Félve álltam neki, mert annyi érékelést olvastam róla és voltak, amik igen lehúzták. Lélekben felkészültem, hogy ez nem lesz olyan jó, mint az Üvegtrón vagy az ACOTAR. DE! Te jó ég! Ez hátborzongatóan jó volt! Nem hiszem el, hogy megint megcsinálta. SJM egy istenadta zseni!
Hosszú volt? Naná!
Voltak benne vontatott jelenetek? Még szép!
Egy némely szereplő ismerősnek tűnt, mintha már feltűntek volna a másik sorozataiban? Kit érdekel?!
Ez SJM könyv és nem érdekel, hogy ismétli önmagát, nem érdekel, hogy vannak benne unalmas részek, azok is kellenek, nem érdekel, hogy várnom kell a következő részre…. na jó mit beszélek, még jó hogy érdekel….oké most már pánikolok! Mi a fenét fogot csinálni, amíg megjelenik a következő rész? Ja, megvan! Amit az 5. könyv után is csináltam. Szépen elvonulok öreg barátomhoz, a sötét sarokhoz és addig ott szenvedek majd, amíg ki nem jön egy újabb SJM könyv. Üdv újra barátom, rég volt, hogy utoljára itt jártam!
Csak említésként leírom, hogy mi az ami igazán megfogott, mert muszáj kiadnom magamból. Szóval kezdjük a világfelépítéssel. Sarah ugyanolyan jól megoldotta ezt is, mint az előzőeket. Lehet, hogy egy kicsit lassan fogtam fel a dolgokat, de amint megértettem az egészet vagyis nagyjából az egészet, mert még mindig vannak olyan elemek, amik nem igazán világosak, nekem nagyon bejött ez az összetett világ, amit megalkotott. Alig várom, hogy többet olvashassak róla, mert tényleg nagyon értékelem. És ha már világ: üdv Sarah az urban fantasy-ban. Bebizonyítottad, hogy itt is remekül megállod a helyed. A felnőtt tartalmakat tartalmazó jeleneteket, a szexet, a humort, a káromkodást, a partizást, az alkoholt és a drogokat egész valósághűen ábrázolta, mint egy igazi hardkóros UF író. Hűen ábárzolják a mi társadalmunk egy bizonyos részét és mindehhez zseniálisan hozzáadta a fantasy elemeket. A varázslat, az alakváltók, angyalok, boszorkányok, tündérek, vámpírok, halottidézők, Istenek és az Asterek, na meg még a postás vidra is mind mind a hétköznapi normálhoz tartoznak. Bravó!
Hadd tegyem még hozzá, hogy Bryce Quinlan az új kedvenc főhősnőm. Most komolyan, hogy tud SJM ilyen jó karaktereket megalkotni? Vörös, pimasz, egy kamionsofőr is megirigyelhetné a szókincsét és senkitől sem fogad el semmilyen baromságot. Nem sajnálja önmagát adni, senkitől sem kér bocsánatot a viselkedéséért, ő olyan, amilyen, el lehet fogadni vagy mehetnek a Hélbe. spoiler Imádom! És a barátsága Danikával…. én nem is tudom, hogy hogyan is írhatnám le. Egyszerűen gyönyörű volt és példaértékű. Annyira szerették egymást, mindent megtettek volna a másikért, a világ végére is elmentek volna egymásért… itt is kellett az a csomag pzs!
És ami még igazán kitűnt az a romantikus szál volt. Mindig olyan könyveket keresek, ahol a szerelmi szál nem instant, hanem lassan bontakozik ki. Barátságból szerelem és itt megkaptam ezt. Nagyon ajánlom, hogy Bryce és Hunt legyenek a végjáték. Na de ismerjük SJM-et. Szeret minket megajándékozni a tökéletesenek hitt szerelemmel, majd a következő részben aztán szépen kihúzza alólunk a talajt és a sarkából fordítja ki a világot!
Voltak benne hibák és ismétlések, meg új elemek, sírtam is meg nevettem is, szóval mindent egybevetve tökéletesen tökéletlen! Alig várom, hogy olvashassam a folytatást.