Ég ​és lélegzet háza (Crescent City 2.) 717 csillagozás

Sarah J. Maas: Ég és lélegzet háza

A LEGVESZEDELMESEBB ERŐ. ♦ A LEGVADABB SZENVEDÉLY. A LEGKEGYETLENEBB SORS.

Bryce Quinlan és Hunt Athalar próbál visszarázódni a normál kerékvágásba – megmentették Crescent Cityt, de annyi minden fordult fel fenekestül az életükben, hogy leginkább csak pihenni szeretnének. Le akarnak lassítani. Kiderítenék, mit tartogat számukra a jövő.

Az Aszterek eddig tartották a szavukat, békén hagyták őket. De így, hogy a lázadók lassacskán egyre inkább kikezdik az Aszterek hatalmát, az uralkodók jelentette fenyegetés nőttön-nő. Bryce, Hunt és a barátaik belekeverednek a lázadók terveibe, és választaniuk kell: vagy csendben tűrik az elnyomást, vagy megküzdenek azért, amit helyesnek tartanak. És mint tudjuk, a hallgatás sosem volt az erősségük…

A #1 bestseller FÖLD ÉS VÉR HÁZA szexi, akciódús folytatásában Sarah J. Maas lebilincselő történetet sző egy robbanásközeli állapotban lévő világról és azokról, akik bármit megtennének, hogy megmentsék.

HAGYD, HOGY MAGÁVAL RAGADJON!

Eredeti megjelenés éve: 2022

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Zafír pöttyös könyvek Könyvmolyképző

Könyvmolyképző, Szeged, 2023
866 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635971190 · Fordította: Szabó Krisztina · Illusztrálta: Katona Ildikó
Könyvmolyképző, Szeged, 2022
866 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789635971206 · Fordította: Szabó Krisztina
Könyvmolyképző, Szeged, 2022
866 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635971190 · Fordította: Szabó Krisztina

Bryce Quinlan · Hunt Athalar · Ruhn Danaan · Danika Fendyr · Aidas · Tharion Ketos · Jesiba Roga · Tristan Flynn · Declan Emmet · Viperakirálynő · Ithan Holstrom · Cormac · Fury Axtar · Lidia Cervos · Baxian Argos · Ember Quinlan · Hypaxia Enador · Juniper 'Jun' Fahin · Celestina · Cormac · Randall Silago · Rigelus (Aszter) · Sandriel

Dóri_Margit P>!
Sarah J. Maas: Ég és lélegzet háza

„Magától értetődőnek vette az élet szépségét és egyszerűségét. Most az kívánta, bár jobban kiélvezte volna. Minden egyes pillanatát.”

Idei év legnagyobb várományosa volt ez a könyv nekem. OMG!

Imádom,hogy érződik,ahogy SJM is tud még hova fejlődni. Ez után a rész után kimerem jelenteni,hogy ő a párhuzamok és a különféle összeköttetések bajnoka.

Meg kell, mondjam, hogy mindig is tekervényesen írt, mindig utólag jöttünk rá, hogy milyen fontos is egy-egy elejtett mondata, de most itt ez valami elképesztő.
Rengeteg az intrika, és folyamatosan növekedik a feszültség, ahogy belevonja az ACOTAR és a TOG különböző momentumait. Rendesen volt, hogy éreztem, hogy ez most biztos fontos lesz később, pedig érthetetlen még :D
Valami nagy dolog lesz itt, és ez a rész ezt csak előkészíti, én úgy érzem. Lehet majd akkorát fog szólni, hogy kigúvadnak a szemeim. Kacc-kacc.

Szóval ez sem volt egy könnyed fantasy regény, rengeteg az információ, sok az új szereplő és minden összefügg mindennel. Azért aki ezt végig tudta követni… le a kalappal.
Danika hiába halt meg, mozgatja a szálakat rendesen. Tetszett, hogy szépen lassan kibogozódtak a miértek és a hogyanok. Rengeteg a csavar is benne, az biztos, hogy nem egy könnyen kitalálható és unalmas rész. Ami furcsa, hogy ebben van humor is már, itt ott belecsempészte :)

Rhun volt a legnagyobb meglepetés, örülök, hogy kijutott neki is bőven a szerepből. Vérzik a szívem Hunt-ért. Kicsit kezd rajta túlnőni Bryce, remélem, hogy nem marad majd így.
spoiler

Ami a végét illeti. Én teljes vigyorban olvastam. spoiler spoiler

Áldom az eszét ennek a nőnek, de komolyan, és közben rettegek, hogy mi lesz még itt… O.o

Mulán>!
Sarah J. Maas: Ég és lélegzet háza

Na szóval látod a csillagot ? Borzalom de nem tudom megadni a maximális csillagot neki mert több résznél is idegrohamot kaptam és ez bánt. Kezdjük ott hogy a történet szerintem pörgősebb mint az első rész egyszer fent -egyszer lent (már mint akcióban) a karakterek is tetszettek de kicsit sok volt már. És akkor jöttek azok a részek .. hogy Brice és Hunt szex így úgy amúgy ( túl nyers, túl sok, nem kellene bele ennyi) majd jött az a pont amikor már nagyon dühös lettem hogy olyan karakter aki az előző részben kiszállt még mindig főszerepet élvez a második részben sőt mi több ő mozgat minden egyes szálat a történetben. Aztán van itt az is hogy mindenki mindenkivel lefekszik mindenkinek van lelkitársa vagy párja es mi több meg kaptunk egy lmbt vonalat is kicsit már unalmas. Majd utána mintha elvágták volna a témát mindenki más háttérbe szorulva eltűnik a történetből és csak Brice és csapata van képben ami idegesített mert mi lett a többiekkel? És akkor még megkell említenem a barátság vonalat itt az a pont volt hogy a karakter ennél rosszabb nem is lehetne- itt konkrétan Brice barátnőire gondolok sehol sincsenek barát fronton és ez mar az első részben is feltűnt. A vége totálisan meglepő fordulat volt és UTÁLOM HA FÜGGŐ VÉG. Oké ennyi azt hiszem ki írtam magamból mindent haha

Réka0128 P>!
Sarah J. Maas: Ég és lélegzet háza

„Egy háborúból egyedül a halál kerül ki győztesen.”

Az idei megjelenések közül ez volt az egyik olyan könyv, aminek a megjelenését legjobban vártam. Az első rész elég magasra rakta nálam azt a bizonyos lécet, amit sajnálatos módon ennek a kötetnek nem sikerült megugrania. Izgatottan vetettem magam bele a sztoriba, de aztán ahogy fogytak a lapok, egyre kevésbé kötött le a történet. Valószínűleg ennek az volt az oka, hogy a kezdeti izgalmak után rettentő lassan csordogáltak az események, ami egy 872 oldalas könyv esetében azért kifejezetten idegőrlő tud lenni. Ezzel szemben az utolsó 70 oldalban annyi meglepetés ért, hogy csak kapkodtam a fejem. A végével kapcsolatban is vegyesek az érzéseim, mert úgy gondolom, hogy ez a megoldás elsülhet nagyon jól, de sajnos rosszul is. Többet nem igazán árulnék el, mert baromi nehéz róla spoilermentesen írni. :)
Úgy látszik mostanában sikerül olyan könyveket kifognom, ahol a főszereplők az agyamra mennek. Az előző részben nagyon kedveltem Bryce és Hunt párosát, azonban itt olyan irányba változtak meg mind a ketten, ami nekem egyáltalán nem volt szimpatikus. Szerencsére a mellékszereplők kompenzálták a velük kapcsolatos negatív érzéseim. Ruhn, Tharion és Ithan voltak a kedvenceim, és rendkívül örültem neki, hogy végre jobban megismertük őket.
Annak ellenére, hogy ez a kötet nem győzött meg, kíváncsian várom a folytatást, hiszen rengeteg olyan dolog derült ki a legvégén, ami azért piszkálja a fantáziám. :D

Katotoka>!
Sarah J. Maas: Ég és lélegzet háza

ELŐJÁRÓBAN: habár lentebb adtam az indulatokból olvasásom végére, és a csillag NE legyen megtévesztő, én NAGYON élveztem ezt a könyvet, az értékelésem felnőtt tartalmat és esetleges trágár szavakat is tartalmazhat. Puszi, köszi a megértést ♥

2020. Az évem határozottan egyik legjobb olvasása a Crescent City volt (az az év amúgy is arról szólt hogy az Üvegtrónnal igazán megszerettem Saraht), ezért úgy vártam a magyar megjelenését a második kötetnek, mint egy falat kenyeret egy éhező. Természetesen fél év alatt nem kíméltem magam a spoilerektől, de engem ez nem gátol semmiben.

TÖRTÉNET
Az igen terjedelmes epilógusban felvezetnek In medias res-ben egy olyan ismeretlen szálat, ismeretlen karkterekkel, hogy az olvasó csak kapkodja a fejét hogy mivan? Ki ez? Mi ez? Haláltábor? Lázadók? Mivan? De nyugalom. Olvassa mindenki figyelmesen. Fontos lesz még!
Hunt és Bryce próbál valami normális JELLEGŰ életet élni, megismerni egymást a történtek után, több-kevesebb sikerrel. Inkább kevesebb. Közben Crescent City nyughatatlan hátterében különböző erők mozgolódnak, amik fel fogják kavarni az állóvizet, és a két főszereplőnk meg a kis csapatuk természetesen nyakig merűlnek benne, még akkor is, ha legkevésbé sem kellene.

NA AKKOR
Azon ferdehajlamú elfajzottak közé tartozok, akik imádnak belemerülni egy világba, kidolgozott részletekbe, szeretik a lassú történeteket, apránként bemutatott univerzumokat. NA DE azért egy kicsit túlzásnak éreztem ezt a pöppet' túlírt monstrumot, pláne hogy elismerem, az írónő ráfeküdt a kidolgozásra, de elhagyhatta volna ezeket a marha felesleges belsőleg indokolatlanul vívódó monológokat. Mert NEM LESZ TÖBB VALAMI ATTÓL hogy 6x is elmondják hogy épp de szar nekik. Tudom. Értem. Lépjünk tovább.
Egészen hullámvasút volt.
Az első 100 oldal: mérsékelten érdekelt.
200-300: itt megvolt a lendület.
490-600: toljuk meg, mert egyszer végezni is kéne.
600-800+: DARÁLVA. ÚRISTEN.
SZÓVAL csak azt akarom mondani, hogy egy szerkesztő igazán lehetne bátor és húzhatna a szövekből ki.

SZEREPLŐK
Személy szerint nekem Bryce mindig egy kedvenc karakterem, bár a fellengzésével nehéz volt azonosulni. Önfejű, meggondolatlan, bizalmatlan, vad. De emberi, meg kell hagyni. Hunt pedig szerintem azon kívül hogy az elején azt tudtam mondani hogy egy ilyen típusú férfit tudok magamhoz is képzelni a való életben, ahogy folytak az események úgy vált világossá hogy egy vér papucs, tipikus férfi karakterré avanzsált, amilyenné szoktak az ilyen túl maszkulin, tesztoszteron túltengéses kan karakterek az ilyen történetekben, mikor megjön a nagy szerelem.
Ruhn szintén az egyik kedvenc férfi karakterem volt. Benne megvan minden kiaknázható potenciál. Tetszett hogy Bryce-al milyen testvéri kapcsolat alakult ki (fiú testvéreim vannak, megérintett) és az egyik kedvenc történetszálam is az ő Napfény ügynökkel való (táv)kapcsolata volt. spoiler
Ithan. Jajj, Ithan nagyon kedves karakter volt nekem szintén. Az, ahogy segíteni próbált, ahogy tudott spoiler mindenkinek önzetlenül, az nagyon jó volt. Talán az egyik leg egyszerűbb, őszintébb karakter volt. spoiler
spoiler
Danika kb mintba meg sem halt volna olyannyira központi szereplő marad továbbra is. Titkok titkok hátán.

HORNY CITY
Hu. Oké. Felnőtt tartalom jön.
Egyszerűen. Valaki. Zárja el Maas-tól a laptopot, mikor felajzott szexjeleneteket akar írni. Légyszi.
(OFF, DE: Itt szeretném eme becses résznél a fordító munkáját megköszönni. Részvétem. Komolyan. De ettől eltekintve fantasztikus amit csináltál. Remek munka @infinitedreams♥)
A krindzs faktor olyan magas, hogy kileng a mutató. Nagyon életszerűtlen. Nagyon.
Konkrétan a szexualitás szelleme elhagyta a testem olvasás közben.
Csak egy kis ízelítő: 18+!
„ Felül is akarok lenni, aztán azt akarom, hogy hátulról dugj meg mint egy vadállat.”
„Hallotta hogy a háttérben hús csattan a húson”
„Szétdugom az agyad” – jegyzem meg ez VISSZATÉRŐ TOPOSZ VOLT: minden egyes szétdugom az agyadnál, szétbaszott az ideg, hogy hogy lehet valami ennyire kínos. Nekem valaki ilyet mondana nem tudom röhögnék-e vagy sírnék. De ízlések és pofonok.

A VÉGE, KIS SPOILER NÉLKÜL
Nagyon félbe van hagyva. Nagyon függővég.
Nem tudom, mit gondoljak. Az alapfelvetés zseniális. De ebbe, abba amit Sarah összehozott nagyon bele lehet bukni. Értem az indokokat, fantasztikus hogy az ember előre is találgathat már, de NEM éreztem ezt a lépést feltétlen szükségesnek.
ÖSSZESSÉGÉBEN
Túlírt. Hosszú. Abszolút élvezhető. spoiler Túl sok a béna szex (át lehet lapozni, nem veszít sokat az ember). Zseniális a világ. Kérdéses a vége.
Ellentmondásos.
Olvasni akarom a következő részt. Úgy azonnal. Nem vagyok csalódott se.

De nem vagyok hajlandó 3-nál nagyobb csillagozást adni rá, még ha hihetetlenül élveztem is, és még napokig ezen gondolkodok majd. Majd a következőre, mikor látom merre fejlődik a történet.

Cs_N_Kinga P>!
Sarah J. Maas: Ég és lélegzet háza

Én egyszerűen nem tudok betelni ezzel a világgal. Úgy hogy nem sok időm volt is négy nap volt mire elolvastam, mert ahogy jutott rá pár perc már fogtam is a kezembe. Annyira tetszett Bryce és Hunt, ahogy kerülgetik egymást, hogy én mennyit vártam mire végre összejöttek pár száz oldal után… Néztem na végre egy csók aha 100+ oldal, oké….. De aztán ugye meg habzsi – dőzsi volt ilyen téren, talán kicsit át is estek a ló túloldalára, de én elnéztem nekik, mert bár régóta együtt vagyunk a férjemmel, visszagondoltam a rózsaszín ködös időszakra és hát mi tagadás, mi se voltunk különbek. Igaz én nem vagyok tündér és a férjem se egy angyal:DDDD
Megy ezerrel most is a cselekmény és rengeteg csavar, ki, mi, mit, kit, kivel miért és hogyan. A végén lévő függővég hát várható volt. Viszont spoiler nevét látva meglepődtem és rá is kérdeztem @Calliope-nál, hogy ez az a pasi e, akit már a többi könyvében írt. Megerősítést kaptam a gyanúmra, így hát nincs mese el kell olvasnom az összes könyvét:)

Kollár_Betti I>!
Sarah J. Maas: Ég és lélegzet háza

A kard reményt jelenthet, ellenállást, erőt. A pisztoly halált ígér.

Ennek a kötetnek az olvasásával pontosan úgy haladtam, mint az előzővel: vagy tízszer félretettem, volt, hogy egy egész hónapra. Ugyanakkor mindig érdekelt annyira, hogy újra és újra folytassam, egyszerűen csak kellett egy kis idő.

Az első kötet lendületességéhez képest ezt a részt kicsit vontatottnak és elnyújtottnak éreztem (bár az első résznél is inkább a második fele volt az izgalmasabb). Nagyjából 600 oldal után éreztem azt, hogy végre beindultak az események és bizony az utolsó 200 oldalt emiatt gyorsan le is daráltam.

Hunt nekem valahogy egy picit kevés. Oké, hogy nagyon halálos tud lenni, ha a szerelméről van szó, de a karaktere valahogy nem tudott úgy magával ragadni, mint amit mondjuk Rhys-nél éreztem. Ráadásul míg az első kötetben Bryce és Hunt kapcsolata izgalmas és bizsergető volt, addig itt kicsit ellaposodott számomra. Olykor egyenesen az az érzésem támadt, hogy ez csak a testiségről szól, miközben azt bizonygatták, hogy mennyire erős a kettejük között lévő kötelék.

Szóval természetesen a történet elég izgalmas volt ahhoz, hogy várjam a folytatást, de egy kicsit hosszúnak éreztem, amiből szerintem lehetett volna lefaragni valamennyit.

Köszönöm szépen a @Könyvmolyképző Kiadónak a recenziós példányt, kíváncsian várom a harmadik kötetet!

Sarah J. Maas: Ég és lélegzet háza

„Hunt megfogta Bryce kezét, összefűzte az ujjaikat a szíve felett. – De bárhova készülsz is, miután vége a földi életednek, Quinlan, veled akarok menni.”

Szétzúzta a lelkem, összetörte a világom és darabjaira szaggatta a szívem. Volt egy holtpont, mikor arra a döntésre jutottam, hogy fogom az egész könyvet és úgy ahogy van kidobom az udvarra, majd pedig meghempergetem a sárban. Az tartott vissza csupán, hogy keménykötéses és drága volt. Na, meg persze az, hogy gyönyörű kiadás. Ettől függetlenül, ha eltekintek attól a brutális sokktól és halálközeli pillanattól, amit az utolsó 100 oldal során átéltem, akkor bátran kijelenthetem, hogy betegesen imádtam és szerettem ezt a részt is. Már a TOG-nál és az ACOTAR-nál is rájöttem, hogy Maas egy igazi pokolbéli lény, de most már ezer százalék, hogy ő maga az ördög és imád minket, ártatlan, naiv olvasókat kínozni.

Hiába ismertük meg a világot már az első részben, itt teljesedik ki csak igazán a történet, itt bontakozik ki rengeteg szál és olyan titkok kerülnek napvilágra, hogy többször is kihordtam lábon egy infarktust. Ahogy arra számítani lehetett Danika sokkal, de sokkal több titkot őrzött. Megmondom a végére már elkezdett idegesíteni, hogy miért nem szólt Bryce-nak?! Miért nem bízott benne? Miért nem rohant hozzá? Aztán az utolsó oldalak során jöttem csak rá, hogy pont amiatt nem keverte bele Bryce-t, mert így próbálta megóvni. Még akkor is igazi védelmezőként viselkedett, mikor már minden széthullóban volt körülötte.

Ahogy az események pörögnek, egyre jobban tágul a világ, kapunk egy sor új szereplőt, akik rendkívül jól megszínesítik a repertoárt, holott az már eddig is imádnivaló volt. Bryce, Hunt és a kis csapatuk hihetetlen dolgokkal találkoznak és néznek szembe, miközben telik az idő és pörögnek az oldalak, olyan szinten összekovácsolódnak, mint egy kis család. Öröm volt róluk olvasni, ahogy rohantak a másikhoz és védték egymást, ahogy viccelődtek a másik kárára. Hangosak, nevetségesek, viccesek, de olyan összetartók és olyan hűségesek egymáshoz, hogy még az Ördögfalka is megirigyelhette volna őket.

Bryce és Hunt kapcsolatára voltam a legkíváncsibb, nem titok, hogy már az első rész megjelenése óta oda vagyok a párosért, nagyon különleges helyet foglalnak el a szívemben. Egyáltalán nem csalódtam bennük, sőt, nagyon aranyosnak és édesnek gondoltam kettejük évődését, tetszett, hogy Maas lassítani akarta őket. Valósak voltak, intenzívek és igencsak türelmesek… Minden jelenetüket imádtam, fülig ért a szám sokszor, Hunt hiába alfalágyult, hiába kattant be teljesen, amikor spoiler engem kilóra megvett és fel is került a pasi listámra, igencsak kedvező helyre. Egek, ő meg azok a nyavalyás villámok…

Éj és Nap. Nap és Éj. Amikor ők megjelentek a színen, én majdnem eldobtam az agyam, zseniális húzás volt! Annyira tetszett, hogy Ruhn-t is totálisan megszerettem, holott nálam ő eddig mindig a farvizen evickélt, de most, teatyaúristenszentjózsefmáriamegatöbbiek, wow!! Az az elmés, kanapés rész, mikor ezek ketten… nem folytatom, az úgy izgalmas, ha az ember elolvassa.

Fantasztikus könyv, de meg kell kérdeznem, hogy az utolsó 100 oldal mégis mi a fene volt?! Már elnézést, de mégis ezt hogy, meg miért? Nem fogom leírni, hogyan végződött az utolsó fejezet, mert még gondolatban is alig merem kimondani. Azzal, hogy ezt Maas meglépte, olyan szintre emelkedett nálam, hogy el sem tudom mondani. Vártam, hogy megint jön a szokásos utalásokkal, de ezt a legvadabb álmaimban sem mertem elképzelni, sosem gondoltam volna, hogy… Boldog vagyok, ugyanakkor sír is a szívem, mert fogalmam sincs, hogy mi lesz, hogyan fognak abból a végből kimászni, hogy Hunt és Ruhn… Nem, erre még nem vagyok kész. Hiába olvastam ki napokkal ezelőtt, még mindig rendkívül intenzíven élnek bennem az események, ezzel kelek és fekszek, annyira a mindennapjaim része, egyszerűen képtelen vagyok elengedni ezt a sorozatot, pedig a folytatás még a kanyarban sincs. SJM elképesztő írónő, ezzel az utolsó húzással istennővé vált. Eddig is ő volt a legnagyobb kedvencem, de most térdre tudnék borulni előtte, a zsenialitása, a tehetsége, az esze… wow!

Végeredményben: ez egy idegőrlő, félelmetes folytatás, ami egyszerre fakasztja dalra a lelked és sirat meg olyan erősen, hogy levegőt is alig kapsz. Kitép belőled minden földi jót, majd betakargat, mint egy vékony lepel. Ha belekezdesz, nem tudod letenni, ha le is teszed, nem szabadulsz meg tőle. Szenvedélyes történet, iszonyú és groteszk sorssal, rengeteg morális kérdéssel és sok-sok gyásszal. Boldog vagyok, hogy olvashattam, szomorú vagyok, hogy így lett vége, fáj a bensőm, hiszen olyan, mintha valami fantomkar húzna le a mélybe, amiért el kellett búcsúznom a szereplőktől, méghozzá egy jó időre. Ugyanakkor tele vagyok reménnyel, mert bízom abban, hogy megkapjuk a happy end-et, hogy Maas nem ilyen kegyetlen, hogy lesz benne annyi, hogy ezt helyrehozza. Ha nem, akkor tényleg kivágom az udvarra, csukott ablakon keresztül.

Vedd a kezedbe, olvasd el, szeress bele! Garantálom, hogy Crescent City téged is elvarázsol… Minden szívdobbanásommal szeretem és rajongok érte.

Bryce, Hunt, Ruhn, Cormac, Tharion, Dec, Flynn, Ithan, Hypaxia, Nap, Syrinx: viszlát, barátaim, alig várom, hogy újra veletek lehessek!

off

A végére pedig a kedvencemmel búcsúzom: spoiler

Puska P>!

SOLAS TÜZÉRE!!
Hát, hogy lehet ekkora függővéggel lezárni egy könyvet?! Egyszerűen nem térek magamhoz! Sarah valami elképesztően profi abban, hogyan csinálja ki az olvasóit érzelmileg és idegileg is. Meg úgy mindenhogy. :'))
Na de kezdjük az elején. A történet onnan folytatódik ahol korábban abbamaradt.
A cselekményt itt picit komótosabbnak éreztem pedig akadtak itt is fordulatok nem is kicsik spoiler , ill. újabb titkok derültek ki Danikával kapcsolatban is de valahogy mégsem volt annyira izgalmas számomra mint az első. Leszámitva persze a végét mert ott már nagyon beindultak az események. Nagyon szerettem ezt a részt is de az első sokkal közelebb áll a szívemhez. ♥

Brycet az előző részben nagyon megszerettem és még most is bírom őt de néha elég öntelten tudott viselkedni. A kapcsolatát az alfalágyult Hunttal továbbra is imádom és a spicy részek meg huh.. *legyezi magát *
Huntért pedig nagyon vérzett a szívem a legvégén. :(
A szerelmünk erősebb az időnél, nagyobb bármilyen távolságnál. A szerelmünk csillagokon, világokon is átível.

Ruhn. Éj . Már az előző részben is nagyon odáig voltam érte de itt most menthetetlenül belszerettem. Ebben a kötetben pedig még többet kaptunk belőle – nagy örömömre – és még egy szerelmi szál is bejött mellé amit én egyszerűen imádtam! Az elmés, kanapén beszélgetős részek voltak a kedvenceim!
Arra emlékeztetsz, hogy élek, szólalt meg Nap fojtottan. Arra, hogy van még jóság ezen a világon.

És akkor a vége. Annak ellenére, hogy tudtam ki fog felbukkani majd szétvetett az izgalom az utolsó oldalaknál és azóta is folyton libabőrös leszek ha csak az utolsó jelenetekre gondolok. Főleg az utolsó mondatra. Alig bírom ép ésszel felfogni, hogy ezt most tényleg meglépte. Ez a nő egy zseni! Iszonyúan kiváncsi vagyok mit tartogat a következő rész, egy biztos: ütős lesz és ki fog csinálni minket! spoiler

Ugyanitt halkan megsúgom, azoknak akik tervezik majd januárban angolul olvasni a könyvet, hogy nekem nyugodtan lehet ám spoilerezni :D csak mondom.. :D

csfannie P>!
Sarah J. Maas: Ég és lélegzet háza

„Valószínűleg nem leszek túl népszerű ezzel a véleménnyel, szóval megkövezhettek, de nekem ez Maas-hoz képest nagyon gyenge volt.
Sosem gondoltam volna, hogy egyszer 3,5 csillagot fogok adni az írónő bármely könyvére, az meg pláne meg sem fordult a fejemben, hogy pont az Ég és lélegzet háza lesz az, amely ekkora csalódást okoz. A Föld és vér házáért meg voltam őrülve, mikor 2020-ban olvastam, három nap alatt be is fejeztem (mindezt a vizsgaidőszak kellős közepén!), ezzel a résszel meg majdnem két hétig szenvedtem. Nem, nem túlzom, tényleg meg kellett erőltetnem magamat ahhoz, hogy időről időre felvegyem egy kicsit a könyvet, hogy tudjak vele haladni, és ilyet Sarah könyvénél még nem éreztem.
Hogy ennek mégis mi – vagy inkább ki – volt az oka? Bryce. És ez megint csalódással töltött el.
Az első rész után meg voltam győződve róla, hogy a legnagyobb kedvencemet fantasy sorozatok terén (Üvegtrón) le fogja taszítani a Crescent City. Legnagyobb bánatomra ez nem jött össze, cserébe kaptam pár agyérgörcsöt, néhány új, ámbár érdektelen karaktert, ezzel párhuzamosan ugyanilyen jellegű, felesleges történetszálakat, ja, és hogy ne felejtsem el: dugást. Nem, nem szeretkezést vagy szexet, hanem kemény dugást, mert Sarah agya valamiért most erre állt rá. A legindokolatlanabb időpontokban is muszáj volt valamelyik párosnak intim helyzetbe kerülni, de engem már olyan szinten untattak a repetitív jelenetek, hogy egyszerűen szemernyi élvezetet sem találtam bennük, szimplán taszítottak.
Viszont ha az egész könyv olyan jó lett volna, mint az utolsó 80-100 oldal, akkor kérdés nélkül kedvenccé avanzsált volna a kötet. Elég durva függővéges lezárást kapunk, ami újabb kérdéseket vet fel, de őszintén, csak imádkozni tudok, hogy ne rontson el mindent ezzel a húzásával Maas.”

Bővebben:

Cintia_ P>!
Sarah J. Maas: Ég és lélegzet háza

„– Éljen soká a királynő!"

Őszinte leszek: nekem nem tetszett ez a könyv.
Ami teljes sokk.
Sosem fordult még ilyen elő SJM esetében.
Nem tudom lerakni? Nem tudtam felvenni…

Az első 450 oldalról nem is érdemes beszélni.
Fájdalmasan unalmas és elhúzott volt.
Semmi igazán érdemleges nem történt, amit ne lehetett volna 200 oldalban leírni – és úgyis misztikus, rejtvényes, illetve kifürkészhetetlen lett volna.
Később jobb lett a helyzet, de az utolsó 150 oldal kivételével értékelhetetlen a tartalom.

Bryce nekem az első kötet elején nem volt szimpatikus, a végére azonban azt éreztem, fantasztikus női karakterrel állunk szemben.
Itt nem éreztem benne ezt. Hunton kívül szinte semmi másra nem koncentrált. Csalódás volt.
Hunt Athalar. Oh God, Help Me.
Szörnyű karakternek tartom. Én szeretem az alfalágyultakat, viszont ő valahogy a ló másik oldalára esett nálam.
Ketten együtt pedig… Unalmasak, idegesítőek és k******* gázak.
Olyan erősen forgattam a jeleneteiknél a szemeimet, hogy már fájt.
spoiler Komolyan? Köszönöm, de nem.
Nagyon remélem, hogy Sarah harmadik alkalommal is bejátssza, hogy más lesz az örök szerelem.

Az abszolút kedvenc szálaim azok voltak, amiben ők nem szerepeltek.
Ithan nagy kedvenc lett. Danika valóban egy igazi hős, forradalmár. Cormac és Hél hercegei nekem végig szimpatikusak voltak.
Ruhn. A történet megmentője!
Az ő része sosem okozott csalódást, és ezeket igazán élveztem.
Day & Night. ♥ Na ők, egymás tündérpárjai.

A vége meglepő volt. Agyeldobós. Elképesztő.
Itt éreztem azt, van még remény.
Mindig minden mindennel összefügg.

Könyvmolyképző KU>!

Bőséggel használta Tristan Flynn drága samponjait és testápoló termékeit, mindegyiken felirat figyelmeztette, miszerint: FLYNNÉ! NE NYÚLJ HOZZÁ, RUHN! MOST KOMOLYAN NE!
Ruhn odaírta az egyik flakonra a macskakaparás alá: AMÚGY SEM SZERETI SENKI A FURA SAMPONODAT!
Flynn azt körmölte a flakon legaljára: AKKOR MIÉRT MARADT BELŐLE ILYEN KEVÉS? ÉS MIÉRT ILYEN FÉNYES A HAJAD? SEGGFEJ!!!

Könyvmolyképző KU>!

– Lakótársak vagyunk – felelte Bryce már-már levegőért kapkodva.
– Lakótársak.
– Időszakos sörpongbajnokok?
Hunt lekapta a sapkát Bryce fejéről, és visszatette a sajátjára, fordítva, ahogyan szokta.
– Igen, az Őszkirály határozottan retteg a mi félelmetes sörpongszövetségünktől.

Könyvmolyképző KU>!

– Tegyük félre egy pillanatra Sofie és Emile problémáját! Ez a világ annyival több lehetne! Szabadok lehetnénk. Nem értem, miért nem vágytok rá.
– Nehéz kiélvezni a szabadságot, ha halott vagy – felelte Hunt sötéten.
Cormac kinyitotta az ajtót, és belépett a kavargó árnyékok közé.
– Elképzelni sem tudok jobb indokot, amiért az életemet adhatnám.

Könyvmolyképző KU>!

– Szóval ki hol alszik ma este itt, nálatok?
Bryce önkéntelenül is Huntra pillantott, aki teljesen semleges arckifejezéssel azt felelte:
– Én alszom Bryce-szal.
Bryce szólásra nyitotta a száját, de Ithan megelőzte:
– Helyes. Bryce horkol.
– Seggfejek! – dühöngött Bryce. – Mehettek mindketten a tetőre aludni!
– Még onnan is hallanám a horkolásodat! – vágott vissza Ithan vigyorogva.
Bryce a homlokát ráncolta, lehajolt, hogy megsimogassa Syrinx bársonyos fülét.
Hunt rákacsintott.
– Majd szerzek füldugót.

A bátyja elhúzódott. És Ruhn büszkeségtől fénylő arccal így szólt:
– Éljen soká a királynő!

848. oldal; 76. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bryce Quinlan · Ruhn Danaan
Könyvmolyképző KU>!

– Mondd már! – szólalt meg Flynn anélkül, hogy egy pillanatra is abbahagyta volna a fegyvere tisztogatását.
– Mit? – kérdezte Ruhn, elhúzva a pengét a köszörűkőtől.
Declan felelt:
– Azt, ami miatt tíz perce néma csendben állsz, és még Flynn szar zenéire sem panaszkodsz.
– Seggfej! – szólt be Flynn Decnek, és a heavy metalt játszó telefonja felé biccentett. – Ez valóságos költészet!
– Jó néhány kísérlet bizonyította, hogy a növények elhervadnak és elhalnak, ha ilyen zenét játszol nekik – szállt vitába vele Declan. – És én is pontosan úgy érzem magam jelenleg, mint azok a növények.

Könyvmolyképző KU>!

– Az élet a növekedés és a hanyatlás gyönyörű körforgása. – A Holtkirály szavai visszhangot vertek körülöttük a Szunnyadó Városban. – Semmi sem megy pocsékba. Amit születésünkkor megkapunk, azt a halálunkkor visszaszolgáltatjuk. Amit ti, halandók az Örök Vidéken kaptok, az csupán egy újabb lépés ebben a körforgásban. Egy állomás az Üresség felé vezető úton.

Nixii P>!

– Hunt leszaggatta Sandriel fejét, miután az arkangyal megfenyegette Bryce-t – mondta Tharion.
Ithan hátrahőkölt. Tudta, hogy Athalar eléggé be tud durvulni, de hogy megöljön egy arkangyalt…
– És Bryce meggyilkolta Micah-t, aki azzal kérkedett, hogy lemészárolta Danikát és az Ördögfalkát.
Ithan megdermedt.

228. - 229. oldal; 18. fejezet

Nixii P>!

Ruhn lerázta magáról a döbbenetet, és Athalarhoz fordult.
– Nagyon menő a szmokingod! – Majd, csak hogy idegesítse, hozzátette: – Felség!
Athalar meghúzta az inge nyakát.
– Nem csodálom, hogy tele vagy piercinggel, ha így kell öltöznöd ezeken az eseményeken.
– A herceglét első szabálya – felelte Ruhn vigyorogva. – Lázadj kreatívan!

690. oldal; 58. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Hunt Athalar · Ruhn Danaan