Throne ​of Glass – Üvegtrón (Üvegtrón 1.) 2948 csillagozás

Sarah J. Maas: Throne of Glass – Üvegtrón

Az ​ismert világ leghíresebb orgyilkosa. Celaena Sardothien gyönyörű és halálos. A sors nagy dolgokat tartogat a lenyűgöző, ifjú nő számára.

Távolvég sötét, nyomorúsággal teli sóbányáinak mélyén egy megviselt,tizennyolc éves lány robotol a rabszolgák között. Életfogytiglanig tartó kényszermunkára ítélték. Hiába képezték ki a földrész legjobb orgyilkosai. Hiába lett a halálos mesterség leghíresebb művésze. Elkövetett egy végzetes hibát. Elfogták.

A kegyetlen börtönbe egy napon különös látogató érkezik. Az ifjú és felettébb jóképű Westfall kapitány meglepő ajánlatot tesz a rettegett orgyilkosnak. Szabad lehet, ha előtte végrehajt egy hihetetlenül vakmerő és elképesztően nehéz feladatot. Az ország koronahercege bajnokot akar küldeni az apja halálos versenyére. Csatasorba állnak a birodalom legtehetségesebb tolvajai és legkönyörtelenebb harcosai. A küzdelem tétje az életben maradás. Ha győz, Celaena visszanyeri a szabadságát. Függetlenül attól, hogy képes lesz-e… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2012

Kiadói ajánlás: 14 éves kortól · Tagok ajánlása: 14 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2022
544 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633731802 · Fordította: Varga Csaba
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
544 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633731802 · Fordította: Varga Csaba
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
544 oldal · ISBN: 9789633731789 · Fordította: Varga Csaba

7 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Üvegtrón

401 tag · 235 karc · Utolsó karc: 2022. augusztus 17., 15:24 · Bővebben


Enciklopédia 38

Szereplők népszerűség szerint

Celaena Sardothien · Dorian Havilliard · Chaol Westfall · Nehemia Ytger · Nox Owen · Elena Galathynius Havilliard · Kaltain Rompier · Orsófej Philippa · Adarlan királya · orgyilkos · Pelor · Theodus Brullo · Georgina királyné · Hollin Havilliard · Káin · Perrington herceg

Helyszínek népszerűség szerint

Rifthold/Résvár · Távolvég


Kedvencelte 989

Most olvassa 165

Várólistára tette 850

Kívánságlistára tette 951

Kölcsönkérné 15


Kiemelt értékelések

LunaNessuno>!
Sarah J. Maas: Throne of Glass – Üvegtrón

Sokan mosolyognak, mikor azt mondom, ez a könyv lelki traumát okozott. Nos, egyáltalán nem viccnek szántam, tényleg elég…kiborító lehet gyengébb idegzetűeknek, mint pl. én. :D

Kezdjük az elején. off Az alap sztori nagyon jó volt, bár a fülszöveg alapján nem arra gondoltam, ami végül lett, bár ezt betudtam az én hibámnak. Szépen volt megírva, érthetően lehetett követni, hogy miből mi jön és a király próbái is izgalmasak, érdekesek voltak. Érződött, hogy komoly a tét. Volt azonban 1-2 momentum, off melyeket nem igazán értettem, hogy miért voltak fontosak, miért kellett erőltetni.

A szereplők zömét még nem tudtam megszeretni. Celaena nekem egy tipikus női karakternek tűnt, nem sok pozitív jellemvonást tudtam benne felfedezni. A háttérsztori ismeretében azért valahol érthetőbb, de ebben a könyvben még nem teljesedik ki a karaktere, ami viszont pozitív, hiszen van még 6 könyv off, amihez szintén kell izgalom és karakterfejlődés. A férfi főszereplők is sablonkarakterek, legalábbis az elején. Őket sem részletezem, mindenki fedezze fel őket, biztosan fog bennük találni valami jót. off

A negatív karakterek jók, de még érződik, hogy nagyon az elején járunk a történetnek, így pár dolog elég zavarosnak hathat. A harcjelenetek szépen vannak megírva, mozgalmasak, magam előtt láttam a küzdőfeleket.

Ami lelki traumát okozott, az nem is igazán a könyv története, sokkal inkább Celaena múltja. Pár dolog már kiderül ebben a részben is – aki esetleg úgy járt, mint én, és a sorozat után jutott hozzá az előzménykönyvhöz –, amik megrázzák azokat, akik nem sok hasonló könyvet olvasnak, viszont meg merem kockáztatni, még ez is semmi volt a 2. részhez képest.

Örülök, hogy nem hagytam abba a sorozatot a fél évnyi kihagyás dacára sem. Végig pörög, a karakterek szépen fejlődnek, a cselekmény izgalmas, bár néhol lehet, hogy nem tűnik túl kidolgozottnak. Mindezeket leszámítva is a kedvenc sorozatom, noha az első rész még nem szippantott be. Kevésnek tűnhet a 3.5* ahhoz képest, mennyire élveztem ezt is. Viszont a többi ismeretében nem tudok neki többet adni.

Üzenetem azoknak, akik tanakodnak a sorozaton:
Abszolút érthető a hezitálásotok, viszont érdemes adni neki egy esélyt. Mivel hosszú sorozatról van szó, érthető, hogy az első rész kicsit laposnak érződik, de higgyétek el, ez változni fog. A karakterek, akiket nem szerettek, alakulnak, fejlődnek. Izgalmas az ő útjukat is végigjárni, mert velük együtt fejlődik maga az olvasó is, hiszen vannak olyan problémák, amikkel a főhősök és a hús-vér emberek is szembekerülnek.

31 hozzászólás
kellyolvas P>!
Sarah J. Maas: Throne of Glass – Üvegtrón

Egy pillanatig sem kell gondolkoznom azon, mivel rántott magához a történet, már az első oldalaktól: belecsöppentem egy nagyon jól felépített fantasy világba, amelyhez foghatót idén még nem olvastam. Középkori hangulatú háttérrel, erős karakterekkel találkoztam, és egy olyan lebilincselően izgalmas, misztikus, harcos cselekménnyel, ami valóban letehetetlenné tette a könyvet. Egy kegyetlen király uralja ezt a világot, aki száműzte a varázslatot a birodalmából, újabb és újabb területeket kíván megszerezni, bármi áron. Szüksége van a legjobb bérgyilkosra, ezért versenyt indít, párbajokkal, és ahogy fogynak a résztvevők, a feszültség egyre nő, a kezedhez ragasztva a könyvet. A végső küzdelem olyan jól sikerült, hogy előre odaadom az éves összesítésem Best Fight díját ennek a jelenetnek, ami filmszerű, átérezhető minden szúrás, törés, az elakadó lélegzetig.
Az írónő debütáló regénye az Üvegtrón, de meglehetősen hosszú a történet előélete. Az egyik legnagyobb fanfiction oldalon már 2002-ben felbukkant, ahol a legnépszerűbb történetek között szerepelt 2008-ig, amikor a kiadás miatt levette a szerző. Tehát aki a fülszöveg alapján Az éhezők viadala középkori változatának tartaná a sztorit, alaposan téved.
Elsőkönyves létére az írónő stílusában, a leírásokban nem találtam hibát, a cselekmény az elején ugyan lassan indul be, de ahogy a palotába érünk, fejezetenként egyre jobban nő a feszültség. Tökéletes kombinációt kapunk a harcos párbajokból, a misztikus rejtélyekből és a nagyon is valóságos véres gyilkosságokból, ugyanakkor a humor sem hiányzik, a három fő karakter rendszeresen ugratja egymást. A szerelmi szál, ami leginkább egy szerelmi háromszögként van jelen, nem nyomja el a történetet, épp annyit kapunk belőle, ami lágyítja kissé a sötét hangulatot. Külön értékeltem, hogy a könyvben szereplő összes kapcsolat építkező jellegű, nincsenek instant barátságok, szerelmek.
Celaena karaktere számomra üdítően hatott, nagyon megkedveltem. Nyolc évesen esett fogságba, miután a családját megölték, az alvilág vezére nevelte fel, kitanította minden fortélyra, harcművészetre, a leghírhedtebb bérgyilkossá tette a lányt. Amikor elárulták és fogságba esett, akkor sem tört meg, férfiakat megszégyenítő kitartással túlélte a sóbányában töltött hónapokat. A fogság minden percében a szabaduláson agyalt, és amikor a herceg küldötte felajánlja neki a szabadság ígéretét, nincs min gondolkoznia. A palotában szembesül az ellenségességgel, intrikákkal, és bár azt gondolnánk egy bérgyilkos kemény, kegyetlen, – ez nem jön rosszul balhé esetén – sokszor a bájos, lányos, öltözködni is imádó oldalát is megcsillantja.
Ez a lány kitartó, erős, független, és van önbizalma, ami elég ritka a ya főhősnőknél, én élveztem, hogy végre van valaki, aki nem nyavalyog a külsején, vagy a tehetségét illetően. Celaena jól végzi a dolgát, a legjobb akar lenni, de természetesen neki is van sebezhető oldala. A szabadság mellett egyformán vágyik a szeretetre is, igazi emberi kapcsolatokra, amiből oly kevés jutott neki az utóbbi 10 évben.
Miután pár hét alatt regenerálódik a szervezete a sóbányában elszenvedett ínség után, kibontakozó szépségét és személyiségét Choal kapitány és Dorian herceg is csodálja. Míg Choal visszafogottabb, nehezen megnyíló férfi, mégis sokkal jobban élveztem a kettejük jeleneteit. Valahogy a kapcsolatukat reálisabban el tudom képzelni, mint a herceggel.
Dorian élete hercegként sem könnyű, az apja kegyetlen elvárásainak kell megfelelnie, holott minden gondolatával a békét kívánja. Az olvasó annak ellenére könnyen megkedveli, hogy eléggé nőcsábász, mivel szellemes, okos, vonzó. Nos, akkor adjuk hozzá a tényt, hogy ez a két pasi legjobb barátai egymásnak! Vajon meddig?
A további szereplők is remekbe szabottak, Nehemia és Nox voltak a kedvenceim. A legnagyobb bajban is szövetségest jelentettek Celaenának.
A történetet még számtalan apró elem tette élvezetesebbé számomra, ilyen volt a főhősnő és Dorian olvasási mániája, a palota könyvtára, Celaena kutyusa, kódfejtés, démonok, mágia, fali szőnyeg mögött rejtőző titkos ajtók, folyosók, édességmánia és még sorolhatnám.
Összességében remek fantasyt olvashattam, ami a műfaján belül óriási kedvenc lett.

8 hozzászólás
Ashriver>!
Sarah J. Maas: Throne of Glass – Üvegtrón

A kezdet egy kissé lassú volt. De miután beindultak az események, minden tökéletes lett. Elkezdtem megismerni, megérteni a szereplőket és a szándékaikat. A vége epikus volt. Főleg a párbaj. Magam elé tudtam képzelni az egészet, az embereket, a harcot, az egész akciót.
A könyv humorát is nagyon bírtam. Nem volt annyira hangsúlyos, de megvoltak a pillanatai. Főleg Celaena és Chaol párbeszédei. A beszólások. Nem is annyira meglepő, hogy a legtöbb karakter mennyire bölcs és okos. Nem volt kiszámítható. Mindenki rejtegetett valamit.
Ez a világ, amit az írónő megalkotott briliáns. A hatalmas könyvtár a milliónyi könyvével, az üvegtrón és maga a kastély a rejtett alagútjaival és kamráival, a síremlék, Mort, minden. Lenyűgöző. Csodálatos. És maga Celaene… badass orgyilkos, akiben több van, mint azt az első könyvben akár csak sejtenénk.
Nagy kedvenc!

5 hozzászólás
Ittimi78>!
Sarah J. Maas: Throne of Glass – Üvegtrón

Oké. Már értem, miért ilyen magas ez a százalék… :))

Ez egy jól megírt YA (14 éves kortól már imádni fogják a lányok).
Mert egyesíti a fantasy-t, a történelmi romantikát, a krimit és az akciót :D Megspékelve egy belevaló és szeretni való főhősnővel (aki 18 éves, de úgy beszél és viselkedik, mint egy 15 éves) és két bátor, hősies fiúval, a koronaherceggel és a királyi testőrség vezetőjével.
Az első olyan tini regény, ahol ha a főhősnő duzzog és hisztizik, nem idegesít, inkább megnevettet. Igazán szerethető karakter.

Egyfolytában a Párválasztóra emlékeztetett, mert ugye, itt is a király, ill. a koronaherceg kegyeiért folyik a küzdelem, csak kicsit másképp… És amikor már azt hinném, hogy oké, itt a főhősnő orgyilkosokkal fog megküzdeni nők helyett és erről szól majd a könyv, rájövök, hogy hoppá, van még más is: mágia, rejtélyek, sorozat gyilkosságok, intrikák, bálok, démonok, szörnyek, rémjelek és még sok minden, ami miatt nehéz volt letenni a könyvet, még így, 36 éves fejjel is :D

A második részt is biztos, hogy olvasni fogom, bár már sejtem előre, hogy szerelmi háromszögbe fogok pottyanni; de úgy tűnik, enélkül már nem élet az élet, mint ahogy egyetlen tini fantasy-ból se maradhat ki mostanában :D

spoiler

17 hozzászólás
Orsi999>!
Sarah J. Maas: Throne of Glass – Üvegtrón

Már rég olvastam olyan könyvet, ami ennyire magával ragadt volna. Az biztos, hogy az írónő nagyon tud írni. Teljesen beszippantott a történet. Amint elkezdtem nem tudtam letenni. Érdekes, izgalmas és vicces is egyben. Egyszer sem volt unalmas.
A szereplők szerethetőek, főleg Dorian és Chaol. Celaena meglepően okos és művelt ahhoz képest, hogy csak egy orgyilkos legyen. Van egy sejtésem vele kapcsolatban, de ez csak a következő részekben derül ki, hogy igaz-e.

Madama_Butterfly>!
Sarah J. Maas: Throne of Glass – Üvegtrón

Ebből sokkal többet is ki lehetett volna hozni…
Az alapötlet határozottan jó, a cselekmény sem lenne rossz, ha… és ez a ha egy picit több kifejtést igényel. Egy orgyilkos nem ilyen. Pláne nem akkor, ha egy 17 éves lányról beszélünk. Celaena még egy középkori világban sem hiteles, ha egy tinit, egy kegyetlen gyilkost, egy börtönből szabadult elítéltet és egy hercegkisasszony-szerű lányt próbálunk meg összegyúrni. Nem és nem! A túl sok néha túl kevés, és sajnos itt most ez történt.
Az alapsztori ettől függetlenül érdekel (remélem, hogy a főhősök azért erős jellembeli fejlődésen fognak még átesni), valamint könyvnek ettől függetlenül vannak szerethető és izgalmas pontjai is, és ez az, ami miatt nem rettenek el a következő kötettől.

4 hozzászólás
Mollii>!
Sarah J. Maas: Throne of Glass – Üvegtrón

Nagyon sokáig halogattam ezt a könyvet, sokaknál azt hallottam, hogy lassan lehet vele haladni, unalmas. De csak rávettem magam az olvasására. És milyen jól tettem! Imádtam!
Egész végig Éhezők viadala és Tüskék és rózsák udvara feelingem volt :) A fülszöveg alapján teljesen másra számítottam, mint ami történt. Nagyon tetszettek a kihívások, így nem csak egyszerűen harcoltak egymással a bajnokok a túlélésért, hanem ügyességi feladatok is voltak.
Celaena karakterét is imádtam, bár egy kicsit máshogy képzeltem el.
Újraolvasós könyv lesz :)

Naiva P>!
Sarah J. Maas: Throne of Glass – Üvegtrón

Jó történet, szerethető szereplőkkel, kedvelhető főszereplővel, akit nagyon nehéz komolyan venni. Hehe…. Hiszi a piszi. Addig oké, hogy fantasy, de meeehh….
Egy kemény badass csajra számítottam, akivel nem lehet spoiler, de helyette egy hisztis dívát kaptam. Egyszerűen hihetetlen volt számomra, hogy tapasztalhatott ennyit, miként lehetett olyan képzett bérgyilkos, – mint amiről főleg csak említés szintjén kap képet az olvasó – olyan fiatalon. Benne maradt méltóság….hihetetlen.
Ami viszont nagyon tetszett az a kis kezdetleges „szerelmi háromszögecske”, ami valójában nem tartozna bele a szerelmi sokszögek halmazába. Annál szórakoztatóbb volt . A két ellentétes természetű és származású férfi jó barátok és nem mérgezte meg a kapcsolatukat a „szerelem".
Az egyik szeszélyes, kacér, tipikus Prince Charming, a másik távolságtartó nehezebben mutatja ki az érzelmeit. A világ egyszerre volt érdekes és zavaros. A vége pedig igazán pörgős volt. Kíváncsian várom a folytatást.

6 hozzászólás
Kawaii_vIVIv>!
Sarah J. Maas: Throne of Glass – Üvegtrón

Kellemes csalódás számomra ez a könyv. Többen írták, hogy unalmas az eleje, számomra nem tűnt annak. Persze Celaena mint orgyilkos tényleg elég nevetséges, hiába próbálta beállítani badass hősnőnek, ez nem igazán jött össze. Pedig nagyon sokszor elhangzott, hogy ő a legjobb stb háááát ezt azért nehéz elhinni. Talán jobb lett volna, ha Chaol, Dorian, Celaena kicsit idősebbek, mert néha még a korukhoz képest is gyerekesebben viselkedtek.
Chaol…nem tudom miért is kéne olvadoznom tőle, az rendben van, hogy spoiler , és ezért jár a hála neki ezerrel, de miért is kéne elolvadnom tőle??? Olyan semmilyen volt szegény, bár lehet a következő részben többet fog mutatni magából.
Dorian viszont annyira cukipofi :)))))) Celaena-t azt hittem megfojtom a végén, miaz, hogy spoiler
Első résznek nem volt rossz, kíváncsi vagyok a folytatásra. :)

Linszyy P>!
Sarah J. Maas: Throne of Glass – Üvegtrón

Egyáltalán nem tudtam, mire számítsak, én csak rá lettem beszélve erre a könyvre. :D
De végülis rossznak semmiképp sem mondanám. Megszoktam már az írónőtől, hogy nem kezd túl erősen, csak épp annyira, hogy belevonjon a világba és a főszereplő életébe. Itt is ez történt, igazából ez egy jelentéktelen verseny volt Celaena életében, mert biztos, hogy hamar túllép azon, hogy a szabadságáért harcoljon. És remélem, hogy a szerelmi háromszögén is.
Nem volt túl pörgős a könyv, ami meglepett, mert ennél nagyobb és részletesebb versenyt vártam. De a karakterek érdekesek voltak, és volt itt más szál is, ami leköthette az olvasót. Mindenesetre abban biztos vagyok, hogy más irányt fog venni a folytatás, és Sarah J. Maas sorozatainál egyébként is egységes tanács, hogy ne adjuk fel az első résznél, szóval jöhet a második könyv!

Részletes vélemény:
https://youtu.be/To9o9owc3sY


Népszerű idézetek

Cheril>!

– Sajnálatos módon az olvasás mostanára már kiment a divatból.
– Semmi baj. Annál több jut nekem.

83. oldal, 8. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Celaena Sardothien · Chaol Westfall · könyv · olvasás
1 hozzászólás
engiee>!

    – Menjen innen! Mindjárt meghalok – nyöszörögte Celaena a párnájának.
    – Egy szép hölgy nem halhat meg egy szál magában – jelentette ki Dorian, és megsimogatta a lány kezét. – Szórakoztassalak egy érdekes történettel a halálod pillanatában? Miről olvassak neked?
    Celaena elrántotta a kezét.
    – Szívesen meghallgatnám a fafejű herceg történetét, aki nem akarta békén hagyni az orgyilkost.
    – Ó, imádom azt a mesét! Annyira szép a vége. Tudtad, hogy az orgyilkos csak színlelte a betegséget? Így akarta felhívni magára a herceg figyelmét. Ki gondolta volna? Milyen dörzsölt nőszemély. A hálószobai jelenet pedig egyszerűen lenyűgöző. Érdemes elolvasni a végét is, pedig előtte mennyi ostobaságot fecsegnek!

348. oldal 34. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Celaena Sardothien · Dorian Havilliard
2 hozzászólás
Nes P>!

    – Ébredj! – hallotta Chaol dühös hangját. – Szedd össze magad!
[…]
    – Mennyi ideig aludtam? – suttogta. Nem kapott választ. – Mondjad, már, mennyi ideig aludtam?
    Ekkor viszont észrevette, hogy a kapitány arca is enyhén piros.
    – Te is elaludtál?
    – Csak egy kicsit, de aztán felébredtem. Te viszont összenyálaztad a vállamat.

381. oldal, 37. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Celaena Sardothien · Chaol Westfall
4 hozzászólás
Sheila_7 I>!

– Sajnos az előbbi kis mese miatt kénytelen leszel úgy tenni, mintha kedvelnél. Különben az emberek átlátnak a szitán.
    – Úgy tűnik, hogy ugyanolyan kifacsart humorérzéked van, mint a koronahercegnek.
    – Lehet, hogy ő lesz a legjobb barátom, téged meg kirekesztünk, csak hogy megpukkadj a sárga irigységtől.

110. oldal, 10. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Celaena Sardothien · Chaol Westfall · Dorian Havilliard
Sheila_7 I>!

A könyvtárakban a legkülönfélébb gondolatok rejtőztek. Ezek némelyike veszélyesebb és erősebb volt még a legfélelmetesebb fegyvernél is.

83. oldal, 8. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Celaena Sardothien · könyvtár
Aquarius P>!

– Bármire képes vagy, ha elszánod magad.

531. oldal, 54. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Elena Galathynius Havilliard
7 hozzászólás
Andus>!

    – Gyere, odaviszlek az ágyadhoz.
    – Nem úgy vagyok rosszul – méltatlankodott az orgyilkos. Chaol leült az ágy szélére, és elkezdte felhajtani a takarókat. A belépő cseléd elkomorodva bámulta a padlót borító mocskot. Hátrakiáltott segítségért.
    – Hát akkor hogy van rosszul?
    – Megjött a… – dadogta nagy nehezen, és olyan forróvá vált az arca, hogy majdnem megolvasztotta vele a padlót. Jaj, te sötét fajankó! – Visszatért a havibajom.
    A következő pillanatban már a kapitány arca is úgy lángolt, mint a lányé. Hátralépett, és beletúrt rövidre nyírt barna hajába.
    – Én… ha tehát… akkor most talán távozom – dadogta, és meghajolt. Celaena minden baja ellenére önkéntelenül is elmosolyodott, mert a vitéz testőr olyan gyorsan eltűnt a szobájából, hogy azt akár menekülésnek is tarthatta volna. Ráadásul Chaol megbotlott a küszöbben, és majdnem kizuhant az előszobába.

346-347. oldal, 34. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Celaena Sardothien · Chaol Westfall
7 hozzászólás
anikho P>!

    – Milyen barátom vagy, hogy nem viszel magaddal, vagy nem maradsz velem?
    – Mi az, hogy barátod? – mordult fel a kapitány. A lány elpirult.
    – Hát talán helyesebb volna, ha „duzzogó kísérőnek" neveznélek. Vagy „vonakodó ismerősnek", ha az jobban tetszik – töprengett, ám ekkor a legnagyobb meglepődésére a fiatalember elmosolyodott.

231-232. oldal, 23. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Celaena Sardothien · Chaol Westfall
2 hozzászólás
Roni_olvas>!

Az ember igenis jó. Valahol mélyen mindenkiben ott van a jóság parányi morzsája. Ott kell hogy legyen.

370. oldal, 36. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: jóság
Sheila_7 I>!

– Szeretem a zenét. Amikor felcsendül a muzsika, én… Teljesen elveszek benne. Érti, hogy miről beszélek? Egyszerre leszek üres és mégis teli. Érzem, ahogy körülöttem elsüllyed az egész világ. Amikor játszom, akkor… Kivételesen nem elpusztítok valamit. Hanem létrehozok.

314. oldal, 30. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Celaena Sardothien · zene

Népszerű triviák

Beatrice8>!

Nagy vonalakban egy Hamupipőke újramesélésnek készült, ahol Hamupipőke nem táncolni megy a bálba, hanem megölni a herceget.

[throneofglass.fandom.com]

Kapcsolódó könyvek: Sarah J. Maas: Throne of Glass – Üvegtrón

Sarah J. Maas: Throne of Glass – Üvegtrón
Beatrice8>!

A könyv első változatának Queen of Glass(Üvegkirálynő) volt a címe és az írónő online tette közzé a FictionPressen.

[throneofglass.fandom.com]

Kapcsolódó könyvek: Sarah J. Maas: Throne of Glass – Üvegtrón

Sarah J. Maas: Throne of Glass – Üvegtrón
vörös_áfonya>!

Celeana május 3-án született, tehát a horoszkópja Bika. Neve a Celaeno névből ered, mely jelentése ”dark one”, és a Celaeno nevet viseli egy csillag is a Bika csillagképben.

[www.google.com]

Kapcsolódó könyvek: Sarah J. Maas: Throne of Glass – Üvegtrón

Sarah J. Maas: Throne of Glass – Üvegtrón

A sorozat következő kötete

Üvegtrón sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Soman Chainani: Itt nincsenek hercegek
Mary E. Pearson: Az árulás szíve
Stephanie Garber: Finale
Sara Wolf: Szívet szívért
Sara Raasch: Hó mint hamu
Shelby Mahurin: Kígyó & Galamb
Renée Ahdieh: Harag & hajnal
Stephanie Garber: Volt egyszer egy összetört szív
Rachel Hartman: Seraphina
Tea Stilton: Az álom királynője