Crown ​of Midnight (Throne of Glass 2.) 51 csillagozás

Sarah J. Maas: Crown of Midnight Sarah J. Maas: Crown of Midnight Sarah J. Maas: Crown of Midnight Sarah J. Maas: Crown of Midnight

Eighteen-year-old ​Celeana Sardothien is bold, daring and beautiful – the perfect seductress and the greatest assassin her world has ever known. But though she won the King's contest and became his champion, Celeana has been granted neither her liberty nor the freedom to follow her heart. The slavery of the suffocating salt mines of Endovier that scarred her past is nothing compared to a life bound to her darkest enemy, a king whose rule is so dark and evil it is near impossible to defy. Celeana faces a choice that is tearing her heart to pieces: kill in cold blood for a man she hates, or risk sentencing those she loves to death. Celeana must decide what she will fight for: survival, love or the future of a kingdom. Because an assassin cannot have it all …And trying to may just destroy her. Love or loathe Celeana, she will slice open your heart with her dagger and leave you bleeding long after the last page of the highly anticipated sequel in what is undeniably THE hottest new… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2013

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
ASIN: B00FN1VD16 · Felolvasta: Elizabeth Evans
>!
Bloomsbury, USA, 2013
422 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781408834947
>!
Bloomsbury, New York, 2013
420 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781619630628 · ASIN: 1619630621

1 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Üvegtrón

169 tag · 112 karc · Utolsó karc: 2019. január 13., 10:43 · Bővebben


Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Celaena Sardothien · Chaol Westfall · Dorian Havilliard · Nehemia Ytger · Elena Galathynius Havilliard · Kaltain Rompier · Mort


Kedvencelte 19

Most olvassa 11

Várólistára tette 14

Kívánságlistára tette 13


Kiemelt értékelések

>!
budvigszandi P
Sarah J. Maas: Crown of Midnight

Sokkal jobban tetszett az első résznél. Még pörgősebb, még fordulatosabb, még durvább. Celaena karakterét nagyon bírom, imádom a beszólásait és a gyors gondolkodását, de spoiler. Egy percig se gondoltam volna, hogy spoiler, úgyhogy csak bámultam a lapokat, fel se fogtam elsőre, úgy meglepődtem. Azt, hogy spoiler, sajnos már elspoilerezték nekem a fülszövegek és az értékelések, de így is durván ütött. Hatalmas lehetőségek vannak ebben a történetben, néhány fejezetnél majd' kiugrott a helyéről a szívem. Nagyon tetszett, eszméletlenül kíváncsi vagyok a folytatásra (amibe már bele is kezdtem :D).

4 hozzászólás
>!
brigi11 P
Sarah J. Maas: Crown of Midnight

Ó, hogy most mennyire verem a fejem a falba, amiért idáig tologattam ezt a részt.
Mentségemre szolgáljon, az első rész nem szippantott be teljesen és beleolvasgatva ennek a résznek az értékeléseibe a kedvenc szerepőmet majdnem mindenki a pokol kénköves bugyrába zavarta volna legszívesebben. Talán ezért is haladtam nehezen az elején. Archert az első pillanattól ki nem állhattam, és biztos voltam benne, hogy Nehemia is titkol valamit, Dorian még mindig idegesít, de legalább a szerelmesek cukik voltak. Aztán az írónő megkeverte a szálakat, beindította a fantasy szálat, engem meg teljesen lenyűgözött.
És bármi is történt és bármit is tett, vagy fog tenni, én továbbra is:
Team Chaol ❤❤❤

>!
Beatrice8 P
Sarah J. Maas: Crown of Midnight

spoiler Gods ezt, hogy nem vettem észre?! ;D

A dark shadow figure-höz azonnal hozzákapcsolta a király terveit, okos!

spoiler Annyira együttéreztem Morttal! Az utolsó pár ToG könyv után ez tényleg az évszázad vicce! :DD

Amit az énekes előad ancient legend, azt teljesen Celaena sztorijával azonosítom. Ebben a KoA részlet is szerepet játszhat…

Aaaand the first mention of Aelin Galathynius!! Haladunk!
“Her heart stopped beating.”
Yeah, mine too!
“then she had to be an imposter.”
Pretty much. :DDD Oh, gods!

spoiler Biztos ez?! :DD

Ahogy a Galathynius családról beszélnek, a Terrasen-i udvar nagyszerűségéről…. fúúú.
A 25.fejezet még mindig csak tiszta fájdalom és számítás.

Még jó, hogy újraolvastam, sok mindent felejtettem már. Főleg Nehemiával kapcsolatban. Már csak egy kérdésem van, ami spoileres lehet a Viharok birodalmára is talán, jobb biztosra menni: spoiler

Egyébként a véleményem nem változott sokat a magyar olvasás óta. Celaena viselkedése Chaol felé a történtek után még mindig nem tetszik. Hogy ennyire kirekesztik Doriant, az se. Sarahnak meg nem kel messzire mennie, ha kínozni akarja az olvasóit az tuti, őstehetség benne.
Most értem el arra a pontra, hogy kezd elegem lenni a múltból és olvasnám már azokat a dolgokat, amik közvetlen befolyással vannak a kimenetelre. Jöjjön a következő rész és nézzük mi van Rowan drágámmal! <3

4 hozzászólás
>!
Nusejka_Sentellion
Sarah J. Maas: Crown of Midnight

Juhú :) C-izéke még mindig idegesít egy kicsit, meg a szerelmi nyűglődéshez se nagyon volt most hangulatom, de ennek ellenére: WOW!
Rengeteg meglepetés volt ebben a kötetben, aminek nagyon örülök és nagyon élveztem a felfedező túrákat és az összes varázslatos dolgot is. Határozottan úgy érzem, hogy van potenciál ebben az írónőben :)

1 hozzászólás
>!
nanikiii
Sarah J. Maas: Crown of Midnight

Nagyon elcsépelt szavak jutnak eszembe, ha Sarah J. Maas regényről van szó, de nem tudok mást mondani: imádtam! Ugyan nem ez a kedvenc kötetem a sorozatból, de határozottan érződik rajta a fejlődés. Szinte képtelen voltam letenni, izgalmas cselekmény és érdekes karaterek bilincseltek a könyv lapjaihoz. Viszket a tenyerem a folytatás után (még úgy is, tudom mi fog történni). Nem is találom igazán a szavakat mennyire élveztem az olvasást, ám egy dologra rájöttem. Itt még nem volt különösebb bajom Chaollal! Még kedveltem is és akartam is hogy összejöjjenek Celaenával, az igazi problémák nálam a 4. könyvnél kezdőtek…
Dorian pedig. Édes kis cukorborsóm… Sajnálom, hogy spoiler de azért még mindig imádom!
És csak halkan a margóra itt is feljegyzem: ez a rész is jobban tetszett eredeti nyelven. ❤

>!
Blue_Nadine P
Sarah J. Maas: Crown of Midnight

Lényegesen jobb volt. Lehet, hogy azért, mert már hozzászoktam az idegesítő karakterekhez (khm Dorian khm), meg a miatt keletkezett hülyeségek miatt (szerelmi háromszög, szenvedés, stb.), de… valahogy jobban tudtam a sztorira figyelni és élvezni azt, mint az első résznél.
Az előző kötetnél feltüntetett első problémámra itt most egy kis fény vetült. Egyre többet és többet tudunk meg a világról, annak működéséről, a benne élőkről és hogy végülis mi és hogyan történt mielőtt eljutottunk ide. Persze, vannak még homályos részek, de ez már nem annyira erős, hogy bosszantó legyen. Sok érdekesség is került a tálcára, úgyhogy… én ebből a szempontból elégedett vagyok most, és izgatottan várom a további fejleményeket.
Celaenát továbbra is kedvelem, sőt, ha lehet egyre jobban. Bár a sok anno el nem került spoiler miatt (nem voltam úgy vele, hogy én ezt olvasni fogom egyszer) már tudtam, hogy Celaena mi is, meg ki is… Akkor annyira epic volt az a jelenet, amikor spoiler Ahhh, gyorsabban vert a szívem miatta. Tényleg nagyon menő volt.
A Dorian-Celaena-Chaol kombót azt szerintem hagyjuk. Nem akarok egy szót se fecsérelni rá, mert csak a gondolata is kiakaszt. Dismiss entirely. Viszont arról beszéljünk, hogy Dorian szempontjából végre látok egy kis fényt az alagút végén. Úgy néz ki kezd az önsajnálatatás mocsarából kimászni és végre tököt is növesztett magának, a tettek mezejére lépett. Kíváncsian várom hová fejlődik.
A végén a fordulat (mármint nem arról beszélek, a NAGY fordulatról, amiről már régóta tudok), hanem hogy Celaenát elküldik Wendlynbe… kicsit meglepett és most nem is tudom mit gondoljak, de úgy szintén nagy lelkesedéssel vetném bele magam a következő részbe, ha MEGJÖTT volna! Na, mindegy.
Szóval végeredményben szintet lépett a történet, a karakterek is vajmit, és csupa izgalmas dologra lehet számítani, ami talán még jobbá és addiktívabbá teszi ezt a sorozatot.

7 hozzászólás
>!
becky_b
Sarah J. Maas: Crown of Midnight

Megint csak fantasztikus volt. Volt sok boldog „véégre” és „na végre, most már nem csak gondolom, hogy tudom, hanem le is van írva” rész, amitől boldog lettem, viszont ami nem tetszett, az a konfliktus, ami Celeana és Chaol között alakult ki. Ez nekem kicsit erőltetett, ugyanis Celeana most rettenetesen igazságtalanul viselkedett, és nem mellesleg kicsit hypocrite is. De ezektől függetlenül imádom, és imádtam a könyvet, és te jó ég, de sok van még a következő részig. :( Nagyon nagyon kíváncsi vagyok mi lesz így… ezután a befejezés után.

>!
Szinna
Sarah J. Maas: Crown of Midnight

A történet pergős volt, a lány sem lett kevésbé izgalmas, mint az első kötetben. Ami engem igazán zavart, és azt az egy csillag levonást eredményezte az a kapitány és a közte lévő konfliktus valótlansága. Szerintem a hősnő rohadtul kettős mércével méri az embereket. Mennyi titka van a lánynak? Se szeri, se száma. És jó néhány titok sokkal súlyosabb, mint amit Chaol nem árult el. A hősnő elveszített már egy szerelmet, és most eldob egy barátnő miatt egy másikat? Így a nagy konfliktus nekem hamissá vált sajnos.

8 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Greylupus

„Enough! We have enough enemies as it is! There are worse things out there to face!”
Celaena slowly turned to him, her face splattered with blood and eyes blazing bright. „No, there aren't,” she said. „Because I"m here now.”

>!
lafayette P

„This information is not for the idle games of mortals,” Yellowlegs snapped.
Gold gleamed in Celaena’s palm. “Name your price.”
The woman studied her from head to toe, sniffing once. “Nameless is my price,” Yellowlegs said. “But gold will do for now.”

1 hozzászólás
>!
lafayette P

This is the part where you shut your mouth and pretend to be a woolly-headed bit of decoration. Shouldn’t be too hard for you.

Kapcsolódó szócikkek: Celaena Sardothien · Chaol Westfall
>!
Cheril 

“I heard you snoring.”

“You’re a liar, Chaol Westfall.” She threw her paper at him and plopped back on the couch. “I only closed my eyes for a minute.”

He shook his head again and went back to work.

Celaena blushed. “I didn’t really snore, did I?”

His face was utterly serious as he said, “Like a bear.”

Kapcsolódó szócikkek: Celaena Sardothien · Chaol Westfall
>!
Balu_

Some things you hear with your ears. Others, you hear with your heart.

168. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Nehemia Ytger
>!
andie88_Sentellion

“He put up a fight,” Celaena said.
The king leaned forward, examining the mauled face and the jagged cuts in the neck. “I can barely recognize him.”
Celaena gave him a crooked smile, though her throat tightened.
“I’m afraid severed heads don’t travel well.”

>!
lafayette P

Mort cleared his throat, and then said in a voice that sounded eerily like the queen’s, “‘If I could leave you in peace, I would. But you have lived your life aware that you will never escape certain burdens. Whether you like it or not, you are bound to the fate of this world. As the King’s Champion, you are now in a position of power, and you can make a difference in the lives of many.’”

Kapcsolódó szócikkek: Elena Galathynius Havilliard · Mort
2 hozzászólás
>!
Cheril 

“We’ll never be a normal boy and girl, will we?” she managed to say.

“No,” he breathed, eyes blazing. “We won’t.”

Kapcsolódó szócikkek: Celaena Sardothien · Chaol Westfall
>!
Balu_

„It is your fate, and your responsibility.”
„There is no such thing as fate,” Celaena hissed.
„ Says the girl who was saved from the ridderak because some force compelled her down here on Samhuinn, to see Damaris and learn it was here.”

52. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Celaena Sardothien

A sorozat következő kötete

Throne of Glass sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Margaret Rogerson: An Enchantment of Ravens
Alexandra Christo: To Kill a Kingdom
Kristin Cashore: Graceling
Leigh Bardugo: Ruin and Rising
Maria V. Snyder: Poison Study
Sara Raasch: Snow Like Ashes
Erika Johansen: The Fate of the Tearling
Susan Dennard: Truthwitch
Arwen Elys Dayton: Seeker (angol)
Anna Banks: Ally