6. legjobb romantikus könyv a molyok értékelése alapján
7. legjobb fantasy könyv a molyok értékelése alapján
!

Queen ​of Shadows – Árnyak királynője (Üvegtrón 4.) 198 csillagozás

Sarah J. Maas: Queen of Shadows – Árnyak királynője
1 2
Könyvmolyképző 3.359 Ft-tól
1 2
Bookline 3.399 Ft-tól
1 2
Régikönyvek.hu 3.399 Ft-tól
3.200 Ft-tólMolyok eladó könyvei
Könyvtár

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Első a bosszú, a többi várhat…

Celaena Sardothien mindenkit elvesztett, aki a szívéhez közel állt, végül mégis visszatért a birodalomba, hogy bosszút álljon, felszabadítsa egykor dicsőséges királyságát és szembeszálljon múltja árnyékaival…
Tiszta szívéből elfogadta, hogy ő Aelin Galathynius, Terrasen királynője. De mielőtt visszaszerezné trónját, harcolnia kell.
Küzdeni akar unokatestvéréért, aki harcosként az életét is kész feláldozni érte, a barátjáért, aki egy borzalmas tömlöcben sínylődik és a kegyetlen király rabságában tengődő népéért, akik rendületlenül várják eltűnt királynőjük dicső visszatérését.
A New York Times bestseller sorozat negyedik kötetében folytatódik Celaena szenvedélyes és időnként fájdalmas epikus utazása, mely fenekestül forgathatja fel az életét.

Eredeti mű: Sarah J. Maas: Queen of Shadows

Eredeti megjelenés éve: 2015

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
816 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633998380 · Fordította: Hetesy Szilvia
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
816 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633998397 · Fordította: Hetesy Szilvia

Enciklopédia 29

Szereplők népszerűség szerint

Celaena Sardothien · Chaol Westfall · Dorian Havilliard · Rowan Whitethorn · Feketecsőrű Manon · Aedion Ashryver · Aelin Ashryver Galathynius · Fürge · Lysandra · Feketecsőrű Asterin · Elide Lochan · Abraxos · Lorcan Salvaterre · Nesryn Faliq · Arobynn Hamel · Kaltain Rompier · Adarlan királya · Perrington herceg · Vernon Lochan

Helyszínek népszerűség szerint

Terrasen · Rifthold/Résvár · Morath · Vaults


Hirdetés

Kedvencelte 79

Most olvassa 46

Várólistára tette 131

Kívánságlistára tette 225

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
DarknessAngel P
Sarah J. Maas: Queen of Shadows – Árnyak királynője

Én már nem is lepődöm meg, hogy ez is kedvenc lett. Nem azért, mert elfogult vagyok Maas könyveivel, konkrétabban az Üvegtrón sorozattal, hanem azért, mert ez valami brutál jó volt. Életem legszebb pillanata, amikor megláttam, hogy a könyv milyen terjedelmes. És aztán jött a még annál is szebb, amikor végre elkezdtem olvasni. :D

Bevallom, ettől a résztől féltem a legjobban a Chaol ügy miatt, és igen, kaptam hideget és meleget is, de a végén úgyse csalódtam. És ennek nagyon örülök.♡
Celaena Aelin haragja engem is teljesen feltüzelt, alig vártam, hogy mindenkit porig égessen. Annyi fájdalmat kellet már elviselni, annyi halottól kellett elbucsúzni, annyian bántották és kihasználták már, de végre eljött az ő ideje. Az idő, hogy bosszút álljon és mindenkit felperzseljen, aki az utába merészel állni. Női karaktert nem imádtam még ennyire, mint őt. Igaz, ő sem tökéletes, követett el hibákat, de mindig talpra áll, és megy azután, amit akar. Nem hagyja magát, és ezt csodálom benne.
A szívem hasadt meg Aelin és Chaol találkozásakor. Haragudtam is – többnyire Chaolra – de be kellett látni, hogy a testőrkapitány is nagyon megváltozott a külön töltött idő alatt, nem csak Aelin. Viszont amikor felbukkant a régi barátságos Chaol, az nagyon jólesett. :)

A történet hihetetlen pörgős. Mindig van valami, ami leköti a figyelmedet. Sokat izgultam, többször előrelapoztam, mert nem bírtam magammal, de végül úgyse bírtam semmit elolvasni. Egyedül, amit okvetlen meg kellett tudnom, hogy Rowan♡ mikor fog felbukkani, mivel ő nagyon hiányzott. És Atya.Úr.Isten! ♡_♡ Ez a tündér még tökéletesebb, mint az előző részben. Ha ez egyáltalán lehetséges. Komolyan nem tudom, mire is számítottam, de ez… ez messze felülmúlta minden képzeltemet! Határtalan boldogság, csillagok közt repkedés… *-* kérlek istenem, csak ne történjen már semmi szörnyűség. spoiler

Mindig örülök, ha Sam-et is megemlítik, még ha bele is sajdul a szívem. Itt ebben se volt hiány.
A Manon részeknek is sikerült teljesen lekötniük, hát még az Elide részek! Mindenkit egyre jobban kedvelek, és alig várom, hogy tovább olvashassak róluk. Nesryn is remélem még sokkal többet fog szerepelni, valamint hogy neki is összejönnek a dolgok. ;)
Egy apró megfigyelés: spoiler
A legnagyobb meglepetés? Lysandra. És imádom!♡ Ki gondolta volna?! spoiler
Szóval tökéletes, imádtam, szeretem…♡ És még egy utolsó megjegyzés. A borító. Az eleje és a hátulja is annyira gyönyörű. A hátulján az a ruha *-*

4 hozzászólás
>!
_Eriii P
Sarah J. Maas: Queen of Shadows – Árnyak királynője

Most már bánom, hogy nem vártam addig, amíg kijön mind az összes kötet magyarul, mert ez a rész egyszerűen lehetetlen volt. Úgyhogy fogom magam, és megveszem angol ebookba, mert olvasni akarom. Még akarok Aelinből, Rowanbol, Manonbol és mindenkiből. Úgye meg egyezhetünk abba, hogy vihetitek Doriant, Chaolt, Aediont és mindenkit, Rowan kivételével. Még nem láttam, hogy valaki le stippi-stoppizta volna, szóval el a kezekkel, késő. Élkepesztően pörgős, akciódús volt ez a rész. Azt hittem, hogy nem lehet felülmúlni a harmadik részt, hát tévedtem, mert erre nincsenek szavaim. Ki szerettem volna tenni az ajtómra a ne zavarj táblát, még a nyakamba is akasztottam volna egy ne zavarj táblát, ha tehettem volna. Chaolra nagyon haragudtam, nem hittem el, hogy ennyire meg tudott változni. Amennyire oda voltam érte az első részekben, úgy változott meg bennem valami a sok hisztije miatt. Aelinek nagyon jót tett a Rowanal való ismeretség, olyan nagyon sokat fejlődött. Az az érzésem, hogy még sok minden vár rájuk. Megyek és one-clickelek egyet, mert ezt nem lehet ki bírni.

10 hozzászólás
>!
Niitaa P
Sarah J. Maas: Queen of Shadows – Árnyak királynője

"– Milyen volt? – kérdezte halkan. – Szeretni.
(…)
– Olyan, mintha mindennap meghalnál egy kicsit. Mégis azt érzed, hogy élsz. Olyan tökéletes boldogság, hogy az már fáj. Belepusztultam, megsemmisültem, elégtem. Gyűlöltem ezt az érzést, mert tudtam, hogy nem szabadulhatok tőle, és örökre megváltoztat."

Nem is tudom, hol kezdjem. Az elején annyira kétségbe ejtett, aztán Bum… Képtelenség letenni! Az ember csak lapoz és lapoz és közben valami erősen nyomja a gyomrát, mert tudja, hogy mindjárt vége, és úgy érzi magát, mint egy hisztis kölök, aki a földhöz csapkodja magát, mert Nem! Nem! Nem és nem akarja elfogadni, hogy véget ért Aelin újabb kalandja és újra kezdhet várakozni a következő rész kiadására… Ilyenkor támad kedvem angolul tanulni, mert ezt nem lehet bírni! Akarom, most azonnal akarom a folytatást! Szükségem van rá!
(…)

Ettől a kötettől kaptunk rengeteg „új” szereplőt, akiket szerethetünk, akiknek szurkolhatunk. Elvesztettünk rengeteg embert, és rengeteg vér tapad a kezünkhöz, de lassan, nagyon lassan újra szabadok leszünk, igazán szabadok. Mindenki meg fogja találni a helyét! Aelin Ashryver Galathynius, én melletted állok!

A teljes értékelést itt érhetitek el: http://niitaabell.blogspot.hu/2017/02/sarah-j-maas-arny…

11 hozzászólás
>!
Ashriver 
Sarah J. Maas: Queen of Shadows – Árnyak királynője

Nincsenek rá szavaim, hogy mennyire jó ez a könyv. Olvastam már angolul is, de azért mégis csak magyarul az igazi. Az előző kötetben Manon-t karakterét nagyon nem bírtam, de bebizonyította, hogy képes a változásra, még ha ez csak a könyv vége felé történt. Annyi minden történt benne, csaták, felszabadítások, mágia, barátság, szerelem, bánat, halál, szörnyűség, vidámság, élet és fény. És a vége… Terrasen királynője végre hazatért. És a népe csak rá vár. Epikus volt, hősies és fantáziadús.
Ajánlom!

>!
anikho
Sarah J. Maas: Queen of Shadows – Árnyak királynője

A Rémre! Hát mi volt ez az utolsó 100 oldal!!? Komám! Onnan aztán teljesen elnyelt.
Akkora kedvenc a sorozat, meg ez a könyv is, hogy nem tudjátok elképzelni! ♥ *-* Sarah valami mágus. Játszik veled, az érzéseiddel, a szíveddel. Mindeneddel. Garantáltan úgy fogsz gondolkodni és érezni, ahogy ő akarja. Rávezet az ő akaratára. Amit Te minden kétség nélkül elfogadsz, mert tudod, hogy így a legeslegjobb.
Nem vagyok képes most többre, de egyszerűen muszáj volt írnom valamit egyből. *.*
Később jövök bővebben.

11 hozzászólás
>!
molybarby
Sarah J. Maas: Queen of Shadows – Árnyak királynője

Még mindig a Tűz örököse a kedvenc részem, és bár sokaktól hallottam, hogy kicsit csalódottak ebben a részben, nekem mégis tetszett. Nagyjából értem, hogy miért gondolják ezt erről a részről. Ugyanis ebben a részben inkább az eseményekre fektette az írónő a hangsúlyt és nem a szerelemre. Persze ezek az elemek is feltűnnek és tele vannak érzelemmel, de nem annyiszor mint a legtöbben vártuk volna. Számomra azonban még így se veszített az élvezeti szintjéből. Tényleg egy nagyon pörgős, fordulatos, rejtélyes folytatást kaptunk és bár bocsánat, rohadt vastag egy könyv, de mégis annyira olvastatja magát, hogy két nap alatt simán megettem az egészet :D Várom a folytatást, remélem nem kell rá már olyan sokat várni :P

>!
Nymeria96 
Sarah J. Maas: Queen of Shadows – Árnyak királynője

Istenem, Istenem, Istenem!!!
Hány hónapja is vártam, hogy végre megjelenjen ez a könyv?! Erre most tessék, két nap alatt elolvastam, és most várhatok megint ki tudja mennyit mire megjelenik a következő része…
Amikor először olvastam az Üvegtrónt, nem gondoltam volna, hogy ez egy ennyire összetett sorozat lesz, és ahol tényleg bármi megtörténhet.
Annyi kín, szenvedés és megpróbáltatás után Aelin Ashryver Galathynius végre elkezdte törleszteni az adósságait azoknak, akik mindent elvettek tőle és csak fájdalomban részesítették.
Nagyon-nagyon hiányzik nekem a régi Dorian, és bár lehet, hogy a könyv végén spoiler, de félek, hogy már ő sem lesz az a flörtölős, pimasz herceg, akit az Üvegtrónban annyira megszerettem. :(
Chaolt eleinte egyáltalán nem értettem, csak a könyv közepe felé kezdtem úgyahogy elfogadni.
Továbbra is nagyon szeretem az előző kötetben megismert karaktereket, Rowan, Manon, Aedion ebben a részben is hihetetlenek voltak, az új szereplők közül pedig Lysandra és Evangeline is a szívemhez nőttek.
És az az utolsó mondat…
spoiler

2 hozzászólás
>!
perpetua P
Sarah J. Maas: Queen of Shadows – Árnyak királynője

Lehet Sarah J. Maas könyvre 5 csillagnál kevesebbet adni? Nekem egyszerűen nem megy. Imádom Celaena (na jó, most már meg kéne szoknom, hogy Alelin :D ) kalandjait és minden rész tartogat igazi meglepetéseket, szívszorító fordulatot és rengeteg érzelmet.
Máris hatalmas szívfájdalmammal kezdeném. Nekem még mindig nagyon fáj, hogy Chaol-lal ennyire félresiklottak a dolgot. Én borzasztóan szerettem őket és még, ha nem is együtt kell lenniük, összeszorult a szívem, hogy ilyen irányba tartanak a dolgok. :( Most fogtam fel igazán, hogy mennyire sértett mindkét fél, és hogy milyen nehéz feldolgozniuk ezt, de azért már felbukkant a remény, hogy képesek dolgozni a gondokon.
Másrészt ott van Rowan, aki egyre fontosabb szerepet tölt be Aelin életében. Kellett nekem nagyon ez a rész, hogy végre igazán meg tudjak barátkozni a jelenlétével. Azt hiszem most már képes lennék elfogadni, sőt örülnék is, ha ténylegesen összejönnének. Most már megláttam Aelin szemén át a lenyűgöző férfit benne, és a félelmetes harcost, aki mindent megtesz a királynőjéért.
Nagyon élveztem a sok fondorlatos tervet, amit Aelin kiokoskodott. Ismét bebizonyította, hogy milyen egyedülálló. Senki nem nézné ki belőle, mégis képes mindenki eszén túljárni. Harcosként pedig részről részre egyre jobb, pedig már az első kötetben is ő vált a legjobbá.
És persze a mellékszálak se maradhattak el. Manont ki kell emelnem, most még jobban megszerettem. Lenyűgöző boszorkány és várom, hogy kiderüljön milyen fontos szerepet játszik majd később. Sok-sok verziót el tudok képzelni, de úgyse tudok az Írónő fejével gondolkodni és tudom, hogy le fog még nyűgözni minket a Feketecsőrűek örökösnőjével. Borzasztóan szerettem az ő részeit.
Szokás szerint a végére felpörögtek az események, nem is akárhogy. Leesett az állam. Nagyon megijesztett az Írónő, félelmetes, ahogy alakítja a szálakat. Sose elég belőle, azonnal kell a folytatás. *-*

2 hozzászólás
>!
Fireheart
Sarah J. Maas: Queen of Shadows – Árnyak királynője

Azt hiszem, senki sem lepődik meg azon, hogy mint Sarah minden könyvét, ezt is imádtam.
A történet végig izgalmas volt, nem egyszer kaptam szívrohamot, hatódtam meg, vagy törtem ki nevetésben – de ez mind alap, ha az ember egy Sarah J. Maas könyvet vesz a kezébe :)
Aelin továbbra is a kedvenc főhősnőm: talpraesett, önálló, nagyon badass, és emellett hihetetlenül könnyed, vicces és nőies – utóbbi tulajdonságait sajnos sok „erősnek” beállított női főszereplő elveszíti. A karaktere mindvégig tud fejlődni, és meglepetéseket okozni.
Rowan drágámra sajnos a 301. oldalig kell várni – de nem hiába. Én azok közé tartozom, akik már a Heir of Fire-ben is imádták őt, de ez a QoS-ban is csak fokozódott. Nagyon szerettem ahogy harcol – legyen szó ellenségről vagy épp az érzéseiről. spoiler Hiába, Fae harcosunk is ott van a könyves álompasijaim listájának az elején ♡♡♡♡♡♡♡♡
Aedion továbbra is a szívem csücske, Lysandrát pedig garantálom, hogy ebben a részben mindenki megkedveli – hozzá hasonló barátnőt bármikor szívesen elfogadnék.
Ami Chaolt illeti, legszívesebben egy lapáttal vágtam volna fejbe. Egy nehéz lapáttal. Többször. Eddig se szerettem, de ebben a részben többször is meg tudtam volna fojtani; hihetetlen mennyit hisztizik, sajnáltatja magát, közben ő semmit se csinál, viszont a problémáiért másokat okol…
Dorian… kérlek legyél a régi!
Manontól ebben a részben őszintén szólva a hajamat téptem. A könyv háromnegyedéig szüntelenül vívódik, és ez enegm nagyon zavart… Szerencsére a végére rendesen összeszedte magát, spoiler Ellenben másodparancsnokának, Asterinnek hamar sikerült belopnia magát a szívembe – mind a viselkedésével, mind a háttértörténetével.
Elide-ről amikor először olvastam a könyvet nem tudtam, hogy pontosan mit gondoljak. Nekem eleinte csak egy lány volt szörnyű sorssal – de másodszorra meg az EoS ismeretében már jobban tudom kedvelni, sokkal több van benne, mint amit elsőre mutat.
Bárki bármit is mondjon, én bírom Arobynn Hamelt. Egy kegyetlen, számító rohadék – és pont ezt szeretem benne: ritka az ilyen jól eltalált negatív karakter.
Nehéz a történetről az Empire of Storms fényében nyilatkozni, mert az 5. rész teljesen átértékelt számomra jónéhány dolgot. Itt még minden olyan „könnyen” ment, minden olyan boldog volt – érezni lehet, hogy ez csak átmeneti állapot, mindenesetre kellett ez a lelkemnek :D Azt tanácsolom mindenkinek, hogy még élvezzék ki a QoS békés, boldog pillanatait, és lelkiekben készüljenek az Empire of Stormsra. úgyse lehet rá eléggé felkészülni ;D
Így utolsó gondolatként megjegyezném, hogy a fordítás hozza a szokott alacsony színvonalát teljes mondatok át vannak költve, lényeges utalások vesznek el, nem beszélve arról, hogy komoly logikai hibákat tartalmaz – aki teheti az inkább angolul kezdjen bele… :)

>!
Szami81
Sarah J. Maas: Queen of Shadows – Árnyak királynője

Annyira vártam, annyira. Tetszett is, de az előző részekhez képest az első kb 70%-ot kissé vontatottnak és túlírtnak éreztem.
Bár az előző részben nem kötöttek le Manon részei, most ezek voltak a kedvenceim. Végre egy valódi badass hősnő!
Aelint az előző kötetben véégre sikerült megkedvelni, de most megint kényes, önfejű kislányként viselkedett, nem királynőként. Szegény halhatatlan Rowanból pedig pirulós kamaszfiút csinált az írónő. Miért, ó miért? spoiler
Maasra jellemző, hogy folyamatosan játszik az olvasó érzelmeivel. Akit az egyik kötetben imádtál, azt a következőben megutálod, és fordítva.

Jó volt ez, nem akarok igazságtalan lenni, de távolról sem letehetetlen.


Népszerű idézetek

>!
Fireheart

– Hová menjünk?
– Úgy hallom, hogy a pokol különösen szép ebben az évszakban.

Kapcsolódó szócikkek: Aelin Ashryver Galathynius
2 hozzászólás
>!
Harlen

– De miért sírsz? – kérdezte Rowan, és próbálta kissé eltolni magától, hogy a szemébe tudjon nézni.
(…)
– Azért sírok – szipogta –, mert annyira bűzlesz, hogy könnyezik a szemem.

Kapcsolódó szócikkek: Aelin Ashryver Galathynius · Rowan Whitethorn
1 hozzászólás
>!
Fireheart

– Azt akarod mondani, hogy a nők Doranelle-ben nem viselnek botrányos hálóinget? Vagy bárhol máshol a világon? […]
– Azok a nők, akikkel rendszerint összehozott a sors, nem parádéztak hálóingekben.
– Miért? Milyen ruhát viseltek?
– Rendszerint semmilyet.

Kapcsolódó szócikkek: Aelin Ashryver Galathynius · Rowan Whitethorn
4 hozzászólás
>!
Fireheart

Szép sír volt, egyszerű, tiszta. A sírkövön a következő felirat állt:

A HŐN SZERETETT
SAM CORTLAND

Kapcsolódó szócikkek: Sam Cortland
1 hozzászólás
>!
Fireheart

A kurtizán akkor a fejéhez vágta, hogy Arobynn mire használta fel az ő vérdíját.
Aelin valami mást vágott a fejéhez: egy tőrt.

Kapcsolódó szócikkek: Aelin Ashryver Galathynius · Lysandra
3 hozzászólás
>!
Fireheart

Aelin sírt és nevetett, az idegen csak ölelte, csuklyás fejét a nyakába temette. Mintha az illatát lélegezné be.
– Ki ez? – kérdezte Nesryn.
Aedion mosolygott.
– Rowan.

1 hozzászólás
>!
Fireheart

– Van valami oka annak, hogy rám mosolyogsz – kérdezte a boszorkány –, vagy csak meg akarsz halni?

Kapcsolódó szócikkek: Dorian Havilliard · Feketecsőrű Manon
2 hozzászólás
>!
Fireheart

Nem virágokat, Terrasenben nem virágokat, hanem kis köveket vittek a sírokhoz, azzal jelezték a látogatásukat a halottaknak, és azt, hogy még emlékeznek.
A kövek megmaradnak, a virágok nem.

Kapcsolódó szócikkek: Terrasen
>!
Niitaa P

Bizalom nélkül nehéz fenntartani egy barátságot.

234. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Chaol Westfall

Hasonló könyvek címkék alapján

Maria V. Snyder: Poison Study – Méregtan
Colleen Houck: A tigris küldetése
Cassandra Clare: Az angyal
Cassandra Clare: Elveszett lelkek városa
Richelle Mead: Vámpírakadémia
Lisa Jane Smith: Sötét szövetség
J. L. Armentrout: Obszidián
Susan Ee: World After – Túlélők világa
Veronica Roth: A beavatott
Becca Fitzpatrick: Silence – Vihar előtt