Crown ​of Midnight (Throne of Glass 2.) 106 csillagozás

Sarah J. Maas: Crown of Midnight Sarah J. Maas: Crown of Midnight Sarah J. Maas: Crown of Midnight Sarah J. Maas: Crown of Midnight Sarah J. Maas: Crown of Midnight Sarah J. Maas: Crown of Midnight Sarah J. Maas: Crown of Midnight

Eighteen-year-old ​Celeana Sardothien is bold, daring and beautiful – the perfect seductress and the greatest assassin her world has ever known. But though she won the King's contest and became his champion, Celeana has been granted neither her liberty nor the freedom to follow her heart. The slavery of the suffocating salt mines of Endovier that scarred her past is nothing compared to a life bound to her darkest enemy, a king whose rule is so dark and evil it is near impossible to defy. Celeana faces a choice that is tearing her heart to pieces: kill in cold blood for a man she hates, or risk sentencing those she loves to death. Celeana must decide what she will fight for: survival, love or the future of a kingdom. Because an assassin cannot have it all …And trying to may just destroy her. Love or loathe Celeana, she will slice open your heart with her dagger and leave you bleeding long after the last page of the highly anticipated sequel in what is undeniably THE hottest new… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2013

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Bloomsbury, London, 2023
448 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781639730971
>!
Bloomsbury, London, 2023
432 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781526635211
>!
Bloomsbury, London, 2023
448 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781639730964

7 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Üvegtrón

445 tag · 238 karc · Utolsó karc: 2024. február 16., 19:06 · Bővebben


Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Celaena Sardothien · Dorian Havilliard · Chaol Westfall · Nehemia Ytger · Mort · Elena Galathynius Havilliard · Kaltain Rompier


Kedvencelte 23

Most olvassa 11

Várólistára tette 15

Kívánságlistára tette 24


Kiemelt értékelések

budvigszandi>!
Sarah J. Maas: Crown of Midnight

Sokkal jobban tetszett az első résznél. Még pörgősebb, még fordulatosabb, még durvább. Celaena karakterét nagyon bírom, imádom a beszólásait és a gyors gondolkodását, de spoiler. Egy percig se gondoltam volna, hogy spoiler, úgyhogy csak bámultam a lapokat, fel se fogtam elsőre, úgy meglepődtem. Azt, hogy spoiler, sajnos már elspoilerezték nekem a fülszövegek és az értékelések, de így is durván ütött. Hatalmas lehetőségek vannak ebben a történetben, néhány fejezetnél majd' kiugrott a helyéről a szívem. Nagyon tetszett, eszméletlenül kíváncsi vagyok a folytatásra (amibe már bele is kezdtem :D).

5 hozzászólás
brigi11 P>!
Sarah J. Maas: Crown of Midnight

Ó, hogy most mennyire verem a fejem a falba, amiért idáig tologattam ezt a részt.
Mentségemre szolgáljon, az első rész nem szippantott be teljesen és beleolvasgatva ennek a résznek az értékeléseibe a kedvenc szerepőmet majdnem mindenki a pokol kénköves bugyrába zavarta volna legszívesebben. Talán ezért is haladtam nehezen az elején. Archert az első pillanattól ki nem állhattam, és biztos voltam benne, hogy Nehemia is titkol valamit, Dorian még mindig idegesít, de legalább a szerelmesek cukik voltak. Aztán az írónő megkeverte a szálakat, beindította a fantasy szálat, engem meg teljesen lenyűgözött.
És bármi is történt és bármit is tett, vagy fog tenni, én továbbra is:
Team Chaol ❤❤❤

Cync>!
Sarah J. Maas: Crown of Midnight

A kis utalások a sírba vittek. Mennyi mindent elfelejtettem az első olvasás óta. Szerintem voltak apró részletek, amin akkor simán átsiklottam. Mondjuk most próbáltam tényleg nagyon figyelmesen olvasni. Meg kell hagyni, eredeti nyelven teljesen más.
Azt hiszem az mindent elmond egy könyvről, ha az események ismeretében is még mindig tudok izgulni, aggódni és szomorkodni. Sőt, a legvége ugyan olyan hidegrázós volt, mint elsőre. Reménykedtem benne, hátha bizonyos részek másképp alakulnak, de sajnos ezt hiába vártam :D
Bár a széria első könyvei is jók, már nagyon várom a valódi cselekményt :)

Beatrice8>!
Sarah J. Maas: Crown of Midnight

spoiler Gods ezt, hogy nem vettem észre?! ;D

A dark shadow figure-höz azonnal hozzákapcsolta a király terveit, okos!

spoiler Annyira együttéreztem Morttal! Az utolsó pár ToG könyv után ez tényleg az évszázad vicce! :DD

Amit az énekes előad ancient legend, azt teljesen Celaena sztorijával azonosítom. Ebben a KoA részlet is szerepet játszhat…

Aaaand the first mention of Aelin Galathynius!! Haladunk!
“Her heart stopped beating.”
Yeah, mine too!
“then she had to be an imposter.”
Pretty much. :DDD Oh, gods!

spoiler Biztos ez?! :DD

Ahogy a Galathynius családról beszélnek, a Terrasen-i udvar nagyszerűségéről…. fúúú.
A 25.fejezet még mindig csak tiszta fájdalom és számítás.

Még jó, hogy újraolvastam, sok mindent felejtettem már. Főleg Nehemiával kapcsolatban. Már csak egy kérdésem van, ami spoileres lehet a Viharok birodalmára is talán, jobb biztosra menni: spoiler

Egyébként a véleményem nem változott sokat a magyar olvasás óta. Celaena viselkedése Chaol felé a történtek után még mindig nem tetszik. Hogy ennyire kirekesztik Doriant, az se. Sarahnak meg nem kel messzire mennie, ha kínozni akarja az olvasóit az tuti, őstehetség benne.
Most értem el arra a pontra, hogy kezd elegem lenni a múltból és olvasnám már azokat a dolgokat, amik közvetlen befolyással vannak a kimenetelre. Jöjjön a következő rész és nézzük mi van Rowan drágámmal! <3

4 hozzászólás
Narissza>!
Sarah J. Maas: Crown of Midnight

Az írónő meglehetősen mélyről indított, az első rész finoman szólva nem nyerte el a tetszésemet, ráadásul beállt abba sorba, ahol ahol a fantasyk sorakoznak, amikben nagy gonosz zsarnokok uralják a világot, de szerencsére mindenféle pletykák vannak az elveszett örökösről, et cetera.
És megugrotta a lécet. Összekaparta Celaena legalábbis darabosra sikerült személyiségét, és valami értelmeset és egységeset alkotott belőle, megmagyarázta, hogy pontosan hogy is lett zsarnok a zsarnok, és milyen módon érte ezt el, és még azt a nyomorult szerelmi háromszöget és kivágta a szemétbe. off
Persze ettől még maradt egy csomó drámázás, a főhős képességeit és alakját tekintve terrrrmészetesen szinte tökéletes off
Szóval kénytelen vagyok beismerni, hogy bármilyen szkeptikusan olvastam is, ez egy jól sikerült, értelmes könyv, amiben a szereplőknek nem csak személyisége van, de az még változik is időnként, elképesztő.

17 hozzászólás
Nusejka_Sentellion>!
Sarah J. Maas: Crown of Midnight

Juhú :) C-izéke még mindig idegesít egy kicsit, meg a szerelmi nyűglődéshez se nagyon volt most hangulatom, de ennek ellenére: WOW!
Rengeteg meglepetés volt ebben a kötetben, aminek nagyon örülök és nagyon élveztem a felfedező túrákat és az összes varázslatos dolgot is. Határozottan úgy érzem, hogy van potenciál ebben az írónőben :)

1 hozzászólás
hiviki P>!
Sarah J. Maas: Crown of Midnight

Ez a rész igazán izgalmas lett.
Szerencsétlen Celaenat mindenki átveri, kezdem sajnálni emiatt, és főleg azért, mert még mindig olyan könnyen bízik meg emberekben.
Így, hogy már ennyi éve megjelent és kb lehetetlen elkerülni a spoilereket, kevés meglepetést tartogatott számomra, de így is tudtam együtt izgulni a karakterekkel.
Celaena személyisége még jobban tetszett, mint az első részben, így, hogy nem fókuszáltunk 85%-ban a ruhatárára. De imádom az önbizalmát.
Dorian a kedvenc férfi karakterem ebben a könyvben, sajnálom, hogy amiatt, hogy az elején nem voltak jóban Celaenaval, kevesebbet szerepelt.
Chaolt viszont nem tudtam jobban megkedvelni, belőle kicsit sok is volt itt.. Mondjuk lehet azért sem sikerült megkedvelnem, mert tudom, hogy spoiler, de igazából valahogy a személyisége se nyert meg.

>!
Bloomsbury, London, 2013
422 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781408834947
BlueWinter>!
Sarah J. Maas: Crown of Midnight

Lényegesen jobb volt. Lehet, hogy azért, mert már hozzászoktam az idegesítő karakterekhez (khm Dorian khm), meg a miatt keletkezett hülyeségek miatt (szerelmi háromszög, szenvedés, stb.), de… valahogy jobban tudtam a sztorira figyelni és élvezni azt, mint az első résznél.
Az előző kötetnél feltüntetett első problémámra itt most egy kis fény vetült. Egyre többet és többet tudunk meg a világról, annak működéséről, a benne élőkről és hogy végülis mi és hogyan történt mielőtt eljutottunk ide. Persze, vannak még homályos részek, de ez már nem annyira erős, hogy bosszantó legyen. Sok érdekesség is került a tálcára, úgyhogy… én ebből a szempontból elégedett vagyok most, és izgatottan várom a további fejleményeket.
Celaenát továbbra is kedvelem, sőt, ha lehet egyre jobban. Bár a sok anno el nem került spoiler miatt (nem voltam úgy vele, hogy én ezt olvasni fogom egyszer) már tudtam, hogy Celaena mi is, meg ki is… Akkor annyira epic volt az a jelenet, amikor spoiler Ahhh, gyorsabban vert a szívem miatta. Tényleg nagyon menő volt.
A Dorian-Celaena-Chaol kombót azt szerintem hagyjuk. Nem akarok egy szót se fecsérelni rá, mert csak a gondolata is kiakaszt. Dismiss entirely. Viszont arról beszéljünk, hogy Dorian szempontjából végre látok egy kis fényt az alagút végén. Úgy néz ki kezd az önsajnálatatás mocsarából kimászni és végre tököt is növesztett magának, a tettek mezejére lépett. Kíváncsian várom hová fejlődik.
A végén a fordulat (mármint nem arról beszélek, a NAGY fordulatról, amiről már régóta tudok), hanem hogy Celaenát elküldik Wendlynbe… kicsit meglepett és most nem is tudom mit gondoljak, de úgy szintén nagy lelkesedéssel vetném bele magam a következő részbe, ha MEGJÖTT volna! Na, mindegy.
Szóval végeredményben szintet lépett a történet, a karakterek is vajmit, és csupa izgalmas dologra lehet számítani, ami talán még jobbá és addiktívabbá teszi ezt a sorozatot.

7 hozzászólás

Népszerű idézetek

Greylupus>!

„Enough! We have enough enemies as it is! There are worse things out there to face!”
Celaena slowly turned to him, her face splattered with blood and eyes blazing bright. „No, there aren't,” she said. "Because I"m here now."

Balu_>!

Some things you hear with your ears. Others, you hear with your heart.

168. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Nehemia Ytger
lafayette>!

This is the part where you shut your mouth and pretend to be a woolly-headed bit of decoration. Shouldn’t be too hard for you.

Kapcsolódó szócikkek: Celaena Sardothien · Chaol Westfall
Cheril>!

“I heard you snoring.”

“You’re a liar, Chaol Westfall.” She threw her paper at him and plopped back on the couch. “I only closed my eyes for a minute.”

He shook his head again and went back to work.

Celaena blushed. “I didn’t really snore, did I?”

His face was utterly serious as he said, “Like a bear.”

Kapcsolódó szócikkek: Celaena Sardothien · Chaol Westfall
Cheril>!

“We’ll never be a normal boy and girl, will we?” she managed to say.

“No,” he breathed, eyes blazing. “We won’t.”

Kapcsolódó szócikkek: Celaena Sardothien · Chaol Westfall
majtpetra>!

“I know you can look after yourself. But I worry because I care. Gods help me, I know I shouldn’t, but I do. So I will alway tell you to be careful, because I will always care what happens.”

89. oldal, 11. fejezet

andie88_Sentellion>!

“He put up a fight,” Celaena said.
The king leaned forward, examining the mauled face and the jagged cuts in the neck. “I can barely recognize him.”
Celaena gave him a crooked smile, though her throat tightened.
“I’m afraid severed heads don’t travel well.”

lafayette>!

„This information is not for the idle games of mortals,” Yellowlegs snapped.
Gold gleamed in Celaena’s palm. “Name your price.”
The woman studied her from head to toe, sniffing once. “Nameless is my price,” Yellowlegs said. “But gold will do for now.”

1 hozzászólás
Tufuka>!

The rest of the world quieted into nothing. In that moment, after ten long years, Celaena looked at Chaol and realized she was home.

Chapter 17

Kapcsolódó szócikkek: Celaena Sardothien · Chaol Westfall

A sorozat következő kötete

Throne of Glass sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Soman Chainani: The Last Ever After
Sara Wolf: Bring Me Their Hearts
Stephanie Garber: The Ballad of Never After
Leigh Bardugo: Crooked Kingdom
Holly Black: The Wicked King
Alexandra Christo: To Kill a Kingdom
Shelby Mahurin: Serpent & Dove
Susan Dennard: Truthwitch
Catherine Doyle – Katherine Webber: Twin Crowns
Alexandra Christo: Princess of Souls