6. legjobb romantikus könyv a molyok értékelése alapján
10. legjobb fantasy könyv a molyok értékelése alapján
!

A ​Court of Thorns and Roses – Tüskék és rózsák udvara (Tüskék és rózsák udvara 1.) 242 csillagozás

Sarah J. Maas: A Court of Thorns and Roses – Tüskék és rózsák udvara
Könyvmolyképző · 3.499 Ft –16% 2.939 Ft
Régikönyvek.hu · 3.499 Ft –15% 2.974 Ft
Könyvtár

A tizenkilenc éves Feyre az erdőben vadászva megöl egy farkast, ám nem sokkal ezután egy másik szörnyeteg bukkan fel, aki jóvátétel gyanánt magával hurcolja egy olyan baljós és mágikus vidékre, amit a lány csak a legendákból ismer. Feyre hamar rájön, hogy fogvatartója valójában nem állat, hanem Tamlin, egyike azoknak a halálos és halhatatlan tündéreknek, akik egykor a világ felett uralkodtak.
Tamlin birtokán Feyre jéghideg gyűlölete forró szenvedéllyé alakul át, és ez az érzés felperzsel minden olyan hazugságot és figyelmeztetést, amit neki a tündérek csodálatos, ámde veszedelmes világáról korábban mondtak. Azonban a tündérek birodalma felett egyre nő egy ősi, gonosz árnyék és Feyre-nak kell megtalálnia a módját, hogy feltartóztassa… vagy örök pusztulásra ítélje Tamlint és világát.

A Kristen Cashore és George R. R. Martin rajongók imádni fogják.
Szexi, akciódús sorozat első kötete.

Eredeti mű: Sarah J. Maas: A Court of Thorns and Roses

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
512 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633996751 · Fordította: Hetesy Szilvia

Enciklopédia 16

Szereplők népszerűség szerint

Rhysand · Feyre Archeron · Lucien · Tamlin · Nesta Archeron · Suriel · Elain Archeron · Alis · Amarantha · Attor · Bogge · Jurian

Helyszínek népszerűség szerint

Night Court / Éjszaka udvara · Spring Court / Tavasz udvara · Under the Mountain / Hegyalja


Hirdetés

Kedvencelte 123

Most olvassa 50

Várólistára tette 256

Kívánságlistára tette 391

Kölcsönkérné 4

Elcserélné vagy eladná


Kiemelt értékelések

+
>!
Mrs_Curran_Lennart P
Sarah J. Maas: A Court of Thorns and Roses – Tüskék és rózsák udvara

Fantasy rajongóknak feltétlenül ajánlom, mert ez nem egy szokványos YA fantasy. Fayre felnőtt nő, aki maga gondoskodik a családjáról és képes az önfeláldozásra. A tündék pedig nem kedves kis ártatlan lények, hanem igazi ragadozók. Fayre szívből gyülöli őket, aztán rájön, hogy ők sem mind egyformák. Az izgalmak igazából a könyv második felétől fokozódnak, letehetetlenné téve a kötetet. Nincs függővég, de szívesen olvastam volna még tovább.

2 hozzászólás
+
>!
DarknessAngel P
Sarah J. Maas: A Court of Thorns and Roses – Tüskék és rózsák udvara

Ez úgy tökéletes, ahogy van. Egyszerűen imádtam! Ha tudtam volna, hogy ez egy Szépség és Szörnyeteg feldolgozás, akkor egy percig sem haboztam volna, hogy meg-e vegyem. De szerencsére itt van a polcomon, és simogaathatom, ölelgethetem… ^-^

Jaj, Sarah J. Maas egyszerűen csodálatosan ír. Imádom, hogy itt is a tündérek vannak főszerepben, úgy látszik az írónő is szereti őket.
A történet már az elejétől kezdve teljesen magával ragadott, pedig ott még nem is volt min annyira izgulni, mint a későbbiekben. Feyre egy hihetetlen erős személyiség, akinek nemcsak a neve különleges, hanem ő maga is. Annyi bátorság szorult belé és dac, meg persze szeretet, túlélési ösztön. Nem hagyja, hogy csak úgy megtörje valami, és ezt csodálom benne.
Tamlin pedig… aw :3… teljesen elvarázsolt. Érdekes, hogy mindig csak Rhys-ről hallottam mindenkit ódákat zengeni, de hogyhogy senki nem említi Tamlint?! Pedig megérdemelné, mert az a pasi tündér egy igazi állat. Hihi :D Persze csak jó értelemben. De tud ő igazán édes is lenni, ha akar. ;)
Rhys-ről még nem igazán tudok nyilatkozni, mivel alig tudtunk meg valamit róla. Mindenesetre ez a titokzatosság is jó valamire. Kíváncsi vagyok, mi volt az az utolsó reakció. Mondjuk kicsit félek is, hogy megtudjam, mert az írónő elég kegyetlen tud lenni, ha a szerelmi szálról van szó. Kmm… Chaol
A történet, a cselekmény iszonyú izgalmas és kalandos. Időm se volt, hogy unatkozni kezdjek. Nagyon várom a folytatást.

23 hozzászólás
+
>!
Niitaa P
Sarah J. Maas: A Court of Thorns and Roses – Tüskék és rózsák udvara

Kedves Sarah J. Maas!
Hát mit ne mondjak, megleptél. Az első száz oldalnál még abban sem voltam biztos, hogy ezt Te tolladból származik, de a történet végére csak megtaláltalak!

Szóval egy igazi érzelmi hullámvasúton vettem részt, míg a könyv végére jutottam. Hatalmas boldogsággal vettem kezembe a könyvet. A borító csodaszép, a fülszöveg figyelemfelkeltő és az író számomra már egy biztosíték. Ahogy haladtam az oldalakkal a kedvem úgy hagyott alább. Feyre egyre unszimpatikusabbá vált. Bár elsőnek a családja verte ki nálam a biztosítékot. Nem voltak szimpatikusak, egyáltalán nem. De szerintem ez érthető is. Ha velem viselkednének így, biztos nem törődnék azzal, milyen kapcsolat fűz hozzájuk, fognám az íjamat és lelépnék, ígéret ide vagy oda. S ezekhez akar visszamenni a Tavasz udvarából? Nem, nem értettem meg Feyre-t, hiszen tudta jól, hogy a családja biztonságban van, boldogok és újra gazdagok. Miután felfogta ezt a tényt, elfogadta, onnantól kezdve kezdtem megint megszeretni a történetet. Szépen, lassan alakulnak a dolgok, majd a csúcspontra eljutva lefelé száguldozva a szívemet kifacsarta Maas.

A teljes értékelést elérhetitek itt: http://niitaabell.blogspot.hu/2016/12/sarah-j-maas-tusk…

19 hozzászólás
+
>!
Ashriver 
Sarah J. Maas: A Court of Thorns and Roses – Tüskék és rózsák udvara

Fantasy rajongók és SJM fanok készüljetek, mert ez ütni fog!
Feyre egy felnőtt nő, aki arra kényszerül, hogy a két nővéréről és rokkant apjáról gondoskodjon, feláldozva önmagát. Majd egy pillanatnyi elégtétel végett, még a szabadságát is fel kell adnia. Talpra esett lány, aki képes a felnőni a világhoz, ami nem szép és jó, távolról sem. A tündék azok, akik uralják, s akiktől félnek az emberek, s bár kényszerű béke van fent a két faj között, de ez még nem akadályozza meg teljesen az öldöklést.
A könyv haladtával Feyre is rájön, hogy a tündérek, bár nem szépek és jók, de attól még nem mind rosszak. Nem minden szörny tesz szörnyű dolgokat.
Még szívesen olvastam volna tovább, bár nem lett függő vége, de attól még folytattam volna, mert olyan jól elmerültem benne.
Ajánlom!

+
>!
GytAnett
Sarah J. Maas: A Court of Thorns and Roses – Tüskék és rózsák udvara

Igen nagy elvárásokkal kezdtem el olvasni ezt a könyvet, elvégre nem régen jelent meg, de már most több mint 300-an olvasták, és 97%-on áll. Ennek valamit jelentenie kell. Ráadásul a figyeltjeim is csak áradozni tudtak róla.
Azt kell mondani, hogy teljesen megértem. Az elején egy kicsit nehezen rázódtam bele a történetbe, minden elég könnyen elvonta a figyelmem, de mihelyst hozzászoktam ehhez a világhoz, beszippantott. Csak azt sajnálom, hogy nem volt hosszabb. :)
Az összes karakter úgy volt tökéletes, ahogy kellett. Volt itt Jó és Rossz is. Egy igazi mese átdolgozás. Feyre és Lucien volt a kedvencem, de azt hiszem, hogy Rhysandet is ide sorolhatom. :D spoiler
Tamlinbe is beleszerettem egy kicsit. :D
Jajj, ez tényleg nagyon jó volt. Tökéletesen megjelent benne egy csomó mesei elem, mégsem gyerekeknek valóan volt tálalva. A világ felépítése nagyon tetszett. És nem mellesleg nagyon örültem, hogy annak ellenére, hogy lesz folytatása, minden lényeges kérdésre választ kaptunk, és normálisan lezárt vége van. Sorozatok esetében ezen már meg vagyok lepődve.
Már csak egy kérdésem lenne: Mikor jön a második rész? :D

16 hozzászólás
+
>!
_Eriii P
Sarah J. Maas: A Court of Thorns and Roses – Tüskék és rózsák udvara

Van egy kérdésem. Mikor jön a következő rész, mert ez a történet teljesen megvett magának. Ez valami eszméletlenül jó volt. Imádtam az elejétől a végéig. Sőt, a háromnegyedétől tiszta idegroncsot csinált belőlem az írónő. Minden percben a könyvre gondoltam amikor nem olvastam, ezek a jó könyvek. A történet hihetetlenül izgalmas, a világ nagyon szépen fel lett építve, a főszereplők hihetetlenül jól felépítettek. Feyre egy igazán szerethető, bátor főszereplő volt. Tamlint meg egyenesen imádtam. Olvastam egy pár értékelést és ohh bár ne tettem volna. Annyit paráztam és ha belegondolok a Rhys szálba még jobban elfog a rettegés. Megértem a sok Rhys rajongót, há hogyne érteném meg. Engem is teljesen elvarázsolt az éjszaka főúra. Sötét mint maga az éj, teljesen ellentéte Tamlinek. spoiler El nem tudom képzelni, hogy ebből még mi fog ki kerekedni. Ha hamarosan nem jön a következő angolul fogom olvasni :) Ajánlom…

11 hozzászólás
+
>!
molybarby
Sarah J. Maas: A Court of Thorns and Roses – Tüskék és rózsák udvara

Ez a könyv, hűha. Remek, fantasztikus, csodálatos, lehengerlő… és még tudnám sorolni. Minden perc élvezet volt. Munkában amint volt egy perc szabadidőm, már a kezembe is volt a könyv. Kolléganőm panaszkodott is miatta. :D
Vééégree egy olyan könyv, amire azt mondhatom, hogy IGEN, KEDVENC LETT! Már olyan régen esett meg velem, hogy egy történet ennyire lebilincselte volna minden gondolatom. Pörgős volt, nem voltak felesleges jelenetek, mindig haladt előre a történet, a szerelmi szál is pont úgy alakult, hogy épp elég volt. Minden annyira a helyén volt. Alig várom a folytatást :)

5 hozzászólás
+
>!
Eszti37 
Sarah J. Maas: A Court of Thorns and Roses – Tüskék és rózsák udvara

Nagy elvárásokkal indultam neki, de őszintén szólva nem hittem, hogy meg is állja a helyét a könyv ezeknek az elvárásoknak. Ez azért van, mert már ismerem Sarah J. Maas munkásságát, és szeretem is, de nem a kedvencem. Az Üvegtrón sorozat után nem hittem volna hogy nagyon-nagyon imádhatok egy Sarah J. Maas regényt, és igazam is lett.
Nem nagyon-nagyon imádtam, hanem kedvenc lett.
Sokat olvastam már, de ahhoz képest a legkedvesebb könyveimnek száma csekélyke.
A Tüskék és rózsák udvara egyszerűen megfogalmazva és semmi túlzás nélkül: Zseniális.
Régen éreztem ilyen elsöprő erőt, olyan csodálatos érzést hogy nem akarok a végére érni.
A történet maga egyáltalán nem csak abból áll amit a tartalom sugall, annál sokkal, de sokkal több. Kalandos, fordulatos, megdöbbentő és lehengerelő. Nagyon öszetett, kidolgozott, érezni lehet hogy rengeteg munka van benne, aminek meg is látszik az eredménye.
A szereplők végre megtaláltak engem, megérintettek.
Feyre egy megközelíthető és erős szereplő, olyan, akinek a helyébe szívesen képzelnéd magad. S mégis, egy egyéniség.
A szerelmi szál elképesztően sokszínű, magával ragadó.
Ami az Üvegtrón sorozatban nem tetszett, vagy nem volt meg, itt maradéktalanul. A történet pedig…
Komolyan, zseniális.
Amikor azt hittem ezt már lehetetlenség fokozni, természetesen még lehetett.
Az egész regény az első laptól az utolsóig megérintett, én azt mondom, ilyen egy tökéletes könyv!

Teljes értékelés a blogomon:
http://eknyvei.blogspot.com/2016/12/sarah-j-maas-tuskek…

2 hozzászólás
+
>!
anikho P
Sarah J. Maas: A Court of Thorns and Roses – Tüskék és rózsák udvara

Átok, tündérek, szerelem, szenvedély, ármánykodás, szívfájdalom, halál, alkuk, Tüskék és Rózsák.
csak címszavakban.

Tudtam, ha Sarah J. Maas, akkor nekem való. Elvégre az Üvegtrónt is imádom. Úgy, ahogy ezt is! Már egy ideje itt ülök, próbálok írni valami jót, ami visszaadja az élményt.. de ez szinte lehetetlen.

Minden megvan benne, ami nekem kell. Egy erős hősnő, aki felnőtt, és tudja milyen kegyetlen az élet. Csak a családjának akar enni adni, mikor is végzetes hibát követ el. Egy nap, eljön érte egy szörnyeteg. Magával viszi, hogy így törlessze az adósságát. Tiszta Szépség és a Szörnyeteg. Ahogy Feyre-val együtt megismerkedünk Prithyan világával, együtt jövünk rá, hogy ez a világ, pontosabban a Tavasz udvara mennyire veszélyes és csodálatos is tud lenni. A Szörnyetegével együtt, Tamlinnal.♥♥♥ aaaaw. Feyre rájön, bármennyire is gyűlöli a tündéreket a kegyetlenségük miatt, nem szabad egy kalap alá venni mindenkit. Viszont többségük továbbra is halálosan veszélyes, és nem csak a lánynak van félnivalója. A történet vége rendkívül izgalmas, nincs időd agyalni a dolgokon, sodródsz az árral. Pluszban, hogy ne legyen olyan egyszerű dolgod, megkapjuk még Rhysandet is.

Ahogy az írónőtől vártam, az érzelmek hullámzása és pulzálása varázslatos. Kézzelfogható. Ahogy a cselekmény alakulása is rendkívül összetett. A leírások, amellett, hogy gyönyörűek, élnek is.

Imádtam olvasni. Rosszul voltam, mikor nem volt a kezemben a könyv. Tényleg van itt minden, ami egy ütős, idősebb korosztálynak való fantasybe kell. A vége szerencsére nem függővég, így nem kell megőrülni, és a falat kaparni, a hajadat tépni. Teljességgel elégedett vagyok a lezárással, és alig várom a folytatást kedves @Könyvmolyképző :)

Kifejtve itt olvasd tovább! : ) : http://anikhomolyol.blogspot.hu/2016/12/sarah-j-maas-co…

2 hozzászólás
+
>!
Fireheart P
Sarah J. Maas: A Court of Thorns and Roses – Tüskék és rózsák udvara

Másodszorra olvastam, ezúttal magyarul, de még mindig imádom *-*
A történet zseniális, lazán kezeli a Szépség és a szörny elemeket, és nagyszerűen épiti be az egészet a tündérek világába. Másodszor is izgalams volt, lehetetlen volt letenni, bár sok dolgot átértékeltem az acomaf ismeretében :) Az utolsó 100 oldalon még mindig halálra izgultam magam.
A karaktereket továbbra is imádom, Feyre nagyon közel áll hozzám, bár nem olyan badass mint Celaena, de igazán erős és szimpatikus női főhős – ritkaságszámba megy, hogy így eltalálják ezt a karaktert.
És RHYSAND, így csupa nagybetűvel, egyszerűen aaaaaww… Tökéletes. Sötét, hihetetlenül szexi rohadék, örök 1. a könyves álompasijaim listáján. ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ bocsi a sok szivecskéért, enyhe fangörcs…
Lucien szarkasztikus humorát imádtam, Amarantha remek főgonosz, Tamlin pedig… inkább nem mondok semmit, aki olvasta a második részt, az érti, mit akarok :3
A világ, amit Sarah megteremt, egyből beszippant, egyszerűen gyönyörűek a leírásai, az egészet művészi gonddal alkotta meg. És így utólag látom, hogy milyen profi előreutalásokat, kis morzsákat rejtett el a folytatással kapcsolatban.
Ha tehetitek inkább angolul olvassátok, a fordítás sokat elvesz belőle. Imádom ezt a könyvet, ezt a sorozatot és Sarah J. Maast ♡ Csak annyit tudok mondani, hogy olvassátok!

27 hozzászólás

Népszerű idézetek

++
>!
Fireheart P

– Undorító rohadék vagy.
– Feltétlenül meg kell kérdezzem Tamlintól, hogy ilyen hízelgéssel nyerted-e meg a szívét.

Kapcsolódó szócikkek: Feyre Archeron · Rhysand
+
>!
Fireheart P

– Nem tudnál legalább úgy tenni, mintha nem lennél egy ostoba paraszt?

Kapcsolódó szócikkek: Nesta Archeron
+
>!
Fireheart

– Ritkán fordul elő, hogy valaki megköszöni, hogy elvitted meghalni.

Kapcsolódó szócikkek: Alis
1 hozzászólás
+
>!
Fireheart

Úgy nem tarthatod meg a hatalmat, hogy mindenkinek a barátja vagy.

Kapcsolódó szócikkek: Lucien
+
>!
Fireheart P

Rengeteg időm van, előttem az egész élet. Talán majd arra is rájövök, hogy mihez kezdjek vele.

Kapcsolódó szócikkek: Feyre Archeron
+++
>!
Fireheart P

– Miért tett az ágyasává?
– A nyilvánvalótól eltekintve? – Tökéletes arcára mutatott.

Kapcsolódó szócikkek: Amarantha · Feyre Archeron · Rhysand
+
>!
Fireheart P

Az ismeretlen minden porcikája érzéki eleganciát és könnyedséget sugárzott. Kétség sem férhetett hozzá, hogy főtündérrel álltam szemben. Rövid, fekete haja úgy csillogott, akár a holló tollai, csodásan ellenpontozta sápadt bőrét. Szemének kékje olyan mély volt, hogy még a tűz fényében is lilának tűnt.

Kapcsolódó szócikkek: Rhysand
9 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Colleen Houck: A tigris küldetése
Maria V. Snyder: Poison Study – Méregtan
Terry Goodkind: Az első szabály I-II.
Naomi Novik: Rengeteg
Brent Weeks: A vakító kés
Patrick Rothfuss: A szél neve
Brian McClellan: Karmazsin hadjárat
R. A. Salvatore: Otthon
Sara Raasch: Jég, mint tűz
Erika Johansen: Tear királynője