60. legjobb ifjúsági könyv a molyok értékelése alapján
75. legjobb fantasy könyv a molyok értékelése alapján
87. legjobb romantikus könyv a molyok értékelése alapján

Heir ​of Fire – A tűz örököse (Üvegtrón 3.) 2125 csillagozás

Sarah J. Maas: Heir of Fire – A tűz örököse

„Nincs szükséged fegyverre, ha te magad is fegyvernek születtél. Azt kívánom, hogy az legyél, akinek születtél. Királynő.”

A bűntudattól és haragtól gyötört Celaena képtelen lenne Adarlan királyáért egy csepp vért is kiontani. Nincs más választása, fel kell vennie ellene a harcot…

A Tündérkirálynő talán segít neki elpusztítani a királyt, de ennek ára van. Celaena egyszerre küzd sötét emlékeivel, és a szíve is majd' megszakad egy kilátástalan szerelem miatt. Tudja-e így teljesíteni az alku ráeső részét, és képes lesz-e az egykor erős és hatalmas terraseni királyság élére állni? Talál-e segítőtársakat?

Eredeti megjelenés éve: 2014

Kiadói ajánlás: 14 éves kortól · Tagok ajánlása: 15 éves kortól

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
664 oldal · ISBN: 9789633994450 · Fordította: Hetesy Szilvia
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
664 oldal · ISBN: 9789633994467 · Fordította: Hetesy Szilvia
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
664 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633994436 · Fordította: Hetesy Szilvia

5 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Üvegtrón

443 tag · 238 karc · Utolsó karc: 2024. február 16., 19:06 · Bővebben


Enciklopédia 41

Szereplők népszerűség szerint

Celaena Sardothien · Rowan Whitethorn · Dorian Havilliard · Aelin Ashryver Galathynius · Feketecsőrű Manon · Chaol Westfall · Aedion Ashryver · Sam Cortland · Abraxos · Nehemia Ytger · Feketecsőrű Asterin · Gavriel · Maeve · Ren Allsbrook · Sorscha · Evalin Galathynius · Rhoe Galathynius · Emrys · Lady Marion · Adarlan királya · Murtaugh Allsbrook · Narrok

Helyszínek népszerűség szerint

Adarlan · Wendlyn · Eyllwe · Omega


Kedvencelte 688

Most olvassa 99

Várólistára tette 306

Kívánságlistára tette 530

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

MissFortune>!
Sarah J. Maas: Heir of Fire – A tűz örököse

Nagyon nehezen rázódtam bele, de megérte. Sok új szereplőt ismerhettünk meg ebben a kötetben, akik egytől egyig ígéretesek. Manon fejezeteit nagyon szerettem, Abroxos és ő izgalmas párost alkotnak. Rowannal kapcsolatban még nem sikerült döntenen. Néha kedveltem, néha meg borzasztóan utáltam.
Fél csillagot levontam, mert az elejét untam, illetve Celeana hisztijét is kicsit sokalltam. Ettől eltekintve lenyűgöző rész volt, fenomenális csavarokkal. Biztosan folytatni fogom.

2 hozzászólás
Nikolett0907 P>!
Sarah J. Maas: Heir of Fire – A tűz örököse

Sokáig húztam ennek a könyvnek az olvasását, ugyan nagyon tetszett az előző két kötet, de nem akartam rögtön neki ugrani a folytatásnak, le kellett, hogy ülepedjen. Persze sok más történetet sikerült azóta végig követnem, de még mindig az egyik legjobban megírt sorozatnak tartom.
Bevallom az elejét kicsit untam ( ezért vontam le a félcsillagot), félre is tettem, de valahol a 80. oldal után már nem tudtam mennyi idő telt el, csak azt éreztem, amíg a lapok el nem fogynak olvasnom kell.
A történet onnan folytatódik ahol az előző könyv véget ért.
Pár új szereplőt is megismerhetünk, közülük Rowan nagy kedvencem lett, valamint ami nagyon meglepet, hogy Manon fejezeteit vártam a legjobban, Abraxos teljesen elbűvölt, nagyon szurkoltam érte.
Összességében nagyon szerettem és örülök megvan a folytatás, hamarosan el is kezdem.
Ajánlom!

Nymeria96>!
Sarah J. Maas: Heir of Fire – A tűz örököse

Többszöri újraolvasás után is nagyon szeretem. *.*
A történet magával ragadó és izgalmas, az új helyszínek varázslatosak és az új szereplők is részletesen kidolgozottak.
Celaena viselkedése a könyv első felében nem volt valami megnyerő, később azonban megpróbálja összeszedni magát, szembenéz a múltjával, és innentől kezdve sokkal szívesebben olvastam róla. Rowan is nagyon szimpatikus szereplő volt, és nagyon szerettem a Celaenával közös jeleneteiket. Az egyik kedvenc részem az, amikor spoiler
Emlékszem, amikor először olvastam egyáltalán nem szerettem Manon fejezeteit, csak a 4. részben kezdtem el megkedvelni a karakterét, de most még az ő fejezeteit is izgatottan olvastam végig, és egyáltalán nem unatkoztam rajtuk.
Azonban bármekkora kedvencem is Dorian, sajnos ebben a részben nem rajongtam az ő fejezeteiért, és ez nagyrészt Sorschának volt köszönhető. Szegény Sorschát már az első olvasás alkalmával is szívből gyűlöltem, és most is csak irritálni tudott minden egyes megnyilvánulása a történetben.

3 hozzászólás
Dóri_Margit>!
Sarah J. Maas: Heir of Fire – A tűz örököse

„Egy szörnyeteg élete egy másik szörnyeteg pusztulásáért.”

Erről a sorozatról is csak szuperlatívuszokban lehet írni.
Mindenkinek azt javaslom, hogy eddig a kötet végéig ne adja fel ezt a sorozatot! Eddig kell eljutni, hogy minden értelmet nyerjen és igazolódjon, hogy miért szeretik ezt világszerte milliók.

Ez a rész már sokkal tartalmasabb. Aelin gyógyulásáról, belső démoni harcáról és a visszatálalásáról szól. Szívszaggató a küzdelme.
Megjelenik végre Rowan is. Akit már kezdek megszeretni, de még nem rajongok úgy, mint @Nixii ^^
Viszont okoz némi pírt egy két harapása :D Meg kell hagyni azt is, hogy szép az ő két sérült lelkük találkozása is, ill. az, hogy együtt erősebbek, együtt megpróbálják a jobbat kihozni egymásból :)
Megjelenik a színen Abraxos és Manon , személyes kedvenceim! ♡
Dorian-ért pedig vérzett a szívem!
Kiskori Aidon és Aelin részekért külön hála.

2 hozzászólás
_Eriii>!
Sarah J. Maas: Heir of Fire – A tűz örököse

Abszolút mega giga öt csillag. Imádtam. Gondolom mindenkivel megesett már, hogy egy történet annyira beszippantotta, hogy olyan érzés volt mintha te magad is ott vagy. Ez a történet, engem teljes mértékbe behúzott. Annyira, hogy éreztem az orromba a tűz és a fűst illatát. Éreztem a meleget, a hideget, a bűzt. Minden szélfuvallatot éreztem a börömön. Ott voltam Celaena minden kínszenvedésnél. Mindenhol ott voltam. Nagyon rég olvastam az első kettőt, nem volt gond, mert azonnal visszajött minden ahogy beleolvastam. Imádtam, nagyon feszültséggel teli volt ez a rész. Nagyon-nagyon izgalmas. Celaena igen sokat fejlődött. Annyi borzalmat megélt már, hogy a szívem szakadt meg érte. Chaolert is, meg Dorianert. Jaj, mekkora slamasztikában van szegény Dorian. Nagyon örültem a két új szereplőnek. Rowan, azt hiszem, hogy most ő az egyik kedvencem, a másik meg Aeidon. Nagyon ütős volt a vége. És nem csak a vége, hanem az egész történet. A boszorkákat is nagyon bírtam, nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi fog ebből kisülni. Egy kicsit csapongó lett az értékelés, de olyan nehezen tudtam kiszabadulni a történet hatása alól, mint Celaena :D Ajánlom…..

DarknessAngel>!
Sarah J. Maas: Heir of Fire – A tűz örököse

Úristen! Ez valami isteni volt!
Az elejét kicsit szokni kellett, mivel lassabban indult be a cselekmény, és a boszorkányokkal is meg kellett barátkozni… De pár oldal után már egyszerűen letehetlen volt.
Celaena továbbra is hihetetlen. Ez a lány annyit szenvedett már rövid élete alatt, hogy az nem igaz, viszont még mindig képes felállni, és tovább harcolni. Kellett neki pár kezdő lökés, és egy-két pofon, hogy végre rájöjjön ki is ő valójában, és mit akar, de sikerült. Itt van, megcsinálta. Aelin harcba száll.
Ami a srácokat illeti, hát Chaolnak is ki kellett, hogy nyíljon a szeme, meg kellett hoznia nehéz döntéseket. Én továbbra is szeretem a drága testőrkapitányt, sajnos viszont van egy szomorú érzésem vele és Celaenával kapcsoltban :(
Dorian fejlődése egyre jobban lenyűgöz. Le a kalappal a herceg előtt. spoiler
Szerencsére avathattam két új kedvencet is. Az egyik nem más, mint Rowan ^^ Aki olvasta ezt a részt, az nem csodálkozik, miért. Rowan maga a fény az éjszakában, annyira, de annyira imádom ♡
A másik pedig Aedion. Hát, nem tudom, mi fog ebből még kisülni, de én már most teljesen oda vagyok érte, úgyhogy remélem semmi rossz :D Juj, de kíváncsi vagyok a találkozására Aelinnel!
Tökéletes. Kedvenc.

1 hozzászólás
Kollár_Betti I>!
Sarah J. Maas: Heir of Fire – A tűz örököse

– Lásd, amit látni akarsz, Aelin, és ragadd meg! Ne kérd, ne kívánd, vedd el!

Bár kicsit még mindig keveslem a történéseket, ez a rész máris jobban tetszett, mint az előzőek. Mert hát lett egy Rowanünk. És én rá vártam. De tényleg.

Nagyon sokat dobott a sztorin, hogy más helyszínre kerültünk, más mellékszereplőket ismerhettünk meg és végre nem azt hajtogatták, hogy Celaena mekkora kegyetlen és erős arc, hanem itt egészen gyenge lett. És tanult. És gyászolt.

Aelin, mint karakter sokkal szimpatikusabb nekem: kicsit, mintha letörték volna a szarvát. És ez jól állt neki, az én szememben ennek a karakternek szüksége volt erre a változásra, közelebb kerültem hozzá.

Úgyhogy bele is vetem magam a negyedik kötetbe és csak remélni tudom, hogy még jó sok olvashatok Rowanről.

Nixii P>!
Sarah J. Maas: Heir of Fire – A tűz örököse

”Szörnyet nem győzhetünk le egy másik szörnnyel, csak világossággal, a sötétségből csak a fény vezet ki.”

Azért rajongok ezért a részért, mert imádom azt az erőt, azt a nyers hatalmat, amit magában hordoz. Szeretem a bátorságot, amit sugároz, azt a tiszteletet, amit kivív. Mindegy hányszor olvasom el, mindegy hányszor merülök el ebben a sorozatban, újra és újra padlóra küld, jó és rossz értelemben egyaránt. A történet a megszokott mederben folytatódik, de a plusz cselekményszálak és az új szereplők teljesen intenzívvé varázsolják a hangulatot. A mágia végre megjelenik, Celaena/Aelin ereje felszínre tör, megjelenik Rowan, az elképesztő tündérharcos, megismerjük Észak Farkasát, Aedion-t, és végre felbukkan Manon is, akit továbbra is lehengerlő szereplőnek tartok. Az eseményeket több szemszögből kapjuk meg, a világlátásunk tágul és bár még messze a vége, zsigeri szinten érezhető, hogy ebben a sorozatban még nagyon-nagyon sok minden lapul. Bár már tudom mi a vége, mégis hihetetlen mód elkápráztat, ahogy SJM felépítette a cselekményt, lapról-lapra fedi fel a titkokat, szellőztet meg elejtett információkat, amelyek talán most nem tűnnek fontosnak, de a későbbiekben igenis azok lesznek. Nagyon élvezem, hogy már a szemem kiszúrja az aprócska infókat, hogy tudom mire figyeljek, ugyanakkor előfordul, hogy én is rácsodálkozom valamire, amit már elfelejtettem vagy nem gondoltam fontosnak eddig, pedig az.

A régi banda most is szerepet kap, bár Celaena magára hagyta Chaol-t és Dorian-t, szerencsére SJM nem feledkezett meg róluk, sőt! Amíg a lány az ismeretlen Wendlyn felé tart, addig a herceg és a kapitány nem tétlenkedik. Rétegről-rétegre fejtik le a királyról a hazugságait, a dolgok, amikre rájönnek igazán gyomorforgatóak, a vége pedig igazi kín.

Aedion megjelenése üde színfolt volt, szerettem a szócsatáikat, érdekes volt megismerni Dorian és Chaol szemszögéből Észak Farkasát, ugyanakkor szívmelengető volt olvasni Aedion részeit, ahol megmutatta milyen érző szívet is takar a jéghideg páncél. Manon és a Tizenhármak bemutatkozását is nagyon-nagyon imádtam, nekem ők is kedvenceim, még akkor is ha a szabályaik sokszor igencsak elvetemültek. Rowan herceg pedig szerintem igazán hab a tortán, az első szereplése óta imádom, még a top 3 könyves pasi listámban is benne van, évek óta. Ő és Aelin remek páros, még akkor is, ha ebben a részben csak gyilkolták egymást. Sokszor majdnem szó szerint. Jó érzés a tudat, hogy tudom kettejük “tánca” honnan-hova fog fejlődni. Rowan egy erős, intelligens harcos, aki hosszú élete alatt megjárta a saját poklát, pont emiatt érti meg majd a későbbiekben Aelin-t.

A könyv vége igazán szívszorító volt, SJM nem spórolt az izgalmakkal. Aelin tette Rowan-ért igazán becsületes és bátor dolog volt, úgy gondolom ezzel a tettel engedte Aelin szabadjára Celaenát. Míg az orgyilkosnő csak menekült a múltja és a tettei elől, addig a királynő bátran szembeszállt a démonjaival és kiállt azért, akit a barátságába fogadott. Így hosszú ömlengésem után is, csak azt tudom mondani, hogy ez egy erős kötet, rávilágít a legfontosabb dologra, miszerint a sötétséget csak a fénnyel lehet elűzni igazán. Lehet futni, szaladni a gondok elől, elfordíthatjuk a fejünket, de ezzel csak azt érjük el, hogy elvesztjük önmagunkat, hogy saját magunk ellensége leszünk. Aelin egy csodás karakter, bár Celaenát is szerettem, de nekem a tűzszívű lány a kedvencem… akármi történjen, a világ végéig

5 hozzászólás
Kawaii_vIVIv>!
Sarah J. Maas: Heir of Fire – A tűz örököse

Eddig ez a kötet tetszik a legjobban. Igaz, az eleje nagyon unalmas, félre is tettem, de később újrapróbálkoztam vele és megérte.
Tetszik, hogy több szálon fut a történet és számomra mindegyik érdekes volt.
Mivel Dorian párti vagyok, kiakadtam a végén :O TE JÓ ÉG :(
Viszont most már értem a Rowan iránti rajongást. :) Bár azért volt egy két beszólása, amiért bevertem volna neki egyet, de a végére egész jól összemelegedtek Celaenával. :)
Először idegen volt számomra Manon története, nem is értettem most miért is érdekeljen minket, de aztán a fejezetek minden kérdésre választ adtak. Kíváncsi leszek rá és hogy hogyan fog tovább alakulni a történet.
Kedvenc jelenetem egyértelműen az volt, amikor spoiler

Mulán>!
Sarah J. Maas: Heir of Fire – A tűz örököse

Jaj végre megérkeztem ahhoz a részhez amit úgy hiányoltam az előző részekből. Ez valami bitang jó volt, végre megkaptam azt a pörgős letehetetlen érzést amit megszoktam már az írónőtől.
Rowan a kedvencem lett, a tündérkirálynőt imádtam a ravaszságért és amiért gonosz olyan kiszámíthatatlan, Celaena szerintem nagyon sokat fejlődött, nagyon tetszett ahogy az erejét megtanulta kezelni, viszont mivel én hamarabb olvastam a tüskék és rózsák sorozatot mint ezt nem tudtam nem észre venni a hasonlóságokat pl a gyakorlás résznél is. És csak nekem tűnt fel hogy minden egyes könyvében használja ezt a kifejezést az írónő hogy „nyelvcsettintés” ?? Tetszett ez a rész.


Népszerű idézetek

Black_widow>!

– Azt kívánom, hogy az legyél, akinek születtél. Királynő.

anikho>!

    – Vigasztaló a tudat hogy a hozzád hasonló embereknek külön helyet tartanak fenn a pokolban.
    – Esetleg ha valami újat mondanál
    Amit erre mutatott neki, az igazán nem volt nőies.

341. oldal, 34. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Celaena Sardothien · Rowan Whitethorn
jehuka P>!

    – Rowan Whitethorn, engem nem érdekel, hogy mit mondasz rá, vagy tiltakozol-e ellene, de én ezúttal a barátomnak tekintelek.

503. oldal, 50. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Celaena Sardothien · Rowan Whitethorn
anikho>!

    Rowan elindult felfelé, a hegygerinchez.
    – Nem szokás egy másik férfi nőjét harapdálni.
    – Nem vagyunk már együtt. Elengedtem, mielőtt ide jöttem volna. – Celaena nemcsak érezte, hanem szinte hallotta is, hogy valami meghal benne a válaszától.

196. oldal, 21. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Celaena Sardothien · Chaol Westfall · Rowan Whitethorn
anikho>!

– Áruld már el nekem, miért imád a lányunk annyira olvasni?
     – Ennek az egészhez semmi köze.
     – Hát persze, hogy is lenne. – Az anyja nem válaszolt, az apja tovább morgolódott. – Nyolcévesen azt mondja, hogy a legkedvesebb barátai a könyveinek a hősei.

291. oldal, 28. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Evalin Galathynius · Rhoe Galathynius
2 hozzászólás
anikho>!

– Azok az emberek, akiket szeretsz, csak fegyverek, amiket ellened fognak használni.

196. oldal, 21. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Rowan Whitethorn
Ametiszt21>!

Muszáj hinnem benne, hogy egyszer jobb lesz. Jobb, mint most.

498. oldal, 49. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Aedion Ashryver

A sorozat következő kötete

Üvegtrón sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Soman Chainani: Az én váram
Sara Wolf: Szívet szívért
Shelby Mahurin: Kígyó & Galamb
Mary E. Pearson: Az árulás szépsége
Stephanie Garber: Volt egyszer egy összetört szív
Stephanie Garber: Legendary
Renée Ahdieh: Harag & hajnal
Amira Stone: Kitaszítottak
Victoria Aveyard: A király ketrece
Sabaa Tahir: Szunnyadó parázs