Ég ​és lélegzet háza (Crescent City 2.) 409 csillagozás

Sarah J. Maas: Ég és lélegzet háza

A LEGVESZEDELMESEBB ERŐ. ♦ A LEGVADABB SZENVEDÉLY. A LEGKEGYETLENEBB SORS.

Bryce Quinlan és Hunt Athalar próbál visszarázódni a normál kerékvágásba – megmentették Crescent Cityt, de annyi minden fordult fel fenekestül az életükben, hogy leginkább csak pihenni szeretnének. Le akarnak lassítani. Kiderítenék, mit tartogat számukra a jövő.

Az Aszterek eddig tartották a szavukat, békén hagyták őket. De így, hogy a lázadók lassacskán egyre inkább kikezdik az Aszterek hatalmát, az uralkodók jelentette fenyegetés nőttön-nő. Bryce, Hunt és a barátaik belekeverednek a lázadók terveibe, és választaniuk kell: vagy csendben tűrik az elnyomást, vagy megküzdenek azért, amit helyesnek tartanak. És mint tudjuk, a hallgatás sosem volt az erősségük…

A #1 bestseller FÖLD ÉS VÉR HÁZA szexi, akciódús folytatásában Sarah J. Maas lebilincselő történetet sző egy robbanásközeli állapotban lévő világról és azokról, akik bármit megtennének, hogy megmentsék.

HAGYD, HOGY MAGÁVAL RAGADJON!

Eredeti megjelenés éve: 2022

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Zafír pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2022
866 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789635971206 · Fordította: Szabó Krisztina
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2022
866 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635971190 · Fordította: Szabó Krisztina
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2022
866 oldal · ISBN: 9789635972289 · Fordította: Szabó Krisztina

1 további kiadás


Enciklopédia 25

Szereplők népszerűség szerint

Bryce Quinlan · Hunt Athalar · Ruhn Danaan · Danika Fendyr · Aidas · Tharion Ketos · Jesiba Roga · Tristan Flynn · Declan Emmet · Ithan Holstrom · Fury Axtar · Baxian Argos · Cormac · Juniper 'Jun' Fahin · Celestina · Ember Quinlan · Randall Silago · Rigelus (Aszter)


Kedvencelte 103

Most olvassa 139

Várólistára tette 237

Kívánságlistára tette 336


Kiemelt értékelések

Dóri_Margit P>!
Sarah J. Maas: Ég és lélegzet háza

„Magától értetődőnek vette az élet szépségét és egyszerűségét. Most az kívánta, bár jobban kiélvezte volna. Minden egyes pillanatát.”

Idei év legnagyobb várományosa volt ez a könyv nekem. OMG!

Imádom,hogy érződik,ahogy SJM is tud még hova fejlődni. Ez után a rész után kimerem jelenteni,hogy ő a párhuzamok és a különféle összeköttetések bajnoka.

Meg kell, mondjam, hogy mindig is tekervényesen írt, mindig utólag jöttünk rá, hogy milyen fontos is egy-egy elejtett mondata, de most itt ez valami elképesztő.
Rengeteg az intrika, és folyamatosan növekedik a feszültség, ahogy belevonja az ACOTAR és a TOG különböző momentumait. Rendesen volt, hogy éreztem, hogy ez most biztos fontos lesz később, pedig érthetetlen még :D
Valami nagy dolog lesz itt, és ez a rész ezt csak előkészíti, én úgy érzem. Lehet majd akkorát fog szólni, hogy kigúvadnak a szemeim. Kacc-kacc.

Szóval ez sem volt egy könnyed fantasy regény, rengeteg az információ, sok az új szereplő és minden összefügg mindennel. Azért aki ezt végig tudta követni… le a kalappal.
Danika hiába halt meg, mozgatja a szálakat rendesen. Tetszett, hogy szépen lassan kibogozódtak a miértek és a hogyanok. Rengeteg a csavar is benne, az biztos, hogy nem egy könnyen kitalálható és unalmas rész. Ami furcsa, hogy ebben van humor is már, itt ott belecsempészte :)

Rhun volt a legnagyobb meglepetés, örülök, hogy kijutott neki is bőven a szerepből. Vérzik a szívem Hunt-ért. Kicsit kezd rajta túlnőni Bryce, remélem, hogy nem marad majd így.
spoiler

Ami a végét illeti. Én teljes vigyorban olvastam. spoiler spoiler

Áldom az eszét ennek a nőnek, de komolyan, és közben rettegek, hogy mi lesz még itt… O.o

spoiler

5 hozzászólás
Mulán P>!
Sarah J. Maas: Ég és lélegzet háza

Na szóval látod a csillagot ? Borzalom de nem tudom megadni a maximális csillagot neki mert több résznél is idegrohamot kaptam és ez bánt. Kezdjük ott hogy a történet szerintem pörgősebb mint az első rész egyszer fent -egyszer lent (már mint akcióban) a karakterek is tetszettek de kicsit sok volt már. És akkor jöttek azok a részek .. hogy Brice és Hunt szex így úgy amúgy ( túl nyers, túl sok, nem kellene bele ennyi) majd jött az a pont amikor már nagyon dühös lettem hogy olyan karakter aki az előző részben kiszállt még mindig főszerepet élvez a második részben sőt mi több ő mozgat minden egyes szálat a történetben. Aztán van itt az is hogy mindenki mindenkivel lefekszik mindenkinek van lelkitársa vagy párja es mi több meg kaptunk egy lmbt vonalat is kicsit már unalmas. Majd utána mintha elvágták volna a témát mindenki más háttérbe szorulva eltűnik a történetből és csak Brice és csapata van képben ami idegesített mert mi lett a többiekkel? És akkor még megkell említenem a barátság vonalat itt az a pont volt hogy a karakter ennél rosszabb nem is lehetne- itt konkrétan Brice barátnőire gondolok sehol sincsenek barát fronton és ez mar az első részben is feltűnt. A vége totálisan meglepő fordulat volt és UTÁLOM HA FÜGGŐ VÉG. Oké ennyi azt hiszem ki írtam magamból mindent haha

Réka0128 P>!
Sarah J. Maas: Ég és lélegzet háza

„Egy háborúból egyedül a halál kerül ki győztesen.”

Az idei megjelenések közül ez volt az egyik olyan könyv, aminek a megjelenését legjobban vártam. Az első rész elég magasra rakta nálam azt a bizonyos lécet, amit sajnálatos módon ennek a kötetnek nem sikerült megugrania. Izgatottan vetettem magam bele a sztoriba, de aztán ahogy fogytak a lapok, egyre kevésbé kötött le a történet. Valószínűleg ennek az volt az oka, hogy a kezdeti izgalmak után rettentő lassan csordogáltak az események, ami egy 872 oldalas könyv esetében azért kifejezetten idegőrlő tud lenni. Ezzel szemben az utolsó 70 oldalban annyi meglepetés ért, hogy csak kapkodtam a fejem. A végével kapcsolatban is vegyesek az érzéseim, mert úgy gondolom, hogy ez a megoldás elsülhet nagyon jól, de sajnos rosszul is. Többet nem igazán árulnék el, mert baromi nehéz róla spoilermentesen írni. :)
Úgy látszik mostanában sikerül olyan könyveket kifognom, ahol a főszereplők az agyamra mennek. Az előző részben nagyon kedveltem Bryce és Hunt párosát, azonban itt olyan irányba változtak meg mind a ketten, ami nekem egyáltalán nem volt szimpatikus. Szerencsére a mellékszereplők kompenzálták a velük kapcsolatos negatív érzéseim. Ruhn, Tharion és Ithan voltak a kedvenceim, és rendkívül örültem neki, hogy végre jobban megismertük őket.
Annak ellenére, hogy ez a kötet nem győzött meg, kíváncsian várom a folytatást, hiszen rengeteg olyan dolog derült ki a legvégén, ami azért piszkálja a fantáziám. :D

24 hozzászólás
Katotoka>!
Sarah J. Maas: Ég és lélegzet háza

ELŐJÁRÓBAN: habár lentebb adtam az indulatokból olvasásom végére, és a csillag NE legyen megtévesztő, én NAGYON élveztem ezt a könyvet, az értékelésem felnőtt tartalmat és esetleges trágár szavakat is tartalmazhat. Puszi, köszi a megértést ♥

2020. Az évem határozottan egyik legjobb olvasása a Crescent City volt (az az év amúgy is arról szólt hogy az Üvegtrónnal igazán megszerettem Saraht), ezért úgy vártam a magyar megjelenését a második kötetnek, mint egy falat kenyeret egy éhező. Természetesen fél év alatt nem kíméltem magam a spoilerektől, de engem ez nem gátol semmiben.

TÖRTÉNET
Az igen terjedelmes epilógusban felvezetnek In medias res-ben egy olyan ismeretlen szálat, ismeretlen karkterekkel, hogy az olvasó csak kapkodja a fejét hogy mivan? Ki ez? Mi ez? Haláltábor? Lázadók? Mivan? De nyugalom. Olvassa mindenki figyelmesen. Fontos lesz még!
Hunt és Bryce próbál valami normális JELLEGŰ életet élni, megismerni egymást a történtek után, több-kevesebb sikerrel. Inkább kevesebb. Közben Crescent City nyughatatlan hátterében különböző erők mozgolódnak, amik fel fogják kavarni az állóvizet, és a két főszereplőnk meg a kis csapatuk természetesen nyakig merűlnek benne, még akkor is, ha legkevésbé sem kellene.

NA AKKOR
Azon ferdehajlamú elfajzottak közé tartozok, akik imádnak belemerülni egy világba, kidolgozott részletekbe, szeretik a lassú történeteket, apránként bemutatott univerzumokat. NA DE azért egy kicsit túlzásnak éreztem ezt a pöppet' túlírt monstrumot, pláne hogy elismerem, az írónő ráfeküdt a kidolgozásra, de elhagyhatta volna ezeket a marha felesleges belsőleg indokolatlanul vívódó monológokat. Mert NEM LESZ TÖBB VALAMI ATTÓL hogy 6x is elmondják hogy épp de szar nekik. Tudom. Értem. Lépjünk tovább.
Egészen hullámvasút volt.
Az első 100 oldal: mérsékelten érdekelt.
200-300: itt megvolt a lendület.
490-600: toljuk meg, mert egyszer végezni is kéne.
600-800+: DARÁLVA. ÚRISTEN.
SZÓVAL csak azt akarom mondani, hogy egy szerkesztő igazán lehetne bátor és húzhatna a szövekből ki.

SZEREPLŐK
Személy szerint nekem Bryce mindig egy kedvenc karakterem, bár a fellengzésével nehéz volt azonosulni. Önfejű, meggondolatlan, bizalmatlan, vad. De emberi, meg kell hagyni. Hunt pedig szerintem azon kívül hogy az elején azt tudtam mondani hogy egy ilyen típusú férfit tudok magamhoz is képzelni a való életben, ahogy folytak az események úgy vált világossá hogy egy vér papucs, tipikus férfi karakterré avanzsált, amilyenné szoktak az ilyen túl maszkulin, tesztoszteron túltengéses kan karakterek az ilyen történetekben, mikor megjön a nagy szerelem.
Ruhn szintén az egyik kedvenc férfi karakterem volt. Benne megvan minden kiaknázható potenciál. Tetszett hogy Bryce-al milyen testvéri kapcsolat alakult ki (fiú testvéreim vannak, megérintett) és az egyik kedvenc történetszálam is az ő Napfény ügynökkel való (táv)kapcsolata volt. spoiler
Ithan. Jajj, Ithan nagyon kedves karakter volt nekem szintén. Az, ahogy segíteni próbált, ahogy tudott spoiler mindenkinek önzetlenül, az nagyon jó volt. Talán az egyik leg egyszerűbb, őszintébb karakter volt. spoiler
spoiler
Danika kb mintba meg sem halt volna olyannyira központi szereplő marad továbbra is. Titkok titkok hátán.

HORNY CITY
Hu. Oké. Felnőtt tartalom jön.
Egyszerűen. Valaki. Zárja el Maas-tól a laptopot, mikor felajzott szexjeleneteket akar írni. Légyszi.
(OFF, DE: Itt szeretném eme becses résznél a fordító munkáját megköszönni. Részvétem. Komolyan. De ettől eltekintve fantasztikus amit csináltál. Remek munka @infinitedreams♥)
A krindzs faktor olyan magas, hogy kileng a mutató. Nagyon életszerűtlen. Nagyon.
Konkrétan a szexualitás szelleme elhagyta a testem olvasás közben.
Csak egy kis ízelítő: 18+!
„ Felül is akarok lenni, aztán azt akarom, hogy hátulról dugj meg mint egy vadállat.”
„Hallotta hogy a háttérben hús csattan a húson”
„Szétdugom az agyad” – jegyzem meg ez VISSZATÉRŐ TOPOSZ VOLT: minden egyes szétdugom az agyadnál, szétbaszott az ideg, hogy hogy lehet valami ennyire kínos. Nekem valaki ilyet mondana nem tudom röhögnék-e vagy sírnék. De ízlések és pofonok.

A VÉGE, KIS SPOILER NÉLKÜL
Nagyon félbe van hagyva. Nagyon függővég.
Nem tudom, mit gondoljak. Az alapfelvetés zseniális. De ebbe, abba amit Sarah összehozott nagyon bele lehet bukni. Értem az indokokat, fantasztikus hogy az ember előre is találgathat már, de NEM éreztem ezt a lépést feltétlen szükségesnek.
spoiler
ÖSSZESSÉGÉBEN
Túlírt. Hosszú. Abszolút élvezhető. spoiler Túl sok a béna szex (át lehet lapozni, nem veszít sokat az ember). Zseniális a világ. Kérdéses a vége.
Ellentmondásos.
Olvasni akarom a következő részt. Úgy azonnal. Nem vagyok csalódott se.

De nem vagyok hajlandó 3-nál nagyobb csillagozást adni rá, még ha hihetetlenül élveztem is, és még napokig ezen gondolkodok majd. Majd a következőre, mikor látom merre fejlődik a történet.

7 hozzászólás
Nixii P>!
Sarah J. Maas: Ég és lélegzet háza

„Hunt megfogta Bryce kezét, összefűzte az ujjaikat a szíve felett. – De bárhova készülsz is, miután vége a földi életednek, Quinlan, veled akarok menni.”

Szétzúzta a lelkem, összetörte a világom és darabjaira szaggatta a szívem. Volt egy holtpont, mikor arra a döntésre jutottam, hogy fogom az egész könyvet és úgy ahogy van kidobom az udvarra, majd pedig meghempergetem a sárban. Az tartott vissza csupán, hogy keménykötéses és drága volt. Na, meg persze az, hogy gyönyörű kiadás. Ettől függetlenül, ha eltekintek attól a brutális sokktól és halálközeli pillanattól, amit az utolsó 100 oldal során átéltem, akkor bátran kijelenthetem, hogy betegesen imádtam és szerettem ezt a részt is. Már a TOG-nál és az ACOTAR-nál is rájöttem, hogy Maas egy igazi pokolbéli lény, de most már ezer százalék, hogy ő maga az ördög és imád minket, ártatlan, naiv olvasókat kínozni.

Hiába ismertük meg a világot már az első részben, itt teljesedik ki csak igazán a történet, itt bontakozik ki rengeteg szál és olyan titkok kerülnek napvilágra, hogy többször is kihordtam lábon egy infarktust. Ahogy arra számítani lehetett Danika sokkal, de sokkal több titkot őrzött. Megmondom a végére már elkezdett idegesíteni, hogy miért nem szólt Bryce-nak?! Miért nem bízott benne? Miért nem rohant hozzá? Aztán az utolsó oldalak során jöttem csak rá, hogy pont amiatt nem keverte bele Bryce-t, mert így próbálta megóvni. Még akkor is igazi védelmezőként viselkedett, mikor már minden széthullóban volt körülötte.

Ahogy az események pörögnek, egyre jobban tágul a világ, kapunk egy sor új szereplőt, akik rendkívül jól megszínesítik a repertoárt, holott az már eddig is imádnivaló volt. Bryce, Hunt és a kis csapatuk hihetetlen dolgokkal találkoznak és néznek szembe, miközben telik az idő és pörögnek az oldalak, olyan szinten összekovácsolódnak, mint egy kis család. Öröm volt róluk olvasni, ahogy rohantak a másikhoz és védték egymást, ahogy viccelődtek a másik kárára. Hangosak, nevetségesek, viccesek, de olyan összetartók és olyan hűségesek egymáshoz, hogy még az Ördögfalka is megirigyelhette volna őket.

Bryce és Hunt kapcsolatára voltam a legkíváncsibb, nem titok, hogy már az első rész megjelenése óta oda vagyok a párosért, nagyon különleges helyet foglalnak el a szívemben. Egyáltalán nem csalódtam bennük, sőt, nagyon aranyosnak és édesnek gondoltam kettejük évődését, tetszett, hogy Maas lassítani akarta őket. Valósak voltak, intenzívek és igencsak türelmesek… Minden jelenetüket imádtam, fülig ért a szám sokszor, Hunt hiába alfalágyult, hiába kattant be teljesen, amikor spoiler engem kilóra megvett és fel is került a pasi listámra, igencsak kedvező helyre. Egek, ő meg azok a nyavalyás villámok…

Éj és Nap. Nap és Éj. Amikor ők megjelentek a színen, én majdnem eldobtam az agyam, zseniális húzás volt! Annyira tetszett, hogy Ruhn-t is totálisan megszerettem, holott nálam ő eddig mindig a farvizen evickélt, de most, teatyaúristenszentjózsefmáriamegatöbbiek, wow!! Az az elmés, kanapés rész, mikor ezek ketten… nem folytatom, az úgy izgalmas, ha az ember elolvassa.

Fantasztikus könyv, de meg kell kérdeznem, hogy az utolsó 100 oldal mégis mi a fene volt?! Már elnézést, de mégis ezt hogy, meg miért? Nem fogom leírni, hogyan végződött az utolsó fejezet, mert még gondolatban is alig merem kimondani. Azzal, hogy ezt Maas meglépte, olyan szintre emelkedett nálam, hogy el sem tudom mondani. Vártam, hogy megint jön a szokásos utalásokkal, de ezt a legvadabb álmaimban sem mertem elképzelni, sosem gondoltam volna, hogy… Boldog vagyok, ugyanakkor sír is a szívem, mert fogalmam sincs, hogy mi lesz, hogyan fognak abból a végből kimászni, hogy Hunt és Ruhn… Nem, erre még nem vagyok kész. Hiába olvastam ki napokkal ezelőtt, még mindig rendkívül intenzíven élnek bennem az események, ezzel kelek és fekszek, annyira a mindennapjaim része, egyszerűen képtelen vagyok elengedni ezt a sorozatot, pedig a folytatás még a kanyarban sincs. SJM elképesztő írónő, ezzel az utolsó húzással istennővé vált. Eddig is ő volt a legnagyobb kedvencem, de most térdre tudnék borulni előtte, a zsenialitása, a tehetsége, az esze… wow!

Végeredményben: ez egy idegőrlő, félelmetes folytatás, ami egyszerre fakasztja dalra a lelked és sirat meg olyan erősen, hogy levegőt is alig kapsz. Kitép belőled minden földi jót, majd betakargat, mint egy vékony lepel. Ha belekezdesz, nem tudod letenni, ha le is teszed, nem szabadulsz meg tőle. Szenvedélyes történet, iszonyú és groteszk sorssal, rengeteg morális kérdéssel és sok-sok gyásszal. Boldog vagyok, hogy olvashattam, szomorú vagyok, hogy így lett vége, fáj a bensőm, hiszen olyan, mintha valami fantomkar húzna le a mélybe, amiért el kellett búcsúznom a szereplőktől, méghozzá egy jó időre. Ugyanakkor tele vagyok reménnyel, mert bízom abban, hogy megkapjuk a happy end-et, hogy Maas nem ilyen kegyetlen, hogy lesz benne annyi, hogy ezt helyrehozza. Ha nem, akkor tényleg kivágom az udvarra, csukott ablakon keresztül.

Vedd a kezedbe, olvasd el, szeress bele! Garantálom, hogy Crescent City téged is elvarázsol… Minden szívdobbanásommal szeretem és rajongok érte.

Bryce, Hunt, Ruhn, Cormac, Tharion, Dec, Flynn, Ithan, Hypaxia, Nap, Syrinx: viszlát, barátaim, alig várom, hogy újra veletek lehessek!

off

A végére pedig a kedvencemmel búcsúzom: spoiler

6 hozzászólás
csfannie P>!
Sarah J. Maas: Ég és lélegzet háza

„Valószínűleg nem leszek túl népszerű ezzel a véleménnyel, szóval megkövezhettek, de nekem ez Maas-hoz képest nagyon gyenge volt.
Sosem gondoltam volna, hogy egyszer 3,5 csillagot fogok adni az írónő bármely könyvére, az meg pláne meg sem fordult a fejemben, hogy pont az Ég és lélegzet háza lesz az, amely ekkora csalódást okoz. A Föld és vér házáért meg voltam őrülve, mikor 2020-ban olvastam, három nap alatt be is fejeztem (mindezt a vizsgaidőszak kellős közepén!), ezzel a résszel meg majdnem két hétig szenvedtem. Nem, nem túlzom, tényleg meg kellett erőltetnem magamat ahhoz, hogy időről időre felvegyem egy kicsit a könyvet, hogy tudjak vele haladni, és ilyet Sarah könyvénél még nem éreztem.
Hogy ennek mégis mi – vagy inkább ki – volt az oka? Bryce. És ez megint csalódással töltött el.
Az első rész után meg voltam győződve róla, hogy a legnagyobb kedvencemet fantasy sorozatok terén (Üvegtrón) le fogja taszítani a Crescent City. Legnagyobb bánatomra ez nem jött össze, cserébe kaptam pár agyérgörcsöt, néhány új, ámbár érdektelen karaktert, ezzel párhuzamosan ugyanilyen jellegű, felesleges történetszálakat, ja, és hogy ne felejtsem el: dugást. Nem, nem szeretkezést vagy szexet, hanem kemény dugást, mert Sarah agya valamiért most erre állt rá. A legindokolatlanabb időpontokban is muszáj volt valamelyik párosnak intim helyzetbe kerülni, de engem már olyan szinten untattak a repetitív jelenetek, hogy egyszerűen szemernyi élvezetet sem találtam bennük, szimplán taszítottak.
Viszont ha az egész könyv olyan jó lett volna, mint az utolsó 80-100 oldal, akkor kérdés nélkül kedvenccé avanzsált volna a kötet. Elég durva függővéges lezárást kapunk, ami újabb kérdéseket vet fel, de őszintén, csak imádkozni tudok, hogy ne rontson el mindent ezzel a húzásával Maas.”

Bővebben:
https://fannislibrary.blogspot.com/2022/10/sarah-j-maas…

17 hozzászólás
Cintia_ P>!
Sarah J. Maas: Ég és lélegzet háza

„– Éljen soká a királynő!"

Őszinte leszek: nekem nem tetszett ez a könyv.
Ami teljes sokk.
Sosem fordult még ilyen elő SJM esetében.
Nem tudom lerakni? Nem tudtam felvenni…

Az első 450 oldalról nem is érdemes beszélni.
Fájdalmasan unalmas és elhúzott volt.
Semmi igazán érdemleges nem történt, amit ne lehetett volna 200 oldalban leírni – és úgyis misztikus, rejtvényes, illetve kifürkészhetetlen lett volna.
Később jobb lett a helyzet, de az utolsó 150 oldal kivételével értékelhetetlen a tartalom.

Bryce nekem az első kötet elején nem volt szimpatikus, a végére azonban azt éreztem, fantasztikus női karakterrel állunk szemben.
Itt nem éreztem benne ezt. Hunton kívül szinte semmi másra nem koncentrált. Csalódás volt.
Hunt Athalar. Oh God, Help Me.
Szörnyű karakternek tartom. Én szeretem az alfalágyultakat, viszont ő valahogy a ló másik oldalára esett nálam.
Ketten együtt pedig… Unalmasak, idegesítőek és k******* gázak.
Olyan erősen forgattam a jeleneteiknél a szemeimet, hogy már fájt.
spoiler Komolyan? Köszönöm, de nem.
Nagyon remélem, hogy Sarah harmadik alkalommal is bejátssza, hogy más lesz az örök szerelem.

Az abszolút kedvenc szálaim azok voltak, amiben ők nem szerepeltek.
Ithan nagy kedvenc lett. Danika valóban egy igazi hős, forradalmár. Cormac és Hél hercegei nekem végig szimpatikusak voltak.
Ruhn. A történet megmentője!
Az ő része sosem okozott csalódást, és ezeket igazán élveztem.
Day & Night. ♥ Na ők, egymás tündérpárjai.

A vége meglepő volt. Agyeldobós. Elképesztő.
Itt éreztem azt, van még remény.
Mindig minden mindennel összefügg.
spoiler

15 hozzászólás
B_Kittina P>!
Sarah J. Maas: Ég és lélegzet háza

Az idei év egyik legjobban várt könyve volt ez számomra. Amint lehetőség lett rá azonnal meg is rendeltem. ♥
Próbáltam lassan haladni vele, ami az elején össze is jött, ám a végére eléggé felgyorsultak az események, így kénytelen voltam éjszakába nyúlóan olvasni, mert annyira izgalmas lett a cselekmény. Az utolsó 100 oldalát a könyvnek egy „szuszra” olvastam el.

Kedvencem Ruhn lett. Imádom az összes piercingjével és tetoválásával együtt.
Sajnos voltak negatívumai is a könyvnek.
Én már a végére meguntam a sok erotikus jelenet….annyira feleslegesnek éreztem már őket (igazából csak a karakterszám nőtt csak velük) . :D :D
A két főszereplőből is kezdek kiábrándulni. Bryce egy parancsolgató hiszti gép lett. Hunt, az Umbra Mortis, a nagy harcos, akitől mindenki fél pedig egy papucs alfalágyult lett, aki csüng a lány minden szaván…is… :D

A történet végén teljesen lehidaltam! Leesett az állam, amit még mindig keresek!
Kíváncsi leszek, hogy ezek után mit lép SJM. Remélem nem fog a követő történetek rovására menni ez a húzása.

A negatív dolgok ellenére tőlem megkapja az 5 csillagot, mert még mindig zseniális ez a világ.. És mert lehet kicsit elfogult vagyok Maas kisasszonnyal szemben! ♥

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2022
866 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635971190 · Fordította: Szabó Krisztina
kocybaba P>!
Sarah J. Maas: Ég és lélegzet háza

Miazúristen!O.o Ha van hajtépős befejezés, akkor ez aztán az! Maas extra merészet lépett, és habár azért nálam az első részt ezzel együtt sem verte, ez nem jelenti azt, hogy már az első oldalon ne rántott volna be töviről-hegyire ismét Crescent City szövevényes világa. Imádtam, ahogy az összerántotta a csapatot, az ugratásokat, a fehér kanapé mizériát, azt a humort, amit előhívott. A nyomozás adta meg a löketet a cselekménynek, mégis inkább a karakterek vitték előre. Bryce, aki aztán problémás, de ettől valódibbnak érződik, és Hunt az alfalágyultságával a csapat lelkei. Ők ketten közösen megkérdőjelezhetetlenek, de azért Ithan off, Ruhn off, Tharion off, Cormac spoiler is kiemelkedően szerepeltek, sőt a forgalomból rég kivont Danika tartogatott ám csak nagy meglepetéseket. Egyszerűen lehetetlen rájönni mindenre, mert annyi húzással áll elő a történet, és szájtátós, ahogy építkezik. Csupán az ’akciózás’-nál lógott ki kissé a lóláb, de hát bánom is én. Most már csak valahogy össze kell kaparnom a türelmem a következő részig.

6 hozzászólás
FVCsilla P>!
Sarah J. Maas: Ég és lélegzet háza

Most szemben fogok úszni az árral!
Nem győzött meg ez a rész sem, túl sok minden történik és semmi sem. Olyan, mint a rétestészta, csak nyúlt és nyúlt oldalakon keresztül, amit fél oldalon ugyanilyen értékűen le lehetett volna írni. Bryce az első részben sem lett a kedvencem, de most itt kifejezetten idegesített, attól meg a hajamat tudtam volna tépni, hogy nem képes Danikát elengedni.
Arról nem is beszélve, hogy az első szex-jelenetet is viszonylag hamar az orrunk alá tolta az írónő, már ott kiakadtam, hogy ….Na, kezdődik megint!. (Nem, nincsen semmi problémám az erotikus tartalmakkal, olvasok én olyanokat is, de itt nem akartam.)


Népszerű idézetek

Könyvmolyképző KU>!

Bőséggel használta Tristan Flynn drága samponjait és testápoló termékeit, mindegyiken felirat figyelmeztette, miszerint: FLYNNÉ! NE NYÚLJ HOZZÁ, RUHN! MOST KOMOLYAN NE!
Ruhn odaírta az egyik flakonra a macskakaparás alá: AMÚGY SEM SZERETI SENKI A FURA SAMPONODAT!
Flynn azt körmölte a flakon legaljára: AKKOR MIÉRT MARADT BELŐLE ILYEN KEVÉS? ÉS MIÉRT ILYEN FÉNYES A HAJAD? SEGGFEJ!!!

Könyvmolyképző KU>!

– Lakótársak vagyunk – felelte Bryce már-már levegőért kapkodva.
– Lakótársak.
– Időszakos sörpongbajnokok?
Hunt lekapta a sapkát Bryce fejéről, és visszatette a sajátjára, fordítva, ahogyan szokta.
– Igen, az Őszkirály határozottan retteg a mi félelmetes sörpongszövetségünktől.

Könyvmolyképző KU>!

– Szóval ki hol alszik ma este itt, nálatok?
Bryce önkéntelenül is Huntra pillantott, aki teljesen semleges arckifejezéssel azt felelte:
– Én alszom Bryce-szal.
Bryce szólásra nyitotta a száját, de Ithan megelőzte:
– Helyes. Bryce horkol.
– Seggfejek! – dühöngött Bryce. – Mehettek mindketten a tetőre aludni!
– Még onnan is hallanám a horkolásodat! – vágott vissza Ithan vigyorogva.
Bryce a homlokát ráncolta, lehajolt, hogy megsimogassa Syrinx bársonyos fülét.
Hunt rákacsintott.
– Majd szerzek füldugót.

Könyvmolyképző KU>!

– Tegyük félre egy pillanatra Sofie és Emile problémáját! Ez a világ annyival több lehetne! Szabadok lehetnénk. Nem értem, miért nem vágytok rá.
– Nehéz kiélvezni a szabadságot, ha halott vagy – felelte Hunt sötéten.
Cormac kinyitotta az ajtót, és belépett a kavargó árnyékok közé.
– Elképzelni sem tudok jobb indokot, amiért az életemet adhatnám.

Könyvmolyképző KU>!

– Mondd már! – szólalt meg Flynn anélkül, hogy egy pillanatra is abbahagyta volna a fegyvere tisztogatását.
– Mit? – kérdezte Ruhn, elhúzva a pengét a köszörűkőtől.
Declan felelt:
– Azt, ami miatt tíz perce néma csendben állsz, és még Flynn szar zenéire sem panaszkodsz.
– Seggfej! – szólt be Flynn Decnek, és a heavy metalt játszó telefonja felé biccentett. – Ez valóságos költészet!
– Jó néhány kísérlet bizonyította, hogy a növények elhervadnak és elhalnak, ha ilyen zenét játszol nekik – szállt vitába vele Declan. – És én is pontosan úgy érzem magam jelenleg, mint azok a növények.

Nixii P>!

A bátyja elhúzódott. És Ruhn büszkeségtől fénylő arccal így szólt:
– Éljen soká a királynő!

848. oldal; 76. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bryce Quinlan · Ruhn Danaan
Könyvmolyképző KU>!

– Az élet a növekedés és a hanyatlás gyönyörű körforgása. – A Holtkirály szavai visszhangot vertek körülöttük a Szunnyadó Városban. – Semmi sem megy pocsékba. Amit születésünkkor megkapunk, azt a halálunkkor visszaszolgáltatjuk. Amit ti, halandók az Örök Vidéken kaptok, az csupán egy újabb lépés ebben a körforgásban. Egy állomás az Üresség felé vezető úton.

Nixii P>!

Az arca… Bryce megdermedt.
– Mi a jó büdös franc ez, Hunt?
Monokli, felduzzadt száj, vágások a haléntékán, a hajvonalánál…
– Jól vagyok – morogta az angyal, pedig pont olyan rémesen festett, mint Ithan. – Ki hívott fel?
– Az új főnököd. Elmesélte mi történt. Egyébként kedvesnek tűnik. – Bryce a rácsok közé nyomta az arcát. – Határozottan kedvesnek, tekintve, hogy nem rúgott ki páros lábbal.
– De bezárt ide.
– Isaiah zárt be ide.
– Tök mindegy.
– Nekem te ne tök mindegyezzél!
Az istenekre, pont úgy beszél, mint az anyja!

129. oldal; 10. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Bryce Quinlan · Hunt Athalar · Isaiah Tiberian
1 hozzászólás
Nixii P>!

Ruhn lerázta magáról a döbbenetet, és Athalarhoz fordult.
– Nagyon menő a szmokingod! – Majd, csak hogy idegesítse, hozzátette: – Felség!
Athalar meghúzta az inge nyakát.
– Nem csodálom, hogy tele vagy piercinggel, ha így kell öltöznöd ezeken az eseményeken.
– A herceglét első szabálya – felelte Ruhn vigyorogva. – Lázadj kreatívan!

690. oldal; 58. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Hunt Athalar · Ruhn Danaan

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Cassandra Clare: Árnyak ura
M. G. Brown: Lángoló Rózsaszirmok
Csóti Lili: Hetedvérig
Leda D'Rasi: Új nemzedék
Kresley Cole: Vámpírharc
Chloe Neill: A lányok olykor harapnak
Deborah Harkness: A boszorkányok elveszett könyve
Gaura Ágnes: Attila koporsója
Ilona Andrews: Mágikus találkozás