Heir ​of Fire (Throne of Glass 3.) 47 csillagozás

Sarah J. Maas: Heir of Fire Sarah J. Maas: Heir of Fire Sarah J. Maas: Heir of Fire

Lost ​and broken, Celaena Sardothien's only thought is to avenge the savage death of her dearest friend: as the King of Adarlan's Assassin, she is bound to serve this tyrant, but he will pay for what he did. Any hope Celaena has of destroying the king lies in answers to be found in Wendlyn.

Sacrificing his future, Chaol, the Captain of the King's Guard, has sent Celaena there to protect her, but her darkest demons lay in that same place. If she can overcome them, she will be Adarlan's biggest threat – and his own toughest enemy.

While Celaena learns of her true destiny, and the eyes of Erilea are on Wendlyn, a brutal and beastly force is preparing to take to the skies. Will Celaena find the strength not only to win her own battles, but to fight a war that could pit her loyalties to her own people against those she has grown to love?

This third novel in the Throne of Glass sequence, from New York Times bestselling author Sarah J. Maas, is packed with more… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2014

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Bloomsbury, London, 2014
576 oldal · ASIN: B00JGAD0N4
>!
ASIN: B00M4KRSI6 · Felolvasta: Elizabeth Evans
>!
ISBN: 1491584793 · Felolvasta: Elizabeth Evans

3 további kiadás


Enciklopédia 10

Szereplők népszerűség szerint

Celaena Sardothien · Dorian Havilliard · Rowan Whitethorn · Feketecsőrű Manon · Aelin Ashryver Galathynius · Aedion Ashryver · Nehemia Ytger · Sam Cortland · Gavriel · Lady Marion


Kedvencelte 27

Most olvassa 7

Várólistára tette 15

Kívánságlistára tette 26


Kiemelt értékelések

>!
Vicky3
Sarah J. Maas: Heir of Fire

Fenomenálisan, szenzációsan, fantasztikusan, eszemet vesztő módon jó volt!
Imádtam! Annyira fantasztikus volt ez a rész. El se hiszem, hogy mennyit fejlődött a sorozat az első rész óta. Aki eddig úgy gondolta, hogy az Üvegtrón, vagy éppen az Éjkorona egy 5 csillagos könyv és nehéz lesz felülmúlni, az kérem szépen kösse fel a nadrágját, ugyanis a Heir of Fire szépen levett a lábamról. (…)

Aztán ott volt Rowan…
OMG, Lélegezz! Lélegezz! Ez a pasi jött és tarolt. Sajnálom Dorian és Chaol, de esélyetek se volt. Már az első pillantása után végem volt. Annyira jól lett megformálva ez a látszólag hűvös, elutasító, félelmetes Fae (a tisztázás végett, ez magyarul tündérként lett fordítva, de én nem vagyok hajlandó így hívni) harcos, aki átlátott Celaena minden hazugságán, önámításán, aki nem félt megismerni őt teljes valójában és mindezt a tudtára is adni, hogy esélyem se volt. Végre volt valaki, aki sokkal erősebb volt Celaenánál, akihez neki kellett felnőnie mind erőben, mind szellemileg. Ez pedig elengedhetetlen volt a karakterfejlődése során. Gyönyörűen volt ábrázolva ahogy ez a két magányos, megsebzett lélek egymásra talál, és olyan erős barátságot alakítanak ki, ami megmenti mind a kettőjüket. Igen, jól olvastad, barátság. Ugyanis semmi romantikus töltete nem volt kapcsolatuknak, mégis volt egyfajta intimitása a dolognak, ami nem hagyott nyugodni. Mindenesetre ezerrel szurkolok, hogy később őt válassza Celaena. (…)

A vége pedig megölt. Hogy lehet így vége?! Két szál is úgy zárult le, hogy majd meg esz a fene a következő részig, ami majd csak 2015. szeptember 10.-én jön ki. 2015 szeptemberében! Nem tudom elhinni. Mi fogok én addig csinálni? (…)

Bővebben: http://three-points-of-view.blogspot.hu/2014/12/sarah-j…

3 hozzászólás
>!
budvigszandi P
Sarah J. Maas: Heir of Fire

Hivatalosan is kijelenthetem, hogy ezzel a résszel teljesen belopta magát a szívembe a sorozat. Nagyon megkedveltem az új szereplőket és tetszett, hogy több szálon futott a történet. Még szerencse, hogy nálam van a következő rész is, mert ennyi nyitott kérdés után nem tudom, mit kezdenék magammal :D spoiler Szinte egész végig figyelemmel tartott, nevettem, izgultam, sírtam… Végre több minden kiderült, nem csak a sötétben tapogatóztunk Celaena-val kapcsolatban, és talán az övé volt a legnagyobb jellemfejlődés ebben a részben. Természetesen a legizgalmasabb pillanatokban volt szemszögváltás (kegyetlen, kegyetlen Sarah), de ez csak gyorsabb olvasásra motivált. A vége pedig ütött, mint az atom.

2 hozzászólás
>!
Szinna
Sarah J. Maas: Heir of Fire

Imádtam! Bár bevallom a vasfogú boszorkányos (és nem vasorrú :)) vonalat kicsit hanyagoltam, de annyira lekötött a Celaena és Chaol külön futó történetei, hogy nem volt türelmem Manonhoz és a boszorkányaihoz.
Rowan egy új, elképesztően jó szereplő. Végre egy olyan pasas, akihez a hősnőnek kell felnőnie. Aki túlságosan hasonló Celaenához, és ezért nem vesz be semmilyen süket dumát, úgy vág keresztül a rossz érveken, mint kés a vajon. Imádtam. Imádtam, hogy két ennyire zárkózott, ellenséges szereplő, hogy tudja lassan megtölteni az űrt és kitölteni valami hihetetlen egymást támogató barátsággal.
A kapitány viszont kicsit visszaesett jellemfejlődésben. Ez a ki mellé álljak, tipródás nem tett igazán jót a karakterének, szerencsére a végén összeszedte magát. Őszintén, fogalmam sincs ki lesz a befutóvégül, de egyre jobb szereplők bukkannak fel minden könyvben, ezért aztán még tippelni sem tudok.
Elolvastam a boszorkányos részeket is. Kár lett volna kihagyni.

25 hozzászólás
>!
Tufuka
Sarah J. Maas: Heir of Fire

Nehezen indult ez a könyv, főleg azért mert a három régi főszereplőnket egy péklapáttal szerettem volna a könyv elején arcon vágni. Szeretném megjegyezni, hogy nem vagyok erőszakos jellem, de időnként a könyvek kihozzák a személyiségem legrosszabb oldalát. Hát ennek is sikerült.

Az elején Celaena picsogott, Dorian duzzogott, Chaol meg olyan töketlen volt, mint akit kasztráltak.
Szerencsére Celaena viszonylag korán elkezdett talpra állni, köszönhetően Rowan-nak, aki egy új és remek karakter. A Wendlyn-be való utazás volt eddig a legjobb fordulat, ami bekövetkezhetett. Celaena szembenézett a múlttal, és leküzdötte a démonait, és nemcsak egy dühös elkényeztetett badass bérgyilkos volt végre, hanem azzá vált, aminek mindig is lennie kellett volna. Nagyon tetszett ez a cselekményszál. A tündérek és a félvérek, valamint Maeve királysága. Végre azt is megtudhattuk, hogy mi is történt, mielőtt Arobynn megtalálta a lányt a folyóparton azon a bizonyos éjszakán.
A Wendlyn-i szállal ellentétben, ami Adarlanban történt nem nyűgözött le igazából. Vagyis Chaol és Dorian szála nem. Dorian sírt egy kicsit a mágia miatt, spoiler Szóval Dorian nem nagyon erőltette meg magát, bár legalább ő állást foglalt, és eldöntötte, hogy kinek az oldalán áll, ha eljön az idő, és a végén bátran cselekedett. spoiler
És hát elértünk a másik delikvensünkhöz, Chaol-hoz. Olyan szinten dühítően viselkedett az egész könyv alatt, mint egy akarat nélküli csődtömeg. A végén egy kicsit enyhített az egész könyv alatt folytatott szánalmasan béna viselkedésén, de nem annyit, hogy megbocsássak neki. Nagyon dühös vagyok rá.
Kaptunk három új (fő)szereplőt is. Rowan, Aedion és Manon. Mindhárman nagyon érdekes és erős karakterek. Nem olyan teszetosza tehetetlen kis picsogók, mint a másik három volt a könyv elején. Nagyon tetszett minden esetben a nézőpontjuk, gyakorlatilag a könyv eleji szenvedésen ők lendítettek tovább. Mindent megtestesítettek, amit elvártam volna a korábbi három főszereplőtől. Az én személyes kedvencem Aedion lett. spoiler
Amellett, hogy az írónő adott nekünk három másik fő karaktert, akiért szurkolhatunk, Adarlan királya mellé is betársított két kevésbé kedvelhető karaktert. Bár, megjegyezném, hogy amit ebben a könyvben művelt az a szörnyeteg, azt sem Maeve, sem Manon nagyanyja nem tudja szerintem felülmúlni.

A cselekmény a megosztott nézőpontok miatt több szálon futott. Ahogy írtam korábban a Wendlyn-ben zajló események izgalmasak és fordulatosak volt. Sok érzelmes és fájdalmas résszel. Chaol és Dorian ebben a részben – a végétől eltekintve – nem sok vizet zavart. Vagyis nem tudok túl sok jót elmondani az ő szálukról. Viszont Aedion és Ren szervezkedése, valamint Manon és a Tizenhárom és Abraxos szála nagyon jó volt. Nem gondoltam volna, hogy meg lehet kedvelni őket, már csak fajuk miatt sem, de tévedtem.

Az írónő ebben a részben sokkal függővégesebben zárt, mint a korábbi két kötetben. Nagyon sok minden vár még Celaena-ra és a többiekre is. Remélem, hogy a még fennálló kötetekben nem kell egy szeretett karakternek sem búcsút mondanunk, mert akármennyire is dühös voltam Chaol-ra vagy épp Dorian-ra ők akkor is nagyon kedves szereplők számomra.
Kiemelkedő volt ez a rész, a több cselekményszálával, a rengeteg információval, amit megtudtunk. Valamint a végével, ami folytatásért kiállt. Szerencsére szeptember elsején minden folytatódik a Queen of Shadows-szal, és remélem, hogy akiket most elnyelt a sötétség megtalálják a fényt Aelin tűzével.

>!
Lorelei
Sarah J. Maas: Heir of Fire

A fülszöveg első pár szava, 'lost and broken' nagyon jól jellemzi az egész könyvet. Elég sokat kellett várni arra, hogy a szereplők végigmenjenek fejlődésük útján, hogy egy hatalmas robbanás ígéretével befejezzék e könyv történetét. Bizony, kicsit úgy éreztem magam, mintha kívülről figyelném, ahogy a karaktereket beültetik egy sötét szobába, hogy nézzenek mélyen magukba, szedjék össze magukat, mert a vihar közeleg, már itt is van, néha észrevehető a dörgés és villámlás csatája.
Kaptunk új szereplőket, akik közül Aediont és Rowant megszerettem, Manont csak annyira, amennyire megismerhettük egy valakit pedig az elején már ki nem állhattam. Olyan, mintha az ő történetük felépítése közben kicsit elvesztek volna a megszeretett szereplőink.
Sokáig nem értettem mit szeretnek annyian Rowanben. Ítélkeztem, ahogy ő is, anélkül, hogy a teljes történetét ismerném. Viszont csak megolvasztgatta a szívemet a jéghegy. Aediont, Abraxost imádom, spoiler , örülök, hogy ennyi mindent megtudtunk Laena múltjáról és vele együtt teljesedhettünk ki, elfogadva a sorsát, csakúgy, mint Dorian. A néppel együtt borzadtam el és lélegeztem fel. A végén pedig lélekben én is ott álltam abban a szobában, azok mellett, akik spoiler .
Összességében ez a rész inkább lelkiekben fejlődött. Rengeteg dolgot említhetnék még, talán csak azt bánom, hogy olyan távolinak éreztem ezt a kötetet. A sok tűz és láng közepette nem vert hevesen a szívem vagy izzadt a tenyerem ahogy eddig, viszont a legjobbakra számítok a Queen of Shadowstól! :-)

5 hozzászólás
>!
Balu_
Sarah J. Maas: Heir of Fire

Ezt a sorozatot szerintem bizonyos életkor felett nem szabadna olvasni, mert a végén még valami baj lesz az olvasó ketyegőjével.
Manon *-*

>!
andie88_Sentellion
Sarah J. Maas: Heir of Fire

Nem véletlen lett az első három könyv közül a leghosszabb, a kezdeti bukdácsolás után soha nem éreztem, hogy bármelyik rész, jelenet felesleges lenne. Sarah megsiratott, felidegesített, ámulatba ejtett ismét. Ha ezt folytatja a következő részekben, amit itt elkezdett és kialakított, akkor nagyon kevés lesz nekem ez az öt csillag…

Canon vagy sem, bocs Dorian, de TEAM ROWAELIN!! Bővebben: http://fuggoveg.blogspot.hu/2015/12/blogturne-sarah-j-m…

>!
infinitedreams IP
Sarah J. Maas: Heir of Fire

Borzalmasan nagyot csalódtam ebben a részben. Hatalmas a törés az első két kötettel, és hiába írta meg SJM szépen (azt nem mondom, hogy jól, mert ha jól lett volna megírva, nincs ilyen törés, nem rugaszkodik el az írónő a sorozat elején tett írói ígérettől), egyszerűen nem volt hiteles számomra.

A történet vontatott volt, és akkor döbbentem csak rá, mennyire nem történik semmi az elméletileg főszereplő Celaenával, amikor egyre jobban élveztem Manon részeit, pedig ott sem történt igazán semmi… A könyv utolsó néhány fejezetében jönnek csak az izgalmak, addig pedig egy iszonyatosan hosszú alapozás zajlik arra a pár fejezetre, valamint a következő részekre. De hiába sok száz oldalas a kötet, nem hittem el a szereplőknek a változást. Nem érdekelt Dorian szerelme, nem hatott meg Celaena szenvedése, az új társát meg aztán főleg rossz szemmel néztem (és nem a karakter miatt, mert Rowan maga abszolút szimpatikus volt).

Nehéz csillagokban értékelni a könyvet, mert önmagában elment, a sorozat harmadik részeként viszont iszonyú csalódás volt. Az írónő azt akarta, hogy hirtelen én is szemléletet váltsak, mint ő, de nekem ez nem megy. Az írói ígéret nemcsak egy könyvre szól, hanem az egész sorozatra. Nem változtathatja meg hirtelen, félúton a dolgot. Mármint igen, persze, megteheti, csak annak az lesz a vége, hogy csalódik az olvasó.

Bővebben: http://blog.infinitedreams.hu/…

2 hozzászólás
>!
majtpetra
Sarah J. Maas: Heir of Fire

Hááát… nos, az utolsó száz oldal teljes érzelmi hullamvasút után kiégetett – úgy hogy már olvastam az eddig megjelent összes részt, tehát már csak a Kingdom of Ash vár rám. Az egész könyv izgalmas, jó cselekménnyel, több új szereplővel. Celaena érzelmei, vivódása, haragja és fájdalma gyönyörűen van felépítve, a kapcsolat közte és Rowan között nincs elkapkodva, ügyesen lépteti őket az írónő, miközben nem veszítik el eredeti személyiségüket sem. Dorian nagy kedvenc, spoiler az ő fejlődése is szépen van követve. Chaol ebben a részben nem volt nagyon önmaga szerintem, bár a végén már összeszedte magát, a későbbiekben én már nem csalódtam benne a sorozat haladtával. Aedion számomra nagyon érdekes személyiség, találkoznék ilyen emberrel a való életbe is… Manon szála azért nagyrészt kiszámítható ebben a részben, de már itt is nagyon szerettem tóla olvasni, nagyon jó alapozás ez a későbbiekhez. Aelin nagyon összetett karakter, nagyon kedvelem, mondjuk egyszer most azért ém is bedühödtem rá. Kedvenc jeleneteim (spoiler veszély): mikor Chaol Doriant nevezi királynak, Aelin tetoválása, Rowan és Aelin beszélgetése a tóparton, amikor a fiatal hercegnő bíztatja a királynőt és mikor Aelin Rowannel helyreteszi Maevet. (5. Részre nézve): spoiler
Wendlynt mint helyszínt imádtam, Mistward nagyon hangulatos volt. Rifthold szerintem a következő részben jobban kibontakozik, most alig volt róla szó.
Nagyon tetszett még mindig, kedvenc sorozatom az ACOTAR mellett…
Csak hogy hangsúlyozzam még: utolsó száz oldal = halál, teljes megsemmisítés, kiégés…


Népszerű idézetek

>!
Nusejka_Sentellion

“When you come back,” the prince said, “burn this place to the ground.”

Kapcsolódó szócikkek: Dorian Havilliard
>!
Vicky3 

"At least if you’re going to hell,” he said, the vibrations in his chest rumbling against her, “then we’ll be there together.”
“I feel bad for the dark god already.” He brushed a large hand down her hair, and she almost purred. She hadn’t realized just how much she missed being touched—­by anyone, friend or lover.

Kapcsolódó szócikkek: Celaena Sardothien · Rowan Whitethorn
>!
Vicky3 

Gods, he was brilliant. Cunning and wicked and brilliant. Even when he beat the hell out of her. Every. Damn. Day.

Kapcsolódó szócikkek: Rowan Whitethorn
>!
Nusejka_Sentellion

Dorian left, and Chaol opened his mouth, but no words came out. He was too stunned. When Dorian had spoken, it hadn’t been a prince who looked at him.
It had been a king.

3 hozzászólás
>!
Tufuka

“She has no hope, Prince. She has no hope left in her heart. Help her. If not for her sake, then at least for what she represents—what she could offer all of us, you included.”
“And what is that?” he dared ask.
Emrys met his gaze unflinchingly as he whispered, “A better world.”

Kapcsolódó szócikkek: Rowan Whitethorn
>!
Tufuka

She lifted her face to the stars. She was Aelin Ashryver Galathynius, heir of two mighty bloodlines, protector of a once-glorious people, and Queen of Terrasen. She was Aelin Ashryver Galathynius—and she would not be afraid.

Kapcsolódó szócikkek: Aelin Ashryver Galathynius
>!
Nusejka_Sentellion

“I don’t know what the hell you’ve been doing for ten years, other than flouncing around and calling yourself an assassin. But I think you’re used to getting your way. I think you have no control over yourself. No control, and no discipline—not the kind that counts, deep down. You are a child, and a spoiled one at that. And,” he said, those green eyes holding nothing but distaste, “you are a coward.”

Kapcsolódó szócikkek: Rowan Whitethorn
3 hozzászólás
>!
Tufuka

“But maybe,” he said, quietly enough that she looked at him again. He didn’t smile, but his eyes were inquisitive. “Maybe we could find the way back together.”

Kapcsolódó szócikkek: Rowan Whitethorn
>!
Nusejka_Sentellion

“When your men have died around you, when you have seen your women unforgivably hurt, when you have watched droves of orphaned children starve to death in the streets of your city, then you can talk to me about sparing innocent lives. Until then, the fact remains, Captain, that you have not picked a side because you are still a boy, and you are still afraid. Not of losing innocent lives, but of losing whatever dream it is you’re clinging to. Your prince has moved on, my queen has moved on. But you have not. And it will cost you in the end.”

Kapcsolódó szócikkek: Aedion Ashryver
4 hozzászólás
>!
Nusejka_Sentellion

Yet this was not the end—this was not her end. She had survived loss and pain and torture; she had survived slavery and hatred and despair; she would survive this, too. Because hers was not a story of darkness. So she was not afraid of that crushing black, not with the warrior holding her, not with the courage that having one true friend offered—a friend who made living not so awful after all, not if she were with him.


A sorozat következő kötete

Throne of Glass sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Susan Dennard: Truthwitch
Naomi Novik: Uprooted
Leigh Bardugo: The Witch of Duva
Gary Meehan: True Fire
Margaret Rogerson: An Enchantment of Ravens
Alexandra Christo: To Kill a Kingdom
Kristin Cashore: Graceling
Maria V. Snyder: Poison Study
Erika Johansen: The Fate of the Tearling
Arwen Elys Dayton: Seeker (angol)