Empire ​of Storms (Throne of Glass 5.) 93 csillagozás

Sarah J. Maas: Empire of Storms Sarah J. Maas: Empire of Storms Sarah J. Maas: Empire of Storms Sarah J. Maas: Empire of Storms Sarah J. Maas: Empire of Storms

The long path to the throne has only just begun for Aelin Galathynius. Loyalties have been broken and bought, friends have been lost and gained, and those who possess magic find themselves at odds with those don't.

As the kingdoms of Erilea fracture around her, enemies must become allies if Aelin is to keep those she loves from falling to the dark forces poised to claim her world. With war looming on all horizons, the only chance for salvation lies in a desperate quest that may mark the end of everything Aelin holds dear.

Aelin's journey from assassin to queen has entranced millions across the globe, and this fifth installment will leave fans breathless. Will Aelin succeed in keeping her world from splintering, or will it all come crashing down?

Eredeti megjelenés éve: 2016

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
704 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781547604364
>!
Bloomsbury, London, 2016
694 oldal · ASIN: B01D3WHZZO
>!
keménytáblás · ISBN: 9781681193571

5 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Üvegtrón

382 tag · 236 karc · Utolsó karc: 2021. augusztus 14., 13:58 · Bővebben


Enciklopédia 36

Szereplők népszerűség szerint

Celaena Sardothien · Rowan Whitethorn · Dorian Havilliard · Feketecsőrű Manon · Aelin Ashryver Galathynius · Aedion Ashryver · Lysandra · Abraxos · Lorcan Salvaterre · Elide Lochan · Fenrys · Feketecsőrű Asterin · Gavriel · Fürge · Elena Galathynius Havilliard · Ansel · Rolfe · Ilias · Brannon Galathynius · Erawan · Maeve · Cairn · Deanna · Endymion (Enda) Whitethorn · Galan Ashryver · Gavin Havilliard · Mala · Mother Blackbeak

Helyszínek népszerűség szerint

Terrasen · Rifthold/Résvár · Skull's Bay / Koponya-öböl · Eyllwe · Morath


Kedvencelte 33

Most olvassa 13

Várólistára tette 18

Kívánságlistára tette 22


Kiemelt értékelések

Nymeria96>!
Sarah J. Maas: Empire of Storms

“The fear of loss … it can destroy you as much as the loss itself.”

Abszolút a legizgalmasabb és legeseménydúsabb rész a sorozatban.
Imádtam ezt az új, kicsit sötét hangulatot, ami körüllengi a könyvet, az új helyszíneket és persze magát a cselekményt is.
Leginkább annak örültem, hogy ilyen sok nézőpont karakter szemszögéből követhettük nyomon az eseményeket, és alig vártam, hogy ezek a szálak végre összeérjenek.
Aelin karaktere hatalmas változáson ment keresztül az első rész óta, és bár megőrizte a néha beképzelt és arrogáns énjét, bebizonyította, hogy mennyire önzetlen és gondoskodó, ha a népéről van szó.
Őszintén szólva sokkal jobban tetszett Aelin és Rowan kapcsolata A tűz örökösében, amikor még csak mentor-tanítvány viszonyban álltak egymással. És igen, lehet, hogy szerettem volna, ha majd egyszer szerelem is szövődik közöttük, de most úgy érzem, hogy Sarah kicsit túlzásba esett ezzel kapcsolatban. Túl nagy hangsúlyt fektetett a romantikus szálra Aelin és Rowan között, annyira különlegesnek akarta beállítani az egészet, hogy az már egy idő után kezdett zavaróvá válni. Az erotikus jeleneteiket pedig leginkább kínosnak tudnám nevezni.
Volt azonban két másik páros, akik sokkal inkább belopták magukat a szívembe, és sokkal szívesebben olvastam róluk.
Közülük az egyik spoiler párosa, amiről álmomban sem gondoltam volna, hogy ennyire elnyerheti a tetszésemet. Nagyon jól működött a kettejük közötti dinamika, spoiler-ről kiderült, hogy sokkal több van benne, mint azt az előző részben gondoltam volna, és persze spoiler is tartogat meglepetéseket.
A másik pedig a spoiler páros, ami már az Árnyak királynőjében felkeltette az érdeklődésemet, most pedig abszolút a kedvencem lett. A férfi szereplők közül nekem még mindig spoiler a legszerethetőbb, és bár az eddigi részekben kedveltem spoiler, de annyira azért mégsem rajongtam érte, és elég sokszor zavart, hogy miatta szakadt meg Aelin szála. Hát ez most teljesen megváltozott. Egy idő után azon kaptam magam, hogy egyre többet és többet szeretnék az spoiler olvasni. Kettejük kapcsolata is sokkal realisztikusabbnak tűnt. Egy szó, mint száz, imádtam őket. ♡♡♡
Ami még tetszett:
• visszatekintések a múltba (a Trónok harca óta imádom az ilyen jeleneteket);
• a novellákból megismert szereplők újra felbukkanása;
• Aelin, Aedion, Manon – Elide reunion (csak mert számomra ez volt az egyik legmeghatóbb jelenet a könyvben);
• Dorian-Rowan bromance.

Nagyon kíváncsi vagyok a lezáró kötetre, és persze arra is, hogy mit hoz ki Sarah Chaol könyvéből.

Ashriver>!
Sarah J. Maas: Empire of Storms

Egy tanács: ne olvasd el, amíg nem jelenik meg a folytatás!!
Nincsenek szavaim arra, ami a könyvben volt. Főleg a vége…. hogy tehette ezt az írónő? Egyszerűen nem hiszem el…. Ez nagyon brutális volt….
Aelin Galathynius mindenre gondolt, mindent elrendezett. Szerzett egy sereget Terrasen-nek, megkapták a bolondok esélyét! Csak tartsanak ki.
You clever Queen of Fireheart!
And you, arrrr…. you son of a bitch….
I hope they will kill you!
I hope you will suffer!
Az istenekre, hol a folytatás???

15 hozzászólás
_Eriii>!
Sarah J. Maas: Empire of Storms

Ezennel hivatalosan is bejelentem, hogy utálom az írónőt!!!!!!!!!!!!!
Bárcsak sosem fogtam volna neki ennek a könyvnek!!!!!
http://gph.is/15qi0WM
http://31.media.tumblr.com/67231e37d84adb34575bcf5a7cca…

9 hozzászólás
DarknessAngel >!
Sarah J. Maas: Empire of Storms

Próbáltam lenyugodni, és átgondolni az egészet, de kit akarok hülyíteni?! Még midig teljesen kész vagyok, ezerrel repesnek a gondolatok a fejemben. Szomorú vagyok. Mérges vagyok…
Valaki nyírja már ki Maeve-t az isten szerelmére!!!
Értitek, az elején izgalom, szerelem, olvadozás, itt-ott egy kis somolygás, aztán még több izgalom, öröm. Szurkolok a szereplőknek, az állam kapargatom a földről, hogy miket tud Lysandra, mit csinált Manon. Totálisan elveszek a rózsaszín ködben ahányszor Aelin és Rowan romantikáznak, vagy épp kuncogok, olvadozok kuncogva-olvadozok ha az Elide-Lorcan részeket olvasom. Aedion és Lysandra kapcsolata kikészít (jó értelemben), csakúgy mint Manon és Dorian páros, Gavriel és Fenrys dettó. Komolyan. Minden egyes részt imádtam, mert mindenkit szeretek, mindenki érdekel, és azt sem tudtam kiről akarok még többet olvasni.
És aztán ott van Maeve. A főgonosz, Erawan, még nem is igazán foglalkozat, mert ott van Maeve, aki egyszerűen… és én legszívesebben… https://media3.giphy.com/media/10gJ56utzyJPYk/giphy.gif Szóval, valahogy így.
Tényleg elég sokszor meglepődtem. Most is bebizonyosodott, hogy milyen egy nagy játékos Aelin, hogy mennyire badass, és hogy tényleg helyén van a szíve. Az ember tényleg már-már elkezd kételkedni, mint Aedion, hogy aztán a végén az arcába robbanjon az igazság. Aelin-nek minden oka megvan az önfényezésre, mert basszus, ha valaki tényleg megteheti, akkor az ő. :D Viszont pont az a nagy csavar, az bizonyos igazság a végén, nálam nem ütött akkorát. Valahol sejtettem, és valljuk be, ki nem?! De attól még szuper volt, örülök, hogy most már 100%-ra tudjuk.
A vége tényleg nagyon sok vizet felkavart, ezért NAGYON remélem, hogy minden rendben lesz, és bizonyos szereplők is tisztáznak dolgokat, megbocsájtanak…
Ááá, basszus, hol a folytatás? És most nem Chaol könyvére gondolok. :D https://media.giphy.com/media/lDAL4cveA72Rq/giphy.gif

1 hozzászólás
zsebibaba007>!
Sarah J. Maas: Empire of Storms

Oké, ezt nem tudom értékelni. Mi a franc történt az utolsó 100-150 oldalban? Végem van.

5 hozzászólás
Fireheart>!
Sarah J. Maas: Empire of Storms

Aki csöpp visszaesésnek érezte a QoS-t, az ezúttal garantálom, hogy nem fog csalódni, megkockáztatom, hogy ez az eddigi legcsodálatosabb darabja a sorozatnak. Imádtam minden egyes sorát.
A cselekmény már az 1. fejezetben megindul, és egy pillanatra sem lassul le. Egymást váltották a jelenetek, amiben összeszorult a szívem, meghatódtam, vagy együtt nevettem a szereplőkkel. Össze se tudnám számolni, hány epic harcjelenet és meghökkentő fordulat szőtte át a könyvet. Sarah, szokásához híven, az utolsó oldalakig fenntartotta a feszültséget.
3 szálról indulunk (Aelin, Elide, Manon), amik néhol keresztezik egymást, a végére pedig összeérnek – és nem marad el a várt fantasztikus hatás. ;)
Aelinnek minden eddigieknél jobban bizonyítania kell, ha vissza akarja szerezni a trónját spoiler Továbbra is hatalmas kedvencem, ahogy harcol, ahogy kiáll mindenért és mindenkiért akit szeret, hihetetlenül erős és bátor karakter.
Manon ezzel a könyvvel nyert meg véglegesen, imádtam, ahogy el tudott szakadni a jelmondatuktól – engedelmesség, brutalitás, fegyelem –, és meghozta a saját döntéseit bár néha a frászt hozta rám És ami az örökségéről kiderül…
Elidet nem szerettem a QoS-ban, sőt, idegesítően szerencsétlennek tartottam; és mekkorát tévedtem. Fantasztikus, hogy milyen fejlődésen ment át, imádtam a ravasz, és számító, de még mindig hihetetlenül jószívű lányt. Az útitársáról nem is beszélve :) spoiler
Ami a többieket illeti, mindenki a legjobb formáját hozta, sajnos beleértve a gonoszokat is.
Nekem kell egy Rowan. Azt hittem nem szerethetem már jobban, de waaaaaa *-* Eszméleten aranyos volt, de ezzel együtt megmaradt a kegyetlen Fae harcos is oldala is.spoiler ♡♡♡♡♡♡♡♡
Dorian. Kérem vissza az élettel teli, boldog Doriant. Igen, tudom, hogy miken ment keresztül, de nagyon hiányzik a kedves, mosolygó herceg, akit korábban megismerhettünk. spoiler
Rowan kis csapatából jobban megismerhetjük Lorcant, Gavrielt uncle kitty-cat, és Fenryst. Utóbbi a szívem csücske az arroganciájával, a humorával, megtörtségével, és a szeretetével ami ezek mögött van.
Aedion és Lysandra továbbra is kedvenc spoiler , erőn felül teljesítenek. Nagyon jó volt látni, ahogy Lysandra megtanulja maximálisan kihasználni a képességeit.
És igen, végre visszatérnek az Assassin's Blade elfeledettnek hitt szereplői! És a legemlékezetesebb jelenetek között vannak, azok amikor Aelinnel újra találkoznak egyiknél leestem a székről, a másiknál örömömben visítottam :D spoiler
Erawant utálom. Manon nagyanyját utálom. Na most fogjuk ezt a két utálatot, adjuk össze, szorozzuk meg 1.000.000-van, és megkapjuk hogy mit is érzek Maeve iránt. spoiler
Elena az isteneivel együtt elmehet a búsba.
Végül pedig elmondanám, hogy Sarah J. Maasnak sikerült, ami előtte senkinek, soha; sírtam a könyvén. Az utolsó 10 fejezet olyan érzés volt, mintha tőrt forgatnának a szívemben. De Sarah mindezt olyan művészi gonddal, és írói hozzáértéssel tette, hogy nem tudok haragudni rá.
Készüljetek lelkiekben az utolsó 100 oldalra. bár kétlem hogy erre fel lehet készülni… Nekem 2 hét kellett hogy feldolgozzam.

Röviden:
• Borító: 5/5* – abszolút kedvenc *-*
• Cselekmény: 5/5* – leesik az állad
• Szereplők: 5/5* – zseniálisak a drágáim ;)
• Kedvenc páros: Rowan & Aelin
• Kedvenc jelenet: találkozás a régi szereplőkkel + minden Rowaelin
• Legutáltabb szereplő: Maeve remélem lassú és fájdalmas halált hal ^^
• Összességében: 5/5*************** – hatalmas kedvenc

35 hozzászólás
hpatrik97>!
Sarah J. Maas: Empire of Storms

Ennek a sorozatnak mind egyes része jobb és jobb!

Mivel 6 részes lesz a sorozat, így az 5.részben már a végjáték épült fel gyakorlatilag. Éééés fantasztikus volt! Úgy mindent tekintve szuper volt!

A karaktereket imádom! Annyira jól és érdekesen alakultak a szereplők szálai, annyi fordulat és izgalom várt mindenkire. Eszméletlenül jól volt felépítve az egész cselekményszál. Annyiszor meglepődtem, aggódtam, nevettem, ez a rész egy kész érzelmi hullámvasút.

Aztán ott vannak, azok a szereplők, akiknek annyira adnék egy spin-off-ot! Pl. MANON!!! Oké, az Ő sztorija teljes egészében beépül a cselekménybe, de akkor is! Akarok egy Manon-ös spin-off-ot! :'D

A vége pedig teljesen leigázott. Erre nem voltam felkészülve.

5 hozzászólás
Vicky3 P>!
Sarah J. Maas: Empire of Storms

Azt a kurva élet! Már elnézést, de képtelen vagyok ennél finomabban kifejezni ezt az élményt. Már a Court of Mist and Furynél is szépen elküldtem volna az írónőt melegebb éghajlatra, de itt… Sarah hivatalosan is egy szadista állat. Tudom, hogy nem a végével kéne kezdenem, de egyelőre képtelen vagyok mással foglalkozni. Mikor elolvastam az utolsó tizen-oldalt, nem tudtam eldönteni, hogy sikítva széttépjem a könyvet, vagy bőgve bekuporodjak a sarokba elbújni a világ elől. Hogy lehet így vége?! Miért kell ezt tenni az olvasókkal?! Ez a függővég fizikailag fáj.

Jó, lenyugodtam, kezdjük akkor az elején: http://three-points-of-view.blogspot.hu/2016/11/felsobb…

11 hozzászólás
Brigi__>!
Sarah J. Maas: Empire of Storms

What the F was that?!

OK! Nem tudom, hogy imádjam e Saraht vagy inkább az ellenkezője! Miért kellett ezt?! Miért?! awwwwwwwww!!!!

Szóval maga a történet nem okozott csalódást. Sőt csak még jobban felcsigázta a dolgokat szerintem, főleg azért, mert ha jól tudom már csak egy könyv maradt ;-; spoiler
A karaktereket tekintve pedig Manon egyre jobban belopódzik kicsiny szívembe…..talán jobban, mint Aelin….bár szerintem most eltekintek a két dudás egy csárdában szituációtól és mindkettőnek adok helyet. Manon szála mellett még Aedionék és Elidék szála is tetszett. Valahogy úgy éreztem, hogy a mellékszereplők szála jobban vonz most, mint a főszereplők szála.
De a vége…..az gyilkos volt….
spoiler

Beatrice8 P>!
Sarah J. Maas: Empire of Storms

„For Terrasen. For them. For a better world.”
Végem van. Ez a könyv darabokra tört engem. Mindenki csak saját felelősségre olvassa el, főleg amíg nem jelenik meg az utolsó rész! Aki imádja a sorozatot, azt össze fogja törni ez a rész. Magyarul még nem adták ki talán decemberben fogják, ha minden jól alakul. A sorozat előző részeiről az értékeléseimet megtalálod ide kattintva. Szerintem ez lesz a leghosszabb bejegyzésem. Aki nem olvasta az Árnyak királynőjét az ezt se olvassa, bár szerintem annyira nem spoileres. A nagy spoilert jelöltem, a többit, ami azoknak spoileres akik csak ezt nem olvasták azt eltakartam feketével.
https://molybirodalom.blogspot.hu/2017/08/sarah-j-maas-…

Újraolvasás után:
Most annyira nem viselt meg a vége.
Random megjegyzések olvasás közben:
– Imádom hogy csak megemlítik Aelint Lorcan előtt és ő már kap is a kardjához :DDD
– No no no no no!!! Jól vannak, jól vannak, jól vannak. Most épp jól vannak nem azámít mi történt ekkor. Jól vannak.
– Dorian igazad van csak Maeve… inkább el se kezdem illetve Ő még nem tudja hehehe :DD jobban belegondolva… :’’(((
– Aedion komolyan úgy gondolta, hogy EZ a legmegfelelőbb pillanat panaszkodni és Aelint hibáztatni!?
–Ez a nő egy **** zseni!!!
Ez az utolsó pár száz oldal jeeeez!
Találkoznak ami wow és úúú és ááá végre!
A meglepetések! Azok. A. Mondatok. Mestere annak hogy egy sorban megállítsa az olvasók szívét.
És beindult a gépezet aminek a végén valószínüleg holnap megint sírni és dühöngeni fogok. De nem baj, nemsokára itt a KoA ugye??! Siess posta siess!
–Masírozás, elfoglalás, leigázás ajándékba, erre ez a reakció:
Manon Blackbeak burst out laughing.
:DDD
Kell. Az. Utolsó. Rész.

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

Fireheart>!

„I see you. I see every part of you. And I am not afraid.”

Kapcsolódó szócikkek: Aelin Ashryver Galathynius · Rowan Whitethorn
1 hozzászólás
Fangirl033>!

My name is Aelin Ashryver Galathynius…
And I will not be afraid.

Kapcsolódó szócikkek: Aelin Ashryver Galathynius
Fireheart>!

"Fireheart,” he said onto her mouth. “Buzzard,” she murmured onto his.

Kapcsolódó szócikkek: Aelin Ashryver Galathynius · Rowan Whitethorn
Nymeria96>!

“Hello, witchling.”
(…)
“Hello, princeling.”

85. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dorian Havilliard · Feketecsőrű Manon
Fireheart>!

“Aelin is my heart. I taught her what I knew, and it worked because our magics understood each other deep down—just as our souls did…”

Kapcsolódó szócikkek: Aelin Ashryver Galathynius · Rowan Whitethorn
Fangirl033>!

I'd walk into the burning heart of hell itself to find you.

Fireheart>!

„Hello, bitch,” Ansel purred.
„Hello traitor,” Aelin purred right back […]

Kapcsolódó szócikkek: Ansel
Fireheart>!

Aelin was insane, Dorian realized. Brilliant and wicked, but insane.

Kapcsolódó szócikkek: Aelin Ashryver Galathynius · Dorian Havilliard
3 hozzászólás

A sorozat következő kötete

Throne of Glass sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Colleen Houck: Tiger's Voyage
Holly Black: The Cruel Prince
Rebecca Ross: The Queen's Rising
Arwen Elys Dayton: Seeker (angol)
Cassandra Clare: Lord of Shadows
Rachel Hawkins: Hex Hall (angol)
Sara Wolf: Bring Me Their Hearts
Alex Flinn: A Kiss in Time
Kendare Blake: Anna Dressed in Blood
Mindee Arnett: The Nightmare Affair