56. legjobb ifjúsági könyv a molyok értékelése alapján
64. legjobb fantasy könyv a molyok értékelése alapján
71. legjobb romantikus könyv a molyok értékelése alapján

Heir ​of Fire – A tűz örököse (Üvegtrón 3.) 1410 csillagozás

Sarah J. Maas: Heir of Fire – A tűz örököse

„Nincs szükséged fegyverre, ha te magad is fegyvernek születtél. Azt kívánom, hogy az legyén, akinek születtél. Királynő.”

A bűntudattól és haragtól gyötört Celaena képtelen lenne Adarlan királyáért egy csepp vért is kiontani. Nincs más választása, fel kell vennie ellene a harcot…

A Tündérkirálynő talán segít neki elpusztítani a királyt, de ennek ára van. Celaena egyszerre küzd sötét emlékeivel, és a szíve is majd' megszakad egy kilátástalan szerelem miatt. Tudja-e így teljesíteni az alku ráeső részét, és képes lesz-e az egykor erős és hatalmas terraseni királyság élére állni? Talál-e segítőtársakat?

Eredeti megjelenés éve: 2014

Kiadói ajánlás: 14 éves kortól · Tagok ajánlása: 14 éves kortól

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
664 oldal · ISBN: 9789633994450 · Fordította: Hetesy Szilvia
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
664 oldal · ISBN: 9789633994467 · Fordította: Hetesy Szilvia
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
664 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633994436 · Fordította: Hetesy Szilvia

4 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Üvegtrón

357 tag · 222 karc · Utolsó karc: 2021. február 9., 21:01 · Bővebben


Enciklopédia 41

Szereplők népszerűség szerint

Celaena Sardothien · Rowan Whitethorn · Chaol Westfall · Dorian Havilliard · Feketecsőrű Manon · Aelin Ashryver Galathynius · Aedion Ashryver · Sam Cortland · Nehemia Ytger · Abraxos · Feketecsőrű Asterin · Gavriel · Maeve · Evalin Galathynius · Ren Allsbrook · Rhoe Galathynius · Sorscha · Emrys · Lady Marion · Adarlan királya · Murtaugh Allsbrook · Narrok

Helyszínek népszerűség szerint

Adarlan · Wendlyn · Eyllwe · Omega


Kedvencelte 556

Most olvassa 80

Várólistára tette 263

Kívánságlistára tette 417

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Sarah J. Maas: Heir of Fire – A tűz örököse

Sokáig húztam ennek a könyvnek az olvasását, ugyan nagyon tetszett az előző két kötet, de nem akartam rögtön neki ugrani a folytatásnak, le kellett, hogy ülepedjen. Persze sok más történetet sikerült azóta végig követnem, de még mindig az egyik legjobban megírt sorozatnak tartom.
Bevallom az elejét kicsit untam ( ezért vontam le a félcsillagot), félre is tettem, de valahol a 80. oldal után már nem tudtam mennyi idő telt el, csak azt éreztem, amíg a lapok el nem fogynak olvasnom kell.
A történet onnan folytatódik ahol az előző könyv véget ért.
Pár új szereplőt is megismerhetünk, közülük Rowan nagy kedvencem lett, valamint ami nagyon meglepet, hogy Manon fejezeteit vártam a legjobban, Abraxos teljesen elbűvölt, nagyon szurkoltam érte.
Összességében nagyon szerettem és örülök megvan a folytatás, hamarosan el is kezdem.
Ajánlom!

Nymeria96>!
Sarah J. Maas: Heir of Fire – A tűz örököse

Többszöri újraolvasás után is nagyon szeretem. *.*
A történet magával ragadó és izgalmas, az új helyszínek varázslatosak és az új szereplők is részletesen kidolgozottak.
Celaena viselkedése a könyv első felében nem volt valami megnyerő, később azonban megpróbálja összeszedni magát, szembenéz a múltjával, és innentől kezdve sokkal szívesebben olvastam róla. Rowan is nagyon szimpatikus szereplő volt, és nagyon szerettem a Celaenával közös jeleneteiket. Az egyik kedvenc részem az, amikor spoiler
Emlékszem, amikor először olvastam egyáltalán nem szerettem Manon fejezeteit, csak a 4. részben kezdtem el megkedvelni a karakterét, de most még az ő fejezeteit is izgatottan olvastam végig, és egyáltalán nem unatkoztam rajtuk.
Azonban bármekkora kedvencem is Dorian, sajnos ebben a részben nem rajongtam az ő fejezeteiért, és ez nagyrészt Sorschának volt köszönhető. Szegény Sorschát már az első olvasás alkalmával is szívből gyűlöltem, és most is csak irritálni tudott minden egyes megnyilvánulása a történetben.

3 hozzászólás
_Eriii P>!
Sarah J. Maas: Heir of Fire – A tűz örököse

Abszolút mega giga öt csillag. Imádtam. Gondolom mindenkivel megesett már, hogy egy történet annyira beszippantotta, hogy olyan érzés volt mintha te magad is ott vagy. Ez a történet, engem teljes mértékbe behúzott. Annyira, hogy éreztem az orromba a tűz és a fűst illatát. Éreztem a meleget, a hideget, a bűzt. Minden szélfuvallatot éreztem a börömön. Ott voltam Celaena minden kínszenvedésnél. Mindenhol ott voltam. Nagyon rég olvastam az első kettőt, nem volt gond, mert azonnal visszajött minden ahogy beleolvastam. Imádtam, nagyon feszültséggel teli volt ez a rész. Nagyon-nagyon izgalmas. Celaena igen sokat fejlődött. Annyi borzalmat megélt már, hogy a szívem szakadt meg érte. Chaolert is, meg Dorianert. Jaj, mekkora slamasztikában van szegény Dorian. Nagyon örültem a két új szereplőnek. Rowan, azt hiszem, hogy most ő az egyik kedvencem, a másik meg Aeidon. Nagyon ütős volt a vége. És nem csak a vége, hanem az egész történet. A boszorkákat is nagyon bírtam, nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi fog ebből kisülni. Egy kicsit csapongó lett az értékelés, de olyan nehezen tudtam kiszabadulni a történet hatása alól, mint Celaena :D Ajánlom…..

Kawaii_vIVIv>!
Sarah J. Maas: Heir of Fire – A tűz örököse

Eddig ez a kötet tetszik a legjobban. Igaz, az eleje nagyon unalmas, félre is tettem, de később újrapróbálkoztam vele és megérte.
Tetszik, hogy több szálon fut a történet és számomra mindegyik érdekes volt.
Mivel Dorian párti vagyok, kiakadtam a végén :O TE JÓ ÉG :(
Viszont most már értem a Rowan iránti rajongást. :) Bár azért volt egy két beszólása, amiért bevertem volna neki egyet, de a végére egész jól összemelegedtek Celaenával. :)
Először idegen volt számomra Manon története, nem is értettem most miért is érdekeljen minket, de aztán a fejezetek minden kérdésre választ adtak. Kíváncsi leszek rá és hogy hogyan fog tovább alakulni a történet.
Kedvenc jelenetem egyértelműen az volt, amikor spoiler

Milli88 P>!
Sarah J. Maas: Heir of Fire – A tűz örököse

Sajnos iszonyatosan kevés időm volt olvasni az elmúlt időszakban. Viszont amikor a kezembe vettem a könyvet, akkor szó szerint megszűnt a való világ körülöttem és úgy merültem el Maas világában, hogy se láttam, se hallottam.

Celaena továbbra is hozta a számomra olyannyira szeretett formáját. Továbbra is erős karakter, aki nem hunyászkodik meg holmi erőszaknak, az esze pedig zseniálisan éles. Az első találkozása Rowannal ijesző volt. A leírás alapján lehetett volna a halál angyala (tündére) is, aztán fejezetről fejezetre kedveltem meg a fickót. Néha meg tudtam volna rángatni, néha csak sajnáltam, máskor viszont egy baráti öleléssel vigasztaltam volna. Már alig várom, hogy viszontlássam a következő részben.
Chaol, Dorian és Aedion! Hajrá, szurkolok nektek, értetek. :)
Sorscha karaktere nagyon kellett a kötetbe. spoiler
A megjelenésekor nem tudtam hová tenni Feketecsőrű Manon karakterét, a könyv végére viszont nagyon megszerettem. Szép ívet írt le a jellemfejlődése a könyv során. Abraxos pedig irtó imádnivaló wyvern.
Egy szóra visszatérve Celaenara. Becsülendő az az erőfeszítés, amivel megtanulta uralni a mágiáját.

5 hozzászólás
Naiva P>!
Sarah J. Maas: Heir of Fire – A tűz örököse

Jó döntés volt tőlem esélyt adni ennek a résznek. Ezáltal folytatni a sorozatot. Először szkeptikus voltam, mert eleinte sem a sztori, sem a karakterek nem akarództak. Majd észre se vettem és a történet közepében találtam magam. Egyre jobban szimpatizáltam a szereplőkkel, kezdtem érteni az okokat, izgultam értük; megjött az áttörés. Rowan érdekes karakter. Főleg a sajátos módszerei miatt állt tőlem távol, de valamiért mégis csak megszerettem.
Azt az egyet sajnálom, hogy Dorian és Chaol karaktere kezd lapossá, érdektelenné válni. Az írőnő nem mondhatni, hogy hű lenne a szereplőihez. Még valami! De megadom az 5 csillagot.
Megszoktam már a molyon a félrecímkézést, de kérem szépen; mit érdemel az a bűnös, aki a romantikus címkét rátette?! Mikor, hol és miért? Úgy érzem, mintha lemaradtam volna valamiről.

2 hozzászólás
Törpillaa P>!
Sarah J. Maas: Heir of Fire – A tűz örököse

Imádom, imádom ezt a sorozatot, főleg Celaena miatt. Ő az egyik legnagyobb kedvencem már az elejétől kezdve. Annyira bátor, és kitartó egy igazi hősnő, és végre elfogadta a sorsát, hiába próbálták megtörni őt. Nem jött össze, szerencsére. :-D Újabb nagy kedvenc karakterre találtam, és ők nem mások, mint Rowan és Aedion. ❤ Mindkét pasit nagyon bírtam, de még mindig nagyon szeretem Doriant, és Chaolt is. Ők is nagyon, nagy kedvenceim, bár Doriant most rettentően sajnálom. Úgy utálom, rühellem az apját, Adarlan királyát, gyűlölöm. spoiler Nagyon dühös vagyok rá. Az, amit eddig tett a világgal, és a néppel borzalmas, és az is, amit most a fiával, és Sorschával tett, pedig annyira kedveltem őt is. :( De nagyon remélem, hogy Aelin, méltó bosszút áll rajta a végén. :-D A másik kedvenc női karakterem nem más, mint a Feketecsőrű Mannon, és az édibédi Abraxos. :-) De még Asterint is nagyon bírtam. :-D Összességében hihetetlenül izgalmas volt az egész történet, és nagyon tetszett, hogy hiába volt e/3 személyben megírva, jobban meglehetett ismerni a karaktereket, és az érzéseiket, a saját fejezet részükben. Celaena és Manon része különösen tetszett, és teljesen magam elé tudtam képzelni, a történéseket, annyira izgalmas volt, és rettentően izgultam végig Abraxosért is. ❤ Szórakoztató volt, élvezhető, nagyon jó cselekmény, váratlan izgi fordulatok, és imádtam Rowan és Celaena párbeszédüket, és jeleneteiket, nagyon jó páros voltak ők ketten, csak kár, hogy úgy döntött, ahogy a végén Rowannel kapcsolatban. De nagyon kíváncsivá tett az írónő, hogy mi fog itt még történni, imádom ezt a fantasy világot, és köszönöm neki, hogy ilyen csodásan megírta, hogy elveszhetek a könyv lapjai között, és beszippanthat, magával ragadhat, elvarázsolhat Celaena elképesztő világa. :-) ❤ Mindenkinek csak ajánlani tudom, én nagyon szeretem, és alig várom, hogy folytassam a következő résszel, szerencsére már a polcomon csücsül. ❤

DarknessAngel>!
Sarah J. Maas: Heir of Fire – A tűz örököse

Úristen! Ez valami isteni volt!
Az elejét kicsit szokni kellett, mivel lassabban indult be a cselekmény, és a boszorkányokkal is meg kellett barátkozni… De pár oldal után már egyszerűen letehetlen volt.
Celaena továbbra is hihetetlen. Ez a lány annyit szenvedett már rövid élete alatt, hogy az nem igaz, viszont még mindig képes felállni, és tovább harcolni. Kellett neki pár kezdő lökés, és egy-két pofon, hogy végre rájöjjön ki is ő valójában, és mit akar, de sikerült. Itt van, megcsinálta. Aelin harcba száll.
Ami a srácokat illeti, hát Chaolnak is ki kellett, hogy nyíljon a szeme, meg kellett hoznia nehéz döntéseket. Én továbbra is szeretem a drága testőrkapitányt, sajnos viszont van egy szomorú érzésem vele és Celaenával kapcsoltban :(
Dorian fejlődése egyre jobban lenyűgöz. Le a kalappal a herceg előtt. spoiler
Szerencsére avathattam két új kedvencet is. Az egyik nem más, mint Rowan ^^ Aki olvasta ezt a részt, az nem csodálkozik, miért. Rowan maga a fény az éjszakában, annyira, de annyira imádom ♡
A másik pedig Aedion. Hát, nem tudom, mi fog ebből még kisülni, de én már most teljesen oda vagyok érte, úgyhogy remélem semmi rossz :D Juj, de kíváncsi vagyok a találkozására Aelinnel!
Tökéletes. Kedvenc.

abipter>!
Sarah J. Maas: Heir of Fire – A tűz örököse

“Vannak dolgok, amikért megéri kockáztatni.“

Valamiért az Üvegtrón-sorozat picit mumus számomra. Az első részt és az előzményt eléggé gyorsan kivégeztem. Azonban a soron következő részeken, úgymint a mostanin is, át kellett rágnom magam. Bármiféle manipuláló erő is szunnyad Sarah tarsolyában, minden kötet végén használja, hiszen mire elérem az utolsó kétszáz-háromszáz oldalt, addigra az egész cselekmény felgyorsul és érdekes fordulatot vesz.
Azaz hiába tartott megközelítőleg másfél hónapig elolvasnom ezt a részt, a végén levő csattanók és történetszálak miatt IMÁDTAM!
Rowan és Manon pedig a végére teljesen szerethető karakterré vált.
Természetesen jelenleg még nehezen tudja felülmúlni a Tüskék és rózsák udvara eddig olvasott két részét, viszont izgalmas történések várnak rám. :)
Ami pedig a legjobb, hogy az általam legjobban keresett negyedik részt is sikerült beszereznem KEMÉNYTÁBLÁS verzióban, aminek rendkívül örülök.
Kíváncsian várom a következő rész, mit tartogat számomra.

“Nem számít, hogy milyenek az esélyei, mennyi ideig fog tartani, vagy milyen messzire kell mennie.
Felnézett a csillagokra.“

Evelena>!
Sarah J. Maas: Heir of Fire – A tűz örököse

Tudom, a legtöbbeknek ez a rész egyfajta vízválasztó.
Új helyszín, új szereplők. Ami jó is lehetne persze, de annyira lassan indul be a cselekmény. No meg amikor beindul, akkor behozza Sarah Manon szálát és folyton megszakítja az izgalmas jeleneteket azzal, hogy a bosziról írjon. Persze a későbbi részeket olvasva érthető a szála, de itt így első körben rém idegesítő volt, főleg mert egy szívtelen banya itt Manon, akitől rázza az embert a hideg.
Celaena pedig ugyanazokat a köröket futja, mint sok-sok éve, hiába az eddigi badass főhős titulus, mert újra kiderül, hogy viszonyítás kérdése, hogy ki az igazán „edzett”.
A helyi mellékszereplők tetszettek, sajnálom, hogy a későbbiekben ki lettek írva. :(
Rowan…. na ő is egy érdekes tészta, itt a pároldalanként sorban állna egy pofonért érzést váltotta ki bennem.
Aztán rájöttem, hogy az írónő miért is hozta be a történetbe, azért lehetett gyanítani… spoiler
Dorian és Sorcha pedig elég kiszámítható volt, viszont itt is végre egy szereplő, aki nem a világ legszebbje, nem a legrafináltabb és hasonlók, de mégis végre kap egy szeletet a boldogságból spoiler
A végére végre beindult az eseményfolyam, izgalmas volt, tetszett.
Van itt erő, kérem.


Népszerű idézetek

Black_widow P>!

– Azt kívánom, hogy az legyél, akinek születtél. Királynő.

anikho>!

    – Vigasztaló a tudat hogy a hozzád hasonló embereknek külön helyet tartanak fenn a pokolban.
    – Esetleg ha valami újat mondanál
    Amit erre mutatott neki, az igazán nem volt nőies.

341. oldal, 34. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Celaena Sardothien · Rowan Whitethorn
anikho>!

    Rowan elindult felfelé, a hegygerinchez.
    – Nem szokás egy másik férfi nőjét harapdálni.
    – Nem vagyunk már együtt. Elengedtem, mielőtt ide jöttem volna. – Celaena nemcsak érezte, hanem szinte hallotta is, hogy valami meghal benne a válaszától.

196. oldal, 21. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Celaena Sardothien · Chaol Westfall · Rowan Whitethorn
anikho>!

– Áruld már el nekem, miért imád a lányunk annyira olvasni?
     – Ennek az egészhez semmi köze.
     – Hát persze, hogy is lenne. – Az anyja nem válaszolt, az apja tovább morgolódott. – Nyolcévesen azt mondja, hogy a legkedvesebb barátai a könyveinek a hősei.

291. oldal, 28. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Evalin Galathynius · Rhoe Galathynius
2 hozzászólás
jehuka P>!

    – Rowan Whitethorn, engem nem érdekel, hogy mit mondasz rá, vagy tiltakozol-e ellene, de én ezúttal a barátomnak tekintelek.

503. oldal, 50. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Celaena Sardothien · Rowan Whitethorn
Ametiszt21>!

Muszáj hinnem benne, hogy egyszer jobb lesz. Jobb, mint most.

498. oldal, 49. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Aedion Ashryver
anikho>!

– Azok az emberek, akiket szeretsz, csak fegyverek, amiket ellened fognak használni.

196. oldal, 21. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Rowan Whitethorn

A sorozat következő kötete

Üvegtrón sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Mary E. Pearson: Az árulás csókja
Sara Raasch: Hó mint hamu
Stephanie Garber: Legendary
Renée Ahdieh: Harag & hajnal
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Alwyn Hamilton: A vég hősnője
Sabaa Tahir: Szunnyadó parázs
Raymond E. Feist: Ezüsttövis
Munkácsi Gabriella: A sziget vadásza
Christopher Paolini: Eragon