Herrscherin ​über Asche und Zorn (Throne of Glass 7.) 2 csillagozás

Sarah J. Maas: Herrscherin über Asche und Zorn Sarah J. Maas: Herrscherin über Asche und Zorn Sarah J. Maas: Herrscherin über Asche und Zorn

Aelin wird von der Dunklen Königin gefangen gehalten; eingesperrt in einem Käfig an einem geheimen Ort scheint die Flucht unmöglich zu sein. Während Prinz Rowan die halbe Welt nach seiner verlorenen Liebe absucht, versuchen Aedion und Gestaltenwandlerin Lysandra, ihre Heimat – nun ohne die Macht und den Schutz ihrer Königin – mit allen Mitteln zu verteidigen. Alte Bündnisse werden gebrochen, neue geschmiedet und vertieft, wobei alles auf die letzte große Schlacht hinausläuft, die Aelin Feuerherz und ihre Gefährten für sich entscheiden müssen, um Erilea vor der Herrschaft der Dämonen zu bewahren …

Eredeti megjelenés éve: 2018

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
DTV, München, 2019
1104 oldal · ISBN: 9783423435239 · ASIN: B07KMCKNFC · Fordította: Michaela Link
>!
Silberfisch, Hamburg, 2019
ISBN: 9783844920123 · ASIN: B07RYKTF29 · Fordította: Michaela Link · Felolvasta: Ann Vielhaben
>!
DTV, München, 2019
1120 oldal · puhatáblás · ISBN: 342371820X · Fordította: Michaela Link

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Rowan Whitethorn · Aelin Ashryver Galathynius · Evalin Galathynius


Kedvencelte 1


Kiemelt értékelések

klaudia_kozak P>!
Sarah J. Maas: Herrscherin über Asche und Zorn

Elöljáróban: Borzasztó türelmetlen vagyok, és nem tudtam volna békében élni, ha tovább várok a magyar megjelenésre. Rendesen kétségbe voltam esve, hogy karácsonyig nem olvashatom el a záró kötetet. Konkrétan számoltam a napokat, hónapokat és soha nem vártam ennyire a karácsonyt. De aztán csoda történt, megtaláltam a német verziót és eszembe jutott, hogy én elvileg tudok németül. Tartottam tőle, mert hogy bizony évek óta nem gyakoroltam, nem beszéltem a nyelvet, és most akkor még jobban kib*sztam magammal, mert a könyv itt van, de nem fogom tudni értelmezni, esetleg élvezni. Kb. 60 oldalig nehézkesen ment, szótáraztam mindent és mérges voltam, mert nem ugrottak be olyan szavak és kifejezések, amelyeket ismertem. Majd szépen lassan ráéreztem a német nyelvre és előjött minden amit tanultam és ismertem. Szóval hatalmas siker élmény volt. Ha jól emlékszem 5 éve nem foglalkoztam német nyelvvel, erre a semmiből építem fel magam. Mindenesetre nagyon boldog vagyok, hogy újra velem van a tudásom. :) Többet fogok olvasni ezen a nyelven, sőt előfordulhat, hogy lerakom a nyelvvizsgát.

És akkor maga a könyv: Megszámlálhatatlanul sokszor bőgtem, sírtam, pityeregtem vagy szipogtam és sokszor röhögtem, kacagtam, mosolyogtam. Ez úgy az egész sorozatra érvényes. Soha, semmi sem fogja überelni SJM könyveit, ezt tudtam az acotarnál is, és most ennek a könyv végén is tudom. Érzem. Annyi mindent adott nekem, és ugyanakkor elvett spoiler, hogy úgy érzem végre teljes lett az életem. Igazi, érző ember lett belőlem. Hálal komolyan.
Az EoS már előzőleg kicsinált, de itt is hasonló érzésekkel küzdöttem. Vártam mikor és hogyan szabadul ki Aelin, vártam a találkozásokat a szereplőkkel, vártam a csatákat, és a végső összeütközést, és vártam a méltó befejezést. Ha Maeve valódi lenne, sajátkezűleg ölném meg, és vállalnám érte a büntetést. A leggonoszabb gonosz mindközül. Fenrys eddig nem igazán érdekelt, de itt megszerettem. spoiler Dorian számtalanszor meglepett. Nála hatalmas volt a fejlődés. Imádtam minden jelenetet közte és Manon között, aki szintén nagyon sokat fejlődött. spoiler A tűz örökösében még egyáltalán nem kedveltem a boszikat, de egyre jobban belopták magukat a szívembe és vártam mikor jön az ő részük. Aelin hatalmas utat tett meg az Üvegtrón óta. Egy kényes kis fruskának láttam, aki igaz, hogy sokat szenvedett, de csak az érdekelte, hogy szabad legyen.spoiler Ódákat zenghetnék még a könyvről, a történetről vagy a szereplőkről, de nem akarok. Minden csodás volt. Minden egyes szót, mondatot imádtam. Remélem legközelebb már magyarul olvashatom újra a befejező részt, mert azért az anyanyelveden jobban csúszik.


Népszerű idézetek

klaudia_kozak P>!

Feuerherz, warum weinst du?
Aelin konnte nicht antworten.
Feuerherz.
Die Worte waren ein sanftes Streicheln an ihrer Wange. Feuerherz, warum weinst du?
Und aus weiter Ferne, aus ihren tiefsten Tiefen, flüsterte Aelin diesem Lichtstrahl der Erinnerung zu: Weil ich verloren bin. Ich weiß den Weg nicht mehr.


Hasonló könyvek címkék alapján

Holly Black: Elfenthron
V. E. Schwab: Die Verzauberung der Schatten
Colleen Houck: Fluch des Tigers
Rebecca Ross: Die fünf Gaben
Elly Blake: Vom Feuer geküsst
Cassandra Clare: Queen of Air and Darkness (német)
Soman Chainani: Ein Königreich auf einen Streich
Cassandra Clare – Wesley Chu: Das verlorene Buch
Rachel Hawkins: Wilder Zauber
Mindee Arnett: Die Traumjägerin