The ​Assassin's Blade – Az orgyilkos pengéje és más történetek (Üvegtrón 0,1-0,5) 1345 csillagozás

Sarah J. Maas: The Assassin's Blade – Az orgyilkos pengéje és más történetek

Celaena Adarlan legfélelmetesebb orgyilkosa.

Az orgyilkosok törvényei szerint teljes engedelmességgel tartozik mesterének, de ő senkire sem hallgat, és csak társában, Samben bízik.
Celaena öt kockázatos küldetésre indul távoli szigetekre és ellenséges sivatagokba, ahol a rabszolgák felszabadításáért küzd, és egyben elégtételt akar venni a kegyetlen királyon. Ám eközben megszegi mestere, Arobynn parancsait, egy ilyen árulásért pedig elképzelhetetlenül súlyos büntetés jár…
Fedezd fel az öntörvényű hősnő sötét és izgalmas világát, és tudd meg öt fordulatos előzménytörténetben, hogyan kezdődött az Üvegtrón-sorozat legendája!

„A legjobban az tetszett, ahogyan a történetek összefonódnak és eggyé válnak.” – Alice

„Legalább olyan jó, mint a Harry Potter vagy a Csontváros. Fordulatos, akciódús fantasy, hiteles karakterekkel.” – Shanelle

„A könyv nem öt, hanem tízmillió csillagot érdemel.” – Adithi

Eredeti megjelenés éve: 2013

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
504 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633991398 · Fordította: Hetesy Szilvia
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
504 oldal · ISBN: 9789633991411 · Fordította: Hetesy Szilvia
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
504 oldal · ISBN: 9789633991428 · Fordította: Hetesy Szilvia

5 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Üvegtrón

403 tag · 235 karc · Utolsó karc: 2022. augusztus 17., 15:24 · Bővebben


Enciklopédia 24

Szereplők népszerűség szerint

Celaena Sardothien · Aelin Ashryver Galathynius · Lysandra · Sam Cortland · Yrene Towers · Ansel · Rolfe · Arobynn Hamel · Néma Mester · Ilias · Adarlan királya · Rourke Farran

Helyszínek népszerűség szerint

Terrasen · Rifthold/Résvár · Távolvég · Skull's Bay / Koponya-öböl · Torre Cesme


Kedvencelte 346

Most olvassa 92

Várólistára tette 337

Kívánságlistára tette 568

Kölcsönkérné 6


Kiemelt értékelések

Ashriver>!
Sarah J. Maas: The Assassin's Blade – Az orgyilkos pengéje és más történetek

Chaol vagy Dorian?
SAM CORTLAND, bitches! :D (persze, ez még A tűz örököse előtti vélemény!)
Nem számítottam semmire sem, amikor kézbe vettem ezt a könyvet. Tudtam, hogy 5 novellát gyűjt össze, még az Üvegtrón előtti időkből, s most rászántam magam, hogy elolvassam az Empire of Storms után, hogy kitöltsem az űrt, amit az hagyott bennem.
A tény, hogy Sarah J. Maas képes volt összetörni a szívemet, ismét, mindössze csak öt előzmény novellával, egy kissé megrémít. A frász tör rám, ha arra gondolok, hogy mi lesz a 6. könyvben.
A novellák és az Üvegtrón között, azt mondanám, hogy ez több igazságot ad Celaenának (tudva a teljes igazságot, még jó hogy). A kedvencem az öt közül Sam Cortland… teljesen egészében Sam Cortland. Elszállt tőle az agyam és ellopta a szívemet. Szurkolok neked Sam… khm…. vagyis szurkolnék, csak hát… khm… tudod….
Sarah J. Mass kegyetlen vagy, nagyon kegyetlen… ezt már tudom az 5. könyvből is, számítottam is rá, csak hát… mégis reménykedik az ember…. aztán meg bőgve marad:
https://images.gr-assets.com/hostedimages/1401456796ra/…

11 hozzászólás
Nikolett0907 P>!
Sarah J. Maas: The Assassin's Blade – Az orgyilkos pengéje és más történetek

" – Sam – mormolta a melléhez simulva.
– Hm?
Celaena kibontakozott az öleléséből, és hátrébb lépett.
– Ha bárkinek, bármikor elmondod, hogy átöleltelek… akkor leszúrlak.
Sam rámeredt, aztán hátraszegett fejjel felnevetett. "

Jaj, de hiányzott ez a pár novella ahhoz a sok kérdés meg válaszolásához, ami kialakult bennem az Üvegtrón olvasása után.
Nagyon élveztem a történeteket.
Néhol nagyon vad volt, máskor könnyedebb kissé, de alapvetően izgalmas és nagyon fájdalmas.

Pontosan azt kaptam, amit vártam és a kedvenceim között méltó helye lett.

Ajánlom, és kedvenc!

3 hozzászólás
Dóri_Margit P>!
Sarah J. Maas: The Assassin's Blade – Az orgyilkos pengéje és más történetek

"Ha meg tanuljuk kezelni a fájdalmat, akkor mindent túl tudunk élni. Némelyik
embernek sikerül jól kezelnie – és szeretnie."❤

Hogy is maradt ki ez a rész nálam… mit veszítettem volna? Sok mindent! Mert ez az 5 novella rengeteget tud hozzátenni az Üvegtrónhoz.

Hogyan lett orgyilkos, de szíve mélyén jólelkű? Hogyan érzett majd vált érzéketlenné ilyen fiatalon?… Csodálatos a jellemfejlődése így, hogy láthatjuk honnan is indult…

Első novellában is már kiáll azért amiben hisz, kerüljön bármibe. A rabszolgaság ellen már 16évesen is harcol hajthatatlanul.
„…az orgyilkos és a gyógyító. Ugyanannak az érmének a két oldala.”
Aztán bizony Yrene is felbukkan és azért így sok minden helyére kerül.❤
Csendes orgyilkosoknál megtanulja milyen fájdalmas és törékeny a bizalom… és milyen csendben, nyugalomban egy második otthon.
Imádtam a pillanatot Ansellel és az asterion lovakkal a tengerparton.

Rowan,Chaol,Dorian egyikük sem hiányzott, mert kaptam egy Sam Cortland-et.❤❤❤
Imádnivaló fiút, akinek hála Celaena megtudja milyen szeretve lenni.
A legnagyobb erő , hogy túléld, hogy ne veszítsd el azt, aki vagy!❤

Ohhhhh Sarah, hogy lehetsz ennyire kegyetlen?! Összetörtél ismételten…
Vérzik a szívem…

Lanore P>!
Sarah J. Maas: The Assassin's Blade – Az orgyilkos pengéje és más történetek

A nevem szél. És eső. És csont és por. A nevem egy szó egy félig elfeledett dalból.

Hiába kedvenc az eddigi két rész, nem voltam biztos abban, hogy Celaena Sardothien történetében van még elég tartalék, főleg egy előzménykötetként. De imádtam! Ugyanúgy elvarázsolt, mint az eddigiek, szinte le sem bírtam tenni a könyvet, annyira tudni akartam, hogy mi lesz ezzel a lánnyal, akit nagyon megszerettem. Mostmár minden értek. Értem, hogy miért lett olyan karakter, akit az Üvegtrón -ban megismertem, hogy miért viselkedik így, már tudom, milyen a múltja Arobynn -nel, és hogy milyen dolgokon ment keresztül… és már azt is tudom, hogy eddig Chaol mellett álltam teljes mértékben, de ezután számomra Sam az igazi, ő az Egyetlen. Az írónőnek megint sikerült elérnie, hogy könnyes legyen a szemem, úgy vezette a szívem a lapokon, mintha ismerné, mintha pontosan tudná, milyen érzések kavarognak bennem. Kemény és kegyetlen.

2 hozzászólás
Smurfettereads P>!
Sarah J. Maas: The Assassin's Blade – Az orgyilkos pengéje és más történetek

– Ne merj felettem ítélkezni! Ha még egy szót szólsz…

Én ezt nagyon élveztem, mindenegyes sorát. :-) Az írónő már az Üvegtrónnal teljesen meggyőzött, hogy kell nekem ez a sorozat, és nagy kedvenc lett az is, és ez a része is. :-) Celaena karakterét pedig imádom. :-) Kemény egy csajszi, nem könnyű őt megtörni, sosem adja fel, kiáll és harcol tovább, vérbeli egy harcos, egy hősnő. :-D
Mindenegyes része tetszett, fordulatos volt, izgalmas, teljesen elvarázsolt ez a fantasy világ, annyira jól fel lett építve. A többi karakter is nagyon szerethető volt, főleg Sam Cortland. :-) Őt is imádom, nagyon jó páros voltak ők együtt Celaenával. :-) Még Anselt is megkedveltem annak ellenére, amit tett, de Arobynn-t nem bírtam. Az elejétől kezdve taszított ez a pasi, és amit végül tett…
Ez is újraolvasós lesz az biztos, és mindenkinek csak ajánlani tudom. :-) Én nem csalódtam benne, és most jöhet a következő rész, izgatottan várom mit tartogat, még az írónő, és Celaena kalandos, eseménydús világa. :-)

doriis_and_herbooks>!
Sarah J. Maas: The Assassin's Blade – Az orgyilkos pengéje és más történetek

Fantasztikus, egyszerűen fantasztikus! ❤

Nem találom a szavakat.. Ha már az előzménykötet ennyire jó volt, el sem tudom képzelni, hogy a fő részek milyenek lehetnek.. Nem csoda, hogy ennyien szeretik ezt a sorozatot. Az az érzésem, hogy nekem is nagy kedvencem lesz. ❤

Celaena-t nagyon megkedveltem. Egy brutálisan erős főhősnő, akinek van egy gyengédebb oldala is. Aki nem más, mint Sam. spoiler
A történet folyamán Celaena különböző élethelyzeteket él át, fellázad mestere ellen, aminek a végén nagyon csúnya következményei lesznek.

Valószínűleg még ma folytatom az első résszel a sorozatot. Annyira magával ragadott, hogy másra sem tudok gondolni. Bravó Sarah! ^^

2 hozzászólás
Milli88 P>!
Sarah J. Maas: The Assassin's Blade – Az orgyilkos pengéje és más történetek

„– Ha megtanuljuk kezelni a fájdalmat, akkor mindent túl tudunk élni.”

Anno, amikor az első könyv megjelent nem vonzott a sorozat, pedig akkoriban még korban jóval közelebb álltam a célközönséghez. Aztán sokaknál láttam, hogy mennyire szeretik, és gondoltam teszek egy próbát.
Igazság szerint örülök, amiért eddig vártam az olvasással. Az orgyilkos pengéje és más történetek olvasása után körülbelül a küszöböt rágnám, hogy megtudjam, hogyan folytatódik Celaena Sardothien története.

Az első oldalaktól magával ragadott és nem is nagyon akart elengedni. Hajnalban, ha volt egy pár percem, a kávé mellett olvastam egy oldalt. A munkahelyen ugyan nem nézik jó szemmel, de volt olyan pillanat és izgalmas rész, hogy muszáj volt 1-2 bekezdést átfutni, hogy megtudjam mi történik. Éjjel későn feküdtem, csakhogy még pár fejezetet a magaménak tudhassak. Szóval ennyire varázsolt csak el a könyv. xD

Nem tudnék különbséget tenni az 5 novella között, mindegyik egyformán tetszett. A karakterek nagyon részletesen ki voltak dolgozva annak ellenére, hogy egy-egy novella szereplői nem voltak végig jelen a könyv folyamán, mint például Celaena, Sam vagy Arobynn.

Arobynntól az orgyilkos céh nagykutyájától az első oldaltól kezdve felállt a szőr a hátamon. Akármennyire is próbálta az írónő megkedveltetni velem, nem tudta letuszkolni a torkomon. Annyira ellenszenves volt, hogy legszívesebben felképeltem volna. És legyünk őszinték! Ez az értés egyre csak hatalmasodott bennem, ahogy haladtam az olvasással.
Sam teljesen lenyűgözött. Az egész lénye, kedvessége, minden gesztusa, amit Celaena felé tett. Vá! spoiler
Szerettem azt is, hogy egy képzeletbeli világban játszódik, hogy van egy pici mágia és fantázia benne, illetve ami a romantikus oldalamat is kielégítette és hájjal kenegette az a szerelmi szál. Nem volt túlerőltetve, szépen lassan alakult ki minden.

A sorozat későbbi részeiben nagyon szívesen összefutnék a Néma Mesterrel, Yrene Towersszel, Ansellel és Rolfeal is. :D

Amennyiben a későbbi részekben is megmarad ez a finom egyensúly a fantasztikus világ, a romantika és a mágia között, akkor nagy erőkkel nálam esélyes lesz a kedvenc sorozat díj megnyerésére.
Vigyázz Üvegtrón! Jövööök! :D

Naiva P>!
Sarah J. Maas: The Assassin's Blade – Az orgyilkos pengéje és más történetek

Nagyjából tudtam mire számítsak, mégis nagyon érdekelt ez a novellás kötet. Azon kívül, hogy a szívem egy kicsit összetört, több mindenre fény derült Caelena korábbi életéről. Ebből egy kicsit azért többet vártam volna, viszont nagyon kalandos novellákat tartalmazott. Szerintem önálló kötetként is olvasható, talán még jobban is jár az olvasó, ha egyből ezzel a kötettel kezd. Örültem, hogy egy kicsit jobban megismerhettem Anselt, a néma mestert és a fiát, valamint Yrene-t, de semminek és senkinek nem örültem annyira, mint Sam-nek. spoiler Nagyon szimpatikus, aranyos karakter. Ő túl jószívű és jólelkű volt bérgyilkosnak. Őt inkább úgy tudtam volna elképzelni, mint egy kedves fiút, aki lepkéket szabadít ki a hálókból, bajba jutott kiscicát szabadít ki éppen onnan, ahová beszorult, vagy beesett, és idős néniket segít át a zebrán…..etc.
Miért éppen őt?!

2 hozzászólás
Nixii P>!
Sarah J. Maas: The Assassin's Blade – Az orgyilkos pengéje és más történetek

„Aztán hátrahúzta a vállát. Kiegyenesítette a gerincét. – A nevem Celaena Sardothien – suttogta –, és nem félek.”

Már nagyon régóta érett már számomra egy újraolvasás. Valamikor két, de inkább három éve volt utoljára a kezemben ez a könyv és akkor nem élveztem ennyire az olvasást, mint most. Bár lehet ez amiatt volt, mert pont akkor költöztünk és fizikai képtelenség volt számomra azokban az időkben a kikapcsolódás. Viszont, ami késik, nem múlik.

Anno sokkal később kezdtem bele ebbe a sorozatba, mint a többi Moly, én vártam egy picit, hogy lecsengjenek a dolgok, így ha jól emlékszem akkor kezdtem el olvasni, mikor megjelent az ötödik rész. Tehét elég későn. Voltak, akik azt javasolták, hogy a kiegészítő kötetet hagyjam későbbre, vágjak neki rögtön az első résznek. Viszont nekem az nem feküdt annyira, így a saját eszemre hallgattam és az Orgyilkos pengéjével kezdtem a sort. És egek milyen jól tettem! Ez miatt is döntöttem úgy, hogy az újraolvasás szériámat is ezzel a kötettel nyitom meg…

Ahogy említettem, második neki futásra sokkal közelebb éreztem magamhoz ezt a részt. Celaena szimpatikusabb volt, az öt novella pedig egyszerűen csodálatos, abból a szempontból, hogy tökéletesen megismerhettük Adarlan híres orgyilkosát. Kaphattunk egy hatalmas szeletet az orgyilkos céh műkődéséből, Celaena életéből, motivációjából, félelméből és kalandjaiból. Volt itt minden: árulás, szerelem, barátságok, harcok és szörnyű tettek. A novellák felvonultattak egy csomó szereplőt, akik a későbbiekben fontosak lesznek.

Sam Cortland…Oh, mennyei anya, hát mit írjak le róla? Hogy csodálatos férfi, hogy rengeteg könnycseppet morzsoltam el érte, hogy imádtam, tiszteltem, szerettem? Igazságtalan dolog volt, ami vele történt, fáj a szívem érte.

Celaena Sardothien egy rendkívüli hősnő, aki végtelenül erős és kitartó. A leghírhedtebb orgyilkos, aki láthatóan semmitől sem fél, mégis szinte minden pillanatban retteg. És ettől lesz ő igazán valós, emberközeli. Imádom Sarah írásmódját, a történet vezetését. A főszereplők megtanítanak arra, hogy merj cselekedni, harcolni magadért. Ne hagyd, hogy elnyomjanak.

Nagyon hiányzott már ez a világ és most hihetetlenül boldog vagyok, hogy újra belekezdtem, teljesen levett a lábamról. Maximálisan megérdemli az öt csillagot, sőt többet is akár.

„Az élet nem könnyű, akárki is az ember. Döntéseket hozol, választasz valamit, amit helyesnek gondolsz, és aztán szenvedsz miatta.”

3 hozzászólás
Mulán P>!
Sarah J. Maas: The Assassin's Blade – Az orgyilkos pengéje és más történetek

Valószínű jobban jártam volna ha a sorozat után olvasom el ezt a kiegészítő kötetet.
Tetszett de még bemelegítés kb.. Kíváncsi vagyok hogyan tovább
Celaena stílusát imádom.


Népszerű idézetek

anikho>!

    – Sam – mormolta a melléhez simulva.
    – Hm?
    Celaena kibontakozott az öleléséből, és hátrébb lépett.
    – Ha bárkinek, bármikor elmondod, hogy átöleltelek… akkor leszúrlak.
Sam rámeredt, aztán hátraszegett fejjel felnevetett.

95. oldal - Az orgyilkos és a kalózok fejedelme: 10. fejezet (Könymolyképző, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: Celaena Sardothien · Sam Cortland
Lanore P>!

– A nevem szél – suttogta. – És eső. És csont és por. A nevem egy szó egy félig elfeledett dalból.

329. oldal - Az orgyilkos és az alvilág: 5. fejezet (Könyvmolyképző, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: Celaena Sardothien
Harlen>!

– A nevem Celaena Sardothien – suttogta –, és nem félek.

497. oldal - Az orgyilkos és a birodalom: A kezdetek (Könyvmolyképző, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: Celaena Sardothien
lone_digger P>!

    – Talán nem lennél olyan fáradt, ha nem olvastál volna fél éjszakát.

13. oldal - Az orgyilkos és a kalózok fejedelme: 1. fejezet (Könymolyképző, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: Celaena Sardothien · Sam Cortland
anikho>!

– Ha megtanuljuk kezelni a fájdalmat, akkor mindent túl tudunk élni.

260. oldal, Az orgyilkos és a sivatag: 12. fejezet (Könyvmolyképző, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: Néma Mester
perpetua P>!

    – Életem egyetlen titka az, hogy szeretlek téged – mondta, és halványan rámosolygott a lányra. – Már azt gondoltam, hogy ezt magammal viszem a sírba.

433. oldal - Az orgyilkos és a birodalom: 4. fejezet (Könyvmolyképző, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: Celaena Sardothien · Sam Cortland
Ametiszt21>!

– Holnap már jobb lesz. Ha már csak egyetlenegy lépéssel többet tudsz futni, az is eggyel több lesz, mint a mai.

181. oldal - Az orgyilkos és a sivatag: 3. fejezet (Könyvmolyképző, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: Ansel
2 hozzászólás
Könyvmolyképző KU>!

    A kiszögellés másik végén Sam bukkant fel. Tetőtől talpig poros volt, a homlokán vérző vágás éktelenkedett, de…
    Celaena felszegte a fejét.
    – Neked kiabáltam!
    Sam megrántotta a vállát, és hanyagul elindult felé.
    – Úgy gondoltam, pár percet még várhatsz. Végül is a nap hőse én vagyok. – Szemöldökét felhúzta hamulepte homlokán.
    – Szép kis hős vagy! – Celaena a körülöttük lévő romokra mutatott. – Még sosem láttam ennyire slendrián munkát.

94-95. oldal - Az orgyilkos és a kalózok fejedelme: 10. fejezet (Könymolyképző, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: Celaena Sardothien · Sam Cortland
anikho>!

– Néhány dolog még a halálnál is fontosabb.

305. oldal, Az orgyilkos és az alvilág: 3. fejezet (Könyvmolyképző, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: Celaena Sardothien

A sorozat következő kötete

Üvegtrón sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Rebecca Ross: A királynő felemelkedése
Arwen Elys Dayton: Seeker
Soman Chainani: Az én váram
Mary E. Pearson: Az árulás csókja
T. J. Klune: Ház az égszínkék tengernél
Stephanie Garber: Finale
Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz
Richelle Mead: A végső áldozat
Joss Stirling: Angel
Csóti Lili: Hetedvérig