44. legjobb romantikus könyv a molyok értékelése alapján
51. legjobb fantasy könyv a molyok értékelése alapján
80. legjobb kortárs könyv a molyok értékelése alapján

The ​Assassin's Blade – Az orgyilkos pengéje és más történetek (Üvegtrón 0,1-0,5) 578 csillagozás

Sarah J. Maas: The Assassin's Blade – Az orgyilkos pengéje és más történetek

Celaena Adarlan legfélelmetesebb orgyilkosa.

Az orgyilkosok törvényei szerint teljes engedelmességgel tartozik mesterének, de ő senkire sem hallgat, és csak társában, Samben bízik.
Celaena öt kockázatos küldetésre indul távoli szigetekre és ellenséges sivatagokba, ahol a rabszolgák felszabadításáért küzd, és egyben elégtételt akar venni a kegyetlen királyon. Ám eközben megszegi mestere, Arobynn parancsait, egy ilyen árulásért pedig elképzelhetetlenül súlyos büntetés jár…
Fedezd fel az öntörvényű hősnő sötét és izgalmas világát, és tudd meg öt fordulatos előzménytörténetben, hogyan kezdődött az Üvegtrón-sorozat legendája!

„A legjobban az tetszett, ahogyan a történetek összefonódnak és eggyé válnak.” – Alice

„Legalább olyan jó, mint a Harry Potter vagy a Csontváros. Fordulatos, akciódús fantasy, hiteles karakterekkel.” – Shanelle

„A könyv nem öt, hanem tízmillió csillagot érdemel.” – Adithi

Eredeti mű: Sarah J. Maas: The Assassin's Blade

Eredeti megjelenés éve: 2013

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
498 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633991398 · Fordította: Hetesy Szilvia
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
502 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633991404 · Fordította: Hetesy Szilvia
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
498 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633991398 · Fordította: Hetesy Szilvia

Kapcsolódó zóna

!

Üvegtrón

151 tag · 87 karc · Utolsó karc: 2018. december 5., 08:03 · Bővebben


Enciklopédia 21

Szereplők népszerűség szerint

Celaena Sardothien · Lysandra · Sam Cortland · Arobynn Hamel · Yrene Towers · Ansel · Rolfe · Néma Mester · Ilias · Adarlan királya · Rourke Farran

Helyszínek népszerűség szerint

Terrasen · könyvesbolt · Távolvég · Rifthold/Résvár · Skull's Bay / Koponya-öböl


Kedvencelte 210

Most olvassa 68

Várólistára tette 231

Kívánságlistára tette 404

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
Nikolett0907 P
Sarah J. Maas: The Assassin's Blade – Az orgyilkos pengéje és más történetek

" – Sam – mormolta a melléhez simulva.
– Hm?
Celaena kibontakozott az öleléséből, és hátrébb lépett.
– Ha bárkinek, bármikor elmondod, hogy átöleltelek… akkor leszúrlak.
Sam rámeredt, aztán hátraszegett fejjel felnevetett. "

Jaj, de hiányzott ez a pár novella ahhoz a sok kérdés meg válaszolásához, ami kialakult bennem az Üvegtrón olvasása után.
Nagyon élveztem a történeteket.
Néhol nagyon vad volt, máskor könnyedebb kissé, de alapvetően izgalmas és nagyon fájdalmas.

Pontosan azt kaptam, amit vártam és a kedvenceim között méltó helye lett.

Ajánlom, és kedvenc!

3 hozzászólás
>!
Ashriver
Sarah J. Maas: The Assassin's Blade – Az orgyilkos pengéje és más történetek

Chaol vagy Dorian?
SAM CORTLAND, bitches! :D (persze, ez még A tűz örököse előtti vélemény!)
Nem számítottam semmire sem, amikor kézbe vettem ezt a könyvet. Tudtam, hogy 5 novellát gyűjt össze, még az Üvegtrón előtti időkből, s most rászántam magam, hogy elolvassam az Empire of Storms után, hogy kitöltsem az űrt, amit az hagyott bennem.
A tény, hogy Sarah J. Maas képes volt összetörni a szívemet, ismét, mindössze csak öt előzmény novellával, egy kissé megrémít. A frász tör rám, ha arra gondolok, hogy mi lesz a 6. könyvben.
A novellák és az Üvegtrón között, azt mondanám, hogy ez több igazságot ad Celaenának (tudva a teljes igazságot, még jó hogy). A kedvencem az öt közül Sam Cortland… teljesen egészében Sam Cortland. Elszállt tőle az agyam és ellopta a szívemet. Szurkolok neked Sam… khm…. vagyis szurkolnék, csak hát… khm… tudod….
Sarah J. Mass kegyetlen vagy, nagyon kegyetlen… ezt már tudom az 5. könyvből is, számítottam is rá, csak hát… mégis reménykedik az ember…. aztán meg bőgve marad:
https://images.gr-assets.com/hostedimages/1401456796ra/…

10 hozzászólás
>!
Lanore P
Sarah J. Maas: The Assassin's Blade – Az orgyilkos pengéje és más történetek

A nevem szél. És eső. És csont és por. A nevem egy szó egy félig elfeledett dalból.

Hiába kedvenc az eddigi két rész, nem voltam biztos abban, hogy Celaena Sardothien történetében van még elég tartalék, főleg egy előzménykötetként. De imádtam! Ugyanúgy elvarázsolt, mint az eddigiek, szinte le sem bírtam tenni a könyvet, annyira tudni akartam, hogy mi lesz ezzel a lánnyal, akit nagyon megszerettem. Mostmár minden értek. Értem, hogy miért lett olyan karakter, akit az Üvegtrón -ban megismertem, hogy miért viselkedik így, már tudom, milyen a múltja Arobynn -nel, és hogy milyen dolgokon ment keresztül… és már azt is tudom, hogy eddig Chaol mellett álltam teljes mértékben, de ezután számomra Sam az igazi, ő az Egyetlen. Az írónőnek megint sikerült elérnie, hogy könnyes legyen a szemem, úgy vezette a szívem a lapokon, mintha ismerné, mintha pontosan tudná, milyen érzések kavarognak bennem. Kemény és kegyetlen.

2 hozzászólás
>!
Milli88 P
Sarah J. Maas: The Assassin's Blade – Az orgyilkos pengéje és más történetek

„– Ha megtanuljuk kezelni a fájdalmat, akkor mindent túl tudunk élni.”

Anno, amikor az első könyv megjelent nem vonzott a sorozat, pedig akkoriban még korban jóval közelebb álltam a célközönséghez. Aztán sokaknál láttam, hogy mennyire szeretik, és gondoltam teszek egy próbát.
Igazság szerint örülök, amiért eddig vártam az olvasással. Az orgyilkos pengéje és más történetek olvasása után körülbelül a küszöböt rágnám, hogy megtudjam, hogyan folytatódik Celaena Sardothien története.

Az első oldalaktól magával ragadott és nem is nagyon akart elengedni. Hajnalban, ha volt egy pár percem, a kávé mellett olvastam egy oldalt. A munkahelyen ugyan nem nézik jó szemmel, de volt olyan pillanat és izgalmas rész, hogy muszáj volt 1-2 bekezdést átfutni, hogy megtudjam mi történik. Éjjel későn feküdtem, csakhogy még pár fejezetet a magaménak tudhassak. Szóval ennyire varázsolt csak el a könyv. xD

Nem tudnék különbséget tenni az 5 novella között, mindegyik egyformán tetszett. A karakterek nagyon részletesen ki voltak dolgozva annak ellenére, hogy egy-egy novella szereplői nem voltak végig jelen a könyv folyamán, mint például Celaena, Sam vagy Arobynn.

Arobynntól az orgyilkos céh nagykutyájától az első oldaltól kezdve felállt a szőr a hátamon. Akármennyire is próbálta az írónő megkedveltetni velem, nem tudta letuszkolni a torkomon. Annyira ellenszenves volt, hogy legszívesebben felképeltem volna. És legyünk őszinték! Ez az értés egyre csak hatalmasodott bennem, ahogy haladtam az olvasással.
Sam teljesen lenyűgözött. Az egész lénye, kedvessége, minden gesztusa, amit Celaena felé tett. Vá! spoiler
Szerettem azt is, hogy egy képzeletbeli világban játszódik, hogy van egy pici mágia és fantázia benne, illetve ami a romantikus oldalamat is kielégítette és hájjal kenegette az a szerelmi szál. Nem volt túlerőltetve, szépen lassan alakult ki minden.

A sorozat későbbi részeiben nagyon szívesen összefutnék a Néma Mesterrel, Yrene Towersszel, Ansellel és Rolfeal is. :D

Amennyiben a későbbi részekben is megmarad ez a finom egyensúly a fantasztikus világ, a romantika és a mágia között, akkor nagy erőkkel nálam esélyes lesz a kedvenc sorozat díj megnyerésére.
Vigyázz Üvegtrón! Jövööök! :D

>!
kocybaba P
Sarah J. Maas: The Assassin's Blade – Az orgyilkos pengéje és más történetek

Sok mindenre számítottam, de arra nem, hogy a sorozatban mindközül ez a rész lesz a kedvencem. Nem szerepel benne Chaol, Dorian vagy Rowen, de egy Sam Cortland nevű fiú igen, aki nem csak én szívemet lopta el. Meg kellett őt ismernem ahhoz, hogy a segítségével végre Celaena Sardothien-t jobban megértsem, tisztábban lássam, hogy annak a lánynak, aki sokszor öntelt, arrogáns és hiú, – aki noha számomra még mindig nem badass – nagyon is helyén van a szíve. Sokszor nehéz összeegyeztetni a tulajdonságait, de ettől emberi, s mindazon amin keresztül ment, több személynek is sok lenne, nemhogy egynek. Sajnáltam ahova jutott, de mindettől lett az, aki. A végén pedig bár már rájöttem ki állt a dolgok mögött, nem erre az indokra számítottam. Mélységesen elszomorított és feldühített… de ha még a végén így is éreztem, ezt a részt akkor is iszonyat nagy kár lett volna kihagyni.

>!
schesztiஐ P
Sarah J. Maas: The Assassin's Blade – Az orgyilkos pengéje és más történetek

Mindig. Ilyen. Könyveket. Akarok. Olvasni.
Tökéletes!

Beleszerettem a borítóba. Beleszerettem az Üvegtrón-ba, amikor olvastam, de azt gondoltam, ezzel a kötettel, csak a szokásos kis plusz kiegészítő kötetet kapjuk.
Meghökkentem a vastagságán, de mivel novelláskötet, még mindig volt bennem egy icipici tedd-félre. Egyre inkább azt veszem észre magamon, hogy nem tetszik, ha csak rövid szösszeneteket kapok, apró történeteket egy igazi nagy helyett.

Ami hihetetlenül tetszett, hogy itt csalódnom kellett. Az öt történet hihetetlenül jól illeszkedik egymáshoz, nem csak 5 különálló kaland, hanem egymás miértjei, folytatásai.
Imádtam, hogy tulajdonképpen egy egész nagy regényt kaptam, Celaena múltjából.

Az első történetek a pörgést, az izgalmakat, a harcokat hozták – élveztem, hogy szembeszállunk, megküzdünk bárkivel, mindenkivel. Együtt vagdalkoztam, izzadtam Celaena-val. :) Mi voltunk a legnagyobb orgyilkos, Adarlan bajnoka, Arobynn védence.
Túléltem a sivatagot, kivívtam a Mester megbecsülését.
És aztán valahogy minden elromlott…

A nevem Celaena Sardothien és nem félek. De én rettegtem.
És meghasadt a szívem ezért a lányért, ezért a rettenthetetlen orgyilkosért, aki mégiscsak egy tizenhét éves lány.
Ebben a kötetben, ezekben a novellákban megismerhetjük az öntelt, magabiztos harcost, akitől mindent elvettek.

5 hozzászólás
>!
Madridista P
Sarah J. Maas: The Assassin's Blade – Az orgyilkos pengéje és más történetek

Eddig még nem olvastam olyan előzménykötetet, ami tetszett. Eddig.

Nagyon jó volt betekinteni Celaena múltjába, a történetébe, a Sammel való kapcsolatába. spoiler
Öt, fantasztikusan megírt történetet olvashattunk, melyek mind külön-külön is megállják a helyüket, s melyek egytől-egyig a kedvenceinkké válnak. Nagyon örülök, hogy megtudtuk a folyamatot, ahogy Celaena és Sam spoiler. Élmény volt olvasni a kalandokat, a történeteket, a küzdést. Fájdalmas volt olvasni a spoiler. De mindenek előtt, öröm volt olvasni ezt a kötetet, mely semmiben sem marad alul a sorozat többi részéhez képest.

spoiler

Köszönöm annak, aki rávett, hogy minél hamarabb olvassam el! :)

Ha esetleg te is gondolkozol rajta, ne tedd. Olvasd. :)

>!
Pnikolett
Sarah J. Maas: The Assassin's Blade – Az orgyilkos pengéje és más történetek

Egy jó darabig nem sikerült annyira beszippantania amennyire vártam. Ez azért lehetett,mert teljesen mást vártam ettől a könyvtől. Megmondom őszintén, én arra számítottam, hogy lesznek jelenetek Celaena gyerekkorából és megismerjük majd,hogyan vált egyáltalán orgyilkossá. De nem,itt a történet már orgyilkosként való boldogulásáról szól és pár kalandjáról. Itt a hiba azzal,hogy nem olvasok fülszöveget:D
Ami mégis nagyon tetszett,hogy legalább az egyik nagy kérdőjel,Sam nagy szerepet játszott ebben a könyvben. Megismertem Sam és C. kapcsolatának alakulását,így végre nem csak egy név volt, akit alig tudtam hová tenni a többi rész során,pedig tudtam,hogy valószínűleg fontos személy a lány életében. A könyv vége körül szippantott be úgy igazán a történet és nagyon sajnáltam és átéreztem a helyzetét, azt a reménytelenséget,ürességet,bódító zsibbadást,amit ő érezhetett menetelve a sorsa felé… Egyszerre sikerült megértenem C. jellemét és most már nem rónám fel neki a viselkedését.
Sam volt az ő társa, akit kíméletlenül eltávolítottak mellőle. Valahogy semmi sem jött össze többé és legjobb megoldásnak a feladást tartotta…Amint tudjuk,talpra állt a későbbiekben, de nagyon csodálkozom rajta…

>!
perpetua P
Sarah J. Maas: The Assassin's Blade – Az orgyilkos pengéje és más történetek

Legelőször elszomorodtam, amikor megláttam, hogy ezt a könyvet kapjuk legközelebb és nem a harmadik részt. Aztán belegondoltam, hogy mégiscsak jó lesz megismerni Celaena múltját és reméltem (végre) Sam-el is találkozhatunk. :)
Bevallom, nem azonnal sikerült belerázódnom újra a világba, az első két történet még nem győzött meg teljesen. De utána már letenni is alig tudtam, mert újra éreztem, hogy miért ilyen jó ez a sorozat. :) A múltba csöppentünk, de nem mindennek az elejére. Celaena már Adarlan orgyilkosa, hihetnénk, hogy fiatalsága miatt még szerényebben viselkedik, de akkor hatalmasat tévedünk. :D Nagyon szeretem a lányt, és egyik, hanem a legkedvencebb hősnőm, hiszen annyira melegszívű, hatalmas az igazságérzete, és segít amikor csak szükség van rá, nem tűri az ártatlanok elnyomását. Itt viszont még erőteljesebben érezhető rajta, hogy sokszor túl magabiztos, akár lekezelő is. Szívesen megszámolnám, hányszor olvashattam azt a mondatot, hogy „Én vagyok Adarlan orgyilkosa” vagy „Én vagyok a legjobb”. :D Szerethetősége ezek ellenére se csökkent, továbbra is kedvenc marad. :) Utalásokat már kaptunk múltbeli viszontagságairól, de nem gondoltam, hogy ennyit kellett már ekkor is szenvednie. :(
Sam-re voltam leginkább kíváncsi. Ha Celaena párja volt, egyértelmű, hogy csak szeretni lehet. Tudtam, hogy mi történt vele, de olvasva mégis szörnyű volt. Nagyon sajnáltam, ezt az igazságtalanságot, ami a vesztét okozta. :( Ő is igazán melegszívű, erős karakter, aki kiáll a gyengébbekért, jóra használja képességeit. :(
Nagy meglepetés volt, hogy a novellák ennyire szorosan kapcsolódtak egymáshoz. Nem sok idő telik el két történet között, és remekül fel van fűzve egy szálra az egész, hogy nem is nagyon lehet külön kezelni őket. Az elsőben még csak ismerkedünk a fiatal Celaena-val és felbukkan Sam is. Izgalmas, ahogy a kalózkapitánnyal „hadakoznak”, de ez még tényleg nem vett le a lábamról. A második történetre majdnem mondhatnám, hogy nem tetszett, de arra megfelelő volt, hogy ismét megmutatkozzon orgyilkosunk remek jelleme.
A sivatagban töltött hetek majdnem a kedvenceim lettek, de az utolsó három történet nekem már annyira egybeolvadt, hogy nem is nagyon tudom szétválasztani. Celaena nem büszkélkedhet sok barátnővel, itt mégis kialakult egy különleges kapcsolata. Ansel nagyon hasonlít rá, könnyen megtalálják a közös hangot. A végén lévő fordulatra nem számítottam, igazán szíven ütött. :(
A negyedik cselekménye a „legorgyilkososabb”, hiszen itt végre igazi megbízást kap Celaena, és láthatjuk, milyen remekül tudja végrehajtani a rábízott feladatot a nehézségek ellenére is (meg persze, ha ilyen remek segítsége akad :P ).
És egyértelműen az utolsó a legszomorúbb, ez már majdnem közvetlenül kapcsolódik az Üvegtrón cselekményéhez. Itt mutatkozik meg legjobban mennyire kettős és számító személyiség Arobynn. Nehezen igazodtam ki rajta. Érződik rajta sokszor, hogy fontos neki Celaena, de ha az érdekek megkívánják bárkinek árt. Talán nem bánom, hogy nem szerepelt igazán sokat.
Hiába indult lassabban, mindenképp 5 csillagot érdemel, mert minden jó megvolt benne, ami az első két részben is. Kitöltötte az űrt, ami a harmadik részt várva keletkezett bennem. :)

>!
omam
Sarah J. Maas: The Assassin's Blade – Az orgyilkos pengéje és más történetek

– Valahogy jobban örülnék, ha meg akarnál ölni.
– Néha én is így vagyok vele. Az életemet mindenesetre egy kicsit feldobná.

Már percek óta gondolkozom rajta, mit írjak.
Írjam le századszor, hogy mennyire imádom a sorozatot? Hogy Celaena, akit eleinte ki nem állhattam, most az egyik kedvenc főszereplőm? Vagy mondjam el ismét, mennyire bele tudtam élni magam a történetbe, azt, hogy Sarah J. Maas – sokadszorra – mennyire a hatása alá tudott keríteni olvasás közben? Hogy még négy kötet után is képes vagyok meglepődni? Soroljam fel az összes (megszámolhatatlan) dolgot, amiért rajongok Celaena történetében? Meséljek arról, hogy hány milliárd dolgot éreztem, miközben olvastam, a remek stílusról, a sok-sok idézetről, amit ki szeretnék írni a könyvből? Arról, hogy ez az egész sorozat sokkal több, mint egy orgyilkos kalandjai, hogy egyáltalán nem csak erről szól, és pont ezért fogott meg annyira? Áhh. Csak ismételni tudom a többi molyt, és magamat is.
Tudom, hogy meggyőztelek. Most pedig rohanj a könyvesboltba, vedd meg és már hazafelé kezdd el! Kizárt, hogy csalódni fogsz.

Még mindig az én soraimat olvasod?! Siess, menj már!!!


Népszerű idézetek

>!
anikho

    – Sam – mormolta a melléhez simulva.
    – Hm?
    Celaena kibontakozott az öleléséből, és hátrébb lépett.
    – Ha bárkinek, bármikor elmondod, hogy átöleltelek… akkor leszúrlak.
Sam rámeredt, aztán hátraszegett fejjel felnevetett.

95. oldal - Az orgyilkos és a kalózok fejedelme: 10. fejezet (Könymolyképző, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: Celaena Sardothien · Sam Cortland
>!
Lanore P

    – A nevem szél – suttogta. – És eső. És csont és por. A nevem egy szó egy félig elfeledett dalból.

329. oldal - Az orgyilkos és az alvilág: 5. fejezet (Könyvmolyképző, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: Celaena Sardothien
>!
Harlen

    – A nevem Celaena Sardothien – suttogta –, és nem félek.

497. oldal - Az orgyilkos és a birodalom: A kezdetek (Könyvmolyképző, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: Celaena Sardothien
>!
anikho

– Ha megtanuljuk kezelni a fájdalmat, akkor mindent túl tudunk élni.

260. oldal, Az orgyilkos és a sivatag: 12. fejezet (Könyvmolyképző, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: Néma Mester
>!
perpetua P

    – Életem egyetlen titka az, hogy szeretlek téged – mondta, és halványan rámosolygott a lányra. – Már azt gondoltam, hogy ezt magammal viszem a sírba.

433. oldal - Az orgyilkos és a birodalom: 4. fejezet (Könyvmolyképző, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: Celaena Sardothien · Sam Cortland
>!
_7es_ P

    – Talán nem lennél olyan fáradt, ha nem olvastál volna fél éjszakát.

13. oldal - Az orgyilkos és a kalózok fejedelme: 1. fejezet (Könymolyképző, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: Celaena Sardothien · Sam Cortland
>!
anikho

    – Néhány dolog még a halálnál is fontosabb.

305. oldal - Az orgyilkos és az alvilág: 3. fejezet (Könyvmolyképző, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: Celaena Sardothien
>!
Könyvmolyképző KU

    A kiszögellés másik végén Sam bukkant fel. Tetőtől talpig poros volt, a homlokán vérző vágás éktelenkedett, de…
    Celaena felszegte a fejét.
    – Neked kiabáltam!
    Sam megrántotta a vállát, és hanyagul elindult felé.
    – Úgy gondoltam, pár percet még várhatsz. Végül is a nap hőse én vagyok. – Szemöldökét felhúzta hamulepte homlokán.
    – Szép kis hős vagy! – Celaena a körülöttük lévő romokra mutatott. – Még sosem láttam ennyire slendrián munkát.

94-95. oldal - Az orgyilkos és a kalózok fejedelme: 10. fejezet (Könymolyképző, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: Celaena Sardothien · Sam Cortland
>!
anikho

    – Oké – mondta Celaena, és egy kicsit hátrébb csúszott, hogy megvizsgálja a művét. – Nyisd ki a szemed!
    Ansel engedelmeskedett, Celaena pedig rémült arcot vágott.
    – Mi van? – kérdezte Ansel.
    A lány megrázta a fejét.
    – Attól tartok, le kell mosnod az egészet.
    – Miért?
    – Mert jobban nézel ki, mint én.

223. oldal - Az orgyilkos és a sivatag: 8. fejezet (Könyvmolyképző, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: Ansel · Celaena Sardothien

A sorozat következő kötete

Üvegtrón sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sara Raasch: Hó mint hamu
Kristin Cashore: Graceling – A garabonc
Erika Johansen: Tear ostroma
Maria V. Snyder: Poison Study – Méregtan
Leigh Bardugo: Shadow and Bone – Árnyék és csont
Mary E. Pearson: Az árulás szépsége
Arwen Elys Dayton: Seeker
Colleen Houck: A tigris küldetése
Anna Banks: Nemezis
Victoria Aveyard: Vörös királynő