Kingdom ​of Ash (Throne of Glass 7.) 40 csillagozás

Sarah J. Maas: Kingdom of Ash Sarah J. Maas: Kingdom of Ash

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Years ​in the making, Sarah J. Maas’s #1 New York Times bestselling Throne of Glass series draws to an epic, unforgettable conclusion. Aelin Galathynius’s journey from slave to king’s assassin to the queen of a once-great kingdom reaches its heart-rending finale as war erupts across her world. . .

Aelin has risked everything to save her people―but at a tremendous cost. Locked within an iron coffin by the Queen of the Fae, Aelin must draw upon her fiery will as she endures months of torture. Aware that yielding to Maeve will doom those she loves keeps her from breaking, though her resolve begins to unravel with each passing day…

With Aelin captured, Aedion and Lysandra remain the last line of defense to protect Terrasen from utter destruction. Yet they soon realize that the many allies they’ve gathered to battle Erawan’s hordes might not be enough to save them. Scattered across the continent and racing against time, Chaol, Manon, and Dorian are forced to forge their… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2018

>!
Bloomsbury, New York, 2018
998 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781619636101
>!
Bloomsbury, London, 2018
988 oldal · ASIN: B079VM5L3H
>!
Bloomsbury YA, New York, 2018
984 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781547600427

2 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Üvegtrón

169 tag · 112 karc · Utolsó karc: 2019. január 13., 10:43 · Bővebben


Enciklopédia 20

Szereplők népszerűség szerint

Chaol Westfall · Dorian Havilliard · Rowan Whitethorn · Feketecsőrű Manon · Aelin Ashryver Galathynius · Aedion Ashryver · Elide Lochan · Lorcan Salvaterre · Fenrys · Nox Owen · Nesryn Faliq · Yrene Towers · Kaltain Rompier · Sartaq · Evangeline · Maeve · Erawan · Adarlan királya · Cairn · Ren Allsbrook


Kedvencelte 26

Most olvassa 21

Várólistára tette 38

Kívánságlistára tette 58


Kiemelt értékelések

>!
Nymeria96 
Sarah J. Maas: Kingdom of Ash

„Once upon a time, in a land long since burned to ash, there lived a young princess who loved her kingdom…”

Ennél tökéletesebb befejezést nem is kívánhattam volna.
Elmondhatatlanul imádtam ezt a könyvet az elejétől a végéig, és bár a korábbi részek is nagyon jól megállták a helyüket, számomra határozottan ez lett a sorozat fénypontja.
Lenyűgöző volt látni, hogy mekkorát fejlődött és erősödött a sorozat és a szereplők az első rész óta.
Az előzményeihez hasonlóan a Kingdom of Ash is bővelkedett meglepő fordulatokban, izgalmas és akciódús jelenetekben, ugyanakkor nem volt híján megható és torokszorító pillanatoknak sem.
Összességében teljesen elégedett vagyok a cselekmény végkimenetelével és az odáig vezető úttal is. Egy élmény volt megismerni és végigkövetni Aelin és a többi szereplő történetét.

>!
lafayette P
Sarah J. Maas: Kingdom of Ash

You do not yield.

*perfection*

Ennél többet nem is várhattam volna a könyvtől. Tökéletes befejezése az egyik legkedvesebb sorozatomnak. Egyfelől nagyon jó érzéssel tölt el, mert ez így kerek, másfelől viszont szomorú vagyok, mert még nem állok teljesen készen arra, hogy búcsút mondjak ezeknek a karaktereknek.
Nagyon kevés könyv volt képes ilyen erős reakciókat kiváltani belőlem, még most sem vagyok képes teljesen túllépni rajta, ha egy-egy jelentre gondolok még mindig könnyek gyűlnek a szemembe.
Nem ömlengenék itt sokáig, egyszerűen ez a könyv tényleg így tökéletes ahogy van.
Örökké hálás leszek Sarah J. Maasnak amiért megalkotta ezt a sorozatot. ♡

>!
budvigszandi P
Sarah J. Maas: Kingdom of Ash

Még napokkal később is nehéz értelmes gondolatokat összeszednem erről a könyvről. Annyi minden történt és derült ki, hogy ez az értékelés még csak töredékét se fogja tudni lefedni mindannak, amit érzek és gondolok.

Egyszerűen csodálatos és tökéletes volt. Gyönyörű lezárása ennek az elképesztő sorozatnak. Számomra ez volt az év könyve, és talán azt is kijelenthetem, hogy ez volt a(z egyik) legjobb könyv, amit valaha olvastam.

Már az első oldalon egy különös érzés kerített hatalmába, és ez egészen az utolsó oldalig fogva tartott. Olyan volt, mintha ez a könyv különleges lenne, mintha százszor nagyobb hatással lenne rám, mint bármelyik másik. Végig ott éreztem magam, mintha a történet és én eggyé váltunk volna. Sose éreztem még ilyet ennyire erősen.

Ennyit még nem sírtam egy könyvön. Többször is a vonaton és az egyetemen küszködtem a könnyeimmel. A hideg rázott, libabőrös voltam, annyira imádtam az egészet. Miután az utolsó oldal végére értem, legszívesebben fogtam volna magam, és elölről kezdtem volna az egészet. Egyre valószínűbb, hogy erre hamarosan sort is kerítek.

Annyi kedvenc jelenetem lett és annyiszor tört darabokra a szívem, hogy fel se tudnám sorolni. Nem is tudom, melyiken sírtam a legjobban, de csak párat említve spoiler, spoiler és spoiler nagyon megérintettek. I cried like a baby. spoiler

Hálás vagyok Sarah J. Maas-nak, amiért ilyen csodálatos és zseniális világot, karaktereket és történetet hozott létre. A Kingdom of Ash tündöklő koronája mind a sorozatnak, mind az írónőnek. Köszönöm.

>!
Ashriver
Sarah J. Maas: Kingdom of Ash

Once upon a time, in a land long since burned to ash, there lived a young princess who loved her kingdom…

Kész vagyok. Nem hiszem el, hogy vége. Egy korszak lezárult.
Félve áltam neki, mert nem akartam, hogy vége legyen. De amikor elkezdtem akkor meg nem tudtam leállni vele. Az elején csak olvas az ember, olvas és olvas és olvas. Alig vártam, hogy végre összetalálkozzanak, mindenki mindenkivel. Vagy legalább csak egy valaki valakikkel. Aztán persze ez is eljött. De közben egy csomó szemszögből olvashattuk a történetet és minden egyes szemszög csak még jobban felcsigázott.
Tele volt izgalommal, harccal, veszéllyel, őrültséggel, mágiával, áldozatokkal, reménnyel, fájdalommal, megbocsátással, szeretettel, élettel és halállal. Az egyik legszebb pillanat a tizenhármaknak volt köszönhető. Örökké emlékezetünkben fognak élni. És a legizgalmasabb rész pedig az volt, amikor spoiler
Mindent összevetve tökéletes volt. Megkaptuk amit akartunk és még többet is, ha Rowan álma nem csak egy álom volt. De a vége mégis csalódás volt. Aelin egy kicsit többet fizette mint kellett volna, hisz már megmondták neki, hogy megfizette az árát mindennek, hogy ennyi épp elég volt. És Elena… na az meg a másik olyan dolog volt, amit nem így képzeltem el. Nagyon nem így! A lezárás lehetett volna valamivel látványosabb és egyedibb. Így is jó volt és olyan emberi, csak többre vártam. És az epilógus is lehetett volna mondjuk olyan 10 évvel később vagy valami ilyesmi. Szóval mindent megkaptunk amit akartunk csak nem lett eléggé kielégítő. Mintha az utolsó 150-200 oldal csak úgy össze lett volna csapva.
Alig várom, hogy újra elolvashassam az egészet. Még mindig nehéz elhinni, hogy vége az egésznek. Olyan hihetetlen. Hiányozni fog.

>!
Cucuka P
Sarah J. Maas: Kingdom of Ash

Long may she reign.
Mit is írhatnék ide… Nem szoktam barokk körmondatokban kifilézni a cselekményt, a karaktereket. Nem szeretek túlzó ömlengéseket itt hagyni kis csillagocskákért, kiforgatva minden betűt, mondatot. Nem szoktam értékelést írni, pont.
Viszont el kell mondjam – ez a könyv számomra tökéletes volt. A Kedvenc. Csupa nagybetűvel. Több érzelmet váltott ki belőlem, mint bármelyik korábbi olvasmányom, jobb volt, több volt, mint remélni mertem. Amikor félre kellett tennem, csak az járt a fejemben, mikor folytathatom, mi lesz a következő oldalon, hogy végződik… pontosan ezt keresem, amikor könyvet veszek a kezembe.
Sarahnak pedig nem tudom elégszer megköszönni mindazt, amit a könyveitől kaptam. Alig várom, mivel áll elő legközelebb.

>!
Masni3 P
Sarah J. Maas: Kingdom of Ash

“I love you guys…to whatever end.” – Sarah J. Maas

Én is így áltam neki az utolsó résznek, hogy azt mondtam magamban, Szeretlek Sarah! A kedvencem maradsz… akármi is lesz a vége.
Istenem, el sem hiszem, hogy vége van … egyszerűen nem vagyok hajlandó felfogni, hogy ennyi volt. Összetört, de újjáépített.

Ez a rész nálam mindent vitt. A reménytelenségtől kezdve , az örömön és síráson át az érzelmek teljes skáláját átéltem. :D A szívem szadt meg a halottakért, meg is sirattam őket, de ugyanakkor boldog vagyok, hogy sikerült túlélni néhányuknak.

Folyamatosan úgy éreztem, hogy nem tudom követni az eseményeket, annyi szálon futottak, és derült fény a rengeteg titokra, aminek persze a felét elkerülhettem volna ha elolvasom a ToD-ot.

Nagyon nehéz erről most spoiler mentesen írni. Ez volt az eddigi legizgalmasabb, legkegyetlenebb és szerintem a legfájdalmasabb része a sorozatnak. A cselekményt ki is hagyom úgy ahogy van, mert ezt olvasni kell és átélni. De a karakterekben nem csalódtam. Imádom őket. Aelin és Rowan hozta a szokásos formáját ami ebben a részben szerintem nagyon nehéz volt nekik. Nem csalódtam bennük. Maeve nagyon meglepett, hogy ennyire ért a manipuláláshoz és mindenhez. Magamban már az első pillanattól kezdve, mióta megjelent a HoF-ban, csak egy gonosz szukának könyveltem el. Az is volt, de annál több is. Annyira jól csűrte csavarta a szálakat, hogy majdnem én is hittem neki egyszer- kétszer.
Dorian volt a másik szereplő akiben kellemeset csalódtam. Hihetetlen, hogy mennyire össze tudta magát szedni a Valg herceg után. Annak meg végképp örülök, hogy meg tudta az igazságot az apjáról.
De Manon, ó a gyönyörű Fehér Démon, hogy micsoda változáson ment keresztül az leírhatatlan…. És Elide, Lysandra, Gavriel de még Lorcan is megváltozott… Mindenki…

Nem akarok búcsút venni tőlük.
Ez volt az eddigi leghosszabb része a sorozatnak, én mégis kevésnek gondoltam. Annyi minden hiányzik még. Mindent tudni szeretnék róluk, de fáj a szívem, hogy már nincs tovább.
Sarah Istennő lett a szememben! A fél életét áldozta erre a sorozatra és micsoda történet lett!
Szóval köszöm Sarah!
Köszönök mindent!

>!
Beatrice8 
Sarah J. Maas: Kingdom of Ash

Csak több, mint egy hónapba telt és sikerült is megírnom a véleményem róla:

„Once upon a time, in a land long since burned to ash, there lived a young princess who loved her kingdom … ”
Már több hete mióta kiolvastam és még mindig nem bírom felfogni, hogy vége. Nincs több Üvegtrón könyv. Ez a bejegyzés várhatóan hooooosszú, ömlengős, érthetetlen és terjengős lesz. Spoilereket erre a kötetre kifeketéztem, de nem számítottam mindent spoilernek, úgyhogy, aki semmit nem szeretne megtudni a könyvről, inkább ne olvassa ezt el. Az összes eddigi kötetre természetesen spoileres.

Legeslegelőször is szögezzük le, hogy úgy TÖKÉLETES, ahogy van, az egész sorozat az. Nem érdekelnek a hibái, gyengeségei, tökéletes és kész. Jelen pillanatban A Kedvenc Sorozatom. Aki nem olvasta, ne is olvasson tovább, azzal is az értékes idejét vesztegetné, pedig Üvegtrónt is olvashatna.

Rengeteg feszültség van a könyvben. Rengeteg.

Hosszabban: https://molybirodalom.blogspot.com/2018/12/sarah-j-maas…

>!
anemona P
Sarah J. Maas: Kingdom of Ash

Nehezen találok szavakat… én ugyan nem töltöttem annyi időt az olvasással, mint Sarah az írással :) de azért egy jó ideje már nagy kedvencem ez a sorozat. Jól megvárakoztatott minket ezzel a résszel, de most, hogy már túl vagyok rajta, azt kell mondjam megérte, mert méltó lezárás volt, Sarah nagyon kitett magáért.
Itt már nagyon sok nézőpontunk van, minden jelentősebb szereplő szemszögéből nézhettük hosszabb-rövidebb ideig az eseményeket. Ezáltal elég pörgős a könyv, hiszen minden fronton van miért izgulni. Újra és újra elcsodálkoztam azon, hogy mennyire zseniálisat alkotott ezzel a sorozattal, mennyire jól átgondolt történet volt ez. Mindenkinek volt szerepe, aki valaha megjelent, akár csak említés szinten is. Félelmetes, ahogy minden puzzle darab a helyére kerül, libabőrös lesz az ember a sok apró, de mégis jelentős mondattól, emléktől.
Engem abszolút elvarázsolt, már a legelejétől kezdve szerettem, izgultam, vártam. Nagyon hálás vagyok ezért az élményért, amit általában ez a sorozat, de különösen ez a befejezés adott.
spoiler

>!
nanikiii
Sarah J. Maas: Kingdom of Ash

Nagyon nehéz, még így napokkal az utolsó soeok elolvasása után, szavakat találnom a könyvre.
Tökéletes volt, az első betűtől az utolsóig. Pontosan azt kaptam, amit egy Sarah J. Maas kötettől vártam és még többet! Közel ezer oldal alatt megjártam a mennyet és a poklot, oda vissza újra és újra. Nevettem és annyit sírtam, hogy azt szinte szégyellem bevallani. (Hogy őszinte legyek, nem tudok a 121 fejezetből egyet sem mondani, amiben ne bőgtem volna el magam legalább egyszer!!)
Lezárult egy sorozat, lezárult egy hatalmas fejezet. Örökké hálás leszek, ezért a történetért, mind a 8 kötetért és már számolom a napokat amikor újraolvashatom. Az egészet!♥
És hogy idézzek egy másik sorozatot:
It was a gift. All of it.

>!
FSzK 
Sarah J. Maas: Kingdom of Ash

Úgy tűnik számomra ez az év a jó befejező kötetek éve: több kedvenc sorozatom is lezárult idén, de még hogy hogy! És Sarah is megcsinálta! ❤ Csodálatos volt látni a sorozat újraolvasása során mennyit fejlődött az évek alatt, milyen kiváló íróvá vált.
Ebben a kötetben minden összeér: nem maradnak elvarratlan szálak, félbemaradt, elmondatlan történet töredékek. spoiler Bejártunk nagy magasságokat és mélységeket, sokat sírtam, spoiler de sokat nevettem is. Hozzám nőtt ez a világ, ezek a szereplők és mindig velem fognak maradni.


Népszerű idézetek

>!
Nymeria96

Once upon a time, in a land long since burned to ash, there lived a young princess who loved her kingdom…

4. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Aelin Ashryver Galathynius
>!
Nymeria96

She would live. She would live, and they could all go to hell.

1 hozzászólás
>!
Nymeria96

There was nothing kind in the prince's face. Nothing warm.
Only cold-blooded predator. Hell-bent on finding the queen who held his heart.

Kapcsolódó szócikkek: Rowan Whitethorn
>!
Nymeria96

A princess who was to live for a thousand years. Longer.
That had been her gift. It was now her curse.

4. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Aelin Ashryver Galathynius
1 hozzászólás
>!
Fireheart P

She would not go quietly. She was not afraid.

Kapcsolódó szócikkek: Aelin Ashryver Galathynius
>!
Nymeria96

She passed through a world of snowcapped mountains under shining stars. Passed over one of those mountains, where a winged male stood beside a heavily pregnant female, gazing at those very stars. Fae.

2 hozzászólás
>!
Nymeria96

“To whatever end,” he whispered.
Silver lined her eyes. “To whatever end.”

Kapcsolódó szócikkek: Aelin Ashryver Galathynius · Rowan Whitethorn
>!
Nymeria96

“Remember that we have something to fight for, and it will always triumph.”


A sorozat következő kötete

Throne of Glass sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Erika Johansen: The Fate of the Tearling
Susan Dennard: Truthwitch
Leigh Bardugo: Shadow and Bone
Maria V. Snyder: Poison Study
Sara Raasch: Snow Like Ashes
Kristin Cashore: Graceling
Anna Banks: Ally
Victoria Aveyard: Red Queen
Naomi Novik: Uprooted
Brandon Sanderson: The Final Empire