4. legjobb romantikus könyv a molyok értékelése alapján
6. legjobb fantasy könyv a molyok értékelése alapján
6. legjobb ifjúsági könyv a molyok értékelése alapján
14. legjobb kortárs könyv a molyok értékelése alapján

Kingdom ​of Ash – Felperzselt királyság 1-2. (Üvegtrón 7.) 906 csillagozás

Sarah J. Maas: Kingdom of Ash – Felperzselt királyság 1-2. Sarah J. Maas: Kingdom of Ash – Felperzselt királyság 1-2. Sarah J. Maas: Kingdom of Ash – Felperzselt királyság 1-2.

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Elérkezett a végső háború.

Aelin Galathynius rabszolgából a király orgyilkosává, majd egy birodalom királynőjévé vált. Útjának utolsó, szívbe markoló szakasza a háború kitörésével veszi kezdetét.

Aelin mindent kockára tett, hogy megmentse a népét – csakhogy hatalmas árat fizetett érte. A tündérkirálynő vaskoporsóba zárta, és most tüzes akaratának utolsó lobbanására is szüksége van, hogy elviselje a kínokat.
Ha megtörik, Maeve pusztulásra ítél mindenkit, akit szeret. Csakhogy Aelinnek fogytán az ereje…

De hiába került ő fogságba, a barátainak mennie kell tovább. Bizonyos kötelékek elmélyülnek, míg mások örökre megszakadnak.
A tenger túlpartján Rowan, hű társaival foglyul ejtett hitvesét és királynőjét keresi – nehogy végleg elveszítse!
A sors fonalai végül összeérnek, és kénytelen mindenki összefogni, miközben Aelin a saját életéért és egy jobb világért küzd.

Sarah J. Maas kirobbanóan sikeres Üvegtrón sorozatának utolsó, döbbenetes felvonása!

Mélyedj el az élményében!

Eredeti megjelenés éve: 2018

Tagok ajánlása: 15 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
692 oldal · ISBN: 9789634579021 · Fordította: Szabó Krisztina
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
478 oldal · ISBN: 9789635610266 · Fordította: Szabó Krisztina
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
478 oldal · ISBN: 9789635610259 · Fordította: Szabó Krisztina

8 további kiadás


Enciklopédia 39

Szereplők népszerűség szerint

Rowan Whitethorn · Dorian Havilliard · Chaol Westfall · Aelin Ashryver Galathynius · Feketecsőrű Manon · Aedion Ashryver · Lysandra · Abraxos · Lorcan Salvaterre · Elide Lochan · Fenrys · Yrene Towers · Feketecsőrű Asterin · Sartaq · Gavriel · Nesryn Faliq · Nox Owen · Ansel · Rolfe · Evangeline · Hasar · Kashin · Borte · Erawan · Falkan · Maeve · Ren Allsbrook · Hafiza · Bronwen · Galan Ashryver · Glennis · Lord Darrow · Murtaugh Allsbrook

Helyszínek népszerűség szerint

Terrasen


Kedvencelte 332

Most olvassa 54

Várólistára tette 208

Kívánságlistára tette 328

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

klara_matravolgyi>!
Sarah J. Maas: Kingdom of Ash – Felperzselt királyság 1-2.

Az én viszonyom az Üvegtrón sorozattal elég bonyolult: olvasmányos és izgalmas, és jó párszor könnyeket csalt a szemembe. Másrészt néha unalmassá vált a történet, és végig volt bennem egy olyan érzés, hogy ez nem történhet meg. Az utolsó részben tudtam már ezt az érzést megnevezni, ami végig bennem volt kimondatlanul. Túl sok volt a csoda, a veszteség, és a szerelem. Ennek ellenére nem vitatható mennyi érték rejlik ebben a történetben.

Mulán P>!
Sarah J. Maas: Kingdom of Ash – Felperzselt királyság 1-2.

Tyűha!
Az utolsó részre hozta az írónő amit vártam végig, az elején olyan volt ez a sorozat számomra mintha be lenne húzva a kézifék, és most az utolsó részre ennek nyoma sincs. Cselekmény dús letehetetlen könyv. Fele- fele arányban vagyok csak elégedett a sorozattal, mert még mindig csak azt tudom mondani hogy kicsit vegyes sorozatnak érzem ezt, mintha mindenből lenne benne egy kicsi és az utolsó részre még a Trónok harca is bejött érzésileg. Úgy nem tudom ajánlani ezt a sorozatot bárkinek is hogy ezzel kezdje el, ahhoz inkább az összes többi könyvét ajánlanám, de mondjuk egy másik sorozat után ez tökéletes lesz.
És ne felejtsd el hogy: „ Te megrengethetnéd még akár a csillagokat is, Bármire képes vagy, ha elszánod magad. ”

Enikő_Darai_Enii>!
Sarah J. Maas: Kingdom of Ash – Felperzselt királyság 1-2.

„Mindig veled leszek.”

A szívem mélyéről köszönöm neked ezt a csodálatos utazást Sarah!
Ennél szebb befejezést el sem tudtam volna képzelni. Ugyan az eddigi részek is megállták a helyüket, de ez volt az ékkő a koronában.
A kezdetektől fogva fejlődött a sorozat és vele együtt nőttünk fel, a szereplőkkel, a történettel fejlődtünk (emberileg) mi is. Emlékszem, talán 13 évesen kezdtem bele a szériába és most, 17 évesen fejeződött be ez az utazás. Változtam külsőleg, belsőleg, de a szeretetem iránta örök maradt.
Ahogy már megszokhattuk, nem volt hiány megható pillanatokból, izgalmas jelenetekből és meglepő fordulatokból.
Mindent együttvéve hálás vagyok, amiért egy ilyen gyönyörű történet egy jól megérdemelt, gyönyörű befejezést kapott! Hálás vagyok Sarahnak, mert megalkotta számunkra ezt a világot és mert hisz bennünk. Nem ismerjük, ő sem minket, de hisz bennünk és támogat álmaink megvalósításában, mert mi is hozzásegítettük őt az övéhez. Hálás vagyok a kiadónak, mert lehetővé tették, hogy megismerhessük ezt az egyedülálló, fantasztikus könyvsorozatot.
Aelin, Sarah, hálás vagyok, hogy ilyen csodálatos emberek vagytok és amiért fényt hoztatok a szürke hétköznapjaimba!

14 hozzászólás
Mrs_Curran_Lennart P>!
Sarah J. Maas: Kingdom of Ash – Felperzselt királyság 1-2.

Az utolsó rész igazán monumentálusra és epikusra sikeredett. A Viharok birodalma végén, hogy Tolkient idézzem a Szövetség felbomlott. Maeve aljas akciója után a csapatunk többfelé szakad. Manon és Dorien boszikat keresnek szövetségesnek, Rowanék Elide-del Maeve nyomába erednek, Aedion és Lysandra a csapatokkal pedig északra indul. Elég sok nézőpontot kapunk ebben a részben, ami persze belefér egy ilyen féltégla vastagságú kötetbe, de engem Aelin szemszögétől kirázott a hideg.
off
Az összes szempont közül Dorien és Manon kalandjai tetszettek leginkább. A fiatal király zseniális volt és Manon is felnőtt a feladathoz. Aztán Orynth alatt a szerző egy akkora csatát hozott össze, agyon izgultam magam várva az erősítést. Tiszta Helm-szurdok fílingem volt, csak ott nem volt légicsata. És bár sok főszereplőt feláldozott, nem panaszkodom, mert bár őket is sajnáltam, a többséget mégis sikerült életben hagynia.
Azokat mindig irigylem, akik akkor kezdenek el egy sorozatot, amikor minden része megjelent, mert már sok mindent elfelejtettem az elejéből. Így is lehengerlő volt, de egyben olvasva még nagyobb élmény lett volna.

2 hozzászólás
Milli88 P>!
Sarah J. Maas: Kingdom of Ash – Felperzselt királyság 1-2.

„Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy hely, ami már régen hamuvá égett, de valaha ott élt egy fiatal hercegnő, aki szerette a királyságát…”

Fáj, mert véget ért egy utánozhatatlan sorozat, viszont boldog is vagyok, mert megismerhettem ezt a csodálatos történetet, mellyel gazdagabbá váltam.
A kezdetekben nagyon ódzkodtam a sorozattól, a mai fejemmel már a falba verem a fejem, hogy miért nem olvastam előbb…?

A záró kötet méltó társa a sorozat első 6 részének. Fordulatos, érzelmes, dühítő. Néha a falhoz tudtam volna csapni, gondoltam ezzel hátha egy-két szereplő hülyeségét is kiborítom a fejéből. Máskor a könnyeim potyogtak, mert annyira meghatott.
A történet végére nem is kívánhattam volna szebbet spoiler. Már csak egyet sajnálok. Olvastam volna még, de tudom, hogy egyszer minden jó könyv véget ér, de a képzeletemben folyatódik tovább.

Kedvencet avattam és garantáltan örök helye marad a polcomon.

Evelena>!
Sarah J. Maas: Kingdom of Ash – Felperzselt királyság 1-2.

Bevallom, nem is sejtettem, hogy a Tower of Dawn ekkora szerelem lesz számomra, de így lett. Annyira megszoktam azokat a szereplőket, az új helyszínt, hogy szokatlan volt a visszatérés a régebbi történetszálhoz.
Aztán kicsit lassabban is történtek a dolgok, felidéződött bennem, hogy mi történt Aelinnel az utolsó részben és fájt érte a szívem. Nehezen olvastam az első 100-150 oldalt. Hiányoztak a többiek és valahogy mindig úgy ért véget egy fejezet, hogy a máshol lévőkre lettem volna mindig kíváncsi.
Aztán visszatért az az érzés belém, ami sorozat korábbi részeinél is megfogott, hogy már úgy tekintettem a főbb szereplőkre, mint a barátaimra és elkezdtem mindenkinek szurkolni, Aelinnek, hogy kijusson, hogy bírjon az erejével, hogy sikerüljön elbánnia a gonoszokkal. Rowannek és a fiúknak, hogy tudjanak segíteni. Manonnak, hogy szembeszálljon a nagyanyjával és annak könyörtelenségével. Hogy Dorian elég csavaros észjárású legyen a sok ellenség között spoiler. Hogy Chaol visszaérjen a segítséggel. Hogy Yrene és Aelin találkozását mennyire vártam, azt el sem tudom mondani. Lorcan és Elide párosáért végig szorítottam, köztük nincsen lehetetlen.
Aedion és Lysandra helyzete pedig végig aggasztott.

Sok-sok kilátástalan helyzet, mind úgy éreztem, a szeretteim és aggódtam értük, miközben olyan büszke voltam rájuk, hogy túlélnek ebben a lehetetlen helyzetben, mindenhol kemény csaták zajlanak és végül a fortély a legnagyobb fegyver ebben a háborúban.

Az írónő megalkotta az epikus lezárást, amire szerintem ő is sok éve vágyott már. Valószínűleg úgy könnyezett, ahogy én akkor, mikor elfogytak a lapok, sőt, most is, ahogy írom az értékelést a sorozat záró kötetéről.

A szereplők az életem részeivé lettek. Velük voltam a kalandjaikban, de tudom, hogy itt vannak a polcon és, ha kedvem támad, visszatérhetek hozzájuk.

Nem sokkal ezután újra elolvastam az előző részeket és nagyon jól esett, most már minden apró részletre tudtam figyelni. Ez így volt tökéletes.

Kedves Sarah!

Köszönöm az élményt! :) Mindig hálás leszek érte.

ViveEe P>!
Sarah J. Maas: Kingdom of Ash – Felperzselt királyság 1-2.

Ez a történet is lezárult, és az írónő nem okozott csalódást. No nem minden tetszik, van amiért haragszom is rá, de ettől függetlenül ez egy nagy volumenű, érzelmekkel teli befejező kötet volt.
Egyszerűen szörnyű volt amit Aelinnek ki kellett állnia, annyira akartam már, hogy megtalálják.
De máshol sem állt meg az élet egy percig sem. Aedion és Lysandra küzd északon az összegyűlt szövetségesekkel, Chaolék is sietnek segíteni, Manon is igyekszik teljesíteni ígeretét és sorsát, és Dorian az utolsó kulcs begyűjtésén ügyködik.
Rendkívül hosszú a könyv, de ennyi szál és érzelem mellett nem lehet unatkozni.
De a második könyv volt az amit kb végig könnyes szemmel olvastam el. Földről a mennybe és vissza ugrándoztak az érzéseim.
Imádtam és meghatott, ahogy spoiler Elképedtem Dorian erején és eszén Morathban. Első perctől a szívemnek legkedvesebb szereplő, és itt ez csak erősödött. Külön hálás vagyok az írónőnek, a spoiler
Aelinért is a szívem szakadt meg, ahogy próbált felépülni, nagyon tetszett a találkozása Yrene-nel.
Terransenben pedig ami folyt egyszerűen idegtépő volt (pozitív értelemben). spoiler
És a harcban volt a számomra legfájdalmasabb epizód, amit nem akarok megbocsátani: spoiler Na innentől teljesen instabil voltam érzelmileg.
El nem tudtam képzelni, hogy másznak ki ebből, pláne a kapus eset után.
De Aelinnek mindig van egy pótterve. spoiler
Szép lett tényleg. A másik ami nagyon nem tetszik, és szintén neheztelek miatta az írónőre, hogy spoiler
Szóval, bár nem tetszett minden, nagyon szép és izgalmas befejező részt kaptunk, és egészben nézve is ez egy remek sorozat. Szívből ajánlom.

U.i: Most már az uralkodók visszatértét jelző virágok miatt végképp nem tudok elmenni amellett, hogy mennyire érzem azt, hogy az írónő bevallottan szereti a Gyűrűk urát. Sokszor éreztem hatást a történetben, amitől én csak jobban szerettem. :)

6 hozzászólás
Dsheavenofbooks>!
Sarah J. Maas: Kingdom of Ash – Felperzselt királyság 1-2.

Tökéletes lezárása egy tökéletes sorozatnak.
Annyira boldog vagyok, hogy olvashattam. <3
Mindenkinek szívből tudom ajánlani, hiszen ez egy fantasztikus utazás volt, amelyen öröm volt részt venni.

Köszönöm Sarah! <3

Niitaa P>!
Sarah J. Maas: Kingdom of Ash – Felperzselt királyság 1-2.

A teljes értékelés elérhető a blogomon:
https://www.niitaabellvilaga.hu/2020/04/sarah-j-maas-ki…

"Egy történet véget ért és egy korszak lezárult. Sokat jelent számomra ez a sorozat, ugyanis ez volt az első, amit elkezdtem gyűjteni. A könyvtáram alapköveiként szolgált az első három rész. Sokszor forgattam őket, míg vártam a további kötetek megjelenését. Nehéz elfogadni, hogy az események végére pont került, már nincs tovább. Sarah J. Maas illő befejezést alkotott egy ilyen grandiózus történet lezárására. A felperzselt királyság tökéletesen megállja a helyét a sorozat előző kötetei mellett. Bár az elején nehezen kapcsolódtam be a történetbe és végig voltak olyan aspektusok, amik miatt húztam a számat, összességében nézve mégis közel került hozzám. Volt pár jelenet, mikor elérzékenyültem. Nem csalt könnyeket a szemembe, de én is átéreztem a veszteség és a fájdalom érzését, ami a karakterekben terjengett. Ott voltam velük a csatatéren és vállvetve harcoltam velük egy jobb világért, mert elhittem, hogy megéri. Hatalmas élményként szolgált.
Sarah J. Maas a kedvenc szerzőim között tartom számon már jó ideje. Ez a tény a Felperzselt királyság elolvasása után sem változott, sőt, még inkább erősödött. Lehet, hogy nem mindig egyeznek az elképzeléseink, de ettől független képes megadni azt a fajta kikapcsolódást, amire sokszor szükségem van. Boldogan veszek el az általa ábrázolt világokban. Egy korszak lezárult, hogy egy új világ lépjen a helyébe. Nem is kérhetnék ennél többet."

doriis_and_herbooks>!
Sarah J. Maas: Kingdom of Ash – Felperzselt királyság 1-2.

Nehéz. Nagyon nehéz most bármit is írnom.. Nehéz lesz elengedni ezt a csodás kis csapatot. Mondják, hogy egy könyvet hiába fejezel be fizikailag, ami olyan azt lelkileg sosem tudod befejezni. Na ez az egész Üvegtrón sorozatra igaz. Igazán sose fogom tudni teljesen elengedni ezt az élményt. Még most is ámulok, hogy miféle csodás világot alkotott az írónő. Nem hiába lett ezrek kedvence. És most már én is erősítem ezt a tábort. Örökre a szívembe zártam a sorozatot. ❤

Nagy küzdelmek, látványos csaták, fájdalmas veszteségek, és sok nem várt fordulat után végül Aelin és társai győzelmet aratnak. És végül mindenki otthonra lel. Mindenki megtalálja a saját boldogságát a párja oldalán.

Végezetül csak annyit, hogy imádtam ezt az egész sorozatot még ha, meg is voltak néha a maga hibái. Most már én is hatalmas TOG-fan lettem. :D❤

4 hozzászólás

Népszerű idézetek

csfannie P>!

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy hely, ami már régen hamuvá égett, de valaha ott élt egy fiatal hercegnő, aki szerette a királyságát…

6 hozzászólás
csfannie P>!

Aedion azonban csak Lysandrával törődött.
– Kérlek! Könyörgöm! Könyörgöm, Lysandra, fussatok!
Lysandra felszegte az állát.
– A szövetségeseinket nem kéred arra, hogy meneküljenek!
– Mert a szövetségeseinkbe nem vagyok szerelmes.

csfannie P>!

– Neked is kezd megtetszeni a hírnév.
Rowan felvonta a szemöldökét.
– Gondolod, hogy nem követtek suttogások, bármerre jártam is az elmúlt háromszáz évben? – Aelin a szemét forgatta, mire Rowan kuncogott egy sort. – De ez sokkal jobb, mint a jégszívű rohadék meg az úgy hallottam, egyszer megölt valakit egy asztallábbal.
– De hát tényleg megöltél valakit egy asztallábbal!
Rowan vigyora kiszélesedett.
– És tényleg jégszívű rohadék vagy – tette hozzá Aelin.
Rowan felhorkant.
– Azt nem mondtam, hogy hazudoztak!

csfannie P>!

– Azért jöttünk – jelentette ki Manon, elég hangosan ahhoz, hogy a városfalakon mindenki hallja a szavait –, hogy betartsuk az Aelin Galathyniusnak tett ígéretünket. Hogy megküzdjünk azért, amit ő ígért nekünk.
– És mi lenne az? – kérdezte Darrow halkan.
Manon ekkor elmosolyodott.
– Egy jobb világ.

Rahenys>!

Aelin belekarolt.
– Akkor útnak indítok valami pletykát rólad. Valami nagyon ocsmányat.
Rowan felnyögött.
– Rettegéssel tölt el, hogy te mivel rukkolnál elő.
Aelin hangosan suttogni kezdett, miközben elhaladtak egy csapat halandó katona mellett.
– Tényleg visszarepültél a harcmezőre, hogy kivájd az ellenség szemét? – A sikkantása visszhangot vert a köveken. – Aztán meg is etted?
Az egyik katona megbotlott, a többiek pedig odakapták a fejüket.
Rowan belecsípett Aelin vállába.
– Igazán köszönöm!

I. kötet, 66. fejezet, 673-674. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Aelin Ashryver Galathynius · Rowan Whitethorn
csfannie P>!

Rowan némán megfogta Aelin kezét, és az ujjára húzta a smaragdköves gyűrűt.
– A világ végéig – suttogta.
Ezüstös cseppek csillantak Aelin szemében.
– A világ végéig.

csfannie P>!

– Pedig igenis törődsz másokkal. Te is tudod. Ettől ilyen rohadt félelmetes ez az egész.
Manon arany szemében düh tombolt, de nem felelt.
– Nem tesz gyengévé, ha törődsz másokkal – tette hozzá Dorian.

277. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dorian Havilliard · Feketecsőrű Manon
csfannie P>!

A Tizenhármak a wyvernjeikhez indultak. Sorrel megszorította Manon vállát, miközben elhaladt mellette, majd felmászott a hátasára. Már csak Asterin állt Manon előtt.
A másodparancsnoka, az unokatestvére, a barátja elmosolyodott, szeme csillagfénnyel ragyogott.
– Élj, Manon!
Manon pislogott.
Asterin erre szélesebben mosolygott, homlokon csókolta Manont, és suttogva megismételte:
– Élj!

2 hozzászólás
Rahenys>!

Aelin Chaolra és Dorianre nézett, és zokogásban tört ki. Kitárta a karját, és sírt tovább, ahogy megölelték egymást.
– Szeretlek titeket – suttogta. – És történjék bármi, sodródjunk bármilyen messze egymástól, ez sosem változik meg.
– Látjuk még egy mást – felelte Chaol, ám az ő hangja is könnyektől terhesen csillogott.
– Együtt – lehelte Dorian remegve. – Együtt újáépítjük a világot.
Aelin egyszerűen képtelen volt elviselni a mellkasában a nyomást.
Mégis elhúzódott, és rámosolygott a barátai könnyáztatta arcára, ahogy kezét a szívéhez emelte.
– Köszönöm mindazt, amit értem tettetek.

II. kötet, 121. fejezet, 466. oldal

csfannie P>!

Aelin sejtette, mitől villanyozódott fel úgy Elide. Még Lorcan sötét szemében is fény gyúlt.
Ettől még elkapta Lorcan tekintetét. És figyelmeztető pillantást lövellt felé, ami elárult mindent, amit szóban nem fejezett ki: ha összetöri Perranth úrnőjének a szívét, élve felperzseli. Aztán meghívja Feketecsőrű Manont, hogy süssön vacsorát az égő holttestén.


Hasonló könyvek címkék alapján

Holly Black: The Queen of Nothing – A semmi királynője
Rebecca Ross: A királynő felemelkedése
Arwen Elys Dayton: Seeker
Csóti Lili: Hetedvérig
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Virág Emília: Sárkánycsalogató
Andrea Cremer: Wolfsbane – A keresők
Rick Riordan: Az Olimposz vére
Cassandra Clare: Aranylánc
Renée Ahdieh: Harag & hajnal