The ​Assassin and the Desert (Throne of Glass 0,3) 5 csillagozás

Sarah J. Maas: The Assassin and the Desert Sarah J. Maas: The Assassin and the Desert Sarah J. Maas: The Assassin and the Desert

The Silent Assassins of the Red Desert aren’t much for conversation, and Celaena Sardothien wouldn’t have it any other way. She’s not there to chatter, she’s there to hone her craft as the world’s most feared killer for hire. When the quiet is shattered by forces who want to destroy the Silent Assassins, Celaena must find a way to stop them, or she’ll be lucky to leave the desert alive.

Eredeti megjelenés éve: 2012

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Bloomsbury, London, 2012
96 oldal · ASIN: B007N3HEWY
>!
Bloomsbury, London, 2012
104 oldal · ASIN: B007O61DVI

Kapcsolódó zóna

!

Üvegtrón

400 tag · 235 karc · Utolsó karc: 2022. augusztus 17., 15:24 · Bővebben


Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Celaena Sardothien · Sam Cortland


Kedvencelte 1

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

Tufuka>!
Sarah J. Maas: The Assassin and the Desert

Az előző novellában elkövetett tettei miatt Arobynn büntetésből elküldi Celaena-t Vörös Sivatagban élő orgyilkosokhoz, hogy vegye rá az ottani Mestert, hogy tanítsa.
Az itt eltöltött idő alatt rájön, hogy Silent Assassins Mestere semmiben nem hasonlít Arobynn-hoz, és maga az orgyilkosok otthona is valóban otthon, nem olyan a légkör, mint amit eddig megtapasztalt.
Az 1 hónap alatt amit velük tölt ráébreszti rengeteg dologra, többek között kezdenek megváltozni a Sam-mel kapcsolatos érzései és rájön, hogy már nem lehetnek úgy a dolgok, ahogy a múltban voltak.
A novella több az Éjkoronában csak említésre került dolgot tisztáz. Többek között megtudjuk, hogyan is hallott először Celaena a Vasfogúakról, ki Ansel, valamint, hogy hogyan is szerezte a híres Asterion kancáját.
De, azt hiszem ami ennél is fontosabb, az az, hogy megtapasztalhatjuk, hogy ha Celaena nem a helyes útra lép, akkor mi is válhatott volna belőle, hiszen a múltja nagyon párhuzamos egy másik karakterével, aki rossz döntései miatt egyfajta tükröt is tarthatna a lány elé, intő példaként, hogy ő ne kövesse ezt az utat.
Több olyan karakter is feltűnt a novellában, akiket szeretnék még a későbbiekben is látni, úgy gondolom, hogy hozzájárulhatnának ahhoz, hogy Celaena elérje kitűzött célját.


Népszerű idézetek

Tufuka>!

“That’s the stag,” Celaena breathed. “The Lord of the North.”
“Why does he get a fancy title? What about the swan and the dragon?”
Celaena snorted, but the smile faded when she stared at the familiar constellation. “Because the stag remains constant—no matter the season, he’s always there.”
“Why?”
Celaena took a long breath. “So the people of Terrasen will always know how to find their way home. So they can look up at the sky, no matter where they are, and know Terrasen is forever with them.”

Kapcsolódó szócikkek: Celaena Sardothien
Tufuka>!

“If you can learn to endure pain, you can survive anything. Some people learn to embrace it—to love it. Some endure it through drowning it in sorrow, or by making themselves forget. Others turn it into anger. […]"


A sorozat következő kötete

Throne of Glass sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Renée Ahdieh: The Rose & the Dagger
Maria V. Snyder: Magic Study
Sara Raasch: Snow Like Ashes
Colleen Houck: Tiger's Voyage
Brent Weeks: Beyond the Shadows
Alwyn Hamilton: Traitor to the Throne
Sara Wolf: Bring Me Their Hearts
Trudi Canavan: The Magicians' Guild
Cinda Williams Chima: Flamecaster
Morgan Rhodes: Gathering Darkness