30. legjobb romantikus könyv a molyok értékelése alapján
35. legjobb fantasy könyv a molyok értékelése alapján
57. legjobb kortárs könyv a molyok értékelése alapján

Crown ​of Midnight – Éjkorona (Üvegtrón 2.) 1116 csillagozás

Sarah J. Maas: Crown of Midnight – Éjkorona

Celaena könyörtelen küzdelemben legyőzte ellenfeleit és a király bajnoka lett. Ezentúl a király ellenségeit kell elpusztítania, akik kegyetlen uralmának akarnak véget vetni. A lány azonban ahelyett, hogy eltenné őket láb alól, figyelmezteti őket és ezzel segít nekik. Szörnyű titkát eleinte még Chaolnak sem meri bevallani, akihez akarata ellenére egyre inkább vonzódik. Mennyire bízhat meg benne? Végül is Chaol a királyi testőrség kapitánya. A szívére vagy az eszére hallgasson?

Eredeti mű: Sarah J. Maas: Crown of Midnight

Eredeti megjelenés éve: 2013

Tagok ajánlása: 16 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
494 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633991350 · Fordította: Hetesy Szilvia
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
494 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633991350 · Fordította: Hetesy Szilvia
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
494 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633991350 · Fordította: Hetesy Szilvia

1 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Üvegtrón

170 tag · 113 karc · Utolsó karc: 2019. január 19., 17:21 · Bővebben


Enciklopédia 15

Szereplők népszerűség szerint

Celaena Sardothien · Chaol Westfall · Dorian Havilliard · Nehemia Ytger · Fürge · Mort · Roland Havilliard


Kedvencelte 474

Most olvassa 88

Várólistára tette 211

Kívánságlistára tette 418

Kölcsönkérné 8


Kiemelt értékelések

>!
anikho
Sarah J. Maas: Crown of Midnight – Éjkorona

Ilyen egy igazi folytatás kérem szépen. Tökéletesen méltó az Üvegtrón folytatására, még túl is tett rajta. És mi volt a reakcióm miután befejeztem? Nos, ledöbbentem, úgy éreztem mintha a szívem megállt volna, elviselhetetlenül vágytam arra, hogy magamhoz öleljem Chaolt, és én akartam lenni Celaena!

Elképesztő módon mindenre emlékeztem az előző könyvből, pedig nem mostanában olvastam. Megint csak beszippantott ez a módszeresen felépített világ. Hihetetlen, de nem egy elejtett mondat – ami még az Üvegtrónból származott – most kapott értelmet. Amúgy ez a kötet sem szűkölködik az utalásokból, ezek végig mozgásban tartották az agytekervényeimet, volt, hogy rá is jöttem dolgokra.

Az írónő zseniális, hogy Celaena történetét ilyen alaposan kigondolta és papírra vetette. Nem tudok belekötni semmibe, én teljesen elhittem, hogy ez az igazság, hogy Celaena és Chaol valahol a világban, tényleg léteznek és szembeszállnak a zsarnok királlyal, küzdenek a nép és a saját boldogságukért. És ez nagyon jó, hiszen mi értelme lenne a történeteknek, ha nem hinnénk benne?

Ja, és ha már itt tartunk, én igen is megvédem Chaolt! Celaena és a testőrkapitány tökéletes párt alkotnak. A vak is látja! Velük együtt örültem, szerettem és szenvedtem! De még hogy.. Továbbá nagyon örültem annak is, hogy fény derült Celaena múltjára. Totálisan lesokkolt, még úgy is, hogy számítottam ilyesmire.
Dorian szála felkeltette az érdeklődésemet, biztos vagyok benne, hogy remek király lesz belőle.
A cselekmény igazán véres és néhol nagyon kegyetlen. Nem baj, én nagyon élveztem az egészet. Abszolút többször olvasós, – csak úgy mint az előző könyv – tuti, hogy meg fog tudni lepni második alkalommal is.

Akarom a következő részt! Kérlek, mondjátok, hogy nem kell egy évet várni rá! :(
http://anikhomolyol.blogspot.hu/2014/10/sarah-j-maas-cr…

13 hozzászólás
>!
Orsi999
Sarah J. Maas: Crown of Midnight – Éjkorona

Már ez első rész is nagyon tetszett, és úgy voltam vele, hogy nem lehet azt felülmúlni, de ennek a résznek sikerült. Imádtam minden egyes sorát. Igaz volt 1-2 szomorúbb rész, de nem volt annyira vészes.
Az írónő kettő szinte tökéletes férfit állit elénk, akik közül szinte lehetetlen választani, és ha választottunk is akkor szinte biztos, hogy változtatni fogunk a döntésünkön. Én igazából az első rész végén úgy voltam, hogy Chaol szimpatikusabb, de most Doriant egy kicsit közelebb érzem a szívemhez. Mivel volt egy rész, amikor csalódtam Chaolban.
Celaena-val kapcsolatban már egy ideje sejtettem, hogy mi lehet az igazság, de még így is nagyon kíváncsi voltam, hogy az írónő hogyan keveri a szálakat.
Tetszett, hogy igazából nem függővéggel zárult a történet, így nincs az az érzés, hogy ha nem olvasom el hamarosan, hogy mi történik a folytatásban, akkor nagy bajban leszek.

10 hozzászólás
>!
Naiva P
Sarah J. Maas: Crown of Midnight – Éjkorona

Ez a rész jóval felülmúlta a az előző részt és a várakozásomat. Mondhatni/írhatni' kilóra megvett. Megerősödött a fantasy vonal. Végre megjelent benne a valódi misztikum és mágia. Caleanának pedig megkaptam azt az attitűdjét, amire az előző rész óta várok. Az egész karater jobban hasonlított egy elkényeztetett libához, mint egy megtört orgyilkoshoz, DE MOST(!) sokkal kevesebbet díváskodott, ami hisztit levágott, még belefért. Jó úton halad.
Akiből sokkal többet szerettem volna kapni, az Dorian. Belőle most kevesebbet kaptam. Sokkal. Gyakran úgy éreztem, csak sodródik a történettel, perifériára szorult. Kezdett érdektelenné válni, pedig az előző részben ő volt nálam talán az abszolút befutó, de most nem. Szerencsére egy okos húzással megmentette az írónő az ő karakterét az érdektelenné válástól. A könyv utolsó harmada igazán pörgős és izgalmassá vált. Ugyan sok mindenre fény derül, de ezzel együtt több lett az újabb rejtély, amit csak fokozott egy erős függővég.

6 hozzászólás
>!
Evelena
Sarah J. Maas: Crown of Midnight – Éjkorona

Mindössze pár perc telt el az első rész befejezése után és már rohantam is ezért a könyvért.
Újabb kalandsorozat Celaena-val. Immár királyi küldetésben járva utazgat, vagy épp élvezi az udvar kínálta lehetőségeket.
A szerelmi háromszög mostanra kevésbé lényegre törő, habár férfiúink a főhősnő összes lépését árgus és féltékeny szemekkel kísérik.
Újfent megint vagy egy főgonosz lény, amire vadászni kell, ami rémisztgeti szereplőinket.
Szerettem a Chaol szálat ebben a részben, bárgyú mosollyal a képemen olvastam a romantikus jeleneteket, mert tetszettek. Viszont van abban valami rendkívül irritáló, ahogy az írók bevetik azt a trükköt, hogy: spoiler ez valahogy mindig felhúz.
Voltak megint rejtélyek, üldözések, düh, emlékek. Nehemia kikészített spoiler.
Morton meg jókat derültem, de ő is csak titokőrizgetésen töri a fejét.
Volt jó pár „Mi a fene történik?” típusú gondolatom, meg tudott lepni.
A vége különösen, ott eléggé leesett az állam, és még akkor finoman fogalmaztam.
Az első részt izgalmasabbnak éreztem, viszont ennek a vége brutálisat ütött.
Természetesen itt sem kellett hosszan noszogatni arra, hogy a kezembe kapjam a következő részt… ;)

>!
Lanore P
Sarah J. Maas: Crown of Midnight – Éjkorona

Tökéletes, izgalmas, pörgős, sötét hangulatú, misztikus… pont erre volt most szükségem, és bizony nem véletlen az a 99% a könyv címe mellett! Minden sorát imádtam, még az Üvegtrónnál is jobban, pedig nem gondoltam, hogy ez lehetséges. A szereplők hihetetlenül életszerűek, mintha személyesen ismerném őket… ahogy az írónő játszik az érzelmekkel, ahogy alakítja, formálja a véleményem Dorian-nal és Chaol-lal kapcsolatban, ahogy szép lassan minden titokra fény derül, amit eddig csak sejtettem, zseniális. Az egyetlen dolog, amiért haragszom, az a brutál függővég, most azonnal szeretném a folytatást!

6 hozzászólás
>!
Zzsófi
Sarah J. Maas: Crown of Midnight – Éjkorona

Öhm…. WTF? Hogy lehet így vége??? Jesszus… Azt hittem, hogy engem mãr nemigen érhet meglepetés, mert elég edzett vagyok a „fordulatokkal” kapcsolatban, de ez azért engem is meglepett.
Ez a kötet kevésbé tetszett, mint az előző… Kicsit unalmasabb volt, de azért nem mondom, hogy hűű de rossz. :D Mondjuk az elején elég nehezen haladtam vele… De aztán beindultak az események. :)
Sok fordulatban gazdag a könyv, volt, ami padlóra küldött…
Az a baj, hogy teljesen a hatása alatt vagyok még mindig, és nem tudom összeszedni a gondolataimat.
Csak annyit szeretnék kérdezni: @Fireheart, mikor adod kölcsön a következő részt???!?!! :D
Ajánlom.

2 hozzászólás
>!
B_Vivien_Kitti P
Sarah J. Maas: Crown of Midnight – Éjkorona

Juppiiii :)
Ez már sokkal jobb rész volt, igazából nem is 4.5*a könyv,hanem 4.75. Gyanítom, hogy lasan eléri nálam is az 5csillagot a könyv :)
Annyi szent,hogy a világ nagyon jól van felépítve, egyre több titokra fény derül.
A katakombás részeket nagyon bírtam, éjjel kettőkor,egy teljesen sötét szobában olvasva még ijesztő is volt. Főleg ha valaki a barátjával sok pszicho horrort néz, amiben sok a szellem és démon xD
Egyértelműen bírom Doriant, izgalmas ezzel az új dolgával. :)
Chaol…hát szívem… Annyira aranyosak voltak Celaenaval, a csaj túl reagálta a dolgokat, emiatt haragszom is rá. A srác érdekel, Chaolban sok potenciált látok, kíváncsi vagyok miért utálják olyan sokan,mert nálam jelenleg No.1. pasi ebben a sorozatban.
A tündérországra nagyon kíváncsi vagyok,sok újdonságot tartogathat még Maas. :)

10 hozzászólás
>!
joopsy P
Sarah J. Maas: Crown of Midnight – Éjkorona

Na végre! Ez az a Sarah, akit én az ACOTAR-ral megismertem! :) Igen, kissé nagyon képes bő lére ereszteni a mondandóját, de érdekes, hogy ezt nem unalmasan teszi. Ettől a sok mellébeszéléstől sokkal színesebb és élettelibb lesz a történet. Bámulatos, amit a szavakkal művel. Ráadásul a történet csupa kaland és rejtély. Nagyon élveztem a lassú nyomozást és rejtélyeket. Folyton úgy éreztem, kezd egyre kuszább lenni minden.

A romantikus részek kissé elcsépeltek. A szemtelen orgyilkos fruska és a túl ifjú kapitány, akire valahogy túlzónak érzem a férfi megnevezést.

A történet a felénél kicsit beindult. Caelena bekeményített és végre igazán belevaló lett. Aztán sajnos megint kicsit leült a cselekmény én pedig bármikor félbe tudtam hagyni. A vége természetesen ismét kecsegtető volt. Ez a párhuzamos világosdi mindig is érdekes volt a számomra, mert szerintem rengeteg új lehetőséget nyit meg egy fantasy világban. Talán csak elmentem az ilyenek mellett, de olyan régóta vágytam már egy ilyenre… (Mondjuk sci-fiben gondolkoztam mindig, de sebaj! :) ) Szóval nem érdekelnek a hibák, a vontatott részek vagy a szereplők tökéletlenségei, mert ez nekem most nagyon bejött. Nem kedvenc módon, de ha ez tényleg egyre jobb és jobb lesz, akkor esélyes lehet az új kedvenc sorozatom címre is. :)

A könyvben rengeteg váratlan, meglepő fordulat történt. A legvége pedig csak bonyolítja a szálakat.
Akkor utazzunk tovább… :)

2 hozzászólás
>!
Milli88 P
Sarah J. Maas: Crown of Midnight – Éjkorona

A csillagok száma nem is lehet kérdés. :D
Azt hittem, hogy az eddigi részeknél már nem lehet jobb, de hatalmasat tévedtem. xD Celaena, Chaol és Dorian története minden könyvvel egyre jobb. Fürgétől már eddig is oda meg vissza voltam imádom a házikedvenc szereplőket és most még Mort is bejött a képbe. Micsoda figura! Zseniális!
A cselekmény egy percig sem unalmas, mindig történik valami izgalmas hol meglepő, hol rejtélyes, hol romantikus cselekmény.
A Nehemiaval történteket sajnáltam, de végre valahára spoiler.
A spoiler közötti romantikus jeleneteknél az én örök rózsaszín szívem is megkapta a neki kijáró szívecskéket.
A vége tetszett, de kicsit túl gyorsnak éltem meg. Nagyon sok minden történt pár oldal alatt, míg előtte ugyan haladós volt a történet, de nem volt ennyire gyors.
Rettenetesen várom a folytatást, hogy milyen kalandok várnak rá az óceánon túl.

>!
Camelia
Sarah J. Maas: Crown of Midnight – Éjkorona

Érezhetően jobb volt, mint az első rész, de még ez sem volt az igazi.
Az eleje kb. a 300. oldalig teljesen olyan volt mint az első rész. Unalmas, eseménytelen rizsa. Ezek az oldalak miatt olyan hosszú az olvasás, amilyen. Egyszerűen nem tudott lekötni. Voltak olyan napok amikor alig tudtam elolvasni 10-20 oldalt belőle, míg volt olyan amikor már a látványtól is rosszul voltam. Pedig meg kell hagyni a borító igazán jól sikerült.

Szerencsére az utolsó 100-200 oldal belendül, olyannyira, hogy ott meg azért nem tudtam mi folyik, mert számomra túl gyorsan történtek az események. A végére persze sikerült rájönnöm, hogy miről van szó. Így megértve nagyon tetszett.
Jó a történet, mert szerintem egy teljesen egzotikus világot fest le, mégis elég hétköznapian, ahhoz, hogy akár itt is megtörténjen.
Mint mondtam a fordulatossággal nem vagyok annyira megelégedve. De a rejtélyek egyszerűen fenomenálisak voltak. Ki gondolta volna, hogy Celaena nem is az akinek kiadja magát, vagy, hogy mit tervez a király.

A szereplőkről nem tudok mit mondani, mert nem igazán értem őket.
Ilyenkor teljesen megértem Celaenát, hogy tiszta fejjel kell gondolkodnia. Én személy szerint sosem tudtam igazán, hogy ki kivel van. Ki az áruló éppen, és kiben lehet bízni.
Chaolt nem szerettem meg, és nem is nagyon értem Celaena mit bír benne, nekem sosem volt szimpatikus Doriannal ellenben.

Nagyon kíváncsi vagyok milyen lesz a következő rész, és erősen remélem abban sokkal több izgalomban lesz részünk, már az elejétől kezdve. :)

11 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Sheila_7

– Egyetértek. De ne gondold azt, hogy én bármi miatt is szégyenkeznék.
– Ki beszélt itt szégyenről? – Celaena a takaró alatt meztelen testére mutatott. – Őszintén szólva, meg vagyok lepve, hogy nem hordod fenn az orrod, és nem vágsz fel mindenütt velem! Én biztos, hogy ezt tenném, ha magamat lefektetném.

227. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Celaena Sardothien · Chaol Westfall
>!
anikho

– Miért sírsz?
– Mert – suttogta remegő hangon –, mert arra emlékeztetsz, hogy a világnak milyennek kellene lennie, hogy milyen lehetne.

224. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Celaena Sardothien · Chaol Westfall
1 hozzászólás
>!
DarknessAngel P

– (…) De ha még egyszer ilyesmit csinálsz, akkor tömlöcbe vettetlek.
– Mert megöltem?
– Mert halálra rémisztettél!

126. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Celaena Sardothien · Chaol Westfall
>!
perpetua P

– Akkor én csak dísznek vagyok itt?
– Örülj neki, hogy méltó kelléknek talállak.

7. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Celaena Sardothien · Chaol Westfall
>!
anikho

Egy seprűkamra. A lány is odanézett, és lassan elmosolyodott. Már indult volna arrafelé, de Chaol megfogta a kezét, és a fülébe súgta.
– Tudod, hogy akkor nem szabad hangoskodnod.
A lány kinyitotta az ajtót, és behúzta Chaolt.
– Érzésem szerint pontosan ezt mondhatnám én is neked pár pillanat múlva – susogta kihívóan csillogó szemmel.
Chaol fülében lüktetett a vér. Követte a lànyt a kamrába, és egy seprűvel keresztezte belül az ajtót.

240-241. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Celaena Sardothien · Chaol Westfall
2 hozzászólás
>!
Cicu

– Mi a baj? – kérdezte Chaol, a homlokát ráncolva.
Vajon tényleg nem látja, vagy csak nem akar megjegyzést tenni?
– Ahhoz képest, hogy tél van és reggel, elég nagy a nyüzsgés a parkban – válaszolta Celaena óvatosan.
A férfi vállat vont.
– Egyesek megőrülnének, ha egész télen a négy fal között kellene gubbasztaniuk.
Vagy csak egyszerűen szeretik nézegetni a testőrkapitányt és az izmait.

38. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Celaena Sardothien · Chaol Westfall
>!
anikho

Akkor gondolj kérlek arra, hogy nekem ez nem számított. Ha rólad volt szó, akkor ez nekem nem számított. Én melletted döntöttem. Mindig melletted állok majd.

486. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Celaena Sardothien
8 hozzászólás
>!
anikho

Ha rád nézek – suttogta – nem vágyok másra, csak arra, hogy megérintselek.

463. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Celaena Sardothien
2 hozzászólás

A sorozat következő kötete

Üvegtrón sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Gabriella Eld: Emlékek Jordan számára
Sara Raasch: Hó mint hamu
Mary E. Pearson: Az árulás szépsége
Arwen Elys Dayton: Seeker
Anna Banks: Nemezis
Victoria Aveyard: Vörös királynő
Naomi Novik: Rengeteg
Erika Johansen: Tear ostroma
Cinda Williams Chima: Lángvető
Sabaa Tahir: Szunnyadó parázs