32. legjobb ifjúsági könyv a molyok értékelése alapján
37. legjobb romantikus könyv a molyok értékelése alapján
40. legjobb fantasy könyv a molyok értékelése alapján
81. legjobb kortárs könyv a molyok értékelése alapján

Heir ​of Fire – A tűz örököse (Üvegtrón 3.) 1094 csillagozás

Sarah J. Maas: Heir of Fire – A tűz örököse

„Nincs szükséged fegyverre, ha te magad is fegyvernek születtél. Azt kívánom, hogy az legyén, akinek születtél. Királynő.”

A bűntudattól és haragtól gyötört Celaena képtelen lenne Adarlan királyáért egy csepp vért is kiontani. Nincs más választása, fel kell vennie ellene a harcot…

A Tündérkirálynő talán segít neki elpusztítani a királyt, de ennek ára van. Celaena egyszerre küzd sötét emlékeivel, és a szíve is majd' megszakad egy kilátástalan szerelem miatt. Tudja-e így teljesíteni az alku ráeső részét, és képes lesz-e az egykor erős és hatalmas terraseni királyság élére állni? Talál-e segítőtársakat?

Eredeti megjelenés éve: 2014

Kiadói ajánlás: 14 éves kortól · Tagok ajánlása: 14 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
660 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633994436 · Fordította: Hetesy Szilvia
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
660 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633994436 · Fordította: Hetesy Szilvia
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
660 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633994436 · Fordította: Hetesy Szilvia

1 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Üvegtrón

285 tag · 182 karc · Utolsó karc: 2020. február 18., 11:07 · Bővebben


Enciklopédia 36

Szereplők népszerűség szerint

Celaena Sardothien · Chaol Westfall · Rowan Whitethorn · Dorian Havilliard · Feketecsőrű Manon · Aelin Ashryver Galathynius · Aedion Ashryver · Nehemia Ytger · Sam Cortland · Abraxos · Evalin Galathynius · Maeve · Emrys · Lady Marion · Ren Allsbrook · Rhoe Galathynius · Sorscha · Adarlan királya · Murtaugh Allsbrook · Narrok

Helyszínek népszerűség szerint

Adarlan · Wendlyn · Eyllwe · Omega


Kedvencelte 450

Most olvassa 85

Várólistára tette 235

Kívánságlistára tette 369

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
Nymeria96
Sarah J. Maas: Heir of Fire – A tűz örököse

Többszöri újraolvasás után is nagyon szeretem. *.*
A történet magával ragadó és izgalmas, az új helyszínek varázslatosak és az új szereplők is részletesen kidolgozottak.
Celaena viselkedése a könyv első felében nem volt valami megnyerő, később azonban megpróbálja összeszedni magát, szembenéz a múltjával, és innentől kezdve sokkal szívesebben olvastam róla. Rowan is nagyon szimpatikus szereplő volt, és nagyon szerettem a Celaenával közös jeleneteiket. Az egyik kedvenc részem az, amikor spoiler
Emlékszem, amikor először olvastam egyáltalán nem szerettem Manon fejezeteit, csak a 4. részben kezdtem el megkedvelni a karakterét, de most még az ő fejezeteit is izgatottan olvastam végig, és egyáltalán nem unatkoztam rajtuk.
Azonban bármekkora kedvencem is Dorian, sajnos ebben a részben nem rajongtam az ő fejezeteiért, és ez nagyrészt Sorschának volt köszönhető. Szegény Sorschát már az első olvasás alkalmával is szívből gyűlöltem, és most is csak irritálni tudott minden egyes megnyilvánulása a történetben.

3 hozzászólás
>!
Nikolett0907 P
Sarah J. Maas: Heir of Fire – A tűz örököse

Sokáig húztam ennek a könyvnek az olvasását, ugyan nagyon tetszett az előző két kötet, de nem akartam rögtön neki ugrani a folytatásnak, le kellett, hogy ülepedjen. Persze sok más történetet sikerült azóta végig követnem, de még mindig az egyik legjobban megírt sorozatnak tartom.
Bevallom az elejét kicsit untam ( ezért vontam le a félcsillagot), félre is tettem, de valahol a 80. oldal után már nem tudtam mennyi idő telt el, csak azt éreztem, amíg a lapok el nem fogynak olvasnom kell.
A történet onnan folytatódik ahol az előző könyv véget ért.
Pár új szereplőt is megismerhetünk, közülük Rowan nagy kedvencem lett, valamint ami nagyon meglepet, hogy Manon fejezeteit vártam a legjobban, Abraxos teljesen elbűvölt, nagyon szurkoltam érte.
Összességében nagyon szerettem és örülök megvan a folytatás, hamarosan el is kezdem.
Ajánlom!

>!
_Eriii
Sarah J. Maas: Heir of Fire – A tűz örököse

Abszolút mega giga öt csillag. Imádtam. Gondolom mindenkivel megesett már, hogy egy történet annyira beszippantotta, hogy olyan érzés volt mintha te magad is ott vagy. Ez a történet, engem teljes mértékbe behúzott. Annyira, hogy éreztem az orromba a tűz és a fűst illatát. Éreztem a meleget, a hideget, a bűzt. Minden szélfuvallatot éreztem a börömön. Ott voltam Celaena minden kínszenvedésnél. Mindenhol ott voltam. Nagyon rég olvastam az első kettőt, nem volt gond, mert azonnal visszajött minden ahogy beleolvastam. Imádtam, nagyon feszültséggel teli volt ez a rész. Nagyon-nagyon izgalmas. Celaena igen sokat fejlődött. Annyi borzalmat megélt már, hogy a szívem szakadt meg érte. Chaolert is, meg Dorianert. Jaj, mekkora slamasztikában van szegény Dorian. Nagyon örültem a két új szereplőnek. Rowan, azt hiszem, hogy most ő az egyik kedvencem, a másik meg Aeidon. Nagyon ütős volt a vége. És nem csak a vége, hanem az egész történet. A boszorkákat is nagyon bírtam, nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi fog ebből kisülni. Egy kicsit csapongó lett az értékelés, de olyan nehezen tudtam kiszabadulni a történet hatása alól, mint Celaena :D Ajánlom…..

>!
vIVIv
Sarah J. Maas: Heir of Fire – A tűz örököse

Eddig ez a kötet tetszik a legjobban. Igaz, az eleje nagyon unalmas, félre is tettem, de később újrapróbálkoztam vele és megérte.
Tetszik, hogy több szálon fut a történet és számomra mindegyik érdekes volt.
Mivel Dorian párti vagyok, kiakadtam a végén :O TE JÓ ÉG :(
Viszont most már értem a Rowan iránti rajongást. :) Bár azért volt egy két beszólása, amiért bevertem volna neki egyet, de a végére egész jól összemelegedtek Celaenával. :)
Először idegen volt számomra Manon története, nem is értettem most miért is érdekeljen minket, de aztán a fejezetek minden kérdésre választ adtak. Kíváncsi leszek rá és hogy hogyan fog tovább alakulni a történet.
Kedvenc jelenetem egyértelműen az volt, amikor spoiler

>!
Naiva P
Sarah J. Maas: Heir of Fire – A tűz örököse

Jó döntés volt tőlem esélyt adni ennek a résznek. Ezáltal folytatni a sorozatot. Először szkeptikus voltam, mert eleinte sem a sztori, sem a karakterek nem akarództak. Majd észre se vettem és a történet közepében találtam magam. Egyre jobban szimpatizáltam a szereplőkkel, kezdtem érteni az okokat, izgultam értük; megjött az áttörés. Rowan érdekes karakter. Főleg a sajátos módszerei miatt állt tőlem távol, de valamiért mégis csak megszerettem.
Azt az egyet sajnálom, hogy Dorian és Chaol karaktere kezd lapossá, érdektelenné válni. Az írőnő nem mondhatni, hogy hű lenne a szereplőihez. Még valami! De megadom az 5 csillagot.
Megszoktam már a molyon a félrecímkézést, de kérem szépen; mit érdemel az a bűnös, aki a romantikus címkét rátette?! Mikor, hol és miért? Úgy érzem, mintha lemaradtam volna valamiről.

2 hozzászólás
>!
DarknessAngel P
Sarah J. Maas: Heir of Fire – A tűz örököse

Úristen! Ez valami isteni volt!
Az elejét kicsit szokni kellett, mivel lassabban indult be a cselekmény, és a boszorkányokkal is meg kellett barátkozni… De pár oldal után már egyszerűen letehetlen volt.
Celaena továbbra is hihetetlen. Ez a lány annyit szenvedett már rövid élete alatt, hogy az nem igaz, viszont még mindig képes felállni, és tovább harcolni. Kellett neki pár kezdő lökés, és egy-két pofon, hogy végre rájöjjön ki is ő valójában, és mit akar, de sikerült. Itt van, megcsinálta. Aelin harcba száll.
Ami a srácokat illeti, hát Chaolnak is ki kellett, hogy nyíljon a szeme, meg kellett hoznia nehéz döntéseket. Én továbbra is szeretem a drága testőrkapitányt, sajnos viszont van egy szomorú érzésem vele és Celaenával kapcsoltban :(
Dorian fejlődése egyre jobban lenyűgöz. Le a kalappal a herceg előtt. spoiler
Szerencsére avathattam két új kedvencet is. Az egyik nem más, mint Rowan ^^ Aki olvasta ezt a részt, az nem csodálkozik, miért. Rowan maga a fény az éjszakában, annyira, de annyira imádom ♡
A másik pedig Aedion. Hát, nem tudom, mi fog ebből még kisülni, de én már most teljesen oda vagyok érte, úgyhogy remélem semmi rossz :D Juj, de kíváncsi vagyok a találkozására Aelinnel!
Tökéletes. Kedvenc.

>!
Evelena
Sarah J. Maas: Heir of Fire – A tűz örököse

Tudom, a legtöbbeknek ez a rész egyfajta vízválasztó.
Új helyszín, új szereplők. Ami jó is lehetne persze, de annyira lassan indul be a cselekmény. No meg amikor beindul, akkor behozza Sarah Manon szálát és folyton megszakítja az izgalmas jeleneteket azzal, hogy a bosziról írjon. Persze a későbbi részeket olvasva érthető a szála, de itt így első körben rém idegesítő volt, főleg mert egy szívtelen banya itt Manon, akitől rázza az embert a hideg.
Celaena pedig ugyanazokat a köröket futja, mint sok-sok éve, hiába az eddigi badass főhős titulus, mert újra kiderül, hogy viszonyítás kérdése, hogy ki az igazán „edzett”.
A helyi mellékszereplők tetszettek, sajnálom, hogy a későbbiekben ki lettek írva. :(
Rowan…. na ő is egy érdekes tészta, itt a pároldalanként sorban állna egy pofonért érzést váltotta ki bennem.
Aztán rájöttem, hogy az írónő miért is hozta be a történetbe, azért lehetett gyanítani… spoiler
Dorian és Sorcha pedig elég kiszámítható volt, viszont itt is végre egy szereplő, aki nem a világ legszebbje, nem a legrafináltabb és hasonlók, de mégis végre kap egy szeletet a boldogságból spoiler
A végére végre beindult az eseményfolyam, izgalmas volt, tetszett.
Van itt erő, kérem.

>!
anikho
Sarah J. Maas: Heir of Fire – A tűz örököse

Te jó ég! A Rémre, te jó ég!
Az a feszültség, ami az Éjkorona második felében uralkodott, ebben a részben szunnyad, legalábbis az elején, hogy a végén fellángoljon és elégesse a világot.

Kulcsszavak: döbbenet, izgalom, szenvedés, önutálat, félelem, kétség, humor, gonoszság, barát, ellenség, szövetséges, zsenialitás

Borzasztóan várom a következő részt!
És hiába tűnt fel Rowan a színen, és kedveltem meg komolyan.. én akkor is Chaolba vagyok szerelmes. :) ♥

bővebben, képekkel: http://anikhomolyol.blogspot.hu/2015/12/sarah-j-maas-he…

>!
B_Vivien_Kitti P
Sarah J. Maas: Heir of Fire – A tűz örököse

Aahhjjj… Nekem végem van :O
24óra/1db Maas könyv. Ez mindent elárul *-* ❤
Chaolt meg mindig bírom, Doriant sajnálom,Rowanba belezúgtam. Celaena pedig gyönyörű jellemfejlődésen ment keresztül. Imádtam, kivéve a Manonos részeket, azokat untam. Emiatt nem 5* a könyv. De most azért 4.90…majdnem 5 :D

2 hozzászólás
>!
Orsi999
Sarah J. Maas: Heir of Fire – A tűz örököse

Egy elég hosszú idő után végre kijelenthetem, hogy befejeztem egy könyvet (több mint 1 hónap után). Előre le szeretném szögezni, hogy nem a könyv hibája volt az, hogy lassan haladtam vele, inkább az lehetett a gond, hogy kevés időm volt és volt egy minimális olvasási válságom. (ami még mindig nem múlt el teljesen)
Maga a történet tetszett, de az elején nagyon nehezen rázódtam vissza a könyvbe. Ami simán lehet, hogy csak azért volt, mert már nem mostanában olvastam az előző részt. Így egy ideig untam a könyvet, és nem volt kedvem olvasni. Szerencsémre szépen lassan egyre jobban eszembe jutott, hogy mi történt az előző részekben.
Sok titokra fény derült, amire már az első rész óta kíváncsi voltam. Sok új szereplő és helyszín is megjelent. Rowan és Manon karakterénél még nem tudtam, eldönteni, hogy végül is kedvelem-e őket. Rengeteg kérdés felmerült bennem megint a folytatással kapcsolatban, így biztos, hogy előbb utóbb elolvasom a sorozat többi részét is.


Népszerű idézetek

>!
Black_widow

– Azt kívánom, hogy az legyél, akinek születtél. Királynő.

>!
anikho

    Rowan elindult felfelé, a hegygerinchez.
    – Nem szokás egy másik férfi nőjét harapdálni.
    – Nem vagyunk már együtt. Elengedtem, mielőtt ide jöttem volna. – Celaena nemcsak érezte, hanem szinte hallotta is, hogy valami meghal benne a válaszától.

196. oldal, 21. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Celaena Sardothien · Chaol Westfall · Rowan Whitethorn
>!
anikho

– Áruld már el nekem, miért imád a lányunk annyira olvasni?
     – Ennek az egészhez semmi köze.
     – Hát persze, hogy is lenne. – Az anyja nem válaszolt, az apja tovább morgolódott. – Nyolcévesen azt mondja, hogy a legkedvesebb barátai a könyveinek a hősei.

291. oldal, 28. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Evalin Galathynius · Rhoe Galathynius
2 hozzászólás
>!
anikho

    – Vigasztaló a tudat hogy a hozzád hasonló embereknek külön helyet tartanak fenn a pokolban.
    – Esetleg ha valami újat mondanál
    Amit erre mutatott neki, az igazán nem volt nőies.

341. oldal, 34. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Celaena Sardothien · Rowan Whitethorn
>!
jehuka P

    – Rowan Whitethorn, engem nem érdekel, hogy mit mondasz rá, vagy tiltakozol-e ellene, de én ezúttal a barátomnak tekintelek.

503. oldal, 50. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Celaena Sardothien · Rowan Whitethorn
>!
Ametiszt21

Muszáj hinnem benne, hogy egyszer jobb lesz. Jobb, mint most.

498. oldal, 49. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Aedion Ashryver
>!
anikho

– Azok az emberek, akiket szeretsz, csak fegyverek, amiket ellened fognak használni.

196. oldal, 21. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Rowan Whitethorn

A sorozat következő kötete

Üvegtrón sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kresley Cole: Az álmok sötét harcosa
Mats Strandberg – Sara B. Elfgren: Kulcs
Margaret Weis – Tracy Hickman: Az őszi alkony sárkányai
Alwyn Hamilton: A szultán foglya
Sabaa Tahir: Szunnyadó parázs
Cinda Williams Chima: Lángvető
Django Wexler: Az Ezer Név
Anthony Ryan: A hamu birodalma
Margit Sandemo: Örvényben
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna