29. legjobb romantikus könyv a molyok értékelése alapján
34. legjobb fantasy könyv a molyok értékelése alapján
54. legjobb kortárs könyv a molyok értékelése alapján

Crown ​of Midnight – Éjkorona (Üvegtrón 2.) 1072 csillagozás

Sarah J. Maas: Crown of Midnight – Éjkorona

Celaena könyörtelen küzdelemben legyőzte ellenfeleit és a király bajnoka lett. Ezentúl a király ellenségeit kell elpusztítania, akik kegyetlen uralmának akarnak véget vetni. A lány azonban ahelyett, hogy eltenné őket láb alól, figyelmezteti őket és ezzel segít nekik. Szörnyű titkát eleinte még Chaolnak sem meri bevallani, akihez akarata ellenére egyre inkább vonzódik. Mennyire bízhat meg benne? Végül is Chaol a királyi testőrség kapitánya. A szívére vagy az eszére hallgasson?

Eredeti mű: Sarah J. Maas: Crown of Midnight

Eredeti megjelenés éve: 2013

Tagok ajánlása: 16 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
494 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633991350 · Fordította: Hetesy Szilvia
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
494 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633991350 · Fordította: Hetesy Szilvia
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
494 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633991350 · Fordította: Hetesy Szilvia

1 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Üvegtrón

142 tag · 79 karc · Utolsó karc: 2018. november 13., 19:33 · Bővebben


Enciklopédia 15

Szereplők népszerűség szerint

Celaena Sardothien · Chaol Westfall · Dorian Havilliard · Nehemia Ytger · Fürge · Mort · Roland Havilliard


Kedvencelte 459

Most olvassa 90

Várólistára tette 210

Kívánságlistára tette 416

Kölcsönkérné 8


Kiemelt értékelések

>!
anikho
Sarah J. Maas: Crown of Midnight – Éjkorona

Ilyen egy igazi folytatás kérem szépen. Tökéletesen méltó az Üvegtrón folytatására, még túl is tett rajta. És mi volt a reakcióm miután befejeztem? Nos, ledöbbentem, úgy éreztem mintha a szívem megállt volna, elviselhetetlenül vágytam arra, hogy magamhoz öleljem Chaolt, és én akartam lenni Celaena!

Elképesztő módon mindenre emlékeztem az előző könyvből, pedig nem mostanában olvastam. Megint csak beszippantott ez a módszeresen felépített világ. Hihetetlen, de nem egy elejtett mondat – ami még az Üvegtrónból származott – most kapott értelmet. Amúgy ez a kötet sem szűkölködik az utalásokból, ezek végig mozgásban tartották az agytekervényeimet, volt, hogy rá is jöttem dolgokra.

Az írónő zseniális, hogy Celaena történetét ilyen alaposan kigondolta és papírra vetette. Nem tudok belekötni semmibe, én teljesen elhittem, hogy ez az igazság, hogy Celaena és Chaol valahol a világban, tényleg léteznek és szembeszállnak a zsarnok királlyal, küzdenek a nép és a saját boldogságukért. És ez nagyon jó, hiszen mi értelme lenne a történeteknek, ha nem hinnénk benne?

Ja, és ha már itt tartunk, én igen is megvédem Chaolt! Celaena és a testőrkapitány tökéletes párt alkotnak. A vak is látja! Velük együtt örültem, szerettem és szenvedtem! De még hogy.. Továbbá nagyon örültem annak is, hogy fény derült Celaena múltjára. Totálisan lesokkolt, még úgy is, hogy számítottam ilyesmire.
Dorian szála felkeltette az érdeklődésemet, biztos vagyok benne, hogy remek király lesz belőle.
A cselekmény igazán véres és néhol nagyon kegyetlen. Nem baj, én nagyon élveztem az egészet. Abszolút többször olvasós, – csak úgy mint az előző könyv – tuti, hogy meg fog tudni lepni második alkalommal is.

Akarom a következő részt! Kérlek, mondjátok, hogy nem kell egy évet várni rá! :(
http://anikhomolyol.blogspot.hu/2014/10/sarah-j-maas-cr…

13 hozzászólás
>!
Orsi999
Sarah J. Maas: Crown of Midnight – Éjkorona

Már ez első rész is nagyon tetszett, és úgy voltam vele, hogy nem lehet azt felülmúlni, de ennek a résznek sikerült. Imádtam minden egyes sorát. Igaz volt 1-2 szomorúbb rész, de nem volt annyira vészes.
Az írónő kettő szinte tökéletes férfit állit elénk, akik közül szinte lehetetlen választani, és ha választottunk is akkor szinte biztos, hogy változtatni fogunk a döntésünkön. Én igazából az első rész végén úgy voltam, hogy Chaol szimpatikusabb, de most Doriant egy kicsit közelebb érzem a szívemhez. Mivel volt egy rész, amikor csalódtam Chaolban.
Celaena-val kapcsolatban már egy ideje sejtettem, hogy mi lehet az igazság, de még így is nagyon kíváncsi voltam, hogy az írónő hogyan keveri a szálakat.
Tetszett, hogy igazából nem függővéggel zárult a történet, így nincs az az érzés, hogy ha nem olvasom el hamarosan, hogy mi történik a folytatásban, akkor nagy bajban leszek.

10 hozzászólás
>!
Naiva P
Sarah J. Maas: Crown of Midnight – Éjkorona

Ez a rész jóval felülmúlta a az előző részt és a várakozásomat. Mondhatni/írhatni' kilóra megvett. Megerősödött a fantasy vonal. Végre megjelent benne a valódi misztikum és mágia. Caleanának pedig megkaptam azt az attitűdjét, amire az előző rész óta várok. Az egész karater jobban hasonlított egy elkényeztetett libához, mint egy megtört orgyilkoshoz, DE MOST(!) sokkal kevesebbet díváskodott, ami hisztit levágott, még belefért. Jó úton halad.
Akiből sokkal többet szerettem volna kapni, az Dorian. Belőle most kevesebbet kaptam. Sokkal. Gyakran úgy éreztem, csak sodródik a történettel, perifériára szorult. Kezdett érdektelenné válni, pedig az előző részben ő volt nálam talán az abszolút befutó, de most nem. Szerencsére egy okos húzással megmentette az írónő az ő karakterét az érdektelenné válástól. A könyv utolsó harmada igazán pörgős és izgalmassá vált. Ugyan sok mindenre fény derül, de ezzel együtt több lett az újabb rejtély, amit csak fokozott egy erős függővég.

6 hozzászólás
>!
Evelena
Sarah J. Maas: Crown of Midnight – Éjkorona

Mindössze pár perc telt el az első rész befejezése után és már rohantam is ezért a könyvért.
Újabb kalandsorozat Celaena-val. Immár királyi küldetésben járva utazgat, vagy épp élvezi az udvar kínálta lehetőségeket.
A szerelmi háromszög mostanra kevésbé lényegre törő, habár férfiúink a főhősnő összes lépését árgus és féltékeny szemekkel kísérik.
Újfent megint vagy egy főgonosz lény, amire vadászni kell, ami rémisztgeti szereplőinket.
Szerettem a Chaol szálat ebben a részben, bárgyú mosollyal a képemen olvastam a romantikus jeleneteket, mert tetszettek. Viszont van abban valami rendkívül irritáló, ahogy az írók bevetik azt a trükköt, hogy: spoiler ez valahogy mindig felhúz.
Voltak megint rejtélyek, üldözések, düh, emlékek. Nehemia kikészített spoiler.
Morton meg jókat derültem, de ő is csak titokőrizgetésen töri a fejét.
Volt jó pár „Mi a fene történik?” típusú gondolatom, meg tudott lepni.
A vége különösen, ott eléggé leesett az állam, és még akkor finoman fogalmaztam.
Az első részt izgalmasabbnak éreztem, viszont ennek a vége brutálisat ütött.
Természetesen itt sem kellett hosszan noszogatni arra, hogy a kezembe kapjam a következő részt… ;)

>!
Lanore P
Sarah J. Maas: Crown of Midnight – Éjkorona

Tökéletes, izgalmas, pörgős, sötét hangulatú, misztikus… pont erre volt most szükségem, és bizony nem véletlen az a 99% a könyv címe mellett! Minden sorát imádtam, még az Üvegtrónnál is jobban, pedig nem gondoltam, hogy ez lehetséges. A szereplők hihetetlenül életszerűek, mintha személyesen ismerném őket… ahogy az írónő játszik az érzelmekkel, ahogy alakítja, formálja a véleményem Dorian-nal és Chaol-lal kapcsolatban, ahogy szép lassan minden titokra fény derül, amit eddig csak sejtettem, zseniális. Az egyetlen dolog, amiért haragszom, az a brutál függővég, most azonnal szeretném a folytatást!

6 hozzászólás
>!
Zzsófi
Sarah J. Maas: Crown of Midnight – Éjkorona

Öhm…. WTF? Hogy lehet így vége??? Jesszus… Azt hittem, hogy engem mãr nemigen érhet meglepetés, mert elég edzett vagyok a „fordulatokkal” kapcsolatban, de ez azért engem is meglepett.
Ez a kötet kevésbé tetszett, mint az előző… Kicsit unalmasabb volt, de azért nem mondom, hogy hűű de rossz. :D Mondjuk az elején elég nehezen haladtam vele… De aztán beindultak az események. :)
Sok fordulatban gazdag a könyv, volt, ami padlóra küldött…
Az a baj, hogy teljesen a hatása alatt vagyok még mindig, és nem tudom összeszedni a gondolataimat.
Csak annyit szeretnék kérdezni: @Fireheart, mikor adod kölcsön a következő részt???!?!! :D
Ajánlom.

2 hozzászólás
>!
B_Vivien_Kitti P
Sarah J. Maas: Crown of Midnight – Éjkorona

Juppiiii :)
Ez már sokkal jobb rész volt, igazából nem is 4.5*a könyv,hanem 4.75. Gyanítom, hogy lasan eléri nálam is az 5csillagot a könyv :)
Annyi szent,hogy a világ nagyon jól van felépítve, egyre több titokra fény derül.
A katakombás részeket nagyon bírtam, éjjel kettőkor,egy teljesen sötét szobában olvasva még ijesztő is volt. Főleg ha valaki a barátjával sok pszicho horrort néz, amiben sok a szellem és démon xD
Egyértelműen bírom Doriant, izgalmas ezzel az új dolgával. :)
Chaol…hát szívem… Annyira aranyosak voltak Celaenaval, a csaj túl reagálta a dolgokat, emiatt haragszom is rá. A srác érdekel, Chaolban sok potenciált látok, kíváncsi vagyok miért utálják olyan sokan,mert nálam jelenleg No.1. pasi ebben a sorozatban.
A tündérországra nagyon kíváncsi vagyok,sok újdonságot tartogathat még Maas. :)

10 hozzászólás
>!
Camelia
Sarah J. Maas: Crown of Midnight – Éjkorona

Érezhetően jobb volt, mint az első rész, de még ez sem volt az igazi.
Az eleje kb. a 300. oldalig teljesen olyan volt mint az első rész. Unalmas, eseménytelen rizsa. Ezek az oldalak miatt olyan hosszú az olvasás, amilyen. Egyszerűen nem tudott lekötni. Voltak olyan napok amikor alig tudtam elolvasni 10-20 oldalt belőle, míg volt olyan amikor már a látványtól is rosszul voltam. Pedig meg kell hagyni a borító igazán jól sikerült.

Szerencsére az utolsó 100-200 oldal belendül, olyannyira, hogy ott meg azért nem tudtam mi folyik, mert számomra túl gyorsan történtek az események. A végére persze sikerült rájönnöm, hogy miről van szó. Így megértve nagyon tetszett.
Jó a történet, mert szerintem egy teljesen egzotikus világot fest le, mégis elég hétköznapian, ahhoz, hogy akár itt is megtörténjen.
Mint mondtam a fordulatossággal nem vagyok annyira megelégedve. De a rejtélyek egyszerűen fenomenálisak voltak. Ki gondolta volna, hogy Celaena nem is az akinek kiadja magát, vagy, hogy mit tervez a király.

A szereplőkről nem tudok mit mondani, mert nem igazán értem őket.
Ilyenkor teljesen megértem Celaenát, hogy tiszta fejjel kell gondolkodnia. Én személy szerint sosem tudtam igazán, hogy ki kivel van. Ki az áruló éppen, és kiben lehet bízni.
Chaolt nem szerettem meg, és nem is nagyon értem Celaena mit bír benne, nekem sosem volt szimpatikus Doriannal ellenben.

Nagyon kíváncsi vagyok milyen lesz a következő rész, és erősen remélem abban sokkal több izgalomban lesz részünk, már az elejétől kezdve. :)

11 hozzászólás
>!
GytAnett P
Sarah J. Maas: Crown of Midnight – Éjkorona

Jobbnak éreztem ezt a részt, mint az elsőt, ahogy hallottam, egyre jobbak és jobbak lesznek a kötetek, csak bevallom, a hosszuk egyre elrettentőbb. :D
Annyira nem maradandó könyv számomra. Másfél hónapja olvastam, de bele kellett olvasnom az értékelésekbe, hogy mégis mi volt a történet. Jó, tegyük hozzá, hogy éppen nagyon máshol jár az agyam. :) Csak arra emlékeztem, hogy tetszett, és ahhoz képest, hogy hosszú volt kevés idő mellé, egészen gyorsan ki tudtam olvasni.
Az elején még pislogtam, mint hal a szatyor annak, mert nem emlékeztem az első részre, hiába kaptam egy kedves molytól összefoglalást. Aztán szépen lassan az emlékek zöme visszajött.
Celaena közel sem volt olyan bosszantó már, az itteni hisztijeit már meg tudtam érteni, együtt tudtam vele érezni. Egyre inkább belekerül az események középpontjába. Nagyon sok kérdőjel van még bennem, de ezekre később biztosan kapunk válaszokat.
Végre jobban előjött a fantasy vonal is. Dorian most jobban háttérbe került, pedig szerintem ő képviselte az egyik legérdekesebb cselekményvonalat. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi lesz vele. spoiler
Chaol és Celaena szerintem nagyon jó párost alkotnak, úgyhogy nem értem, hogy miért olvasol Chaolról több rossz véleményt, de gyanús, hogy majd idővel ezt is megtudom. :)
Nagyon érdekes téma ez a király elleni lázadás, a végére én már senkiről sem mondtam volna meg, hogy ki melyik oldalon áll. Nagyon sok küzdelemmel és ármánykodással jár ez az egész. Nem bírnék ilyen világban élni, úgyhogy esküszöm, felnézek ilyen szempontból a szereplőkre. További plusz pont, hogy ez a lázadás fantasy vonallal van keverve. Azt hiszem, egyre izgalmasabb kötetek várnak rám. :)

1 hozzászólás
>!
DarknessAngel P
Sarah J. Maas: Crown of Midnight – Éjkorona

Isteni folytatása egy istenien jó sorozatnak.
Imádom a borítáját, nemcsak az elejét, de a hátulját is, Celaenán az a ruha tényleg gyönyörű, és még hogy a történetben is benne volt, külön öröm :)
Ez a rész legalább annyira jó volt mint az első, ha nem még jobb is. Komolyan mondom, annyi minden történt, viszonylag rövid idő alatt, hogy csak kapkodtam a fejem.
Celaena egyik gyilkosságot követi el a másik után, és csak egyre halálosabb lesz.
A Chaol iránti érzései is csak erősödnek, a közös jeleneteik pedig annyira, de annyira imádnivalóak ^^ Ezek után már semmi nem győzhet meg arról, hogy átpártoljak Dorianhoz, akiről viszont kiderült egy nagyon érdekes dolog, amiről még ő maga sem tudott.
Annyi titok lappang megint az egész könyvben, annyi feszült, izgalmas és drámai jelenetekkel van tele, hogy garantáltan senki sem fog unatkozni.
A szerelmi szál annyira szép lett, eljöttek azok a „végre” pillanatok, minden olyan tökéletesnek látszott, de aztán jött a mélyzuhanás is.
A drága testőrkapitányt nagyon sajnáltam, viszont Celaenát is meg lehet érteni.
A vége pedig…. nem mondanám függővégnek, de engem akkor is kikészített. Csak néztem, hogy mivan? ilyen nincs o_O
Szóval, már alig várom a folytatást, abszolút kedvenc lett.

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Sheila_7

– Egyetértek. De ne gondold azt, hogy én bármi miatt is szégyenkeznék.
– Ki beszélt itt szégyenről? – Celaena a takaró alatt meztelen testére mutatott. – Őszintén szólva, meg vagyok lepve, hogy nem hordod fenn az orrod, és nem vágsz fel mindenütt velem! Én biztos, hogy ezt tenném, ha magamat lefektetném.

227. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Celaena Sardothien · Chaol Westfall
>!
anikho

– Miért sírsz?
– Mert – suttogta remegő hangon –, mert arra emlékeztetsz, hogy a világnak milyennek kellene lennie, hogy milyen lehetne.

224. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Celaena Sardothien · Chaol Westfall
1 hozzászólás
>!
DarknessAngel P

– (…) De ha még egyszer ilyesmit csinálsz, akkor tömlöcbe vettetlek.
– Mert megöltem?
– Mert halálra rémisztettél!

126. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Celaena Sardothien · Chaol Westfall
>!
perpetua P

– Akkor én csak dísznek vagyok itt?
– Örülj neki, hogy méltó kelléknek talállak.

7. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Celaena Sardothien · Chaol Westfall
>!
anikho

Egy seprűkamra. A lány is odanézett, és lassan elmosolyodott. Már indult volna arrafelé, de Chaol megfogta a kezét, és a fülébe súgta.
– Tudod, hogy akkor nem szabad hangoskodnod.
A lány kinyitotta az ajtót, és behúzta Chaolt.
– Érzésem szerint pontosan ezt mondhatnám én is neked pár pillanat múlva – susogta kihívóan csillogó szemmel.
Chaol fülében lüktetett a vér. Követte a lànyt a kamrába, és egy seprűvel keresztezte belül az ajtót.

240-241. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Celaena Sardothien · Chaol Westfall
2 hozzászólás
>!
Cicu

– Mi a baj? – kérdezte Chaol, a homlokát ráncolva.
Vajon tényleg nem látja, vagy csak nem akar megjegyzést tenni?
– Ahhoz képest, hogy tél van és reggel, elég nagy a nyüzsgés a parkban – válaszolta Celaena óvatosan.
A férfi vállat vont.
– Egyesek megőrülnének, ha egész télen a négy fal között kellene gubbasztaniuk.
Vagy csak egyszerűen szeretik nézegetni a testőrkapitányt és az izmait.

38. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Celaena Sardothien · Chaol Westfall
>!
anikho

Akkor gondolj kérlek arra, hogy nekem ez nem számított. Ha rólad volt szó, akkor ez nekem nem számított. Én melletted döntöttem. Mindig melletted állok majd.

486. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Celaena Sardothien
8 hozzászólás
>!
anikho

Ha rád nézek – suttogta – nem vágyok másra, csak arra, hogy megérintselek.

463. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Celaena Sardothien
2 hozzászólás

A sorozat következő kötete

Üvegtrón sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kristin Cashore: Graceling – A garabonc
Gabriella Eld: Emlékek Jordan számára
Colleen Houck: A tigris küldetése
Maria V. Snyder: Poison Study – Méregtan
Leigh Bardugo: Shadow and Bone – Árnyék és csont
Sara Raasch: Hó mint hamu
Mary E. Pearson: Az árulás szépsége
Arwen Elys Dayton: Seeker
Anna Banks: Nemezis
Victoria Aveyard: Vörös királynő