29. legjobb romantikus könyv a molyok értékelése alapján
31. legjobb fantasy könyv a molyok értékelése alapján

A ​Court of Thorns and Roses – Tüskék és rózsák udvara (Tüskék és rózsák udvara 1.) 518 csillagozás

Sarah J. Maas: A Court of Thorns and Roses – Tüskék és rózsák udvara
Bookline · 3.499 Ft –20% 2.799 Ft
Book24 · 3.499 Ft –16% 2.939 Ft
Régikönyvek.hu · 3.499 Ft –15% 2.974 Ft
2.000 Ft-tólMolyok eladó könyvei
Könyvtár

A tizenkilenc éves Feyre az erdőben vadászva megöl egy farkast, ám nem sokkal ezután egy másik szörnyeteg bukkan fel, aki jóvátétel gyanánt magával hurcolja egy olyan baljós és mágikus vidékre, amit a lány csak a legendákból ismer. Feyre hamar rájön, hogy fogvatartója valójában nem állat, hanem Tamlin, egyike azoknak a halálos és halhatatlan tündéreknek, akik egykor a világ felett uralkodtak.
Tamlin birtokán Feyre jéghideg gyűlölete forró szenvedéllyé alakul át, és ez az érzés felperzsel minden olyan hazugságot és figyelmeztetést, amit neki a tündérek csodálatos, ámde veszedelmes világáról korábban mondtak. Azonban a tündérek birodalma felett egyre nő egy ősi, gonosz árnyék és Feyre-nak kell megtalálnia a módját, hogy feltartóztassa… vagy örök pusztulásra ítélje Tamlint és világát.

A Kristen Cashore és George R. R. Martin rajongók imádni fogják.
Szexi, akciódús sorozat első kötete.

Eredeti mű: Sarah J. Maas: A Court of Thorns and Roses

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
512 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633996751 · Fordította: Hetesy Szilvia

Kapcsolódó zóna

!

ACOTAR

114 tag · 166 karc · Utolsó karc: 2017. május 27., 00:50 · Bővebben


Enciklopédia 16

Szereplők népszerűség szerint

Rhysand · Feyre Archeron · Lucien · Tamlin · Nesta Archeron · Suriel · Alis · Elain Archeron · Jurian · Amarantha · Attor · Bogge

Helyszínek népszerűség szerint

Night Court / Éjszaka udvara · Spring Court / Tavasz udvara · Under the Mountain / Hegyalja


Kedvencelte 234

Most olvassa 57

Várólistára tette 316

Kívánságlistára tette 425

Kölcsönkérné 7


Kiemelt értékelések

>!
_Eriii P
Sarah J. Maas: A Court of Thorns and Roses – Tüskék és rózsák udvara

Van egy kérdésem. Mikor jön a következő rész, mert ez a történet teljesen megvett magának. Ez valami eszméletlenül jó volt. Imádtam az elejétől a végéig. Sőt, a háromnegyedétől tiszta idegroncsot csinált belőlem az írónő. Minden percben a könyvre gondoltam amikor nem olvastam, ezek a jó könyvek. A történet hihetetlenül izgalmas, a világ nagyon szépen fel lett építve, a főszereplők hihetetlenül jól felépítettek. Feyre egy igazán szerethető, bátor főszereplő volt. Tamlint meg egyenesen imádtam. Olvastam egy pár értékelést és ohh bár ne tettem volna. Annyit paráztam és ha belegondolok a Rhys szálba még jobban elfog a rettegés. Megértem a sok Rhys rajongót, há hogyne érteném meg. Engem is teljesen elvarázsolt az éjszaka főúra. Sötét mint maga az éj, teljesen ellentéte Tamlinek. spoiler El nem tudom képzelni, hogy ebből még mi fog ki kerekedni. Ha hamarosan nem jön a következő angolul fogom olvasni :) Ajánlom…

14 hozzászólás
>!
Mrs_Curran_Lennart P
Sarah J. Maas: A Court of Thorns and Roses – Tüskék és rózsák udvara

Fantasy rajongóknak feltétlenül ajánlom, mert ez nem egy szokványos YA fantasy. Fayre felnőtt nő, aki maga gondoskodik a családjáról és képes az önfeláldozásra. A tündék pedig nem kedves kis ártatlan lények, hanem igazi ragadozók. Fayre szívből gyülöli őket, aztán rájön, hogy ők sem mind egyformák. Az izgalmak igazából a könyv második felétől fokozódnak, letehetetlenné téve a kötetet. Nincs függővég, de szívesen olvastam volna még tovább.

2 hozzászólás
>!
DarknessAngel
Sarah J. Maas: A Court of Thorns and Roses – Tüskék és rózsák udvara

Ez úgy tökéletes, ahogy van. Egyszerűen imádtam! Ha tudtam volna, hogy ez egy Szépség és Szörnyeteg feldolgozás, akkor egy percig sem haboztam volna, hogy meg-e vegyem. De szerencsére itt van a polcomon, és simogaathatom, ölelgethetem… ^-^

Jaj, Sarah J. Maas egyszerűen csodálatosan ír. Imádom, hogy itt is a tündérek vannak főszerepben, úgy látszik az írónő is szereti őket.
A történet már az elejétől kezdve teljesen magával ragadott, pedig ott még nem is volt min annyira izgulni, mint a későbbiekben. Feyre egy hihetetlen erős személyiség, akinek nemcsak a neve különleges, hanem ő maga is. Annyi bátorság szorult belé és dac, meg persze szeretet, túlélési ösztön. Nem hagyja, hogy csak úgy megtörje valami, és ezt csodálom benne.
Tamlin pedig… aw :3… teljesen elvarázsolt. Érdekes, hogy mindig csak Rhys-ről hallottam mindenkit ódákat zengeni, de hogyhogy senki nem említi Tamlint?! Pedig megérdemelné, mert az a pasi tündér egy igazi állat. Hihi :D Persze csak jó értelemben. De tud ő igazán édes is lenni, ha akar. ;)
Rhys-ről még nem igazán tudok nyilatkozni, mivel alig tudtunk meg valamit róla. Mindenesetre ez a titokzatosság is jó valamire. Kíváncsi vagyok, mi volt az az utolsó reakció. Mondjuk kicsit félek is, hogy megtudjam, mert az írónő elég kegyetlen tud lenni, ha a szerelmi szálról van szó. Kmm… Chaol
A történet, a cselekmény iszonyú izgalmas és kalandos. Időm se volt, hogy unatkozni kezdjek. Nagyon várom a folytatást.

23 hozzászólás
>!
vikcs P
Sarah J. Maas: A Court of Thorns and Roses – Tüskék és rózsák udvara

Bővebben a blogomon: http://konyvmaniablog.blogspot.hu/2017/04/sarah-j-maas-…

"Annyira szeretném, hogy képes legyek arra, hogy kitörölhessem a memóriámból ezt a könyvet, és elölről kezdhessem az egészet, hogy újra átéljem az első szótól az utolsóig. Olyan csodálatos ez a könyv, nem hiszem el, hogy vége van, hogy elfogytak a lapok, hogy várnom kell arra, hogy még többet olvashassak a szívemhez nőtt karakterekről. Feyre, Tamlin, Lucien, Rhysand, Alis… mind, mind befészkelték magukat a lelkembe. Most csak ülök, nézem a könyvet, és vágyakozom arra, hogy még kapjak ebből a történetből, azt érzem, hogy nem akarom elhagyni ezt a remekül felépített világot, lovagolni szeretnék a tündérekkel, sétálni a rózsák között, és vacsorázni egy helyes, aranyhajú főtündérrel.

Ritka egy könyvnél, mikor már a felénél elkönyvelem magamnak, hogy oké, ez máris bekerült a kedvenceim közé. Végig imádtam, egy momentum nem volt benne, mikor untam volna, vagy nem tetszett volna valami. A szereplők profin kidolgozottak, egytől egyig mindegyik, a jókat szerettem, a rosszaktól még a hideg is kirázott. A történet abszolút csillagos ötös, sőt hatos, tanítani kellene az ilyen történetvezetést, a szálak csavarását, a fordulatok beillesztését, az új emberek megjelenését. "

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
512 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633996751 · Fordította: Hetesy Szilvia
10 hozzászólás
>!
Niitaa P
Sarah J. Maas: A Court of Thorns and Roses – Tüskék és rózsák udvara

Kedves Sarah J. Maas!
Hát mit ne mondjak, megleptél. Az első száz oldalnál még abban sem voltam biztos, hogy ezt Te tolladból származik, de a történet végére csak megtaláltalak!

Szóval egy igazi érzelmi hullámvasúton vettem részt, míg a könyv végére jutottam. Hatalmas boldogsággal vettem kezembe a könyvet. A borító csodaszép, a fülszöveg figyelemfelkeltő és az író számomra már egy biztosíték. Ahogy haladtam az oldalakkal a kedvem úgy hagyott alább. Feyre egyre unszimpatikusabbá vált. Bár elsőnek a családja verte ki nálam a biztosítékot. Nem voltak szimpatikusak, egyáltalán nem. De szerintem ez érthető is. Ha velem viselkednének így, biztos nem törődnék azzal, milyen kapcsolat fűz hozzájuk, fognám az íjamat és lelépnék, ígéret ide vagy oda. S ezekhez akar visszamenni a Tavasz udvarából? Nem, nem értettem meg Feyre-t, hiszen tudta jól, hogy a családja biztonságban van, boldogok és újra gazdagok. Miután felfogta ezt a tényt, elfogadta, onnantól kezdve kezdtem megint megszeretni a történetet. Szépen, lassan alakulnak a dolgok, majd a csúcspontra eljutva lefelé száguldozva a szívemet kifacsarta Maas.

A teljes értékelést elérhetitek itt: http://niitaabell.blogspot.hu/2016/12/sarah-j-maas-tusk…

19 hozzászólás
>!
Naiva P
Sarah J. Maas: A Court of Thorns and Roses – Tüskék és rózsák udvara

Ez az a könyv, amitől féltem, hogy esetleg nem úgy talál be, mint az olvasói többségnél, miközben mégis abban reménykedtem, inkább szeretni fogom. Kétség kívül ez utóbbi érzéssel zártam be a könyvet. Most már értem mire ez a nagy felhajtás. Nem nevezném hibátlannak, mert legalább a könyv közepéig minden lelkifurdalás és elvonási tünet nélkül, lazán félre tudtam tenni. Viszont, amit a második felétől tapasztaltam; az nagyon durván mestermű. Wow! Nem hittem volna. Az írónő ügyes. Hagyta, hogy a történet közepéig a sötétben tapogatózzak. A képek, amelyekkel dolgozik, nagyon lenyűgözőek, álomszerűek. Fayre és Tamlin kapcsolata nagyon lassan bontakozott ki. Az okokat és a titkokat pedig szépen elfedte. Talán még ügyesen félre is vezetett. Amikor pedig erre fény derült, -nos – ez adta a történet hatalmas érzelmi hatását, valódi mélységét. Azonban ennél a könyvnél nagyfokú gonoszság lenne bármit is elspoilerezni. Külföldi oldalakon már így is belefutottam néhányba a következő kötettel kapcsolatban.
Muszáj megemlíteni a karaktereket.
Feyre egyből rokonszenvessé vált és hamar a szívembe zártam. Nem hősködik feleslegesen, nem nyávog, nem hibátlan, hanem esendő, miközben a szíve és az esze nagyon is a helyén van. Számomra klasszisokkal szimpatikusabb, mint az írónő másik hősnője. Már korábban tapasztaltam, hogy Sarah férfi hősei majdnem a tökéletesség határát súrolják. spoiler Ezt most nem Tamlin-nél, hanem Rhysand-nél éreztem. Már értem, mire ez a nagy Rhysand hisztéria, pedig itt még csak alig szerepel, de amikor feltűnt mindent vitt, komolyan ellopta a show-t. Nagyon érdekes karakternek tűnik, szóval új taggal bővült a képzeletbeli háremem. Rejtélyes, sötét és szarkasztikus. Belőle szerettem volna sokkal, de sokkal többet. Tudom, a következő részben meg is kapom és szerintem abban könnyen meghódítja Feyre szívét. Nagyon szimpatikus volt még a pimasz Lucien és Alis is. Tamlin karaktere is tetszett, bár benne a könyv második felére eléggé nagyot csalódtam. A főgonoszra se lehet panaszkodni. Annyira tudtam utálni. Összességében tetszett, de nem váltam megszállottjává. Talán a következő kötettel. Szerencsére már kéznél van. Nagyon bíztató, egyben meggyőző sorozatindító.

9 hozzászólás
>!
deen
Sarah J. Maas: A Court of Thorns and Roses – Tüskék és rózsák udvara

Teljesen elvarázsolt ez a könyv. Bravúros világ felépítésű, szövevényes történet, egy olyan főszereplő lánnyal, aki „csupán” ember, nincsenek különleges képességei, csak a bátorságára és leleményességére hagyatkozhat mind az emberek, mind a tündérek birodalmában. És pont ez teszi mássá a könyvet a hasonló könyvekhez képest. Feyre egy csodálatos karakter, akkora szíve van, és hiányzik belőle az önzés. Semmit sem csak magáért tesz, hanem a családjáért, majd Tamlinért. Végig izgultam Feyre-vel és nagyon drukkoltam, hogy valami jó süljön ki a végére. Sok megpróbáltatáson esnek át a szereplők, míg végül eljutunk a könyv végére. Az úton egyetlen pillanatig sem unatkoztam, tűkön ülve vártam a fordulatokat, és jöttek is egymás után, hogy csak kapkodtam a fejem. Tamlin, a tavasz udvarának ura, Lucien, Rhys mindannyian más karakterek mégis nem lehet nem szeretni őket. Persze mindenkinek más a motivációja, ennek megfelelően próbálja befolyásolni az eseményeket, de annyira jól csinálják! Bárcsak olvashatnám már a folytatást!

2 hozzászólás
>!
Pillecukorkám
Sarah J. Maas: A Court of Thorns and Roses – Tüskék és rózsák udvara

MÁSODIK RÉSZ?
HOL VAGY?
NE BÚJ EL!
SZERETNÉLEK ELOLVASNI!
MOST!
AZONNAL!
Körülbelül ilyen érzés fogott most el…. Nagyon fantasztikus ez a könyv és csak nézem döbbenten magam előtt a borítót…. És igen…
MÁSODIK RÉSZ GYERE!❤❤❤

4 hozzászólás
>!
Ashriver
Sarah J. Maas: A Court of Thorns and Roses – Tüskék és rózsák udvara

Fantasy rajongók és SJM fanok készüljetek, mert ez ütni fog!
Feyre egy felnőtt nő, aki arra kényszerül, hogy a két nővéréről és rokkant apjáról gondoskodjon, feláldozva önmagát. Majd egy pillanatnyi elégtétel végett, még a szabadságát is fel kell adnia. Talpra esett lány, aki képes a felnőni a világhoz, ami nem szép és jó, távolról sem. A tündék azok, akik uralják, s akiktől félnek az emberek, s bár kényszerű béke van fent a két faj között, de ez még nem akadályozza meg teljesen az öldöklést.
A könyv haladtával Feyre is rájön, hogy a tündérek, bár nem szépek és jók, de attól még nem mind rosszak. Nem minden szörny tesz szörnyű dolgokat.
Még szívesen olvastam volna tovább, bár nem lett függő vége, de attól még folytattam volna, mert olyan jól elmerültem benne.
Ajánlom!

>!
Madama_Butterfly P
Sarah J. Maas: A Court of Thorns and Roses – Tüskék és rózsák udvara

A maga kategóriájában jó kis történet ez, és a műfajban megjelent töménytelen mennyiségű könyv ellenére tud még újat mutatni, szórakoztató és izgalmas is egyben.

Tetszett. És most már még egy indokom van, miért is a tavasz a kedvenc évszakom :)


Népszerű idézetek

>!
Fireheart P

– Undorító rohadék vagy.
– Feltétlenül meg kell kérdezzem Tamlintól, hogy ilyen hízelgéssel nyerted-e meg a szívét.

Kapcsolódó szócikkek: Feyre Archeron · Rhysand
>!
Fireheart P

– Ritkán fordul elő, hogy valaki megköszöni, hogy elvitted meghalni.

Kapcsolódó szócikkek: Alis
1 hozzászólás
>!
Fireheart P

Úgy nem tarthatod meg a hatalmat, hogy mindenkinek a barátja vagy.

Kapcsolódó szócikkek: Lucien
>!
Fireheart P

Rengeteg időm van, előttem az egész élet. Talán majd arra is rájövök, hogy mihez kezdjek vele.

Kapcsolódó szócikkek: Feyre Archeron
>!
Fireheart P

– Miért tett az ágyasává?
– A nyilvánvalótól eltekintve? – Tökéletes arcára mutatott.

Kapcsolódó szócikkek: Amarantha · Feyre Archeron · Rhysand
>!
Fireheart P

– Nem tudnál legalább úgy tenni, mintha nem lennél egy ostoba paraszt?

Kapcsolódó szócikkek: Nesta Archeron
>!
Fireheart P

– Ne érezd magad rosszul, ha olyasmit csinálsz, ami örömet okoz.

Kapcsolódó szócikkek: Tamlin

Hasonló könyvek címkék alapján

Colleen Houck: A tigris küldetése
Maria V. Snyder: Poison Study – Méregtan
Terry Goodkind: Az első szabály I-II.
Naomi Novik: Rengeteg
Brent Weeks: A vakító kés
Patrick Rothfuss: A szél neve
Brian McClellan: Karmazsin hadjárat
R. A. Salvatore: Otthon
Sara Raasch: Jég, mint tűz
Erika Johansen: Tear királynője