18. legjobb romantikus könyv a molyok értékelése alapján
22. legjobb fantasy könyv a molyok értékelése alapján
36. legjobb kortárs könyv a molyok értékelése alapján

Crown ​of Midnight – Éjkorona (Üvegtrón 2.) 892 csillagozás

Sarah J. Maas: Crown of Midnight – Éjkorona

Celaena könyörtelen küzdelemben legyőzte ellenfeleit és a király bajnoka lett. Ezentúl a király ellenségeit kell elpusztítania, akik kegyetlen uralmának akarnak véget vetni. A lány azonban ahelyett, hogy eltenné őket láb alól, figyelmezteti őket és ezzel segít nekik. Szörnyű titkát eleinte még Chaolnak sem meri bevallani, akihez akarata ellenére egyre inkább vonzódik. Mennyire bízhat meg benne? Végül is Chaol a királyi testőrség kapitánya. A szívére vagy az eszére hallgasson?

Eredeti mű: Sarah J. Maas: Crown of Midnight

Eredeti megjelenés éve: 2013

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
494 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633991350 · Fordította: Hetesy Szilvia
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
494 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633991367 · Fordította: Hetesy Szilvia
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
494 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633991350 · Fordította: Hetesy Szilvia

Enciklopédia 15

Szereplők népszerűség szerint

Celaena Sardothien · Chaol Westfall · Dorian Havilliard · Nehemia Ytger · Fürge · Mort · Roland Havilliard


Kedvencelte 397

Most olvassa 88

Várólistára tette 200

Kívánságlistára tette 382

Kölcsönkérné 8


Kiemelt értékelések

>!
anikho P
Sarah J. Maas: Crown of Midnight – Éjkorona

Ilyen egy igazi folytatás kérem szépen. Tökéletesen méltó az Üvegtrón folytatására, még túl is tett rajta. És mi volt a reakcióm miután befejeztem? Nos, ledöbbentem, úgy éreztem mintha a szívem megállt volna, elviselhetetlenül vágytam arra, hogy magamhoz öleljem Chaolt, és én akartam lenni Celaena!

Elképesztő módon mindenre emlékeztem az előző könyvből, pedig nem mostanában olvastam. Megint csak beszippantott ez a módszeresen felépített világ. Hihetetlen, de nem egy elejtett mondat – ami még az Üvegtrónból származott – most kapott értelmet. Amúgy ez a kötet sem szűkölködik az utalásokból, ezek végig mozgásban tartották az agytekervényeimet, volt, hogy rá is jöttem dolgokra.

Az írónő zseniális, hogy Celaena történetét ilyen alaposan kigondolta és papírra vetette. Nem tudok belekötni semmibe, én teljesen elhittem, hogy ez az igazság, hogy Celaena és Chaol valahol a világban, tényleg léteznek és szembeszállnak a zsarnok királlyal, küzdenek a nép és a saját boldogságukért. És ez nagyon jó, hiszen mi értelme lenne a történeteknek, ha nem hinnénk benne?

Ja, és ha már itt tartunk, én igen is megvédem Chaolt! Celaena és a testőrkapitány tökéletes párt alkotnak. A vak is látja! Velük együtt örültem, szerettem és szenvedtem! De még hogy.. Továbbá nagyon örültem annak is, hogy fény derült Celaena múltjára. Totálisan lesokkolt, még úgy is, hogy számítottam ilyesmire.
Dorian szála felkeltette az érdeklődésemet, biztos vagyok benne, hogy remek király lesz belőle.
A cselekmény igazán véres és néhol nagyon kegyetlen. Nem baj, én nagyon élveztem az egészet. Abszolút többször olvasós, – csak úgy mint az előző könyv – tuti, hogy meg fog tudni lepni második alkalommal is.

Akarom a következő részt! Kérlek, mondjátok, hogy nem kell egy évet várni rá! :(
http://anikhomolyol.blogspot.hu/2014/10/sarah-j-maas-cr…

13 hozzászólás
>!
Naiva P
Sarah J. Maas: Crown of Midnight – Éjkorona

Ez a rész jóval felülmúlta a az előző részt és a várakozásomat. Mondhatni/írhatni' kilóra megvett. Megerősödött a fantasy vonal. Végre megjelent benne a valódi misztikum és mágia. Caleanának pedig megkaptam azt az attitűdjét, amire az előző rész óta várok. Az egész karater jobban hasonlított egy elkényeztetett libához, mint egy megtört orgyilkoshoz, DE MOST(!) sokkal kevesebbet díváskodott, ami hisztit levágott, még belefért. Jó úton halad.
Akiből sokkal többet szerettem volna kapni, az Dorian. Belőle most kevesebbet kaptam. Sokkal. Gyakran úgy éreztem, csak sodródik a történettel, perifériára szorult. Kezdett érdektelenné válni, pedig az előző részben ő volt nálam talán az abszolút befutó, de most nem. Szerencsére egy okos húzással megmentette az írónő az ő karakterét az érdektelenné válástól. A könyv utolsó harmada igazán pörgős és izgalmassá vált. Ugyan sok mindenre fény derül, de ezzel együtt több lett az újabb rejtély, amit csak fokozott egy erős függővég.

6 hozzászólás
>!
Orsi999
Sarah J. Maas: Crown of Midnight – Éjkorona

Már ez első rész is nagyon tetszett, és úgy voltam vele, hogy nem lehet azt felülmúlni, de ennek a résznek sikerült. Imádtam minden egyes sorát. Igaz volt 1-2 szomorúbb rész, de nem volt annyira vészes.
Az írónő kettő szinte tökéletes férfit állit elénk, akik közül szinte lehetetlen választani, és ha választottunk is akkor szinte biztos, hogy változtatni fogunk a döntésünkön. Én igazából az első rész végén úgy voltam, hogy Chaol szimpatikusabb, de most Doriant egy kicsit közelebb érzem a szívemhez. Mivel volt egy rész, amikor csalódtam Chaolban.
Celaena-val kapcsolatban már egy ideje sejtettem, hogy mi lehet az igazság, de még így is nagyon kíváncsi voltam, hogy az írónő hogyan keveri a szálakat.
Tetszett, hogy igazából nem függővéggel zárult a történet, így nincs az az érzés, hogy ha nem olvasom el hamarosan, hogy mi történik a folytatásban, akkor nagy bajban leszek.

10 hozzászólás
>!
Lanore P
Sarah J. Maas: Crown of Midnight – Éjkorona

Tökéletes, izgalmas, pörgős, sötét hangulatú, misztikus… pont erre volt most szükségem, és bizony nem véletlen az a 99% a könyv címe mellett! Minden sorát imádtam, még az Üvegtrónnál is jobban, pedig nem gondoltam, hogy ez lehetséges. A szereplők hihetetlenül életszerűek, mintha személyesen ismerném őket… ahogy az írónő játszik az érzelmekkel, ahogy alakítja, formálja a véleményem Dorian-nal és Chaol-lal kapcsolatban, ahogy szép lassan minden titokra fény derül, amit eddig csak sejtettem, zseniális. Az egyetlen dolog, amiért haragszom, az a brutál függővég, most azonnal szeretném a folytatást!

6 hozzászólás
>!
Zzsófi
Sarah J. Maas: Crown of Midnight – Éjkorona

Öhm…. WTF? Hogy lehet így vége??? Jesszus… Azt hittem, hogy engem mãr nemigen érhet meglepetés, mert elég edzett vagyok a „fordulatokkal” kapcsolatban, de ez azért engem is meglepett.
Ez a kötet kevésbé tetszett, mint az előző… Kicsit unalmasabb volt, de azért nem mondom, hogy hűű de rossz. :D Mondjuk az elején elég nehezen haladtam vele… De aztán beindultak az események. :)
Sok fordulatban gazdag a könyv, volt, ami padlóra küldött…
Az a baj, hogy teljesen a hatása alatt vagyok még mindig, és nem tudom összeszedni a gondolataimat.
Csak annyit szeretnék kérdezni: @Fireheart, mikor adod kölcsön a következő részt???!?!! :D
Ajánlom.

2 hozzászólás
>!
Via_BertaღVivienღ P
Sarah J. Maas: Crown of Midnight – Éjkorona

Juppiiii :)
Ez már sokkal jobb rész volt, igazából nem is 4.5*a könyv,hanem 4.75. Gyanítom, hogy lasan eléri nálam is az 5csillagot a könyv :)
Annyi szent,hogy a világ nagyon jól van felépítve, egyre több titokra fény derül.
A katakombás részeket nagyon bírtam, éjjel kettőkor,egy teljesen sötét szobában olvasva még ijesztő is volt. Főleg ha valaki a barátjával sok pszicho horrort néz, amiben sok a szellem és démon xD
Egyértelműen bírom Doriant, izgalmas ezzel az új dolgával. :)
Chaol…hát szívem… Annyira aranyosak voltak Celaenaval, a csaj túl reagálta a dolgokat, emiatt haragszom is rá. A srác érdekel, Chaolban sok potenciált látok, kíváncsi vagyok miért utálják olyan sokan,mert nálam jelenleg No.1. pasi ebben a sorozatban.
A tündérországra nagyon kíváncsi vagyok,sok újdonságot tartogathat még Maas. :)

10 hozzászólás
>!
Kamilla17
Sarah J. Maas: Crown of Midnight – Éjkorona

Érezhetően jobb volt, mint az első rész, de még ez sem volt az igazi.
Az eleje kb. a 300. oldalig teljesen olyan volt mint az első rész. Unalmas, eseménytelen rizsa. Ezek az oldalak miatt olyan hosszú az olvasás, amilyen. Egyszerűen nem tudott lekötni. Voltak olyan napok amikor alig tudtam elolvasni 10-20 oldalt belőle, míg volt olyan amikor már a látványtól is rosszul voltam. Pedig meg kell hagyni a borító igazán jól sikerült.

Szerencsére az utolsó 100-200 oldal belendül, olyannyira, hogy ott meg azért nem tudtam mi folyik, mert számomra túl gyorsan történtek az események. A végére persze sikerült rájönnöm, hogy miről van szó. Így megértve nagyon tetszett.
Jó a történet, mert szerintem egy teljesen egzotikus világot fest le, mégis elég hétköznapian, ahhoz, hogy akár itt is megtörténjen.
Mint mondtam a fordulatossággal nem vagyok annyira megelégedve. De a rejtélyek egyszerűen fenomenálisak voltak. Ki gondolta volna, hogy Celaena nem is az akinek kiadja magát, vagy, hogy mit tervez a király.

A szereplőkről nem tudok mit mondani, mert nem igazán értem őket.
Ilyenkor teljesen megértem Celaenát, hogy tiszta fejjel kell gondolkodnia. Én személy szerint sosem tudtam igazán, hogy ki kivel van. Ki az áruló éppen, és kiben lehet bízni.
Chaolt nem szerettem meg, és nem is nagyon értem Celaena mit bír benne, nekem sosem volt szimpatikus Doriannal ellenben.

Nagyon kíváncsi vagyok milyen lesz a következő rész, és erősen remélem abban sokkal több izgalomban lesz részünk, már az elejétől kezdve. :)

11 hozzászólás
>!
MFKata P
Sarah J. Maas: Crown of Midnight – Éjkorona

Az Éjkorona felülmúlta az Üvegtrónt: izgalmasabb, fordulatosabb, sötétebb és sokkal keményebb. Így viselkedik egy igazi, belevaló bérgyilkos, mint Celaena. Ha volt is kétségem az előző részben arról, hogy ő milyen badass, most mind elszállt!

http://mfkata-about.blogspot.hu/2014/10/sarah-j-maas-cr…

>!
DarknessAngel 
Sarah J. Maas: Crown of Midnight – Éjkorona

Isteni folytatása egy istenien jó sorozatnak.
Imádom a borítáját, nemcsak az elejét, de a hátulját is, Celaenán az a ruha tényleg gyönyörű, és még hogy a történetben is benne volt, külön öröm :)
Ez a rész legalább annyira jó volt mint az első, ha nem még jobb is. Komolyan mondom, annyi minden történt, viszonylag rövid idő alatt, hogy csak kapkodtam a fejem.
Celaena egyik gyilkosságot követi el a másik után, és csak egyre halálosabb lesz.
A Chaol iránti érzései is csak erősödnek, a közös jeleneteik pedig annyira, de annyira imádnivalóak ^^ Ezek után már semmi nem győzhet meg arról, hogy átpártoljak Dorianhoz, akiről viszont kiderült egy nagyon érdekes dolog, amiről még ő maga sem tudott.
Annyi titok lappang megint az egész könyvben, annyi feszült, izgalmas és drámai jelenetekkel van tele, hogy garantáltan senki sem fog unatkozni.
A szerelmi szál annyira szép lett, eljöttek azok a „végre” pillanatok, minden olyan tökéletesnek látszott, de aztán jött a mélyzuhanás is.
A drága testőrkapitányt nagyon sajnáltam, viszont Celaenát is meg lehet érteni.
A vége pedig…. nem mondanám függővégnek, de engem akkor is kikészített. Csak néztem, hogy mivan? ilyen nincs o_O
Szóval, már alig várom a folytatást, abszolút kedvenc lett.

2 hozzászólás
>!
Babó_Buca
Sarah J. Maas: Crown of Midnight – Éjkorona

Kész, én nyugdíjba megyek. Szegény szerény személyem ennyi izgalmat már nem tud elviselni. Főleg nem ilyen töményen. Mert Maas asszonyság jó történetmesélő, ez tény. Az elején idillbe ringat, hogy az egy teljesen ártatlan világ, az udvari intrikákon kívül egy könnyed szerelem kibontakozását kísérhetjük figyelemmel. Ez az, Celaena végre el kezdett hasonlítani egy lányra is, nem csak egy katonára. De aztán… Én értem, hogy a drámaiság eléréséhez elengedetlen a halál, de miért?! Megszakadt a szívem, és ha ez még nem lett volna elég, akkor tovább zúzták a szavak, a mondatok, a cselekedetek.
Az a baj, hogy minden lépés logikus érvekkel van alátámasztva. Hiába kapálózok a reménytelenségért, a végén úgy is belátom, hogy Maasnak volt igaza.

www.egy-lany-blogja.blogspot.com/2017/01/es-meg-hol-fel…

8 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Sheila_7

– Egyetértek. De ne gondold azt, hogy én bármi miatt is szégyenkeznék.
– Ki beszélt itt szégyenről? – Celaena a takaró alatt meztelen testére mutatott. – Őszintén szólva, meg vagyok lepve, hogy nem hordod fenn az orrod, és nem vágsz fel mindenütt velem! Én biztos, hogy ezt tenném, ha magamat lefektetném.

227. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Celaena Sardothien · Chaol Westfall
>!
anikho P

– Miért sírsz?
– Mert – suttogta remegő hangon –, mert arra emlékeztetsz, hogy a világnak milyennek kellene lennie, hogy milyen lehetne.

224. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Celaena Sardothien · Chaol Westfall
1 hozzászólás
>!
DarknessAngel 

– (…) De ha még egyszer ilyesmit csinálsz, akkor tömlöcbe vettetlek.
– Mert megöltem?
– Mert halálra rémisztettél!

126. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Celaena Sardothien · Chaol Westfall
>!
perpetua P

– Akkor én csak dísznek vagyok itt?
– Örülj neki, hogy méltó kelléknek talállak.

7. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Celaena Sardothien · Chaol Westfall
>!
anikho P

Egy seprűkamra. A lány is odanézett, és lassan elmosolyodott. Már indult volna arrafelé, de Chaol megfogta a kezét, és a fülébe súgta.
– Tudod, hogy akkor nem szabad hangoskodnod.
A lány kinyitotta az ajtót, és behúzta Chaolt.
– Érzésem szerint pontosan ezt mondhatnám én is neked pár pillanat múlva – susogta kihívóan csillogó szemmel.
Chaol fülében lüktetett a vér. Követte a lànyt a kamrába, és egy seprűvel keresztezte belül az ajtót.

240-241. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Celaena Sardothien · Chaol Westfall
2 hozzászólás
>!
Chrissie

– Mi a baj? – kérdezte Chaol, a homlokát ráncolva.
Vajon tényleg nem látja, vagy csak nem akar megjegyzést tenni?
– Ahhoz képest, hogy tél van és reggel, elég nagy a nyüzsgés a parkban – válaszolta Celaena óvatosan.
A férfi vállat vont.
– Egyesek megőrülnének, ha egész télen a négy fal között kellene gubbasztaniuk.
Vagy csak egyszerűen szeretik nézegetni a testőrkapitányt és az izmait.

38. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Celaena Sardothien · Chaol Westfall
>!
anikho P

Akkor gondolj kérlek arra, hogy nekem ez nem számított. Ha rólad volt szó, akkor ez nekem nem számított. Én melletted döntöttem. Mindig melletted állok majd.

486. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Celaena Sardothien
8 hozzászólás
>!
anikho P

Ha rád nézek – suttogta – nem vágyok másra, csak arra, hogy megérintselek.

463. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Celaena Sardothien
2 hozzászólás

A sorozat következő kötete

Üvegtrón sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Naomi Novik: Rengeteg
Colleen Houck: A tigris küldetése
Maria V. Snyder: Poison Study – Méregtan
Kristin Cashore: Graceling – A garabonc
Mary E. Pearson: Az árulás csókja
Arwen Elys Dayton: Seeker
Sara Raasch: Hó mint hamu
Cinda Williams Chima: Lángvető
Erika Johansen: Tear királynője
Leigh Bardugo: Shadow and Bone – Árnyék és csont