10. legjobb krimi könyv a molyok értékelése alapján
21. legjobb romantikus könyv a molyok értékelése alapján
28. legjobb fantasy könyv a molyok értékelése alapján
51. legjobb kortárs könyv a molyok értékelése alapján

Föld ​és vér háza (Crescent City 1.) 841 csillagozás

Sarah J. Maas: Föld és vér háza

A ​#1 New York Times bestsellerszerző Sarah J. Maas a Föld és vér házával indítja útnak legújabb sikersorozatát, a Crescent Cityt: a félig tündér, félig ember Bryce Quinlan történetével, aki bosszút esküszik egy mágiával, veszéllyel és perzselő szenvedéllyel teli modern fantasyvilágban.

A félig tündér, félig ember Bryce Quinlan imádja az életét. Minden estét bulizással tölt, és eltökélte, hogy kiélvezi mindazt, amit Lunathion – azaz Crescent City – nyújthat. Csakhogy egy kegyetlen gyilkosság alapjaiban rendíti meg a várost, és Bryce világa darabokra hullik.

Két évvel később Bryce még mindig a város legismertebb szórakozóhelyeit járja, immár a feledés reményében, ám hirtelen folytatódnak a gyilkosságok. A hírhedt bukott angyalt, Hunt Athalart megbízzák, hogy figyelje minden lépését, és Bryce rájön, többé nem menekülhet a feledésbe.

Bryce és Hunt igyekszik kideríteni az igazságot – és feldolgozni saját múltjuk szörnyűségeit. A megbolygatott szálak a város… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2020

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Zafír pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
912 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789635619993 · Fordította: Szabó Krisztina
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
912 oldal · ISBN: 9789632459059 · Fordította: Szabó Krisztina
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
912 oldal · ISBN: 9789632459066 · Fordította: Szabó Krisztina

2 további kiadás


Enciklopédia 26

Szereplők népszerűség szerint

Bryce Quinlan · Hunt Athalar · Ruhn Danaan · Lehabah · Danika Fendyr · Aidas · Connor Holstrom · Tharion Ketos · Viperakirálynő · Tristan Flynn · Declan Emmet · Jesiba Roga · Juniper Andromeda · Isaiah Tiberian · Fury Axtar


Kedvencelte 343

Most olvassa 89

Várólistára tette 473

Kívánságlistára tette 673

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

LunaNessuno>!
Sarah J. Maas: Föld és vér háza

Szeretnék helyretenni néhány dolgot, mert úgy látom, elég nagy zavart keltett az írónő.

kiméra: Oroszlántestű lény, aminek 3 feje off van: oroszlán, kecske és kígyó.
manticore: Oroszlántestű, skorpiófarkú lény, aminek – többnyire – szarva van és tollas szárnya.
Szerintem Syrinx egyik kategóriába sem tartozik, így nem értem, miért hívja az írónő kimérának. Ez eléggé zavart…

Nos, térjünk is át a könyvre. Eredetileg 4*-ot szerettem volna rá, adni mert az eleje-közepe nem tetszett annyira, amennyire szerettem volna. Bryce-szal végig hadilábon álltam, nem tetszett a viselkedése. Szerencsére az utolsó 150-200 oldal kimentett, egyszerre el is olvastam a maradék 250-260 oldalt. Az írónőre jellemző motívumokat is sikerült felfedeznem, aminek örültem. spoiler A történet végére nagyjából mindenkit sikerült megszeretnem, még a negatív szereplőket is. Szép történet a barátságból, fantasy köntösbe bújtatva, ami sokkal izgalmasabbá teszi a könyvet.
Hunt sem volt a szívem csücske…nagyon sokáig. Érthető volt, miért olyan, amilyen, mégis idegesített a folytonos mélabú és morgás. Ahogy Bryce, úgy szenvedett ő is a könyvben is és az azt megelőző időszakban is, így a kettejük kapcsolata még erősebbnek, igazibbnak tűnt, hiszen mindketten tudják, milyen az igazi veszteség, milyen elveszíteni valakit, aki fontos. spoiler
Aki otthonosabban mozog a skandináv mitológiában, biztosan elmosolyodott Midgardon, ahogyan én is. Szívesen láttam volna még utalásokat a mítoszvilágra, de még – számításaim szerint – van még 3 könyv a sorozatból, így talán többet is felfedezünk majd.
Gondolkodom azon, hogy kedvencnek jelöljem-e, mert tény, hogy szerettem, de vajon szerettem-e annyira, mint a többi kedvenc könyvemet? Majd még kiderül. Mindenesetre ajánlom mindenkinek, és nem csak ezt, de az írónő másik két sorozatát is, mert zseniális. Erős karakterek, izgalmas történet. Veszteségek, sírás, nevetés. Minden, ami kell, és még több is.

Szeretettel bármi lehetséges.

27 hozzászólás
Finn_Hudson>!
Sarah J. Maas: Föld és vér háza

Nagyon próbáltam megszeretni a könyvet, de sajnos ez nem nagyon akart összejönni. Lehet, hogy az elvárásaim voltak túl magasak az Acotar sorozat és a rengeteg méltatás után, de kissé csalódott vagyok az első rész után.
Maas az eddigi legösszetettebb fantasy világot alkotta meg a bonyolult politikai rendszerrel és a különleges teremtményekkel, mégis az az érzésem volt, hogy saját magát másolja újra és újra. Ugyanazt a sablont használta, mint az előző regényeiben: ránézésre a kitalált világba nem illő lány, akit bár mindenki lenéz származása miatt, mégis ő mindennek a kulcsa és mindent csak ő tud megoldani; a sötét múlttal rendelkező harcos, aki bár eleinte nem kedveli nagyszájú főhősünket, nem sokáig tud neki ellenállni; egy közelgő háború fenyegetése; mindenkit manipuláló főgonoszok. Az előző regényeihez képest megtoldotta egy krimi-szállal, ami eleinte érdekes volt, de az, hogy több száz oldalon semmi nem történik, csak egyik zsákutcából a másikba jutnak, nekem kicsit már hosszú volt. Az utolsó kb. 200 oldal bár izgalmas volt, nem sikerült feledtetnie velem a hosszadalmas nyomozást spoiler. A Disney-megoldásos „szeretettel minden lehetséges” is kissé már erőltetett volt.
Mindezek ellenére nem tudom azt mondani, hogy utáltam a történetet, voltak benne érdekes karakterek spoiler, néhol vicces jelenetek és izgalmasabb fordulatok. Szerintem egy esélyt azért még majd adok a folytatásnak.

3 hozzászólás
Naiva P>!
Sarah J. Maas: Föld és vér háza

Csak egy éve várom a folytatást, szóval ide vele! Életmentő lenne. Pedig ez egy komplett történet, komplett befejezéssel. Nincs függővég! Mégis függőséget okoz.
Viccet félretéve is, komolyan alig várom a folytatást. Emlékszem tavaly, miután elolvastam ezt a könyvet, még hetekig ezen a sztorin kattogott az agyam. Bármilyen könyv is került a kezembe, egynek se sikerült ezt felülmúlni, vagy csak megközelíteni.
Hamisítatlan SJM könyv. Hosszú, de akkor is rövidnek éreznéd, ha dupla ennyi oldal lenne. Vagy, hogy jobbat mondjak/írjak, szerintem eddig magasan ez a sorozata indított a legerősebben és ha abból indulok ki SJM sorozatai minden könyvvel egyre jobbak…
Maga a világ, amit az írónő megalkotott és amiben végigkalauzolja az olvasót, páratlan. A társadalmi forma pedig érdekes. A világ szinte összes ismert fantasy lényét felvonultatva. Voltak itt sötét tündérek, sellők, boszorkányok, és a legnagyobb kedvenceim; az angyalok. Ezt a nagy ívű és hatalmas volumenű történetet egy jól átgondolt és csavarokkal teli krimi alapokra helyezte és nagyon szerethető, vagy éppen utálható, de mégis árnyalt karakterekkel egészítette ki.
Bryce szerintem nagyon jó hősnő. Egy félig ember, félig tündér szereplő, akit az írónő más valamivel kompenzál mágia és varázslat híján. Nem rendelkezik semmi olyannal egy olyan társadalomban, ahol a hatalom jelenti a mindent. Felszínesnek tűnő, buli királynőként indul, de már a könyv elején olyan történik vele, amiből arra lehet következtetni, hogy teljesen meg fog változni a személyisége.
Hunt Athalar, a bukott rabszolga angyal maga a tökéletesség. SJM-nak kiváló érzéke van az álompasik megalkotásához. Nekem eddig Hunt a kedvencem. Ő is alfalágyult, mint Rowen, Rhys, Lorcan, Cassian etc. Eddig talán őt éreztem a „legemberibb” férfi főszereplőjének. A baseball, bocsánat, naplabda sapkájában. *sóhaj*
Nagyon szerettem azt, ahogyan fejlődött a kapcsolata Bryce-szal. A romantika csupán másodlagos volt, mégis annyira intenzívnek lehetett érezni azt, ami köztük van. Bízom benne, hogy megkapják majd a maguk végjátékát, hiszen aki olvasott már az írónőtől bármit, az tudhatja, hogy nála ez nem megy olyan könnyen.
A mellékszereplőket is imádtam. Lehabah, Syrinx, Ruhn. Ez a könyv a bőség zavara.

17 hozzászólás
Dóri_Margit P>!
Sarah J. Maas: Föld és vér háza

A tavalyi évben ezt a könyvet vártam a legjobban. Nem lehet könnyű egy Üvegtrón és egy ACOTAR után kirukkolni egy újabb történettel, hiszen nagyok az elvárások, de hál isten, hogy Sarah folytatja, mert ismételten zseniálisat alkotott.

A borító lenyűgözően szép és az, hogy 912 oldal.♥ Minden könyvmoly arcára ördögi vigyort csal szerintem. Nem érzem soknak, elhúzottnak a történetet, laposnak sem sehol.
Nem mondom ,hogy egy könnyed olvasmány, hiszen egy új világba csöppenhetünk, amihez azért kell pár száz oldal, hogy komfortosan elengedhessük a képzeletünket.

Nem tudok a párhuzamok mellett elmenni. Annyira szerettem, hogy már az ACOTAR és az üvegtrón is kapcsolódott és most megérkezett a 3. is. Olyan szívet melengető,vigyorgós amikor felfedezed a párhuzamokat,hasonlóságokat…♥♥♥

Azért egyben reménykedem, mint ahogyan Chaolt és eleinte Tamlint is megszeretteti az olvasóval,úgy most Hunt is imádnivaló, de kivételesen remélem, hogy ő végig Bryce mellett marad

Bryce karaktere ismét teli találat, nem szabad elmenni amellett , hogy fiatal , ezért nyilván beszólogatós,makacs, de nem éppen egy hiszti hercegnő. Milyen aranyos amikor spoiler Szívszaggató ahogy Hunt a történet során a virágszirmait hajtogatja szét Bryce-nek.

Szerettem nagyon a mellékszereplőket, Lehabah és Syrinx szívem csücskeivé váltak.
Jesiba biztosan tartogat még meglepetéseket nekünk, amit alig várok már.
Na és Ruhn és Hypaxia , remélem kapnak majd ők is egy történetet.

spoiler

Új pasi a sorban :D Rowan, Rhysand, Hunt , de azért Rhysand szintjét még nem érte el.

Összességében felülmúlta várakozásomat, aki a fantasy vonalat szereti annak kötelező elolvasnia annyira fantasztikus lett.

nicosia P>!
Sarah J. Maas: Föld és vér háza

Ez egy súlyos könyv. Szó szerint 77,5 dkg és 908 oldal (köszönetnyílvánítás nélkül). Idővel Sarah J. Mass regényei egyre bővebbek lesznek, és mivel ez egy sorozat első része, nem is gondolok bele a folytatásokba. 5 nap alatt fejeztem be, ami leginkább annak köszönhető, hogy az eleje számomra nagyon lassan indult.
Sarah J. Maas könyveihez hasonlóan ez is nagyon szépen megírt könyv. Minden mondata a helyén van, nincs benne felesleges káromkodás, vicces, gördülökény, épp megfelelő a párbeszédek és leírások aránya. A felépített világkép nagyon komplex, kifejezetten érdekes, ahogy egy egész bolygót, sőt universumot felépített, a számunkra máshonnét már ismerős lényekkel, de néhány magyarázatot még elbírt volna (például az Asterekre vonatkozóan). (Nekem hiányzott egy teljes térkép is).
A szereplők jól kidolgozott karakterek. Volt némi párhuzam a korábbi történetek szereplőivel a jellemek tekintetében, de mivel teljesen más a történet könnyen félre lehetett ezt tenni. Bryce és Ruhn abszolut illenek egymáshoz, nekem itt most kifejezetten tetszett, hogy nem jelent meg az eleve elrendelés (pár, társ, stb…) és az is, hogy a kapcsolatuk nem kiegyensúlyozott. A főszereplők hosszú távon szimpatikusak, szerencsére bírnak néhány emberi hibával, ugyanakkor a motivációjuk kifejezetten túl volt írva, érdekes módon az írónő ebben a regényben jóval többet lelkizett, mint egyébként szokott. Talán ennek köszönhető, hogy a regény első 700 oldala elég vontatott lett. Nem mondom, hogy értelmetlen, azt sem hogy felesleges, de a valódi történet tulajdonképp az utolsó kétszáz oldalon van, az is szippantott be. Bár az írónő munkáit ismerve ennek a hosszú első résznek a későbbiekben lesz még jelentősége. Várom ugyan a folytatást, de még nem gyűrt maga alá Crescent City.

7 hozzászólás
Mrs_Curran_Lennart P>!
Sarah J. Maas: Föld és vér háza

Sarah megint megcsinálta!
Hihetetlen, de két nap alatt elolvastam a 912 oldalt, mert nem lehetett letenni. Egy újabb fantasztikus univerzum, szerethető hősökkel és hősnőkkel. Angyalfiút még úgysem kaptunk a szerzőtől, de Hunt esetében kitett magáért.
Adott ez a világ, amit régen csak emberek laktak, de aztán a világok közötti résen beszivárogtak a tündék, alakváltok, angyalok, boszorkányok, és még folytathatnám, és elfoglalták azt. Az emberek itt alsóbbrendű lények, még a félvérek is, mint Bryce, hiszen nincs vagy alig van varázserejük. De azért Bryce elég jól tud vigyázni magára, és Huntnak rá kell jönnie, hogy félreismerte a lányt. Engem az egész cselekmény kicsit Nalini Singh angyalos sorozatára emlékeztetett, (kedvet is kaptam újraolvasni), és nagyon élveztem, hogy igazi urban fantasyt alkatott S. J. M. Nagyon jó a világfelépítés, mindent szépen elmagyaráz, és a végsőkig fokozza a cselekményt.
Alig várom a folytatást!

3 hozzászólás
Szücsi>!
Sarah J. Maas: Föld és vér háza

Korábban már olvastam az írónő Üvegtrón sorozatának első 2 részét de az nagyon nem tetszett, ezért nem igazán akartam olvasni már tőle. Ám a sok pozitív értékelés és a magas % mégis rávett hogy elkezdjem. Megértem azokat akik imádták a könyvet, engem viszont annyira nem varázsolt el mint ahogy reméltem, mikor elkezdtem…

Kezdem azzal ami nem tetszett:
– Az elején nagyon lelkesen vetettem bele magam a könyvbe. Aztán ez a lelkesedés kezdett kopni, főleg a 600 oldalnál csak néztem hogy mennyit elolvastam, mennyi semleges dolog történt, miközben a fő krimi szálon alig volt haladás, ami a leginkább érdekelt… És bár hihetetlenül gördülékeny volt a könyv, úgy olvastatta magát hogy pik-pak elolvastam 100-200 oldalt 1 ültő helyemben, mégis, nekem sok volt ez a 900 oldal. Szerintem 500, max 600 oldal bőven elég lett volna, ha kiveszük az üres járatokat.
– Aztán a 2 főszereplő hááát… nagyon nem voltak szimpik. Brycet sehogy se tudtam megkedvelni. Voltak jó pillanatai, de a könyv nagy részében idegesített, sőt volt hogy rendesen agyon vertem volna xd
Teljesen megértetem és egyet értetem a farkasokkal amiért spoiler
Ruhn-nal a spoiler is szinte majdnem végig tök ellenséges és szemét volt, mikor a srác nem is bánt vele rosszul.
Hunt se volt szimpi. A legjobb szó rá tényleg az alfalágyult volt. Nem volt se jofej, se vicces, se semmi. Csak egy erőszakos, birtokló mániás pali aki tök macsónak képzelte magát…

Ami tetszett:
– Maga ez a mágikus egyben modern világ felépítés nagyon tetszett. Tele sok-sok mágikus lénnyel, a házak is olyan jók voltak, jól ki lettek találva.
– A mellékszereplők nekem sokkal szimpatikusabbak, érdekesebbek voltak, sajnálom hogy rájuk nem volt annyi figyelem fordítva
– A nagy és várva várt ÁTTÖRÉS bár csak a 700 oldaltól jött meg, mégis BAROMI JÓ volt. A maradék 200 oldal számomra hatalmasat dobott a könyvön. Ott végre megkaptam azt amire már nagyon vártam, a valódi, vérpezsdítő izgalomra ami miatt egy perce se akartam abba hagyni az olvasást. És igaz hogy kitaláltam hamarabb hogy spoiler, szédítő volt ahogy a dolgok végül alakultak.
Ez nagyon kellett nekem ahhoz hogy jó véleménnyel zárjam a könyv értékelését.

Tehát összességében voltak hibái/dolgok a könyvnek, amik engem eléggé zavartak, azért voltak dolgok amik tényleg tetszettek és értem miért rajonganak annyira Sarah írásaiért. A könyv azért adott némi bátorságot ahhoz hogy próbálkozzak még a könyveivel, és megtaláljam azt ami végre engem is tényleg megfog.

10 hozzászólás
Ashriver>!
Sarah J. Maas: Föld és vér háza

Félve álltam neki, mert annyi érékelést olvastam róla és voltak, amik igen lehúzták. Lélekben felkészültem, hogy ez nem lesz olyan jó, mint az Üvegtrón vagy az ACOTAR. DE! Te jó ég! Ez hátborzongatóan jó volt! Nem hiszem el, hogy megint megcsinálta. SJM egy istenadta zseni!
Hosszú volt? Naná!
Voltak benne vontatott jelenetek? Még szép!
Egy némely szereplő ismerősnek tűnt, mintha már feltűntek volna a másik sorozataiban? Kit érdekel?!
Ez SJM könyv és nem érdekel, hogy ismétli önmagát, nem érdekel, hogy vannak benne unalmas részek, azok is kellenek, nem érdekel, hogy várnom kell a következő részre…. na jó mit beszélek, még jó hogy érdekel….oké most már pánikolok! Mi a fenét fogot csinálni , amíg megjelenik a következő rész? Ja, megvan! Amit az 5. könyv után is csináltam. Szépen elvonulok öreg barátomhoz, a sötét sarokhoz és addig ott szenvedek majd, amíg ki nem jön egy újabb SJM könyv. Hello barátom, rég volt, hogy utoljára itt jártam!

Csak említésként leírom, hogy mi az ami igazán megfogott, mert muszáj kiadnom magamból. Szóval kezdjük a világfelépítéssel. Sarah ugyanolyan jól felépítette ezt a világot, mint az előzőeket. Lehet, hogy egy kicsit lassan fogtam fel a dolgokat, de amint megértettem az egészet nekem nagyon bejött ez az összetett világ, amit megalkotott. Alig várom, hogy többet olvashassak róla, mert tényleg nagyon értékelem, hogy milyen jól felépetette ezt az új világot. És ha már világ: üdv Sarah az urban fantasy-ban. Bebizonyítottad, hogy itt is remekül megállod a helyed. A felnőtt tartalmakat tartalmazó jeleneteket, a szexet, a káromkodást, a partizást, az alkoholt és a drogokat egész valósághűen ábrázolta, mint egy igazi hardkóros UF író. Hűen ábárzolják a mi társadalmunk egy bizonyos részét és mindehhez zseniálisan hozzáadta a fantasy elemeket. A varázslat, az alakváltók, boszorkányok, tündérek, vámpírok még a postás vidra is mind mind a hétköznapi normálhoz tartoznak. Bravó!
Hadd tegyem még hozzá, hogy Bryce Quinlan az új kedvenc főhősnőm. Most komolyan, hogy tud SJM ilyen jó karaktereket megalkotni? Vörös, pimasz, egy kamionsofőr is megirigyelhetné a szókincsét és senkitől sem fogad el semmilyen baromságot. Nem sajnálja önmagát adni, senkitől sem kér bocsánatot a viselkedéséért, ő olyan, amilyen, el lehet fogadni vagy mehetnek a pokolba. Imádom! És a barátsága Danikával…. én nem is tudom, hogy hogyan is írhatnám le. Egyszerűen gyönyörű volt és példaértékű. Annyira szerették egymást, mindent megtettek volna a másikért, a világ végére is elmentek volna egymásért… itt is kellett az a csomag pzs!
És ami még igazán kitűnt az a romantikus szál volt. Mindig olyan könyveket keresek, ahol a szerelmi szál nem instant, hanem lassan bontakozik ki. Barátságból szerelem és itt megkaptam ezt. Nagyon ajánlom, hogy Bryce és Hunt legyenek a végjáték. Na de ismerjük SJM-et. Szeret minket megajándékozni a tökéletesenek hitt szerelemmel, majd a következő részben aztán szépen kihúzza alólunk a talajt és a sarkából fordítja ki a világot!

Voltak benne hibák és ismétlések, meg új elemek, sírtam is meg nevettem is, szóval mindent egybevetve tökéletesen tökéletlen! Alig várom, hogy olvashassam a folytatást.

3 hozzászólás
Molly7>!
Sarah J. Maas: Föld és vér háza

Wow…Nem számítottam rá, hogy ennyire tetszeni fog. Kedvencnek jelöltem!
Sok szabad időm volt, így nem kellett folyton elrakni, egy ültő helyben el tudtam olvasni akár 100 oldalt is. Gyorsan lehetett vele haladni, 2-3 nap alatt kivégeztem. Nekem az eleje se tűnt lassúnak, de azért ott még nagyon sok dolgot nem értettem, próbáltam hozzászokni ehhez a fantasy világhoz.
Megint jó főszereplőket hozott létre Sarah J. Maas, Bryce-t, Hunt-ot és Ruhn-t is megszerettem. Főleg Ruhn-t. A testvéri szál nagyon tetszett, talán mert van egy öcsém és mi is szoktunk veszekedni. Néha a mi szánkon is kicsúszik egy-két szó, amit nem gondolunk komolyan. spoiler
Bryce erős, okos női karakter lett. Sarah J. Maas megint hozta a várható férfi karaktert, Hunt-ot is imádtam. spoiler
Danikát és a farkasokat is megkedveltem. Connornak szurkoltam. spoiler
spoiler
Imádom az egész könyvet, nagyon ajánlom, nem kell félni a sok oldal számtól! :)

Réka0128 P>!
Sarah J. Maas: Föld és vér háza

„Ez a lényeg, Bryce! Az életé. Hogy úgy élj, úgy szeress, hogy közben tudod, holnap az egész eltűnhet. Ettől lesz minden annyival értékesebb.”

Nagyon vártam már ennek a könyvnek a megjelenését, mert Sarah J. Maas az egyik kedvenc alkotóm a fantasy műfajban. Eleinte volt bennem egy kis kétely, hogy vajon mennyire fog tetszeni ez az új sorozat, mert nálam már a Tüskék és rózsák udvara sem tudta hozni az Üvegtrón színvonalát. Nagy meglepetés ért végül, mert a Crescent City még az Üvegtrónnál is jobban tetszett. Ezzel a kötettel egy sokkal komplexebb világot teremtett meg az írónő, mint az előző könyveiben és ezáltal jóval több természetfeletti lényt is vonultat fel. Természetesen a tündérek most sem hiányoztak, de kaptunk még angyalokat, démonokat, vámpírokat, sellőket, lidérceket, alakváltókat, boszorkányokat és még sok más lényt. A cselekmény fantasztikusan van felépítve és a krimi szálnak köszönhetően nagyon izgalmas és fordulatos. Az utolsó 200 oldal viszont kiemelkedően hatásosra sikerült és számomra egy igazi érzelmi hullámvasút volt. Dühöngtem, nevettem, de volt ahol sírtam is. Természetesen a romantika sem maradt ki a történetből és ez pont annyi erotikával társul, amit még nem éreztem soknak.
Bryce-ról az első pár fejezet után nem volt valami jó véleményem, de aztán hamar bebizonyította, hogy sokkal több van benne, mint egy sekélyes bulikirálynő. Tetszett, hogy milyen laza és szabadszájú, valamint nagyon talpraesett és bátor is. Hunt-ról eleinte nem sok mindent lehetett tudni, mert elég távolságtartó és hűvös volt a viselkedése. Ahogy Bryce-al egyre jobban megismerték egymást, úgy lett nekem is egyre szimpatikusabb. Nekem ők lettek az abszolút kedvenc SJM párosom. :) Rengeteg kiemelkedő mellékszereplőt is kaptunk, de a kedvenceim Lehabah, Ruhn és Danika lett.
Tudom, hogy még angolul sem jelent meg a folytatás, de legszívesebben én már most rögtön a kezembe venném a következő részt. :)

19 hozzászólás

Népszerű idézetek

Könyvmolyképző KU>!

– Ez a lényeg, Bryce! Az életé. Hogy úgy élj, úgy szeress, hogy közben tudod, holnap az egész eltűnhet. Ettől lesz minden annyival értékesebb.

Kapcsolódó szócikkek: Bryce Quinlan
Könyvmolyképző KU>!

– Nem zavar, hogy az Umbra Mortis az érzelmi ikertestvéred?
Ekkor Bryce ismét elkomolyodott.
– Annak hívnak, de nem az vagy.
– Akkor mi vagyok?
– Rohadt idegesítő.

Esztus>!

Szeretettel bármi lehetséges.

475. oldal, 42. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Bryce Quinlan · Danika Fendyr · Hunt Athalar
Könyvmolyképző KU>!

– Egyetlen éjszakája figyeled csak Quinlant.
– Tíz órája, hogy egészen pontos legyek. A kimérája hajnalban ott termett mellettem, úgy tűnt, mintha bóbiskolnék, ezért a seggembe harapott, aztán megint eltűnt, visszament a lakásba. Quinlan meg pont akkor jött ki a hálószobájából, elhúzta a függönyt, és azt látta, hogy egy kibaszott idiótaként fogdosom a saját seggemet. Tudod te, milyen éles fogai vannak egy kimérának?

LunaNessuno>!

Hunt szinte biztos volt benne, hogy a „jöjjenek vissza később” azt jelenti, „menjetek a francba”.

140. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Hunt Athalar
LunaNessuno>!

Rossz ötletnek tűnt egy tűzszellemre bízni egy könyvtárat, de a könyvek harmada legszívesebben megszökött volna, megölt volna valakit, és megette volna az illetőt – esetleg mindezt más sorrendben –, így megérte egy élő lánggal őriztetni őket.

210. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lehabah
LunaNessuno>!

– Szükségem lesz pár napra. Meglátjuk, mit találok.
– Köszönöm!
Flynn színpadias sóhajt hallatott.
– Most halljuk tőled először ezt a szót, B!
– Jobb, ha nem szoksz hozzá. (…)

408. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bryce Quinlan · Tristan Flynn
LunaNessuno>!

– Érdekes – mormolta Bryce. – Szerinted szóljak neki, hogy te is jössz?
Hunt vigyora maga volt a megtestesült gonoszság.
– Véletlenül se!
Bryce legszívesebben visszavigyorgott volna.

269. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bryce Quinlan · Hunt Athalar · Ruhn Danaan
LunaNessuno>!

– Szia, Jesiba!
Gyönyörű, dallamos női hang felelt:
– Kérlek, add át Danika Fendyrnek, hogy ha továbbra is szekrényként használja a tárolót, akkor tényleg gyíkká változtatom!

21. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bryce Quinlan · Danika Fendyr · Jesiba Roga

Népszerű triviák

Suba_Csaba P>!

A Goodreadsen a fantasy könyvek kategóriában a 2020-as év legjobbjának választották az olvasók.

[www.goodreads.com]

Kapcsolódó könyvek: Sarah J. Maas: Föld és vér háza

Sarah J. Maas: Föld és vér háza

Hasonló könyvek címkék alapján

Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Laurell K. Hamilton: Égő áldozatok
Mindee Arnett: The Nightmare Affair – A Rémálom-ügy
Csóti Lili: Hetedvérig
Ilona Andrews: Magic Bites – Pusztító mágia
Nora Roberts: Napfogyatkozás
M. G. Brown: Lángoló Rózsaszirmok
J. D. Robb: Halálos szertartás
Gail Carriger: Blameless – Szégyentelen
Nalini Singh: Angyalárny