!

Queen ​of Shadows – Árnyak királynője (Üvegtrón 4.) 62 csillagozás

Sarah J. Maas: Queen of Shadows – Árnyak királynője
1 2
Könyvmolyképző 3.359 Ft-tól
1 2
Régikönyvek.hu 3.399 Ft-tól
Könyvtár

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Első a bosszú, a többi várhat…

Celaena Sardothien mindenkit elvesztett, aki a szívéhez közel állt, végül mégis visszatért a birodalomba, hogy bosszút álljon, felszabadítsa egykor dicsőséges királyságát és szembeszálljon múltja árnyékaival…
Tiszta szívéből elfogadta, hogy ő Aelin Galathynius, Terrasen királynője. De mielőtt visszaszerezné trónját, harcolnia kell.
Küzdeni akar unokatestvéréért, aki harcosként az életét is kész feláldozni érte, a barátjáért, aki egy borzalmas tömlöcben sínylődik és a kegyetlen király rabságában tengődő népéért, akik rendületlenül várják eltűnt királynőjük dicső visszatérését.
A New York Times bestseller sorozat negyedik kötetében folytatódik Celaena szenvedélyes és időnként fájdalmas epikus utazása, mely fenekestül forgathatja fel az életét.

Eredeti mű: Sarah J. Maas: Queen of Shadows

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
816 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633998380 · Fordította: Hetesy Szilvia
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
816 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633998397 · Fordította: Hetesy Szilvia

Enciklopédia 29

Szereplők népszerűség szerint

Celaena Sardothien · Chaol Westfall · Dorian Havilliard · Rowan Whitethorn · Feketecsőrű Manon · Aedion Ashryver · Aelin Ashryver Galathynius · Fürge · Elide Lochan · Abraxos · Feketecsőrű Asterin · Lysandra · Lorcan Salvaterre · Nesryn Faliq · Arobynn Hamel · Kaltain Rompier · Adarlan királya · Perrington herceg · Vernon Lochan

Helyszínek népszerűség szerint

Rifthold/Résvár · Terrasen · Morath · Vaults


Hirdetés

Kedvencelte 29

Most olvassa 31

Várólistára tette 125

Kívánságlistára tette 268

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

+
>!
DarknessAngel
Sarah J. Maas: Queen of Shadows – Árnyak királynője

Én már nem is lepődöm meg, hogy ez is kedvenc lett. Nem azért, mert elfogult vagyok Maas könyveivel, konkrétabban az Üvegtrón sorozattal, hanem azért, mert ez valami brutál jó volt. Életem legszebb pillanata, amikor megláttam, hogy a könyv milyen terjedelmes. És aztán jött a még annál is szebb, amikor végre elkezdtem olvasni. :D

Bevallom, ettől a résztől féltem a legjobban a Chaol ügy miatt, és igen, kaptam hideget és meleget is, de a végén úgyse csalódtam. És ennek nagyon örülök.♡
Celaena Aelin haragja engem is teljesen feltüzelt, alig vártam, hogy mindenkit porig égessen. Annyi fájdalmat kellet már elviselni, annyi halottól kellett elbucsúzni, annyian bántották és kihasználták már, de végre eljött az ő ideje. Az idő, hogy bosszút álljon és mindenkit felperzseljen, aki az utába merészel állni. Női karaktert nem imádtam még ennyire, mint őt. Igaz, ő sem tökéletes, követett el hibákat, de mindig talpra áll, és megy azután, amit akar. Nem hagyja magát, és ezt csodálom benne.
A szívem hasadt meg Aelin és Chaol találkozásakor. Haragudtam is – többnyire Chaolra – de be kellett látni, hogy a testőrkapitány is nagyon megváltozott a külön töltött idő alatt, nem csak Aelin. Viszont amikor felbukkant a régi barátságos Chaol, az nagyon jólesett. :)

A történet hihetetlen pörgős. Mindig van valami, ami leköti a figyelmedet. Sokat izgultam, többször előrelapoztam, mert nem bírtam magammal, de végül úgyse bírtam semmit elolvasni. Egyedül, amit okvetlen meg kellett tudnom, hogy Rowan♡ mikor fog felbukkani, mivel ő nagyon hiányzott. És Atya.Úr.Isten! ♡_♡ Ez a tündér még tökéletesebb, mint az előző részben. Ha ez egyáltalán lehetséges. Komolyan nem tudom, mire is számítottam, de ez… ez messze felülmúlta minden képzeltemet! Határtalan boldogság, csillagok közt repkedés… *-* kérlek istenem, csak ne történjen már semmi szörnyűség. spoiler

Mindig örülök, ha Sam-et is megemlítik, még ha bele is sajdul a szívem. Itt ebben se volt hiány.
A Manon részeknek is sikerült teljesen lekötniük, hát még az Elide részek! Mindenkit egyre jobban kedvelek, és alig várom, hogy tovább olvashassak róluk. Nesryn is remélem még sokkal többet fog szerepelni, valamint hogy neki is összejönnek a dolgok. ;)
Egy apró megfigyelés: spoiler
A legnagyobb meglepetés? Lysandra. És imádom!♡ Ki gondolta volna?! spoiler
Szóval tökéletes, imádtam, szeretem…♡ És még egy utolsó megjegyzés. A borító. Az eleje és a hátulja is annyira gyönyörű. A hátulján az a ruha *-*

4 hozzászólás
+
>!
Ashriver 
Sarah J. Maas: Queen of Shadows – Árnyak királynője

Nincsenek rá szavaim, hogy mennyire jó ez a könyv. Olvastam már angolul is, de azért mégis csak magyarul az igazi. Az előző kötetben Manon-t karakterét nagyon nem bírtam, de bebizonyította, hogy képes a változásra, még ha ez csak a könyv vége felé történt. Annyi minden történt benne, csaták, felszabadítások, mágia, barátság, szerelem, bánat, halál, szörnyűség, vidámság, élet és fény. És a vége… Terrasen királynője végre hazatért. És a népe csak rá vár. Epikus volt, hősies és fantáziadús.
Ajánlom!

+
>!
anikho P
Sarah J. Maas: Queen of Shadows – Árnyak királynője

A Rémre! Hát mi volt ez az utolsó 100 oldal!!? Komám! Onnan aztán teljesen elnyelt.
Akkora kedvenc a sorozat, meg ez a könyv is, hogy nem tudjátok elképzelni! ♥ *-* Sarah valami mágus. Játszik veled, az érzéseiddel, a szíveddel. Mindeneddel. Garantáltan úgy fogsz gondolkodni és érezni, ahogy ő akarja. Rávezet az ő akaratára. Amit Te minden kétség nélkül elfogadsz, mert tudod, hogy így a legeslegjobb.
Nem vagyok képes most többre, de egyszerűen muszáj volt írnom valamit egyből. *.*
Később jövök bővebben.

11 hozzászólás
+
>!
molybarby
Sarah J. Maas: Queen of Shadows – Árnyak királynője

Még mindig a Tűz örököse a kedvenc részem, és bár sokaktól hallottam, hogy kicsit csalódottak ebben a részben, nekem mégis tetszett. Nagyjából értem, hogy miért gondolják ezt erről a részről. Ugyanis ebben a részben inkább az eseményekre fektette az írónő a hangsúlyt és nem a szerelemre. Persze ezek az elemek is feltűnnek és tele vannak érzelemmel, de nem annyiszor mint a legtöbben vártuk volna. Számomra azonban még így se veszített az élvezeti szintjéből. Tényleg egy nagyon pörgős, fordulatos, rejtélyes folytatást kaptunk és bár bocsánat, rohadt vastag egy könyv, de mégis annyira olvastatja magát, hogy két nap alatt simán megettem az egészet :D Várom a folytatást, remélem nem kell rá már olyan sokat várni :P

+
>!
Fireheart P
Sarah J. Maas: Queen of Shadows – Árnyak királynője

Azt hiszem, senki sem lepődik meg azon, hogy mint Sarah minden könyvét, ezt is imádtam.
A történet végig izgalmas volt, nem egyszer kaptam szívrohamot, hatódtam meg, vagy törtem ki nevetésben – de ez mind alap, ha az ember egy Sarah J. Maas könyvet vesz a kezébe :)
Aelin továbbra is a kedvenc főhősnőm: talpraesett, önálló, nagyon badass, és emellett hihetetlenül könnyed, vicces és nőies – utóbbi tulajdonságait sajnos sok „erősnek” beállított női főszereplő elveszíti. A karaktere mindvégig tud fejlődni, és meglepetéseket okozni.
Rowan drágámra sajnos a 301. oldalig kell várni – de nem hiába. Én azok közé tartozom, akik már a Heir of Fire-ben is imádták őt, de ez a QoS-ban is csak fokozódott. Nagyon szerettem ahogy harcol – legyen szó ellenségről vagy épp az érzéseiről. spoiler Hiába, Fae harcosunk is ott van a könyves álompasijaim listájának az elején ♡♡♡♡♡♡♡♡
Aedion továbbra is a szívem csücske, Lysandrát pedig garantálom, hogy ebben a részben mindenki megkedveli – hozzá hasonló barátnőt bármikor szívesen elfogadnék.
Ami Chaolt illeti, legszívesebben egy lapáttal vágtam volna fejbe. Egy nehéz lapáttal. Többször. Eddig se szerettem, de ebben a részben többször is meg tudtam volna fojtani; hihetetlen mennyit hisztizik, sajnáltatja magát, közben ő semmit se csinál, viszont a problémáiért másokat okol…
Dorian… kérlek legyél a régi!
Manontól ebben a részben őszintén szólva a hajamat téptem. A könyv háromnegyedéig szüntelenül vívódik, és ez enegm nagyon zavart… Szerencsére a végére rendesen összeszedte magát, spoiler Ellenben másodparancsnokának, Asterinnek hamar sikerült belopnia magát a szívembe – mind a viselkedésével, mind a háttértörténetével.
Elide-ről amikor először olvastam a könyvet nem tudtam, hogy pontosan mit gondoljak. Nekem eleinte csak egy lány volt szörnyű sorssal – de másodszorra meg az EoS ismeretében már jobban tudom kedvelni, sokkal több van benne, mint amit elsőre mutat.
Bárki bármit is mondjon, én bírom Arobynn Hamelt. Egy kegyetlen, számító rohadék – és pont ezt szeretem benne: ritka az ilyen jól eltalált negatív karakter.
Nehéz a történetről az Empire of Storms fényében nyilatkozni, mert az 5. rész teljesen átértékelt számomra jónéhány dolgot. Itt még minden olyan „könnyen” ment, minden olyan boldog volt – érezni lehet, hogy ez csak átmeneti állapot, mindenesetre kellett ez a lelkemnek :D Azt tanácsolom mindenkinek, hogy még élvezzék ki a QoS békés, boldog pillanatait, és lelkiekben készüljenek az Empire of Stormsra. úgyse lehet rá eléggé felkészülni ;D
Így utolsó gondolatként megjegyezném, hogy a fordítás hozza a szokott alacsony színvonalát teljes mondatok át vannak költve, lényeges utalások vesznek el, nem beszélve arról, hogy komoly logikai hibákat tartalmaz – aki teheti az inkább angolul kezdjen bele… :)

+
>!
perpetua P
Sarah J. Maas: Queen of Shadows – Árnyak királynője

Lehet Sarah J. Maas könyvre 5 csillagnál kevesebbet adni? Nekem egyszerűen nem megy. Imádom Celaena (na jó, most már meg kéne szoknom, hogy Alelin :D ) kalandjait és minden rész tartogat igazi meglepetéseket, szívszorító fordulatot és rengeteg érzelmet.
Máris hatalmas szívfájdalmammal kezdeném. Nekem még mindig nagyon fáj, hogy Chaol-lal ennyire félresiklottak a dolgot. Én borzasztóan szerettem őket és még, ha nem is együtt kell lenniük, összeszorult a szívem, hogy ilyen irányba tartanak a dolgok. :( Most fogtam fel igazán, hogy mennyire sértett mindkét fél, és hogy milyen nehéz feldolgozniuk ezt, de azért már felbukkant a remény, hogy képesek dolgozni a gondokon.
Másrészt ott van Rowan, aki egyre fontosabb szerepet tölt be Aelin életében. Kellett nekem nagyon ez a rész, hogy végre igazán meg tudjak barátkozni a jelenlétével. Azt hiszem most már képes lennék elfogadni, sőt örülnék is, ha ténylegesen összejönnének. Most már megláttam Aelin szemén át a lenyűgöző férfit benne, és a félelmetes harcost, aki mindent megtesz a királynőjéért.
Nagyon élveztem a sok fondorlatos tervet, amit Aelin kiokoskodott. Ismét bebizonyította, hogy milyen egyedülálló. Senki nem nézné ki belőle, mégis képes mindenki eszén túljárni. Harcosként pedig részről részre egyre jobb, pedig már az első kötetben is ő vált a legjobbá.
És persze a mellékszálak se maradhattak el. Manont ki kell emelnem, most még jobban megszerettem. Lenyűgöző boszorkány és várom, hogy kiderüljön milyen fontos szerepet játszik majd később. Sok-sok verziót el tudok képzelni, de úgyse tudok az Írónő fejével gondolkodni és tudom, hogy le fog még nyűgözni minket a Feketecsőrűek örökösnőjével. Borzasztóan szerettem az ő részeit.
Szokás szerint a végére felpörögtek az események, nem is akárhogy. Leesett az állam. Nagyon megijesztett az Írónő, félelmetes, ahogy alakítja a szálakat. Sose elég belőle, azonnal kell a folytatás. *-*

2 hozzászólás
+
>!
LyliaBloom I
Sarah J. Maas: Queen of Shadows – Árnyak királynője

Jaj, ez de nagyon jó volt!!!
Igaz, bármikor le tudtam tenni (na jó, az utolsó kb 50 oldalt kivéve), mégis mindig ugyanúgy egyetlen pillanat alatt visszacsusszantam a történetbe.
Tetszettek a meglepő fordulatok, főleg, amik a vége felé kiderültek. Az is tetszik, hogy spoiler, és aminek nagyon nagyon örülök: habár egyértelmű, hogy még koránt sincs vége a megpróbáltatásoknak, nem függővéges, így nem fogom lerágni a körmeimet, mire megjelenik a következő rész. Már nagyon várom :)

+
>!
lafayette P
Sarah J. Maas: Queen of Shadows – Árnyak királynője

A Sarah J. Maas könyvek sosem okoznak csalódást.
Annyira, de annyira szeretem ezt a sorozatot.. ♡ :) Mindegyik része más miatt a kedvencem, de ha most arra kérne valaki, hogy bökjek rá a kedvenc könyvemre a sorozatból egyszerűen nem tudnék. Ebben a részben ismételten megmutatkozik, hogy Aelin miért az első számú kedvenc főhősnőm. Imádom, ahogy ravaszul, végtelen humorral megáldva veszi az akadályokat. Amikor először olvastam ezt a részt (akkor még angolul), akkor Manon/Elide jelenetek még untattak, de amióta olvastam az Empire of Storms-t, azóta teljesen máshogy nézek rájuk, ilyen szempontból is érdekes volt újraolvasni. spoiler
Azt a fél csillagot a shipek alakulása miatt vonom le nagy szomorúan. Én vagyok az egyetlen ezen a földkerekségen aki az Heir of Fire-ben egyáltalán nem látta a romantikus szálat spoiler között? És szerintem jó is volt ez így, de hát nem én írom a történetet spoiler
Nem tudnám megfogalmazni, hogy miért, de én Rowannel valamiért nem estem szerelembe. Messze nincs olyan szinten, mint pl. Rhys vagy Dorian számomra. Na sebaj, talán még az utolsó részben összebarátkozunk, a remény hal meg utoljára. ;)

5 hozzászólás
+
>!
little_Annie_Mary
Sarah J. Maas: Queen of Shadows – Árnyak királynője

Borzasztóan örültem, amikor megtudtam, milyen hosszú, s aztán ugyanígy lelkendeztem minden során. Nem állítom, hogy minden egyes mondat eseménydús volt, vagy a végletekig megható, de minden a helyén volt – végre.
Az általam legjobban várt szál Manoné volt a negyedik kötet óta, ami akkor csak felvezette, kirajzolta előttünk a kegyetlenségéről, brutalitásáról és lojalitásáról híres boszorkányt. Ennek a karakternek MÉLYSÉGE VAN. Árnyalt, precízen bemutatott fejlődésen ment át, aminél jobbat Sarah szerintem nem írt még Aelinnek sem. Őt szerettem meg a legjobban, és tiszteltem minden egyes percben. Bármit is tett, megingathatatlanul, tiszta gondolkodással mindig azért tette, amiben hitt. Igazi harcos. Persze, Asterinről is szívesen olvastam, szinte sírtam, ahogy erőlködött, hogy az általa tisztelt szárnyparancsnokot védje és szolgálja.
Utánuk a Lysandrás jelenetek voltak a kedvenceim, bár kicsit túlzónak találtam, ahogy spoiler , de ezt az előző kötetben végbement karakterfejlődésnek tudom be. Aelin érettebb lett, felnőttebb, amiért repestem, és Chaolt meg tudtam volna folytani egy kanál vízben, ahogyan Aelinnel beszélt. És igen, azt azért megemlítem, hogy elvileg ez a kettő a világ sorsával játszott, fel akarta szabadítani Adarlant, és erre képesek voltak marakodni… Erre a totális no comment.
De én tiszta szívemből szerettem ezt a részt is. Még teljesebbé tette ezt a mesét, és a végéért külön plusz pont, olyan jó volt, hogy semmi nem volt elkapkodva! *-*

+
>!
bettuska005
Sarah J. Maas: Queen of Shadows – Árnyak királynője

Imádom! Kérem a következő részt!
Aelin még mindig a kedvenc női karakterem nem csak ebben a sorozatban, hanem a könyvek közül is amit eddig olvastam, Rowan is az egyik kedvenc szereplőm lett, de ez szerintem nem meglepő. Aediont is nagyon szerettem, tetszett a közte és Aelin közötti erős testvéri kapcsolat. Még ha csak unokatestvérek is.Nem gondoltam volna, hogy megszeretem Lysandrát, mert Az orgyilkos pengéjé – ben nagyon utáltam, de itt nagyon más volt, jó, hogy Aelinnek végre van barátnője, akire számíthat, hiszen egy fiú barát azért mégis csak más, mint egy lány…Chaolt nem mondom, hogy megutáltam de többször megcsapkodtam volna, vagy ráüvöltöttem volna, hogy mit képzel magáról, hogy olyan dolgokat mond… A Manon szál is tetszett, pedig az előző kötetben egy kicsit untam, de itt jó volt, tetszik, hogy minden mindennel összefügg. Doriant sajnáltam, de a lényeg, hogy spoiler. Ez a kötet is hozta a megszokott színvonalat, izgalmas, szomorú, fájdalmas, boldog, vicces és megható is tudott lenni.
Kedvenc ez a könyv és az egész sorozat is, már nagyon várom a következő részt! :)


Népszerű idézetek

+
>!
Harlen

– De miért sírsz? – kérdezte Rowan, és próbálta kissé eltolni magától, hogy a szemébe tudjon nézni.
(…)
– Azért sírok – szipogta –, mert annyira bűzlesz, hogy könnyezik a szemem.

Kapcsolódó szócikkek: Aelin Ashryver Galathynius · Rowan Whitethorn
1 hozzászólás
+
>!
Fireheart P

– Azt akarod mondani, hogy a nők Doranelle-ben nem viselnek botrányos hálóinget? Vagy bárhol máshol a világon? […]
– Azok a nők, akikkel rendszerint összehozott a sors, nem parádéztak hálóingekben.
– Miért? Milyen ruhát viseltek?
– Rendszerint semmilyet.

Kapcsolódó szócikkek: Aelin Ashryver Galathynius · Rowan Whitethorn
4 hozzászólás
+
>!
Fireheart P

– Hová menjünk?
– Úgy hallom, hogy a pokol különösen szép ebben az évszakban.

Kapcsolódó szócikkek: Aelin Ashryver Galathynius
1 hozzászólás
+
>!
Fireheart P

Szép sír volt, egyszerű, tiszta. A sírkövön a következő felirat állt:

A HŐN SZERETETT
SAM CORTLAND

Kapcsolódó szócikkek: Sam Cortland
1 hozzászólás
+
>!
Fireheart P

A kurtizán akkor a fejéhez vágta, hogy Arobynn mire használta fel az ő vérdíját.
Aelin valami mást vágott a fejéhez: egy tőrt.

Kapcsolódó szócikkek: Aelin Ashryver Galathynius · Lysandra
3 hozzászólás
+
>!
Fireheart

Nem virágokat, Terrasenben nem virágokat, hanem kis köveket vittek a sírokhoz, azzal jelezték a látogatásukat a halottaknak, és azt, hogy még emlékeznek.
A kövek megmaradnak, a virágok nem.

Kapcsolódó szócikkek: Terrasen
++
>!
Fireheart P

Aelin sírt és nevetett, az idegen csak ölelte, csuklyás fejét a nyakába temette. Mintha az illatát lélegezné be.
– Ki ez? – kérdezte Nesryn.
Aedion mosolygott.
– Rowan.

1 hozzászólás
++
>!
lafayette P

Aelin a kezét nyújtotta, gesztusa kérdés volt, felajánlás, ígéret.
– Egy jobb jövőért – mondta.
– Visszajöttél – felelte, mintha válasznak szánta volna.
A kezük összekapcsolódott.
A világ véget ért.
És egy új kezdődött.

Kapcsolódó szócikkek: Aelin Ashryver Galathynius · Dorian Havilliard

Hasonló könyvek címkék alapján

Cassandra Clare: Üvegváros
J. L. Armentrout: Obszidián
Veronica Roth: A beavatott
Colleen Houck: A tigris küldetése
Becca Fitzpatrick: Crescendo
Richelle Mead: A halál csókja
Jodi Picoult – Samantha van Leer: Lapról lapra
Julie Kagawa: The Iron Queen – Vaskirálynő
Susan Ee: Angelfall – Angyalok bukása
Kresley Cole: Poison Princess – Méreghercegnő