Macskanő ​– Lélektolvaj 224 csillagozás

Sarah J. Maas: Macskanő – Lélektolvaj

Selina tökéletes tolvaj.

Luke gondterhelt hős.

Gotham Cityben nem mindenki az, aminek látszik.

A #1 New York Times bestsellerszerző Sarah J. Maas mutatja be a felnőtté váló Selina Kyle-t, aki biztosan elrabolja az olvasók szívét az új, várva várt világszenzáció YA regényben, az akciódús és izgalmakkal teli Macskanőben!

Két évvel azután, hogy kijutott Gotham City nyomornegyedéből, Selina Kyle a titokzatos Holly Vanderheesként tér vissza. Batmant elszólítja egy fontos küldetés, így könnyű préda a város .

Mindeközben Luke Fox be akarja bizonyítani, hogy Batwingként képes segíteni az embereken. A Macskanőt veszi célba, az újonnan felbukkanó tolvajt, aki Méregcsókkal és Harley Quinn-nel portyázik. Emberére akadt volna?

Selina ádáz küzdelmet folytat: éjszakánként Batwinggel, napközben pedig a pokolian jóképű szomszédjával, Luke Foxszal. Vajon képes lesz-e végrehajtani a legfontosabb tervét, miközben a múlt egy darabkája veszéllyel fenyegetve a nyomába szegődik?

Eredeti megjelenés éve: 2018

Tagok ajánlása: 15 éves kortól

A következő kiadói sorozatokban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző · DC legendák Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
416 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634577805 · Fordította: Szabó Krisztina
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
416 oldal · ISBN: 9789635612925 · Fordította: Szabó Krisztina
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
416 oldal · ISBN: 9789635612932 · Fordította: Szabó Krisztina

Kapcsolódó zóna

!

DC legendák

49 tag · 5 karc · Utolsó karc: 2021. június 11., 13:32 · Bővebben


Enciklopédia 9

Szereplők népszerűség szerint

Joker · Harley Quinn (Harleen Frances Quinzel) · Selina Kyle (Macskanő) · Méregcsók · James Gordon · Luke Fox (Batwing) · Lucius Fox


Kedvencelte 29

Most olvassa 13

Várólistára tette 194

Kívánságlistára tette 222

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

Törpillaa P>!
Sarah J. Maas: Macskanő – Lélektolvaj

Nekem nagyon tetszett, az elejétől kezdve magába szippantott a Macskanő története. Habár ez volt az első, hogy DC regényt olvastam, de végig lekötötte a figyelmem, Sarah J. Maast pedig imádom. :-) Izgalmas volt, szórakoztató, lendületes, akciódús, fordulatos, pörgős cselekmény, nagyon tetszett a fantasy világ és Gotham City felépítése, meg az egész történet, úgy ahogy van. :-D A szereplők is tökéletesek voltak. Imádtam Selina karakterét, annyira kemény és bátor csajszi volt egész végéig, egy percre sem adta fel. Amit akart azt elérte, bármi áron. Rajta kívül Harley-t és Méregcsókot is ugyanúgy. Elképesztő volt ez a hármas, a jókat szórakoztam rajtuk, amikor a Macskanővel jöttek a közös jeleneteik, szórakoztató volt, és néha egész vicces. :-D Batwinget is bírtam, bár sokszor lusta denevérke volt. XD De azért nagyon tetszett a karaktere is, spoiler Jó volt olvasni Gotham City gonosz, szuperhős, és antihőseiről, és az Árnyak Ligájáról, kíváncsian a sorozat többi részét, és remélem még fogunk hallani Macskakőről is és a társairól, na meg Batwingről is. Nekem nagyon tetszett, és csak ajánlani tudom mindenkinek. :-D A borítója is csodaszép, már első látásra, vonzott magához, hogy ez kell nekem, és nem is csalódtam a belsejében sem. Sarah J. Maas pedig egy zseni, imádom. :-) ❤

4 hozzászólás
Niitaa P>!
Sarah J. Maas: Macskanő – Lélektolvaj

A teljes értékelés elérhető a blogomon:
https://www.niitaabellvilaga.hu/2020/10/sarah-j-maas-ma…

"A szuperhősök ideje lejárt? Na még mit nem! Ezt bizonyítja Sarah J. Maas új regénye is, mely magyarul a Lélektolvaj címet kapta. El kell ismernem, hogy a Macskanő karaktere eddig egyáltalán nem állt hozzám közel, érdektelennek tartottam, ám ezen könyv elolvasásával megváltozott a véleményem. Sokkal több potenciál rejtőzik benne, mint amire valaha is gondoltam. Nagyon szimpatikus, hogy valójában ő is egy egyszerű lány, akinek bár évekbe telt, de sikerült kezébe vennie a saját sorsát. Nincs semmi különleges, földön túli szuperereje: mindössze néhány, általa készített kütyü segíti a céljai elérésében, valamint az a pár kapcsolati fonál, amit érdemesnek gondol fenntartani.
Nagyon jól szórakoztam ezen regény olvasása közben. Minőségi kikapcsolódást jelentett. Selina karaktere szinte lélegzik a lapokon, így könnyen el tudtam veszni a vele történő kalandozások folyamában. A szerző megfelelő arányban csepegtette történetében az alapul szolgáló mozgatórugókat: a múlt árnyait, a sötétben megbúvó gonoszok szemében felvillanó ördögi fényt, a törékeny barátságok óvatosan fonódó hálóját és a bajtársiasság folyton felbukkanó érzését. Szívem szerint most azonnal újra elolvasnám ezt a könyvet. Hiszen tudjátok, mi az egyik hitvallásom: Sarah J. Maasból sosem elég."

14 hozzászólás
Ferger_Jolcsi P>!
Sarah J. Maas: Macskanő – Lélektolvaj

Nagyon izgalmas és pörgős cselekménye van ennek a kötetnek, gyorsan lehet haladni benne. Az eredeti képregénybeli karakterek jellemvonásait nem nagyon ismerem off, de ebben a kötetben tetszett mindegyik főszereplő karaktere: Macskanőé, Batwingé, Méregcsóké és Harleyé is. Szívesen olvastam volna tovább a történetet, el tudnám képzelni sorozatként is. Macskanő karaktere egészen a kötet végéig ellentmondásos volt számomra, de a kút megjelenésével már letisztázódott bennem, hogy mit miért tesz. Kár, hogy a húga nem szerepelt többet, egy-két közös jelenet lehetett volna még benne a kötet elején felül is. Remélem, a többi DC icons kötet is legalább ilyen jó lesz.

3 hozzászólás
Szücsi >!
Sarah J. Maas: Macskanő – Lélektolvaj

"Gotham City el fog esni… de nem a betolakodó idegenek miatt.
Hanem Selina miatt."

Nos meg kell hagyni, Sarah egy igazán szuper szuperhősös könyvet írt. Fene se gondolta volna, mikor elkezdtem, hogy ennyire fog tetszeni. Csak úgy faltam a lapokat, teljesen magába szippantott.
Volt benne minden finomság, szem-szájnak ingere:
– egy erős, független hősnő
– könnyen kedvelhető mellékszereplők (a csaj trió banda nagyon menő volt, kedvenc részeim voltak ahogy együtt okoztak fejfájást szegény Batwing-nek :D)
– gördülékeny történet és fordulatok, néha humorral és harccal, izgalommal megspékelve
Nagyon kíváncsi vagyok ezután a többi gonosz tevő és szuperhős eredet történetére is, remélem hamarosan lesznek még ehhez hasonló könyvek. Ez a könyv nagyon jó nyitás volt ahhoz hogy sok-sok olvasót csábítson el a DC világába

Dsheavenofbooks>!
Sarah J. Maas: Macskanő – Lélektolvaj

"Mielőtt belekezdenék az értékelésembe, szeretném elmondani, hogy én annyira nem vagyok otthon a DC és az eredeti képregények világában. A Batman és Joker filmeket ismerem, szeretem, valamint láttam pár, az univerzum részét képező alkotást (köztük a Macskanőt is), de az értékelésem mindenképpen erre a könyvre vonatkozik, amelyet megpróbálok önálló regényként értelmezni, és nem összehasonlítani az eddig megismert művekkel.

Amikor megláttam, hogy Sarah J. Maas új kötettel érkezik, rögtön tudtam: én olvasni fogom, hiszen az egyik legnagyobb kedvenc írónőm. Külön öröm, hogy imádom a szuperhősös filmeket/könyveket, így az elejétől kezdve magaménak éreztem ezt a történetet. "

A teljes értékelésemet megtaláljátok erre a linkre kattintva:
http://dsheavenofbooks.blogspot.com/2021/01/konyverteke…

Milli88 P>!
Sarah J. Maas: Macskanő – Lélektolvaj

Eleinte nagyon szkeptikus voltam ezzel a könyvvel. Ő volt az utolsó, akit ki kellett olvasnom, mert hiányzott a Maas plecsnimhez.
Most valószínűleg meg fogtok kövezni de, ha szuperhősök, akkor nekem inkább Marvel, mint a DC univerzum.
A könyv eleje számomra nagyon lassan indult be. Eleinte az is nagyon zavaró volt, hogy nincs jelölve, hogy éppen Selina vagy Luke szemszögéből olvashatjuk az aktuális fejezetet/ fejezet részt. Aztán ehhez idővel hozzászoktam, de így is volt mikor kizökkentett az olvasásból.
Végére persze beindult minden, jöttek sorban az események, csak kapkodtam a fejem. Nem tudom, hogy az írásmód miatt, vagy már tényleg annyira magával ragadott a közeg, de egészen megszerettem.
Érzéketlen lennék, ha azt mondanám, hogy a vége nem volt megható. Kicsit el is pityeredtem rajta.
Továbbra sem mondom, hogy élek-halok a DC univerzumért de ezt a kötetet ilyen formában szerettem.

2 hozzászólás
Nokedli28>!
Sarah J. Maas: Macskanő – Lélektolvaj

Nem vagyok egy DC rajongó, de amint láttam, hogy Sarah J. Maas tollából érkezik ez a könyv, tudtam, hogy a kezembe fogom majd valamikor venni. Az írónő hozta a formáját, a könyv pörgős, izgalmas. Tele volt humoros párbeszédekkel és váratlan akció jelenetekkel. Hamar elmerültem Selina történetében és vele együtt ismertem meg közelebbről Gotham City alvilágát és Batwinget. Méregcsókot is hamar megkedveltem és Selina mellett az ő karaktere is tetszett. Nagyon jó kikapcsolódást nyújtott a könyv, az írónő rajongóinak mindenképpen ajánlom ;)

mester_aniko >!
Sarah J. Maas: Macskanő – Lélektolvaj

Erre egyáltalán nem számítottam. Pörgős, akció dús, izgalmas, megható és pont annyira romantikus, ami csak még színesebbé tette a történetet.
Személy szerint én nem igazán vagyok oda a DC világáért off, úgyhogy kissé szkeptikusan álltam hozzá ehhez Macskanőről szóló kötethez. A filmet láttam róla, azt egészen szerettem is, de annyira nem, hogy ugyanazt a sztorit most elolvassam könyv formájában. Viszont bíztam Sarah J. Maas-ban, és ezt ismételten nem bántam meg.
Nagyon nagy pozitívumként éltem meg, hogy ez egy teljesen új történet, aminek nagyjából semmi köze a korábbihoz. Selina-t már nagyon hamar megszerettem, épp, mint Luke-ot. Külön jó volt, hogy mindkettejük szemszögéből követhettük az eseményeket, főleg, hogy spoiler off
Annyira beszippantott, hogy két nap alatt lepörgettem, és minden pillanatát élveztem. Néhány értékelésemben már leírtam, hogy ritkán izgulok könyvön, de ezen határozottan sikerült. Nagyon okosan volt felépítve az egész, mert a végén, amikor kiderült, hogy mi miért és hogyan történt, a kirakósnak minden darabja a helyére került.

2 hozzászólás
Réka0128 P>!
Sarah J. Maas: Macskanő – Lélektolvaj

„Egyikük a fényt, másikuk a sötétséget szolgálja.”

Nagyon örültem, amikor megláttam, hogy ez a könyv megjelenik, mert Sarah J. Maas az egyik kedvenc íróm és imádom a szuperhősök világát is. A DC világát nagyrészt mozifilmek és sorozatok kapcsán ismerem, képregényeket még nem vettem kezembe, de ami késik nem múlik. Fantasztikus ötletnek tartom, hogy YA könyvek formájában újragondolták több DC karakter történetét is. Aki az írónő miatt ugrik neki Selina sztorijának lehet csalódás fogja érni, mert ez merőben más, mint a fantasy sorozatai. Eleinte nekem is voltak kétségeim, de aztán teljesen beszippantott a történet. Nagyon izgalmas és akciódús volt, a végén pedig kaptunk egy meglepő fordulatot is. Tetszett, hogy volt benne egy kis romantikus szál is, bár egy kicsit kidolgozatlannak éreztem.
Selina Kyle karakterét zseniálisan alkotta újra az írónő. A történet elején fiatal, de erős lányként ismerhetjük meg, majd pár év múlva már egy jól kiképzett harcosként jelenik meg Gotham városában, hogy végrehajtsa a titokzatos tervét. Természetesen ellenfele is akad, Luke Fox személyében, aki Batwingként védelmezi a várost éjszakánként. Selina mellett nekem is ő nagyon szimpatikus karakter volt. A mellékszereplők közül Méregcsók volt számomra a legnagyobb meglepetés és a végén még igazán meg is kedveltem. :)
Nem gondoltam, hogy ennyire tetszeni fog a Macskanő története YA köntösben, de ezután most már izgatottan várom vajon Leigh Bardugo Wonder Woman újragondolása milyen lesz. :)

Navi P>!
Sarah J. Maas: Macskanő – Lélektolvaj

Nekem kifejezetten tetszett, s még a majdnem rózsaszín vég is jó volt.
A DC valahogy kimaradt nekem, vagyis a régi Batman és a Halle Berry-s Macsakanő megvan, de a többi teljesen kimaradt.
Most jó volt ezt a vonalat is megismerni, ebben a feldolgozásban.
Selina, Holly, Macskanő … mennyi karakter, mennyi személyiség, mégis egyetlen nőt, lányt taknak a nevek. Erős, céltudatos, hűséges, gondoskodó lány, aki tűzön-vizen képes átmenni azért, aki neki a legfontosabb.
Méregcsók karaktere nagyon tetszett, sajnáltam szegényt, Harley pedig … nem tudom, hogy érzek. Kezelésre szorul, s remélem, használni is fog neki.
Luke semleges maradt, nem került hozzám közel a személye. Több kellett volna belőle.
A vége jó volt, sikerült minden, a kiállítások pedig csak rájuk várnak :)


Népszerű idézetek

csfannie P>!

– Robbantsuk fel a színpadot, amin azt a gyerek szépségversenyt tartják!
– Uramatyám, Harley!
– Mi van? Nyilván nem akkor, amikor a kölykök rajta vannak. De undorítóak azok a versenyek.

Törpillaa P>!

– Miért pont macska?
– Miért pont denevér?

305. oldal

csfannie P>!

Legalább a humorérzéke még megvolt. Nagyjából.
Bruce Wayne nem dicsekedhetett ilyesmivel.

csfannie P>!

Szerelem… éppolyan mérgező, mint Méregcsók növényei.

Törpillaa P>!

– Még tanulom, hogyan viselkedjek normálisan. Már ha van olyan egyáltalán.
(…)
– Normálisnak lenni csapda.
(…)
– Ne sétálj bele!

251. oldal

Törpillaa P>!

– Hadd vigyelek el egy igazi randira!
Azelőtt buktak ki a szájból a szavak, hogy végiggondolhatta volna őket.
(…)
– Semmi pizza és vetélkedő? – kérdezte Selina.
– Csalódottnak tűnsz.
Az is vagyok.
Luke nevetett.
– Ha betudsz lopózni az épületbe, akkor csak tessék! Akár minden este átjöhetsz.

390-391. oldal

csfannie P>!

– Te követsz engem – mondta a macskának, ahogy az odadörgölőzött Selina lábához, és bebújt a lába közé.
Méregcsók lehajolt, és megsimogatta a macska hátát.
– Tudtad, hogy a szabadjára engedett házimacskák több milliárd madár és emlős haláláért felelősek évente? Kis bundás barátunk hidegvérű gyilkos.
Selina elmosolyodott, megvakarta a macska bajszos pofáját.
– Reszketek a félelemtől.
Méregcsók homlokráncolva nézett le a macskára.
– A madarak is.

csfannie P>!

Gotham Cityben a hűséget éppúgy adják-veszik, mint a részvényeket a tőzsdén.

Törpillaa P>!

Ő szeretett fájdalmat okozni. Élvezte ezt. Egy szadista állt előtte két tőrrel a kezében.

162. oldal

12 hozzászólás
csfannie P>!

– Elmondom, mi lesz – szólalt meg a Macskanő halk, reszelős hangon. – A táskákba dobjátok az ékszereket, a karórákat, a készpénzt. És nem bántunk titeket.
– Csokit vagy csalunk! – emelte fel Harley az üres sporttáskáját maga mellett.


Hasonló könyvek címkék alapján

Robin LaFevers: Sötét diadal
Rick Riordan: Neptunus fia
Stephanie Garber: Finale
Mary E. Pearson: Az árulás szépsége
Martin Kay: Titkok útvesztője
Patrick Ness: Háború a békéért
Lilian H. AgiVega: Az elveszett tündérfalu
Estelle Brightmore: 13. napon
Christelle Dabos: Bábel emlékezete
Kendare Blake: A rémálmok lánya