House ​of Sky and Breath (Crescent City 2.) 106 csillagozás

Sarah J. Maas: House of Sky and Breath Sarah J. Maas: House of Sky and Breath Sarah J. Maas: House of Sky and Breath Sarah J. Maas: House of Sky and Breath Sarah J. Maas: House of Sky and Breath Sarah J. Maas: House of Sky and Breath

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Sequel to the #1 New York Times bestseller!

Sarah J. Maas's sexy, groundbreaking CRESCENT CITY series continues with the second installment.

Bryce Quinlan and Hunt Athalar are trying to get back to normal―they may have saved Crescent City, but with so much upheaval in their lives lately, they mostly want a chance to relax. Slow down. Figure out what the future holds.

The Asteri have kept their word so far, leaving Bryce and Hunt alone. But with the rebels chipping away at the Asteri’s power, the threat the rulers pose is growing. As Bryce, Hunt, and their friends get pulled into the rebels’ plans, the choice becomes clear: stay silent while others are oppressed, or fight for what’s right. And they’ve never been very good at staying silent.

In this sexy, action-packed sequel to the #1 bestseller House of Earth and Blood, Sarah J. Maas weaves a captivating story of a world about to explode―and the people who will do anything to save it.

Eredeti megjelenés éve: 2022

>!
816 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781639732876
>!
Bloomsbury, London, 2023
802 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781526666109
>!
Bloomsbury, London, 2023
768 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781526628220

14 további kiadás


Enciklopédia 19

Szereplők népszerűség szerint

Bryce Quinlan · Hunt Athalar · Ruhn Danaan · Aidas · Tharion Ketos · Jesiba Roga · Declan Emmet · Tristan Flynn · Lidia Cervos · Ithan Holstrom · Fury Axtar · Cormac · Baxian Argos · Ember Quinlan · Hypaxia Enador · Celestina


Kedvencelte 15

Most olvassa 18

Várólistára tette 47

Kívánságlistára tette 52


Kiemelt értékelések

DarknessAngel>!
Sarah J. Maas: House of Sky and Breath

Két évet kellett várni a folytatásra, de abszolút megérte. A Crescent City sorozat most már hivatalosan óriási kedvencem. Az Üvegtrón epikussági szintjén szárnyal, valamint mindig, de mindig képes teljesen meglepni. Már az első oldaltól kezdve isteni, a végére pedig már képtelenség elszakadni a könyvtől. Előre tudtam, hogy idegileg totál kész leszek a végére, és így is lett. Ha azt mondom, hogy alig tudtam megnyugodni és elaludni, az enyhe kifejezés.

Sarah valami mesésen csavargatja a történetet. Vegyük pl. a Bryce és Hunt romantikus szálat. Abban a hitben voltam, hogy az első rész után itt „mézeshetek” fázisban lesz a két főszereplőnk; aztán úgy a közepe felé jönnek a gondok, félreértések, drámázás, kibékülés… de szerencsére nem. Ugyanis a kapcsolatuk még itt is olyan szépséges lassúsággal halad, ami egyszerre frusztrál, másrészt imádod, hisz ennél tökéletesebb aligha lehetne. Tényleg tetszik, hogy nem kapkodják el az egészet. Plusz nem is kell bele kisezer részletes szexjelenet. Én még ezt a minimumot is picit csökkentettem volna. off Hunt és Bryce nagyszerű páros. Tényleg egymásnak lettek teremtve. Mással nem is tudnám őket elképzelni♥

A történet megint annyira lehengerlőre sikeredett, hogy egyfolytában kapargathattam az állam a padlóról. Kaptunk egy újabb nyomozást, új szereplőket, új szemszögeket, amelyek csak még több titokról fedték le a leplet. Annyi új információhoz jutottunk ebben a részben, hogy csak úgy zsong a fejem. Az új szereplők közül Baxian egyből szimpatikus volt; igazán érdekes egy karakter. Ithan nagyon aranyos, örültem, hogy ennyit szerepelt. Remélem Sarah valami jót tartogat számára, mert szomorú őt szenvedni látni :( Tharionnal nem igazán tudom, hányadán állok. Az ő fejezetei nem mindig kötöttek le 100%-ig, pedig csípem a pasit, csak nem igazán kötődöm hozzá úgy, mint a többiekhez.

Ruhn viszont! Gyerekek, Ruhn szerelmi szála…. ANYÁM!!!!! Természetesen voltak tippjeim, de ahogy végül a dolgok alakultak… majdnem már a hajam téptem izgalmamban. Csak úgy olvadoztam, örültem, aztán BUMM! Sokkolt, de csak még jobban örültem, sőt! Nekem ezzel egyből ment is ez a valaki az abszolút kedvencek közé! Ezért is nem hiszem el, hogy Ruhn így reagált. Mármint értem én, oké, de hogy nem látja, hogy ettől csak még badassebb lett minden?! Nekem tisztára Aelin hullámokat sugároz. Jézus az égben, hisz ennél jobb dolog nem is történhetett volna! Lehet, hogy csak túlreagálom, de nem érdekel! Annyi, de annyi gyönyörű, megható, sokkoló és idegőrlő jelenettel van tele a könyv. Szerintem senkinek nem fog csalódást okozni. Az egyedüli probléma, hogy most függővéges lett ez a rész, így kaparhatjuk a falat olyan 1-2 évig.

34 hozzászólás
Ashriver>!
Sarah J. Maas: House of Sky and Breath

OMGOMGOMGOMGOMGOMGOMGOMG!!!!!!!!!!!!!!
Mi a franc??? Ezt nem hiszem el! Ilyen nincs!! Komolyan mondom leborulok az írónő tehetsége előtt. Már megint megcsinálta. Én olyat sikítottam!! És fél óráig mást sem csináltam csak sikítottam és fel alá ugráltam. Hát ez….én, én nem….én nem is tudom….mi a franc???? Megyek tovább sikítozni és ugrálni….
És a következő részre még eg évet vagy kettőt kell várni???? ÁÁÁÁÁÁ…………..

14 hozzászólás
Naiva P>!
Sarah J. Maas: House of Sky and Breath

Rövid leszek, mert még mindig nem tértem magamhoz. Még most is nagy dilemmával vagyok ezzel a könyvvel kapcsolatban. Ugyanis hatalmas elvárásaim voltak az első rész után, de nem hiszem, hogy ez a rész felül tudta múlni a HoEaB-t. Egyelőre azonos szinten állnak. Valamiért most mégis úgy érzem, hogy irigy vagyok azokra, akik még nem olvasták ezt a részt és először kell átmenniük azokon a lelki kínzásokon, megpróbáltatásokon, amelyeken SJM imádja végig vezetni az olvasóit. Sokszor az orruknál fogva.
A House of Sky and Breath már azzal az előnnyel indul, hogy a komplex, széles világfelépítés már ismert. Hunt-ot, ha eddig nem szerettem volna, (ami képtelenség), akkor ebben a könyvben egy csapásra a kedvencemmé válna. Nagyon tetszett Bryce és Hunt között a romantika, ahogy minden más is, de be kell látni, Ruhn elvitte a show-t és Aidas is nagy kedvencem lett. De Ruhn, az Ruhn.
Egyedül azt nem értem, hogy spoiler Egyelőre várok ezzel a következő részig. A vége ugyanis hatalmas pofon volt, de akkora, hogy alig tértem tőle magamhoz. Mégis van bennem egy kis félsz’ ezzel kapcsolatban. Sarah-t ennél kreatívabbnak gondoltam/gondolom.

25 hozzászólás
Mrs_Curran_Lennart P>!
Sarah J. Maas: House of Sky and Breath

Most fejeztem be a könyvet, és ez így elsőre hű meg ha, bár nekem az első rész jobban tetszett. Lassan indul a cselekmény, három hónap telt el az első rész vége óta és az Astari új arkangyalt nevez ki a város fölé. Bryce- ék köréhez csatlakozik egy Fae herceg, Cormac is, és Connor öccse, Ithan, akit száműztek a falkából. Lépésről lépésre halad a nyomozás egy eltűnt fiú ügyében, és persze megint feltűnik Danika neve. A csaj már évek óta halott, de jóformán még mindig ő irányítja Bryce cselekedeteit. És Hunt tanácsai és intései ellenére, B. sokszor fejjel megy a falnak. Bátor meg tökös hősnő, de Danika miatt elvakult is. A végére kaptunk jó sok csavart, és S. J. M. meglépte azt, amit Ilona Andrews az Innkeeper Chronicles-ben. Bár valami hasonlóra számítottam, amikor olvasgatta az archívumot. Merész lépés, vajon mi sül ki belőle? Ilyen függővéget disznóság írni, megint várhatunk éveket.

Szilvi00 P>!
Sarah J. Maas: House of Sky and Breath

SzentÉg! Most mi lesz velem a következő könyvig?
Persze, hogy ez az első gondolatom, hiszen ha valakit úgy beránt ez a világ, mint engem, akkor 800 oldal után is többre vágyik.
A léc elérhetetlen magasan volt, ezért fél csillag mínusz. Jó volt ez a közös nyomozás, a sok új szereplő és a sok szemszög. Mindenki kivette a részét a kutakodásból, nekem speciel ’Day and Night’ szála tetszett a legjobban. Hunt és Bryce végig közös csónakban eveztek és azt éreztem, hogy senki és semmi sem tudott volna nekik keresztbe tenni. Danika holtából is meglepetés hegyekkel csavarta a szálakat, elképesztő miket tett és tudott a csaj!!!
Összességében nagyon elégedett vagyok, csak hát kínszenvedés ez a vég és az előttem álló várakozás.

>!
Bloomsbury, USA, 2022
768 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781635574074
6 hozzászólás
B_Kittina P>!
Sarah J. Maas: House of Sky and Breath

Zseniális. Lehengerlő. Brutális.

"Hello, Bryce Quinlan. My name is spoiler.”
Leesett az államat…
SMJ képes volt így befejezni, és így magunkra hagyott minket.. Hooogy lehet ilyet csinálni?!?

Végig volt egy érzésem az már előző résznél is, hogy itt valami turpisság lesz.. És igazam volt.
Az utolsó fejezetben egyre csak azt hajtogattam magamban, hogy Ugye nem? Ugye nem?! Ugye nem! pedig de. :D ♥

Ha már holnap megjelenne a következő rész, már az is késő lenne… Addig is keresem tovább az államat.

>!
Bloomsbury, London, 2022
768 oldal · ISBN: 9781408884430
2 hozzászólás
latenight_reader P>!
Sarah J. Maas: House of Sky and Breath

Egyszerűen imádtam! Nekem Sarah hatalmas kedvenc és még nem akadt olyan könyve, amiért ne lennék oda meg vissza, ezért természetesen ez sem kivétel. És a vége??? :O spoiler

6 hozzászólás
anemona P>!
Sarah J. Maas: House of Sky and Breath

Nem egyből a megjelenése után olvastam a sorozat első részét, de még így is sokat kellett várni a folytatásra. Természetesen megérte. Kicsit aggódtam, hogy milyen lesz újraolvasás nélkül, ám elég jól visszajöttek a dolgok.
Az oldalszám elsőre ijesztő, de sok a szereplő, sok a nézőpont, és mindenhol folyamatosan történik valami. Pörgős, akciódús, izgalmas, helyenként fordulatos. Még majdnem azt lehetne mondani, hogy túl részletes, túl gazdag, viszont Sarah rutinos olvasói tudják, hogy mindig mindennek van helye és jelentősége, előbb vagy utóbb.
Az egyetlen mihez képest negatívum, ami eszembe jut, hogy jelenleg végtelennek tűnik Danika titkainak listája, gyakorlatilag nincs olyan főbb eleme a sztorinak, ami ne kapcsolódna hozzá, hiába régen nincs már velünk. Ez talán egy kicsit túlzó volt, de persze azért nem zavart annyira, hogy akár egy fél csillagot is levonjak miatta.
Sarah, egy élmény volt, ahogy mindig is. Nagyon tetszett. Szuper jó helyen sikerült befejezni, úgyhogy siess a következő résszel!

4 hozzászólás
Prüntyi>!
Sarah J. Maas: House of Sky and Breath

Lehet várhattam volna pár napot az értékelés irással, nem biztos, hogy értelmes lesz annyi gondolat kavarog most a fejemben :D
Az első rész hatalmas kedvenc volt, azt már három nyelven olvastam. A második rész olvasásával viszont várni akartam a harmadik rész megjelenéséig a függővég miatt.
Nem tudom jól tettem e, mert most valahogy nincs kedvem a harmadik részhez.
Egyáltalán nem volt rossz, az elején örültem, hogy újra olvashatok a kedvenc szereplőimről, de már untam benne a sok szexjelenetet. Bryce idegesitő volt számomra ebben a részben, a Hunttal közös jelenetei pedig unalmasak voltak, Ruhn viszont kedvenc lett. Valahogy a mellékszereplők sokkal érdekesebbek ebben a kötetben mint a főszereplők. Nap ügynök kilétén nagyon meglepődtem, én teljesen másvalakire gondoltam.
Ezt a részt már tényleg túlirtnak gondolom, le lehetett volna ezt röviditeni 500 oldalra is szerintem, na és a vége…. ez már kegyetlenség. Egy ilyen befejezés után elvárja az olvasó, hogy a következő rész mindent elsöprő legyen :D

5 hozzászólás
SzRéka P>!
Sarah J. Maas: House of Sky and Breath

Majdnem egy hónapja olvastam az első részt, szóval nem mondhatnám, hogy olyan sokat kellett várnom a folytatásra – de megérte. Megérte megvárni, megvenni és a negatívumok ellenére is szerettem.
Az eddigi sweetheartjaim bővültek egy újabb taggal, mégpedig Cormac-kal. Az egész monstrumból ő az egyik, akit kiemelnék név szerint, mert nem csak új szereplő volt emlékezetes belépővel, hanem az antihős-jellegével felüdülésnek tűnt a mindent-megoldok-valahogy bagázs mellett. A többiek is hozták a formájukat, néha talán túlzóan jól, szóval nekik örülök, mégis ki vagyok akadva Danika miatt. Ez a nő mindent és mindenkit is ismer, bármelyik sarkon befordulnak a többiek, őt látják, és párszor már azt éreztem, ő a főszereplője az egész sorozatnak. És még mindig bántóan kevés dolgot lehet róla tudni… Ó, majdnem elfelejtettem: Baxian meg aztán fergeteges mellékszereplő volt a javából. ♥
Élveztem olvasni, olykor-olykor azonban túl sok lett a jóból. Ennyi cselekményt más írók minimum két könyvbe osztanak szét, itt pedig csak mennek előre az emberek megállás nélkül, olvasóként egyre több névvel és helyszínnel kell megbirkózni, ráadásul annyira felültünk az erotikus-vonatra, hogy néha le akartam szállni róla. Vagy a sokadik ágytornánál a legfurcsább helyzetekben inkább már ugrottam volna.
Sajnos a végjáték sem volt annyira epikus, mint azt vártam, viszont még mindig van mi miatt aggódni, van miért szurkolni. Összességében a kevesebb meglepetést tudnám megemlíteni a legnagyobb csalódottságom okaként, viszont így is sokat nevettem és szerettem meg egyre jobban a csapatot.
És még mindig igaz: Through love, all is possible.


Népszerű idézetek

DarknessAngel>!

“Everything that ever happened to me, it was all so I could meet you, Quinlan. Be here with you. I’m yours. Forever.”

Kapcsolódó szócikkek: Hunt Athalar
DarknessAngel>!

Ruhn had to take a moment. He had no idea what god he’d pleased enough to warrant being blessed with such friends. They were more than friends. They were his brothers.

Kapcsolódó szócikkek: Declan Emmet · Ruhn Danaan · Tristan Flynn
1 hozzászólás
SzRéka P>!

Want to count my abs when we get home from the ballet?

Chapter One

Kapcsolódó szócikkek: Hunt Athalar
DarknessAngel>!

“Connor was in love with her for those five years, you know.” The wolf headed over to the couch and plopped onto the cushions. “Five years, and by the end of it, he’d only managed to get her to agree to go on a date with him.”
Hunt kept his face unreadable as Syrinx devoured his second—potentially third—breakfast. “So?”
Ithan turned on the morning news before propping his feet on the coffee table and interlacing his hands behind his head. “You’re at month five, bro. Good luck to you.”

Kapcsolódó szócikkek: Bryce Quinlan · Connor Holstrom · Hunt Athalar · Ithan Holstrom
SzRéka P>!

“Try to get between them, and you'll get a refresher course on why he was called the Umbra Mortis."

Chapter Seven

Kapcsolódó szócikkek: Hunt Athalar · Ruhn Danaan
Könyvmolyocska1 >!

„The war approaches its crescendo. And your power isn't ready."

Kapcsolódó szócikkek: Aidas
DarknessAngel>!

"[…]wherever you’re headed when this life is over, Quinlan, that’s where I want to be, too.”

Kapcsolódó szócikkek: Hunt Athalar
>!

The clock beneath the TV read seven in the morning when Ithan rose and showered. He helped himself to Tristan Flynn’s array of fancy shampoos and body products, all marked FLYNN’S. DO NOT TOUCH, RUHN. I MEAN IT THIS TIME.
Ruhn had written beneath the scribbling on one of the bottles: NO ONE LIKES YOUR WEIRD SHAMPOO ANYWAY.
Flynn had scrawled, right along the bottom edge of the bottle, THEN WHY IS IT NEARLY EMPTY? AND WHY IS YOUR HAIR SO SHINY? ASSHOLE!!!

Kapcsolódó szócikkek: Ithan Holstrom · Ruhn Danaan · Tristan Flynn
DarknessAngel>!

“What’s to stop me from going to ask her some questions?”
“Hard to ask Bryce any questions when you don’t have a head attached to your body,” Hunt said, violence glittering in his eyes.

Kapcsolódó szócikkek: Bryce Quinlan · Hunt Athalar · Tharion Ketos

A sorozat következő kötete

Crescent City sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jeaniene Frost: Into the Fire
Katherine Arden: The Winter of the Witch
Jaclyn Osborn: Castor
Karen Chance: Touch the Dark
Kresley Cole: Wicked Deeds on a Winter's Night
Amy Harmon: The Bird and the Sword
Laura Thalassa: Dark Harmony
Karen Lynch: Rogue
Jaymin Eve: Dragon Marked
Kerri Maniscalco: Kingdom of the Wicked