The ​Assassin's Blade – Az orgyilkos pengéje és más történetek (Üvegtrón 0,1-0,5) 1634 csillagozás

Sarah J. Maas: The Assassin's Blade – Az orgyilkos pengéje és más történetek

Celaena Adarlan legfélelmetesebb orgyilkosa.

Az orgyilkosok törvényei szerint teljes engedelmességgel tartozik mesterének, de ő senkire sem hallgat, és csak társában, Samben bízik.
Celaena öt kockázatos küldetésre indul távoli szigetekre és ellenséges sivatagokba, ahol a rabszolgák felszabadításáért küzd, és egyben elégtételt akar venni a kegyetlen királyon. Ám eközben megszegi mestere, Arobynn parancsait, egy ilyen árulásért pedig elképzelhetetlenül súlyos büntetés jár…
Fedezd fel az öntörvényű hősnő sötét és izgalmas világát, és tudd meg öt fordulatos előzménytörténetben, hogyan kezdődött az Üvegtrón-sorozat legendája!

Eredeti megjelenés éve: 2013

Kiadói ajánlás: 14 éves kortól · Tagok ajánlása: 15 éves kortól

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
504 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633991398 · Fordította: Hetesy Szilvia
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
504 oldal · ISBN: 9789633991411 · Fordította: Hetesy Szilvia
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
504 oldal · ISBN: 9789633991428 · Fordította: Hetesy Szilvia

5 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Üvegtrón

447 tag · 240 karc · Utolsó karc: 2024. március 24., 19:20 · Bővebben


Enciklopédia 25

Szereplők népszerűség szerint

Celaena Sardothien · Aelin Ashryver Galathynius · Lysandra · Sam Cortland · Yrene Towers · Ansel · Arobynn Hamel · Rolfe · Ilias · Néma Mester · Adarlan királya · Rourke Farran

Helyszínek népszerűség szerint

Terrasen · Rifthold/Résvár · Távolvég · Skull's Bay / Koponya-öböl · Torre Cesme


Kedvencelte 381

Most olvassa 99

Várólistára tette 361

Kívánságlistára tette 644

Kölcsönkérné 7


Kiemelt értékelések

Ashriver>!
Sarah J. Maas: The Assassin's Blade – Az orgyilkos pengéje és más történetek

Chaol vagy Dorian?
SAM CORTLAND, bitches! :D (persze, ez még A tűz örököse előtti vélemény!)
Nem számítottam semmire sem, amikor kézbe vettem ezt a könyvet. Tudtam, hogy 5 novellát gyűjt össze, még az Üvegtrón előtti időkből, s most rászántam magam, hogy elolvassam az Empire of Storms után, hogy kitöltsem az űrt, amit az hagyott bennem.
A tény, hogy Sarah J. Maas képes volt összetörni a szívemet, ismét, mindössze csak öt előzmény novellával, egy kissé megrémít. A frász tör rám, ha arra gondolok, hogy mi lesz a 6. könyvben.
A novellák és az Üvegtrón között, azt mondanám, hogy ez több igazságot ad Celaenának (tudva a teljes igazságot, még jó hogy). A kedvencem az öt közül Sam Cortland… teljesen egészében Sam Cortland. Elszállt tőle az agyam és ellopta a szívemet. Szurkolok neked Sam… khm…. vagyis szurkolnék, csak hát… khm… tudod….
Sarah J. Mass kegyetlen vagy, nagyon kegyetlen… ezt már tudom az 5. könyvből is, számítottam is rá, csak hát… mégis reménykedik az ember…. aztán meg bőgve marad:
https://images.gr-assets.com/hostedimages/1401456796ra/…

17 hozzászólás
Nikolett0907 P>!
Sarah J. Maas: The Assassin's Blade – Az orgyilkos pengéje és más történetek

„ – Sam – mormolta a melléhez simulva.
– Hm?
Celaena kibontakozott az öleléséből, és hátrébb lépett.
– Ha bárkinek, bármikor elmondod, hogy átöleltelek… akkor leszúrlak.
Sam rámeredt, aztán hátraszegett fejjel felnevetett. ”

Jaj, de hiányzott ez a pár novella ahhoz a sok kérdés meg válaszolásához, ami kialakult bennem az Üvegtrón olvasása után.
Nagyon élveztem a történeteket.
Néhol nagyon vad volt, máskor könnyedebb kissé, de alapvetően izgalmas és nagyon fájdalmas.

Pontosan azt kaptam, amit vártam és a kedvenceim között méltó helye lett.

Ajánlom, és kedvenc!

3 hozzászólás
Dóri_Margit P>!
Sarah J. Maas: The Assassin's Blade – Az orgyilkos pengéje és más történetek

"Ha meg tanuljuk kezelni a fájdalmat, akkor mindent túl tudunk élni. Némelyik
embernek sikerül jól kezelnie – és szeretnie."❤

Hogy is maradt ki ez a rész nálam… mit veszítettem volna? Sok mindent! Mert ez az 5 novella rengeteget tud hozzátenni az Üvegtrónhoz.

Hogyan lett orgyilkos, de szíve mélyén jólelkű? Hogyan érzett majd vált érzéketlenné ilyen fiatalon?… Csodálatos a jellemfejlődése így, hogy láthatjuk honnan is indult…

Első novellában is már kiáll azért amiben hisz, kerüljön bármibe. A rabszolgaság ellen már 16évesen is harcol hajthatatlanul.
„…az orgyilkos és a gyógyító. Ugyanannak az érmének a két oldala.”
Aztán bizony Yrene is felbukkan és azért így sok minden helyére kerül.❤
Csendes orgyilkosoknál megtanulja milyen fájdalmas és törékeny a bizalom… és milyen csendben, nyugalomban egy második otthon.
Imádtam a pillanatot Ansellel és az asterion lovakkal a tengerparton.

Rowan,Chaol,Dorian egyikük sem hiányzott, mert kaptam egy Sam Cortland-et.❤❤❤
Imádnivaló fiút, akinek hála Celaena megtudja milyen szeretve lenni.
A legnagyobb erő , hogy túléld, hogy ne veszítsd el azt, aki vagy!❤

Ohhhhh Sarah, hogy lehetsz ennyire kegyetlen?! Összetörtél ismételten…
Vérzik a szívem…

Lanore P>!
Sarah J. Maas: The Assassin's Blade – Az orgyilkos pengéje és más történetek

A nevem szél. És eső. És csont és por. A nevem egy szó egy félig elfeledett dalból.

Hiába kedvenc az eddigi két rész, nem voltam biztos abban, hogy Celaena Sardothien történetében van még elég tartalék, főleg egy előzménykötetként. De imádtam! Ugyanúgy elvarázsolt, mint az eddigiek, szinte le sem bírtam tenni a könyvet, annyira tudni akartam, hogy mi lesz ezzel a lánnyal, akit nagyon megszerettem. Mostmár minden értek. Értem, hogy miért lett olyan karakter, akit az Üvegtrón -ban megismertem, hogy miért viselkedik így, már tudom, milyen a múltja Arobynn -nel, és hogy milyen dolgokon ment keresztül… és már azt is tudom, hogy eddig Chaol mellett álltam teljes mértékben, de ezután számomra Sam az igazi, ő az Egyetlen. Az írónőnek megint sikerült elérnie, hogy könnyes legyen a szemem, úgy vezette a szívem a lapokon, mintha ismerné, mintha pontosan tudná, milyen érzések kavarognak bennem. Kemény és kegyetlen.

2 hozzászólás
DarknessAngel>!
Sarah J. Maas: The Assassin's Blade – Az orgyilkos pengéje és más történetek

Ez a könyv, ez a sorozat… egyszerűen mindig letaglóz, mindig hoz valami újat, valami többet. Imádtam megismerni Celaena régebbi oldalát, a „gondtalanabbat”, ha szabat ezt mondani. Persze már itt is forrófejű és indulatos volt, plusz öntelt (okkal, mivel tényleg ő a legjobb), de mi egyszerűen így szeretjük :)
Örültem, hogy végre megismerhetjük Samet, akibe én teljesen beleszerettem, és hogy megfigyelhetjük a kialakuló kapcsolatát Celaenával. Olvasás közben végig ott éreztem azt a keserű ízt a számban, mivel tudtam, mi lesz a vége, mire számíthatok, de még így is teljesen lesújtottak a történtek.
Sarah J. Maas képes annyi érzelmet vinni pár sorba is, megtölti az egész könyvet élettel. Egyszerűen éreztem a szelet, ami belekap a hajamba, miközben Celaena vágtázott a sivatagban az aszterionlován, vagy a harcjeleneteknél azt az adrenalint, ami a vérében folyt.
Az összes történet nagyon tetszett, mindegyikből sokkal többet megtudtunk Adarlan orgyilkosáról. Vele féltünk, örültünk és szenvedtünk. Már nagyon várom azt a percet, amikor Arobynn Hamel újra találkozik védencével, és mindenért megfizet.

1 hozzászólás
Smurfettereads>!
Sarah J. Maas: The Assassin's Blade – Az orgyilkos pengéje és más történetek

– Ne merj felettem ítélkezni! Ha még egy szót szólsz…

Én ezt nagyon élveztem, mindenegyes sorát. :-) Az írónő már az Üvegtrónnal teljesen meggyőzött, hogy kell nekem ez a sorozat, és nagy kedvenc lett az is, és ez a része is. :-) Celaena karakterét pedig imádom. :-) Kemény egy csajszi, nem könnyű őt megtörni, sosem adja fel, kiáll és harcol tovább, vérbeli egy harcos, egy hősnő. :-D
Mindenegyes része tetszett, fordulatos volt, izgalmas, teljesen elvarázsolt ez a fantasy világ, annyira jól fel lett építve. A többi karakter is nagyon szerethető volt, főleg Sam Cortland. :-) Őt is imádom, nagyon jó páros voltak ők együtt Celaenával. :-) Még Anselt is megkedveltem annak ellenére, amit tett, de Arobynn-t nem bírtam. Az elejétől kezdve taszított ez a pasi, és amit végül tett…
Ez is újraolvasós lesz az biztos, és mindenkinek csak ajánlani tudom. :-) Én nem csalódtam benne, és most jöhet a következő rész, izgatottan várom mit tartogat, még az írónő, és Celaena kalandos, eseménydús világa. :-)

doriis_and_herbooks>!
Sarah J. Maas: The Assassin's Blade – Az orgyilkos pengéje és más történetek

Fantasztikus, egyszerűen fantasztikus! ❤

Nem találom a szavakat.. Ha már az előzménykötet ennyire jó volt, el sem tudom képzelni, hogy a fő részek milyenek lehetnek.. Nem csoda, hogy ennyien szeretik ezt a sorozatot. Az az érzésem, hogy nekem is nagy kedvencem lesz. ❤

Celaena-t nagyon megkedveltem. Egy brutálisan erős főhősnő, akinek van egy gyengédebb oldala is. Aki nem más, mint Sam. spoiler
A történet folyamán Celaena különböző élethelyzeteket él át, fellázad mestere ellen, aminek a végén nagyon csúnya következményei lesznek.

Valószínűleg még ma folytatom az első résszel a sorozatot. Annyira magával ragadott, hogy másra sem tudok gondolni. Bravó Sarah! ^^

2 hozzászólás
Milli88 P>!
Sarah J. Maas: The Assassin's Blade – Az orgyilkos pengéje és más történetek

„– Ha megtanuljuk kezelni a fájdalmat, akkor mindent túl tudunk élni.”

Anno, amikor az első könyv megjelent nem vonzott a sorozat, pedig akkoriban még korban jóval közelebb álltam a célközönséghez. Aztán sokaknál láttam, hogy mennyire szeretik, és gondoltam teszek egy próbát.
Igazság szerint örülök, amiért eddig vártam az olvasással. Az orgyilkos pengéje és más történetek olvasása után körülbelül a küszöböt rágnám, hogy megtudjam, hogyan folytatódik Celaena Sardothien története.

Az első oldalaktól magával ragadott és nem is nagyon akart elengedni. Hajnalban, ha volt egy pár percem, a kávé mellett olvastam egy oldalt. A munkahelyen ugyan nem nézik jó szemmel, de volt olyan pillanat és izgalmas rész, hogy muszáj volt 1-2 bekezdést átfutni, hogy megtudjam mi történik. Éjjel későn feküdtem, csakhogy még pár fejezetet a magaménak tudhassak. Szóval ennyire varázsolt csak el a könyv. xD

Nem tudnék különbséget tenni az 5 novella között, mindegyik egyformán tetszett. A karakterek nagyon részletesen ki voltak dolgozva annak ellenére, hogy egy-egy novella szereplői nem voltak végig jelen a könyv folyamán, mint például Celaena, Sam vagy Arobynn.

Arobynntól az orgyilkos céh nagykutyájától az első oldaltól kezdve felállt a szőr a hátamon. Akármennyire is próbálta az írónő megkedveltetni velem, nem tudta letuszkolni a torkomon. Annyira ellenszenves volt, hogy legszívesebben felképeltem volna. És legyünk őszinték! Ez az értés egyre csak hatalmasodott bennem, ahogy haladtam az olvasással.
Sam teljesen lenyűgözött. Az egész lénye, kedvessége, minden gesztusa, amit Celaena felé tett. Vá! spoiler
Szerettem azt is, hogy egy képzeletbeli világban játszódik, hogy van egy pici mágia és fantázia benne, illetve ami a romantikus oldalamat is kielégítette és hájjal kenegette az a szerelmi szál. Nem volt túlerőltetve, szépen lassan alakult ki minden.

A sorozat későbbi részeiben nagyon szívesen összefutnék a Néma Mesterrel, Yrene Towersszel, Ansellel és Rolfeal is. :D

Amennyiben a későbbi részekben is megmarad ez a finom egyensúly a fantasztikus világ, a romantika és a mágia között, akkor nagy erőkkel nálam esélyes lesz a kedvenc sorozat díj megnyerésére.
Vigyázz Üvegtrón! Jövööök! :D

vighagika>!
Sarah J. Maas: The Assassin's Blade – Az orgyilkos pengéje és más történetek

„– A nevem Celaena Sardothien – suttogta –, és nem félek.”

Nagyon vártam, hogy visszatérjek az Üvegtrón-sorozathoz, és azt kell mondanom, az előzménykötet sem okozott csalódást.

Arra számítottam, hogy össze fog törni a szívem Sam miatt, de arra nem, hogy még jobban fogom szeretni Celaenát. Ő az igazi badass főhősnő, és most, hogy megtudtam a részleteket a múltjáról még jobban becsülöm. Fantasztikusan megalkotott karakter szerintem, van benne bátorság, de félelem is, erőszak és gyengeség, könyvek általi tudás és meggondolatlan döntések. Amit pedig különösen érdekes volt számomra olvasni, az a kapcsolat közte és Arobynn között. Ezt a furcsa, kiszolgáltatott, manipulatív kötődést megismerve mintha minden értelmet nyert volna.

Mindegyik rövid elbeszélés izgalmas volt, az utolsó feltette a pontot az i-re, de a Néma Mester kisregényénél is azt éreztem, hogy nem tudom letenni a kötetet (pedig Sam benne sem volt). Ilyen nekem egy jó fantasy, nagyon ajánlom mindenkinek, aki nyitott a műfajra és Sarah J. Maas univerzumára.

1 hozzászólás
Naiva P>!
Sarah J. Maas: The Assassin's Blade – Az orgyilkos pengéje és más történetek

Nagyjából tudtam mire számítsak, mégis nagyon érdekelt ez a novellás kötet. Azon kívül, hogy a szívem egy kicsit összetört, több mindenre fény derült Caelena korábbi életéről. Ebből egy kicsit azért többet vártam volna, viszont nagyon kalandos novellákat tartalmazott. Szerintem önálló kötetként is olvasható, talán még jobban is jár az olvasó, ha egyből ezzel a kötettel kezd. Örültem, hogy egy kicsit jobban megismerhettem Anselt, a néma mestert és a fiát, valamint Yrene-t, de semminek és senkinek nem örültem annyira, mint Sam-nek. spoiler Nagyon szimpatikus, aranyos karakter. Ő túl jószívű és jólelkű volt bérgyilkosnak. Őt inkább úgy tudtam volna elképzelni, mint egy kedves fiút, aki lepkéket szabadít ki a hálókból, bajba jutott kiscicát szabadít ki éppen onnan, ahová beszorult, vagy beesett, és idős néniket segít át a zebrán…..etc.
Miért éppen őt?!

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

anikho>!

    – Sam – mormolta a melléhez simulva.
    – Hm?
    Celaena kibontakozott az öleléséből, és hátrébb lépett.
    – Ha bárkinek, bármikor elmondod, hogy átöleltelek… akkor leszúrlak.
Sam rámeredt, aztán hátraszegett fejjel felnevetett.

95. oldal - Az orgyilkos és a kalózok fejedelme: 10. fejezet (Könymolyképző, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: Celaena Sardothien · Sam Cortland
Lanore P>!

– A nevem szél – suttogta. – És eső. És csont és por. A nevem egy szó egy félig elfeledett dalból.

329. oldal - Az orgyilkos és az alvilág: 5. fejezet (Könyvmolyképző, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: Celaena Sardothien
Ametiszt21>!

– Holnap már jobb lesz. Ha már csak egyetlenegy lépéssel többet tudsz futni, az is eggyel több lesz, mint a mai.

181. oldal - Az orgyilkos és a sivatag: 3. fejezet (Könyvmolyképző, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: Ansel
3 hozzászólás
Nyumi>!

– A nevem Celaena Sardothien – suttogta –, és nem félek.

497. oldal - Az orgyilkos és a birodalom: A kezdetek (Könyvmolyképző, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: bátorság · Celaena Sardothien
lone_digger P>!

    – Talán nem lennél olyan fáradt, ha nem olvastál volna fél éjszakát.

13. oldal - Az orgyilkos és a kalózok fejedelme: 1. fejezet (Könymolyképző, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: Celaena Sardothien · Sam Cortland
anikho>!

– Ha megtanuljuk kezelni a fájdalmat, akkor mindent túl tudunk élni.

260. oldal, Az orgyilkos és a sivatag: 12. fejezet (Könyvmolyképző, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: Néma Mester
perpetua P>!

    – Életem egyetlen titka az, hogy szeretlek téged – mondta, és halványan rámosolygott a lányra. – Már azt gondoltam, hogy ezt magammal viszem a sírba.

433. oldal - Az orgyilkos és a birodalom: 4. fejezet (Könyvmolyképző, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: Celaena Sardothien · Sam Cortland
anikho>!

– Néhány dolog még a halálnál is fontosabb.

305. oldal, Az orgyilkos és az alvilág: 3. fejezet (Könyvmolyképző, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: Celaena Sardothien
K_Maria P>!

Akárhová visz is az utad… és történjék bármi. A világnak több gyógyítóra van szüksége.

137. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Celaena Sardothien · Yrene Towers

A sorozat következő kötete

Üvegtrón sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Soman Chainani: Az én váram
Stephanie Garber: Finale
Mary E. Pearson: Az árulás szíve
Emily J. Taylor: Hotel Magnifique
Sara Raasch: Hó mint hamu
Sabaa Tahir: Szunnyadó parázs
Stephanie Garber: Volt egyszer egy összetört szív
Shelby Mahurin: Kígyó & Galamb
Renée Ahdieh: Harag & hajnal
Rachel Hartman: Seraphina