Macskanő ​– Lélektolvaj 61 csillagozás

Sarah J. Maas: Macskanő – Lélektolvaj

Selina tökéletes tolvaj.

Luke gondterhelt hős.

Gotham Cityben nem mindenki az, aminek látszik.

A #1 New York Times bestsellerszerző Sarah J. Maas mutatja be a felnőtté váló Selina Kyle-t, aki biztosan elrabolja az olvasók szívét az új, várva várt világszenzáció YA regényben, az akciódús és izgalmakkal teli Macskanőben!

Két évvel azután, hogy kijutott Gotham City nyomornegyedéből, Selina Kyle a titokzatos Holly Vanderheesként tér vissza. Batmant elszólítja egy fontos küldetés, így könnyű préda a város .

Mindeközben Luke Fox be akarja bizonyítani, hogy Batwingként képes segíteni az embereken. A Macskanőt veszi célba, az újonnan felbukkanó tolvajt, aki Méregcsókkal és Harley Quinn-nel portyázik. Emberére akadt volna?

Selina ádáz küzdelmet folytat: éjszakánként Batwinggel, napközben pedig a pokolian jóképű szomszédjával, Luke Foxszal. Vajon képes lesz-e végrehajtani a legfontosabb tervét, miközben a múlt egy darabkája veszéllyel fenyegetve a nyomába szegődik?

Eredeti megjelenés éve: 2018

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

A következő kiadói sorozatokban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek, DC legendák

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
416 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634577805 · Fordította: Szabó Krisztina
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
416 oldal · ISBN: 9789635612925 · Fordította: Szabó Krisztina
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
416 oldal · ISBN: 9789635612932 · Fordította: Szabó Krisztina

Kapcsolódó zóna

!

DC legendák

30 tag · 2 karc · Utolsó karc: 2020. július 23., 18:27 · Bővebben


Enciklopédia 9

Szereplők népszerűség szerint

Joker · Selina Kyle (Macskanő) · James Gordon · Lucius Fox · Luke Fox (Batwing) · Méregcsók


Kedvencelte 7

Most olvassa 8

Várólistára tette 178

Kívánságlistára tette 254

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

Niitaa P>!
Sarah J. Maas: Macskanő – Lélektolvaj

A teljes értékelés elérhető a blogomon:
https://www.niitaabellvilaga.hu/2020/10/sarah-j-maas-ma…

"A szuperhősök ideje lejárt? Na még mit nem! Ezt bizonyítja Sarah J. Maas új regénye is, mely magyarul a Lélektolvaj címet kapta. El kell ismernem, hogy a Macskanő karaktere eddig egyáltalán nem állt hozzám közel, érdektelennek tartottam, ám ezen könyv elolvasásával megváltozott a véleményem. Sokkal több potenciál rejtőzik benne, mint amire valaha is gondoltam. Nagyon szimpatikus, hogy valójában ő is egy egyszerű lány, akinek bár évekbe telt, de sikerült kezébe vennie a saját sorsát. Nincs semmi különleges, földön túli szuperereje: mindössze néhány, általa készített kütyü segíti a céljai elérésében, valamint az a pár kapcsolati fonál, amit érdemesnek gondol fenntartani.
Nagyon jól szórakoztam ezen regény olvasása közben. Minőségi kikapcsolódást jelentett. Selina karaktere szinte lélegzik a lapokon, így könnyen el tudtam veszni a vele történő kalandozások folyamában. A szerző megfelelő arányban csepegtette történetében az alapul szolgáló mozgatórugókat: a múlt árnyait, a sötétben megbúvó gonoszok szemében felvillanó ördögi fényt, a törékeny barátságok óvatosan fonódó hálóját és a bajtársiasság folyton felbukkanó érzését. Szívem szerint most azonnal újra elolvasnám ezt a könyvet. Hiszen tudjátok, mi az egyik hitvallásom: Sarah J. Maasból sosem elég."

2 hozzászólás
AniTiger P>!
Sarah J. Maas: Macskanő – Lélektolvaj

Hogy milyen ez a történet? Hát… Leginkább letehetetlen. Az elején még csak érdekesnek tartottam, aztán felbukkant a Macskanő – Méregcsók – Harley Quinn trió és Luke Fox/Batwing, amitől rendkívül szórakoztatóvá vált a történet, majd a vége felé már le sem bírtam tenni, mert annyira véres, izgalmas és akciódús lett! Totál beszippantott ez a DC eredettörténet, szinte bánom, hogy sosem szenteltem több figyeltem a Macskanőnek, csak egy volt számomra Batman ikonikus ellenfelei közül…

Nem mondom, hogy nem bírtam volna ki egy epilógust, amiben Batman hazatér, és meglátja, mi történt, míg távol volt, de így is tökéletes volt. X))) *azért elképzeltem a fejét*

Bővebben…
https://hagyjatokolvasok.blogspot.com/2020/08/sarah-j-m…

Réka0128 P>!
Sarah J. Maas: Macskanő – Lélektolvaj

„Egyikük a fényt, másikuk a sötétséget szolgálja.”

Nagyon örültem, amikor megláttam, hogy ez a könyv megjelenik, mert Sarah J. Maas az egyik kedvenc íróm és imádom a szuperhősök világát is. A DC világát nagyrészt mozifilmek és sorozatok kapcsán ismerem, képregényeket még nem vettem kezembe, de ami késik nem múlik. Fantasztikus ötletnek tartom, hogy YA könyvek formájában újragondolták több DC karakter történetét is. Aki az írónő miatt ugrik neki Selina sztorijának lehet csalódás fogja érni, mert ez merőben más, mint a fantasy sorozatai. Eleinte nekem is voltak kétségeim, de aztán teljesen beszippantott a történet. Nagyon izgalmas és akciódús volt, a végén pedig kaptunk egy meglepő fordulatot is. Tetszett, hogy volt benne egy kis romantikus szál is, bár egy kicsit kidolgozatlannak éreztem.
Selina Kyle karakterét zseniálisan alkotta újra az írónő. A történet elején fiatal, de erős lányként ismerhetjük meg, majd pár év múlva már egy jól kiképzett harcosként jelenik meg Gotham városában, hogy végrehajtsa a titokzatos tervét. Természetesen ellenfele is akad, Luke Fox személyében, aki Batwingként védelmezi a várost éjszakánként. Selina mellett nekem is ő nagyon szimpatikus karakter volt. A mellékszereplők közül Méregcsók volt számomra a legnagyobb meglepetés és a végén még igazán meg is kedveltem. :)
Nem gondoltam, hogy ennyire tetszeni fog a Macskanő története YA köntösben, de ezután most már izgatottan várom vajon Leigh Bardugo Wonder Woman újragondolása milyen lesz. :)

Dorina_S>!
Sarah J. Maas: Macskanő – Lélektolvaj

Képregényrajongóként nagyon, de nagyon vártam ezt a könyvet…és kíváncsi voltam, milyen lesz regényben olvasni a Macskanő történetét. Ugyanakkor Sarah J. Maas az egyik kedvenc írónőm, így sejtettem, hogy profi történetet fogok kapni…és nem is csalódtam.

Én szeretem a DC és a Marvel világát is, nem tudok választani és nem is szoktam állást foglalni egyik mellett sem. Nekem Wonder Woman az egyik kedvencem, illetve Amerika Kapitány. Ugyanúgy megnézem majd az új Batman filmet, mint ahogy Thor legújabb kalandjait.
Selina Kyle élettörténetét szinte a kezdetektől követhetjük végig, és egy igazán pörgős, izgalmas, akciódús történetet kapunk. Aki nem annyira jártas a képregények világában annak sem maradnak sötét foltok, mindent kifejt az írónő. Kifejezetten tetszett, hogy számos eseményt visszaemlékezésként jelenített meg, és rögötön beledobja az olvasót a mélyvízbe….és bemutatja a tinédzser Selinát. És nálam ez külön piros pontot ért, reméletem hogy nem felnőttként találkozunk már vele. Kifejti hogyan válik a szegény lányból kegyetlen, jól képzett harcos. A képregényrajongóknak, nekem is öröm volt a régi ismerősökkel találkozni: Harley Quinn, Méregcsók, Joker, Nyssa és Talia Al-Ghul, az Árnyak Ligája, Batman, Alfred, Carmine Falcone. Mind-mind csak még inkább segített belehelyezkedni a történetbe.

Sarah hozzá méltóan írta meg a Catwoman történetét a kezdetektől. Igaz alakított rajta az erdeti képregényes karakterhez képest. Selina a szegénységben élő East End-i lány, aki húgáért bármit megtesz. Maggie Kylei cisztás fibrózisban szenved. Már ez a vonal egy nem mindennapi testvéri kapcsolatba enged betekintést, és ez nagy befolyással fog bírni a történet későbbi eseményeire is. Bámulatos, hogy egy fiatal lánynak egy rossz környéken milyen hamar kell felnőnie, és mi mindent kell megtennie az életben maradásért. Az írónő rávilágított a gyámügyi – és az egészségügyi rendszer hibáira, a korrupcióra, és arra milyen könnyen a bűn álozatává válhat valaki. Selina küzd, megpróbál mindent megtenni ami erejéből csak telik, de végül egy olyan ajánlatot kap amit nem is utasíthat vissza.

Selina évekkel később tér vissza Gotham Citybe, ahol Batman helyett Batwing lesz az ellnefele. Bevallom én a Denevérembert vártam, aki azonban titkos küldetésen van így Luke Fox várta a Macskanőt. Luke-től amennyire tartottam, annyira megszerettem. Egy igazi hős, aki megvédi a gyengéket harcolva saját démonaival is. Ugyanakkor okos, értelmes, és pillanatok alat rakja össze a kirakós darabjait. Felveszi a küzdelmet, bármennyre kilátástalan is. Sarah itt is hű maradt a képregényhez, mivel Luke -végre- színesbőrű szuperhős, és ezáltal a regénybe beleírt egy olyan jelenetet is, amely kifejezi megmutatja az aktuális amerikai állapotokat, és hogy mit is jelent a „Black lives matter”.

Selina egy rettentően ügyes tolvasj, aki bármit bárhonnan el tud lopni…de segítői is lesznek. És itt hoz be az írónő számos képregényes karaktert: Poison Ivy-t (magyarosan Méregcsók) és Harley Quinnt. Előbbi egy szinte élő organikus növényi szerv, utóbbit szerintem senkinek nem kell bemutatni. Én imádom Harley-t, igaz annyira nem került kifejtése az ő személyisége, éppen hogy csak érintőlegesen…de a Jokerrel való viszonyát, és abban rejlő komoly függést megmutatja az írónő, mégpedig zseniálisan. Harley ebben a regényben egy jobb oldalát mutatja meg, nem amit megszokhattunk tőle. Nagyon örülnék egy Harley Quinn kötetnek is SJM-től. Sajnálom hogy Jokerrel való kapcsolata és hogy hogyan lett ő Harley Quinn nem került jobban kifejtésre.
Méregcsók története viszont teljesen megmutatkozott, és behozott az írónő egy olyan szálat is közte és Harley közé, amely szintén több regényben lenne szükséges az elfogadás szempontjából.

A regény utolsó harmadáig nem is sejtettem mi lehet Selina célja a sok rablással, lopással….és amikor rájöttem, nagyon leesett az állam. Álmomban se gondoltam, hogy az a motivációja ami az utolsó lapokon megmutatkozik. Ez is nagyon SJM-es megoldás volt…hirtelen öntötte az arcomba a valóságot. Érzetem, hogy gyűlik, csak gyűlik a feszülség…és nagyot fog robbani…és robbant is, nem is kicsit. Selina mindent pontosan megtervezett….és sikerült is a terve. Megmutatva milyen is ő valójában, és a vége …ahogy elvarrta a szálakat az írónő az is valami mesteri volt.

A képregényfanoknak szintén nem ismeretlen Nyssa Al-Ghul és Talia Al-Ghul neve. Nekem roppant mód tetszett ahogy Sarah megjelenítette az Árnyak Ligáját, és ezt a két nőt…felépítve a karakterüket..igaz, hogy futólag bukkantak fel, de mégis…mindig ott voltak a visszaemlékezésekben. Mindent hozott az írónő, amit ezzel a formációval kapcsolatban vártam, sőt túl is teljestette az elvárásaimat.

Sarah J. Maas ebben a könyvében nemcsak a DC képregényeknek adózott, hanem számos társadalmi problémát és mögöttes mondanivalót szőtt bele a történetben, ezáltal vált még előbbé még valóságosabb a regény…legalábbis számomra.

Nagyon várom a DC Icons következő részét, akár Batman..akár a nagy favoritom Wonder Woman legyen az..biztosan beszerzem őket rögtön a megjelenés után.

Tibi_Sorok_Között_Könyves_Blog P>!
Sarah J. Maas: Macskanő – Lélektolvaj

Ez volt eddig a legjobb, legtökéletesebb, legszerethetőbb Sarah J. Maas könyv, amit olvastam. Bárcsak az írónő még több ehhez hasonló rövid terjedelmű stand alone sztorival rukkolna elő.

Bővebben a blogomon:
» http://sorok-kozott.hu/2020/08/konyvkritika-sarah-j-maa…

csfannie P>!
Sarah J. Maas: Macskanő – Lélektolvaj

"Mivel rajongok Sarah J. Maas munkásságáért, tudtam, hogy ezt a könyvet muszáj elolvasnom. Nem vagyok hatalmas DC-fan, ezért mondhatni háttértudás nélkül vágtam bele Selina történetébe, ami egyébként nem okozott gondot, de egy kisebb csalódást igen.

Akik ismerik az írónőt, tudják, hogy Sarah nem szokott fukarkodni a szavakkal – erről árulkodnak az Üvegtrón és az ACOTAR kötetei is –, ellenben mivel a Macskanő egy stand alone kötet, itt kénytelen volt határt szabni a terjedelemnek, és szerintem pont ez lett a történet veszte. Kétségtelen, hogy akciódúsra sikeredett a könyv, de számomra ez nem volt elég ahhoz, hogy teljesen magába szippantson."

Bővebben:
http://fannislibrary.blogspot.com/2020/08/sarah-j-maas-…

turanett P>!
Sarah J. Maas: Macskanő – Lélektolvaj

A szívem szakad meg, de ez nem volt jó. Nagyon vártam ezt a könyvet. Az írónőt nagyon szeretem, Batman világát meg egyenesen imádom. De itt valami nagyon nem klappolt.
Az alap történet jó, Selina egy igazi küzdő szellem. A kapcsolata a húgával, nagyon megható.
De onnantól kezdve, hogy ő lett a macskanő, nem igazán volt érdekes. Én Harley és Méregcsókra is jobban kíváncsi lettem volna. Nekem valahogy lapos volt. Viszont, ahogy Salina felépítette a tervét és véghez is vitte, azt el kell, hogy ismerjem, nagyon jó volt. Azt nagyon sajnáltam, hogy mire végre kezdett beindulni a dolog, vége is lett.

Rahenys>!
Sarah J. Maas: Macskanő – Lélektolvaj

„Macskanő. Egész jól hangzik.”

Sarah J. Maas egy teljesen új köntösbe bújtatva mutatta be Selina Kyle történetét, ez a történet pedig rendkívül olvastatta magát.
Eleinte még szemöldökráncolva olvastam a sorokat, ugyanis teljesen más a cselekmény, mint amit vártam és amire számítottam, mégis teljesen vállalható és érdekes a könyv.
Batwing karakterével még nem találkoztam idáig, így nem voltak elvárásaim vele szemben, nem is nyűgözött le különösebben, ugyanis meglehetősen gyengének tartom, szuperhős téren. Nem volt vele nagy problémám, meglehetősen okosnak mutatta be az írónő, viszont úgy éreztem, egyszerűen nem sikerül neki Gotham féken tartása Batman nélkül, mégis kitartóan próbálkozott és megtett minden tőle telhetőt.
Selina itt is kedvelhető karakter, konkrétan oda-vissza vagyok tőle, rendkívül okos, ravasz és következetes stratéga, az eredeti terve egészen a végéig homályban marad előttünk és a többi karakter előtt, kizárólag Selina tudott róla, amit meg is tartott magának, így többé – kevésbé bizonytalanságban tartva az olvasót. Viszont az eredeti terve mégsem lepett meg, teljesen várható volt, mégis a cselekmény nagy részében más teóriák kavarogtak a fejemben a tervet illetően.
Az Árnyak Ligájában töltött időre való visszaemlékezések tetszettek, szívesen olvasnék egy olyan könyvet is, ahol Selina kiképzésére és fejlődésére fókuszál a cselekmény, illetve Nyssa és Talia al Ghul-ra.
Méregcsók karaktere viszont pocsék lett, ugyanis a Gotham sorozathoz viszonyítottam, ahhoz a Méregcsókhoz pedig fel sem ér a könyvbéli. Itt inkább tűnt egy aranyos, szende, érzelgős és szerelmes lánynak, mint egy bűnözőnek. spoiler Harley maradt az a szeszélyes, Jokert betegesen imádó nő, akit már eleve megismerhettünk.
Szerettem volna, ha spoiler is kap egy nagyobb szerepet a könyvben, ugyanis Ő az egyik kedvenc DC karakterem.

Nem visz rá a lélek, hogy négy csillagra pontozzam Sarah bármely könyvét, így végül a négy és fél mellett döntöttem, egyetlen opcióként. Hiányzott belőle az a bizonyos plusz, ami egy Maas könyvet igazán jóvá tesz, érződik rajta, hogy a karaktereket nem az írónő találta ki és nem nőttek annyira a szívéhez, mint a sajátjai. Az tetszett, hogy E/3. személyben lett írva és egyaránt beleláttunk Selina és Luke életébe és cselekedeteibe, persze emiatt maradtak olyan részek, amiket én személy szerint jobban kidolgoztam volna, sőt, különböző nézőpontokból írtam volna, E/1-ben.
De összességében nem volt rossz, néhol kidolgozatlan, de abszolút vállalható Macskanő történet. Az viszont rendkívül szúrta a szemem, hogy ekkora káosz lett Gothamben, Batman mégsem jelenik meg, inkább Batwingre bízza a hősködést, hiába a titkos küldetés.

A plusz oldalak a Batman: Az éjszaka rémeiből és a Wonder Woman: Háborúhozóból felkeltették a figyelmem, főleg, hogy Leigh Bardugo és Marie Lu könyveiről beszélünk, alig várom már, hogy olvashassam mindkettőt. *-*

4 hozzászólás
bfanni>!
Sarah J. Maas: Macskanő – Lélektolvaj

Az írónővel enyhén szólva hullámzó a kapcsolatunk. Vagy nagyon tetszik amit ír, vagy nagyon nem. De a Macskanőnél nem az utóbbi történt, szerencsére. Bár az első 100 oldal nem akart olyan gyorsan csúszni, mint elsőre gondoltam, de végül megjött az érzés, hogy nem akarom (nem tudom) letenni. A történet, a szereplők, a románc – mind rendben voltak. Egyedül Luke-nál éreztem, hogy kicsit töketlen az éles helyzetekben. Kiváncsian várom a többi szuperhős történetét.

Vien>!
Sarah J. Maas: Macskanő – Lélektolvaj

Sarah J. Maas neve szerintem senkinek nem ismeretlen, talán annak sem, aki még nem is olvasott tőle. Elég nagy népszerűségnek örvend ugyanis, főleg a fantasy műfaj kedvelői közt; először az Üvegtrón – majd a Tüskék és rózsák…-sorozattal hódította meg az olvasókat.

Előtte is a kezembe került néha ez a műfaj, de igazán miatta szerettem meg, így nem volt kérdés, hogy nem tart vissza semmi attól, hogy az általa alkotott Macskanő történetét is megismerjem. Ezáltal pedig kiderült számomra, hogy az írónő nem csak egy egész világot és annak a karaktereit tudja felépíteni egy sorozatban, hanem egy teljesen más világban, más karaktereivel is el tud varázsolni, ráadásul egy különálló, egy részes történetben.

Selina Kyle tényleg eszméletlen tolvaj, ugyanis a szívemet is azonnal ellopta, ahogy felbukkant. Habár az eredeti felállásban Macskanő karakterének nincsen húga, ez a könyv erősen Selina és a súlyos beteg testvére, Maggie kapcsolatára, közös küzdelmére – nemcsak a lány betegségével, de felelősségteljes szülő hiányában a megélhetésért is – , a köztük lévő határokat nem ismerő szeretetre és egymás iránti odaadásra épít. Szerintem ezt bárki átérezheti, akár van testvére, akár nem, annyira szépen átadja az írónő, de engem, akinek szintén a húga a mindene, különösen megérintett.

Ami szintén különbözik az eredeti felállástól, az az, hogy itt jelenleg Batman titkos küldetésen van, távol a várostól, amit így a mondhatni tanítványa, Batwing próbál megvédeni – és ahogy azt sejteni is lehet, így neki alakul ki a Macskanővel kapcsolata. Ezt a karaktert például – hétköznapi nevén Luke Fox – nem annyira ismertem, ezért nem is tudok sok mindent arról mondani, hogy mennyire hű az eredetihez, azt viszont gyanítom, hogy nagyrészt igen, fanartok alapján is legalábbis a bőrszínében biztosan. Luke ugyanis fekete, de ennek a kulcsfontossága egy igazán megható jelenetben derül ki, amikor egy fiatal srác iránt azt az emberséget mutatja, amit a rendőrség, akivel egyébként összedolgozik, nem képes. (Persze a rendőröknek, ahogyan senki másnak sem, fogalmuk sincs róla, ki is ő valójában.) Ide pedig ki kell emelnem, hogy SJM rámutatott egy olyan helyzetre, ami fontos megvilágításba helyez mindent: a társadalmi helyzeted nem feltétlenül írja felül azt, milyen a bőrszíned.
Emellett jelen van a különböző nemi identitás is, két másik karakter kapcsán, akik szintén fontosak lesznek, főleg Selina életében; de mindez egy cseppet sem direkt és szájbarágós módon.

Ez a két karakter pedig nem más, mint az ismert „bűnözők”, Harley Quinn és Méregcsók (mint megtudtam, eredeti nevén Poison Ivy, ha valaki számára idegen lenne a magyarosítás).
Kettejük közül Méregcsók volt az, aki a személyiségét tekintve közelebb került hozzám és az ő barátsága Selinával az, ami igazán kiemelhető; ugyanakkor Harley-nak is megismerhető egy jobb oldala, és azért kalapom, ahogy az írónő behozta a pszichológiai vonatkoztatását annak, amit Joker okozott szegény lány lelkében. Hármuk jeleneteiben bőven volt szórakoztató és megható pillanat is, azt szintén nem tudom, hogy mennyi valóságalapja van az eredeti verzióban, de imádtam, ahogyan itt Sarah megalkotta.

Mint kiderül, Selina kiképzésének háttere sem elhanyagolható, semmilyen szempontból, de hogy mekkora jelentősége is van a történtekre és céljaira nézve, az a könyv utolsó negyedéig az olvasó számára is rejtve van. Ezért is jön a katarzis, amikor kiderül, az utolsó oldalakon pedig már nem lehet elég gyorsan lapozni.

Egy nagyon szerethető, a szuperhős szál ellenére fájdalmasan valósághű történet, ami egyszerre ad kikapcsolódást és gondolkodtat el, ébreszt rá arra, mi is az ami igazán fontos az életben, és mennyire nem fekete-fehér minden. Ezek után főleg nem kérdés, hogy elolvasom ennek a világnak a többi történetét (Batman és Wonder Woman), pláne hogy azokat is olyan írók (Marie Lu, Leigh Bardugo) alkották meg, akiket imádok.


Népszerű idézetek

csfannie P>!

Legalább a humorérzéke még megvolt. Nagyjából.
Bruce Wayne nem dicsekedhetett ilyesmivel.

csfannie P>!

Szerelem… éppolyan mérgező, mint Méregcsók növényei.

csfannie P>!

Gotham Cityben a hűséget éppúgy adják-veszik, mint a részvényeket a tőzsdén.

csfannie P>!

Luke önkéntelenül is felnevetett.
– Jól van, jól van! – Grimaszolva figyelte a forgalmat. – Húsz perc, és ott vagyok az irodádban!
– Hozhatnál egy hot dogot.
Luke felvonta a szemöldökét.
Az apja magyarázkodni kezdett:
– Ennek a spenótos smoothie-nak olyan íze van, mint a hideg szemétnek.

6 hozzászólás
csfannie P>!

– Te követsz engem – mondta a macskának, ahogy az odadörgölőzött Selina lábához, és bebújt a lába közé.
Méregcsók lehajolt, és megsimogatta a macska hátát.
– Tudtad, hogy a szabadjára engedett házimacskák több milliárd madár és emlős haláláért felelősek évente? Kis bundás barátunk hidegvérű gyilkos.
Selina elmosolyodott, megvakarta a macska bajszos pofáját.
– Reszketek a félelemtől.
Méregcsók homlokráncolva nézett le a macskára.
– A madarak is.

csfannie P>!

– Elmondom, mi lesz – szólalt meg a Macskanő halk, reszelős hangon. – A táskákba dobjátok az ékszereket, a karórákat, a készpénzt. És nem bántunk titeket.
– Csokit vagy csalunk! – emelte fel Harley az üres sporttáskáját maga mellett.

csfannie P>!

– Úgy beszél, mint egy előkelő hölgy, de úgy viselkedik, mint valami bandita.

csfannie P>!

– Robbantsuk fel a színpadot, amin azt a gyerek szépségversenyt tartják!
– Uramatyám, Harley!
– Mi van? Nyilván nem akkor, amikor a kölykök rajta vannak. De undorítóak azok a versenyek.

csfannie P>!

Világító szemek, néma tappancsok és felfelé álló farok bukkant elő az egyik horpadt kartondoboz mögül. Méregcsók követte Selina tekintetét, és felhorkant.
– Rokonod?

csfannie P>!

Mindenki megdermedt a bálteremben. Moccanni sem mertek.
Harley a feje fölé emelte egyik karját, és úgy mutatott a mennyezetre az egyik apró, mégis halálos gömbjével, mintha csak nyújtózkodna.
– Kezdődhet a buli?


Hasonló könyvek címkék alapján

Brandon Sanderson: Acélszív
Rick Riordan: A villámtolvaj
Brandon Sanderson: A Végső Birodalom 1-2.
Kathy Reichs: Virals – Kincsvadászok
V. E. Schwab: Viszály
Cynthia Hand: Angyalsors
Richelle Mead: Vámpírakadémia
Maya Motayne: Nocturna
Mary E. Pearson: Tolvajok tánca
Dan Krokos: Hamis emlékek