56. legjobb ifjúsági könyv a molyok értékelése alapján
71. legjobb fantasy könyv a molyok értékelése alapján
72. legjobb romantikus könyv a molyok értékelése alapján

Heir ​of Fire – A tűz örököse (Üvegtrón 3.) 1810 csillagozás

Sarah J. Maas: Heir of Fire – A tűz örököse

„Nincs szükséged fegyverre, ha te magad is fegyvernek születtél. Azt kívánom, hogy az legyél, akinek születtél. Királynő.”

A bűntudattól és haragtól gyötört Celaena képtelen lenne Adarlan királyáért egy csepp vért is kiontani. Nincs más választása, fel kell vennie ellene a harcot…

A Tündérkirálynő talán segít neki elpusztítani a királyt, de ennek ára van. Celaena egyszerre küzd sötét emlékeivel, és a szíve is majd' megszakad egy kilátástalan szerelem miatt. Tudja-e így teljesíteni az alku ráeső részét, és képes lesz-e az egykor erős és hatalmas terraseni királyság élére állni? Talál-e segítőtársakat?

Eredeti megjelenés éve: 2014

Kiadói ajánlás: 14 éves kortól · Tagok ajánlása: 15 éves kortól

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
664 oldal · ISBN: 9789633994450 · Fordította: Hetesy Szilvia
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
664 oldal · ISBN: 9789633994467 · Fordította: Hetesy Szilvia
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
664 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633994436 · Fordította: Hetesy Szilvia

5 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Üvegtrón

401 tag · 235 karc · Utolsó karc: 2022. augusztus 17., 15:24 · Bővebben


Enciklopédia 41

Szereplők népszerűség szerint

Celaena Sardothien · Rowan Whitethorn · Dorian Havilliard · Chaol Westfall · Aelin Ashryver Galathynius · Feketecsőrű Manon · Aedion Ashryver · Sam Cortland · Abraxos · Nehemia Ytger · Feketecsőrű Asterin · Gavriel · Maeve · Ren Allsbrook · Sorscha · Evalin Galathynius · Rhoe Galathynius · Emrys · Lady Marion · Adarlan királya · Murtaugh Allsbrook · Narrok

Helyszínek népszerűség szerint

Adarlan · Wendlyn · Eyllwe · Omega


Kedvencelte 648

Most olvassa 88

Várólistára tette 284

Kívánságlistára tette 447

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Sarah J. Maas: Heir of Fire – A tűz örököse

Sokáig húztam ennek a könyvnek az olvasását, ugyan nagyon tetszett az előző két kötet, de nem akartam rögtön neki ugrani a folytatásnak, le kellett, hogy ülepedjen. Persze sok más történetet sikerült azóta végig követnem, de még mindig az egyik legjobban megírt sorozatnak tartom.
Bevallom az elejét kicsit untam ( ezért vontam le a félcsillagot), félre is tettem, de valahol a 80. oldal után már nem tudtam mennyi idő telt el, csak azt éreztem, amíg a lapok el nem fogynak olvasnom kell.
A történet onnan folytatódik ahol az előző könyv véget ért.
Pár új szereplőt is megismerhetünk, közülük Rowan nagy kedvencem lett, valamint ami nagyon meglepet, hogy Manon fejezeteit vártam a legjobban, Abraxos teljesen elbűvölt, nagyon szurkoltam érte.
Összességében nagyon szerettem és örülök megvan a folytatás, hamarosan el is kezdem.
Ajánlom!

Nymeria96>!
Sarah J. Maas: Heir of Fire – A tűz örököse

Többszöri újraolvasás után is nagyon szeretem. *.*
A történet magával ragadó és izgalmas, az új helyszínek varázslatosak és az új szereplők is részletesen kidolgozottak.
Celaena viselkedése a könyv első felében nem volt valami megnyerő, később azonban megpróbálja összeszedni magát, szembenéz a múltjával, és innentől kezdve sokkal szívesebben olvastam róla. Rowan is nagyon szimpatikus szereplő volt, és nagyon szerettem a Celaenával közös jeleneteiket. Az egyik kedvenc részem az, amikor spoiler
Emlékszem, amikor először olvastam egyáltalán nem szerettem Manon fejezeteit, csak a 4. részben kezdtem el megkedvelni a karakterét, de most még az ő fejezeteit is izgatottan olvastam végig, és egyáltalán nem unatkoztam rajtuk.
Azonban bármekkora kedvencem is Dorian, sajnos ebben a részben nem rajongtam az ő fejezeteiért, és ez nagyrészt Sorschának volt köszönhető. Szegény Sorschát már az első olvasás alkalmával is szívből gyűlöltem, és most is csak irritálni tudott minden egyes megnyilvánulása a történetben.

3 hozzászólás
Dóri_Margit P>!
Sarah J. Maas: Heir of Fire – A tűz örököse

„Egy szörnyeteg élete egy másik szörnyeteg pusztulásáért.”

Erről a sorozatról is csak szuperlatívuszokban lehet írni.
Mindenkinek azt javaslom, hogy eddig a kötet végéig ne adja fel ezt a sorozatot! Eddig kell eljutni, hogy minden értelmet nyerjen és igazolódjon, hogy miért szeretik ezt világszerte milliók.

Ez a rész már sokkal tartalmasabb. Aelin gyógyulásáról, belső démoni harcáról és a visszatálalásáról szól. Szívszaggató a küzdelme.
Megjelenik végre Rowan is. Akit már kezdek megszeretni, de még nem rajongok úgy, mint @Nixii ^^
Viszont okoz némi pírt egy két harapása :D Meg kell hagyni azt is, hogy szép az ő két sérült lelkük találkozása is, ill. az, hogy együtt erősebbek, együtt megpróbálják a jobbat kihozni egymásból :)
Megjelenik a színen Abraxos és Manon , személyes kedvenceim! ♡
Dorian-ért pedig vérzett a szívem!
Kiskori Aidon és Aelin részekért külön hála.

2 hozzászólás
_Eriii>!
Sarah J. Maas: Heir of Fire – A tűz örököse

Abszolút mega giga öt csillag. Imádtam. Gondolom mindenkivel megesett már, hogy egy történet annyira beszippantotta, hogy olyan érzés volt mintha te magad is ott vagy. Ez a történet, engem teljes mértékbe behúzott. Annyira, hogy éreztem az orromba a tűz és a fűst illatát. Éreztem a meleget, a hideget, a bűzt. Minden szélfuvallatot éreztem a börömön. Ott voltam Celaena minden kínszenvedésnél. Mindenhol ott voltam. Nagyon rég olvastam az első kettőt, nem volt gond, mert azonnal visszajött minden ahogy beleolvastam. Imádtam, nagyon feszültséggel teli volt ez a rész. Nagyon-nagyon izgalmas. Celaena igen sokat fejlődött. Annyi borzalmat megélt már, hogy a szívem szakadt meg érte. Chaolert is, meg Dorianert. Jaj, mekkora slamasztikában van szegény Dorian. Nagyon örültem a két új szereplőnek. Rowan, azt hiszem, hogy most ő az egyik kedvencem, a másik meg Aeidon. Nagyon ütős volt a vége. És nem csak a vége, hanem az egész történet. A boszorkákat is nagyon bírtam, nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi fog ebből kisülni. Egy kicsit csapongó lett az értékelés, de olyan nehezen tudtam kiszabadulni a történet hatása alól, mint Celaena :D Ajánlom…..

Kawaii_vIVIv>!
Sarah J. Maas: Heir of Fire – A tűz örököse

Eddig ez a kötet tetszik a legjobban. Igaz, az eleje nagyon unalmas, félre is tettem, de később újrapróbálkoztam vele és megérte.
Tetszik, hogy több szálon fut a történet és számomra mindegyik érdekes volt.
Mivel Dorian párti vagyok, kiakadtam a végén :O TE JÓ ÉG :(
Viszont most már értem a Rowan iránti rajongást. :) Bár azért volt egy két beszólása, amiért bevertem volna neki egyet, de a végére egész jól összemelegedtek Celaenával. :)
Először idegen volt számomra Manon története, nem is értettem most miért is érdekeljen minket, de aztán a fejezetek minden kérdésre választ adtak. Kíváncsi leszek rá és hogy hogyan fog tovább alakulni a történet.
Kedvenc jelenetem egyértelműen az volt, amikor spoiler

Mulán P>!
Sarah J. Maas: Heir of Fire – A tűz örököse

Jaj végre megérkeztem ahhoz a részhez amit úgy hiányoltam az előző részekből. Ez valami bitang jó volt, végre megkaptam azt a pörgős letehetetlen érzést amit megszoktam már az írónőtől.
Rowan a kedvencem lett, a tündérkirálynőt imádtam a ravaszságért és amiért gonosz olyan kiszámíthatatlan, Celaena szerintem nagyon sokat fejlődött, nagyon tetszett ahogy az erejét megtanulta kezelni, viszont mivel én hamarabb olvastam a tüskék és rózsák sorozatot mint ezt nem tudtam nem észre venni a hasonlóságokat pl a gyakorlás résznél is. És csak nekem tűnt fel hogy minden egyes könyvében használja ezt a kifejezést az írónő hogy „nyelvcsettintés” ?? Tetszett ez a rész.

Milli88 P>!
Sarah J. Maas: Heir of Fire – A tűz örököse

Sajnos iszonyatosan kevés időm volt olvasni az elmúlt időszakban. Viszont amikor a kezembe vettem a könyvet, akkor szó szerint megszűnt a való világ körülöttem és úgy merültem el Maas világában, hogy se láttam, se hallottam.

Celaena továbbra is hozta a számomra olyannyira szeretett formáját. Továbbra is erős karakter, aki nem hunyászkodik meg holmi erőszaknak, az esze pedig zseniálisan éles. Az első találkozása Rowannal ijesző volt. A leírás alapján lehetett volna a halál angyala (tündére) is, aztán fejezetről fejezetre kedveltem meg a fickót. Néha meg tudtam volna rángatni, néha csak sajnáltam, máskor viszont egy baráti öleléssel vigasztaltam volna. Már alig várom, hogy viszontlássam a következő részben.
Chaol, Dorian és Aedion! Hajrá, szurkolok nektek, értetek. :)
Sorscha karaktere nagyon kellett a kötetbe. spoiler
A megjelenésekor nem tudtam hová tenni Feketecsőrű Manon karakterét, a könyv végére viszont nagyon megszerettem. Szép ívet írt le a jellemfejlődése a könyv során. Abraxos pedig irtó imádnivaló wyvern.
Egy szóra visszatérve Celaenara. Becsülendő az az erőfeszítés, amivel megtanulta uralni a mágiáját.

5 hozzászólás
Naiva P>!
Sarah J. Maas: Heir of Fire – A tűz örököse

Jó döntés volt tőlem esélyt adni ennek a résznek. Ezáltal folytatni a sorozatot. Először szkeptikus voltam, mert eleinte sem a sztori, sem a karakterek nem akarództak. Majd észre se vettem és a történet közepében találtam magam. Egyre jobban szimpatizáltam a szereplőkkel, kezdtem érteni az okokat, izgultam értük; megjött az áttörés. Rowan érdekes karakter. Főleg a sajátos módszerei miatt állt tőlem távol, de valamiért mégis csak megszerettem.
Azt az egyet sajnálom, hogy Dorian és Chaol karaktere kezd lapossá, érdektelenné válni. Az írőnő nem mondhatni, hogy hű lenne a szereplőihez. Még valami! De megadom az 5 csillagot.
Megszoktam már a molyon a félrecímkézést, de kérem szépen; mit érdemel az a bűnös, aki a romantikus címkét rátette?! Mikor, hol és miért? Úgy érzem, mintha lemaradtam volna valamiről.

2 hozzászólás
milkshakee_books>!
Sarah J. Maas: Heir of Fire – A tűz örököse

Kicsit bizonytalan voltam az első két rész olvasása után. Láthatóan egy érdekes és összetett világot építgetett Sarah, de a szokásos lassú tempóban. Olyan érzésem volt, mintha a világépítés mellett néha eszébe jutott volna, hogy nem történik semmi érdekes a történetben és csak akkor írt egy kis izgalmat a könyvekbe.

A harmadik rész már jóval termetesebb, mint az előző kettő, így kicsit félve kezdtem bele, hogy mi van, ha ebben sem történik kimondottan semmi izgalmas, de végre megérkezett a Sarah J. Maas féle BUM, ami után nem tudod abbahagyni a történetet. Ráfüggsz. Beszippant.

Ez történt velem is. Celaena története egyszerűen magába szippantott. A cselekmény három különböző helyszínen, három szálon futott. Sajnos ez nekem nem annyira tetszett bármennyire is kedveltem a Celaena mellett lévő karaktereket. Nem tetszett, hogy fontos részek lettek megszakítva, viszont értem, hogy miért volt szükség rá.

Izgalmas új karakterekkel bővült az univerzum, akiket lehetetlen nem szeretni, de a régi karakterek is nagy hangsúlyt kapnak. Celaenáról még mindig azt gondolom, hogy egy igazán badass női főhős, aki minden fájdalmával és sötétségével megküzd, nem ül a babérjai felett és várja a csodát, hanem cselekszik. Ezért imádom őt!

Öszességében annyit tudnék mondani neked, aki még nem olvasta a harmadik részt és kicsit bizonytalan a sorozat folytatásában, hogy: tedd meg! Vedd a kezedbe, mert imádni fogod!

Akkor most a SPOILERES rész következik.

Oké. Rowan. Nem gondoltam, hogy valaha ezt fogom gondolni, de ez a szürke hajú tündér, majdnem telibe kiütötte a kedvenc könyves férfi karakterek lista elejéről Rhysand-et. De csak majdnem. Viszont ha így folytatja, akkor a későbbiekben meg fog történni! Nagyon tetszett, hogy nem egyik pillanatról a másikra épült a kapcsolatuk Cealenával, hanem szép lassan építkezett, mígnem egy olyan kötelék alakult ki köztük, amin már most látni, hogy a későbbiekben veszedelmes lesz. Legalábbis az ellenségre nézve. Az első könyvben is éreztem, hogy se Dorian, se Chaol nem hozta azt az érzést, mint az ACOTAR kapcsán Feyre és párjának kapcsolata, de ahogy jött Rowan és helyretette Celaenát (egyik kedvenc jelenetem volt, amikor Rowan nyakon harapta őt) már éreztem, hogy megérkeztünk. Itt lesz a NAAAGY, mindent elsöprő szerelmi szál.

Dorian és Chaol esete már kicsit aggasztott ugyanis sejtettem, hogy ebben a részben Dorian ereje biztos nem marad titok az apja előtt és amikor Sorscha bekerült a képbe egyértelmű volt, hogy ő meg fog halni. DE!! Hogy Doriant az apja a talpnyalójává teszi…CHAOL MEG MEGMENEKÜL! HÁT MEGBOCSÁSSATOK, DE GYŰLÖLÖM AZT AZ EMBERT! Oké, szükséges volt elmenekülnie a nagyobb jó érdekében…DE MIÉRT MINDIG Ő?? Már az első részben sem kedveltem, de most egyenesen utálom! Sosem volt szimpatikus benne, hogy ilyen szentfazékként viselkedik. Jó, elég Chaolból, mert megint kiakadok.

Mannon! Na Mannon ő egy igazi szuperkarakter. Kezdjük rögtön ott, hogy a szívtelen boszorkány ribancból, hogy alakul át a könyv végére, már egy kevésbé szívtelen boszorkány ribanccá. Imádtam a gondolatait olvasni, ahogy megkérdőjelezi a saját származását és neveltetését úgy, hogy közben hű marad saját magához…Van egyáltalán ennek valami értelme? Annyira erős karakter, hogy tudom, hogy a későbbiekben nagy szerepe lesz. Lehet hülyeséget írok, de nekem van egy olyan sejtésem, hogy Dorian és Mannon között lesz még tüzijáték…Ha érted, hogy értem. Kacsint, kacsint. Ők ketten, Rowan és Celaena után, szerintem a sorozat álompárja lennének. Reménykedem ebben!

Celaena és Maeve összetűzése volt számomra a könyv tetőpontja. Ahogy Celaena először viselkedik Aelinként, ahogy elfogadja újra Önmagát és szembeszáll azzal az önző nagynénjével és felszabadítja Rowant, hidegrázós. Az egész könyv hidegrázós és epic.

Rengeteg jelenetet kiragadhatnék és elemezhetnék, de akkor sokáig ülnétek a kis irományom felett. Összességében imádtam az egészet és kíváncsian várom a következő részeket, de előtte még hátra van Az orrgyilkos pengéje (habár szívem szerint már most fellapoznám a következő részt, de sokan írtátok, hogy a negyedik könyv előtt érdemes elolvasni az előzmény könyvet) ami sokatok szerint össze fogja törni a szívemet. Alig várom!

5 hozzászólás
Smurfettereads P>!
Sarah J. Maas: Heir of Fire – A tűz örököse

Imádom, imádom ezt a sorozatot, főleg Celaena miatt. Ő az egyik legnagyobb kedvencem már az elejétől kezdve. Annyira bátor, és kitartó egy igazi hősnő, és végre elfogadta a sorsát, hiába próbálták megtörni őt. Nem jött össze, szerencsére. :-D Újabb nagy kedvenc karakterre találtam, és ők nem mások, mint Rowan és Aedion. ❤ Mindkét pasit nagyon bírtam, de még mindig nagyon szeretem Doriant, és Chaolt is. Ők is nagyon, nagy kedvenceim, bár Doriant most rettentően sajnálom. Úgy utálom, rühellem az apját, Adarlan királyát, gyűlölöm. spoiler Nagyon dühös vagyok rá. Az, amit eddig tett a világgal, és a néppel borzalmas, és az is, amit most a fiával, és Sorschával tett, pedig annyira kedveltem őt is. :( De nagyon remélem, hogy Aelin, méltó bosszút áll rajta a végén. :-D A másik kedvenc női karakterem nem más, mint a Feketecsőrű Mannon, és az édibédi Abraxos. :-) De még Asterint is nagyon bírtam. :-D Összességében hihetetlenül izgalmas volt az egész történet, és nagyon tetszett, hogy hiába volt e/3 személyben megírva, jobban meglehetett ismerni a karaktereket, és az érzéseiket, a saját fejezet részükben. Celaena és Manon része különösen tetszett, és teljesen magam elé tudtam képzelni, a történéseket, annyira izgalmas volt, és rettentően izgultam végig Abraxosért is. ❤ Szórakoztató volt, élvezhető, nagyon jó cselekmény, váratlan izgi fordulatok, és imádtam Rowan és Celaena párbeszédüket, és jeleneteiket, nagyon jó páros voltak ők ketten, csak kár, hogy úgy döntött, ahogy a végén Rowannel kapcsolatban. De nagyon kíváncsivá tett az írónő, hogy mi fog itt még történni, imádom ezt a fantasy világot, és köszönöm neki, hogy ilyen csodásan megírta, hogy elveszhetek a könyv lapjai között, és beszippanthat, magával ragadhat, elvarázsolhat Celaena elképesztő világa. :-) ❤ Mindenkinek csak ajánlani tudom, én nagyon szeretem, és alig várom, hogy folytassam a következő résszel, szerencsére már a polcomon csücsül. ❤


Népszerű idézetek

Black_widow P>!

– Azt kívánom, hogy az legyél, akinek születtél. Királynő.

anikho P>!

    – Vigasztaló a tudat hogy a hozzád hasonló embereknek külön helyet tartanak fenn a pokolban.
    – Esetleg ha valami újat mondanál
    Amit erre mutatott neki, az igazán nem volt nőies.

341. oldal, 34. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Celaena Sardothien · Rowan Whitethorn
anikho P>!

    Rowan elindult felfelé, a hegygerinchez.
    – Nem szokás egy másik férfi nőjét harapdálni.
    – Nem vagyunk már együtt. Elengedtem, mielőtt ide jöttem volna. – Celaena nemcsak érezte, hanem szinte hallotta is, hogy valami meghal benne a válaszától.

196. oldal, 21. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Celaena Sardothien · Chaol Westfall · Rowan Whitethorn
jehuka P>!

    – Rowan Whitethorn, engem nem érdekel, hogy mit mondasz rá, vagy tiltakozol-e ellene, de én ezúttal a barátomnak tekintelek.

503. oldal, 50. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Celaena Sardothien · Rowan Whitethorn
anikho P>!

– Áruld már el nekem, miért imád a lányunk annyira olvasni?
     – Ennek az egészhez semmi köze.
     – Hát persze, hogy is lenne. – Az anyja nem válaszolt, az apja tovább morgolódott. – Nyolcévesen azt mondja, hogy a legkedvesebb barátai a könyveinek a hősei.

291. oldal, 28. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Evalin Galathynius · Rhoe Galathynius
2 hozzászólás
anikho P>!

– Azok az emberek, akiket szeretsz, csak fegyverek, amiket ellened fognak használni.

196. oldal, 21. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Rowan Whitethorn
Ametiszt21>!

Muszáj hinnem benne, hogy egyszer jobb lesz. Jobb, mint most.

498. oldal, 49. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Aedion Ashryver

A sorozat következő kötete

Üvegtrón sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Rebecca Ross: A királynő felemelkedése
Arwen Elys Dayton: Seeker
Soman Chainani: Az én váram
Csóti Lili: Hetedvérig
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Tracy Wolff: Sóvárgás
Shelby Mahurin: Kígyó & Galamb
Virág Emília: Sárkánycsalogató
Andrea Cremer: Wolfsbane – A keresők
Charlie N. Holmberg: A mestermágus