. Itt megint képes volt meglepni a döntéseivel, de természetesen pozitívan.
Olvasás közben én voltam a legboldogabb ember, mert végre Chaol is boldog volt. És szerintem ez már annyira kijárt neki. Gyönyörű volt az egész úgy, ahogy van!♡ A végét majdnem meg is sirattam, mert ahogy elképzelem, hogy majd újra találkozik a két csapat… Aelin helyett is annyira büszke vagyok már most mindenkire.

Senki se féljen ettől a résztől. Olvassátok!♡
már most látom, hogy az utolsó rèszt nem fogom kibírni sírás nélkül

6 hozzászólás
>!
Ashriver
Sarah J. Maas: Tower of Dawn

– Would I have loved her if I had known from the start what she is? – He shook his head.If I had met her now… my first instinct would be to protect Dorian from her.
Celaena was a fraction of Aelin – both good and bad. But Aelin… she is Celaena, and she is queen, and she is the Fire-Bringer. I fell in love with a facet, and I panicked when I realized it was a fraction of the whole – when I saw that power, that heritage, and… it was not a part of my plans.
Rowan Whitethorn saw everything. From the moment he met her, he saw all of Aelin. And he was not afraid. I don’t blame either of them for falling in love. I don’t blame her… I was what Celaena needed after Endovier. But Rowan is who Aelin needs – forever.

>!
budvigszandi P
Sarah J. Maas: Tower of Dawn

Nekem soha nem volt bajom Chaollal. Persze a Queen of Shadows-ban haragudtam rá, de nem utálom, mint a többség. Ennek ellenére nehezen vettem rá magam, hogy elkezdjem a Tower of Dawn-t. Mindenhol csak azt láttam, hogy ki mennyire utálja Chaolt, és ez kicsit elvette a kedvemet az egésztől.

Aztán amikor belekezdtem, kellemesen meglepődtem, hogy ez milyen jó, és milyen jól haladok vele. Már több mint egy éve sokkal lassabban és nehezebben haladok a könyvekkel – főleg az ilyen vaskosakkal –, mint előtte, de csak úgy pörögtek a lapok. Ha nem lett volna pont egy hetem tele zh-kkal, pár nap alatt kivégeztem volna :D

Elképesztő a déli kontinens. A tájak, a kultúra és az új karakterek mind eszméletlenül érdekesek voltak. Habár a sok új és idegen hangzású névvel sokáig bajban voltam, sokszor át kellett olvasnom a mondatokat, hogy biztos legyek benne, ki kicsoda, de sikerült letisztulnia a képnek. Nagyon szívesen olvasnék még erről a helyszínről.

Akit legjobban megkedveltem, sőt, imádtam az új szereplők közül, az – nem meglepően – Yrene Towers. Már a The Assassin's Blade-ben szimpatikus volt, és alig vártam, hogy újra lássam. A gyógyítós fejezetek voltak a kedvenceim. Nagyon érdekes volt az egész folyamat, a küzdelem, a fejlődés. Szerintem iszonyat jól ki volt dolgozva ez a rész, hogy spoiler. A végén, amikor spoiler

Nesryn az előző kötetekben semleges volt számomra. Ennek a résznek az első felében se nőtt túlságosan hozzám, spoiler. Na, de a második félben, amikor spoiler, ott sokkal jobban megismerhettük és megkedveltem. Apró kis jelenet volt, de nagyon megmelengette a szívemet, amikor spoiler.

Végig az járt a fejemben, hogy mikor tudjuk meg, jobban mondva Chaol mikor tudja meg végre, hogy spoiler. spoiler
Egy ezzel kapcsolatos kérdés viszont nagyon furdalja a kíváncsiságomat… spoiler

Most pedig próbálom kivárni, hogy megérkezzen a Kingdom of Ash példányom és még egyszer, utoljára, könny és vér folyjon, és teljesen összetörjön.

>!
pattsims97
Sarah J. Maas: Tower of Dawn

Bármennyire is fáj ez a 3 csillag, erre ennél többet egyszerűen nem tudok tiszta szívvel adni.

Érdekes volt a déli kontinens és voltak részek, amik kifejezetten tetszettek, de összességében végig untam a könyvet, nem érdekeltek a karakterek (Yrene-t kivéve, ő tartotta bennem a lelket), és úgy egészében túlságosan hosszú volt.

Tele van folyamatosan ismétlődő jelenetekkel, és úgy a könyv 80%-káig gyakorlatilag semmi nem történik. Én bírom a lassú regényeket, ha van valami bennük, ami őszintén érdekel, de itt nagyon semmi nem volt. Csak túl akartam lenni rajta. Chaol még mindig nem a szívem csücske, Nesrynről pedig valljuk be, egy a sok közül.

Nem volt csalódás ez a rész, mert pont erre számítottam. Ettől függetlenül nagyon várom a befejezést.

>!
Beatrice8 P
Sarah J. Maas: Tower of Dawn

„„I came to not only save my people, but all peoples of this world.””
Kicsit féltem ettől a könyvtől, mert Chaollal volt egy kis összezördülésem.
Ott kezdődik majdnem, ahol elbúcsúztunk Chaoltól és Nesryntől, csak egy hajóúttal később, már a palotában vannak. A céljuk, hogy Chaol meggyógyuljon és lehetőleg a khagan támogatását is elnyerjék. Semelyikőjüknek sincs valami jó kedve, Chaol szenved a kerekesszékében, ahol nem tud harcolni, de még csak normálisan térden állva könyörögni se.
Kezdem azzal, akiről még nem beszéltem. Yrene. Nagyon megkedveltem őt.
A khagan családja nagyon érdekes.
Kevésbé volt izgalmas, mint az 5., inkább más dolgokon volt a hangsúly.
Összefoglalva a szereplőket többnyire imádtam, kevésbé, mint az EoS, de izgalmas volt, a helyszínek nagyszerűek (a könyvbeli kultúra felépítésére nagy hatással voltak az írónőre a mongolok, Dzsingisz kán endszere), fordulatok voltak, nem is kell ezt tovább ragozni mi mást is kaphatnék Sarah J. Maastól, mint egy ilyen csodát? És lenyűgözött, ahogy MINDEN SZÁL ÖSSZEFUT mindegyik egy helyre vezet.
Imádtam!
Utolsó gondolat:
„Let's begin.”
Valamint, hol van már az az utolsó rész?? Mikor lesz már október?
Hosszabban: https://molybirodalom.blogspot.hu/2018/03/sarah-j-maas-…

>!
Narutofan98
Sarah J. Maas: Tower of Dawn

Értékelés később. Előbb lenyugszom :D

Na, nem vagyok annyira nyugodt, mint szeretném, de azért megírom. Nos… hol is kezdjem? Kezdjük az elejével. Mármint a borítójával. Először nem akartam elhinni, amikor azt mondták, hogy vigyázzak vele, tegyek rá valamit, mert baj lesz. Mit tesz Isten, nem hallgattam rájuk. Hiba volt. Egy hete hordoztam magamnál, amikor észrevettem, hogy elkezdett lekopni a betűkről az arany színű festék. :O Kisebb szívroham a vonatom, amikor elővettem.
A tartalma viszont tetszett. :D Annak ellenére, hogy most teljesen más szemszögből láthatjuk a történetet. Elgondolkodtató Chaol küzdése – aki olvasta az előzményeket, az tudja miről beszélek –, és az, hogy mennyire elfogadja. Igazi realista, legalábbis szerintem. Nem görcsöl, nem esik pánikba, hogy te szent ég most mi lesz, hanem reménykedik, de azért marad a realitás talaján. Nekem pedig ez tetszik.
Yrene pedig… hát néha csapkodtam volna a makacsságáért, de azért tetszett, hogy az írónő egy kicsit Aelinesre készítette el a karakterét, nem úgy, mint mondjuk Az orgyilkos pengéje című részben.
Ahogy szokott lenni volt itt humor, móka, ellenségek, és sok olyan dologra is fény derült, ami… nos… hanyatt vágott. Főleg egy pillanat. amikor tudatlanul olvasol, lerágod a tíz körmödet, erre Sarah benyög egy kis „cuki” dolgot. (Aki olvasta érti, mire gondolok, nem spoilerezek, tessék olvasni.) Konkrétan akkor világosodtam meg a legtöbb Pinterestes képről. Pislogtam, mintha nem látnám jól. Azt hittem álmodom. De nem. Ott van. Le van írva, feketén-fehéren…. Hogy mi lesz ebből? Nem tudom, de az biztos, hogy ebből előrendelés lesz. Én nem fogom kibírni, amíg a Kingdom of Ash kötetet lefordítják, igaz, ha ugyanúgy le fog jönni az elejéről a festék, akkor nagyon mérges leszek… de azért elolvasom :D
Spoiler mentes lett ez az értékelés, ennyire azért le tudtam higgadni.

>!
Tufuka
Sarah J. Maas: Tower of Dawn

Továbbra sem értem, hogy lehetett egy könyvet két ilyen semmilyen karakterre építeni, még szerencse, hogy a mellékszereplők elviselhetővé tették a történetet. Azt egyenesen kiszúrásnak érzem, hogy el kellett olvasni a fő történetszálhoz kapcsolódó események miatt. Simán belefért volt rengeteg üresjárat nélkül 200 oldalba is, ehelyett kaptunk 664 oldalt, amelynek a 2/3-a dög unalom volt. Nagyon ajánlom, hogy jó legyen a zárókötet, ha már emiatt a semmi miatt kellett eltolni…
Egyébként aki utálta Chaolt, annak továbbra sem lesz a szíve csücske, mert kb. semmi hasznosat nem csinált. (Komolyan Nesryn és az összes többi karakter jobban hozzájárult az ügyhöz mint ő.) Az, hogy ki lehet, aki az események hátterében áll, kb a könyv elején ki lehetett találni, szóval ettől sem esett le éppen az állam. A khagan gyermekei közül jó néhányért nem morzsolnék el egy könnycseppet sem, ha elhaláloznának, bár Sartaq-ot nagyon megkedveltem. Kicsit az időhúzás mellett azt érzem, hogy azért kaptunk jó pár új szereplőt a déli kontinensről, hogy lehessen majd kit feláldozni, és ne a régi kedvenceket kelljen, mert abból gondolom elég nagy felháborodás lenne.
Egyszer olvasósnak elment, ha nem Chaol gondolatait kellett volna hallgatnom, akkor még azt is mondanám, hogy élveztem. Az utolsó fejezettel Sarah egyébként jól megforgatta az olvasóban a kést… nem tudom, hogy zárja le, de remélem jobb lesz, mint az ACOWAR, mert ott azért nem távoztam felhőtlenül elégedetten.

>!
anemona P
Sarah J. Maas: Tower of Dawn

Bajban vagyok ezzel az könyvvel… csúnyán tele voltam előítéletekkel, mielőtt kezembe vettem volna, sőt még kb. a harmadánál is.
Chaol nem a kedvencem – ahogy valószínűleg sokaknak, akik eljutottak idáig a sorozatban. Nesryn számomra közömbös volt, nem utáltam (nincs is miért), de nem is szerettem meg különösebben. És Yrene – róla néhány dolgot megtudhattunk az Assassin's Blade-ben, de nem gondoltam, hogy bármilyen jelentősebb szerepe lenne a későbbiekben. Persze ez az én hibám :) mert mostanra már megtanulhattam volna, hogy Sarah könyveiben nincs egy olyan mondat sem, ami ne lenne pontosan a helyén, amivel ne lenne terve, és aminek ne lenne meg az értelme, ha nem is azonnal.
Szóval így nekifogni az olvasásnak, hogy adott, három szereplő, akik nem érdekelnek, és egy új idegen világ, amely ugyan tartogathat érdekes újdonságokat, de akkor is… legkedvesebb főhőseinkről, pedig egy fél mondat sem, max. visszaemlékezés formájában…
És mégis! Azt kell mondjam, hogy jó volt a könyv! Hihetetlenül gazdag fantáziával van megáldva az írónő, a tájleírásai, az egyes szereplők gondolatai és emlékei, az egész nyelvezete (nem csak ennek a könyvnek!!) annyira sophisticated, szinte a bőrödön érzed az egészet, hatással van rád a hangulata. Nem véletlen, hogy a legkedvesebb külföldi íróm, jobban kellett volna bíznom abban, hogy tudja mit csinál. Voltak benne új infók spoiler és persze izgalmas is. Igazán nem gondoltam, hogy ilyen pozitív élményem lesz, mikor ennyire kínlódva álltam neki.
Dicsérős résznek ennyit szántam. Erősen marcangolják a szívemet, mióta elolvastam az utolsó oldalakat. Kedvenceim (Aelin és Manon) történetének befejezését akarom most azonnal!
Sarah, ha olvasod ezt :) :D egy perced van, hogy leülj és tovább írd a folytatást! Remélem, hogy a „2018-ban folytatjuk” az január 1-et jelent! :) :)


Népszerű idézetek

>!
Fireheart P

He was Lord of Nothing. Lord of Oath-Breakers. Lord of Liars.

Kapcsolódó szócikkek: Chaol Westfall
4 hozzászólás
>!
Nymeria96

“There is no one else that I would trust to handle this war. No one else I would trust to take on all of Morath but Aelin. Even Dorian. If there's some way to win, she'll find it. The costs might be high, but she'll do it.”

512. oldal

>!
Fireheart P

“You’re as stubborn as an ass.”
“I’ve been called worse,” he countered, the beginnings of a smile tugging on his mouth.
“I’m not surprised.”

Kapcsolódó szócikkek: Chaol Westfall · Yrene Towers
>!
Fireheart P

“It’s Chaol,” he said after a moment. “My name—it’s Chaol. Not Lord Westfall.” He grunted as he hoisted himself from the chair onto the sofa. “Lord Westfall is my father.”
“Well, you’re a lord, too.”
“Just Chaol.”
“Lord Chaol.”

Kapcsolódó szócikkek: Chaol Westfall · Yrene Towers
2 hozzászólás
>!
Fireheart P

„I came to not only save my people, but all peoples of this world.”

Kapcsolódó szócikkek: Chaol Westfall
>!
Nymeria96 

A storm was coming, she was to tell any who crossed her path.
But she knew one was already here.

375. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Nesryn Faliq
>!
Nymeria96

What if we go on, only to more pain and despair?
Aelin had smiled at his question, posed on that rooftop in Rifthold. As if she had understood, long before he did, that he would find this pit. And learn the answer for himself.
Then it is not the end.

571. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Aelin Ashryver Galathynius · Chaol Westfall
>!
Fireheart P

And Rowan … The prince had let her return to Adarlan. To make right by her kingdom, but to also decide for herself what she wanted. Who she wanted. And if Aelin had chosen Chaol instead … He knew, deep down, Rowan would have backed off. If it had made Aelin happy, Rowan would have walked away without ever telling her what he felt.

>!
Nymeria96

“As a warrior, I grew up walking hand-in-hand with Death.”

170. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Sartaq

A sorozat következő kötete

Throne of Glass sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Leigh Bardugo: Shadow and Bone
Maria V. Snyder: Poison Study
Kristin Cashore: Fire
Erika Johansen: The Fate of the Tearling
Susan Dennard: Truthwitch
Sara Raasch: Snow Like Ashes
Anna Banks: Ally
Victoria Aveyard: Red Queen
Margaret Weis – Tracy Hickman: Dragons of Spring Dawning
Naomi Novik: Uprooted