Heir ​of Fire (Throne of Glass 3.) 104 csillagozás

Sarah J. Maas: Heir of Fire Sarah J. Maas: Heir of Fire Sarah J. Maas: Heir of Fire Sarah J. Maas: Heir of Fire Sarah J. Maas: Heir of Fire Sarah J. Maas: Heir of Fire

Lost ​and broken, Celaena Sardothien's only thought is to avenge the savage death of her dearest friend: as the King of Adarlan's Assassin, she is bound to serve this tyrant, but he will pay for what he did. Any hope Celaena has of destroying the king lies in answers to be found in Wendlyn.

Sacrificing his future, Chaol, the Captain of the King's Guard, has sent Celaena there to protect her, but her darkest demons lay in that same place. If she can overcome them, she will be Adarlan's biggest threat – and his own toughest enemy.

While Celaena learns of her true destiny, and the eyes of Erilea are on Wendlyn, a brutal and beastly force is preparing to take to the skies. Will Celaena find the strength not only to win her own battles, but to fight a war that could pit her loyalties to her own people against those she has grown to love?

This third novel in the Throne of Glass sequence, from New York Times bestselling author Sarah J. Maas, is packed with more… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2014

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Bloomsbury, London, 2023
592 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781639730988
>!
Bloomsbury, London, 2023
592 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781639730995
>!
Bloomsbury, London, 2023
576 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781526635228

8 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Üvegtrón

443 tag · 238 karc · Utolsó karc: 2024. február 16., 19:06 · Bővebben


Enciklopédia 11

Szereplők népszerűség szerint

Celaena Sardothien · Rowan Whitethorn · Dorian Havilliard · Aelin Ashryver Galathynius · Feketecsőrű Manon · Aedion Ashryver · Sam Cortland · Abraxos · Nehemia Ytger · Gavriel · Lady Marion


Kedvencelte 29

Most olvassa 7

Várólistára tette 14

Kívánságlistára tette 30


Kiemelt értékelések

Beatrice8>!
Sarah J. Maas: Heir of Fire

Hihetetlen, hogy mennyivel jobban tudtam mostmár értékelni ezt a könyvet, erre mondjuk számítottam is. Amikor először olvastam, akkor fanyalogtam, mert jajj, hogy nem Chaollal van, de bunkó ez a Rowan, kik ezek a szereplők, mit kell nekem boszorkányokról olvasni, ugorjunk már! De most, a jövő ismeretében imáááádtam!!! Itt már komolyan elindul a történet! Az első két rész csak ilyen kis bevezetés a Nagy Történet szempontjából. Azokban is vannak utalások, meg elrelytett dolgok, nem is kevés és tényleg imádom azokat is, de itt már kőkeményen indul be a sztori. Megismerünk rengeteg fontos szereplőt, például Rowant <3 Aki tényleg nagyon hiányzott már. A kapcsolatuk Aelinnel lenyűgöző. Azon ahogy eleinte sértegetik egymást halálra röhögtem magam, illetve egy-egy igazán nasty beszólásnál azért fájt is a dolog. Ahogy szépen megnyílnak egymás és a világ felé, azt öröm volt nézni :))). Hjajj a drágáim sok mindenen mentek keresztül és még min fognak *hüpp hüpp*, de az még csak a jövő, térjünk vissza könyvre.
Manon fejezetei természetesen már cseppet sem untattak, olyan aranyosak voltak Abraxosszal! Manon életének a fordulópontja, egyértelműen ő.
Aedionék/Chaolék fejezetei kicsit kevésbé tetszettek, többek között azért, mert míg mindenki valami jobbá fejlődött a könyv során, az ő minden lépésük csak a.. könyv vége felé vezetett. Az újra megismerés hatására igyekeztem megszeretni Aediont. Nem sikerült. Nagyszerű, hogy milyen hűséges az unokatestvéréhez, de egyébként, semmi.
Dorian nem csinált semmit, csak megismert egy lányt, de azt is minek?
Emlegették párszor az isteneket és a tündérkirálynőket, ezért ennek jobban utána akartam nézni, de csak még jobban összezavarodtam. A zavarodás fő oka az, hogy nem tiszta Mab egyenlő-e Deanneval.
A fülszöveg, ami a példányom hátulján van, úgy hülyeség ahogy van: „The Immortal Queen(alias Maeve) will help her destroy the King.” Meg azt ahogy a Móricka elképzelte, pedig nem is képzelte. Mégis, hogy segítene már?!

Random jegyzetek olvasás közben:
Roooowan! Here you are, my dear! *_ *_* <3 I've missed you!
Oh, hello, Aedion! Two face bastard, Chaol said. He literally is a bastard ;D Ezen kívül tisztára olyan mint Celaena. Nem is tudja elképzelni mennyire találkozni akart volna a Championnel! :D
Hiiii Manon! You're the wrong. He's right, you're Viharok birodalma spoiler: spoiler
Hogy fogom kibírni Maeve folyamatos emlegetését?! És a találkozást vele!!! GRrrrr!!! „Bitch. Manipulative, cold-blooded, sadistic bitch.” Pontosan! Én se mondhattam volna szebben.

Összegezve Imáááááádtam és alig várom, hogy olvashassam újra az első kedvenc részem a sorozatból a Queen of Shadowst! <3

Vicky3>!
Sarah J. Maas: Heir of Fire

Fenomenálisan, szenzációsan, fantasztikusan, eszemet vesztő módon jó volt!
Imádtam! Annyira fantasztikus volt ez a rész. El se hiszem, hogy mennyit fejlődött a sorozat az első rész óta. Aki eddig úgy gondolta, hogy az Üvegtrón, vagy éppen az Éjkorona egy 5 csillagos könyv és nehéz lesz felülmúlni, az kérem szépen kösse fel a nadrágját, ugyanis a Heir of Fire szépen levett a lábamról. (…)

Aztán ott volt Rowan…
OMG, Lélegezz! Lélegezz! Ez a pasi jött és tarolt. Sajnálom Dorian és Chaol, de esélyetek se volt. Már az első pillantása után végem volt. Annyira jól lett megformálva ez a látszólag hűvös, elutasító, félelmetes Fae (a tisztázás végett, ez magyarul tündérként lett fordítva, de én nem vagyok hajlandó így hívni) harcos, aki átlátott Celaena minden hazugságán, önámításán, aki nem félt megismerni őt teljes valójában és mindezt a tudtára is adni, hogy esélyem se volt. Végre volt valaki, aki sokkal erősebb volt Celaenánál, akihez neki kellett felnőnie mind erőben, mind szellemileg. Ez pedig elengedhetetlen volt a karakterfejlődése során. Gyönyörűen volt ábrázolva ahogy ez a két magányos, megsebzett lélek egymásra talál, és olyan erős barátságot alakítanak ki, ami megmenti mind a kettőjüket. Igen, jól olvastad, barátság. Ugyanis semmi romantikus töltete nem volt kapcsolatuknak, mégis volt egyfajta intimitása a dolognak, ami nem hagyott nyugodni. Mindenesetre ezerrel szurkolok, hogy később őt válassza Celaena. (…)

A vége pedig megölt. Hogy lehet így vége?! Két szál is úgy zárult le, hogy majd meg esz a fene a következő részig, ami majd csak 2015. szeptember 10.-én jön ki. 2015 szeptemberében! Nem tudom elhinni. Mi fogok én addig csinálni? (…)

Bővebben: http://three-points-of-view.blogspot.hu/2014/12/sarah-j…

3 hozzászólás
brigi11 P>!
Sarah J. Maas: Heir of Fire

Az egyik fele nagyon tetszett, a másik felét meg nagyon untam. Konkrétan a Manonos részeken borzasztó nehezen rágtam át magam, egyszerűen nem érdekelt. Persze, értem, hogy miért kellett bele, de nem tudott lekötni. A többi részt viszont imádtam.
Végre én is megismerkedtem Rowannel, és lehet egyedül leszek a véleményemmel, de engem nem tudott elvarázsolni. Már a kiképzési módszereivel sem voltam kibékülve, a végén is sokkal nagyobb ellenállást vártam tőle, és jelen pillanatban Aedion-t is sokkal jobban kedvelem.
Doriant még mindig nem kedvelem, de a végén nagyon sajnáltam.
Celaena-t ebben a részben kedveltem a legjobban. Sokat megtudtunk a múltjáról és végre igazán harcolt.
Drága Chaol, akár mekkora hülyeségeket is csináltál, én még mindig bizom abban, hogy jó lehet a vége (még akkor is, ha a Pinteresten mást mutatnak a képek).
Úgyhogy borzasztóan kiváncsian várom a következő részt.

budvigszandi>!
Sarah J. Maas: Heir of Fire

Hivatalosan is kijelenthetem, hogy ezzel a résszel teljesen belopta magát a szívembe a sorozat. Nagyon megkedveltem az új szereplőket és tetszett, hogy több szálon futott a történet. Még szerencse, hogy nálam van a következő rész is, mert ennyi nyitott kérdés után nem tudom, mit kezdenék magammal :D spoiler Szinte egész végig figyelemmel tartott, nevettem, izgultam, sírtam… Végre több minden kiderült, nem csak a sötétben tapogatóztunk Celaena-val kapcsolatban, és talán az övé volt a legnagyobb jellemfejlődés ebben a részben. Természetesen a legizgalmasabb pillanatokban volt szemszögváltás (kegyetlen, kegyetlen Sarah), de ez csak gyorsabb olvasásra motivált. A vége pedig ütött, mint az atom.

2 hozzászólás
Szinna>!
Sarah J. Maas: Heir of Fire

Imádtam! Bár bevallom a vasfogú boszorkányos (és nem vasorrú :)) vonalat kicsit hanyagoltam, de annyira lekötött a Celaena és Chaol külön futó történetei, hogy nem volt türelmem Manonhoz és a boszorkányaihoz.
Rowan egy új, elképesztően jó szereplő. Végre egy olyan pasas, akihez a hősnőnek kell felnőnie. Aki túlságosan hasonló Celaenához, és ezért nem vesz be semmilyen süket dumát, úgy vág keresztül a rossz érveken, mint kés a vajon. Imádtam. Imádtam, hogy két ennyire zárkózott, ellenséges szereplő, hogy tudja lassan megtölteni az űrt és kitölteni valami hihetetlen egymást támogató barátsággal.
A kapitány viszont kicsit visszaesett jellemfejlődésben. Ez a ki mellé álljak, tipródás nem tett igazán jót a karakterének, szerencsére a végén összeszedte magát. Őszintén, fogalmam sincs ki lesz a befutóvégül, de egyre jobb szereplők bukkannak fel minden könyvben, ezért aztán még tippelni sem tudok.
Elolvastam a boszorkányos részeket is. Kár lett volna kihagyni.

25 hozzászólás
Tufuka>!
Sarah J. Maas: Heir of Fire

Nehezen indult ez a könyv, főleg azért mert a három régi főszereplőnket egy péklapáttal szerettem volna a könyv elején arcon vágni. Szeretném megjegyezni, hogy nem vagyok erőszakos jellem, de időnként a könyvek kihozzák a személyiségem legrosszabb oldalát. Hát ennek is sikerült.

Az elején Celaena picsogott, Dorian duzzogott, Chaol meg olyan töketlen volt, mint akit kasztráltak.
Szerencsére Celaena viszonylag korán elkezdett talpra állni, köszönhetően Rowan-nak, aki egy új és remek karakter. A Wendlyn-be való utazás volt eddig a legjobb fordulat, ami bekövetkezhetett. Celaena szembenézett a múlttal, és leküzdötte a démonait, és nemcsak egy dühös elkényeztetett badass bérgyilkos volt végre, hanem azzá vált, aminek mindig is lennie kellett volna. Nagyon tetszett ez a cselekményszál. A tündérek és a félvérek, valamint Maeve királysága. Végre azt is megtudhattuk, hogy mi is történt, mielőtt Arobynn megtalálta a lányt a folyóparton azon a bizonyos éjszakán.
A Wendlyn-i szállal ellentétben, ami Adarlanban történt nem nyűgözött le igazából. Vagyis Chaol és Dorian szála nem. Dorian sírt egy kicsit a mágia miatt, spoiler Szóval Dorian nem nagyon erőltette meg magát, bár legalább ő állást foglalt, és eldöntötte, hogy kinek az oldalán áll, ha eljön az idő, és a végén bátran cselekedett. spoiler
És hát elértünk a másik delikvensünkhöz, Chaol-hoz. Olyan szinten dühítően viselkedett az egész könyv alatt, mint egy akarat nélküli csődtömeg. A végén egy kicsit enyhített az egész könyv alatt folytatott szánalmasan béna viselkedésén, de nem annyit, hogy megbocsássak neki. Nagyon dühös vagyok rá.
Kaptunk három új (fő)szereplőt is. Rowan, Aedion és Manon. Mindhárman nagyon érdekes és erős karakterek. Nem olyan teszetosza tehetetlen kis picsogók, mint a másik három volt a könyv elején. Nagyon tetszett minden esetben a nézőpontjuk, gyakorlatilag a könyv eleji szenvedésen ők lendítettek tovább. Mindent megtestesítettek, amit elvártam volna a korábbi három főszereplőtől. Az én személyes kedvencem Aedion lett. spoiler
Amellett, hogy az írónő adott nekünk három másik fő karaktert, akiért szurkolhatunk, Adarlan királya mellé is betársított két kevésbé kedvelhető karaktert. Bár, megjegyezném, hogy amit ebben a könyvben művelt az a szörnyeteg, azt sem Maeve, sem Manon nagyanyja nem tudja szerintem felülmúlni.

A cselekmény a megosztott nézőpontok miatt több szálon futott. Ahogy írtam korábban a Wendlyn-ben zajló események izgalmasak és fordulatosak volt. Sok érzelmes és fájdalmas résszel. Chaol és Dorian ebben a részben – a végétől eltekintve – nem sok vizet zavart. Vagyis nem tudok túl sok jót elmondani az ő szálukról. Viszont Aedion és Ren szervezkedése, valamint Manon és a Tizenhárom és Abraxos szála nagyon jó volt. Nem gondoltam volna, hogy meg lehet kedvelni őket, már csak fajuk miatt sem, de tévedtem.

Az írónő ebben a részben sokkal függővégesebben zárt, mint a korábbi két kötetben. Nagyon sok minden vár még Celaena-ra és a többiekre is. Remélem, hogy a még fennálló kötetekben nem kell egy szeretett karakternek sem búcsút mondanunk, mert akármennyire is dühös voltam Chaol-ra vagy épp Dorian-ra ők akkor is nagyon kedves szereplők számomra.
Kiemelkedő volt ez a rész, a több cselekményszálával, a rengeteg információval, amit megtudtunk. Valamint a végével, ami folytatásért kiállt. Szerencsére szeptember elsején minden folytatódik a Queen of Shadows-szal, és remélem, hogy akiket most elnyelt a sötétség megtalálják a fényt Aelin tűzével.

Lorelei>!
Sarah J. Maas: Heir of Fire

A fülszöveg első pár szava, 'lost and broken' nagyon jól jellemzi az egész könyvet. Elég sokat kellett várni arra, hogy a szereplők végigmenjenek fejlődésük útján, hogy egy hatalmas robbanás ígéretével befejezzék e könyv történetét. Bizony, kicsit úgy éreztem magam, mintha kívülről figyelném, ahogy a karaktereket beültetik egy sötét szobába, hogy nézzenek mélyen magukba, szedjék össze magukat, mert a vihar közeleg, már itt is van, néha észrevehető a dörgés és villámlás csatája.
Kaptunk új szereplőket, akik közül Aediont és Rowant megszerettem, Manont csak annyira, amennyire megismerhettük egy valakit pedig az elején már ki nem állhattam. Olyan, mintha az ő történetük felépítése közben kicsit elvesztek volna a megszeretett szereplőink.
Sokáig nem értettem mit szeretnek annyian Rowanben. Ítélkeztem, ahogy ő is, anélkül, hogy a teljes történetét ismerném. Viszont csak megolvasztgatta a szívemet a jéghegy. Aediont, Abraxost imádom, spoiler , örülök, hogy ennyi mindent megtudtunk Laena múltjáról és vele együtt teljesedhettünk ki, elfogadva a sorsát, csakúgy, mint Dorian. A néppel együtt borzadtam el és lélegeztem fel. A végén pedig lélekben én is ott álltam abban a szobában, azok mellett, akik spoiler .
Összességében ez a rész inkább lelkiekben fejlődött. Rengeteg dolgot említhetnék még, talán csak azt bánom, hogy olyan távolinak éreztem ezt a kötetet. A sok tűz és láng közepette nem vert hevesen a szívem vagy izzadt a tenyerem ahogy eddig, viszont a legjobbakra számítok a Queen of Shadowstól! :-)

5 hozzászólás
hiviki P>!
Sarah J. Maas: Heir of Fire

Kicsit nehezen indult be a történet száll ebben a részben, túl sok volt mindenki vívódása az elején. De az új szereplők sokat segítettek ezen a könyvön.
Manon és Aediont egyből megkedveltem, így az ő részük tetszett a leginkább. Rowannal lassan lett egyre jobb a kapcsolatom. De Chaol mindenki helyett is idegesített. Valamint Sorscha tudott érdekelni a legvégéig, így miatta Dorian részeivel szenvedtem.
De ahogy mindenki magára talál, és egyre jobban beindul a történet száll, úgy tudtam egyre kevésbé lerakni a könyvet. Egyedül Chaol volt az, aki egész könyv alatt zavart, ezzel a döntésképtelenséggel, és ahogy Celaenáról beszélt a gondolataiban.
A vége megint függővég, ilyenkor örülök igazán, hogy már megjelent a teljes sorozat.

>!
Bloomsbury, London, 2014
566 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781408839126 · ASIN: 1408839121
Balu_>!
Sarah J. Maas: Heir of Fire

Ezt a sorozatot szerintem bizonyos életkor felett nem szabadna olvasni, mert a végén még valami baj lesz az olvasó ketyegőjével.
Manon *-*

andie88_Sentellion>!
Sarah J. Maas: Heir of Fire

Nem véletlen lett az első három könyv közül a leghosszabb, a kezdeti bukdácsolás után soha nem éreztem, hogy bármelyik rész, jelenet felesleges lenne. Sarah megsiratott, felidegesített, ámulatba ejtett ismét. Ha ezt folytatja a következő részekben, amit itt elkezdett és kialakított, akkor nagyon kevés lesz nekem ez az öt csillag…

Canon vagy sem, bocs Dorian, de TEAM ROWAELIN!! Bővebben: http://fuggoveg.blogspot.hu/2015/12/blogturne-sarah-j-m…


Népszerű idézetek

Vicky3>!

Gods, he was brilliant. Cunning and wicked and brilliant. Even when he beat the hell out of her. Every. Damn. Day.

Kapcsolódó szócikkek: Rowan Whitethorn
Nusejka_Sentellion>!

“When you come back,” the prince said, “burn this place to the ground.”

Kapcsolódó szócikkek: Dorian Havilliard
Vicky3>!

"At least if you’re going to hell,” he said, the vibrations in his chest rumbling against her, “then we’ll be there together.”
“I feel bad for the dark god already.” He brushed a large hand down her hair, and she almost purred. She hadn’t realized just how much she missed being touched—­by anyone, friend or lover.

Kapcsolódó szócikkek: Celaena Sardothien · Rowan Whitethorn
Tufuka>!

She lifted her face to the stars. She was Aelin Ashryver Galathynius, heir of two mighty bloodlines, protector of a once-glorious people, and Queen of Terrasen. She was Aelin Ashryver Galathynius—and she would not be afraid.

Kapcsolódó szócikkek: Aelin Ashryver Galathynius
Tufuka>!

“She has no hope, Prince. She has no hope left in her heart. Help her. If not for her sake, then at least for what she represents—what she could offer all of us, you included.”
“And what is that?” he dared ask.
Emrys met his gaze unflinchingly as he whispered, “A better world.”

Kapcsolódó szócikkek: Rowan Whitethorn
Nusejka_Sentellion>!

Dorian left, and Chaol opened his mouth, but no words came out. He was too stunned. When Dorian had spoken, it hadn’t been a prince who looked at him.
It had been a king.

3 hozzászólás
Könyvmolyocska1 >!

Celaena shuddered. „This conversation's become far too awful to have after eating.” she said, slumping against the pillows. „Tell me which one of your little cadre is the handsomest, and if he would fancy me.”
Rowan choked. „The thought of you with any of my companions makes my blood run cold.”
„They're that awful? Your kitty-cat friend looked decent enough.”
Rowan's brows rose high. „I don't think my kitty-cat friend would know what to do with you-nor would any of the others. It would likely end in bloodshed.” She kept grinning, and he crossed his arms. „They would likely have very little interest in you, as you'll be old and decrepit soon enough and thus not worth the effort it would take to win you.”
She rolled her eyes. "Killjoy.

Kapcsolódó szócikkek: Celaena Sardothien · Gavriel · Rowan Whitethorn
zsebibaba007>!

She is eight – and she has told me that her dearest friends are characters in books.

242. oldal

Tufuka>!

“As for Celaena,” he said again, “you do not have the right to wish she were not what she is. The only thing you have a right to do is decide whether you are her enemy or her friend.”

Kapcsolódó szócikkek: Dorian Havilliard

A sorozat következő kötete

Throne of Glass sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Soman Chainani: Quests for Glory
Holly Black: The Wicked King
Susan Dennard: Truthwitch
Sara Wolf: Bring Me Their Hearts
Shelby Mahurin: Serpent & Dove
Alexandra Christo: Princess of Souls
Catherine Doyle – Katherine Webber: Twin Crowns
Rebecca Mix: The Ones We Burn
Kristin Cashore: Fire
Leigh Bardugo: Siege and Storm