The ​Assassin's Blade (Throne of Glass 0,1-0,5) 32 csillagozás

Sarah J. Maas: The Assassin's Blade Sarah J. Maas: The Assassin's Blade Sarah J. Maas: The Assassin's Blade Sarah J. Maas: The Assassin's Blade

Discover ​Sarah J. Maas's #1 New York Times bestselling Throne of Glass series-now available for a limited time in a brand-new miniature format! This exclusive edition highlights Sam Cortland.

Delightfully compact with lightweight pages for easy travel, this miniature volume of Assassin's Blade is perfect for any book lover's coat pocket or purse. Complete and unabridged, this beautifully designed character edition celebrates Sam Cortland by highlighting his name in Avery River Teal ink.

Read the stunning prequel to the epic saga Time Magazine called, “One of the best fantasy series of the past decade.”

Celaena Sardothien is Adarlan's most feared assassin. Though she works for the powerful Assassins' Guild, she yields to no one and trusts only her fellow killer-for-hire, Sam. When Celaena's scheming master, Arobynn Hamel, dispatches her on a mission that takes her from remote islands to hostile deserts, she finds herself questioning his orders. She will have… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2013

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

Tartalomjegyzék

>!
436 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781547604326
>!
Bloomsbury, London, 2014
448 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781619633612 · ASIN: 1408851989
>!
ASIN: B00J4X5GH6 · Felolvasta: Elizabeth Evans

2 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Üvegtrón

307 tag · 199 karc · Utolsó karc: 2020. május 29., 13:02 · Bővebben


Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Celaena Sardothien · Chaol Westfall · Dorian Havilliard · Sam Cortland


Kedvencelte 9

Most olvassa 6

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 17


Kiemelt értékelések

>!
Nymeria96
Sarah J. Maas: The Assassin's Blade

The Assassin and the Pirate Lord ~ Nekem ez a történet nagyon tetszett. Annak ellenére, hogy csak 78 oldal, Sarah nagyon jól adagolta az izgalmat és a feszültséget.
Jó volt betekintést nyerni Celaena spoiler előtti életébe, és bár elolvastam négy könyvet az Üvegtrón sorozatból, Celaena még mindig képes meglepni.
És végre valahára én is megismerhettem Sam Cortlandet, akiről már eddig is számtalanszor olvashattam a regények folyamán említés szintjén. Meglepett a kapcsolata Celaenával, mert egyáltalán nem számítottam rá, hogy ezek ketten ilyen sokszor egymás torkának fognak ugrani. Hamar megkedveltem, és már előre sajnálom szegényt azért, ami majd történni fog vele.

The Assassin and the Healer ~ Ez a rész kevésbé nyerte el a tetszésemet; talán azért, mert nem sok említésre méltó dolog történik benne. Persze megismertük Celaena egy másik oldalát, és találkoztunk Yrene-nel is, de egyébként… nekem ez most kevés volt. Töltelék résznek éreztem.
De hogy jót is mondjak róla: egy kicsit nagyobb érdeklődéssel várom miatta a Tower of dawnt.

The Assassin and the Desert ~ Alapjáraton szeretem a sivatagban játszódó történeteket, ezért reméltem, hogy ez is tetszeni fog. Nem volt rossz, de néhol túlírtnak éreztem, tele felesleges mozzanatokkal, amik egyáltalán nem vitték előre a cselekményt. A szereplők mentették meg számomra ezt a novellát, főként Ansel és Ilias (hogy lehet, hogy róla eddig nem is hallottam?!<3). Celaena azonban szörnyen idegesítő volt. Igazság szerint novelláról novellára válik egyre elviselhetetlenebbé számomra. Az arcátlansága és az arroganciája nem ismer határokat. A regényekben is ilyen nagyképű volt? :O

The Assassin and the Underworld ~ A kedvenc novellám változatlanul az első, de ez sem sokkal marad el mögötte. Izgalmas, pörgős, feszes történetvezetéssel.
Dorian és Chaol, na jó, főleg Dorian felbukkanása pedig igazi színfoltja volt a történetnek. ^ ^
„Gods above, even with the mask obscuring half of his features, he was handsome.”
A romantikus szál nagyon aranyosan alakult.

The Assassin and the Empire ~ Nem. Fogok. Beszélni. Róla.
Soha.

>!
budvigszandi P
Sarah J. Maas: The Assassin's Blade

Az Empire of Storms után nagyon bántam, hogy még mindig nem olvastam el a The Assassin's Blade-et, most pedig iszonyatosan örülök, hogy végre bepótoltam. Egyrészt imádtam, hogy végre újra Celaena kalandjairól olvashatok – már nagyon hiányzott az az igazi, badass Celaena –, másrészt pedig annyi utalás és kirakós darabka van benne, amelyek mind megjelennek a többi könyvben.

Nehéz kedvencet választani az öt történet közül, de a The Assassin and the Desert és a The Assassin and the Underwold verseng nálam az első helyért. Az előbbinek egyszerűen olyan szívmelengető volt a hangulata, annyira jó érzés volt olvasni, ahogy Celaena és Ansel barátsága kivirágzik, EoS spoiler: spoiler. Az utóbbi pedig Sam és Celaena miatt, és Celaena zene iránti szeretete miatt… egyszerűen awww ♥

Nagyon kíváncsi voltam, mi a teljes története a Celaena és Rolfe kapitány közti nézeteltérésnek, úgyhogy kifejezetten örültem a The Assassin and the Pirate Lord-nak.
A The Assassin and the Healer-ben pedig megismertem Yrene-t, akit alig várok, hogy viszont láthassak a Tower of Dawn-ban. Annak ellenére, hogy rövid és viszonylag kiszámítható volt ez a rész, nekem elnyerte a tetszésemet. spoiler

The Assassin and the Empire… Nincsenek szavak. Tudtam, mindannyian tudtuk, hogyan kell végződnie. Mégis könnyek közt olvastam az utolsó fejezeteket. Sarah még az előzménytörténetekben is elérte, hogy összetörjön. QoS spoiler: spoiler
Végre tudom, mi a háttere az oly sokszor elhangzott mondatnak: My name is Celaena Sardothien… and I will not be afraid.

10 hozzászólás
>!
Beatrice8
Sarah J. Maas: The Assassin's Blade

Első, magyar olvasás után a véleményem: https://moly.hu/ertekelesek/2340344
Mostani véleményem:
Már képtelen vagyok egy Üvegtrón könyvre kevesebb, mint 5 csillagot adni, sajnálom, nem sajnálom :D.
Körülbelül úgy olvastam ezt a könyvet, mint egy vadászkutya a zsákmányt keresve. A zsákmányom pedig a kis utalások a jövőre nézve és egyéb kétértelmű, több jelentéssel bíró mondatok.
Szenvedtem rendesen mit ne mondjak. Így a Kingdom of Ash megjelenése előtt egy kicsit érzékeny vagyok a 'turned her[Celaena] to ash' kifejezésekre, de Saraj nem kímél.
A Rolfenál tett látogatás során szinte folyamatosan az Empire of Storms jelenetei futottak a szemem előtt. Amikor Celaena AZON tengerparton sétálgatott :DDD Áhhh én kész voltam. *_*
A Healer novellát sokat hallom, hogy nem szeretik. A Tower of Dawn olvasása után viszont úgy gondolom, hogy bár a legrövidebb, de a legjelentősebb történet ebben a kötetben. Lehet az utolsó rész és több szereplő újramegjelenése után méshogy fogom gondolni, de egyelőre ezen az állásponton vagyok. Jézusom ez a rész! ZSENIÁLIS! F*cking brilliant!:
„Yet there, deep in her gut, was a small but insistent tug. A tug on a strand of some invisible web. So Celaena decided to tug back, just to see how far and wide the reverberations would go.” Vagyis fogja, odaadja a lánynak azt a zsák pénzt és a cetlit és ez… terjed, kontinenseken keresztül míg bizton állíthatom, hogy vissza fog érni hozzá.
A novellához még azt jegyeztem meg, hogy az emberek mindig úgy meglepődnek Celaena őrültségén! :DD
A sivatagos legutóbbi olvasásra elég nehézkesen ment, de mostmár ebben is észrevettem a rejtett dolgokat. Ansel története azonnal beindította a teóriákat a fejemben. Eszerint gyerekkorában az otthonához közel felfedeztek egy kaput egy másik világba és vasfogú boszorkát a közelében. Nagyon kíváncsi leszek, hogy ennek lesz-e jelentősége, szerintem lesz! Anselt nagyon igyekeztem megérteni, a tetteit, Celaena reakciót a tetteire. spoiler Körülbelül sikerült, rá is kiváncsi leszek az utolsó részben.
Az utolsó kettő körülbelül tömény fájdalom. Persze Sam :(((. De ami még nagyon felhúzott az Arobynn volt, természetesen. Arrogant cruel bastard I hate you!! Utálom, amit tesz. Utálom, amit tenni fog. És mindenek felett utálom, hogy Celaena nem látja az igazi valóját, hogy ennyire ragaszkodik, hogy nem veszi észre, hogy bármilyen érzelmet is táplál az irányában a gyűlöleten kívül!
A vége. Elolvastam az egész sorozatot. Az elsőt kétszer. Bőgtem az EoS végén. Akkor mégis mi a francnak féltem még mindig a végétől?! “We have all the time in the world.”
Én meg itt döntöttem el, hogy keresek egy sarkot, ahol kisírhatom magam. Esküszöm most jobban megviselt, mint elsőre. Pedig tudom… tudok szinte mindent ezzel kapcsolatban, mégis sírtam. ;((
Szóval így kapott egy egész csillaggal többet az első olvasáshoz képest. A jövő ismeretében. Ez az értékelés se volt mindenre kiterjedő, rajongtam már és fogok is még eleget. :D
Az első részt nem rég olvastam újra, így az ezúttal kimarad angolul, de a többit mind olvasom újra szép sorban. Jöjjön a Crown of Midnight!

>!
Narutofan98
Sarah J. Maas: The Assassin's Blade

Kicsit könnyebb volt haladni vele úgy, hogy már magyarul olvastam. Már tudtam, mi lesz a vége, miként fognak történni az események, mégis valahogy más élmény volt. Érzékelni lehetett, hogy miként fordították, alakították át úgy, hogy a magyar olvasó számára érthető legyen, mégse vesszen el annyira a jelentése. Teljesen más volt angolul olvasni, mintha az ember lánya, csak magyarul olvassa el. Nem tudom, leírni, de valahogy jobban átjöttek az egyes események – aki olvasta az tudja, miről beszélek – jelentősége, míg a magyarban ugyan szintén izgulok, de mégis más. Nem tudom ezt rendesen megfogalmazni. A Tower of Dawn-nál is pont ez volt a gond. Mert rendben, most elolvastam angolul, de a magyarban teljesen más lesz. Talán még hozzá is adnak majd egy-egy mondatot – itt is volt helyenként egy-egy szó, valamint összekötés –, hogy a magyar olvasónak jobban tetszen vagy a szája ízéhez azonosítsák.
Ettől függetlenül kedvenc.

>!
Chili87 P
Sarah J. Maas: The Assassin's Blade

Imádtam! Mondjuk nem meglepő módon, mivel az első rész totál megvett kilóra. Kellettek ezek a történetek, hogy kerek legyen az egész.

>!
majtpetra
Sarah J. Maas: The Assassin's Blade

Harmadik olvasás után vagyok, most először angolul. Aggódtam, hogy így nem lesz olyan és akkora élmény, de megint tévedtem. Nagyon élbeztem Celaena utazását, és szükségesnek tartom is, a történethez. Miután az eddig megjelent összes részt olvastam kivéve a Kingdom of Ash-t ezért nagyon jó volt felfedezni az elrejtett utalásokat, meg minden apró részletre felfigyelni. Nagyon tetszett, hogy a csak ebben a részben szereplő személyek spoiler Az öt rész közül a kedvencem a Vörös sivatagban játszódó rész, Ansel is óriási favorit. Az indítékai és mindennel együtt számomra szerethető volt és egy nagyon nagy személyiség. Sam története még harmadjára is megrázó. Arobynn, halál rád! Talán a sorozatból a kedvencem is lehetne, csak sajnos mindig az a kedvencem, amit éppen olvasok. Abszolút szerettem!

>!
Lorelei
Sarah J. Maas: The Assassin's Blade

Nem nagyon tudom, hány csillagot is kellene adnom ennek a könyvnek. Tetszett, hogy megismertük Celaena TOG előtti életét, az egész bér/orgyilkos világhoz no meg Samhez fűződő kapcsolatát. Az is kiderül, hogyan jut pontosan Endovierbe.

Egyértelműen megszerettem Samet, nagy fénypontja volt a könyvnek, amikor Celaenát lecsaptam volna az önteltsége, vagy hiúsága miatt. A könyv vége emiatt meg is viselt. Sarah valahogy mindannyiszor képes megalkotni az álompasit, ahányszor egy, a főhősünkhöz közeli férfi karakter csatlakozik a történethez.

Azonban a második és harmadik novellában nem sokat szerepel Sam és ott érezhetően süllyedt a színvonal és az izgalom foka. Ha ezzel a könyvvel vágnék bele a világba, nem biztos, hogy végigolvastam volna a könyvet bár annak sem szolgál sok fordulattal, aki már olvasta a többi részt.
A történet elején már egy gyásszal kell megbirkóznia Laenának és ebben a kötetben is számtalanszor elárulják. Visszagondoltam mindig a későbbi részekre és csak azt tudtam mondani: ó, ha tudnád még hány embert fogsz elveszíteni, hányan élnek vissza a bizalmaddal! Bár nem nagyon tanul belőlük, ahogy a csapdákból sem…

Ha hiányzik a történet világa, esetleg megismernéd jobban azt, akkor mindenképp olvasd el, mert a stílusa változatlan és ha átvergődsz a lassú részeken, kellemes kis olvasmány lesz belőle.

4 hozzászólás
>!
AgiVega IP
Sarah J. Maas: The Assassin's Blade

Engem kicsit sem varázsolt el ez a világ – igaz, nem olvastam a közismert első könyvet a sorozatból, csak ezt a prequel sztorit. Túl sok a fölösleges leírás (ki hogyan vakargatja az orrát, hogyan pöckölgeti a teáscsészéje oldalát vagy éppenséggel milyen műgonddal vonja össze a szemöldökét). Nem tehetek róla, untam, fárasztott, és ami a legnagyobb baj: nem tudott érdekelni, hogy mi történik Celaenával. Egyáltalán nem.

>!
obietero
Sarah J. Maas: The Assassin's Blade

Nem szoktam előzmény és egyéb kiegészítő novellákat olvasni, nem érdekelnek a feledik, másfeledik történetek, de kellett a Sarah J. Maas kitüntetéshez.
Nem szeretem, hogy ha egy egybe szerkesztett könyvben minden kisregény az alapok elismétlésével kezdi. Értem, hogy eredetileg önálló történetek, de egyben olvasva idegesített, hogy összefoglalja, elismétli azt, amit alig valamivel korábban olvastam.
Nem az én formátumom, és nem véletlenül hagyom ki a hasonló kiegészítőket.

Ezen felül órákon át tudnám elemezni a tini romantikus fantasy jelenséget, aminek egyik zászlóvivője Maas, megvan benne minden „hiba”, ami miatt lehet utálni, a csak szuper szép és jóképű szereplők, a túl sok divat, a főszereplő divatkömyvmolysága, és az, hogy a határozott női karaktert nem képes elválasztani a hülyepicsaságtól. De ezek ellenére szeretem a sorozatot, kikapcsol és jó olvasni, mert Maas stílusa nekem bejön, ha a női főszereplői nem is… amennyiben e/3-ban ír.

Köszöntem a lehetőséget, még gyorsan megszerzem a plecsnit, mielőtt az acotar univerzum újabb könyve megjelenik, mert azt nem vette be a gyomrom


Népszerű idézetek

>!
lafayette

When he could breathe again, Sam cleared his throat. “Come on, Sardothien,” he said, slinging an arm around her shoulders. “If you’re done liberating slaves and destroying pirate cities, then let’s go home.”

Kapcsolódó szócikkek: Celaena Sardothien · Sam Cortland
>!
Lorelei

”My name is Celaena Sardothien,” she whispered, ”and I will not be afraid.”

430. oldal

>!
Nymeria96

A glimmer of movement caught her eye by the towering doors atop the stairs. Four young men wearing masks stood atop the steps, surveying the crowd. It took all of two heartbeats for her to see that the dark-haired youth was their ringleader, and that the fine clothes and the masks they wore marked them as nobility. Probably nobles looking to escape a stuffy function and savor the delights of Rifthold.
The masked strangers swaggered down the steps, one of them keeping close to the dark-haired youth. That one had a sword, she noticed, and from his tensed shoulders, she could tell he wasn’t entirely pleased to be here. But the lips of the ringleader parted in a grin as he stalked into the crowd. Gods above, even with the mask obscuring half of his features, he was handsome.
She danced as she watched him, and, as if he had somehow sensed her all this time, their eyes met from across the room. She gave him a smile, then deliberately turned back toward the singers, her dancing a little more careful, a little more inviting. She found Sam frowning at her. She gave him a shrug.
It took the masked stranger a few minutes—and a knowing smile from her to suggest that she, too, knew exactly where he was—but soon she felt a hand slide around her waist.
“Some party,” the stranger whispered in her ear. She twisted to see sapphire eyes gleaming at her. “Are you from Melisande?”
She swayed with the music. “Perhaps.”
His smile grew. She itched to pull off the mask. Any young nobles who were out at this hour were certainly not here for innocent purposes. Still—who was to say that she couldn’t have some fun, too? “What’s your name?” he asked above the roar of the music.
She leaned close. “My name is Wind,” she whispered. “And Rain. And Bone and Dust. My name is a snippet of a half-remembered song.”
He chuckled, a low, delightful sound. She was drunk, and silly, and so full of the glory of being young and alive and in the capital of the world that she could hardly contain herself.
“I have no name,” she purred. “I am whoever the keepers of my fate tell me to be.”
He grasped her by her wrist, running a thumb along the sensitive skin underneath. “Then let me call you Mine for a dance or two.”

280. oldal - The Assassin and the Underworld

>!
Nymeria96

Slowly, Celaena turned north, toward the source of the breeze, which smelled of a faraway land she hadn’t seen in eight years. Pine and snow—a city still in winter’s grasp. She breathed it in, staring across the leagues of lonely, black ocean, seeing, somehow, that distant city that had once, long ago, been her home. The wind ripped the strands of hair from her braid, lashing them across her face. Orynth. A city of light and music, watched over by an alabaster castle with an opal tower so bright it could be viewed for miles.

44. oldal (The Assassin and the Pirate Lord)

Kapcsolódó szócikkek: Celaena Sardothien
>!
Nes

„Celaena?” Sam asked into the dark. „Sholuld I worry abaut going to sleep?”
She blinked, then laughed under her breath. At least Sam took her threats somewhat seriously. She wished she could say the same for Rolfe.
„No,” she said „Not tonight.”
„Some other night then.” he mumbled. Within minutes he was out.
Celaena reasted her head aganist the wooden wall, listening to the sound of his breathing as the long hours of the night stretched by.

25. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Celaena Sardothien · Sam Cortland
>!
Lorelei

She'd have to leave her furniture and most of her shoes behind for now, but there was no way in hell she was going to move to the southern continent without all of her books.

387. oldal

>!
Beatrice8

Yet there, deep in her gut, was a small but insistent tug. A tug on a strand of some invisible web. So Celaena decided to tug back, just to see how far and wide the reverberations would go.

117. oldal

1 hozzászólás
>!
majtpetra

“Sam,” she murmured into his chest.
“Hmm?”
She peeled away from him, stepping out of his arms. “If you ever tell anyone about me embracing you… I’ll gut you.”

76. Oldal


A sorozat következő kötete

Throne of Glass sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Alexandra Christo: To Kill a Kingdom
Colleen Houck: Tiger's Voyage
Sara Wolf: Bring Me Their Hearts
Christopher Paolini: Eragon (angol)
Brent Weeks: Beyond the Shadows
Laura Sebastian: Ash Princess
Mary E. Pearson: The Kiss of Deception
Arwen Elys Dayton: Seeker (angol)
Erika Johansen: The Invasion of the Tearling
Rebecca Ross: The Queen's Rising