18. legjobb romantikus könyv a molyok értékelése alapján
23. legjobb fantasy könyv a molyok értékelése alapján

Empire ​of Storms – Viharok birodalma (Üvegtrón 5.) 497 csillagozás

Sarah J. Maas: Empire of Storms – Viharok birodalma

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A világot az álmodók mentik meg és építik újjá.

Alig kezdődött meg Aelin Galathynius hosszú útja a trónjáig, máris háború fenyeget. Útja során elveszített, de szerzett is szövetségeseket, barátságok köttettek és szakadtak meg, miközben a mágikus erőt birtoklók és azt nélkülözők is konfliktusba kerülnek.

Aelin szíve az oldalán harcoló hercegé, hűsége pedig a védelmére szorulóké, akikért mágiája utolsó cseppjét is kész odaadni. Ám a múlt borzalmas bugyraiból szörnyetegek bukkannak fel, és a sötét erők felsorakoznak, hogy leigázzák a birodalmát. Egyetlen esélye marad, egy kétségbeesett küldetés végrehajtása, ami a végét jelentheti mindannak, ami Aelin számára drága.

A kirobbanó sikerű Üvegtrón sorozat lélegzetelállító ötödik kötetében Aelin válaszút elé kerül: mit és kit áldozzon fel azért, hogy megakadályozza Erilea széthullását.

Eredeti mű: Sarah J. Maas: Empire of Storms

Eredeti megjelenés éve: 2016

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
764 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634572282 · Fordította: Hetesy Szilvia
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
764 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634572275 · Fordította: Hetesy Szilvia

Kapcsolódó zóna

!

Üvegtrón

169 tag · 112 karc · Utolsó karc: 2019. január 13., 10:43 · Bővebben


Enciklopédia 20

Szereplők népszerűség szerint

Celaena Sardothien · Dorian Havilliard · Rowan Whitethorn · Feketecsőrű Manon · Aelin Ashryver Galathynius · Aedion Ashryver · Lysandra · Nehemia Ytger · Abraxos · Elide Lochan · Lorcan Salvaterre · Feketecsőrű Asterin · Fenrys · Elena Galathynius Havilliard · Ansel · Gavriel · Rolfe · Brannon Galathynius · Erawan · Feketecsőrű Sorrel


Kedvencelte 202

Most olvassa 60

Várólistára tette 133

Kívánságlistára tette 245

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Niitaa P
Sarah J. Maas: Empire of Storms – Viharok birodalma

A teljes értékelés elérhető a blogomon:
http://niitaabell.blogspot.hu/2018/02/sarah-j-maas-viha…

"Mindegyik karaktertől tanulhatunk valamit. Lysandra megmutatja az igazi barátság erejét, s hogy a cél sokszor szentesíti az eszközt. Elide a kitartására lehet büszke, hiszen hiába görgetett az élet akadályokat elé, akkor is csak ment előre, míg révbe nem ért. Manon rávilágít, hogy sokszor nem a járt utunk van nekünk elrendelve, s igenis bármikor letérhetünk róla, de számolnunk kell a következményekkel is. Alein pedig… Aelin egy igazi példakép. A királynő, akit Mala megáldott, a tűzszívű lány, aki bármit megtenne a népéért.
(…)
Képes volt meglepni. Képes volt a lehető legszélsőségesebb érzéseket kihozni belőlem. Olvasás közben voltam boldog, könnyed, aggódó és összetört is. Sarah J. Maas még mindig rettenetesen jól ír, s örökre bebástyázta magát a kedvenceim közé. Amit itt, ebben a könyvben alkotott, az művészet. Ha kinyitjuk, a lapokról nem csak betűk, szavak néznek vissza ránk, hanem erős töltetű érzelmek is. Az utolsó szóig nem ereszt el, sőt, még utána sem. Egyszerűen fogta a szívemet, s elrabolta tőlem. Remélem, a folytatásban majd visszaadja.
Neked, kedves olvasó, aki majd most állnál neki a Viharok Birodalmának szólnak a következő szavaim: készítsd fel magad, acélozd meg a lelked, s hittel a szívedben tekints előre. S még egy pár jó tanács: mindenféleképpen olvasd el a kiegészítő kötetet, mielőtt az ötödik részt kézbe veszed. Rengeteget hozzáad, ráépítkezik. Emellett ne tévesszen a borító hátoldalán szereplő 14 éves kortól ajnáljuk felirat, mert ez téves. Ehhez a könyvhöz legalább 16 évesnek kell lenni! Erős töltete van, kell az a kis érettség, amit még az a két év tud adni!"

5 hozzászólás
>!
Ashriver
Sarah J. Maas: Empire of Storms – Viharok birodalma

Itt az angol értékelésem: https://moly.hu/ertekelesek/2260781
Az érzéseim azóta sem változtak, sőt inkább csak erősödtek. És hol van még a befejező rész? Oh, a fenébe is! Ez fájt, újra, de nagyon! Miért kellett feltépnem a sebeket? Pedig a Tower of Dawn után is sajgott a szívem, vagyis csak az utolsó fejezet után, ami előtte volt az nem lényeg, számomra. De most…. mondanám, hogy erős leszek és összeszorított foggal, felemelt fejjel csak azért is kivárom a befejező részt, de inkább megyek bebújok egy sötét sarokba, s ott várom ki összegörnyedve a folytatást. Húzós egy új év lesz!

Pár nap után még hozzátennék egy két gondolatot. Már egy kicsit lenyugodtam és tudom használni az agyam, hogy normális gondolatokat is megformáljak és leírjak.
Először egy kicsit nem tetszett, hogy ennyire sok szemszögből olvashatjuk a történetet, ha tehetném én az egészet csak Aelin és Rowen szemszögéből olvasnám. De a végére minden értelmet nyert, összefutottak a szálak és a karakterek is. Más szemszögéből nézve Aelin egy kicsit távolságtartónak, érzéketlennek tűnt, mintha nem a nagyobb képre koncentrált volna. De a végére mindenki rájön, hogy ő még mindig az a hihetetlenül bátor, határozott, önzetlen karakter, akit mindannyian szeretünk és tisztelünk. Ebben a részben már sokkal összetettebb és érettebb a karaktere és maga az utazása is csodálatos.
És a többi karakter…ahh csak annyit róluk, hogy imádom őket, még Manont is megszerettem ebben a részben.
https://images.gr-assets.com/hostedimages/1382191360ra/…

8 hozzászólás
>!
DarknessAngel 
Sarah J. Maas: Empire of Storms – Viharok birodalma

Ez a könyv egy mestermű! Sarah pedig egy istennő, aki szeret minket kínozni, csak hogy még inkább izguljunk kedvenc szereplőinkért.
Ez az első könyv az Üvegtrón sorozatból, amit angolul olvastam, és egyben az első könyv is, aminek a végétől tépni-zúzni tudnék. Igen, Maeve fejét, egy bazi nagy kalapáccsal!!! spoiler
A Viharok birodlma hatalmas kedvenc lett nálam csakúgy, mint az összes többi rész is , főleg mivel itt végre egyesülnek, vagy újraegyesülnek különböző szereplők útjai. Tényleg minden egyes szemszöget imádtam, és végigizgultam. Unalomnak nincs helye, ha egyszer belekezd az ember. Még így újraolvasni is összeszorult a szívem bizonyos jeleneteknél, és igen… sajnos a könyv vége, még most is kizsigerelt.
Aelin, Rowan, Manon, Dorian, Aedion, Lysandra, Elide, Lorcan, Asterin, ők mind-mind már a szívemhez nőttek, így csakis a legjobbakat kívánom nekik. Úristen, annyira félek a befejező résztől!!!
Chaol könyve még hátra van, így azt is minél hamarabb be kell pótolnom, hogy ha jön az új rész, mindjárt neki is kezdhessek.
Értékelésem az első olvasás után: https://moly.hu/ertekelesek/2537893

2 hozzászólás
>!
Naiva P
Sarah J. Maas: Empire of Storms – Viharok birodalma

Oh Mah Lort! A vége durván aljas, leírhatatlanul gonosz húzás volt! Ezt azok után mondom/érzem, hogy nem indult könnyen a „kapcsolatunk” a sorozattal. Minden megvan benne, amit egy könyvben szeretek. Jó karakterek, kaland, zseniális írásmód, spoiler de egy felmagasztalt sorozattól mindig többet vár el az olvasó. Most megérkezett!
A könyv utolsó negyedét lélegzetvisszafojtva, és minél kevesebbet pislogva próbáltam olvasni. Az eddigi részek közül ez tetszett a legjobban. Már nem olyan könnyen avatok kedvenceket és hosszú idők után úgy éreztem, hogy végre új kedvenc könyvet és meglesz végre az év könyves álompasija. Mind a kettő elúszott. Kár értük. Pedig annyira éreztem. Már a könyv hangulatából kitalálhattam volna. Füst, romok és a győzelem ígérete. Paradox módon, ha lehetne, 6 csillagot kapna, de én sajnálom a legjobban, mégsem lett kedvenc.
Nem kérdés, muszáj folytatni, mert megőrjít, hogy ilyen csúnyán elbánt velem az írónő. A Kingdom of Ash hamarosan érkezik, de addig is, csak az lenne a kérdésem, hogy melyikkel érdemes folytatni? Chaol kötetével, ami bár nincs bajom vele, valamiért mégsem igazán érdekel (csak, ha a sorozat szempontjából fontos), vagy az első rész előtti kiegészítő kötettel, aminek bár tudom, hogy mi lesz a végkimenetele, mégis érdekel.

3 hozzászólás
>!
szandrabene
Sarah J. Maas: Empire of Storms – Viharok birodalma

Nagyon nehéz egy ilyen nagy kiterjedésű, sokrészes sorozatról összeszedni a gondolatait az embernek, mert míg vannak részek, amik kevésbé tetszettek, vannak, amiket imád az ember, ezt a részt például a maga 700 akárhány oldalával le feleztem volna, és legszívesebben csak a felét csillagoznám, mert csak a felében éreztem valami mondanivaló szagút.
Nagyon sok titok ki tudódik, nagyon sok rejtéjre fény derül, de rengeteg benne az időhúzás. Az írónő ezt a részt már nem csak szívvel, de méginkább ésszel írja, számomra ez abban nyilvánul meg, ahogy a főhőseink szerelmi szála kiteljesedik a lapokon (kicsit olyanok ezek a jelenetek, mintha ötvenszer árnyalták volna a szürkét), viszont mivel Rowanról és Alineről már az összes leplet lehúzta az írónő, ezért tele csempészte a kötetet más szerethető, egyszerre potenciális „se veled se nélküled” párossal.
Én kicsit több stratégiát olvastam volna, több izmos férfi tündér kardcsapást, de sajnos sokszor elterelődött a hangsúly magáról a cselekményről, és inkább a lelkekben dúló harcokra koncentrál.
A csillagozásom inkább a sorozatnak szól, mint a kötetnek, na meg Lorcan Salvaterrének, igen, érted érdemes volt elolvasni az összes betűt, baby.

1 hozzászólás
>!
perpetua P
Sarah J. Maas: Empire of Storms – Viharok birodalma

Befejeztem. *-* Bámultam magam elé, pedig most már aludhatnék, de helyette inkább felkeltem, bekapcsoltam a gépet, mert muszáj vagyok kiírni magamból a gondolataimat. Pedig szinte szavaim sincsenek és mégis csak úgy kavarognak a gondolataim.
Az biztos, hogy ezért az érzésért szeretek olvasni, amit az ehhez hasonlóan zseniális könyvek tudnak kiváltani belőlem. Végig izgalmas volt az egész, de természetesen a könyv utolsó kb száz oldala volt most is az, ami miatt igazi érzelmi vihar dúlt bennem. Néha úgy érzem, nem is szeret minket az írónő, nem értem, hogy alakíthatja ilyen kegyetlenül a szálakat. Mi ez a lezárás? És akármennyire szeretem Chaol-t (mert igen, nekem még mindig a szívem csücske), de akkor is, hogy jöhet ez a könyv után egy kitérő, és várjunk még tovább a lezárásra? Most komolyan???
De, hogy konkrétan erről is beszéljek: szerintem senkit se lep meg, hogy a cselekmény lebilincselő volt. Felfokozott, háborúra készülő hangulat volt jellemző az eseményekre. Aelin látja maga előtt a célt, de még rengeteget kell küzdenie csupán azért, hogy esélye legyen felvenni a küzdelmet a sötét fenyegetéssel. Kis létszámú, de annál ütősebb csapatot gyűjtött maga köré, és ebben a részben futnak végre össze a szálak. Nagyon sok, sőt talán az összes eddigi kérdésünkre választ kapunk és hirtelen még örültem is, hogy ilyen kegyes hozzánk az alkotó, hogy legalább nem húzza tovább a mézesmadzagot. De ez csak álca, jelen esetben jobb lett volna nem tudni ezt az igazságot. Rettegek, hogy ebből a helyzetből, miként tud kimászni a mi Tűzszívű királynőnk.
Az előző résznél odáig jutottam, hogy kezdtem elfogadni, hogy nem Chaol lesz Aelin társa (oké, oké… kövezzetek meg, de én szerettem ezt a párosítást). Most viszont nem csak, hogy képes voltam elfogadni Rowan-t és Aelin-t, de egyenesen kedvenceimmé tornázták fel magukat. Aelin minden egyes részben bebizonyította, milyen erős hősnő, de eddig ebben a részben volt a legnagyobb. És egy ilyen erővel megáldott lány mellett nem lehet akármilyen férfi. Csak egy Rowan kaliberű herceg lehet méltó párja. *-*
Nagyon örültem, hogy a korábban elindított sok-sok cselekményszál itt végre összefutott. Gyülekezik mindenki, Aelin a legváratlanabb helyekről is szövetségeseket varázsol elő és jó mindenkit együtt látni spoiler És amit még jobban szeretettem ebben a részben, hogy csak úgy sütkérezhettem a romantikus érzelmekben is. Számos párosnál kezdenek alakulni a dolgok és egyszerűen szárnyalt a lelkem, mert ezt a szakaszt szeretem a legjobban amikor még a beteljesülés előtt vagyunk, csak érezzük a szikrákat és a vonzalmat és a gyomromban érzem az izgalmat, hogy mikor jön már a fordulópont. Ebből most egyáltalán nem volt hiány.
Áááá, sajnálom, ha túl hosszúra sikerült, de tényleg úgy éreztem, most szükségem van arra, hogy áradozzak egy sort. Igazi kínszenvedés lesz, ha az eddigi ütemet tartva 2 évet kell várni, hogy megtudjuk, hogyan zárul ez a remek sorozat.

9 hozzászólás
>!
Evelena
Sarah J. Maas: Empire of Storms – Viharok birodalma

Még mindig nem tudom feldolgozni a végét, elképesztő és annyira szükségem van arra, hogy tudjam mi fog történni.
Az írónő újra és újra megcsinálja ezt az olvasókkal, csűri-csavarja a dolgokat, elhinti a potenciális szerelmi lehetőségeket, a megoldandó rejtélyeket (ahol semmi sem az, aminek tűnik), mágiát, ami nehezen irányítható, új tájakat, jóslatokat, uralkodókat, családi titkokat, utazásokat, harcot, amiben mindig egyre nő az ellenségek száma, míg szinte lehetetlennek tűnik a megoldás.
Aelin és Rowan nagyon tetszetős páros, de most valahogy a mellék párosok jobban lekötöttek, különösen tetszett Lorcan és Elide útja, mindig vártam, hogy ők jöjjenek.
Dorian most háttérbe szorult kissé, de azért volt egy kis ez meg az vele is. A Manon szobájába lépős részeknél folyton hangosan kuncogtam. Végre jön vissza a drága Dorian humora. :))
Minden sorozatba kell hajózás, tengeri út, kalózok, legalábbis úgy tűnik. :D
Azt hittem hosszú lesz ez a közel 800 oldal, de nem is… :)
Hol van a folytatás? (Ilyenkor kicsit örülök, hogy nem kezdtem el még korábban a sorozatot, mert valószínűleg minden rész végén alig bírtam volna ki a következőig.)
Igencsak tetszett, tessék ezt a részt is elolvasni, mert megéri! :)

>!
vIVIv
Sarah J. Maas: Empire of Storms – Viharok birodalma

Nagy gondban vagyok, mert ez a rész nem igazán vett le a lábamról. Nagyon hullámzó volt a könyv, mert sokszor oldalakon keresztül nem történt semmi különös, ezért nyugodt szívvel félre tudtam rakni és mást olvasni helyette. Igen, látszik is, hogy NAGYON sokáig tartott kiolvasni.
Aelin ebben a részben idegesített a legjobban, a stílusa túlontúl arcoskodó én a helyében azért visszavettem volna az arcomból. De tegyük hozzá, a könyv végére már megmutatta, hogy tud ő normálisan is viselkedni.
A tartalom szempontjából megmondom őszintén sokkal jobban érdekelt mi történik a mellékszereplőkkel. Manon-t nem igazán kedveltem és nem is akartam őt meg Doriant összeboronálni, viszont a szárnyparancsnok nagyot nőtt a szememben, és csak azt sajnálom, hogy spoiler
Elide és Lorcan közös utazása is elég érdekes volt, viszont egy jó darabig fogalmam sem volt kicsoda Lorcan :D De komolyan…Xd Elfelejtettem :D
Annak örülök, hogy végre fény derült a Zár titkára, bár nem túl sok jót sejtet ez az egész.
Maeve te pedig rohadj meg!

>!
kocybaba P
Sarah J. Maas: Empire of Storms – Viharok birodalma

Azt a r*hadt! O.o
Ha Sarah J. Maas arra utazik, hogy kicsinálja az olvasóit, jelentem, nálam teljes sikerrel járt. Megszakadt a szívem, az idegeim cafaktokban lógtak, és képtelen voltam feldolgozni mi van. Oly mélyen a bőröm alá lopózott, kúszott a történet, hogy tudom jó darabig nem szabadulok tőle, és nem is akarok. Aelin Ashryver Galathynius minden korábbi ellenszenvem ellenére olyan hősnővé forrta ki magát, amin csak ámultam. Már az Árnyak királynőjében is érett ez, de csak itt érte el nálam azt a bizonyos pontot. Most már tisztán látom, mennyire badass. Rowannal pedig, ajh! *-* Csodálatosok! Egyszerűen pocsolyáva olvadtam tőlük és ellepett a rózsaszín köd. Akárcsak, ha Manonra és Dorianra gondolok, vagy arra ahogy a többiek kapcsolata épült. Fergetegesen ügyesen lettek terelgetve és összepárosítva a karakterek. Zseniálisan egyesültek a szálak. Kivétel nélkül nagyon érdekel, hogy kinek, mi lesz a sorsa, és majdnem mindenkit egyenértékűen szerettem. Az utálatom, haragom iránya viszont sokkal megosztottabb. Jut belőle Manon nagyanyjának, Erawannak, spoiler de az összes többi Maevet illeti. Nem tudom mikor gyűlöltem utoljára ekkora hévvel szereplőt. Pff, ő aztán megtestesíti a gonoszt. De remélem S.J.M. az utolsó részben csak kegyes lesz hozzánk, és a sok kétség, kilátástalanság, nehézség ellenére, nem hiába szívatta szét a szereplőit, (és az olvasóit).

5 hozzászólás
>!
Navi P
Sarah J. Maas: Empire of Storms – Viharok birodalma

B@ffa meg.
Így finoman, nőiesen.
Azt előre borítékolni lehetett, hogy nem lesz diadalmenet Aelin királynővé válása, de ez …
Csak úgy kapkodtam a fejemet.
Amikor már azt hittem, ennél nem lehet kilátástalanabb a helyzet, akkor megjelent a vaskoporsó és kísérete. A könnyeimmel küzdöttem. Sirattam mindent és mindenkit, szó szerint.
És utána Sarah ledobta az utolsó bombát. B@ffa meg.
Mikor olvashatjuk a következő kötetet???
És per pillanat nem Chaol érdekel.

6 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
GVivien

– Nem ismerlek, de szívesen megismerkednék veled.
– Sajnos foglalt vagyok – felelte Rowan mosolyogva.
– Kár – (…) – Ritka szép lány lehet, ha ilyen hűséges vagy hozzá.

270. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Celaena Sardothien · Rowan Whitethorn
5 hozzászólás
>!
Sz_Nóra

– Szeretlek. Nincs határa annak, amit adni tudok neked, nincs szükségem több időre. Amikor ez a világ már csak elfeledett porfelleg suttogása lesz a csillagok között, még akkor is szeretni foglak.

Kapcsolódó szócikkek: Aelin Ashryver Galathynius · Rowan Whitethorn
>!
Sz_Nóra

– Amikor először találkoztatok Aelinnel, te tudtad hogy…?
Rowan nagyot fújtatott.
– Dehogy, te jó ég, honnan tudtam volna! Meg akartuk ölni egymást. – Arca ekkor felderült. – Nagyon sötét időszakában volt, én is, de kihoztuk egymást belőle. Együtt sikerült.

155. oldal

>!
Sz_Nóra

Ha ezt olvasod, talán kreatívabb jelzők is eszedbe jutnak rólam, mint a céda.
Szeretettel:
A.A.G.

462. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Aelin Ashryver Galathynius · Lorcan Salvaterre
>!
perpetua P

Lehetséges-e valakit annyira szeretni, hogy ne számítson sem idő, sem távolság, sem halál.

Kapcsolódó szócikkek: Aelin Ashryver Galathynius · Rowan Whitethorn
>!
Sz_Nóra

Eddigi életem során sok királyt ismertem, Dorian Havilliard, de nagyon ritkán akadtam össze olyannal, aki segítséget kért volna, amikor szüksége volt rá. Aki hajlandó volt félretenni a büszkeségét.

154. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dorian Havilliard · Rowan Whitethorn
>!
perpetua P

– A tied vagyok – mondta Rowan.
– És te szeretsz engem – jelentette ki Aelin. Ez nem kérdés volt.
– A világ végéig – lehelte a férfi.

Kapcsolódó szócikkek: Aelin Ashryver Galathynius · Rowan Whitethorn
>!
Sz_Nóra

Dorian rájött, hogy Aelin megőrült. Ragyogóan okos és veszélyes, de őrült.

340. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Aelin Ashryver Galathynius
2 hozzászólás
>!
perpetua P

– Mindig vissza fogok találni hozzád – suttogta Rowan szájába.

Kapcsolódó szócikkek: Aelin Ashryver Galathynius · Rowan Whitethorn
>!
gyongyos

Aelin ekkor titokzatos mosollyal így szólt hozzá:
-Nem ismerlek, de szívesen megismerkednék veled.
-Sajnos foglalt vagyok- felelte Rowan mosolyogva.
-Kár- mondta Aelin és oldalra billentette a fejét, amikor meglátott egy tálat kisebb smaragdokkal Rolfe asztalán. Ne csináld, ne…
Aelin a kezébe söpörte a smaragdokat, aztán egyenként szemezgetett belőlük, és nagyokat pislogva így szólt Rowanhez:
-Ritka szép lány lehet, ha ilyen hűséges vagy hozzá.
Az istenek könyörüljenek meg rajtuk! Rowan esküdni mert volna rá, hogy Fenrys mögötte elköhintette magát.
Aelin úgy tette vissza a fémtálba a smaragdokat, mintha rézpénzek lettek volna. A néma csendet csak a smaragdok csörrenése törte meg.
-Okos lány lehet- csörrenés –, gyönyörű- csörrenés – és nagyon, nagyon tehetséges. – A smaragdok egyenként koppantak a tálban, Aelin a kezében maradt négy darabot nézegette. -Ő lehet a legcsodálatosabb lény, akit valaha is hátán hordott a föld!

270. oldal

2 hozzászólás

A sorozat következő kötete

Üvegtrón sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Naomi Novik: Rengeteg
Indira Myles: Shajaran – Sorsvető
Soren Ward: Feketepart
Kristin Cashore: Graceling – A garabonc
Gabriella Eld: Emlékek Jordan számára
Colleen Houck: A tigris küldetése
Mary E. Pearson: Az árulás szépsége
Arwen Elys Dayton: Seeker
Maria V. Snyder: Poison Study – Méregtan
Terry Goodkind: Az első szabály I-II.