The ​Assassin and the Pirate Lord (Throne of Glass 0,1) 9 csillagozás

Sarah J. Maas: The Assassin and the Pirate Lord Sarah J. Maas: The Assassin and the Pirate Lord

A Throne of Glass novella.

On a remote island in a tropical sea, Celaena Sardothien, feared assassin, has come for retribution. She’s been sent by the Assassin’s Guild to collect on a debt they are owed by the Lord of the Pirates. But when Celaena learns that the agreed payment is not in money, but in slaves, her mission suddenly changes—and she will risk everything to right the wrong she’s been sent to bring about.

Eredeti megjelenés éve: 2012

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Bloomsbury, London, 2012
70 oldal · ASIN: B006ZVW3T4
>!
Bloomsbury, London, 2012
70 oldal · ASIN: B007E6PN3M

Kapcsolódó zóna

!

Üvegtrón

169 tag · 112 karc · Utolsó karc: 2019. január 13., 10:43 · Bővebben


Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Celaena Sardothien · Sam Cortland


Most olvassa 2

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

>!
Tufuka
Sarah J. Maas: The Assassin and the Pirate Lord

A novella abban az időszakban játszódik, amikor Celaena még Arobynn tanítványa volt, Távolvég előtt. Érdekes volt a 16 éves orgyilkost látni, aki már akkor is tisztában volt a képességeivel és megvolt az az igazságérzete, amit az Éjkoronában újra meglelt.
Ez a novella azonban nemcsak az ő története volt, hanem Sam-é is. Örülök, hogy olvashattam róla, azonban sajnálom, hogy még az első kötet előtt életét vesztette, mert egy nagyon kedves, bátor és szerethető szereplő volt. Nem úgy indult a kapcsolatuk, mint ahogy azt képzeltem, de úgy gondolom, hogy ez az ami Celaena-hoz illik.

>!
Manamis_Life P
Sarah J. Maas: The Assassin and the Pirate Lord

A legnagyobb problémám az egész (eredeti) sorozattal maga Celaena volt, mindig is. Úgy gondoltam, nekilátok az „előzménynek”, ezeknek a novelláknak, hátha képes leszek megszeretni a lányt, és folytatni az eredeti sorozatot. Nos, ez sikerült is, meg nem is. De voltak a lánynak jó pillanatai is, ami azért sokat segített.

De Sam remekül megfogalmazta a problémám: "I’m tired of all the melodrama and nonsense […] And I’m even more tired of you ordering me around.”

Számomra felfoghatatlan a lány viselkedése. Egyszerűen érthetetlen a mértéktelen arroganciája – mert attól, hogy tegyük fel, tényleg te vagy a világ legjobb bérgyilkosa, még nem kötelező nagyképűnek, arrogánsnak lenni. Fel nem foghatom, honnét jön ez a viselkedés, amit ezen a szinten már ostobaságnak hívok. Mint ahogy a novellánk elején is: „Her face burned. She’d just looked like a fool, hadn’t she?” Igen, tényleg egy idiótának nézett ki, pontosan.

Köszönöm, hogy az író kimond mindent, amit gondolok;

“Well,” Rolfe said, “I think it’s safe to say that I like you much better like this than when we’re discussing business.” Sam leaned in, a conspirator’s grin on his face. “Oh, I do, too. She’s horrible most of the time.” Celaena kicked him—hard enough, because she knew it wasn’t entirely a lie." – Nos, legalább ő is tudja magáról.

De persze ezt kötelező hibának is fel lehet fogni, hisz egy karakter se élethű, ha nincsenek hibái. Ez dolog – csak a legrosszabb hibákat választotta az író, amit el tudok képzelni (de ez már sajátos probléma).

Maga a történet (szerintem) közepesre sikeredett, a végét most se értem igazán, egy picit túlságosan is mesébe illő. De, annyit elért, hogy kicsit jobban kedvelem a főszereplőnket, mint addig – és, pont ezért olvastam el. Kíváncsi leszek a többire is, hátha.

>!
Deszy P
Sarah J. Maas: The Assassin and the Pirate Lord

Több dolog is nagyon tetszett ebben a novellában. Először is, és talán ez a legfontosabb, maga a történet. Érezni rajta, hogy ez a novella nem csupán azért íródott, mert mostanában divatos mindenféle kiegészítő novellát írni, akkor is, ha nincs mit mesélni. Ennek a története nagyon is megáll a saját lábán, akár külön is élvezhető, ha pedig már a regény(ek) után olvassa valaki, akkor is van benne új információ és izgalom.

A kiegészítő novellákhoz híven pedig megvan az is, ami ezeket érdekessé teszi. Az elrejtett apróságok, az utalások, az ironikus történések Celaena múltjában (pl. rabszolgát szöktet, és nem sokkal később ő maga is az lesz), ezek mind olyasmik, amelyek miatt érdemes elolvasni. Rengeteg dologra magyarázatot kapunk, például arra, hogy lehet, hogy senki sem tudja, hogy néz ki valójában Celaena.

Talán a legfontosabb, hogy megismerjük Samet, akiről Celeane egyszer-egyszer említést tesz az Üvegtrónban is. És el kell mondanom, hogy Samet is legalább annyira megkedveltem, mint Doriant és Chaolt. Nem hittem, hogy egy szereplőt ennyi mindenkivel fogok shipelni, de… Sam határozott, hiszen ő is orgyilkos, de talán pontosan azért, mert Celaena mindenben lekörözte, sokkal megfontoltabb. Nem olyan forrófejű és mindent átgondol, mielőtt cselekszik.

A teljes értékelésemet itt olvashatjátok:
http://deszy-konyvesblog.blogspot.hu/2013/09/sarah-j-ma…

>!
infinitedreams IP
Sarah J. Maas: The Assassin and the Pirate Lord

Tisztázzuk most, a legelején, hogy ez nem novella, hanem kisregény. Most, hogy ezzel megvagyunk, rá is térhetünk a lényegre…

Érdekes, jól felépített történet volt, és jó volt többet megtudni Celaena múltjáról. Samet már említette az első kötetben, és tudjuk is, milyen sors vár rá, mégis jó volt olvasni róla, megismerni őt és a kettejük szövődő kapcsolat kezdetét.

Maga a történet izgalmas volt, azt hiszem, nem árulok el nagy titkot, ha leírom, hogy a problémát Celaena elvei okozzák, ő ugyanis a legkevésbé sem ért egyet a rabszolgatartással.

Calaenát ismét hiteltelenné tették számomra a cselekedetei, szerintem egy orgyilkosnak nevelt ember egyszerűen nem ilyen lesz, ha pedig mégis ilyesmit tesz, akkor annak igencsak látványos oka kell, hogy legyen. Mindettől függetlenül a kisregény élvezetes, jól működnek benne a horgok és szépen kiegészíti az Üvegtrón világát.

Bővebben: http://blog.infinitedreams.hu/…

>!
Sam_Wilberry I
Sarah J. Maas: The Assassin and the Pirate Lord

Bravúros, nagyszerű, végig fenntartja az olvasó figyelmét!
Sarah J. Maas nem először lep meg kiváló történetmesélési képességével. Az orgyilkos és a kalózok fejedelme izgalmas kis novella, teljes mértékben élveztem!


Népszerű idézetek

>!
Tufuka

“What sort of ‘questions’ did you ask him?”
She set down her teacup. Rain lashed the shutters, muffling the clink of her cup against the saucer. “Polite ones.”
“Oh? I didn’t think you knew what polite meant.”

Kapcsolódó szócikkek: Celaena Sardothien · Sam Cortland
>!
Tufuka

Sam smiled, his brown eyes turning golden in the dawn. It was such a Sam look, the twinkle of mischief, the hint of exasperation, the kindness that would always, always make him a better person than she was.
Before she knew what she was doing, Celaena threw her arms around him and held him close.
Sam stiffened, but after a heartbeat, his arms came around her. She breathed him in—the smell of his sweat, the tang of the dust and rock, the metallic odor of his blood … Sam rested his cheek on her head. She couldn’t remember—honestly couldn’t recall—the last time anyone had held her.

Kapcsolódó szócikkek: Celaena Sardothien · Sam Cortland

A sorozat következő kötete

Throne of Glass sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Erika Johansen: The Invasion of the Tearling
Kristin Cashore: Graceling
Sabaa Tahir: A Torch Against the Night
Laura Sebastian: Ash Princess
Leigh Bardugo: The Witch of Duva
Marie Rutkoski: Bridge of Snow
Arwen Elys Dayton: Seeker (angol)
Sara Raasch: Snow Like Ashes
Jay Kristoff: Nevernight
Anna Banks: Ally